Συμβουλές Feng Shui 2004
Πώς επηρεάζουν τα ιπτάμενα άστρα του Feng Shui την νέα χρονιά

(από την Γιούλη Κιάφη, Σύμβουλο Feng Shui & 4 Pillars)

Γιατί πρέπει να κάνουμε Feng Shui για κάθε χρονιά;

Σύμφωνα με τη σχολή Ιπτάμενων Άστρων του Feng Shui, κάθε χώρος έχει τις τυχερές και άτυχες στιγμές του οι οποίες μπορούν να προυπολογιστούν, όπως ακριβώς κάνουμε για έναν άνθρωπο, αναλύοντας το ωροσκόπιό του.
Κάθε χώρος έχει γενέθλια. Είναι η περίοδος που το κτίριο κατασκευάστηκε και κατοικήθηκε για πρώτη φορά..
Κάθε χώρος έχει προσωπικότητα. Κάθε κτίριο βλέπει σε ορισμένες μοίρες σε σχέση με τον βορρά και κάθε δωμάτιό του βρίσκεται σε ορισμένη κατεύθυνση.

Οταν γνωρίζουμε πότε κατοικήθηκε ένα κτίρο και γνωρίζουμε σε πόσες μοίρες «βλέπει», μπορούμε να υπολογίζουμε τον προσωπικό του χάρτη. Αυτός ο χάρτης μας δίνει πληροφορίες πώς επηρεάζει το κτίριο τους κατοίκους του σε θέματα ανθρώπινης αρμονίας και οικονομικής ευμάρειας.
Εκτός από το χάρτη αυτό, ο οποίος είναι σταθερός και ισχύει για πάντα, υπάχει η επιροή της χρονιάς και του μήνα. Αυτή η επιροή εξηγεί για ποιό λόγο δεν συμβαίνουν τα ίδια πράγματα σε ένα χώρο.

Με απλά λόγια μπορούμε να συγκρίνουμε τη σχολή Ιπτάμενων άστρων του Feng Shui με την αστρολογία που κάνουμε για έναν άνθρωπο.
Οπως και στην αστρολογία, κάθε άτομο έχει τον προσωπικό σταθερό αστρολογικό του χάρτη. Οι πλανήτες όμως αλλάζουν θέση κάθε στιγμή, την οποία θέση μπορούμε να προυπολογίσουμε, οπότε μπορούμε να κάνουμε και προβλέψεις για το μέλλον αυτού του ατόμου.
Ετσι ακριβώς και ένα κτίριο, γνωρίζοντας τον χάρτη ιπτάμενων άστρων του μπορούμε να δούμε τις δυνατότητες αυτού του χώρο, αλλά γνωρίζοντας την επιροή της φύσης κάθε χρονιά, μήνα ακόμα και μέρα, μπορούμε να υπολογίζουμε με ακρίβεια την επιροή του χώρου πάνω στα άτομα που τον κατοικούν.

Πώς επηρεάζει ένας μήνας ή χρόνος τον προσωπικό χάρτη Ιπτάμενων άστρων ενός χώρου;

Η σχολή Ιπτάμενων Άστρων του Feng Shui αναφέρεται στους δύο μεγαλύτερους παράγοντες στη ζωή, την ανθρώπινη αρμονία (πχ υγεία, σταθερότητα, καλές ανθρώπινες σχέσεις) και τα χρήματα.

Χρησιμοποιώντας τον χάρτη Ιπτάμενων άστρων πχ ενός σπιτιού, βρίσκουμε τους χώρους που πρέπει να είναι ήσυχοι (κρεβατοκάμαρα) και τους χώρους που πρέπει να είναι δραστήριοι (σαλόνι, χωλ, πόρτα, γραφείο).
Κατόπι θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα ήσυχα δωμάτια στην κατεύθυνση που πρέπει να είναι ήσυχη, ενώ θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα δραστήρια δωμάτια στην κατεύθυνση που πρέπει να είναι δραστήρια.
Εαν ο χώρος είναι λάθος τοποθετημένος, θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε ήσυχο τον χώρο που πρέπει να είναι ήσυχο απομακρύνοντας τηλεοράσεις, συντριβανάκια, computer και άλλα «δραστήρια» αντικείμενα.
Στην συνέχεια θα βρούμε τις κατευθύνσεις που πρέπει να είναι δραστήριες, όπου θα τοποθετήσουμε τα «δραστήρια» αντικείμενα.

Κατόπι θα πρέπει να δούμε πώς επηρεάζει η κάθε χρονιά ή και μήνας τα σημαντικότερα δωμάτια του χώρου μας. Ακόμα και εάν δεν γνωρίζουμε τον προσωπικό χάρτη Ιπτάμενων Άστρων του σπιτιού μας, γνωρίζοντας πότε «επισκέπτονται» αρνητικές ενέργειες τα σημαντικά δωμάτια του χώρου που εξετάζουμε, μπορούμε να τις αποφύγουμε ή να μειώσουμε την επίδρασή τους.

Ας δούμε πρώτα ποιές είναι αυτές οι αρνητικές ενέργειες και τι προκαλούν.

Αρνητικές ενέργειες και οι συνέπειές τους

Υπάρχουν συνολικά 9 είδη ενέργειας που για λόγους ευκολίας τις εκφράζουμε με αριθμούς από το 1 μέχρι το 9. Την χειρότερη επίδραση έχουν οι αριθμοί 5, 2 και 3.
Ο αριθμός ενέργειας 5 προκαλεί κακοτυχία, το 2 ασθένεια και το 3 καυγάδες ή και κλοπή.

Στο σπίτι:
Οταν αυτές οι ενέργειες βρίσκονται στο χώρο που έχουμε το κρεβάτι μας ή στην κύρια είσοδο, τότε βρισκόμαστε υπό αρνητική επίδραση. Πχ εάν το 5 ή το 2 βρίσκεται στο κρεβάτι σας, ίσως εκείνο το χρονικό διάστημα να είστε κουρασμένη, να αρρωστήσετε, ή να έχετε προβλήματα με την σχέση σας. Εαν το 5 ή το 2 βρίσκεται στην πόρτα του σπιτιού σας, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για περισσότερα έξοδα και λιγότερα έσοδα.
Εαν η αρνητική ενέργεια του 5, 2 ή 3 βρίσκεται εκεί που έχουμε ενεργά αντικείμενα όπως συντριβανάκι, ενυδρύο, τηλεόραση, ραδιόφωνο, εκκρεμές ρολόι, αυτή η αρνητική ενέργεια ενεργοποιείται ακόμα περισσότερο.
Η ιδανική λύση σε μια τέποια περίπτωση είναι να μετακινήσουμε το κρεβάτι μας σε άλλο χώρο που δεν έχει αρνητική ενέργεια, να χρησιμοποιούμε μια άλλη είσοδο, να μην χρησιμοποιούμε ενεργά αντικείμενα σε αυτούς τους χώρους.

Στο γραφείο:
Οταν το γραφείο μας βρίσκεται στην κατεύθυνση όπου βρίσκονται αρνητικές ενέργειες, η ιδανική λύση είναι να μετακινήσουμε το χραφείο μας σε άλλο χώρο. Το ίδιο ισχύει και για το γραφείο του διευθυντή.
Οταν πχ. το γραφείο του διευθυντή έχει την επίδραση πχ το 5 ή του 2, και στην πόρτα του γραφείου υπάρχει επίσης 2 ή 5, τότε αναμένουμε ότι αυτή η εταιρεία θα έχει προβλήματα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Ισως πάλι παρατηρήσετε ότι όταν έχετε το 5 ή το 2 εκεί που βρίσκονται τα ηλεκτρονικά μηχανήματα, αυτά τα μηχανήματα θα έχουν τεχνικά προβλήματα συχνότερα, για εκείνη την χρονική περίοδο.


Στο κατάστημα
Εαν έχετε κατάστημα, οι δύο σημαντικότεροι χώροι που μας ενδιαφέρουν είναι ο χώρος του ταμείου σας και η είσοδος. Εάν αυτή τη χρονιά έχετε στο ταμείο σας το 3, να προσέχετε ιδιαίτερα πιθανότητες κλοπής. Να μην έχετε μεγάλα ποσά σε μετρητά και εάν είναι δυνατό να κλειδώνετε το ταμείο σας.
Εαν στην πόρτα του καταστήματος έχετε το 5 ή το 2, αναμένονται λιγότερα εισοδήματα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αντίμετρα για την μείωση των αρνητικών ενεργειών

Στην πραγματικότητα είναι συχνά αδύνατο να μετακινήσουμε το κρεβάτι μας ή το γραφείο μας, ή είναι αδύνατο να χρησιμοποιούμε άλλη είσοδο διότι το σπίτι μας έχει μόνο μία είσοδο.
Επιπλέον δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο να βλέπουμε τηλεόραση μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται για ένα ολόκληρο μήνα κάποια αρνητική ενέργεια. Και το κυριότερο, δεν μπορούμε να τρελλαθούμε από αγωνία περιμένοντας το χειρότερο να συμβεί., επειδή δεν μπορούμε να μετακινήσουμε το κρεβάτι μας. Τότε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;
Εκτός από τις λύσεις που αναφέραμε προηγουμένως υπάρχουν και τα αντίμετρα. Τα αντίμετρα δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά μειώνουν την επίδρασή του. Τα αντίμετρα βασίζονται στους νόμους των 5 στοιχείων, βασική αρχή του Feng Shui.

Το αντίμετρο για τον αριθμό 5 (στοιχείο γη) είναι ένας μεταλλικός μελωδός με μεταλλική γλώσσα ο οποίος θα πρέπει να ηχείται συχνά. Μια μεταλλική καμπανίτσα με μεταλλική γλώσσα κάνει την ίδια δουλειά ακριβώς.
Το αντίμετρο για τον αριθμό 2 (στοιχείο γη) είναι ένα σετ 6 νομισμάτων ίδιας αξίας(κατά προτίμηση χάλκινου ή χρυσού χρώματος), το ένα δίπλα στο άλλο ενωμένα με ζελοτέιπ.
Το αντίμετρο για τον αριθμό 3 (στοιχείο ξύλο) είναι ένα κόκκινο αντικείμενο όπως ένα κόκκινο ύφασμα ή χαρτί.

Πώς βρίσκουμε τις κατευθύνσεις σε ένα χώρο

1. Πάρτε μια πυξίδα και ενώ βρίσκεται έξω από το χώρο που θέλετε να εξετάσετε και μακριά από μεγάλα μεταλλικά αντικείμενα (αυτοκίνητα, πολλά καλώδια κλπ), βρείτε πού ακριβώς βρίσκεται ο βορράς, ο νότος κλπ.

2. Βρείτε το κέντρο του σπιτιού σας (όχι του ορόφου ολόκληρου), το κέντρο του καταστήματός σας, το κέντρο ολόκληρης της εταιρείας εάν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο.

3. Μεταφέρετε στο κέντρο του χώρου σας την μέτρηση που κάνατε, με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια και αντιστοιχία.

4. Βρείτε το βόρειο τμήμα, νότιο, κλπ του χώρου. Τώρα γνωρίζεται με ακρίβεια από πού μέχρι πού είναι βορράς, νότος κλπ.


Ας δούμε τώρα τον πίνακα για το 2004, όπου αναγράφονται τα χρονικά διαστήματα και οι κατευθύνσεις των αρνητικών ενεργειών.
Σε κάθε κουτάκι υπάρουν δύο κατευθύνσεις, η πρώτη παρμένει η ίδια για όλη την χρονιά, η δεύτερη αναφέρεται στο μήνα.
Θα πρέπει να προμηθευτείτε 2 αντίμετρα για τον κάθε αριθμό.
Επίσης παρατηρήστε ότι οι κινέζικοι μήνες δεν ξεκινούν ποτέ την πρώτη του μήνα όπως οι δικοί μας μήνες.
Επίσης παρατηρήστε ότι κάποιους μήνες θα έχετε 2 αντικείμενα στην ίδια κατεύθυνση.

Πίνακας Ιπτάμενων Άστρων 2004

  06 Ιαν- 03 Φεβ 04 Φεβ-04 Μαρ 05 Μαρ-03 Απρ 04 Απρ-04 Μαι
5 ΝΑ, Δ Κέντρο, ΒΑ Κέντρο, Ν Κέντρο, Β
2 Β, ΝΑ ΝΔ, Κέντρο ΝΔ, ΒΔ ΝΔ, Δ
3 ΝΔ, Κέντρο Α, ΒΔ Α, Δ Α, ΒΑ

 

  05 Μαι-04 Ιουν 05 Ιουν-06 Ιουλ 07 Ιουλ-06 Αυγ 07 Αυγ-06 Σεπτ
5 Κέντρο, ΝΔ Κέντρο, Α Κέντρο, ΝΑ Κέντρο, Κέντρο
2 ΝΔ, ΒΑ ΝΔ, Ν ΝΔ, Β ΝΔ, ΝΔ
3 Α, Ν Α, Β Α, ΝΔ Α, Α

 

  07 Σεπτ-07 Οκτ 08 Οκτ-06 Νοε 07 Νοε-06 Δεκ 07 Δεκ-04 Ιαν
5 Κέντρο, ΒΔ Κέντρο, Δ Κέντρο, ΒΑ Κέντρο, Ν
2 ΝΔ, Α ΝΔ, ΝΑ ΝΔ Κέντρο ΝΔ, ΒΔ
3 Α, ΝΑ Α, Κέντρο Α, ΒΔ Α, Δ

Οι χειρότεροι μήνες του 2004 είναι ο Φεβρουάριος, ο Αύγουστος και ο Νοέμβριος. Αυτούς τους μήνες παρατηρούμε μεγάλη συγκέντρωση του 5 και του 2.

Μέγας Δούκας και τα “3 Killings” για το 2004
Εκτός από τις αρνητικές ενέργειες των Ιπτάμενων Άστρων, υπάρχουν και κάποιες άλλες κατευθύνσεις που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας.

Ο «Μέγας Δούκας» το 2004 βρίσκεται ΝΔ (η κατεύθυνση της μαιμούς, δηλαδή 232.5-247.5 μοίρες). Αυτή είναι η κατεύθυνση όπου θα πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε «ανακίνηση» γης όπως ανακαινήσεις, επεκτάσεις, συνεχές σκάψιμο με μπουλντόζες, Εαν πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε έργα στα ΝΔ, πρέπει να συμβουλευτείτε ένα ειδικό Feng Shui ο οποίος θα σας επιδείξει κάποιες ειδικές ημερομηνίες που τα έργα επιτρέπονται.
Εαν σκοπεύετε να κάνετε σημαντικά ταξίδια, δεν είναι καλό να ταξιδεύετε προς τα ΝΔ, και ειδικότερα τους μήνες του Αυγούστου και Φεβρουαρίου.

Η χειρότερη ενέργεια των “3 Killings” για το 2004 βρίσκεται στον ακριβή Νότο. Θα πρέπει να αποφύγετε να κάθεστε με την πλάτη σας στον ακριβή Νότο.

Η έναρξη μιάς νέας εποχής, 2004-2024

Το 2004 είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά από άποψη Feng Shui. Είναι το ξεκίνημα μιας νέας εικοσαετίας που ονομάζεται Εποχή του 8.
Από 4 Φεβρουαρίου και μετά θα παρατηρήσουμε αλλαγή στην τύχη σπιτιών, εταιριών αλλά και ολόκληρων χωρών. Αναλυτικότερα, χώροι και χώρες που μέχρι σήμερα δεν ήταν «τυχερές» θα έχουν μεγαλύτερη πρόοδο, αλλά και αντίστροφα.

Στην επόμενη εικοσαετία όταν πόλεις ή κράτη έχουν βουνό Νοτιοανατολικά θα χαίρονται ανθρώπινη αρμονία, σταθερότητα και ειρήνη.
Όσες πόλεις και κράτη έχουν νερό (θάλασσα, λίμνη, ποτάμι, πεδιάδα) στα Νοτιοδυτικά θα χαίρονται ιδιαίτερη οικονομική ανάπτυξη.
Πολλές πόλεις θα αναπτύξουν το ΝΔ τμήμα τους με έργα ανάπτυξης. Η Αθήνα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η νέα εικοσαετία 2004-2024 αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 8, επειδή σύμφωνα με το το Feng Shui και το I Ching (το αρχαίο κινέζικο βιβλίο των Αλλαγών) το 8 αντιπροσωπεύει το νεαρό άντρα. Οπότε όταν ένας χώρος έχει λάθος τοποθετημένο τον αριθμό 8 (προηγουμένως είπαμε ότι υπάρχουν συνολικά 9 ενέργειες στην σχολή Ιπτάμενων Άστρων), τα νεαρά άγόρια, ή άτομα που έχουν προσωπικό αριθμό Kua 8, θα υποφέρουν περισσότερο στο χώρο αυτό.
Kua 8 έχουν οι άντρες που έχουν γεννηθεί τα κινέζικα έτη 1938, 1947, 1056, 1965, 1974, 1983, 1992, 2001.
Kua 8 έχουν οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί τα κινέζικα έτη 1939, 1948, 1957, 1966, 1975, 1984, 1093, 2002. Υπενθυμίζουμε ότι τα κινέζικα έτη ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς και όχι την πρώτη Ιανουαρίου.


-Μήπως το 2004 επισκέπτεται ασθένεια το κρεβάτι μας;
-Μήπως επισκέπτεται κακοτυχία το σαλόνι μας και εμείς την ενεργοποιούμε ακόμα περισσότερο με το συντριβανάκι μας που μόλις αγοράσαμε με σκοπό να κάνουμε Feng Shui?
-Μήπως φέτος υπάρχει πιθανότητα κλοπής;
-Μήπως κάποια αρνητική ενέργεια στη πόρτα μας επηρεάζει τα οικονομικά μας;

Η Γεωργία Κιάφη, Σύμβουλος του Feng Shui γράφει για το
πως να αποφύγουμε τις κακοτοπιές του 2004.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο κινητό 697 3588348, email: georgiakiafi@hotmail.com

 

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ