"Ελληνική Εταιρία Εσωτέρας Θεραπευτικής"

Δημόσιες Διαλέξεις των Gordon Davidson και Corinne McLaughlin τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

Βιωματικά Εργαστήρια

Αφίσσα Ομιλίας 17ης Σεπτεμβρίου

"Το Πνεύμα στην Ύλη"

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ "ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, 19:30

"Μετασχηματισμός των εαυτών μας και της κοινωνίας"

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ" ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, 19:30

 

ΕΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ…

Ήταν το 1976, Οκτώβριος, 17 χρονών θυμάμαι, που για πρώτη φορά βρέθηκα στο Λονδίνο, σε μια Συνδιάσκεψη της (από τότε αναγνωρισμένης από τον Ο.Η.Ε Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης) Παγκόσμιας Καλής Θέλησης worldgoodwill.org και εκστατικά άκουγα τον γεωφυσικό επιστήμονα Τζέιμς Λόβλοκ, θεμελιωτή της Θεωρίας “Υπόθεση Γαία” και συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου, να μας μιλά για την Γη, σαν ένα ζωντανό οργανισμό, πλήρους συνείδησης και να θέτει, την ευθύνη του ανθρώπινου είδους απέναντι σ΄ αυτό το Υπέρ-Όν, τον Πλανήτη μας με όλα τα συστήματα του, έμβια και άβια φαινομενικά! Να μιλά για το επερχόμενο φαινόμενο του Θερμοκηπίου, για τους επιστήμονες που θα διεύρυναν σημαντικά την κατανόηση τους και την επιστημονική έρευνα σε όλους τους τομείς της επιστήμης, ΑΝ ΕΝΤΡΥΦΟΥΣΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΥΠΟΘΕΣΗ στα όσα μας έχουν δοθεί μέσα από τις διδασκαλίες της Προαιώνιας Σοφίας.

Εκεί και ο μαθηματικός Ρούπερτ Σελτρέικ, που νέος διαμόρφωσε την Θεωρία (των Μεταμορφωσιγενών Πεδίων ή Βιοενεργειακών Πεδίων) βγάζοντας από την ομίχλη και τον ασαφή μυστικισμό την ιδέα της ύπαρξης του αιθερικού πεδίου και του αιθερικού σώματος και τεκμηριώνοντας το επιστημονικά. Δύο πρωτοπόροι, νέοι επιστήμονες, που σε πείσμα και κόντρα στους καιρούς δεν δίστασαν να συνδέσουν το κρυμμένο και το παράδοξο, με την επιστημονική έρευνα και παραδοχή.

ταν και άλλοι εκεί, μαθητές της Προαιώνιας Σοφίας που ανοίγανε τότε μελλοντικούς δρόμους Πλανητικής υπηρεσίας, όπως ο Dr. Willis Harman, πρόεδρος του Ινστιτούτου Νοητικών Επιστημών και μετέπειτα συνιδρυτής της World Business Academy, o Dr. Jonathon Porritt, ηγετική μορφή από τα νεανικά του χρόνια, του Πράσινου κινήματος, στην Βρετανία, συγγραφέας του βιβλίου “Η Πολιτική της Οικολογίας” και μετέπειτα σύμβουλος και άτυπος υπουργός του πρωθυπουργού Μπλαίρ για θέματα περιβάλλοντος, (που προς τιμή του παραιτήθηκε μόλις του έγινε γνωστή, η πρόθεση της κυβέρνησης να επιτεθεί στο Ιράκ). Ήταν εκεί και ο Σατίς Κουμάρ, πρόεδρος σήμερα της Green Bank και άλλοι που δεν τους ξεχνώ..

Στα διαλείμματα, της συνδιάσκεψης, ένας ψίθυρος, άρχισε να γίνεται εκκωφαντικός…ν΄ αλλάξουμε τον κόσμο…από τα μέσα! Να συνδέσουμε το Εσωτερικό με το εξωτερικό, τον κόσμο της Έννοιας με τον κόσμο των φαινομένων, ν’ αναδείξουμε στην καθημερινότητα τις Εσωτερικές Αξίες κάνοντας τες βίωση και πράξη!

Τα χρόνια κύλησαν και η αλληλογραφία μεγάλωνε, οι εσωτερικοί όμιλοι αυξανόντουσαν, το ίδιο και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Οι άνθρωποι ανταποκρινόντουσαν με θέρμη και αγάπη στο μήνυμα… ν'αλλάξουμε τον κόσμο…από τα μέσα! Μια νέα γενιά Εσωτεριστών, ερχόταν στο προσκήνιο, που ξεπερνώντας φραγμούς και στεγανά, διδασκαλιών και δασκάλων, αναγνωρίζανε όλο και περισσότερο την βαθιά εσωτερική αλήθεια “ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ” και την ομορφιά της Διαφοροποίησης. Μια γενιά, που επιζητούσε να εργαστεί για τον ερχομό της Νέας Εποχής τόσο με τον εαυτό της, όσο και με τον κόσμο!

1991, ξανά στο Λονδίνο για δέκα μέρες, να συζητούμε για την δημιουργία, ενός εσωτερικού δικτύου που θα αναμόρφωνε με τις εσωτερικές αξίες τον κόσμο των επιχειρήσεων-δημιουργείται το Global Business Network και ο κώδικας ”Ηθική των Επιχειρήσεων ή Ethical Business” H Ανίτα Ρόντικ, πρώην δασκάλα και μετέπειτα ιδρυτής της διεθνούς αλυσίδας καταστημάτων Body Shop θέτει το ζήτημα των χωρών του τρίτου κόσμου και της φοβερής φτώχειας, που καμιά Μ.Κ.Ο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Διατυπώνει το σύνθημα “Trade not Aid” Συναλλαγή όχι βοήθεια.

Οι μαθητές αυξάνονται σε όλο τον πλανήτη, το ίδιο και οι όμιλοι, δημιουργούνται δίκτυα ομίλων, που σέβονται την ανεξαρτησία και την διαφοροποιημένη εσωτερική κατεύθυνση του κάθε ομίλου, βασισμένα πάνω σε κοινές αρχές, κύρια την έλλειψη διακρίσεων κάθε είδους και μορφής που διαχωρίζουν ανθρώπους, ταξιδεύουν παντού, μεταφέροντας το μήνυμα…μέσα από την ελευθερία διάθεσης και την αγάπη, ν΄ αλλάξουμε τον κόσμο…από τα μέσα, αγκυροβολώντας μια νέα συνείδηση, εκείνη του μαθητή πού είναι συνάμα πρακτικός ιδεαλιστής!

1993, Τετάρτη 29 ΣεπτεμβρίουZhukovsky (Ζουκόβσκι), ο Γιέλτσιν βομβαρδίζει το κοινοβούλιο της ΕΣΣΔ, έξω από την Μόσχα, 40 χλμ. Σε μια από τις μυστικές υπόγειες πόλεις των Σοβιετικών, είμαστε εκεί και συναντιόμαστε με τους αδελφούς μας από την Ανατολή. Επιτέλους η Ανατολή συναντά την Δύση. Επιστήμονες και ακαδημαϊκοί της τότε Σοβιετικής Ένωσης, απ’ όλες τις δημοκρατίες, συναντιόνται με εσωτεριστές επιστήμονες και ακαδημαϊκούς από την Δύση… και συν-ζητούν για την Πλανητική Σύνθεση, την Παγκόσμια συνεργασία, την Δημιουργική χρήση των Νέων επιστημών και τεχνολογιών, την Νέα Εκπαίδευση, που θα βασίζεται πάνω στην Επιστήμη των Ορθών Ανθρώπινων Σχέσεων.! Συζητούν για την Σύνθεση μιας Νέας Παγκόσμιας Συνείδησης.

Με τρεις άξονες Θεμάτων: Η Εκπαίδευση στην Νέα Εποχή – Προς ένα Πιο Υγιεινό Δρόμο Ζωής – Το ρόλο της Επιστήμης, της Οικονομίας και της Πολιτικής στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας Νέας Παγκόσμιας Συνείδησης.

1994, Ουράλια Όρη – Παγκόσμια συνδιάσκεψη, συμμετέχει το Πανεπιστήμιο για την Διεθνή Ειρήνη του Ο.Η.Ε (βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα) και συζητιέται η επερχόμενη δεκαετία με βασικό άξονα “Μέσω της Εκπαίδευσης προς την Πλανητική Σύνθεση και την επιβίωση της Ανθρωπότητας στον 21ο αιώνα”.

Μια χιονοστιβάδα, εξελίξεων τα χρόνια που ήρθαν. Μια χιονοστιβάδα που αποκαλύπτει, ένα τεράστιο ρεύμα ανθρώπων, παγκόσμια, που συντάσσουν τον εαυτό τους στο πνευματικό μονοπάτι, ανεξάρτητα από διδασκαλίες και διαχωρισμούς. Αναζητώντας δρόμους υπηρεσίας, δρόμους εθελοντισμού, αναγκάζοντας κυβερνήσεις, εταιρίες, Μ.Μ.Ε και διαφημιστές να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τα μηνύματα τους, για υγιεινή διατροφή, εναλλακτικές θεραπείες, εναλλακτική εκπαίδευση, νέα Πολιτική, νέα Οικονομία, Κώδικες Αρχών, Θετική Ενέργεια, Καλή Θέληση, Ορθές Ανθρώπινες Σχέσεις, Θέληση Για το Καλό!

1999…World Service Intergroup. Διαδικτύωση, δικτύων ομίλων και ομάδων… Ο Γκόρντον Ντέιβιντσον, παίρνει την πρωτοβουλία της πρόσκλησης δικτύων ομάδων και ομίλων, για την δημιουργία ενός νέου Forum, του World Service Intergroup, www.synthesis.tc/groups.html που θα εκπροσωπούσε τότε περίπου 95.000 συμμαθητές σε όλο τον κόσμο, από κάθε μονοπάτι. Καλωσορίζουμε, κάθε ομάδα, όμιλο από τον Ελληνικό χώρο. Στην τιμητική θέση του προέδρου, με αποδοχή όλων των δικτύων - μελών, τότε και μέχρι και σήμερα, ο Γκόρντον Ντέιβιντσον.

2000, Σκωτία στο Findhorn (Φίντχορν) – Soul In Education (Η Ψυχή στην Εκπαίδευση), Διεθνής Διάσκεψη υπό την αιγίδα της UNESCO. Συν-ζητούμε “Οι κρίσεις των Νέων και των Ενηλίκων, Τεχνολογία, Ναρκωτικά, AIDS, Διαφήμιση, Ενηλικίωση, Περιβαλλοντική εκπαίδευση, Γηγενής Γνώση, οι Τέχνες τροφή της Ψυχής, Εναλλακτικά πρότυπα Σχολείων –Robert Muller School, Σχολεία Waldorf (R. Stainer), σχολεία κατ΄Οίκον, Εκπαίδευση Ειρήνης”. Ένας γιομάτος χρώμα Νέος Κόσμος αναδύεται, μέσα από “την οδύνη και το σπάσιμο των νερών” πλανητικές κρίσεις, ακραία καιρικά φαινόμενα, οικονομικά προβλήματα, πολεμικές επιχειρήσεις, ανισορροπίες κάθε είδους και έλλειψη δικαιοσύνης. Η μεγάλη εξάπλωση των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών – το άνοιγμα Καρδιάς

Μπορούμε και εμείς, όλες και όλοι οι Έλληνες, να συμμετέχουμε σ’ αυτές τις διεθνείς διεργασίες… Η κάθε μία και ο καθένας μας απ΄ όλη την χώρα, σαν άτομα, ομάδες ή όμιλοι. Το έδειξαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, που αύριο τελειώνουν. Ένας νέος άνεμος, πνέει στην χώρα, νέο πνεύμα συνεισφοράς, συμμετοχής, υπηρεσίας, ευθύνης. Στο κλείσιμο της γιορτής ας επιλέξουμε το δρόμο, με όρους του δικού μας κυρίως Παγκόσμιου ενδιαφέροντος, για να συναντηθούμε με τους πλανητικούς μας αδελφούς, στο Ένα Έργο, στην Μια Ανθρωπότητα. Ας γνωρίσουμε, ας γίνουμε δημιουργοί Πνευματικών γεγονότων στον Κόσμο, Πλανητικοί Πολίτες σε Αγώνες Πνευματικούς.

Δημήτρης Τσιγγάνης

ΤΡΕΙΣ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμμαθητές και συνεργάτες
Από την ίδρυση της το 1997 η Ελληνική Εταιρία Εσωτέρας Θεραπευτικής έθεσε σαν σκοπό της 3 Πνευματικές Φιλοδοξίες!

1. Να καταδείξει την Εσωτερική Διδασκαλία σε βίωση και πράξη καθημερινής ζωής. Με χειροπιαστά παραδείγματα, και την γνωστοποίηση ήδη υπαρχόντων εφαρμογών της σε πολλούς τομείς έκφρασης της ανθρώπινης Δραστηριότητας, στον Πλανήτη μας. Με την πρόσκληση στη Ελλάδα εκείνων των πρωτοπόρων πνευματικών ανθρώπων που τους διακρίνει σήμερα, το πνεύμα του πρακτικού Ιδεαλισμού ή του Εσωτερισμού στην πράξη, να δώσει την δυνατότητα σε όσες και όσους το επιζητούν να συναντηθούν μαζί τους, σε μια Νέα Εποχή.

2. Με όρους απλής κοινής λογικής να καταστήσει την Εσωτερική Διδασκαλία κατανοητή σε κάθε άνθρωπο που αποφασίζει να εργαστεί ειλικρινά και βιωματικά με αυτή.

3. Να καταστήσει την Εσωτέρα Θεραπευτική γνωστή σαν την Επιστήμη για την Θεραπεία του Πλανήτη και προσβάσιμη σε κάθε ειλικρινή αναζητητή του κόσμου των Εννοιών σε κάθε ομάδα ή όμιλο, ανεξάρτητα από το ιδιαίτερο πνευματικό μονοπάτι που τυχόν ακολουθεί, ξεπερνώντας έτσι, τα στεγανά που υπήρχαν μεταξύ ομάδων και ομίλων στον Ελληνικό χώρο για πολλά χρόνια.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΣΩΤΕΡΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ - Μ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥ 67 - 116 36 - ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210-9329-168, 210-7515-600,
www.global-education.org, mail:info@global-education.org

Στα πλαίσια αυτά με χαρά σας προσκαλούμε στις δημόσιες Διαλέξεις δύο πρωτοπόρων

Ο GORDON DAVIDSON και η CORINNE MCLAUGHLIN τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ “ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ” ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, 19:30

με Θέμα: Το Πνεύμα στην Ύλη

Ελεύθερη Είσοδος, θα υπάρχει μετάφραση στα Ελληνικά

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ” ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, 19:30

με Θέμα: Μετασχηματισμός των εαυτών μας και της κοινωνίας

Ελεύθερη Είσοδος, θα υπάρχει μετάφραση στα Ελληνικά


Λίγα λόγια για τους εισηγητές

O Gordon Davidson και η Corinne McLaughlin είναι οι συγγραφείς των βιβλίων “Spiritual Politics” (εισαγωγή και πρόλογος από τον Δαλάι Λάμα), και “Οι οικοδόμοι της Αυγής”. Συνιδρυτές του Center for Visionary leadership (κέντρο για Ηγεσία με Όραμα) στην Ουάσιγκτον D.C www.visionarylead.org έχουν δημιουργήσει επίσης, το κέντρο Σείριος μια εκπαιδευτική κοινότητα - οικολογικό χωριό στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α

Η Κορίν Μακλίν συντόνισε, από την θέση της προέδρου, την εθνική ομάδα εργασίας στις Η.Π.Α για τη αειφώρο ανάπτυξη (Sustainable Development) συμμετέχοντας στο Συμβούλιο του Προέδρου Clinton. Είχε επίσης την ευθύνη του συντονισμού της προεκλογικής εκστρατείας του γερουσιαστή Dennis Kucinich υποψήφιου των Δημοκρατικών στη κούρσα για το χρίσμα και την προεδρία των Η.Π.Α το 2004, ενός υποψήφιου, που οι θέσεις του κλείνουν σημαντικά προς Πνευματικές Αρχές και υποστηρίχθηκε από πολλούς ομίλους πνευματικά προσανατολισμένους, αλλά και άτομα στις Η.Π.Α και σε όλο τον κόσμο.

Ο Γκόρντον Ντέιβιντσον διετέλεσε στο παρελθόν εκτελεστικός διευθυντής του Social Investment Forum και του κέντρου Environmentally Responsible Economies, επίσης χρημάτισε διευθύνων σύμβουλος χειρισμού του Ally Capital’s Environmental Fund. Κατέχει την τιμητική θέση του προέδρου του World Service Intergroup από το 1999.

Και οι δύο έχουν διδάξει (adjunct faculty) σαν αναπληρωτές καθηγητές, του American University και του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Τα τελευταία 25 χρόνια έχουν δώσει πολλές διαλέξεις στις Η.Π.Α και την Ευρώπη. Τα ακροατήρια στα οποία έχουν μιλήσει συμπεριλαμβάνουν συνήθως ανθρώπους πνευματικούς, διανοούμενους, κυβερνητικά στελέχη, ανώτατα επιχειρησιακά στελέχη, επιχειρησιακά μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κοινωνικούς ακτιβιστές και ανθρώπους από όλα τα εσωτερικά μονοπάτια. Έχουν τύχει πρόσκλησης από πάνω από 200 Πανεπιστήμια, κυβερνητικές υπηρεσίες, εκκλησίες πολλών δογμάτων αλλά και πνευματικά κέντρα όπως:

The World Bank, Harvard University - School of Education, U.S. Environmental Protection Agency, University of Maryland Political Science Department, The Washington Ethical Society, U.S. Department of State, American University Department of Government, U.S. Department of Health and Human Services, U.S. Department of Housing and Urban Development, Cornell University, Department of Sociology, Georgetown University, American Association of Architects, The World Future Society, The World Business Academy.

Συνεντεύξεις τους ζητήθηκαν από τους New York Times, Washington Post, τα περιοδικά Γουώλ Στρητ, οι ΗΠΑ σήμερα. Παρουσιάζονται συχνά στην τηλεόραση τόσο σε εθνικό Δίκτυο από κανάλια όπως το NBC TV και το Fox News, όσο και σε πολλά κανάλια τοπικής εμβέλειας.

ΔΥΟ ΔΙΗΜΕΡΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Εισαγωγικό Εργαστήριο 18 & 19 Σεπτέμβρη – Προχωρημένο Σεμινάριο 25 & 26 Σεπτέμβρη

Η Corinne McLaughlin και ο Gordon Davidson μας γνωρίζουν τα μυστικά της “ Ηγεσίας με όραμα VISIONARY LEADERSHIP) της ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΩΣ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΣΜΟ και την ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ή ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ΕΒΔΟΜΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ”.

Οραματιστές ηγέτες είναι εκείνοι οι ενορατικοί πρωτοπόροι, που δημιουργούν μια εμπνευσμένη εικόνα του μέλλοντος και την πραγματοποιούν μέσω μιας αποτελεσματικής στρατηγικής, ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των ανθρώπων. Μαθαίνουμε πώς να σκεπτόμαστε και να ενεργούμε έξω από τους παραδοσιακούς κανόνες, εστιαζόμενοι στις Πρωτογενείς μας Αξίες, τον πυρήνα της ύπαρξης μας. Πως να σκεπτόμαστε στρατηγικά για το μέλλον, χρησιμοποιώντας τη διορατικότητα όπως επίσης και την πρόβλεψη, έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικότεροι στην επίτευξη των στόχων μας και την ολοκλήρωση της αποστολής μας. Ανακαλύπτουμε πώς να διευκρινίσουμε το σκοπό και την κατεύθυνση της ζωής μας, της ομάδας μας, του ομίλου μας, της οργάνωσης μας, ή της επιχείρησης μας και πως να εφελκύσουμε τη συμμετοχή και άλλων στη δημιουργία μιας κοινής αποστολής. Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε τους δικούς μας εσωτερικούς πόρους για να οικοδομήσουμε ένα "κατανοητό πεδίο ενέργειας" για την επιδίωξη μας και να υπερνικήσουμε τα από εμάς δημιουργημένα εμπόδια στην επιτυχία των στόχων μας και του σκοπού μας.

Εξερευνούμε το τι σημαίνει: Η ψυχή - η σύνδεση του πνεύματος και της ύλης — του Θείου και της από το Εγώ-οδηγημένης προσωπικότητάς μας. Είναι ο ανώτερος Εαυτός μας, ή εσωτερική μας ουσία — η παρουσία του Θείου μέσα μας. Είναι η πηγή της μέγιστης χαράς μας, η σαφέστερη καθοδήγησή μας, η βαθύτερη φρόνησή μας. Καθόσον περπατούμε συνειδητά στο Πνευματικό Μονοπάτι, η αυτοεπικεντρωμένη προσωπικότητά μας επιδιώκει την επίδειξη και συχνά εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες του μικρού διογκωμένου εγώ μας. Αλλά δεδομένου ότι επιδιώκουμε να αυξηθούμε πνευματικά, να επανακατευθύνουμε τη ζωή μας προς αρετές όπως π.χ ο οίκτος η υπηρεσία και άλλες πολλές, η προσωπικότητα μας αισθάνεται να απειλείται και μάχεται τότε για να επανακτήσει τον έλεγχο. Με βάση την Αιώνια σοφία της ανατολής και της δύσης, γνωρίζουμε την Επιστήμη της Ψυχής. Μια επιστήμη που θα βοηθήσει, στο να διευκρινίσει κανείς τη διαφορά μεταξύ της ψυχής και της προσωπικότητας. Πώς να αναγνωρίζει ποια από τις δύο έχει τον υπεύθυνο έλεγχο σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή. Μαθαίνουμε τις άχρονες τεχνικές για την δόμηση αυτού που καλείται "η Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου" μια γέφυρα μεταξύ της ψυχής και της προσωπικότητας. Ακόμη πώς να επικαλεσθούμε την ψυχή στην καθημερινή μας ζωή για τη μεγαλύτερη εσωτερική ειρήνη και την ευτυχία. Ζώντας “Ως Εάν Ψυχή” θα γνωρίσουμε το μυστικό για να δημιουργήσουμε αληθινά, μια πιο δημιουργική και αποτελεσματικότερη ζωή σήμερα.

Σε ένα κόσμο, όπως ο σημερινός με συνεχώς αυξανόμενη ταχύτητα και πολυπλοκότητα της σύγχρονης ζωής ζητιέται να επιτυγχάνουμε τα μέγιστα αποτελέσματα για την ενέργεια που χρησιμοποιούμε. Ένα από τα μυστικά της Αιώνιας Σοφίας της ανατολής και της δύσης είναι η πραγματοποίηση της εσωτερικής υποκειμενικής σύνθεσης όλης της ζωής μας. Σε αυτή την κατάσταση, όλες οι γνωστές δυαδικότητες ξεπερνιούνται και όλα τα παράδοξα επιλύονται σε μια λάμψη της διορατικότητας. Στους αρχαίους χρόνους η κατάρτιση των μυημένων, περιελάμβανε την κατάρτιση στην σκέψη του παράδοξου. Σήμερα πέρα από τις φυσικές αισθήσεις μας, πρέπει να ξυπνήσουμε την έβδομη αίσθησή μας, πέρα από τη συνηθισμένη διαίσθηση - μια αίσθηση της μεγαλύτερης σύνθεσης της ζωής. Η σύνθεση είναι μια ενεργός διαδικασία γεφύρωσης των φαινομενικά αντιθέτων και η δυνατότητα για λειτουργία μαζί προς έναν υψηλότερο σκοπό. Μαθαίνουμε πως να προσαρμοζόμαστε ορθά, στον αυξανόμενο ρυθμό της σύγχρονης ζωής συνθέτοντας σκέψη και δραστηριότητα, πως να συνθέσετε φαινομενικά αντίθετα όπως π.χ Πολιτική και Πνευματικότητα, η μιά επιχείρηση και την οικολογική αντίληψη. Θα ανακαλύψετε πώς να χειρισθείτε το καλύτερο και των δύο πλευρών - οποιασδήποτε πολικότητας, πώς να το επαυξήσετε, απελευθερώνοντας νέα ενέργεια.

Εισαγωγικό Εργαστήριο:
Προχωρημένο Σεμινάριο:
Μη εξοικειωμένοι στην Εσωτερική ορολογία Για εξοικειωμένους με ορολογία και έννοιες
Συνεισφορά:180 ΕΥΡΩ Συνεισφορά:200 ΕΥΡΩ
* ΕΚΠΤΩΣΗ: 60 ΕΥΡΩ για συμμετοχή και στα Δύο Ζητήστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6944468376, 6946974118
mail: info@global-education.org, www.global-education.org

Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr