ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Ο ασταθής δίσκος, οι εύθραυστες εγγραφές και η στοχαστική απόγνωση.
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 20
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1827 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/07/2015, 11:01:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
https://www.youtube.com/watch?v=TqXMQVNiedQ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1827 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2015, 04:03:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με αφορμή την Αρλέτα,τη σημερινή κατάσταση και σημαία τη μπύρα μου, θα ήθελα σήμερα να καταγράψω δυο θρησκευτικά φωνήεντα, σε ένα θέμα που κατ'εμέ θα έπρεπε να γράφουμε όλοι που και που...

Ενα βράδυ και ενώ είχα σχολάσει, έπιασα κουβέντα με ένα νυχτοπούλι Μάρτυρα του Ιεχωβά, που δουλεύει κάπου κοντά και με περνάει ο δρόμος.

Στο προκείμενο, ενώ συζητούσαμε, άρχισε να μου λέει γιατί δεν γίνομαι και γω ΜτΙ, και πως είμαι καλό παιδί, και έξυπνο, και πως θα βοηθούσα πολλούς στην εκκλησία τους να καταλάβουν πράματα (χωρίς να καταλαβαίνει τόση ώρα ότι κάνει τόσα κοπλιμέντα σε κάποιον που δεν είναι ΜτΙ, και να δει ότι δεν είναι η εκάστοτε θρησκευτική ταμπέλα που μετράει) που δεν καταλαβαίνουν κτλ.

Τότε μου έφερε ένα παράδειγμα, ένα παράδειγμα που δείχνει πάρα πολύ παραστατικά το τι πραγματικά είναι η θρησκεία,, η κάθε θρησκεία, ακόμα και αυτές οι θρησκείες χωρίς θεό, όπως οι ομάδες, όπως οι κοινωνικές τάξεις, όπως οι φυλετικές.

Μου λεει λοιπόν (αληθινό γεγονός):

"Είσαι σε μια θάλασσα, φουρτουνιασμένη και κόσμος πνίγεται. Δίπλα μια παραλία, ήρεμη, κόσμος κάθεται εκεί, και περιμένει το ξημέρωμα. Γιατί θες να χαροπαλεύεις στη φουρτουνιασμένη θάλασσα αντί να σωθείς; Στην παραλία έχει φωτιά, ζέστη και φαί."

Αυτή είναι η "θρησκεία" κυρίες και κύριοι, με και χωρίς εισαγωγικά.

Είναι η αίσθηση του να ανήκεις κάπου, η ασφάλεια του κοπαδιού. Και δίπλα κόσμος να πνίγεται. Ανεξάρτητα αν αυτή η αίσθηση είναι ψεύτικη,. Το κύμα μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσει και στο κεφάλι σου.

Αυτό και του είπα εν τέλει. Δεν έχω καμία δουλειά με σωσμένους, ενώ ξέρω κολύμπι. Θα προσπαθήσω να σώσω όσο κόσμο γίνεται.

-Μα είσαι χαζός; μου λέει. Δεν μπορείς να τα βάλεις με τη θάλασσα, θα πνιγείς, όσο καλό κολύμπι και να ξέρεις.
-Μα και να "πνιγώ", θα το χω κάνει προσπαθώντας. Δίπλα σε αυτούς που το παλεύουν να βρούνε στεριά.

Γιατί δεν υπάρχει στεριά στ'άλήθεια. Γιατί η ζωή είναι η θάλασσα. Απαξ και αράξεις είσαι νεκρός και δε το ξέρεις.
Κι αν τα προβλήματα γίνουν κύμα, και αν παραδίδεις τα όπλα προς στιγμήν, και αν τα θέλω σου σε τρώνε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να κολυμπάς. Και με όση δύναμη έχεις, ούτε περισσότερη ούτε λιγότερη, να τραβάς τους γύρω σου στον αφρό.
Και στο τέλος θα πεις, ***τάνα θάλασσα, δε με δάμασες.


https://www.youtube.com/watch?v=qHFxncb1gRY


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2015, 04:36:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πατρίδα ενός αθρώπου, δεν μπορεί να είναι άλλη, παρά το μoυνί που τον πέταξε. Τα υποδέλοιπα είναι επίκτητα. Και τα χώματα, και οι ιδέες, τα πάνω και τα κάτω, οι διαβόλοι και οι τριβόλοι.

Ο θεός είναι για τη στιγμή του φεύγα. Λίγο πριν. Μετά, ότι είναι, θά’ναι. Κι αν είναι έτσι, όπως τα βλέπω, θάρρος θέλει η γέννα. Και πόνο προφανώς. Το αίμα όμως, είναι στο έλα και στο φεύγα.

Κι αν θέλει θάρρος να έρθεις από το πουθενά, με πατρίδα ένα μoυνί, θέλει δουλειά να πας στο πουθενά με ελπίδα μια πατρίδα.


There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2015, 04:38:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
https://www.youtube.com/watch?v=jzadL5xF6lg

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1827 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2015, 01:29:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είχε νυχτώση.
Μεγάλος αναβρασμός επικρατούσε εις το στρατόπεδο των Νόλντορ μετά τη μεγάλη σφαγή.
Οι Ανατολίτες Α-ν(τ)ρ(ο)π(ή)ι πρόδωσαν την τελευταία στιγμή τα εναπομείναντα Στοιχειακά της φύσης που πάλευαν με τις ορδές τις κακίας που σαν μεγάλη σκιά πλάκωνε τον κόσμο,διασπώντας τις γραμμές τους.
Η προδοσία διεπράχθη, τίποτε δε θα ταν ξανά ίδιο.

Ο Φινγκόλφιν στεκόταν μόνος στη σκηνή του, με μάτια που πέταγαν σπίθες από τη φρίκη και την απόγνωση.

Ο εχθρός είχε τρομακτικά όπλα, φτιαγμένα από την νοσηρότερη φαντασία της κακίας του κωλοτράγουδου του Μόργκοθ του εχθρού.

Τσιμέντωνε τα λουλούδια και τα έκανε δρόμους, χρησιμοποιούσε τα πλάσματα της φύσης σαν κτήματα δικά του σε σκλαβοπάζαρο, τα μάντρωνε σε εργοστάσια και τα έσφαζε κατά χιλιάδες, πουλώντας κάτι που δεν του άνηκε σε δούλους που αγόραζαν κάτι που δεν τους άνηκε.
Σε μια ατελειώτη σειρά θυσιών σε ένα μαύρο βωμό παρανοικής εκδούλευσης.

Δηλητηρίαζε τις πηγές κατά το δοκούν, καίγοντας και λυμαίνοντας το πετρέλαιο που η μόνη του χρήση ήταν ότι ήταν σπάνιο, άρα θα ανήκε μόνο στα δικά του χέρια, εξαλείφοντας από το φαντασιακό τραγούδι των Αινουρ όλες τις φυσικές πηγές ενέργειας που δεν κατέστρεφαν τα πάντα στο πέρασμα τους: τον αέρα, τον ήλιο, το νερό.
Εκεί που ο Λόριεν είδε μανιτάρια, ο Εχθρός είδε πυρινικές βόμβες.

Εκεί που η Βάρντα είδε εργαλεία για την καλλιέργεια, ο Εχθρός είδε G-3 και Desert Eagle.

Τελικά ο Εχθρός τύλιξε την πλάση σε μια κόλλα χαρτί. Με ένα χαρτί από νεκρό δέντρο που δεν σου ανήκε ποτέ, σου ανήκει αυτό που δεν σου ανήκε και δεν θα σου ανήκει ποτέ. Η ίδια η ύπαρξη. Ο Εχθρός διεκδικούσε κάθε τι "νέο" που ανακάλυπτε σαν δικό του, ενώ στην πραγματικότητα αυτό άνηκε εξ αρχής στον εαυτό του. Μεγάλη πουτανιά η ιδιοκτησία. Με ένα λάβαρο και ένα πρόμο εξαλείφει τον σεβασμό εκ γενετής του.

Ο Φινγκόλφιν σκέφτηκε τον κόσμο γύρω του. Καμία Μενζομπεράτζαν δεν μπορούσε να μιμηθεί τη βλασφημία που διαπράττονταν γύρω του. Η ίδια η Λοθ ωχριούσε μπροστά σε αυτό το βόθρο. Μια ολόκληρη κοινωνία δομημένη πάνω στην εκμετάλλευση αυτού που δεν σου ανήκ.. δομημένη πάνω στην εκμετάλλευση. Ζώντων και νεκρών. Και ετοιμοθάνατων που δεν έχουν χαρτί να κόψουν και εργαλεία να το κόψουν όπως καπνίσει στον κάθα μαλακοπιτουρίδι. Και η ίδια αυτή κοινωνία να περιμένει τη σωτηρία από τον ίδιο της τον εαυτό, από ένα αόρατο χέρι, ενώ αυτή θα συνεχίσει τις ίδιες βλάσφημες θυσίες. Οχι σωτηρία από τον Εχθρό που κουβαλάει στο κεφάλι της. Σωτηρία της πάρτης της. Κατά ομάδα εκδούλευσης. Απίστευτο σενάριο. Ούτε ο Τόλκιν δεν φτάχνει τέτοια σενάρια.

Για ποιους παλεύω; Σκέφτηκε. Αυτή τη φορά δεν θα πήγαινε να τα βάλει με τον Αρχαίο Δαίμονα. Θα πήγαινε τους δικούς του μακριά από τη χάβρα και θα περίμενε τη βροχή να ξεπλύνη τα πάντα.

Τι σκατά ταίζεις το μυαλό σου άνθρωπε; Από που έρχεται αυτή η ανάκατη αυταρέσκεια και θανατίλα που μυρίζει ο κόσμος σου; Μήπως εσύ εν τέλει είσαι ο εισβολέας σου άνθρωπε;

https://www.youtube.com/watch?v=8sgycukafqQ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2015, 02:48:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεύτερο καλοκαίρι στον Ασταθή Δίσκο. Δεύτερος Αύγουστος κυριολεκτικώς, αλλά εδώ ακριβώς εδράζεται ο θέμας μου απόψε.

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε οχτώ μήνες καλοκαίρι, στα αλήθεια όμως, καλοκαίρι είναι μόνο ο Αύγουστος. Είναι μαγικός ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την ποικιλομορφία και την ποικιλότητα γενικώς. Ακόμα και η εμβληματική φράση “Μας έκανες τα τρία δύο”, ουσιαστικά υποκρύπτει τη μονάδα. Απλά, το ομολογούμε μόνο σε κάποιες κρίσεις αυτοσυνειδησίας, όταν πετάμε και το βαθυστόχαστο “Από τα τρία το μακρύτερο”.

Το απόσταγμα, το συμπύκνωμα της ύπαρξης και της φιλοσοφίας μας, είναι ακριβώς αυτό. Συμπύκνωση. Αν η Ελλάδα δεν ήταν χώρα, αλλά συνταγή, η τεχνική της θα περιγραφόταν ως ρεντουξιόν (reduction). Ο τρόπος δηλαδή, να αφήνεις τα υγρά να εξατμιστούν, για να πάρεις ένα ελάχιστα υδαρές συμπύκνωμα στερεών, σε μια ψιλοτσιρλί κατάσταση και συνήθως, χρώμα. Οι αποδείξεις της θεωρίας μου βρίσκονται παντού κι ολούθε:

Στο τραγούδι, πχ. Υπάρχουν δεκάδες υπέροχες δισκογραφημένες τραγουδίστριες, στα Αλήθεια όμως, τραγουδίστρια είναι μόνο η Βίσση. Και στους τραγουδιστές το ίδιο. Καλός ο Μπιθικώτσης και ο Καζαντζίδης με τον Ξυλούρη, στα Αλήθεια όμως, τραγουδιστής είναι μόνο ο Ρέμος.
Το ίδιο και στη σύνθεση. Καλοί οι Σκαλκώτες και οι Παπαϊωάννου, ο Χατζιδάκις και ο Θεοδωράκης, αλλά στα Αλήθεια, συνθέτης είναι μόνο ο Φοίβος.

Έχουμε κατακτήσει παγκόσμια και ολυμπιακά μετάλλια, σχεδόν σε όποιο άθλημα μπορεί να φανταστεί κανείς. Στα Αλήθεια όμως, μόνο το ποδόσφαιρο υπάρχει. Κι ας μην είναι άθλημα.

Υπάρχουν χιλιάδες αθλητικοί σύλλογοι, σε όλα τα αθλήματα και τα σπορ. Σε κάθε κατηγορία. Στα Αλήθεια όμως, υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός. Ενίοτε, αυτό έχει σφραγιστεί και νομικά.

Καλή η περίφημη μεσογειακή κουζίνα, με τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα αρνάκια, τα ψάρια, τις ελίτσες και το λάδι, αλλά Αλήθεια, ελληνικό φαγητό είναι το διπλό πιτόγυρο με εξτρά κρεμμύδι.

Στην Ελλάδα μπορείς να βρεις από αλπικά έως παράλια εξωτικά τοπία, από λιμνοθάλασσες έως απροσπέλαστα ελατοδάση. Στα Αλήθεια όμως, Ελλάδα είναι η Αθήνα.

Το ελληνικό αρχιπέλαγος περιλαμβάνει περίπου 3.000 νησιά. Στα Αλήθεια όμως, νησί είναι η Μύκονος.

Η Ελλάδα είναι συνταγματικά ανεξίθρησκη χώρα. Στα Αλήθεια όμως, με έναν χριστιανικά ορθόδοξο τρόπο.

Η ελληνική ιστορία εκτείνεται σε ένα εύρος 7.000 χρόνων. Τουλάχιστον. Στα Αλήθεια όμως, δεν ξεκινά, παρά στις 21 Απρίλίου του ’67. Στην Πράξη και για Όλους.

Εδώ, στην Ελλάδα, επινοήθηκαν και τεκμηριώθηκαν όλα τα πιθανά πολιτεύματα. Αρκετά από αυτά εφαρμόστηκαν κιόλας. Κατά καιρούς. Στα Αλήθεια όμως, πραγματικό πολίτευμα είναι η Μεταπολιτευτική Κοινοβουλευτική Προεδρευόμενη Δημοκρατία. Προφανώς και η βαρύνουσα έννοια είναι το “Μεταπολιτευτική”. Αλλιώς, δεν συνεννοούμαστε.

Ένα πλήθος Πολιτικών Ανδρών προσπάθησαν να ενώσουν τον χώρο και να τον μετουσιώσουν σε Χώρα, έθνους ελληνικού. Από τον Θεμιστοκλή και τον Μιλτιάδη, μέχρι τον Αλέξανδρο και τον Καραϊσκάκη. Στα Αλήθεια όμως, εθνάρχης είναι μόνο ο Καραμανλής.

Υπάρχουν καμμιά ογδονταριά κόμματα και συνασπισμοί, συλλογικότητες και κινήματα, ομάδες σκέψης και πολιτικά fora. Στα Αλήθεια όμως, όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε σύντροφοι. Με έναν κομμουνιστικά σοσιαληστοσημιτικό νεοφιλελευθεριστικό τρόπο. Ψυχικά και λειτουργικά.

Ας κάνουμε ρεντουξιόν λοιπόν, με επικέντρωση στην Αληθινή ουσία του Έλληνα:

Αληθινός Έλληνας είναι ο ΠΑΣΟΚος που έχει διαρκείας στο Καραϊσκάκης, ακούει Ρέμο και Βίσση (με προτίμηση στις συνθέσεις του Φοίβου) στη Μύκονο τον Αύγουστο, αλλά όχι τον δεκαπενταύγουστο, γιατί είναι και ιερή μέρα, το χειμώνα μένει στην Αθήνα και τρώει διπλά πιτόγυρα με εξτρά κρεμμύδι, από ιστορία γνωρίζει την μεταπολιτευτική έλευση του εθνάρχη Καραμανλή, κι άμα του παραζαλίζεις τ’αρxίδια, σου δείχνει από τα τρία το μακρύτερο.

Πώς είπατε?


There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2015, 02:51:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
https://www.youtube.com/watch?v=axxAv_cTnj8

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2315 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2015, 20:32:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αληθινός Έλληνας είναι ο ΠΑΣΟΚος που έχει διαρκείας στο Καραϊσκάκης, ακούει Ρέμο και Βίσση (με προτίμηση στις συνθέσεις του Φοίβου) στη Μύκονο τον Αύγουστο, αλλά όχι τον δεκαπενταύγουστο, γιατί είναι και ιερή μέρα, το χειμώνα μένει στην Αθήνα και τρώει διπλά πιτόγυρα με εξτρά κρεμμύδι, από ιστορία γνωρίζει την μεταπολιτευτική έλευση του εθνάρχη Καραμανλή, κι άμα του παραζαλίζεις τ’αρxίδια, σου δείχνει από τα τρία το μακρύτερο.

Πώς είπατε?


Αυτό έχει μεγάλη δόση αλήθειας.

Τουλάχιστον για τους "μεγάλους αριθμούς"
και για την τυραννία των μεγάλων αριθμών.

Το παραμύθι δουλεύτηκε για πολύν καιρό,
και με αποτελεσματικό τρόπο.

Και έτσι τώρα όλοι έκοντες άκοντες είμαστε μέρος του,
ακόμα και αν είμαστε 'διαφορετικοί' ή σκεφτόμαστε διαφορετικά από τον 'μέσο' 'αληθινό' νεοελληνα και από αυτό που τον κατάντησαν
(και επέτρεψε στον εαυτό του να τον καταντήσουν).


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2315 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2015, 20:41:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρόσφατα έπεσε στην αντιληψή μου το εξής άρθρο:

http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/328707-deite-to-meso-iq-kathe-xoras---poia-einai-i-thesi-tis-elladas-lista

Να δεχτώ προκαταβολικά, ότι υπάρχει αμφισβήτηση σε πολλές παραμέτρους, τόσο των τεστ αυτών καθαυτών, όσο και της μεθοδολογίας ,του δείγματος, αλλά και των επιμέρους διαφορών των εκπαιδευτικών συστημάτων ανά χώρα, κλπ.

Με λίγα λόγια δέχομαι ό,τι μπορεί να σταθεί ως σκεπτικιστική δικαιολογία ως προς τα αποτελέσματα και την κατάταξη αυτή.

Και επίσης, προφανώς δεν είναι όλα θέμα IQ και μόνον.

Αλλά η λίστα είναι μια ένδειξη.

1ον. Δεν είμαστε τόσο 'μαγκες' και τόσο 'περιούσιος λαός' όσο θέλουμε να πιστεύουμε και να...βαυκαλιζόμαστε.

2ον. Οταν βλέπεις ακόμα και ....Μογγολίες να είναι πιο πάνω στη λίστα, αρχίζεις και ανησυχείς.

Οι Σκανδιναβικές χώρες και οι Ιταλίες, Αυστρίες, Ελβετίες θα ήτο ένα καλό παράδειγμα, που να μας φέρει ενώπιων του ερωτήματος γιατί δεν είμαστε έστω σαν κι αυτές.

(επειδή γνωρίζω ότι στα εκπαιδευτικά συστήματα της Απω Ανατολής, Ιαπωνίες και Σιγκαπούρες, δίνεται έτσι κι αλλιώς δυσανάλογα μεγαλύτερη έμφαση σε Τεχνικές, ΦυσικοΜαθηματικές σπουδές, και γράφουν στα π@π@ρια τους όλα τα υπόλοιπα.
Αλλά με την ουνα φατσα ούνα ρατσα Ιταλία δεν δικαολογείται η διαφορά....)

Για "Ευρωπαϊκή" και δυτική χώρα είμαστε στον πάτο της σχετικής λίστας.

Μονίμως και αιωνίως Βαλκάνιοι και ΒορειοΑφρικανοί.....


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Edited by - PY8AGORAS on 08/08/2015 20:50:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2015, 21:15:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μαλακίες Κόμη.
Χονδρές μαλακίες.Δεν είναι αξιόπιστο σε καμία περίπτωση, αυτό το IQ των χωρών.

Είναι δυνατόν να έχει η Μολδαβία, μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης από εμάς?
Η Μογγολία, η Λιθουανία, η Λευκορωσία, και όλα τα κακά συναπαντήματα του πρώην ανατολικού μπλόκ?

Ξέχασέ το.Δεν υπάρχει αυτό.
Θεωρώ πως, ο μέσος όρος των Ελλήνων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι πάνω από 130.Οπως και των υπολοίπων χωρών του κόσμου.

Τα πάνω από 130 IQ, αποτελούν εξαιρέσεις, ισοδύναμα κατανεμόμενες, αναλόγως του πληθυσμιακού παράγοντα.

Δεν λαμβάνω υπ όψιν τον δείκτη νοημοσύνης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φυσικά ούτε της πρωτοβάθμιας, θεωρώντας πως είναι "τεχνικώς" αδύνατον, να συναγωνισθούν την τριτοβάθμια και άνω.

Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις.Ελάχιστες, αλλά υπάρχουν και δεν αποτελούν μέτρο.

Και μόνο το γεγονός της προϊστορίας και ιστορίας μιάς χώρας, σε βάθος χιλιετιών, την καθιστά στο ζενίθ της νοημοσύνης.

Π.χ πάρε την ιστορία της Λατβίας και της Μολδαβίας και κλάψτε ρέγγες, σε σύγκριση με την δική μας.

Αυτά και ναι, είμαι "πνευματικός" ρατσιστής, γαμώ το κέρατό μου!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2315 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2015, 21:47:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νικόμαχε,

συμφωνώ ώς προς το ότι οι μετρήσεις θα έπρεπε να γίνονται στο αποδεδειγμένα μορφωμένο κομμάτι του κάθε κράτους/κοινωνίας,
και από κάποια ηλικία και μετά.

Η λίστα αφορά νομίζω μικρότερες ηλικίες
και πάντως όχι μετά-τριτοβάθμια.

Για τη Σιγκαπούρη γνωρίζω ότι πλακώνουν τα παιδάκια από το δημοτικό με μαθηματικά και εξισώσεις, στο 70-80% επί του ποσοστού των μαθημάτων και των λοιπών επιστημών.
(με την ίδια λογική που στις Αραπιές τα πλακώνουν σε Κοράνια και λοιπές ιστορίες περί αυτών)

Γι'αυτό λέω ότι είναι και θέμα προσανατολισμού της εκπαίδευσης.

Για το >130 των 'πανεπιστημιακών' δεν θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά.

Είναι γεγονός όμως, ότι αν μετράγανε αυτοί,
και δή από σοβαρές σχολές, Πολυτεχνεία, Ιατρικές, τότε η Ελλάδα θα έπρεπε να βρίσκεται μέσα στο top-10 παγκοσμίως.

Αυτό όμως που βλέπω σε σχέση με συναδέλφους του εξωτερικού, είναι ότι υπάρχει διαφορά στην αντίληψη και στη συνολική θεώρηση των πραγμάτων και των καταστάσεων μεταξύ ισοβάθμων και συνομηλίκων ομοειδών επαγγελματιών, και για κάποιο λόγο ο Ελληνας υπερέχει σε 'ολιστικές' παραμέτρους. (βλέπε "κρίση", διάκριση που έλεγα), ενώ οι ΔυτικοΕυρωπαίοι, είναι μεν μεθοδικότεροι και by the book, αλλά χωλαίνουν στη δυναμικά εξελισσόμενη επεξεργασία και διαχείριση [πραγματικών] δεδομένων, όπως και στην προσαρμοστικότητα γενικώς.


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2015, 22:24:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αυτό όμως που βλέπω σε σχέση με συναδέλφους του εξωτερικού, είναι ότι υπάρχει διαφορά στην αντίληψη και στη συνολική θεώρηση των πραγμάτων και των καταστάσεων μεταξύ ισοβάθμων και συνομηλίκων ομοειδών επαγγελματιών, και για κάποιο λόγο ο Ελληνας υπερέχει σε 'ολιστικές' παραμέτρους. (βλέπε "κρίση", διάκριση που έλεγα), ενώ οι ΔυτικοΕυρωπαίοι, είναι μεν μεθοδικότεροι και by the book, αλλά χωλαίνουν στη δυναμικά εξελισσόμενη επεξεργασία και διαχείριση [πραγματικών] δεδομένων, όπως και στην προσαρμοστικότητα γενικώς.


Eτσι Πυθαγόρα.
Αυτή η κρίση που λες, θεωρώ πως εννοείς την κριτική αντίληψη και επεξεργασία, έστω και με ρίσκο, που ο Ελληνας θα την τολμήσει.Θα είναι καινοτόμος και ένα βήμα μπροστά.Οταν τον αφήνουν φυσικά!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2015, 04:37:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Je suis charlie?

Η ελευθερία του λόγου τελεί εν τη χρεία απάντων.

Κυρίως δε, των ανεπαρκών.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2015, 04:41:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
https://www.youtube.com/watch?v=KC86ZCtV6tI

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2015, 06:01:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σήμερα γνώρισα δια ζώσης,τον Νο72.Και είμαι πολύ χαρούμενος.

Ξαφνικά μου ήρθε στο μυαλό ένα τραγούδι.Από Jethro Tull.
Από τότε που με ένα παλιό φιλαράκι ψάχναμε θεούς και δαίμονες στα 17 μας.
Εκείνος βρήκε τον Χριστό.Στ' αλήθεια.
Εγώ όχι.
Παραμένουμε καρδιακοί φίλοι.Διότι αγαπάμε με τον ίδιο τρόπο.

Με σεβασμό στην πίστη.Του καθενός μας.
Με κοινό παρονομαστή την αγάπη.Φυσικά.

----------------------------------------------------------
People, what have you done?
Locked him in his golden cage, golden cage
Made him bend to your religion
Him resurrected from the grave, from the grave

He is the God of nothing
If that's all that you can see
You are the God of everything
He's inside you and me

So lean upon him gently
And don't call on him to save you
From your social graces
And the sins you used to waive, you used to waive

From the bloody church of England
In chains of history
Requests your earthly presence
At the vicarage for tea

And the graven image you know who
With his plastic crucifix, he's got him fixed
Confuses me as to who and where and why?
As to how he gets his kicks, he gets his kicks

Confessing to the endless sin
The endless whining sounds
You'll be praying till next Thursday
To all the gods that you can count

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2015, 06:02:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
https://www.youtube.com/watch?v=-Kmq9uM4Mq0

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2015, 09:57:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι Ελληνας ή Ιταλός ο τύπος ΑΜΕΙΝΙΑ?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2015, 16:21:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Γιώργος είναι Μάριε.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2315 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2015, 17:48:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο Γιώργος είναι Μάριε.

Ελπίζω να έχεις αρκετούς καναπέδες
και τσίπουρα
για όλους.


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2015, 19:28:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νομίζω ότι το ξέρεις αυτό Δημήτρη.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1827 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 00:54:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Κοινωνικοπολιτικό, βαθειά ερωτικό με θρησκευτικές ανησυχίες, ομοιοκαταληξία μηδέν. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, τις ανησυχίες μου.
Αγάπη πάντα....

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Εχω κουραστεί να κυνηγάω
κύματα στις άκρες των ονείρων
και στης γης τα πέρατα να φτάνω
να μυρίσω λίγο τ'άρωμα σου

Έχει γαμηθεί κι αυτή η καμπάνα
να μου λέει Γιώργο συγκεντρώσου
και ζερβά-δεξά να με τραβάνε
με σχοινιά, τα νεύρα μου κουρέλι

Έχει αποδειχθεί πως πάντα μόνος
θα τραβάς το ζόρι στο μανίκι
κι όταν φτάσει ο κόμπος πια στο χτένι
θα το σκίζεις κι όποιον πάρει ο χάρος

Έχει ορκιστεί η πουτάνα η τύχη
το χει τάμα να μου πάει κόντρα
δεν θα σου κλαφτώ μα συν το κίνει
και συ Αθηνά λίγο κουνήσου

Ρεφραίν:

Μα στο κάτω κάτω της Γραφής
Τσίπρα είσαι μαλάκας περιοπής
διάλλειμα από τη δουλειά μπινέ
κάνουμε στο λουτροκαμπινέ

Και συ ένα μήνυμα μη στείλεις
θα σου πέσει ο κώλος αν ενδώσεις
να σε πιάσει γκόμενα ο Φίλης
να δω τι ψυχή θα παραδώσεις


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1827 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 00:59:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
https://www.youtube.com/watch?v=hPD-a1FjUtU


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/09/2015, 10:35:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η φιλοσοφία,ο πατριωτισμός,η αγάπη για όλους,ο αλτρουισμός,η κοινωνικότητα και πολλά άλλα τέτοια ωραία, τελειώνουν εκεί που αρχίζει η απόγνωση, πείνα και ο φόβος του πόνου.

Τα πισωγυρίσματα των πολιτισμών εκεί οφείλονται.Στην ανυπαρξία λύσης για την πείνα,τον πόνο,την απόγνωση.
Με την εμφάνιση αυτών των τριών αρχίζει η εξάλειψη του ανθρώπινου παράγοντα.Εντός του ίδιου του ανθρώπου.

Ο θάνατος σου,η ζωή μου....

Σε αυτό βασίστηκε η δημιουργία αλλά και η πτώση όλων των πολιτισμών μέχρι τώρα.
Και δεν βλέπω να αλλάζει κάτι σύντομα...

Είναι η στοχαστική απόγνωση του σήμερα.Και του χτες.Και του αύριο.

Οι εγγραφές του χτες θεωρούνται ντοκουμέντα.
Του σήμερα,ενημερωτικές ειδήσεις.
Και του αύριο,προφητείες.

Ο ασταθής δίσκος ήταν πάντα ασταθής.Είναι προφανές.

Απαισιόδοξη ανάρτηση? Μπα.
Εξ' άλλου όλα αυτά δεν είναι εξόχως ενδιαφέροντα? Είναι βρε.

Ρίχνεις τα ζάρια.
Γεννιέσαι έξυπνος.Ή χαζός.Ή Ευρωπαίος.Ή μετανάστης.Ή πλούσιος.Ή φτωχός.
Πειραματίζεσαι και με τους συνδυασμούς αυτών...

Και μετά τα κάνεις πουτάνα.Και φτου κι από την αρχή.

Οι κανόνες είναι γραμμένοι.Το παιχνίδι επαναλαμβάνεται.

Κάπου εδώ σαν επίλογο θα βάλω ορολογία από pc gaming...

Το καλό το παιχνίδι, έχει διαφορετικό τέλος, κάθε φορά που το ξαναπαίζεις.


Καλό φθινόπωρο.Καλό μνημόνιο.Καλό βόλι.Εντός και εκτός κάλπης...

Εγώ έχω καμμιά πεντακοσαριά.Να υπάρχουν.

Δεν μου πολυαρέσουν τα ζάρια,βλέπεις...

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2315 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/09/2015, 18:28:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ρίχνεις τα ζάρια.
Γεννιέσαι έξυπνος.Ή χαζός.Ή Ευρωπαίος.Ή μετανάστης.Ή πλούσιος.Ή φτωχός.
Πειραματίζεσαι και με τους συνδυασμούς αυτών...

Και μετά τα κάνεις πουτάνα.Και φτου κι από την αρχή.

Οι κανόνες είναι γραμμένοι.Το παιχνίδι επαναλαμβάνεται.

Κάπου εδώ σαν επίλογο θα βάλω ορολογία από pc gaming...

Το καλό το παιχνίδι, έχει διαφορετικό τέλος, κάθε φορά που το ξαναπαίζεις.


Αμεινία,
δεν θα πειράξω ούτε μια λέξη,
διότι η ταύτιση είναι Απόλυτη!


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1827 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2015, 04:41:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σκέφτομαι να ανοίξω τσιπουράδικο.
Τώρα τι εποχή το θυμήθηκα, είναι μια συζήτηση περίεργη.
Αλλά μου αρέσουν τα παρείστικα.
Κιθαρούλες, μυσικούλα ζωντανή, τσιπουράκια, Πήλινα ποτηράκια κρασάκια και συζητήσεις.

Ψοφάω για τέτοια.

Δεν ξέρω αν θα βρω τα λεφτά.
Ούτε αν θα πιάσει, αν το επιχειρήσω.
Ξέρω ότι αν κάτι το γουστάρεις, όλα πάνε καλά.
Ιδωμεν.

https://www.youtube.com/watch?v=C7Du62uPjs8


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2015, 11:47:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άμα θες, κάντο στην ταράτσα μου.
Δεν χωράει πολλά τραπέζια αλλά είναι τσάμπα...
Θα κερνάς κάνα τσίπουρο ενίοτε.
Στις 20 θα τσεκάρεις και το χώρο μάλλον.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2315 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2015, 12:45:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αλλά μου αρέσουν τα παρείστικα.
Κιθαρούλες, μυσικούλα ζωντανή, τσιπουράκια, Πήλινα ποτηράκια κρασάκια και συζητήσεις.

Ψοφάω για τέτοια.


Αμα δεν ταιριάζαμε,
δεν θα...συμπεθεριάζαμε!


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1827 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2015, 01:22:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η τέχνη είναι βαθια εσωτερικό ζήτημα,
σε απ'ευθείας σύνδεση με το σύμπαν.
Θέλει αισθήματα να εκφραστείς,
σε απ'ευθείας σύνδεση με το σύμπαν.
Και συναισθήματα να αφουγκραστείς,
σε απ'ευθείας σύνδεση με το σύμπαν.
Θέλει να βιώσεις τον πόνο,
σε απ'ευθείας σύνδεση με το σύμπαν.
Και να συμμεριστείς τη χαρά,
σε απ'ευθείας σύνδεση με το σύμπαν.
Θέλει δύναμη ψυχής να προσφέρεις,
σε απ'ευθείας σύνδεση με το σύμπαν,
όπως το ίδιο το σύμπαν.

Και πιο τοπίο είναι αληθινά πιο ενδεδειγμένο για τη μαγεία της αίσθησης, αναδύοντας αυτό το γλυκό σχεδόν χειροπιαστό φως, για συντροφικοτητα, για φιλικές συνελεύσεις, για εκμυστηρεύσεις και ονειροπόλες σκέψεις, από μια Έναστρη Νύχτα.

Σε ευχαριστούμε Βίνσεντ.
Καλό μας βράδυ.
Καλή ανάρρωση στους ασθενείς.


"The more I think about it, the more I realize there is nothing more artistic than to love others." - Vincent Van Gogh

Γιατί δεν τα λέω μόνο εγώ..

https://www.youtube.com/watch?v=oxHnRfhDmrk

Edited by - Italos on 22/09/2015 01:54:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2315 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/10/2015, 22:05:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Άμα θες, κάντο στην ταράτσα μου.
Δεν χωράει πολλά τραπέζια αλλά είναι τσάμπα...
Θα κερνάς κάνα τσίπουρο ενίοτε.


H ταράτσα σου Αμεινία,
θα μείνει στην ιστορία ως κάτι πολύ περισσότερο και ευρύτερο από μια απλή ταράτσα.

Θα μπορούσε να είναι και η "Σχολή της Ταράτσας"

Εχασε όποιος δεν ήρθε τότε.

Αλλά δίνονται ευκαιρίες και στο μέλλον. Εις τους άξιους και εις τους αξίζοντες.

Σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να είμαι μέλος αυτής της Σχολής,
μετά των συγκεκριμένων συνδαιτημόνων.

Οι συγκεκριμένες εγγραφές στο δίσκο, είναι ...μακράς διαρκείας!


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2015, 15:22:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα επαναληφθεί Δημήτρη.
Ευχαριστώ που ήρθες.

ΥΣ: Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Προφανώς.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 20 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy