Γεωπαθολογία και η βλαβερή για την
υγεία μας Ακτινοβολία


 

από τον Αντώνη Ασπράκη,
Γεωπαθολόγο
antasprakis@yahoo.gr


Αν παρατηρήσει κανείς τα ζώα στη φύση, θα διαπιστώσει πως τα περισσότερα από αυτά αποφεύγουν να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ορισμένα σημεία. Κι αν κάποιος τα αναγκάσει να μείνουν εκεί τότε γίνονται νευρικά και ανήσυχα. Ο άνθρωπος παρουσιάζει παρόμοια συμπεριφορά. Αρκετές φορές διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν κάποιοι χώροι όπου δε νιώθουμε καλά. Προσπαθώντας να προσδιορίσουμε την αιτία που προκαλεί αυτήν τη δυσφορία, πέφτουμε σε αδιέξοδο. Ωστόσο, το σώμα μας συνεχίζει να μας στέλνει το ίδιο μύνημα: "Φύγε από εδώ!"

Παλαιότεροι πολιτισμοί έδιναν μεγάλη σημασία σε τέτοιου είδους μηνύματα και είχαν αποκτήσει, ως κάποιο βαθμό, πρόσβαση στη γνώση περί του τι αυτά σημαίνουν. Γνώριζαν, δηλαδή, ότι στα μέρη αυτά υπήρχε κάποιου είδους βλαβερή ακτινοβολία.

Η γνώση αυτή σχεδόν χάθηκε κατά τη διάρκεια του μεσσαίωνα. Από το 19ο αιώνα, ωστόσο, οι γεωπαθολόγοι ξαναφέρνουν στο φως ό,τι σχετικό χάθηκε και ανακαλύπτουν συνεχώς νέα πράγματα.


Γεωπαθολογία

Η Γεωπαθολογία ασχολείται με τη μελέτη διαφόρων μορφών ακτινοβολίας και τον τρόπο που αυτές επηρεάζουν τον άνθρωπο, τα ζώα, τα φυτά. Επιπλέον, οι γεωπαθολόγοι βρίσκουν και εξουδετερώνουν μορφές βλαβερής ακτινοβολίας σε όποιον χώρο τους ζητηθεί.


Ποιος είναι Γεωπαθολόγος;

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως για να γίνει κανείς γεωπαθολόγος, κάνει σχετικές σπουδές. Μπορεί διάφοροι να δηλώσουν πως γνωρίζουν τι ψάχνει ένας γεωπαθολόγος και συνεπώς μπορούν να κάνουν το ίδιο, αλλά δεν είναι έτσι. Όλοι γνωρίζουμε ότι το να διαβάσει κανείς ένα βιβλίο δεν είναι το ίδιο με τις σπουδές. Όλοι γνωρίζουμε, επίσης, πως το να απευθύνεται κανείς σε μη ειδικούς σημαίνει, συνήθως, σπατάλη χρημάτων.

Ένας πτυχιούχος γεωπαθολόγος έχει κάνει θεωρητικές και πρακτικές σπουδές και έχει ειδικευθεί σε κάποιους τρόπους εξουδετέρωσης βλαβερής ακτινοβολίας.

Δεν αποτελεί προσβολή για τον γεωπαθολόγο αν του ζητηθεί να επιδείξει το πτυχίο του.


Βλαβερή Ακτινοβολία

Σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν, βασικά, τρεις κατηγορίες ακτινοβολίας. Η βλαβερή ακτινοβολία (24%), η ευργετική (15%) και εκείνη η οποία έχει ουδέτερη επίδραση στον άνθρωπο (61%). Τα είδη αυτά των ακτινοβολιών διαιρούνται σε υποκατηγορίες. Για παράδειγμα, έχουμε μορφές ακτινοβολίας που συνθέτουν ορισμένα πλέγματα και κάποιες άλλες που δεν συμπεριφέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν, επίσης, μορφές ακτινοβολίας που είναι βλαβερές για τον άνθρωπο αλλά ευεργετικές για άλλους οργανισμούς.

Οι γεωπαθολόγοι ανιχνεύουν και εξουδετερώνουν βλαβερή γήινη, ατμοσφαιρική (PWL), κοσμική και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Επιπλέον, εξουδετερώνουν τη βλαβερή δράση του ραδονίου.

Μελέτες που έχουν γίνει, έχουν δείξει πως η βλαβερή ακτινοβολία βοηθά την εκδήλωση ασθενειών και καθυστερεί τη θεραπεία. Αναλυτικότερα, όπου υπάρχει παρατεταμένη διαμονή σε χώρους με βλαβερή ακτινοβολία παρατηρούνται συμπτώματα όπως "ανεξήγητη" δυσφορία, ζαλάδες, πονοκέφαλοι, ξαφνικές αδιαθεσίες, προβλήματα στον ύπνο, δυσκολία στο ξύπνημα, νευρικότητα, άγχος, κόπωση, προβλήματα στο ανοσοποιητικο, το νευρικό, το κυκλοφορικό, το μυοσκελετικό σύστημα κ.ά. Επηρεάζεται, επίσης, η έκκριση ορμονών.

Επιπλέον, ο βαρόνος Von Pohl δημοσίευσε το 1919 μια μελέτη που έκανε στην γερμανική πόλη Vilsbiburg και έδειχνε άμεση σχέση στην παρατεταμένη διαμονή επάνω από υπόγεια φλέβα νερού και την ανάπτυξη καρκίνου. Σήμερα πιστεύουμε πως ενισχύουν την ανάπτυξη καρκίνου και άλλες μορφές βλαβερής γήινης ακτινοβολίας που έχουν ίδια ή μεγαλύτερη ισχύ από αυτήν που εκπέμπεται από φλέβες νερού.

Η δράση της βλαβερής ακτινοβολίας είναι αθροιστική. Αυτό σημαίνει πως όσο μεγαλύτερη είναι η παραμονή μας σε έναν τόπο όπου υπαρχει αυτή τόσο χειρότερα θα είναι τα αποτελέσματα.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι δεν ισχυριζόμαστε πως ο καρκίνος προκαλείται από την βλαβερή γήινη ακτινοβολία. Είναι όμως βεβαίο ότι η παραμονή σε τόπους με βλαβερή γήινη ακτινοβολία επιταχύνει σημαντικά την πορεία του και καθυστερεί τη θεραπεία. Αυτό συμπεραίνουμε από τις έως τώρα μελέτες.

Σημειώνουμε ακόμα ότι ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει ένας οργανισμός που εκτείθεται σε βλαβερή ακτινοβολία για μεγάλο χρονικό διάστημα (μία με δύο ώρες την ημέρα) εξαρτάται από την φυσική του κατάσταση -όπως για παράδειγμα άλλοι περνούν τη γρίπη "ελαφρύτερα" από κάποιους άλλους. Γενικότερα, όμως, είναι θέμα χρόνου η εμφάνιση των συμπτωμάτων από την επιβάρυνση.


Αντιμετώπιση

Οι πτυχιούχοι γεωπαθολόγοι είναι εκπαιδευμένοι να εξουδετερώνουν τις όποιες μορφές βλαβερής γήινης ακτινοβολίας. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές.

Για την ανίχνευση των σχετικών μορφών βλαβερής ακτινοβολίας, μπορεί να χρησιμοποιούνται τόσο κάποιες ειδικές συσκευές όσο και η μέθοδος της ραδιαισθησίας.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι αν και στο εμπόριο υπάρχουν πολλές συσκευές που υποτίθεται πως όταν λειτουργούν εξουδετερώνουν κάποιες μορφές βλαβερής ακτονοβολίας, ωστόσο, λίγες εξ αυτών κάνουν ό,τι υπόσχονται.

Στην αρθρογραφία θα συναντήσει κανείς κάποιους που προτείνουν να μετακινήσουμε το κρεβάτι ή το γραφείο μας από τον χώρο όπου ακτινοβολείται από τη Γη η βλαβερή γήινη ακτινοβολία. Αυτό όμως μόνο ημίμετρο είναι. Οι γεωπαθολόγοι γνωρίζουν πως, όπως άλλες μορφές ακτινοβολίας, έτσι και η βλαβερή γήινη ακτινοβολία ανακλάται. Συνεπώς, δεν πρόκειται απλά περί μετακίνησης του κρεβατιού, του γραφείου. Σε ένα ήδη χτισμένο κτίριο είναι συνήθως δυσκολότερο και περισσότερο επίπονο να βρει κανείς νέες θέσεις για τα έπιπλα οι οποίες να προσφέρονται και από αισθητική και από γεωπαθολογική απόψη. Υπάρχουν τεχνικές πολύ πιο αποτελεσματικές, ορθές, εύκολες και οικονομικές.

Βεβαίως, η εξουδετέρωση των βλαβερών μορφών ακτινοβολίας δεν είναι πανάκεια. Σε καμία περίπτωση ο Γεωπαθολόγος δεν μπορεί να προτείνει σε κάποιον ασθενή να διακόψει την αγωγή που του έχει δώσει ο γιατρός του. Επιπροσθέτως, ακόμα κι αν ο γεωπαθολόγος κάνει σωστά τη δουλειά του, μπορεί κάποια συμπτώματα να συνεχίζουν να εμφανίζονται. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό αφού, για παράδειγμα, η νευρικότητα στο σπίτι δεν έχει να κάνει μόνο με το περιβάλλον του σπιτιού αλλά και με άλλους παράγοντες όπως είναι οι καταστάσεις με τις οποίες ήρθε κανείς αντιμέτωπος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ομοίως, η εξουδετέρωση της βλαβερής ακτινοβολίας δεν είναι εξουδετέρωση των επιπτώσεων των καταχρήσεων εις βάρος του σώματος και του πνεύματός μας.

Δεν θα πρέπει όμως να φτάσουμε και στο άλλο άκρο και να αγνοήσουμε τη βλαβερή ακτινοβολία και τις επιπτώσεις της. Υπάρχουν τόσο οι μελέτες που αποδεικνύουν πόσο πολύ μπορεί να βλάψουν τον άνθρωπο, όσο και οι μελέτες από ινστιτούτα και οργανισμούς που δείχουν ότι μπορούμε να τις εξουδετερώσουμε ώστε να βελτιωθεί η ζωή μας σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.


Γεωπαθολογία και Φενγκ Σούι

Ένα θέμα που εύλογα, ίσως, συζητάται είναι η σχέση της Γεωπαθολογίας με το Φενγκ Σούι. Αν δεν έχει ήδη γίνει κατανοητό από τα ανωτέρω, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε τώρα. Αυτές οι δύο επιστήμες είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Ο τίτλος του γεωπαθολόγου δεν είναι τίτλος συμβούλου φενγκ σούι και το αντίστροφο. Ακόμα και στην αρχαία κίνα, η διάκριση ήταν σαφής. Σύμφωνα με νόμο του αυτοκράτορα Kuang Yu, πρωτού χτιστεί ένα κτίριο και πριν την έρευνα από κάποιον σύμβουλο του φενγκ σούι, έπρεπε να ερευνηθεί η ενεργειακή καταλληλότητα του χώρου από κάποιον άλλον ειδικό, αυτόν που ονομάζουμε σήμερα γεωπαθολόγο. Ώστε, οι ενέργειες που μελετά η γεωπαθολογία δεν είναι ίδιες με αυτές που μελετά το φενγκ σούι. Η μελέτη του γεωπαθολόγου καλό είναι να γίνεται στο οικόπεδο πριν χτιστεί το κτίριο και ίσως παράλληλα με αυτήν του συμβούλου φενγκ σούι. Αυτό βοηθά στο γλιτώσει κανείς κάποια χρήματα. Βεβαίως, γεωπαθολογικές μελέτες γίνονται και σε ήδη κτισμένα κτίρια και η εξουδετέρωση γίνεται το ίδιο αποτελεσματικά.

Αντώνης Ασπράκης,
Γεωπαθολόγος
antasprakis@yahoo.gr

 

_-= ESOTERICA.gr Forums - Ομάδες Συζήτησης & Έρευνας =-_

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του
Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ