Feng Shui για το 2002

Πρόλογος

Το Feng Shui είναι αρχαία κινέζικη τέχνη που μελετά την επιρροή του περιβάλλοντος στον άνθρωπο. Υπάρχουν διαφορετικά είδη ενεργειών ή δυνάμεων στην φύση. Μερικές ενέργειες είναι θετικές και βοηθούν στην ευημερία του ανθρώπου, ενώ άλλες είναι αρνητικές και προκαλούν προβλήματα υγείας και κακοτυχία. Στο Feng Shui ονομάζουμε αυτές τις ενέργειες "Ιπτάμενα αστέρια", είναι δυναμικές και αλλάζουν θέση στον χρόνο. Το "Ιπτάμενα αστέρια" συμβολίζονται από αριθμούς από το 1 έως το 9. Τα αστέρια που τις περισσότερες φορές προκαλούν προβλήματα είναι ο αριθμοί αστεριών 5, 2 και 3. Το 2 συμβολίζει ασθένεια, το 3 συμβολίζει διαφωνίες και ληστεία, και το 5 φέρνει εμπόδια. Αυτά τα αστέρια αριθμοί αλλάζουν την θέση τους κάθε χρονιά, μήνα και ημέρα. Οταν συγκεντρώνονται μαζί κάποιοι από αυτούς τους αρνητικούς αριθμούς σε κάποιο σημαντικό μέρος του σπιτιού μας ή της επιχείρησής μας, όπως για παράδειγμα η κρεβατοκάμαρα ή η είσοδος, τότε σίγουρα θα έχουμε προβλήματα.

2002

Οι αριθμοί 2, 3 και 5 αντιπροσωπεύουν τις 3 κύριες αρνητικές ενέργειες στον Feng Shui. Αλάζουν θέση κάθε χρόνο. Αυτές οι θέσεις αναφέρονται σε κατευθύνσεις μέσα στον χώρο ενός διαμερίσματος ή και ολόκληρου του κτιρίου σε σχέση με το κέντρο του. Πιό συγκεκριμένα όταν λέμε ανατολικά του σπιτιού, εννοούμε ανατολικά του σπιτιού. Βρισκόμενοι στο κέντρο του σπιτιού και έχοντας μια πυξίδα στα χέρια μας, βρίσκουμε εύκολα τις 8 κατευθύνσεις του ορίζοντα, δηλαδή ανατολή, δύση κλπ. Πρέπει οπωσδήποτε να λάβουμε υπόψη μας τα μεταλλικά αντικείμενα που βρίσκονται γύρω μας και επηρεάζουν τις μετρήσεις μας. Η μέτρηση που χρειαζόμαστε είναι αυτή του αληθινού βορρά κλπ.
Οι συνέπειες αυτών των αστεριών- αριθμών είναι χειρότερες όταν οι αριθμοί αυτοί βρίσκονται στο κρεβάτι, στην είσοδο ή εάν μιλάμε για μια εταιρεία η θέση του γραφείου μας.

Το 2002, τη χρονιά του αλόγου, η οποία αρχίζει στις 4 Φεβρουαρίου 2002 και τελειώνει στις 4 Φεβρουαρίου 2003 έχουμε να πούμε τα εξής:

5.
Ο αριθμός 5 βρίσκεται το 2002 στην Ανατολή, 5 σημαίνει φασαρίες, εμπόδια και καταστροφή.
Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο 2001 ο αριθμός 5 βρισκόταν ΒΑ των ΗΠΑ, και προκάλεσε την πτώση της πτήσης των αμερικανικών αερογραμών στην Νέα Υόρκη.
Για αυτό το λόγο είναι αναγκαίο να δώσουμε ιδιάιτερη σημασία ανατολικά του σπιτιού, διαμερίσματος ή γραφείου, για ολήκληρη την χρονιά. Ο αριθμός 5 ανήκει στο στοιχείο γη, οπότε σύμφωνα με τους νόμους των στοιχείων της φύσης, πρέπει να εξασθενήσουμε αυτή την αρνητική γήινη ενέργεια, κρεμόντας έναν μεταλλικό μελλωδό (με μεταλλική γλώσσα και μεταλλικά πόδια) ή μια μεταλλική καμπάνα με μεταλλική γλώσσα, και να τα κάνουμε να ηχούν συχνά.

2.
Ο αριθμός 2 βρίσκεται το 2002 στον Νότο, το 2 σημαίνει ασθένεια. Για αυτό το λόγο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία και στον Νότο.
Για παράδειγμα ο αριθμός 2 το 2001 βρισκόταν τον Οκτώβριο 2001 ΒΑ και ΝΑ τηων ΗΠΑ και προκάλεσε τις συνέπειες του άνθρακα (ασθένεια στο αναπνευστικό σύστημα)
Το 2 ανήκει επίσης στη στοιχείο γη. Συνιστούμε να κρεμάσετε 6 νομίσματα ίδιας αξίας (δεν χρειάζεται να είναι κινέζικα, κατά προτίμηση κίτρινου μετάλλου και όχι ασημένιου χρώματος), το ένα δίπλα στο άλλο, κολλημένα με αυτοκόλλητη διαφανή ταινία για να παραμένουν ενωμένα. Η ιδέα που βρίσκεται πίσω από αυτή την λύση είναι ότι στο Feng Shui ο αριθμός 6 είναι μέταλλο, τα νομίσματα είναι δυνατό μέταλλο, οπότε με την ύπαρξή τους εξασθενούμε την άρρωστη ενέργεια του 2 γη. Ο νόμος των στοιχείων αναφέρει ότι η γη δίνει γέννηση στο μέταλλο(μέταλλο στα έγκατα της γης), οπότε εάν κάνουμε την γη να γεννήσει, όπως ακριβώς μια έγκυος μητέρα, την εξασθενούμε. Οπότε με τα 6 νομίσματα στον Νότο εξασθενούμε την επίδραση του αριθμού 2 - αρρώστια..

3.
Ο αριθμός 3 βρίσκεται το 2002 στον Βορρά. 3 σημαίνει θυμός, τσακωμοί, ή ακόμα και ληστεία. Κοιτάξτε ποιός χώρος αντιστοιχεί στον Βορρά. Το 3 ανήκει στο στοιχείο ξύλο, και το ξύλο μπορεί να εξασθενήσει με φωτιά, το οποίο συμβολίζεται με το χρώμα κόκκινο. Βάλτε κάτι κόκκινο σε αυτό τον βόρρειο χώρο, κόκκινα αντικείμενα ή ακόμα και την σόμπα σας την οποία θα ανάβετε συχνά. Ενα κόκκινο πόστερ, κόκκινη λάμπα, ή κόκκινο χαλί είναι άλλες δυνατότητες που μπορείτε να τις προσαρμόσετε στο προσωπικό σας γούστο. Με αυτό τον τρόπο μειώνετε την αρνητική επίδραση αυτού του αριθμού.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι ενδείξεις πιθανόν προβλημάτων που μπορούν να παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του 2002. Για να βρεί κανείς την ακριβή στιγμή που οι αρνητικές σηνέπειές τους θα γίνουν αντιληπτές, πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα αστέρια του μήνα και της κάθε ημέρας ξεχωριστά. Αυτές οι πληροφορίες για τον κάθε μήνα βρίσκονται σε ένα ειδικό βιβλίο που ονομάζεται "ημερολόγιο 10000 χρόνων), ενώ για την ημέρα βρίσκονται στο κινέζικο αλμανιάκ.

Τα 3 βέλη

Εκτός από την επίδραση των "ιπτάμενων αστεριών" 5, 2 και 3 που προαναφέραμε, υπάρχει και μια άλλη ενέργεια που ονομάζεται "3 βέλη" που επίσης αλλάζουν θέση από χρόνο σε χρόνο. Για παράδειγμα αυτή η ενέργεια ήταν υπεύθυνη για τις πλυμμήρες στην Νάξο και Σάμο τον Νόεμβριο 2001, ΝΑ της Ελλάδας.
Το 2002 η ενέργεια αυτή βρίσκεται βορειοδυτικά (227-308 μοίρες), βόρεια(ακριβή βορρά), και βορειοανατολικά (22-38 μοίρες). Να μην κάθεστε με την πλάτη σας σε αυτές τις κατευθύνσεις.

Το Ται σούι
Το Ται σούι είναι ένα άστρο που είναι κυρίαρχο την χρονιά του αλόγου, και το άλογο βρίσκεται ακριβώς στον Νότο. Οπότε σας συνιστούμε να αποφύγετε να σκάψετε το έδαφος ή και να κάνετε ανακαινίσεις στο νότιο τμήμα του σπιτιού σας, ή ακόμα και έξω από αυτό όπως στο νότιο τμήμα του κήπου σας.

Θέση αντίθεσης
Η θέση αντίθεσης είναι απέναντι ακριβώς από την κατεύθυνση τάι σουι, και για αυτό το λόγο λέγεται θέση αντίθεσης. Να μην κάθεστε με την πλάτη σας στον ακριβή βορρά και να κοιτάζεται τον ακριβή νότο.

 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΙΑΦΗ
FengShui Life
georgiakiafi@hotmail.com

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ