Σε αναζήτηση της ταυτότητας
Σαν ψυχές όλοι ζούμε με τους μονοκέρους


Δημήτρης Τσιγγάνης

dtsinganis@yahoo.com
Ελληνική Εταιρεία Εσωτέρας Θεραπευτικής, http://www.global-education.org

Ο Αιγόκερος είναι το σημαντικότερο ζωδιακό σημείο της πνευματικής έναρξης έτσι είναι πολύ αρμόζον να εξεταστεί το ζήτημα "της ταυτότητας" στον κύκλο Αιγόκερου. Το σύμβολο του Αιγόκερου είναι η δυκερασφόρος (ανθρώπινη) αίγα που αναρριχείται στο βουνό της υλικής ή πνευματικής φιλοδοξίας. Γι αυτό οι τύποι του Αιγόκερου μπορεί να είναι τόσο συνολικά υλιστικοί ή τόσο βαθιά πνευματικοί. Από μια πνευματική προοπτική που η δικερασφόρος αίγα μετασχηματίζεται στον ένα-κερασφόρο τον μονόκερο, η πνευματικότητα αρχίζει. Ο Ιησούς κατέδειξε αυτό όταν πήρε την τρίτη μύηση "της μεταμόρφωσης" στο όρος των Ελαιών (όρος ανάβασης). Γίνεται κανείς αληθινά πνευματικά μυημένος μόνο όταν λάβει την τρίτη Μύηση. Η τρίτη μύηση μπορεί ν΄ αποκληθεί αλλά και είναι, ως η πρώτη από πνευματικής σκοπιάς, η πρώτη κοσμική έναρξη της αληθινής "ανάβασης - ανύψωσης" στη σταθεροποιημένη και υψηλότερη πλέον συνείδηση (ψυχή ). Η ομιλία για "την ανάβαση" ή την ανερχόμενη συνείδηση πριν από αυτήν την μύηση δεν είναι τίποτα άλλο, παρεκτός από μια "χαλαρή συζήτηση". Δεδομένου ότι οι άνθρωποι που μιλούν για "την ανάβαση" δεν βρίσκονται σε καμία περίπτωση κοντά στην τρίτη μύηση υπάρχει πολλή φτηνή συζήτηση που βασίζεται στην πεποίθηση και τον αγνό ιδεαλισμό παρά σε πραγματική πνευματική γνώση. Ο Ιησούς είχε πάρει την τρίτη μύηση στην προηγούμενη ζωή του έτσι ήταν ήδη ένα πνευματικό πρόσωπο, όταν άρχιζε την πορεία του, και ξαναπήρε τις πρώτες τρεις μυήσεις προκειμένου να καταδειχθούν η εμπειρία, οι διαδικασίες και τα μαθήματα αυτών των μυήσεων στην ανθρωπότητα (ή, για να το θέσουμε σωστότερα, σε εκείνα τα μέλη της ανθρωπότητας "που έχουν τα μάτια που βλέπουν"). Πρέπει πάντα να ξαναπάρουμε τις μυήσεις που έχουμε πάρει στις προηγούμενες ζωές στην παρούσα ζωή. Πολλοί άνθρωποι ξαναπαίρνουν την πρώτη ή /και δεύτερη μύηση στην παρούσα ζωή μυήσεις που είχαν ξαναπάρει στις προηγούμενες ζωές τους στην ανατολή ή τη δύση ως μαθητές (γιόγκι, μοναχοί, καλόγριες, και τα λοιπά). Γι αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι στη δύση επανασυνδέονται με ανατολικές παραδόσεις. Ο στόχος, εντούτοις, δεν είναι να παραμείνουν κολλημένοι στις προηγούμενες ενάρξεις ζωής αλλά να κινηθούν μέσω αυτών των δευτερευουσών μυήσεων γρήγορα και να προετοιμαστούν για την επόμενη υψηλότερη μύηση στη πορεία της γνώσης, της κατανόησης και της ζωής υπηρεσίας. Έχουμε ενσαρκωθεί στη δύση για συγκεκριμένους λόγους, και η παλινδρόμηση μας πίσω στις ανατολικές ενσαρκώσεις (για οποιαδήποτε μεγάλη χρονική περίοδο ) είναι η παρανόηση αυτού του σκοπού.

Η ταυτότητα είναι ένα σημείο εστίασης στην πνευματική έναρξη. Στο συμβατικό κόσμο το ζήτημα της ταυτότητας συνδέεται με "τι κάνω εγώ". Συναντάμε ανθρώπους και τους ρωτάμε "τι δουλειά κάνετε ' (και μας ρωτάνε μετά και αυτοί " εσείς με τι ασχολείστε"). Η απάντηση καθορίζει "τον προσδιορισμό", με την εργασία, με το να κερδίζουμε δύναμη υλική, θέση στην ανθρώπινη κοινωνία, επιτυχία, επίτευγμα, αίσθηση ευθύνης, υπερηφάνεια, αυτοπεποίθηση, και τα λοιπά. Πολλοί άνθρωποι έρχονται να αναγνωρίσουν αυτό ως ψεύτικο προσδιορισμό, και να στραφούν μακριά από τον υλικό προσδιορισμό στον αποκαλούμενο εναλλακτικό ή πνευματικό προσδιορισμό. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο ακαθόριστος ψεύτικος προσδιορισμός μετατρέπεται σύντομα σε λεπτοφυή ασύνειδο και πάλι ψεύτικο προσδιορισμό. Όλο περισσότερο και πιο συχνά (εάν όχι πάντα) η ίδια ερώτηση εμφανίζεται και πάλι 'με τι ασχολείστε, και η απάντηση είναι " είμαι αστρολόγος ή είμαι αρωματοθεραπεύτρια ή χορευτής ή πνευματικός θεραπευτής ή εναλλακτικός οικονομικός σύμβουλος εταιριών ή διοργανωτής διασκέψεων ή προγραμματιστής υπολογιστών ή ενεργό στέλεχος ΜΚΟ ή ενεργό στέλεχος υποστηρικτή της ειρήνης " και τα λοιπά. Αυτό γίνεται η νέα εναλλακτική "ψεύτικη" ταυτότητά μας, και κρινόμαστε με αυτήν την ταυτότητα, και κρίνουμε άλλους γι’ αυτήν τους την ταυτότητα. Αυτό μπορεί πλέον να μην είναι χονδροειδής κρίση, όπως προηγούμενα αλλά είναι στα σίγουρα μια πιο λεπτοφυής κρίση. Είναι ακόμα, εντούτοις, ψεύτικος προσδιορισμός, γιατί η αληθινή ταυτότητα δεν έχει καμία σχέση με 'το τι κάνουμε' αλλά με 'το ποιοι αληθινά είμαστε'. Αυτό δεν είναι ένα μια ερώτηση κλισέ - είναι γεγονός. Παραδείγματος χάριν δύο φίλοι περνούν από μια σημαντική (και αναγκαστική) αλλαγή στον προσδιορισμό τους. Δεν ασχολούνται πλέον με τη λεπτοφυή "εργασία" που έκαναν πριν. Συνδέονται πλέον με τις διάφορες όψεις της "εξωτερικής εργασίας" αλλά δεν μπορούν πραγματικά να προσδιορίσουν με οποιεσδήποτε από τα ονόματα που χαρακτηρίζουν την εργασία τους, "ποιοι είναι" ή "τι κάνουν αληθινά '. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κρίση ταυτότητας ισχύει για την καθεμία και τον καθένα μας επειδή δεν συνδεόμαστε με την αληθινή ταυτότητά μας.

Το πέρασμα από ψεύτικο σε αληθινό προσδιορισμό δεν είναι εύκολο επειδή έχουμε εξοικειωθεί στο λεγόμενο προσδιορισμό του "τι δουλειά κάνετε". Ο μικρότερος εαυτός μας, προσδιορίζει τα πράγματα με τη μορφή του 'με τι ασχολείστε', δηλαδή την "αντικειμενική εργασία. Το επάγγελμα μας", γίνεται η εστίαση του προσδιορισμού για το μικρότερο εαυτό. Η ψυχή είναι μια συνειδητή ενσωμάτωση και επίδειξη 'ποιοτήτων' και η ταυτότητά της συσχετίζεται με τη συνείδηση την ίδια και με "τις ιδιότητές της" και τελικά "την ποιότητα της ζωής". Μεταπήδηση λοιπόν από το εγώ σε ταυτότητα με την ψυχή είναι επομένως μια σημαντική και κοσμική μεταστροφή ταυτότητας.

Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τον προσδιορισμό εγώ (μορφή) και να κάνουμε βήματα ώστε ν’ απελευθερώσουμε το πραγματικό Εγώ΄ και αυτό είναι ένας τεράστιος κίνδυνος για τον προσωπικό εαυτό. Είναι στην πραγματικότητα "θάνατος" του μικρού εγώ, και το εγώ ενστικτωδώς γίνεται έντρομο θανάτου στην ιδέα διάλυσης (της ψεύτικης) ταυτότητάς του. Θα παλέψει για να διατηρήσει την ψεύτικη θνητή-προσδιορισμένη ταυτότητά του, μια ταυτότητα που υπόκειται σε σταθερές αλλαγές και μετασχηματισμό, γιατί "η αλλαγή είναι η πεμπτουσία " σε όλες τις μορφές. Όταν κάποιος μας ρωτά "τι δουλειά κάνετε" και συνειδητοποιούμε ότι αυτό το πρόσωπο πρόκειται να μας κρίνει "τι που και γιατί" εμείς πρέπει να προσέξουμε τότε την αντίδρασή μας τόσο στην ερώτηση του όσο και στην απάντησή μας. Είναι μια συναρπαστική αντίδραση μας, που βασίζεται στο καθορισμό της σκέψης (πλύσιμο εγκεφάλου) μέσα από την ανατροφή, τον αγώνα για την βελτίωση των συνθηκών ζωής, την αβεβαιότητα, την ψεύτικη ασφάλεια, και πάει λέγοντας. Δεν είναι απλά "το τι κάνουμε" αλλά και το πόσο επιτυχείς είμαστε με "το τι κάνουμε" που καθορίζει τα ανωτέρω λεγόμενα, και το εγώ θα προσπαθήσει πάντα και θα επιλέξει να κάνει προς τα έξω, στην κοινωνία, να φανεί με ότι ασχολείται…ότι είναι πολύ επιτυχές "στο τι κάνουμε". Το εγώ έχει εκατό και ένα διαφορετικούς τρόπους για να συναρπάσει και να σιγουρευτεί στο να επικοινωνήσει με επιτυχία 'αυτό που κάνει, που είναι η δουλειά του', ακόμα και όταν αισθάνεται είναι στην πραγματικότητα μια αποτυχία, ή είναι βαριεστημένο με την εξωτερική εργασία του, ή είναι βαθιά επισφαλές στην εργασία του, ή αισθάνεται ότι η εργασία της / του είναι χωρίς νόημα και άνευ αξίας. Το εγώ ξέρει ότι κρίνεται από την απάντησή του στην ερώτηση…τι κάνει, με τι ασχολείται και έτσι θα επικοινωνήσει την περιορισμένη αλήθεια και εξαπατώντας και υπερβάλλοντας επίσης προκειμένου να εντυπωσιάσει. Η προσωπικότητα δεν μπορεί ποτέ πραγματικά να αισθανθεί ασφαλής στον προσδιορισμό εγώ-εργασίας της επειδή, στην αλήθεια (γνωστή ή άγνωστη),δεν είναι ο εξωτερικός αλλά ο εσωτερικός προσδιορισμός που καθορίζει την αληθινή μας ταυτότητα και έτσι την αληθινή ασφάλεια και την αλήθεια την ίδια.

Πώς μεταστρέφει κανείς λοιπόν την ψεύτικη σε αληθινή (υψηλότερη) ταυτότητα? Το πέρασμα δεν μπορεί να γίνει κατά τρόπο απλό και εύκολο. Παίρνει χρόνο, ενέργεια, προσπάθεια, αφιέρωση, πειθαρχία, δέσμευση, σκληρή τρέχουσα εσωτερική εργασία, και μια βαθιά αίσθηση ευθύνης στον ένα Εαυτό και στη μια Ζωή την ίδια.

O Αιγόκερος αποκαλείται το ζώδιο της αυτο-πειθαρχίας, της μαθητείας, της ευθύνης, της σκληρή τρέχουσας εργασίας (εσωτερικής και εξωτερικής), και κομίζει σημαντική ζωή / πνευματική ευκαιρία; Ο Κρόνος, κυβερνήτης εσωτερικός και εξωτερικός του Αιγόκερου, είναι επίσης ο πλανήτης ο σχετικός με την αυτο - πειθαρχία, την υψηλή ευθύνη, την πλήρη - δέσμευση και αφιέρωση κλίμακας, την μοναδικά προσανατολισμένη εστίαση, και μειγνύει πνεύμα και ύλη. (Μετασχηματισμός της ύλης σε πνεύμα, φέρνοντας πνεύμα στην υλική εκδήλωση).

Ο Αιγόκερος κυβερνά τη δικερασφόρο ανθρώπινη αίγα που αναρριχάται στο βουνό της μύησης, και επίσης την επίτευξη της ανάβασης στην κορυφή του βουνού, που κερδίζεται μέσω της μεγάλης προσπάθειας και της προσπάθειας της ίδιας της ανάβασης. Το να γίνει ένας-κερασφόρος λευκός μονόκερως δεν είναι κανένα εύκολο θέμα, γιατί μια τέτοια επίτευξη φέρνει την απελευθέρωση, την ελευθερία, τη χαρά, την εσωτερική ειρήνη και την ασφάλεια, την αληθινή δύναμη και την ενδυνάμωση, και την ικανότητα "να σταθεί στο αληθινό κέντρο του" και να μην τραβιέται και αποσταθεροποιείται από τις -αλλαγές του μικρού εγώ.

Εάν κανείς επιδιώκει κάποια τέτοια ελευθερία πρέπει να βάλει την απαραίτητη κατάλληλη ενέργεια, τον χρόνο και την αφιέρωση στα οράματα της ζωής του, στα κίνητρα, τους στόχους, τις φιλοδοξίες και τις επιτεύξεις. Αυτό είναι ο Αιγόκερος, και δεδομένου ότι Αιγόκερος κυβερνά το φυσικό MC ή το Midheaven (η "κορυφή του βουνού" στο πλανητικό ζωδιακό κύκλο) είμαστε όλοι κάτω από την επιρροή του μεγάλου αγγέλου του Αιγόκερου.

Ο στόχος της κορυφής του βουνού δεν είναι, για να μείνει κανείς εκεί επάνω αλλά για να κατεβεί στις "κοιλάδες της ανθρώπινης φυλής" και να υπηρετήσει την ανθρωπότητα με τα υψηλότερα προσόντα και ιδανικά του.

Έτσι και ο βασικός τόνος της ψυχής στον Αιγόκερω φανερώνει ακριβώς αυτό ‘Χάνομαι σε φως επουράνιο και όμως σε εκείνο το φως γυρίζω την πλάτη μου’. Κάθε έτος στο μηνιαίο κύκλο του Αιγόκερου, και ειδικά κατά την διάρκεια του πλήρους φεγγαριού (πανσέληνος) του Αιγόκερου, έχουμε την ευκαιρία να επιτύχουμε τον υψηλότερο ( σχετικό) στόχο των βουνών μας ( του ετήσιου κύκλου). Γι αυτό ο πλήρης κύκλος φεγγαριών Αιγόκερου είναι τόσο έντονος - ερχόμαστε κάτω από ακραίες δοκιμασίες και εξετάσεις καθώς αναρριχούμαστε προς αυτόν τον στόχο (συνειδητά ή ασυναίσθητα, και ενδεχομένως όλο και περισσότερο συνειδητά), και εάν προχωράμε προς τα πάνω σε αυτόν τον υψηλό στόχο μπορούμε να τον επιτύχουμε κατά την διάρκεια του πλήρους κύκλου της Πανσέληνου του Αιγόκερου. Θυμηθείτε ότι η περίοδος της Πανσέληνου είναι ο χρόνος που οι ενέργειες του ζωδίου του μήνα είναι αμεσότερες και έντονες όπως ρέουν στον ενεργειακό τομέα της γης και της ανθρωπότητας (αλλά και στο άτομο, στο ζευγάρι, και την ομάδα).

Οι πιθανές αδυναμίες του κατώτερου εαυτού αναδύονται στην επιφάνεια καθώς πλησιάζουμε στην Πανσέληνο στον Αιγόκερο, και πρέπει να παρατηρήσουμε αυτά τα αδύνατα μας σημεία, να κάνουμε το καλύτερό μας για να μην ενδώσουμε μέσα σε αυτά. Πρέπει "να κρατηθούμε στον υψηλό στόχο" και με την ενδεδειγμένη εστίαση σε κίνηση προς την επίτευξή του. Αυτό είναι ένα πεδίο μάχης μεταξύ του μικρότερου και του Ανώτερου εαυτού σαν κάθε μάχη για τη δύναμη και τον έλεγχο. Η πνευματική μύηση συσχετίζεται με αυτό το πεδίο μάχης μεταξύ των αντιθέτων, ο άγγελος της Παρουσίας (ο αθάνατος Ηλιακός άγγελος), και ο Ένοικος του Κατωφλίου (ο θνητός μικρότερος εαυτός). Είναι το ίδιο το πεδίο μάχης και τα αποτελέσματα και ο αντίκτυπός του που καθορίζουν τις πνευματικές εναρκτήριες διαδικασίες. Ο Κύριος των Δαχτυλιδιών (η ταινία και φυσικά τα βιβλία) είναι ο συμβολισμός αυτού του πεδίου μάχης, η Επιστροφή του βασιλιά είναι η αλλαγή της κλιματολογικής ακολουθίας σε αυτό το μυστήριο της μύησης, για την ανθρωπότητα την ίδια, για τα έθνη, για τα άτομα και τα ζευγάρια και τις ομάδες.

Ο "βασιλιάς" είναι ένα σύμβολο της ψυχής για το άτομο, και ο Χριστός Maitreya για την ανθρωπότητα. Η "επιστροφή" του βασιλιά επομένως κρατά την απέραντη μελέτη των συμβόλων για το ανθρώπινο βασίλειο. Εάν δεν έχετε δει ακόμη την επιστροφή του βασιλιά χάνετε ένα αληθινά μεγάλο έπος. Γνωρίστε τα εσωτερικά σύμβολα, ειδικά την κλιματολογική αλλαγή της τριλογίας. Δέστε πώς "όλα φαίνονται χαμένα ' μέχρι και την με ένταση κλιματολογικής αλλαγής - τέλος. Το Gollum είναι το σύμβολο για την διπλή κατώτερη διάνοια αυτό που πρέπει να θυσιαστεί για να κατακτηθεί η κορυφή του Όρους, γιατί η χαμηλότερη λογική αντίληψη δεν μπορεί "να δει" την πραγματικότητα. Το λογικό μυαλό "βλέπει" τον Μπους ξανά στην προεδρία. τι είναι όμως αυτό που βλέπει η διαίσθηση? Η επιστροφή του βασιλιά συνδέεται άμεσα με το μυστήριο του Αιγόκερου).

Πώς να επιτύχουμε την Ταύτιση με την ψυχή

Ο πιο ισχυρός τρόπος να επιτευχθεί ο προσδιορισμός ψυχής είναι μέσω της τρέχουσας χρήσης της Επιβεβαίωσης της Ψυχής. Αυτή η επιβεβαίωση παραδόθηκε στην ανθρωπότητα από την πνευματική ιεραρχία της γης για αυτόν τον σαφή σκοπό ("Η Ιεραρχία" είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους διάφορους "βαθμούς" από τις πνευματικές μυήσεις και τους μεμυημένους από το πνευματικό βασίλειο του πλανητικού και ηλιακού συστήματός μας. Δεν χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια "ανώτερη" ομαδοποίηση των όντων αλλά τους βαθμούς πνευματικότητας που κυβερνούν και καθοδηγούν την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Αυτό περιλαμβάνει τους ηλιακούς αγγέλους η Υψηλότερους Εαυτούς κάθε ατόμου. Με τον ίδιο τρόπο που η ανθρωπότητα έχει τις εθνικές κυβερνήσεις και τους ηγέτες και το διεθνή ΟΗΕ τόσο επίσης έχει μια πνευματική κυβέρνηση που καθοδηγεί την ανθρωπότητα "πίσω από τη σκηνή". Ο ηγέτης αυτής της κυβέρνησης είναι ένα μεγάλο Ον που καλείται Χριστός ή Maitreya. Η αρνητική αντίδραση στον όρο "Πνευματική Ιεραρχία" είναι βασισμένη στην παρερμηνεία της πραγματικής έννοιάς της. Υπάρχει μια φυσική "ιεραρχία των όντων" σε όλο το σύμπαν. Η ουσιαστική ποιότητα όλων αυτών των όντων είναι "υπηρεσία"). Η Επιβεβαίωση πρέπει να ειπωθεί τακτικά, αργά και με τη συνειδητοποίηση, την ειλικρίνεια, την εστίαση, και το σωστό ρυθμό ( από την άποψη των στροφών και των προτάσεων κάθε στροφής). Εάν αυτό γίνεται με ορθό τρόπο οι λέξεις, η ενέργεια και η πραγματικότητα της επιβεβαίωσης βαθμιαία (και γρήγορα) αυξάνουν την αίσθηση μετατροπής "της ταύτισης -ταυτότητας" και κινείτε από την προσωπικότητα (τον θνητό μικρότερο εαυτό) στην ταύτιση με την ψυχή (τον αθάνατο Ανώτερο Εαυτό). Τα άτομα, τα ζεύγη και οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την Επιβεβαίωση της ψυχής. Θυμηθείτε που αυτή η επιβεβαίωση βεβαιώνει "ποιοι είμαστε πραγματικά ' (τώρα και πάντα). Δεν είναι μια επιβεβαίωση "της πεποίθησης ή της πίστης" ή του προσωπικού ιδεαλισμού μας. Είναι η αλήθεια "του ποιοι είμαστε πραγματικά", και αυτού που έχουμε ξεχάσει λόγω του τρέχοντος προσδιορισμού με τον θνητό, κατώτερο και απατηλό εαυτό. Γι αυτό πρέπει να εκφωνείται σε ρυθμική και κανονική βάση. Κάθε ημέρα βεβαιώνουμε με συνέπεια (συχνά ασυναίσθητα) ποιοι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, και εάν πρόκειται να αντιδράσουμε σε αυτόν τον "λανθασμένο" και ψευδαισθητικό προσδιορισμό πρέπει με συνέπεια να βεβαιώνουμε ποιοι είμαστε αληθινά, στην πραγματικότητα.

Η επιβεβαίωση μπορεί να ειπωθεί από ζευγάρια ανθρώπων (και φυσικά από ομάδες). Είναι πιο ισχυρή όταν λέγεται προφορικά, ειδικά εάν γίνεται σε ρυθμικό συγχρονισμό. Η απεικόνιση πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί με τις στροφές και τις λέξεις. Παραδείγματος χάριν όταν λέμε "Εγώ είμαι (ή είμαστε) ένα σημείο του φωτός μέσα σε ένα μεγαλύτερο φως "το άτομο ή όμιλος πρέπει να προσπαθήσει να απεικονίσει αυτήν την διάσταση του φωτός. Το ίδιο πράγμα ισχύει για "την αγάπη" και "την Θέληση" και ούτω καθεξής. Στη δύναμη αυτής της επιβεβαίωσης δεν μπορεί να δοθεί υπερβολική έμφαση. Όταν χρησιμοποιείται σε συνεργασία με τη Μεγάλη Επίκληση είναι ακόμα πιο ισχυρή. Αντιληφθείτε του πώς η Επιβεβαίωση του Μαθητή και η Μεγάλη Επίκληση και οι δύο μας συνδέουν με την τρισυπόστατη-φύση της υψηλότερης συνείδησης - για Φως, Αγάπη και Δύναμη, και τελικά με την αγκυροβόληση την Πνευματικής τριάδας- της συνείδησης στον υλικό και χοϊκό / άνθρωπο σε εκδήλωση. Αυτό κρατά το κλειδί στο μεγάλο μυστήριο και το μυστικό της ζωής της ανθρώπινης και της δια-ανθρώπινης εξέλιξης

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

ΕΙΜΑΙ ένα σημείο φωτός μέσα σε ένα μεγαλύτερο φως,
ΕΙΜΑΙ ένα νήμα της Θείας αγάπης μέσα στο μεγάλο ρεύμα της αγάπης του θεού,
ΕΙΜΑΙ ένα σημείο θυσιαστικού Πυρός εστιασμένο μέσα στην πύρινη Θέληση του θεού,
Και έτσι στέκομαι.
ΕΙΜΑΙ ένας δρόμος που οι άνθρωποι μπορούν να επιχειρήσουν,
ΕΙΜΑΙ μια πηγή δύναμης που επιτρέπει σε άλλους να σταθούν,
ΕΙΜΑΙ μια ακτίνα φωτός που φωτίζει τους άλλους στο δρόμο τους,
Και έτσι στέκομαι.
Και στέκοντας έτσι επιστρέφω,
Και βαδίζω τους δρόμους της ανθρωπότητας,
Και γνωρίζω τους δρόμους του Θεού,
Και έτσι στέκομαι.

Όταν κανείς λέει τις λέξεις "και έτσι στέκομαι" αυτές πρέπει να ειπωθούν με μια αίσθηση "της γείωσης" των λέξεων κάθε στροφής στην ύλη και την υλική διαβίωση. Οι πρώτες δύο στροφές βεβαιώνουν "ποιος η ποια αληθινά είναι" ως ψυχή, αθάνατος ο ένας Εαυτός, μια συνείδηση του φωτός, της αγάπης και της δύναμης, ένας γιος / Κόρη του Θεού. Ο προσωπικός εαυτός είναι φυσικά μέρος ενός μεγαλύτερου συλλογικού Εαυτού (του συλλογικού πνευματικού Βασίλειου). Όλα τα "μέρη" συνθέτουν και διασυνδέονται στο μεγαλύτερο σύνολο. Το πνευματικό βασίλειο είναι ένας, διασυνδεόμενος, διά-λειτουργικός, διά - ενθαρρυντικός, διαεπικοινωνιακός, αθάνατος, (πανταχού παρών), πάνσοφος (με παντογνωσία), παντοδύναμος (ισχυρός) Εαυτός. Όταν κάποιος αρχίζει να εκφωνεί αυτήν την επιβεβαίωση αρχικά μπορεί να αισθανθεί λίγο παράξενα και επισφαλής στην εκφώνηση των ανωτέρω "δηλώσεων". Ο κατώτερος εαυτός θα επέμβει δυναμικά (λόγω όλης της προσοχής που δίνεται σε καθημερινή βάση) αμφιβάλλοντας αρχικά στις διάφορες επιβεβαιώσεις. Αυτό είναι φυσικό. Ο κατώτερος εαυτός μπορεί να αντιδράσει ενδόμυχα με το να πει ότι "δεν είμαι φως, ή αγάπη ή Δύναμη. είμαι μικρός, ασήμαντος, επισφαλής, ανίκανος (ή οποιοσδήποτε εξαπάτησης είναι κύριος ). Κάποιος πρέπει να εμμείνει σε κανονική βάση. Βαθμιαία η επιβεβαίωση θα αρχίσει να αναλαμβάνει τη συνείδηση μας και την αίσθηση του προσδιορισμού. Σε κάποιο σημείο (άγνωστο στο προσωπικό εαυτό) θα συμβεί μια σημαντική μετατροπή της ταυτότητας.

Ο ίδιος ο Ανώτερος Εαυτός θα συνδράμει αυτή την διαδικασία. - με τον τρόπο του και στο χρόνο του. Από την προοπτική του Αιγόκερου μπορεί να ειπωθεί "ότι, ότι επενδύουμε στη ζωή μας, παίρνουμε από τη ζωή ', και επομένως "ότι επενδύουμε στην ζωή του Ανώτερου Εαυτού μας παίρνουμε από την υψηλότερη ζωή μας'. Με άλλα λόγια εάν βάζουμε χρόνο, ενέργεια, προσπάθεια, αφιέρωση αυτοθυσία στην ανωτέρω εσωτερική εργασία θα λάβουμε τις φυσικές ανταμοιβές τέτοιας εργασίας. Η Ταύτιση με τον Αληθινό και Αθάνατο Εαυτό μας είναι μια τεράστια κοσμική (αστρονομική) ανταμοιβή. Τι σημαίνει όμως αυτοθυσία? Σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε την ταυτότητα μας για την Ταύτιση με τον Αληθινό Εαυτό και την αναγνώριση μας ως Αυτού. Γιατί να φοβόμαστε μια τέτοια θυσία? Το μόνο που θυσιάζουμε είναι περιορισμός, φόβος, εγώ-υπερηφάνεια, θνησιμότητα, θάνατος, παραίσθηση, φοβερή σύγκρουση, πόνος και βάσανο, χωρίς νόημα διαβίωση, απόγνωση, και τα λοιπά. Είναι αυτό μια αρνητική θυσία? Όχι, αυτό είναι μια θετική θυσία. Ο κατώτερος εαυτός θα αντισταθεί φυσικά σε μια τέτοια θυσία επειδή η ύπαρξή του στηρίζεται επάνω σε αυτές τις θανάσιμες πλάνες. Μια μικρή μελέτη της ανθρώπινης ιστορίας θα βεβαιώσει αυτές τις πλάνες και πώς το ανθρώπινο εγώ συνδέεται με τον πόνο, το βάσανο και το θάνατο. Η "κανονική" ζωή του ανθρώπινου όντος βεβαιώνει το ίδιο πράγμα.

Ο ένας-κερασφόρος μονόκερως του Αιγόκερου, το σύμβολο της ψυχής, είναι ο αθάνατος Εαυτός. Ο μονόκερως στέκεται στην κορυφή των βουνών, πέρα από τη δυαδικότητα, πέρα από τον προσδιορισμό της μορφής, πέρα από τον πόνο ή την ευχαρίστηση, πέρα από τη γέννηση και το θάνατο. Ο μονόκερως βγαίνει από το δάσος της συλλογικής ψυχής και εμφανίζεται στον παρθένο εαυτό' όταν έχει κάνει την απαραίτητη εσωτερική εργασία. Οι μονόκεροι αρχίζουν να βγαίνουν από το δάσος (επιτέλους) επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι έτοιμοι να κάνουν αυτήν την εργασία. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι μονόκεροι δεν είναι απλά μυθολογικοί. Είναι πραγματικά ζωντανά πλάσματα. Οι μονόκεροι είναι [Αιγόκερος] οι Κύριοι του ζωικού Βασιλείου (Οι δράκοι είναι επίσης πραγματικοί, ζουν στο χαμηλότερο αιθερικό από τις 'πύρινο υποπεδίο' περιοχές της γης. Οι δράκοι και οι μονόκεροι είναι τα διπλά πλάσματα της γης-των πνευμάτων της μυθολογίας, αλλά είναι και τα δύο πραγματικά πλάσματα. Οι μονόκεροι "ζουν" στα υψηλότερα πεδία του ζωικού βασιλείου. Θα εμφανιστούν φυσικά στην ανθρωπότητα όταν επιτύχει η ανθρωπότητα έναν κατάλληλο βαθμό ταύτισης ψυχής. Υπάρχει ένας βαθύς λόγος για τους μονοκέρους που ξαφνικά [τα παρελθόντα + - 30 έτη ] "εμφανίζονται" στις κάρτες, αφίσες, ταινίες, βιβλία, περιοδικά και τα λοιπά. Και πρέπει να αναφερθεί ότι ο μονόκερως είναι το υψηλότερο σύμβολο της Μεγάλης Βρετανίας / Avalon, ενώ το εξωτερικό σύμβολο είναι το υπερήφανο, επιθετικό λιοντάρι. Όλες οι ψυχές ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. Αυτό είναι η μόνη πραγματική εργασία τους. Σαν ψυχές είμαστε όλοι "σε υπηρεσία" όλη την ώρα. Αυτό είναι η αληθινή ταυτότητά μας. Είμαστε Φως, Αγάπη, Δύναμη, Υπηρεσία. Όλο τα άλλα είναι μια παραίσθηση, μια συναισθηματική αυταπάτη, μια πλάνη. είναι απλά "μέσα" που "χρησιμοποιούμε" για να υπηρετήσουμε.

Σαν ψυχές όλοι ζούμε με τους μονοκέρους. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα μυστήρια του Αιγόκερου, και τα μυστήρια είναι πραγματικά. Ο Ένας που οδήγησε έναν γάιδαρο στην Ιερουσαλήμ ήταν μονόκερως. Γεννήθηκε στον Αιγόκερο [Χριστούγεννα]. Όταν γινόμαστε αληθινά ταπεινοί (σύμβολο της ίππευσης ενός γαιδάρου) μπορούμε να οδηγηθούμε στην Ιερουσαλήμ, τη πόλη της ειρήνης, τη πόλη της ψυχής, και ο όμορφος μονόκερως θα βγει από το δάσος συμβολίζοντας το βαθμό της πνευματικής μας επίτευξης. Αυτό ΕΙΝΑΙ ο μεγάλος στόχος της πορείας επάνω στο πνευματικό βουνό στην αιχμή της επίτευξης. Αυτό είναι το πνεύμα του Αιγόκερου. Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε στην Πανσέληνο του Αιγόκερου. ότι επιτυγχάνουμε μέσω της Πανσελήνου θα ξετυλιχθεί φυσικά στους μηνιαίους κύκλους του Υδροχόου και στους Ιχθείς, τον 11ο και 12ο κύκλο που ολοκληρώνουν τον ετήσιο κύκλο του 2003 / 4. Υδροχόος και Ιχθείς είναι οι κύκλοι στους οποίους προσφέρουμε προς τα έξω ότι έχουμε επιτύχει στην Πανσέληνο του Αιγόκερου. Υδροχόος και Ιχθείς είναι τα δύο μεγάλα ζώδια της υπηρεσίας της ανθρωπότητας και του κόσμου, και έρχονται μετά από το 10ο ζωδιακό σημείο του Αιγόκερου επειδή μπορούμε τότε μόνο μπορούμε να δώσουμε προς τα έξω ότι "έχουμε επιτύχει" μέσω του Αιγόκερου (τα δώρα μας προς τον Χριστό ή τα Δώρα μας ως Ψυχή). Είθε ο όμορφος πάλλευκος μονόκερως της ψυχής να μας συναντήσει στην πανσέληνο του Αιγόκερου.

Δημήτρης Τσιγγάνης
dtsinganis@yahoo.com
Ελληνική Εταιρεία Εσωτέρας Θεραπευτικής, http://www.global-education.org
τηλ. - φαξ: 210-7515600

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ