2005 – Η χρονιά του πετεινού
Προβλέψεις α λα κινέζικα

 

(από την Γιούλη Κιάφη)

Από την εποχή του Κίτρινου Αυτοκράτορα της Κίνας (2637 π.Χ) μέχρι και σήμερα, κάθε χρόνος εκφράζεται με 2 κινέζικους χαρακτήρες, οι οποίοι γράφονται ο ένας πάνω από τον άλλο.
Ο πάνω κινέζικος χαρακτήρας είναι γιν ή γιανκ, και ανήκει σε ένα από τα 5 στοιχεία. Αντίστοιχα, ο κάτω κινέζικος χαρακτήρας είναι επίσης γιν ή γιανγκ, ανήκει σε ένα από τα 5 στοιχεία και χαρακτηρίζεται με ένα από τα γνωστά στη Δύση δώδεκα κινέζικα ζώδια.

Αναλύοντας τη σχέση αυτών των 2 χαρακτήρων μεταξύ τους και χρησιμοποιώντας τους 2 κύριους νόμους που διέπουν τα 5 στοιχεία, μπορούμε εύκολα να κάνουμε προβλέψεις για μια χρονιά.
Μπορούμε να προβλέψουμε εάν τη νέα χρονιά θα υπάρξει ειρήνη ή πόλεμος, ποιά θα είναι τα φυσικά φαινόμενα, ποιά θα είναι τα κύρια γεγονότα, τα προβλήματα υγείας στα οποία θα πρέπει να προσέξουμε, όπως και ποιό είδος επιχειρήσεων θα θα είναι κερδοφόρες.

Σύμφωνα με τον νόμο της δημιουργίας, το ξύλο δημιουργεί φωτιά, η φωτιά δημιουργεί γη, η γη δημιουργεί μέταλλο, το μέταλλο δημιουργεί νερό και το νερό δημιουργεί ξύλο.
Αντίθετα ο νόμος της καταστροφής αναφέρει ότι ξύλο καταστρέφει τη γη, η γη καταστρέφει το νερό, το νερό καταστρέφει τη φωτιά, η φωτιά καταστρέφει το μέταλλο και το μέταλλο καταστρέφει το ξύλο.

Οπως βλέπουμε στο παραπάνω διάγραμμα, το 2005 εκφράζεται επίσης με 2 χαρακτήρες. Συγκεκριμένα, ο πάνω χαρακτήρας είναι γιν ξύλο, ενώ ο κάτω χαρακτήρας είναι γιν μέταλλο πετεινός.

Η παγκόσμια αναταραχή συνεχίζεται

Επειδή το στοιχείο μέταλλο και ξύλο έχουν σχέση καταστροφής μεταξύ τους, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι τη νέα χρονιά θα συνεχίσουν οι παγκόσμιες αναταραχές.
Οι αναταραχές αυτές θα συμβούν στην Ανατολή, διότι σύμφωνα με το Φενγκ Σούι το 2005 η χειρότερη ενέργεια βρίσκεται στην Ανατολή.
Παρόλα αυτά το 2005 ο κόσμος θα έχει περισσότερη διάθεση ειρηνικού συμβιβασμού σε σχέση με το 2004.
Η παγκόσμια ειρήνη θα επιτευχθεί μόνο λόγω συμβιβασμού.

Αυτό συμβαίνει γιατί το 2004 ήταν χρονιά που χαρακτηρίζεται με το ξύλο γιανγκ, ενώ το 2005 χαρακτηρίζεται από το ξύλο ξιν. Το ξύλο γιανκ είναι το μεγάλο ξύλο, όπως το ξύλο ενός δέντρου, το οποίο είναι αλύγιστο και αμετακίνητο. Αντίθετα το ξύλο γιν είναι το μικρό ξύλο, όπως αυτό του γρασιδιού και του λουλουδιού, το οποίο προσαρμόζεται λυγίζοντας στον άνεμο και στις καταστάσεις.

Το τέλος του πολέμου ενάντια στη τρομοκρατία

Πριν 60 ακριβώς χρόνια, το 1945 είχε ακριβώς το ίδιο ζευγάρι χαρακτήρων.
Αυτό σημαίνει ότι το 2005 θα συμβούν παρόμοια γεγονότα με το 1945.
Το 1945 τελείωσε ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος. Παρόλα αυτά πριν τη λήξη του πολέμου υπήρξαν σοβαρές διαμάχες, όπως η έκρηξη της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι.

Αυτό σημαίνει ότι το 2005 θα σημάνει τη λήξη του πολέμου ενάντια στη τρομοκρατία.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες.

Δολοφονίες σημαντικών ατόμων

Σύμφωνα με το σύστημα ανάλυσης κινέζικου ωροσκοπίου «4 στήλες του πεπρωμένου»
ο πετεινός (μέταλλο) παρομοιάζεται με αιχμηρό αντικείμενο όπως ένα μαχαίρι, το οποίο επιτίθεται στο γιν ξύλο. Αντίστοιχα, το γιν ξύλο ακτιστοιχεί με την πλάτη και τον σβέρκο ενός ατόμου. Οπότε «βλέπουμε» την εικόνα ενός μαχαιριού στην πλάτη ενός ατόμου.

Εκρήξεις & φωτιά

Το κινέζικο ζώδιο πετεινός «κρύβει» στο εσωτερικό του φωτιά γιν. Η φωτιά γιν παρομοιάζεται με την μικρή επικίνδυνη φωτιά ενός κεριού. Οι μεγαλύτερες εκρήξεις στην ιστορία συμβαίνουν σε μέρες, μήνα ή χρόνο φωτιάς γιν.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένουμε φωτιές και για το 2005.

Φυσικά φαινόμενα – καταστροφή φυτών & δέντρων

Το 2005 θα φέρει καταστροφές στην γεωργία και στα δάση.
Αυτό εξηγείται από την θέση και την φύση των 2 χαρακτήρων.
Συγκεκριμένα, το 2005 έχουμε την εικόνα του γιν ξύλου στον πάνω χαρακτήρα (φυτά, λουλούδια, φρούτα, δέντρα κλπ), ενώ κάτω από το ξύλο υπάρχει το μέταλλο «μαχαίρι».
Με λίγα λόγια θα δούμε φυσικά φαινόμενα που θα καταστρέφουν τα φυτά και τα δάση.

Θέαμα & διασκέδαση

Επειδή ο πετεινός έχει σχέση με το ρομάντζο και την διασκέδαση, αναμένουμε ότι το 2005 ο κόσμος θα διασκεδάζει περισσότερο και θα έχει περισσότερους εξόδους από άλλες χρονιές. Το 2005 είναι χρονιά γκλάμουρ και θεάματος. Αναμένουμε καλά προγράμματα διασκέδασης στην τηλεόραση και στο κόσμο του θεάματος.

Σεξουαλικά σκάνδαλα

Ο πετεινός σχετίζεται με το ρομάτζο και το σεξ.
Επειδή τα στοιχείο ξύλο και μέταλλο βρίσκονται σε συγκουόμενη θέση, καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρξει αρνητικό ρομάτζο, δηλαδή ερωτικά σκάνδαλα και αποκαλύψεις για την κρυφή σεξουαλική ζωή διασημοτήτων.

Πολλές εγχειρήσεις, και για λόγους αισθητικής

Όπως ανέφερα παραπάνω, ο πετεινός σχετίζεται με το «μαχαίρι».
Οπότε μπορούμε να αναμένουμε ότι το 2005 πολλά άτομα θα κάνουν εγχειρήσεις, ιδιαίτερα τα άτομα που έχουν γεννηθεί τη χρονιά ή μέρα του λαγού (1999, 1987, 1975, 1963, 1951, 1949, 1937). Εάν είστε γεννημένος τη χρονιά του λαγού, καλό είναι το 2005 να φτιάξετε τα δόντια σας, ώστε να «εκπληρώσετε» το πεπρωμένο από μόνοι σας.
Οι ποιό κρίσιμοι μήνες για εγχειρήσεις είναι ο Μάρτιος και ο Σεπτέμβριος.
Επίσης πολλά άτομα θα διαλέξουν το 2005 για να κάνουν εγχειρήσεις αισθητικής, επειδή ο πετεινός εκτός από το μαχαίρι σχετίζεται και με την ομορφιά.

Τα ποιό πιθανά προβλήματα υγείας είναι...

Επειδή το γιν ξύλο σχετίζεται με την πλάτη, όσοι έχουν τάση να τους πονάει η πλάτη τους θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο.
Το γιν ξύλο σχετίζεται με το συκώτι, οπότε εάν έχετε ήδη τέτοιες τάσεις, καλό είναι να αποφεύγετε εντελώς την κατανάλωση αλκοόλ.
Αντίστοιχα το μέταλλο σχετίζεται με το αναπνευστικό σύστημα, όπως τη μύτη, τους πνεύμονες, το λάρυγγα, το δέρμα και τα δόντια.
Οι ασθένειες Altzheimer & Parkinson ανήκουν στο στοιχείο μέταλλο. Επειδή το μέταλλο το 2005 είναι δυνατό (όπως και το 2004), αναμένουμε ότι αυτές οι ασθένειες θα συνεχίσουν να μαστίζουν ιδιαίτερα το 2005.

Το χρηματιστήριο και η αγορά

Οι επιχειρήσεις που θα είναι ιδιαίτερα κερδοφόρες το 2005 έχουν σχέση με το στοιχείο φωτιά, όπως το πετρέλαιο, ρεύμα, διασκέδαση, εστιατόρια.

Οι επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το στοιχείο γη θα πάνε καλά. Τα πλαστικά, πετρώματα, ακίνητα, ασφάλειες θα έχουν κέρδη όπως και το 2004.

Οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με το μέταλλο, όπως η βιομηχανία αυτοκίνητων & εργαλείων, τα computer, τα κοσμήματα, θα έχουν μικρά κέρδη και πολύ μεγάλο ανταγωνισμό.

Οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με το νερό όπως τα ναυτιλιακά, η ποτοποιία, τα μπαρ, τα spa, οι μεταφορές θα έχουν κάποια μικρά κέρδη, ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Οι επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το στοιχείο ξύλο θα υποφέρουν οικονομικά.
Ο τύπος (βιβλία, εφημερίδες & περιοδικά), η μόδα, τα υφάσματα, έπιπλα, το εμπόριο λαχανικών και φρούτων θα πρέπει να περιμένουν το 2006 για οικομονική ανάκαμψη.

Με δυό λόγια η οικονομία γενικά θα έχει μικρή ανάπτυξη το 2005 (λιγότερη από αυτή του 2004) μέχρι και το μήνα Ιούλιο, ενώ από τον Αϋγουστο και μετά θα υπάρχει οικονομική ύφεση.

Τα 12 κινέζικα ζώδια και η χρονιά του πετεινού

Ο λαγός
Προβλέπονται μετακινήσεις, ταξίδια, μετακομίσεις & αλλαγή δουλειάς. Πιθανά ατυχήματα & εγχειρήσεις.
Να έχετε πάντα μαζί σας για ολόκληρο το 2005 ένα σύμβολο δράκοντα για καλή τύχη.

Ο πετεινός
Κρυμμένος κίνδυνος & ασθένεια, δυσαρμονία με τους συναδέλφους & φίλους. Να χρησιμοποιείτε προσεκτικά το μυαλό σας γιατί θα έχετε την τάση να κάνετε λάθη λόγω απροσεξίας.

Το φίδι και το βόδι
Καλή & αρμονική χρονιά.

Ο πίθηκος, το ποντίκι και δράκος
Χρονιά ρομάντζου.

Η τίγρης, το άλογο, η κατσίκα, ο σκύλος και ο χοίρος δεν θα έχουν ιδιαίτερα γεγονότα αυτή τη χρονιά.

Παρόλα αυτά πρέπει να αναφέρω ότι η χρονιά και μόνο γέννησης δεν είναι αρκετή για ολοκληρωμένη πρόβλεψη.
Η καλύτερη μέθοδος πρόβλεψης είναι αυτή των «4 στηλών του πεπρωμένου» διότι όχι μόνο λαμβάνει υπόψι τους 2 χαρακτήρες της χρονιά, αλλά και αυτούς του μήνα, της μέρας, της ώρας, όπως και την επίδραση των περαστικών ενεργειών των δεκαετιών, συγκεκριμένων χρονιών, μηνών και ημερών....

Το άρθρο αυτό είναι ευγενική προσφορά της Γεωργίας Κιάφη, www.fengshuilife.gr
Στην ιστοσελίδα της θα βρείτε συμβουλές Φενγκ Σούι για το 2005 για κάθε μήνα ξεχωριστά.

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ