ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Η ζωή εν μάσκα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 9
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3625 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2020, 14:23:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θέμα, με τον προφητικο τιτλο του kangaro, μάλλον θα το ζήσουμε πολυ σύντομα
και μιλάω για καθολική επιβολή χρήσης μάσκας σε χώρους υπαίθριους και μη, εκτός οικίας,

Βέβαια πάντα θα υπάρχουν οι (πρώην) ψεκασμένοι, πλην αφυπνισμένοι, που θα συνεχίσουν να ξεσκεπάζουν την ΝΤΠ και τα σχέδια της.

Ο, τι κρίμα όμως, η ίδια ακριβώς ελλειψη κλινών (και τραγικότερη ίσως) υπαρχει οχι μόνο στα επιδημικά νοσήματα αλλα και στα ψυχιατρικά.

Δύσκολο να χτίσεις ενα σωστό σύστημα υγείας στης μέρες μας ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2289 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/11/2020, 23:05:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω νέο θέμα, αν δεν έβλεπα αυτό εδώ,όλως τυχαίως, το οποίο ξεκίνησε από το ...πρώτο κύμα της "πανδημίας" και σιώπησε κάπου στο καλοκαίρι... με τα μπάνια του λαού.

Προφανώς οι καραντινιασμένοι όλου του κόσμου θα έχουν σημαντικότερες δουλειές να κάνουν (ρε λες?),
αλλά ειλικρινά σε άλλες εποχές, σε κάτι τέτοια θέματα δεν θα προλαβαίναμε να γράφουμε και να απαντάμε!

Το εμπόριο του φόβου έχει καταντήσει κουραστικό, η υπερβολή ένθεν κακείθεν επίσης, όπως και ο περισσός ζήλος των οργάνων της τάξεως και όχι μόνον, οι οποίοι κοιμούνται και ξυπνάνε με μόνη έγνοια την ασφάλεια και την υγεία μας (ρε λες?).

Το χειρότερο που έχει κάνει αυτή η κατάσταση, είναι να επιβάλλει αυτή την πόλωση και την απολυτότητα του Μαύρο-Άσπρο. Αυτό το αφελές και υπεραπλουστευμένο μοντέλο, το οποίο τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά αποτελεί το πάγιο μέσο εξοβελισμού της γνώμης, της άποψης, των επιχειρημάτων, της ελευθερίας έκφρασης και εν τέλει της Δημοκρατίας.

Διακοπτικές "λογικές" του τύπου, όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας. Ολοκληρωτικές και αφοριστικές "λογικές" και τακτικές, ώστε όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει ένα κόμμα από την ομιλία/διαταγή του Πραιτωριανού Χαρδαλιά και του Εκατόνταρχου Τσιόδρα είναι αυτομάτως (διαλέχτε) Ψεκασμένος, γραφικός, επικίνδυνος, τρελός, ανισσόροπος, δημόσιος κίνδυνος, αντιεπιστημονικός,κλπ,κλπ.

Τα πράγματα ως συνήθως όμως (και ευτυχώς), στην παλέττα της ζωής δεν είναι 'Ασπρα-Μαύρα.

Το ίδιο συμβαίνει και με αυτόν τον κωλοϊό που μας μπαστακώθηκε.
Ναι, νταξ υπάρχει.
Ναι, νταξ κολλάει κόσμος. Πεθαίνει κόσμος.

Τι σόι ιός είναι , τι κάνει, πώς είναι, από πού προήλθε, δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε, και ας μας το πούν οι ειδικοί (οι πραγματικά Ειδικοί, ειλικρινώς, ευθαρσώς και τιμίως).

Όμως από αυτά που κυκλοφορούν στην πιάτσα, από τους απανταχού χαρδαλιάδες και τσιόδρες οι αντιφάσεις και τα αντικρουόμενα συμπεράσματα είναι τόσα πολλά που ΔΕΝ μπορεί να αποτελούν "λάθος εκ παραδρομής" ή καμιά μ@λακία της στιγμής.

Η κατάσταση βοά, πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα μέτρα που παίρνονται εξ αιτίας του ιού, ήταν οι προαιώνιοι ευσεβείς πόθοι όλων των απολυταρχικών καθεστώτων, και ο ιός αυτός έκατσε ως η τέλεια αφορμή, ως η κολυμβήθρα του Σιλωάμ διά πάσαν "καραντίνα" και απολυταρχίαν.


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Edited by - PY8AGORAS on 09/11/2020 23:07:04

Edited by - PY8AGORAS on 09/11/2020 23:07:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3118 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2020, 14:11:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η επιβολή της μάσκας στους ανοικτούς χώρους έγινε για εισπρακτικούς λόγους. Κοινώς, για να πέφτουν πρόστιμα και να γεμίζουν τα ταμεία. Όλο και από περισσότερους γύρω μου, ακούω ότι αποφεύγουν να βγαίνουν να περπατήσουν γιατι τους τη σπάει η μάσκα. Ειδικά αν περπατάς γρήγορα, γίνεται κάπου αφόρητη. Κλεισμένοι μέσα στα σπίτια λοιπόν, αγύμναστοι οι περισσότεροι, χωρίς να τους βλέπει ο ήλιος, τσιμπολόγημα από ανία ή από στεναχώρια... το προφανές των γνωστών παθήσεων που έπονται τα επόμενα χρόνια, μάλλον δεν το σκεφτήκαν, έτσι; Ότι με την έλλειψη συγχρωτισμού, αναγκαστικά θα εξασθενήσουν τα αντισώματα που έχουμε σε πάσης φύσεως ιώσεις, βακτήρια και μικρόβια και αυτά θα επανέλθουν και θα κάνουν πάρτι μόλις βγούμε από τις μάσκες, κάπου μαζί με το εμβόλιο του sars2; Ούτε αυτό φαντάζομαι.

Θα γνωρίσει το μυστικό του Αόρατου μόνο εκείνος που είναι ικανός να κλείσει τα χείλη του και να μείνει σιωπηλός (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


305 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2020, 15:05:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό που παρατηρώ τον τελευταίο καιρό είναι μια συλλογική τοξική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από απάθεια, αδράνεια, θλίψη, αλλά και παράνοια. Για όλα αυτά ευθύνεται η ίδια η παρουσία του ιού, τα πρωτόγνωρα και παρατεταμένα μέτρα, ο βομβαρδισμός από πληροφόρηση για αυτόν, ο έντεχνος εκφοβισμός (για να τηρηθούν τα μέτρα) αλλά και οι γνωστοί άγνωστοι συνομωσιολόγοι, οι οποίοι κατευθύνονται από τη μια θεωρία συνομωσίας στην άλλη, ανάλογα με την επικαιρότητα.
Το θέμα όμως είναι ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η ψυχολογία του κόσμου είναι χειρότερη ακόμα και από τα χρόνια της βαθειάς οικονομικής κρίσης. Μου φαίνεται σαν μια 'μαύρη σκιά' να έχει πλακώσει τον κόσμο, ώρες ώρες νιώθω να βρίσκομαι σε διήγημα του Lovecraft

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3625 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2020, 16:07:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θεσσαλονίκη, τέλος οι ΜΕΘ για ασθενείς με άλλα νοσήματα!
έχουν καλυφθεί ήδη με ασθενείς Covid-19 το σύνολο των κρεβατιών ΜΕΘ που διαθέτουν, ενώ έχουν γίνει ηδη πάνω από δέκα διακομιδές σε ιδιωτικές ΜΕΘ

Για αυτούς που είχαν απορία γιατι η Θεσσαλονίκη ειχε μπει σε καθεστώς lockdown απο την περασμένη εβδομάδα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3118 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2020, 20:38:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χρειάζονται 2 εβδομάδες για να φανούν τα αποτελέσματα του lockdown. Σήμερα διάβαζα για "θετικότητα" στο 30% των Θεσσαλονικέων (και δεν εννοούσε θετική σκέψη). Λέτε να στέκει αυτό;

Θα γνωρίσει το μυστικό του Αόρατου μόνο εκείνος που είναι ικανός να κλείσει τα χείλη του και να μείνει σιωπηλός (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Επιμενίδης
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2020, 23:45:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Επιμενίδης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Χρειάζονται 2 εβδομάδες για να φανούν τα αποτελέσματα του lockdown. Σήμερα διάβαζα για "θετικότητα" στο 30% των Θεσσαλονικέων (και δεν εννοούσε θετική σκέψη). Λέτε να στέκει αυτό;

Θα γνωρίσει το μυστικό του Αόρατου μόνο εκείνος που είναι ικανός να κλείσει τα χείλη του και να μείνει σιωπηλός (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)Νομίζω αυτό αφορά τους ελεγχόμενους μόνο. Δηλαδή αν κάνουν 2000 τεστ βγαίνει θετικό το 30% που σημαίνει ότι βγαίνουν θετικοί οι 600 περίπου. Επομένως είναι σαφής αριθμός βεβαιωμένος. άρα δεν λένε ότι αντιστοιχεί ακριβώς στον πληθυσμό. Δεν πιστεύω (εύχομαι δηλαδή) να μην είναι 30% μολυσμένοι στο γενικό πληθυσμό της Θεσσαλονίκης γιατί είναι πάρα πολλοί! Δεν είναι σαν τις εκτιμήσεις που κάνουν για την Αθήνα από τα λύματα. Για την Αθήνα είπαν περίπου 20.000 ενεργά κρούσματα ότι κινούνται στην περιοχή της.
Για τη Θεσσαλονίκη δεν άκουσα αριθμό. Πρέπει να υπάρχει και για εκεί σχετική εκτίμηση. Εκείνο που δεν είναι κατανοητό είναι πως γίνεται να είναι τόσο λίγα τα κρούσματα στα σύνορα πχ 25 σε μία μέρα, αλλά ταυτόχρονα να είναι τόσο υψηλά στους συνοριακούς νομούς. Π.χ. άκουσα για Φλώρινα , Σέρρες , Δράμα κάτι πολύ υψηλούς αριθμούς ενώ για Θράκη δεν ακούστηκε εκτός ίσως της Ροδόπης. Μήπως πήγαιναν οι δικοί μας έξω και ξαναγύριζαν; Μήπως δεν είναι μόνο το λάθος που άφησαν τους τουρίστες ανεξέλεγκτα να μπαίνουν στην αρχή;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2020, 08:16:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το πρόβλημα είναι το σύστημα είναι πεπερασμένο βάζει την οικονομία πάνω απο τους ανθρώπους .
Ειδικά ο δυτικός πολιτισμός απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε αντίθεση με τους ασιατες .
Η λύση εξ αρχής ήταν απλη έπρεπε να μπει σε καραντίνα η Κινα απ ευθείας στην αρχή μέχρι να λυθεί το πρόβλημα αντίθετα για την οικονομία άφησαν τα σύνορα ελεύθερα και εξαπλώθηκε ο ιός .
Αν στην θέση της Κινας ηταν πχ η ΓΚΑΝΑ θα το είχαν κάνει διότι δεν θα επηρέαζε την οικονομία
και δεν θα είχε γίνει ποτε η πανδημία.
Δεύτερο λάθος έληξαν βεβιασμένα την πρώτη καραντίνα χωρίς να εχει λυθεί το πρόβλημα έπρεπε να
το πάνε μέχρι τέλους να ξεμπερδεύουμε ,εμείς σχεδόν τα είχαμε καταφέρει οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήθελαν ακόμα 1-2 μηνες .
Τριτο λάθος στρουθοκαμηλισμός έκαναν σαν να μην τρέχει τίποτα με ημίμετρα και αντιφατικά μετρα.
Με λίγα λογία έκαναν τραγικά λάθη ενα πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί σε 3 μίνες διαιωνίζεται και δεν ξέρουμε ποτε θα τελειώσει.
Προτίμησαν να σώσουν την οικονομία απ τους ανθρώπους τελικά απέτυχαν και δεν έσωσαν τίποτα απο τα δυο.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Επιμενίδης
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2020, 18:10:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Επιμενίδης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Το πρόβλημα είναι το σύστημα είναι πεπερασμένο βάζει την οικονομία πάνω απο τους ανθρώπους .


Πες τα Χρυσόστομε!!! Αυτό ακριβώς είναι η ουσία.
Όμως υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες στην όλη ιστορία που τις αγνοώ ή δεν ακούστηκαν ποτέ ή δεν τους δόθηκε η σημασία.
quote:

Ειδικά ο δυτικός πολιτισμός απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε αντίθεση με τους ασιατες .
Η λύση εξ αρχής ήταν απλη έπρεπε να μπει σε καραντίνα η Κινα απ ευθείας στην αρχή μέχρι να λυθεί το πρόβλημα αντίθετα για την οικονομία άφησαν τα σύνορα ελεύθερα και εξαπλώθηκε ο ιός .
Αν στην θέση της Κινας ηταν πχ η ΓΚΑΝΑ θα το είχαν κάνει διότι δεν θα επηρέαζε την οικονομία
και δεν θα είχε γίνει ποτε η πανδημία.[/quoete]
Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Δηλαδή ο αποκλεισμός να ήταν πλήρης στη μετακίνηση ανθρώπων ή και στα προϊόντα ακόμη και αν τα απολυμάνουν ακόμη και αν περάσουν μερικοί μήνες; Αν τα απαγόρευαν όλα εντάξει δεν έβγαινε από εκεί και πέρα ο ιός. Αλλά πως ξέρουμε πότε βγήκε ο ιός από την Κίνα ή αν δεν υπήρχε και αλλού; Εδώ είναι το ερώτημα γιατί δεν ξέρουμε πόσο ακριβώς επιβιώνει ο ιός στα αντικείμενα. Στο κρουαζιερόπλοιο είχαν διαπιστώσει ότι ζει εβδομάδες, δεν θυμάμαι πόσες. Οπότε μπορεί να μην έφταιξε η Κίνα ή μόνο η Κίνα.

quote:

Δεύτερο λάθος έληξαν βεβιασμένα την πρώτη καραντίνα χωρίς να εχει λυθεί το πρόβλημα έπρεπε να
το πάνε μέχρι τέλους να ξεμπερδεύουμε ,εμείς σχεδόν τα είχαμε καταφέρει οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήθελαν ακόμα 1-2 μηνες .


Και αυτό είναι ένα ερώτημα. Ακούστηκε να υπάρχουν άνθρωποι που ξανανόσησαν ενώ θεραπεύτηκαν! Τρελλό μου φάνηκε στην αρχή αλλά συμβαίνει. Και επίσης ότι δεν διατηρούνται τα αντισώματα για πάντα. Δεν θα μου φανεί επομένως παράξενο αν διαπιστωθεί ότι ο ιός δεν επωάζεται μόνο στις 14 μέρες αλλά μπορεί να έχει και μεγαλύτερα διαστήματα αφού μπορεί και επιβιώνει σε αντικείμενα για πολύ περισσότερο. Έτσι τους έχει "ξεγελάσει" και δεν βλέπουν ότι λειτουργεί και με μεγαλύτερες περιόδους ή διαστήματα επώασης. Ίσως τώρα να πληρώνουμε την ανεξέλεγκτη είσοδο των τουριστών στην αρχή. Δηλαδή αν ο ιός αναπαράγεται και πιο αργά από το 14ήμερο πρέπει όλοι να είμαστε επιφυλακτικοί και να μην νομίζουμε ότι λύθηκε το πρόβλημα με τις 14 μέρες. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν μπορούν να ιχνηλατήσουν ορισμένες περιπτώσεις, επειδή τις ελέγχουν με τη θεωρία του 14ήμερου και ο ιός δουλεύει με άλλη περιοδικότητα. Αν ισχύει αυτό θα δούμε μεγάλη αύξηση στη συνέχεια παρά τον εγκλεισμό μας.
quote:

Τριτο λάθος στρουθοκαμηλισμός έκαναν σαν να μην τρέχει τίποτα με ημίμετρα και αντιφατικά μετρα.
Με λίγα λογία έκαναν τραγικά λάθη ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί σε 3 μίνες διαιωνίζεται και δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει.
Προτίμησαν να σώσουν την οικονομία απ τους ανθρώπους τελικά απέτυχαν και δεν έσωσαν τίποτα από τα δυο.Εντάξει ήταν κάτι άγνωστο αλλά είναι ένα θέμα αν θα λυνόταν και με τον τρίμηνο εγκλεισμό. Γιατί αν διατηρείται ο ιός χρειάζεται απολύμανση. Νομίζω αυτό θα έπρεπε να συνδυαστεί με γενική απολύμανση παντού και ειδικά στα μέρη που συχνάζει κόσμος μαγαζιά, υπηρεσία, εκκλησίες κλπ.
Πάντως συμφωνώ για το ότι προτίμησαν την οικονομία. Η Μπακογιάννη είπε κάπου ότι ήθελαν να βάλουν τους ελέγχους υποχρεωτικά στην αρχή αλλά δεν τους άφηναν οι εταιρείες!!! Αυτό είναι αστείο επειδή αν το κράτος έδινε ένα μέρος του ποσού κάθε εξέτασης και ένα ο τουρίστας όλοι θα είχαν συμφέρον και δε θα έμπαινε κανένας μολυσμένος επειδή κανένας δε θα ήθελε να χάσει τις διακοπές του από εγκλεισμό στην Ελλάδα. Και τις εταιρείες θα συνέφερε αν τους έκαναν διευκολύνσεις (αναβολή για αργότερα) αλλά και τους ξενοδόχους. Θα έχαναν όλοι λίγο από τα κέρδη τους ενώ τώρα μερικοί έχασαν πάρα πολλά, υπέρμετρα πολλά. Εκεί κολλάει αυτό που λένε ότι τον χρησιμοποίησαν κάποιοι τον ιό ως οικονομικό όπλο εναντίον των πιο αδυνάτων.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3118 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2020, 22:12:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ειδικά ο δυτικός πολιτισμός απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε αντίθεση με τους ασιατες .


Ποιος "ανατολικός πολιτισμός" επέτυχε στην αντιμετώπιση της πανδημίας; Οι δικτατορίες τύπου Κίνας, στις οποίες οφείλεται η πανδημία; Ή μερικές χώρες τύπου Ταϊβάν, Κορέας και Ιαπωνίας κλπ που ειναι δυτικός πολιτισμός 99% και έχουν μάλιστα πρωτοστατήσει στην καταστροφή του περιβάλλοντος;

Θα γνωρίσει το μυστικό του Αόρατου μόνο εκείνος που είναι ικανός να κλείσει τα χείλη του και να μείνει σιωπηλός (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2020, 08:57:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
οιος "ανατολικός πολιτισμός" επέτυχε στην αντιμετώπιση της πανδημίας; Οι δικτατορίες τύπου Κίνας, στις οποίες οφείλεται η πανδημία; Ή μερικές χώρες τύπου Ταϊβάν, Κορέας και Ιαπωνίας κλπ που ειναι δυτικός πολιτισμός 99% και έχουν μάλιστα πρωτοστατήσει στην καταστροφή του περιβάλλοντος;

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας και το «success story» της Ασίας
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 12:06
REUTERS/LEE SMITH

Την ώρα που ο κορωνοϊός συνεχίζει την επέλασή του ανά τον κόσμο αναγκάζοντας τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες να λαμβάνουν ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα, όπως το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες ή η επιβολή μέγιστου ορίου ατόμων στις συναθροίσεις, τα μέτρα αυτά αποτελούν ανάμνηση για κάποιες χώρες της Ασίας.

Για αρκετούς μήνες τώρα, οι χώρες στην Ασία, όπου ο κορωνοϊός εντοπίστηκε αρχικά, έχουν επιστρέψει σε συνθήκες που προσεγγίζουν την κανονικότητα, σημειώνει η Wall Street Journal. Έτσι, ενώ αθροιστικά τα ημερήσια κρούσματα της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ δεν ξεπέρασαν τα 1.000 την περασμένη Δευτέρα, οι ΗΠΑ από τη μία κατέγραφαν πάνω από 56.000 κρούσματα την ίδια ημέρα και οι χώρες της Ευρώπης αθροιστικά από την άλλη 88.000, σημειώνοντας μάλιστα αρνητικό ρεκόρ.

Να σημειωθεί επίσης ότι παρόλο που ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού κατοικεί στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία- και μάλιστα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές-, στην περιοχή έχουν καταγραφεί σχεδόν το ένα πέμπτο των θανάτων από κορωνοϊό παγκοσμίως- αριθμός που πλέον έχει ξεπεράσει το 1.1 εκατομμύριο. Στις ΗΠΑ και την Ευρώπη όμως έχουν καταγραφεί σχεδόν οι μισοί θάνατοι.

Ποιο είναι επομένως το νόημα που έχει πιάσει η Ασία, αναρωτιέται η WSJ.

Την ώρα που οι ασιατικές χώρες, έχοντας κινηθεί εξ’ αρχής γρήγορα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν χαλάρωσαν αργότερα τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού, η κόπωση του πληθυσμού ως απόρροια των μέτρων οδηγούσε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε πιο χαλαρούς περιορισμούς. Και ενώ τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι, οι κυβερνήσεις των κρατών της Δύσης αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις ελλείψεις στα τεστ Covid-19 και τις αναποτελεσματικές ιχνηλατήσεις, πράγμα που μετατοπίζει τις ελπίδες για μια κανονική ζωή στο ανύπαρκτο για την ώρα εμβόλιο.

Η Ασία κατάφερε να συγκρατήσει την πανδημία χωρίς την επιβολή καθολικών lockdown και αποφεύγοντας έτσι να «εξοντώσει» τις οικονομίες των ασιατικών χωρών. Η τακτική που έχει υιοθετηθεί σε αυτές τις χώρες περιλαμβάνει «εξουθενωτικές» διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών, προγράμματα απομόνωσης για όσους έχουν μολυνθεί από τον ιό και αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις διεθνείς πτήσεις.

Η καθολική χρήση της μάσκας και οι «αδιάκριτες» πολιτικές των κυβερνήσεων από την άλλη βρήκαν ευρεία αποδοχή από τους πολίτες των ασιατικών χωρών, η οποία αποδίδεται κυρίως στις πολιτισμικές διαφορές των ασιατικών λαών, στην επίμονη εκστρατεία ενημέρωσης και στην προηγούμενη εμπειρία από τον SARS και τον MERS.

Αυτή η καλή διαχείριση της πανδημίας από τις ασιατικές χώρες είχε ως αποτέλεσμα καλύτερες προβλέψεις για τις οικονομίες τους. Για την Κίνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ανάπτυξη 1,9% το 2020, πράγμα που την καθιστά την μοναδική μεγάλη οικονομία που σημειώνει ανάπτυξη εν μέσω κορωνοϊού.

Παρόλο όμως που τα κρούσματα στις ασιατικές χώρες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ο κόσμος είναι το ίδιο ή και περισσότερο πιθανό με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς να φορέσουν μάσκα και να απολυμάνουν τα χέρια τους, σύμφωνα με έρευνα των Imperial College London και YouGov. Ο ασιατικός πληθυσμός είναι επίσης πιο πιθανό να εκδηλώσει φόβο για τον ιό, με το 80% των Νοτιοκορεατών να απαντά ότι φοβάται μην κολλήσει τον κορωνοϊό. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους Αμερικανούς είναι 58% και για τους Ισπανούς 45%.

Οι ασιατικές κυβερνήσεις κατάφεραν επίσης να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού εφαρμόζοντας αυστηρές πολιτικές επιτήρησης των πολιτών. Στη Νότια Κορέα, για παράδειγμα, οι ειδικοί κοσκινίζουν δεδομένα από smartphone, αρχεία πιστωτικών καρτών και βίντεο CCTV για να εντοπίσουν τις στενές επαφές όσων έχουν μολυνθεί, ενώ οι πολίτες σκανάρουν ένα κωδικό QR προτού εισέλθουν σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ ή σινεμά ώστε να γίνεται πιο εύκολος ο εντοπισμός σε περίπτωση που χρειαστεί.

Τα μέτρα αυτά αν και αποτελεσματικά, έχουν εγείρει ανησυχίες και κριτική αναφορικά με την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων. Η υιοθέτηση αντίστοιχων τεχνολογικών εφαρμογών, σε εθελοντική βάση, απέτυχε στην Ευρώπη.

Όταν από την άλλη άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα καθώς οι πολίτες επέστρεψαν στον εργασιακό τους χώρο και τα παιδιά στα σχολεία, και πάλι οι ασιατικές χώρες δεν εφάρμοσαν αυστηρούς περιορισμούς αλλά αρκέστηκαν σε πιο αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και εκτεταμένους ελέγχους για τον κορωνοϊό.

Η περιορισμένη διασπορά του ιού στην κοινότητα επέτρεψε επίσης στις αρχές να ανιχνεύσουν αποτελεσματικά τις στενές επαφές των κρουσμάτων αλλά και να απαντούν με μαζικούς ελέγχους ακόμα και για περιστικά σε μικρές εστίες μετάδοσης. Μετά τον εντοπισμό, για παράδειγμα, 12 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε νοσοκομείο της κινεζικής πόλης Κινγκντάο , οι αρχές την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν να εξετάζουν όλους τους εννέα εκατομμύρια κατοίκους της πόλης.

Οι πιο αυστηροί κανόνες καραντίνας έχουν επίσης μερίδιο στην αποτελεσματικότητα της Ασίας. Οι ασιατικές χώρες προτιμούν αντί να υποχρεώνουν τους θετικούς στον κορωνοϊό πολίτες σε κατ’ οίκον απομόνωση να τους φιλοξενούν σε ειδικές εγκαταστάσεις φιλοξενίας. Κάτι που ισχύει και για τους ασυμπτωματικούς ή για ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα. Σε χώρες όπως το Βιετνάμ, το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη, ακόμα και οι στενές επαφές των κρουσμάτων οφείλουν επίσης να παραμείνουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

Στις δυτικές χώρες, η τήρηση των κανόνων καραντίνας δεν αποδείχτηκε τόσο αποτελσματική. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, συνιστάται σε άτομα με συμπτώματα Covid-19 και σε αυτούς που ζουν μαζί τους να παραμένουν στο σπίτι για 14 ημέρες. Ωστόσο, μια μελέτη από ερευνητές στο King's College London διαπίστωσε ότι ο αυτοπεριορισμός δεν έτυχε πιστής εφαρμογής, με περίπου τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων να αποκαλύπτουν ότι είχαν εγκαταλείψει το σπίτι τους τις προηγούμενες 24 ώρες.

Επιπλέον οι ασιατικές χώρες υιοθέτησαν πολύ πιο αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς ζητώντας από τους επισκέπτες να κάνουν τεστ για τον ιό κατά την άφιξή τους. Μέρη όπως το Χονγκ Κονγκ, η Νότια Κορέα και η Νέα Ζηλανδία απαιτούν επίσης καραντίνα δύο εβδομάδων η οποία επιβλέπεται από το κράτος.

Στη ζώνη Ασίας – Ειρηνικού, το 61% των χωρών ή των περιοχών παραμένει εντελώς κλειστό για ξένους τουρίστες, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

πηγη naftemporiki.gr

Δες και το παρακάτω βιντεο απο την ΓΙΟΥΧΑΝ πριν 10 μερες

https://www.youtube.com/watch?v=X6iCKHlivD8

Εκεί που ξεκίνησε η πανδημια πλέον ζουν την ζωή τους κανονικά εμείς εδώ στην Ευρώπη που ήταν ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση ας συνεχιζουμε απλα να υπάρχουμε και να ζουμε σαν φυλακισμένοι άγνωστο μέχρι ποτε.

Κλιματικη αλλαγή που αναφέρθηκες αν και δεν νομίζω οτι εχει σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας αν θες να το αναλύσουμε άνοιξε αλλο topic .

Η Ευρώπη παραμένει ανάμεσα στις 3 πιο ρυπογόνες περιοχές του κόσμου
Συντάκτης: Ηλίας Κούκουτσας Στις Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, 2019

Share
Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Global Carbon Project με την ευκαιρία της Διάσκεψης Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στην Μαδρίτη, η Ευρώπη παραμένει στις 3 κορυφαίες περιοχές του κόσμου στις εκπομπές CO2, μετά από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Αν και η λίστα αυτή αντιμετωπίζει την Ευρώπη σαν μια χώρα λόγω της Ένωσης, εξετάζει επίσης τις επιδόσεις των επιμέρους χωρών που την απαρτίζουν, με την Γερμανία και την Βρετανία να είναι μεταξύ των 10 πρώτων χωρών που εκπέμπουν το περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στον πλανήτη.

Αν και η Ευρωπαϊκή ένωση έχει μειώσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά 17% την προηγούμενη δεκαετία, αυτό δεν αρκεί για να αντικατασταθεί η άνοδος των εκπομπών CO2 από τις αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες έχουν αυξήσει τις εκπομπές τους με μεγαλύτερο ρυθμό από όσο έχει μειώσει η ΕΕ.

Ειδικά Κίνα και Ινδία έχουν αυξήσει τις εκπομπές τους κατά 36% και 71% αντίστοιχα.

Μεταξύ 2017 και 2018, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μοναδική χώρα από τις πέντε με τις μεγαλύτερες εκπομπές CO2 που έχει καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές της, ενώ οι δύο μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε Ινδία και Ρωσία με +7,5% και 3,7% αντίστοιχα.

πηγη www.lifo.gr


Βλέπουμε παλι οι τρεις χειρότερες είναι Κινα,ΗΠΑ,Ευρωπη .

ΗΠΑ και Ευρώπη είναι δυτικος πολιτισμος αρα πρώτος παλυ και στην καταστροφή του κλίματος είναι ο δυτικος πολιτισμος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2020, 09:02:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η Μπακογιάννη είπε κάπου ότι ήθελαν να βάλουν τους ελέγχους υποχρεωτικά στην αρχή αλλά δεν τους άφηναν οι εταιρείες!!! Αυτό είναι αστείο επειδή αν το κράτος έδινε ένα μέρος του ποσού κάθε εξέτασης και ένα ο τουρίστας όλοι θα είχαν συμφέρον και δε θα έμπαινε κανένας μολυσμένος επειδή κανένας δε θα ήθελε να χάσει τις διακοπές του από εγκλεισμό στην Ελλάδα. Και τις εταιρείες θα συνέφερε αν τους έκαναν διευκολύνσεις (αναβολή για αργότερα) αλλά και τους ξενοδόχους. Θα έχαναν όλοι λίγο από τα κέρδη τους ενώ τώρα μερικοί έχασαν πάρα πολλά, υπέρμετρα πολλά. Εκεί κολλάει αυτό που λένε ότι τον χρησιμοποίησαν κάποιοι τον ιό ως οικονομικό όπλο εναντίον των πιο αδυνάτων.

Εδώ ισχύει ότι είδαν το δεντρό και δεν έχασαν το δάσος .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3118 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2020, 14:58:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κλιματικη αλλαγή που αναφέρθηκες αν και δεν νομίζω οτι εχει σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας αν θες να το αναλύσουμε άνοιξε αλλο topic .

Δεν αναφέρθηκα σε κλιματική αλλαγή.


quote:

Βλέπουμε παλι οι τρεις χειρότερες είναι Κινα,ΗΠΑ,Ευρωπη .

ΗΠΑ και Ευρώπη είναι δυτικος πολιτισμος αρα πρώτος παλυ και στην καταστροφή του κλίματος είναι ο δυτικος πολιτισμος


Το άρθρο αυτό που παράθεσες, αναφέρεται στις εκπομπές CO2, όχι σε συνολική εικόνα από ρύπους. Μια ένδειξη για ρύπους, μιας και το θίξαμε, είναι η παρακάτω:

https://www.numbeo.com/pollution/rankings_by_country.jsp

Αυτά περί οικολογικής κουλτούρας της ανατολής, χώρες κατά πλειοψηφία μπανανίες, δικτατορίες, σκουπιδοτενεκέδες και παράδεισους του εγκλήματος και της καταπίεσης.

Αλλά και τα περί ανατολής γενικά, συνεχίζουν να κυκλοφορούν στη δύση και να ευδοκιμούν στους δυτικούς που δεν έχουν ξεμυτίσει από τη χώρα τους να δούνε τι ακριβώς συμβαίνει εκεί τις τελευταίες δεκαετίες και ποια είναι τα αποτελέσματα της ασύστολης βιομηχανικής ανάπτυξης, απλά υπό το έλεγχο και προς όφελος μόνο μερικών ολιγαρχών.

Όσο για κάποια σεντόνια που αφήνονται εδώ, θα συνιστούσα φειδώ. Τα πρωτότυπα άρθρα υπάρχουν στους σχετικούς τόπους, όποιος θέλει μπορει να πάει και να τα διαβάσει. Προσπαθήστε να γράφετε δικά σας κείμενα, αυτό κάνω κι εγώ. Όχι χειμάρρους με λόγια άλλων, ειδικά χαμηλής ποιότητας και περιεκτικότητας.

υγ. στη "ζωή εν μάσκα" ανήκουν μια χαρά όλα τα παραπάνω.

Θα γνωρίσει το μυστικό του Αόρατου μόνο εκείνος που είναι ικανός να κλείσει τα χείλη του και να μείνει σιωπηλός (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2020, 17:10:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Heretic δεν έχει σχέση η αντιμετώπιση της πανδημίας με αυτά που γράφεις. Αν θες άνοιξε άλλο topic να τα συζητούσαμε εκεί τα Οικολογικα η πολιτικά Θέματα. Τώρα για το πως θα γράφουμε και αν θα βάζουμε σεντόνια η παπλώματα είναι δικαίωμα μας. Προσωπικά οτι θέλω θα βάζω και σε όποιον αρέσει αν δεν του αρέσει να μην τα διαβάζει.
Εδώ γράφει ο καθένας την γνώμη του δεν την επιβάλλει στους άλλους.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3118 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2020, 15:48:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
openmind, όταν γράφεις ανακρίβειες η γεμίζεις τις σελίδες με σεντόνια copy-paste από ότι άσχετο υλικό βρίσκεις στο διαδίκτυο, δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι αν κάποιος τα θίγει. Εγώ βλέπω ότι από τη μια προσπαθείς να επιβάλλεις την παρουσία σου με φτηνά κόλπα, από την αλλη προσπαθείς να παρουσιάσεις σαν ακατάλληλο ότι δεν σου αρέσει ή οι δεν σε συμφερει να θίγεται. Δεν πάει έτσι.

Θα γνωρίσει το μυστικό του Αόρατου μόνο εκείνος που είναι ικανός να κλείσει τα χείλη του και να μείνει σιωπηλός (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Επιμενίδης
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2020, 17:50:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Επιμενίδης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Heretic δεν ξέρω με σένα τι να κάνω. Να σε συμπαθήσω ή όχι :)
Βλέπω ότι έχεις δίκιο σε πολλά που γράφεις αλά τα γράφεις κάπως , πως να το πω με τρόπο που φαίνεται σαν να επιτίθεσαι στον άλλον ενώ δε νομίζω ότι το κάνεις. Πράγματι ο Omen Mind από τα λίγα που είδα σε μερικά θέματα που άνοιξε, και του το έγραψα κιόλας, γράφει μεγάλα κείμενα με αντιγραφή από αλλού. Δε μου έδωσε σημασία βέβαια. Δε νομίζω ότι θέλει να επιβάλλει την παρουσία του ή ότι μπορεί να την επιβάλλει με αυτό τον τρόπο. Πάντως καλά λες να γράφουμε δικά μας κείμενα , αυτό έχει αξία. Ακούω ένα ντοκιμαντέρ για τα θέατρα και αναφέρεται στο Διόνυσο και την τραγωδία τώρα και μου φαίνεται ειρωνεία της τύχης σε συνδυασμό με τα κρούσματα!!!
Λες
quote:
Αυτά περί οικολογικής κουλτούρας της ανατολής, χώρες κατά πλειοψηφία μπανανίες, δικτατορίες, σκουπιδοτενεκέδες και παράδεισους του εγκλήματος και της καταπίεσης.


Δεν είναι ακριβώς έτσι. Σκουπιδοτενεκέδες είναι πολύ άσχημη έκφραση γιατί ακόμη και αν τους κατάντησαν έτσι είναι λαοί με παραδόσεις χιλιετιών και δεν είναι όλα έτσι. Κάθε κακό έχει και κάτι καλό. Ουδέν κακόν αμιγές καλού που έλεγαν και οι αρχαίοι. Ας μην κρίνουμε μόνο από την τεχνική πλευρά. Έχουν και οι άνθρωποι κάποια αξία και δεν συμβαδίζουν πάντα με τι ηγεσίες τους που μπορεί να είναι άχρηστες σε κάποιες φάσεις.


quote:

Αλλά και τα περί ανατολής γενικά, συνεχίζουν να κυκλοφορούν στη δύση και να ευδοκιμούν στους δυτικούς που δεν έχουν ξεμυτίσει από τη χώρα τους να δούνε τι ακριβώς συμβαίνει εκεί τις τελευταίες δεκαετίες και ποια είναι τα αποτελέσματα της ασύστολης βιομηχανικής ανάπτυξης, απλά υπό το έλεγχο και προς όφελος μόνο μερικών ολιγαρχών.

Σωστό γενικά αλλά όχι ειδικά. Η Κίνα πχ ξεπέρασε αυτό το σκόπελο και έθεσε υπό έλεγχο την βιομηχανική ανάπτυξη αλλά ο λαός έχει αποδεχθεί την απώλεια ελευθερίας η οποία όμως σταδιακά χαλάρωσε.
Χάρη σε ατούς του δικτατορικούς μηχανισμούς κατάφεραν να αναχαιτίσουν επανειλημμένα ασθένειες εδώ και δεκαετίες. Θυμίσου πόσες ξεκίνησαν από εκεί:ιός πουλερικών, κοξάκι , ιος των χοίρων κλπ δεν τα θυμάμαι όλα. Έθεταν απόλυτους κανόνες πχ αν δεν πας για εξέταση πας φυλακή ίσως και για εκτέλεση!!! Δεν κρίνω καλό ή κακό γιατί όπως είπα ουδέν κακόν αμιγές καλού και το αντίστροφο.

quote:

Όσο για κάποια σεντόνια που αφήνονται εδώ, θα συνιστούσα φειδώ. Τα πρωτότυπα άρθρα υπάρχουν στους σχετικούς τόπους, όποιος θέλει μπορει να πάει και να τα διαβάσει. Προσπαθήστε να γράφετε δικά σας κείμενα, αυτό κάνω κι εγώ. Όχι χειμάρρους με λόγια άλλων, ειδικά χαμηλής ποιότητας και περιεκτικότητας.

Καλά σε αυτό συμφωνούν όλοι νομίζω. Μάλλον θα σε συμπαθήσω προς το παρόν ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Επιμενίδης
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2020, 17:54:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Επιμενίδης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μου φαίνεται σαν μια 'μαύρη σκιά' να έχει πλακώσει τον κόσμο, ώρες ώρες νιώθω να βρίσκομαι σε διήγημα του Lovecraft
Είναι Κάτι που Έρπει σαν Σκιά ε;;; Αυτό εννοούσε ο αείμνηστος Μπαλάνος μάλλον κάτι έγραφε για ασθένειες εκεί ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2020, 18:35:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν με ενδιαφέρει να επιβάλλω την παρουσία μου εδώ απλά λέω την άποψη μου άλλωστε δεν είμαι καινούργιος εδώ πέρα είμαι μέλος από το 2004 και πότε δεν έιχα τέτοιες βλέψεις.
Τα άρθρα τα βάζω για να μην αερολογουμε.
Heretic φθηνά κόλπα κάνεις εσύ προσπαθείς να επιβάλλεις την γνώμη σου και επιτιθεσαι όταν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη από εσενα το παρατήρησα και σε άλλα θέματα που έχεις επιτεθεί σε άλλους.
Δεν θιγομαι εγώ για τα άρθρα που ανεβάζω αν δεν συμφωνεί κάποιος δημοκρατια έχουμε ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και είναι λογικό αυτό.
Εσύ θίχτηκες επειδή έγραψα την αλήθεια ότι ο δυτικός πολιτισμός απέτυχε στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Δεν είναι τσιφλίκι σου εδώ πέρα να κάνεις ότι θέλεις.
Σε μένα δεν πιάνουν αυτά τα κόλπα.
Επιμενιδη εσύ που λες ότι δεν σου αρέσουν τα άρθρα στο μύθος και θρησκεία ανέβασες και εσύ για να μας πείσεις ότι δεν έχει μεγάλη περιουσία η εκκλησία! Εκεί ήτανε καλά τα άρθρα?
Το θέμα είναι να συζητάμε και να μπορούμε να βλέπουμε την διαφορετική άποψη χωρίς τσακωμούς.
Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να επιβάλουμε την γνώμη μας για ικανοποιησουμε τον εγωισμό μας.
Στο θέμα μας τώρα μετά από αυτή την ευχάριστη ανάπαυλα οι Κινέζοι είναι πιο πειθαρχημενοι και εμπειροι σε αυτές τις καταστάσεις γι αυτό και βγήκαν γρήγορα από την κρίση.
Θα πρεπε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους για να ξεμπερδευουμε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Επιμενίδης
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2020, 19:53:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Επιμενίδης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Επιμενιδη εσύ που λες ότι δεν σου αρέσουν τα άρθρα στο μύθος και θρησκεία ανέβασες και εσύ για να μας πείσεις ότι δεν έχει μεγάλη περιουσία η εκκλησία! Εκεί ήτανε καλά τα άρθρα?Εγώ συνήθως βάζω συνδέσμους άνθρωπέ μου δε βάζω όλο το κείμενο. Και αυτό έκανα και εκεί εξ όσων θυμάμαι. Το πολύ να βάλω απόσπασμα αν χρειαστεί. Αυτό κάνω πάντα σε όλα τα κείμενα σε φόρουμ και email.Επειδή και εμένα δε μου αρέσει να μου το κάνουν άλλοι. Το πρόβλημα είναι κείμενο να μην το μεταφέρεις αυτούσιο επειδή γεμίζει το χώρο και εκτός αυτού δε φαίνεται τι λες εσύ και τι λέει το άρθρο όταν δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμών των δύο κειμένων όπως συμβαίνει και με τα δικά σου. Συνδέσμους σίγουρα θα βρει σε μένα αυτούσια άρθρα (copy-paste) δε νομίζω να βρεις γιατί γενικά δεν το κάνω επειδή το θεωρώ λάθος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2020, 19:59:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επιμενιδη απλά τα πράγματα άμα δεν αρέσει μην το διαβάζεις αυτό που μπορώ να κάνω εγώ είναι αν συζητάμε κάτι μαζί αφού σε ενοχλεί τόσο πολύ είναι να σου βάλω τον σύνδεσμο.
Πολύ φασαρία για ασήμαντα πράγματα!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Επιμενίδης
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2020, 21:17:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Επιμενίδης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν είναι τόσο ασήμαντο γιατί κάποιος που θέλει να σου απαντήσει και να διαβάσει τι λες εσύ κουράζεται πολύ. Πρέπει και να διαβάσει όλο το κείμενο για να δει αν λες κάτι ενδιάμεσα ή να προσέξει να δει που είναι τα όρια το κειμένου και που αυτά που λες εσύ. Αυτό συνέβη και με μένα που είδα κάτι μακροσκελή κείμενα σε άλλο θέμα και παραιτήθηκα. Δεν τα διάβασα και δεν απάντησα πχ εκεί με τις τηλεοπτικές σειρές κλπ. Και αυτό κάνω γενικότερα δηλαδή αν είναι πολύ μεγάλα. Σύνδεσμοι είναι το καλύτερο αν είναι μεγάλα τα κείμενα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2020, 21:22:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επιμενιδη το παμε άμα μιλάμε μαζί θα σου βάζω σύνδεσμο. Δεν είναι τόσο συμβατικό το όλο θέμα αντίθετα σημαντικό είναι ο τρόπος που θα το πεις. Οκ θες σύνδεσμο θα τον έχεις ψευτομαγκιες δεν γουστάρω όταν το λέει κάποιος με αγένεια!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2020, 21:26:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμβατικό έγραψα χαχαχα σημαντικό ήθελα να γράψω.Ο δαίμονας του τυπογραφείου που έλεγαν παλαιότερα!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


305 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2020, 21:42:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Μου φαίνεται σαν μια 'μαύρη σκιά' να έχει πλακώσει τον κόσμο, ώρες ώρες νιώθω να βρίσκομαι σε διήγημα του Lovecraft
Είναι Κάτι που Έρπει σαν Σκιά ε;;; Αυτό εννοούσε ο αείμνηστος Μπαλάνος μάλλον κάτι έγραφε για ασθένειες εκεί ...Και ο Μπαλάνος και ο Βέμπος με τα 'Μαύρα υπόγεια ρεύματα'... Οι ασθένειες δεν είναι απαραίτητα η αιτία, μπορεί να είναι αφορμή ή απλά ένας τρόπος εκδήλωσης. Αλλά νομίζω πως όλοι όσοι παρατηρούν, βλέπουν ότι ο περισσότερος κόσμος είναι μονίμως είτε με το ζωνάρι λυμένο για καυγά, είτε σε ένα στάδιο πριν την κατάθλιψη...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Επιμενίδης
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2020, 22:07:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Επιμενίδης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

quote:

Μου φαίνεται σαν μια 'μαύρη σκιά' να έχει πλακώσει τον κόσμο, ώρες ώρες νιώθω να βρίσκομαι σε διήγημα του Lovecraft
Είναι Κάτι που Έρπει σαν Σκιά ε;;; Αυτό εννοούσε ο αείμνηστος Μπαλάνος μάλλον κάτι έγραφε για ασθένειες εκεί ...Και ο Μπαλάνος και ο Βέμπος με τα 'Μαύρα υπόγεια ρεύματα'... Οι ασθένειες δεν είναι απαραίτητα η αιτία, μπορεί να είναι αφορμή ή απλά ένας τρόπος εκδήλωσης. Αλλά νομίζω πως όλοι όσοι παρατηρούν, βλέπουν ότι ο περισσότερος κόσμος είναι μονίμως είτε με το ζωνάρι λυμένο για καυγά, είτε σε ένα στάδιο πριν την κατάθλιψη...
Ναι δεν το είπα τυχαία. Ο Βέμπος μου αρέσει πολύ που ασχολείται με τις συγχρονικότητες που δεν είναι καθόλου τυχαίες. Αυτό που λες είναι κάτι τέτοιο. Δηλαδή πρέπει να θέσουμε το ερώτημα εκτός από τον ιό μήπως συνέπεσε και κάποια ιδιαίτερη ενεργειακή περίοδος για να εξαπλωθεί; Οι αστρολόγοι θα έλεγαν ότι η επίδραση του Άρη κάνει ευέξαπτους τους ανθρώπους . ΟΚ αλλά ο Άρης δεν είναι και ο πλανήτης των γιατρών των χασάπηδων , των στρατιωτικών, αλλά και του αίματος; Νομίζω υπήρξε μια σύνοδος Κρόνου-Άρη αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το άκουσα σωστά,τυχαίνει αν ακούω καμιά φορά κάποιον αστρολόγο, κατά την εκκίνηση της πανδημίας. Η ενέργεια αυτή είτε είναι από πλανητικά σώματα είτε από οτιδήποτε δεν φεύγει σε μια μέρα. Μπορεί απλά να είναι γενικότερη ενέργεια της ανθρωπότητας επειδή έφτασε σε κάποια φάση στην εξέλιξή της. Σωστά επομένως το παρατηρείς αλλά ας μη μένουμε στην παρατήρηση.
Οι κινέζοι έχουν μερικές αρχές παραδοσιακές, και λένε ότι όταν παρατηρούν ανισορροπία αυτή πρέπει να αποκαθίσταται. Και έχουν πολλούς τρόπους να το κάνουν. Πρέπει να δούμε ποια είναι η γενικότερη ανισορροπία αυτής της περιόδου και να κάνουμε κινήσεις να την αποκαταστήσουμε τόσο στο περιβάλλον μας ατομικά όσο και γενικότερα.


Edited by - Επιμενίδης on 13/11/2020 22:08:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3118 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2020, 12:35:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Τα άρθρα τα βάζω για να μην αερολογουμε.

Δεν καταλαβαίνω πως ΔΕΝ αερολογείς, αφού γεμίζεις σεντόνια με ότι άσχετη βλακεία βρεις στο νετ με το πρώτο googling που θα κάνεις, σχολιάζοντας μετά άλλα αντί άλλων;

quote:

Heretic φθηνά κόλπα κάνεις εσύ προσπαθείς να επιβάλλεις την γνώμη σου και επιτιθεσαι όταν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη από εσενα το παρατήρησα και σε άλλα θέματα που έχεις επιτεθεί σε άλλους.

Ουπς, με έπιασες στα πράσα. Οφείλω να παραδεχτώ ότι ο γιατρός είπε να λέμε ναι σε ότι γράφετε

quote:

Εσύ θίχτηκες επειδή έγραψα την αλήθεια ότι ο δυτικός πολιτισμός απέτυχε στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και εγώ σου απέδειξα ότι γράφεις ανυπόστατα πράγματα, με φαιδρές αποδείξεις, και θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά:

https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

quote:

Δεν είναι τσιφλίκι σου εδώ πέρα να κάνεις ότι θέλεις.

Πολύ σωστά. ΟΥΤΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ τσιφλίκι ειναι να γράφεις ότι γουστάρεις και να μην διαφωνεί κανένας. Μήπως είναι καλύτερα να φτιάξεις το δικό σου blog/forum σου και να αραδιάζεις εκεί τις αμπελοφιλοσοφίες σου ανενόχλητος;


Θα γνωρίσει το μυστικό του Αόρατου μόνο εκείνος που είναι ικανός να κλείσει τα χείλη του και να μείνει σιωπηλός (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2020, 13:24:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν καταλαβαίνω πως ΔΕΝ αερολογείς, αφού γεμίζεις σεντόνια με ότι άσχετη βλακεία βρεις στο νετ με το πρώτο googling που θα κάνεις, σχολιάζοντας μετά άλλα αντί άλλων;

Χαχαχαχαχα Να είσαι καλά με έκανες και γέλασα .

Ειδικά στο σχολιασμό αλλα αντί άλλων είναι σαν περιέγραφες τον εαυτό σου !

quote:
Ουπς, με έπιασες στα πράσα. Οφείλω να παραδεχτώ ότι ο γιατρός είπε να λέμε ναι σε ότι γράφετε

Να του το πεις του γιατρού οτι δεν αντέχεις να διαβάζεις διαφορετικές απόψεις !


quote:
Και εγώ σου απέδειξα ότι γράφεις ανυπόστατα πράγματα, με φαιδρές αποδείξεις, και θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά:

https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

quote:Τώρα ανακάλυψες την Αμερική ?Το COVID-19 Dashboard το παρακολουθώ απο τα πρώτα κρούσματα .Ευχαριστώ όμως γιατί επιβεβαίωσες αυτο που λέω για την Κίνα.
Οποτε βλέπουμε ποιος λέει ανυπόστατα πράγματα.

quote:
Πολύ σωστά. ΟΥΤΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ τσιφλίκι ειναι να γράφεις ότι γουστάρεις και να μην διαφωνεί κανένας. Μήπως είναι καλύτερα να φτιάξεις το δικό σου blog/forum σου και να αραδιάζεις εκεί τις αμπελοφιλοσοφίες σου ανενόχλητο

Εγω το ξέρω οτι δεν είναι τσιφλίκι μου εδω περα και ξερω οτι δεν προσβάλλω τους συνομιλητές επειδή έχουν αντίθετη γνώμη εκτος αν προκληθω .
Φτιάξε εσύ ενα δικό σου blog/forum  αλλα μην δέχεσαι αλλα μελή κρατα το για τον εαυτό για να συμφωνείς με τις απόψεις σου .

Αν έχεις την εντύπωση οτι θα με κάνεις να μην ξαναγράψω μην φας έχουμε γλαροσουπα .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Επιμενίδης
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2020, 13:30:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Επιμενίδης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ειρήνη υμίν!!! Εντάξει δεν έχει και πολύ νόημα πια η αντιπαράθεσή σας Heretic και Open Mind. Από τη στιγμή που ο δεύτερος συμφώνησε τουλάχιστον σε ότι αφορά εμένα να βάζει συνδέσμους πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει και γενικότερα. Με το να του λες να φύγει Heretic του στερείς τη δυνατότητα έκφρασης και τον εκνευρίζεις επειδή νιώθει να προσβάλλεται αν έχει συνηθίσει αλλού να τα γράφει έτσι. Δε νομίζω όμως ότι υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης. Τι ζώδια να είστε άραγε; Πιστεύω ότι είστε αντίθετες καταστάσεις. Ο μεν ένας Λέων πχ. και ο άλλος Υδροχόος ή Δίδυμοι-Τοξότης. Ο Heretic μοιάζει Υδροχόος και ο Open Mind Λέων. Ο ένας δεν θέλει να αφήσει τον άλλον να πιάσει όλο το χώρο και ο άλλος απλά το βλέπει ως φυσικό να εκφράζεται πληθωρικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2020, 13:51:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επιμενιδη εγώ δεν έχω πρόβλημα δεν είναι η πρόθεση μου να έρχομαι σε αντιπαράθεση για μικρόθέματα. Εγώ θέλω να συζητάω για την θεματολογία του forum αν ήθελα να μανουριαζω θα έμπαινα αλλού.Τελος πάντων εγώ αν δεν ξαναπροκληθω δεν το συνεχίζω.
Να ξέρεις μου έκανε θετική εντύπωση η ειρηνευτική σου διαμεσολάβηση.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3625 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2020, 14:29:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μερικές διευκρινήσεις για να λήξει εδώ το θέμα ("αναίμακτα")
θα θυμίσω σε κάθε ενδιαφερόμενο οτι στα φορα του esoterica.gr
επιτρέπονται μόνο η τοποθέτηση link ή φωτογραφιών για να ενισχύσουν ή να βοηθήσουν την κατάθεση της προσωπική μας άποψης σε οποιοδήποτε θέμα,
με σκοπό τον διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων και ουχί η αντιγραφή ολόκληρων κειμένων.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 9 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy