Οδηγός Feng Shui για το 2003

 

από την Γιούλη Κιάφη

Η τέχνη του Feng Shui εξασκείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Κίνα από όλους τους Αυτοκράτορές της αλλά και μέχρι τις μέρες μας από τεράστιες πολυεθνικές εταιρίες.

Σύμφωνα με το Feng Shui, το κάθε σπίτι, όπως ακριβώς και η ζωή ενός ανθρώπου έχει τα πάνω και τα κάτω του, τις εύκολες και δύσκολες περιόδους του, οι οποίες επηρεάζουν αντίστοιχα τους ανθρώπους που το κατοικούν.

Ενα σπίτι έχει και αυτό την δική του ημερομηνία γέννησης που καθορίζεται από την χρονιά αποπεράτωσης του κτιρίου που ανήκει και αρχίζει να ζει όταν κάποιος άνθρωπος αρχίζει να το κατοικεί για πρώτη φορά.
Ενα σπίτι έχει επίσης την δική του προσωπικότητα, όχι μόνο επειδή έχει το δικό του στυλ διακόσμησης, αλλά επειδή βλέπει σε διαφορετικές κατευθύσεις του ορίζοντα από ένα άλλο σπίτι. Επιπλέον κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικό μέγεθος και τοποθετείται σε διαφορετική κατεύθυνση του ορίζοντα από κάποιο άλλο. Ετσι καταλαβαίνει κανείς την μοναδικότητα που έχει ένα σπίτι.

Ολοι οι παραπάνω παράγοντες λαμβάνονται υπόψη από έναν ειδικό του Feng Shui, ο οποίος χρησιμοποιώντας την ειδική πυξίδα Lo Pan θα μετρήσει τις μοίρες όπου "βλέπει" το κτίριο και θα προτείνει αλλαγές στην θέση των επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, χρωμάτων με σκοπό να βελτιώσει την επιρροή του συγκεκριμένου σπιτιού στους κατοίκους του.
Ο σύμβουλος θα συντάξει τον προσωπικό χάρτη Feng Shui του σπιτιού που ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο σπίτι.

Εκτός από τον προσωπικό χάρτη του κάθε σπιτιού, υπάρχουν ενέργειες οι οποίες "επισκέπτονται" στην κυριολεξία χρόνο με τον χρόνο συγκεκριμένα μέρη του ορίζοντα και έχουν συγκεκριμένη επιρροή.σε ένα σπίτι, γραφείο ή ακόμα και σε μια ολόκληρη χώρα. Αυτές οι ενέργειες είναι εννέα στο σύνολο και κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο. Η κίνηση αυτή των ενεργειών είναι ίδια με το αρχαίο σύμβολο ενός εντελώς διαφορετικού πολιτισμού, αυτού των αρχαίων Εβραίων. Είναι το σύμβολο του πλανήτη Κρόνο.
Κάποιες από αυτές τις ενέργειες που για ευκολία αναφορές τις αντικαθιστούμε με αριθμούς, προκαλούν εμπόδια, καθυστερήσεις, ατυχίες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παραθέτουμε στους αναγνώστες μας ένα οδηγό από τον μήνα Οκτώβριο 2002 μέχρι και για ολόκληρη την χρονιά 2003, μήνα με τον μήνα. Ο σκοπός του άρθρου αυτού είναι να δώσουμε συγκεκριμένες συμβουλές ώστε να αποφευχθούν ή τουλάχιστον να μειωθούν αυτές οι αρνητικές επιδράσεις.
Οι συμβουλές αυτές ισχύουν όχι μόνο για σπίτια, αλλά και για οποιοδήποτε χώρο.


Οι αρνητικές ενέργειες και τι να κάνετς

Η χειρότερη ενέργεια από τις εννέα είναι αυτή που προκαλεί ο αριθμός 5 και σημαίνει σοβαρή κακοτυχία, δεύτερη σε σημασία είναι ο αριθμός 2 και σημαίνει ασθένεια και τρίτη χειρότερη είναι ο αριθμός 3 που προκαλεί καυγάδες και διαφωνίες.

Παρακάτω παραθέτουμε τι να κάνετε για να μειώσετε την επιρροή αυτών των ενεργειών. Παρόλα αυτά πρέπει να τονίσουμε ότι οι παρακάτω προτάσεις δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει αλλά με μικρότερη δύναμη.

Η πραγματική λύση στο πρόβλημα θα είναι όταν αυτές οι ενέργειες επισκέπτονται σημαντικούς χώρους όπως η είσοδος, η κρεβατοκάμαρα, το γραφείο, να μην τους χρησιμοποιείται. Στην πράξη αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο εφόσον λίγοι από εμάς έχουν την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσουν άλλη είσοδο, άλλη κρεβατοκάμαρα ή άλλο γραφείο. Ισως πάλι το να πάτε να κοιμηθείτε στον καναπέ δεν είναι αρκετά αναπαυτικό ή ίσως ο σύντροφός σας να μην θέλει να σας ακολουθήσει. Δεν συζητάμε καν για την περίπτωση που έχετε αυτές τις ενέργειες στο χώρο του γραφείου σας, εφόσον είσαστε υποχρεωμένοι να δουλεύετε μόνο σε αυτόν το χώρο.

Ο αριθμός 5 = κακοτυχία και εμπόδια

Ο Αριθμός 5 συμβολίζει το στοιχείο γη και αποδυναμώνεται με μέταλλο (Σύμφωνα με τον νόμο των 5 στοιχείων της φύσης η γη γεννάει στα έγκατά της το στοιχείο μέταλλο. Η γη λοιπόν εξασθενείται όταν πρέπει να παράγει κάτι, όπως ακριβώς εξασθενείται μια μητέρα όταν δώσει γέννηση). Μέταλλο είναι μια μεταλλική καμπανούλα που δημιουργεί μεταλλικό ήχο (με μεταλλική γλώσσα), ή ένας μεταλλικός μελωδός (επίσης με μεταλλική γλώσσα). Είναι σημαντικό το αντικείμενο που προτιμάτε να ηχείται συχνά.

Ο αριθμός 2 = ασθένεια

Ο αριθμός 2 συμβολίζει επίσης το στοιχείο γη, οπότε και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε μέταλλο. Αυτή την φορά όμως η λύση είναι η χρήση 6 νομισμάτων ίδιας αξίας, ενωμένα το ένα δίπλα στο άλλο, ακόμα και με αυτοκόλλητη ταινία. Τα νομίσματα αυτά δεν χρειάζεται να τα τοποθετήσετε σε εμφανές σημείο, αλλά και κάτω από ένα χαλί ή μέσα σε ένα κομοδίνο.

Ο αριθμός 3 = καυγάδες & διαφωνίες

Ο αριθμός 3 συμβολίζει το στοιχείο ξύλο, οπότε για να το αποδυναμώσουμε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το στοιχείο φωτιά (το ξύλο δίνει γέννηση στην φωτιά). Η φωτιά μπορεί να είναι κάποιο κόκκινο αντικείμενο όπως ένα κόκκινο ύφασμα, κόκκινος πίνακας ζωγραφικής, ένα κόκκινο έπιπλο ή διακοσμητικό αντικείμενο. Αντίθετα ένα μπουκέτο με κόκκινα λουλούδια δεν είναι καλή ιδέα, εφόσον τα λουλούδια είναι στοιχείο ξύλο που σε αυτή την περίπτωση θέλουμε να το αποφύγουμε.


Πώς να μετρήσετε τις κατευθύνσεις του ορίζοντα

Τοποθετήστε τα αντικείμενα που προτείναμε παραπάνω για τον κάθε αριθμό στο αντίστοιχο τμήμα του χώρου που ενδιαφέρεστε να διορθώσετε για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφού πρώτα βρείτε το κέντρο του σπιτιού σας.

Κατόπι βρείτε τον βορρά με μια μικρή προσκοπική πυξίδα μετρώντας έξω από το σπίτι σας όπου δεν υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα που να παρεμβάλλουν την μέτρησή σας. Αφού γνωρίζετε τον ακριβή βορρά του σπιτιού σας, μεταφέρετε την μέτρηση αυτή στο κέντρο του σπιτιού σας όπου τώρα βλέπετε καθαρά από πού μέχρι πού είναι ο βορράς, από πού μέχρι πού είναι ο νότος κλπ.

 

Οδηγός Feng Shui 2002

Ολόκληρη την χρονιά του 2002 ο αριθμός 5 βρίσκεται στην ανατολή.
Πολλοί από εμάς που έχουν σπίτια με είσοδο, κρεβάτι, ή γραφείο στην ανατολή παρατηρήσαμε ήδη κάποιες αρνητικές συνέπειες στην ζωή μας. Ασθένεια, μείωση των κερδών της επειχήρησης, προβλήματα καριέρας ή ανθρώπινων σχέσεων, ή ακόμα και βλάβες ηλεντρονικών & ηλεκτρικών ειδών. Πολύ γνωστοί παραπονέθηκαν ότι το πλυντήριό τους πλημμύρισε, το κομπιούτερ ή κασετόφωνο χάλασε κπλ.

Δεν είναι τυχαίο όταν κοιτάξουμε τα παγκόσμια γεγονότα του 2002, θα δούμε ότι οι μεγαλύτερες καταστροφές συμβαίνουν στα ανατολικά, όπως ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή,οι πλυμμήρες στην Ανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Κίνα κλπ.

Η ενέργεια του 2 για το 2002 βρίσκεται στο Νότο.

Η ενέργεια του 3 βρίσκεται Βορρά.

Τοποθετήστε τα αντικείμενα που προτείναμε παραπάνω για τον κάθε αριθμό στο αντίστοιχο τμήμα του χώρου που ενδιαφέρεστε να διορθώσετε, αφού βρείτε το κέντρο του σπιτιού σας και βρείτε τον βορρά με μια μικρή προσκοπική πυξίδα μετρώντας έξω από το σπίτι σας όπου δεν υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα που να παρεμβάλλουν την μέτρησή σας.

Μια άλλη ενέργεια που δεν την αναφέραμε μέχρι τώρα ονομάζεται "Μέγας Δούκας" και βρίσκεται φέτος στον Νότο. Για να την εξουδετερώσουμε θα πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε ανακαινίσεις, σκάψιμο, κατασκευές, προεκτάσεις και γενικά ότι "μετακινεί και σκαλίζει γη" στο νότιο τμήμα του σπιτιού μας, του γραφείου μας, ή ακόμα και του κήπου μας και πέρα από αυτόν.

Τέλος σας συμβουλεύουμε για το 2002 (μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το κινέζικο ηλιακό έτος) να μην κάθεστε με την πλάτη σας στον Βορρά, για να μην κάθεστε με την πλάτη σας στραμένη στην ενέργεια που ονομάζεται "3 killings" που φέτος βρίσκεται στον Βορρά.

Οκτώβριος 2002 (08 Οκτωβρίου έως 06 Νοεμβρίου)

Τον Οκτώβριο θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα έξτρα καμπανάκι ή μελωδό Βορρά, έξτρα έξι νομίσματα στο στην Δύση και το χρώμα κόκκινο βορειοανατολικά του κέντρου του σπιτιού σας, καταστήματος ή γραφείου σας.

Νοέμβριος 2002 (07 Νοεμβρίου έως 06 Δεκεμβρίου)

Τον Νοέμβριο το 5 βρίσκεται νοτιοδυτικά, οπότε μετακινήστε το έξτρα καμπανάκι ή μελωδό από τον βορρά που το είχατε για τον μήνα Οκτώβριο στα νοτιοδυτικά.
Το 2 βρίσκεται βορειοανατολικά, οπότε μετακινήστε τα 6 νομίσματα από την Δύση όπου τα είχατε τον μήνα Οκτώβριο, στα βορειοανατολικά.
Το 3 βρίσκεται στο νότο, οπότε μετακινείστε το κόκκινο αντικείμενο της αρεσκείας σας στον νότο από βορειοανατολικά που το είχατε για τον προηγούμενο μήνα.

Δεκέμβριος 2002 (07 Δεκεμβρίου - 05 Ιανουαρίου)

Τον μήνα Δεκέμβριο το 5 έχει μετακινηθεί στην ανατολή. Οπότε βλέπουμε ότι έχουμε δύο φορές την ενέργεια 5 στην ανατολή. Μιά είναι η ενέργεια της χρονιάς 2002 και η άλλη είναι η ενέργεια του μήνα Δεκεμβρίου. Οι χώροι που από την φύση τους δεν έχουν καλό Feng Shui και έχουν ζωτικούς χώρους στην ανατολή θα υποφέρουν ιδιαίτερα.

Ομήνας Δεκέμβριος θα είναι αναμφισβήτητα μήνας γεγονότων στο παγκόσμιο προσκήνιο, με επίκεντρο την ανατολή.

Ο αριθμός 2 βρίσκεται επίσης στον Νότο διπλός, άλλη μια κατευθυνση που θα πρέπει να προκαλέσει την προσοχή μας. Να έχετε 2 σετ 6 νομισμάτων στο νότιο μέρος του σπιτιού σας.

Ο αριθμός 3 βρίσκεται διπλός στον Βορρά, οπότε θα τοποθετήσουμε στον Βορρά 2 συνολικά κόκκινα αντικείμενα.

Ιανουάριος 2003 (06 Ιανουαρίου - 03 Φεβρουαρίου)

Πρέπει να τονίσουμε ότι για το Feng Shui η νέα χρονιά δεν ξεκινάει την πρώτη Ιανουαρίου όπως σε εμάς. Οπότε θα πρέπει να διατηρήσετε και για αυτό τον τελευταίο μήνα τα αντικείμενα όπως προτείναμε για την χρονιά 2002.
Για τον συγκεκριμένο μήνα Ιανουάριο θα τοποθετήσουμε τον δεύτερο μελωδό ή καμπανούλα νοτιοανατολικά, τα νομίσματα στον βορρά και το κόκκινο χρώμα νοτιοδυτικά.

 

Οδηγός Feng Shui - 2003

Ολόκληρη την χρονιά του 2003 ο αριθμός 5 βρίσκεται νοτιοανατολικά..
Πολλά παγκόσμια γεγονότα το 2003 θα επικεντρωθούν νοτιοανατολικά.
Η ενέργεια του 2 για το 2003 βρίσκεται στον Βορρά.
Η ενέργεια του 3 βρίσκεται νοτιοδυτικά.

Ο "Μέγας Δούκας" το 2003 βρίσκεται στον Νοτιοδυτικά προς Νότια.. Για να την εξουδετερώσουμε θα πρέπει και πάλι να αποφύγουμε ότι "μετακινεί και σκαλίζει γη" ΝΔ-Δ. Η ενέργεια 3 killings για το 2003 βρίσκεται στην Δύση οπότε να μην κάθεστε με την πλάτη σας στην ακριβή Δύση.

Φεβρουάριος 2003 (04 Φεβρουαρίου έως 05 Μαρτίου)
Το 5 βρίσκεται στο κέντρο, το 2 νοτιοδυτικά και το 3 ανατολικά.

Μάρτιος 2003 (06 Μαρτίου έως 04 Απριλίου)
Το 5 βρίσκεται βορειοδυτικά, το 2 ανατολικά ενώ το 3 βρίσκεται νοτιοανατολικά.

Απρίλιος 2003 (05 Απριλίου έως 05 Μαίου)
Το 5 βρίσκεται δυτικά, το 2 νοτιοανατολικά, το 3 στο κέντρο.

Μάιος 2003 (06 Μαίου έως 05 Ιουνίου)
Το 5 βρίσκεται βορειοανατατολικά, το 2 στο κέντρο και το 3 βορειοδυτικά.

Ιούνιος 2003 (06 Ιουνίου έως 06 Ιουλίου)
Το 5 βρίσκεται στο Νότο, το 2 βορειοδυτικά, το 3 δυτικά.

Ιούλιος 2003 (07 Ιουλίου έως 07 Αυγούστου)
Το 5 βρίσκεται στον Βορρά, το 2 στη Δύση και το 3 βορειοανατολικά

Αύγουστος 2003 (08 Αυγούστου έως 07 Σεπτεμβρίου)
Το 5 βρίσκεται νοτιοδυτικά, το 2 βορειοανατολικά και το 3 στον νότο.

Σεπτέμβριος 2003 (08 Σεπτεμβρίου έως 08 Οκτωβρίου)
Το 5 βρίσκεται ανατολικά, το 2 νότο, το 3 στον βορρά.

Οκτώβριος 2003 (09 Οκτωβρίου έως 07 Νοεμβρίου)
Οι ενέργειες παρουσιάζοντες διπλές και πάλι, οπότε το 5 της χρονιάς και του μήνα βρίσκεται νοτιοανατολικά, το 2 της χρονιάς και του μήνα βρίσκεται στον βορρά ενώ το 3 της χρονιάς και του μήνα βρίσκεται νοτιοδυτικά.

Νοέμβριος 2003 (08 Νοεμβρίου έως 06 Δεκεμβρίου)
Το 5 βρίσκεται στο κέντρο, το 2 νοτιοδυτικά ενώ το 3 βρίσκεται ανατολικά.

Δεκέμβριος 2003 (07 Δεκεμβρίου έως 05 ιανουαρίου 2004)
Το 5 βρίσκεται βορειοδυτικά, το 2 ανατολικά ενώ το 3 νοτιοανατολικά.

 

Συνοπτικός πίνακας Feng Shui 2003

ΙΑΝ ΦΕΒ ΜΑΡ ΑΠΡ ΜΑΙ ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ ΑΥΓ ΣΕΠΤ ΟΚΤ ΝΟΕ ΔΕΚ
5 Α,ΝΑ ΝΑ,κ ΝΑ,ΒΔ ΝΑ,Δ ΝΑ,ΒΑ ΝΑ,Ν ΝΑ,Β ΝΑ,ΝΔ ΝΑ,Α ΝΑ,ΝΑ ΝΑ,κ ΝΑ,ΒΔ
2 Ν,Β Β,ΝΔ Β,Α Β,ΝΑ Β,κ Β,ΒΔ Β,Δ Β,ΒΑ Β,Ν Β,Β Β,ΝΔ Β,Α
3 Β,ΝΔ ΝΔ,Α ΝΔ,ΝΑ ΝΔ,κ ΝΔ,ΒΔ ΝΔ,,Δ ΝΔ,ΒΑ ΝΔ,Ν ΝΔ,Β ΝΔ,ΝΔ ΝΔ,Α ΝΔ,ΝΑ

Συνοπτικός πίνακας Feng Shui 2002

ΟΚΤ ΝΟΕ ΔΕΚ
5 A,B Α, ΝΔ Α,Α
2 Δ,Ν ΒΑ,Ν Ν,Ν
3 ΒΑ,Β Β,Ν Β,Β

(Κ= κέντρο)

5 = μελωδός ή μεταλλική καμπάνα
2 = 6 νομίσματα
3 = κόκκινο


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο κινητό 097 3588348, e-mail: georgiakiafi@hotmail.com

 


Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ