ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ :
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΔΙΑΚΟ ΚΥΚΛΟ

 

Η εξελικτική πορεία της ανθρώπινης συνείδησης, περνά μέσα από τον Ζωδιακό κύκλο, που αναλύεται σε μια σπειροειδή κίνηση. Έτσι έχουμε σημεία αντίθετα αλλά συμπληρωματικά, αλλά όλα αυτά πάντα μέσα από μια αναβατική πορεία, που σημαίνει ότι αυτό που σε έναν επίπεδο κόσμο έπεται πάντα του προηγούμενου, σε έναν τρισδιάστατο κόσμο που οδεύει μέσα στον χρόνο, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να έπεται, αλλά μπορεί να προηγείται.
Η πορεία αυτή της εξέλιξης προς το θείο, μπορεί να ιδωθεί και μέσα από την αναβατική πορεία κάθε στοιχείου. Έτσι έχουμε:

ΓΗ
ΝΕΡΟ
ΑΕΡΑΣ
ΦΩΤΙΑ
ΤΑΥΡΟΣ: Κατασκευή
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Επιστήμη
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ιεραρχία
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Δεκτικότητα
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Εμπειρία
ΙΧΘΕΙΣ: Τέχνη
ΔΙΔΥΜΟΙ: Επικοινωνία
ΖΥΓΟΣ: Συνεργασία
ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Θεωρία
ΚΡΙΟΣ: Πρωτοπορία
ΛΕΩΝ: Ηγεσία
ΤΟΞΟΤΗΣ: Διδασκαλία

Ας δούμε αυτή την εξελικτική πορεία, σε συνδυασμό με την συμπληρωματικότητα των "απέναντι" Ζωδίων.

ΖΩΔΙΟ ΦΡΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ ΖΩΔΙΟ ΦΡΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ
ΚΡΙΟΣ Εγώ (προς τους άλλους) ΖΥΓΟΣ Οι άλλοι προς εμένα
ΤΑΥΡΟΣ Ασφάλεια για να ζήσω ΣΚΟΡΠΙΟΣ Ξεπέρασμα του Θανάτου
ΔΙΔΥΜΟΙ Επικοινωνία για επιβεβαίωση ΤΟΞΟΤΗΣ Επικοινωνία με το Ανώτερο
ΚΑΡΚΙΝΟΣ Προστασία για ανάπτυξη ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Κατάκτηση της Ανάπτυξης
ΛΕΩΝ Βγαίνω στο φως ΥΔΡΟΧΟΟΣ Αναγέννηση με την Ανακάλυψη
ΠΑΡΘΕΝΟΣ Προσφέρω υπηρεσία ΙΧΘΕΙΣ Απελευθέρωση με την Υπηρεσία

 

ΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ ΣΕ 4 ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΕΣ ΤΡΙΑΔΕΣ

 

Η ΤΡΙΑΔΑ ΤΗΣ ΣΠΟΡΑΣ


ΚΡΙΟΣ : Σχετίζεται με την Άνοιξη και την άνθιση, καθώς και την εκσφενδόνιση σπέρματος. Είναι η ανάγκη, η παρόρμηση για έκφραση ή ένωση με το σκοπό-έρωτα-φιλοδοξία. Είναι το ξέσπασμα.


ΤΑΥΡΟΣ : Είναι η σύλληψη, η συντήρηση, η μήτρα. Έχει ανάγκη οι πράξεις να αποβλέπουν σε κάτι απτό. Είναι η σύλληψη της ιδέας με σκοπό τη γέννηση.


ΔΙΔΥΜΟΙ : Σχετίζεται με το έμβρυο, που αρχίζει να επικοινωνεί. Μετασχηματίζεται μέσα από την "επικοινωνία".

 

ΤΡΙΑΔΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ


ΚΑΡΚΙΝΟΣ : Είναι το έμβρυο, που πια μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Το νερό της μήτρας που παρέχει προστασία (μόνωση), αλλά και αύξηση της εντύπωσης, με αυξημένη δεκτικότητα. Είναι παρορμητικό, σχετίζεται με τη λίμπιντο, το ένστικτο της Ζωής.


ΛΕΩΝ : Είναι η στιγμή της γέννησης, σε σταθερά υλικά πλαίσια (αντίθετα από τον Κριό). Επιβάλει την ύπαρξη του, σχετίζεται με την αγάπη του εαυτού του αλλά και των άλλων. Δημιουργεί, γιατί έχει ανάγκη να σταθεί και να κερδίσει (με την Τέχνη, τα παιδιά, οτιδήποτε).


ΠΑΡΘΕΝΟΣ : Είναι το βρέφος. Επικοινωνεί πιο συνειδητά, παρατηρεί, οργανώνεται, έχει σκοπιμότητα. Είναι μεταβλητό, αλλά πάντα για να πετύχει το σκοπό του, να προσφέρει.

 

 

ΤΡΙΑΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ


ΖΥΓΟΣ
: Αναπτύσσει τις σχέσεις για έναν σκοπό. Προβάλει την ανάγκη της συνεργασίας, την παρορμητική ανάγκη της συντροφικότητας, της έγκρισης και της αγάπης (ή του πολέμου). Αν ο Κριός είναι η έκφραση του Εγώ, ο Ζυγός είναι η έκφραση του Εγώ και οι Άλλοι.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ : Αντιμετωπίζει το πρόβλημα του θανάτου και της μάχης ενάντια στο κακό, βιώνει την ανάγκη της αυτοπροστασίας, της σταθερότητας, της νίκης πάνω στο θάνατο, γι' αυτό και σχετίζεται με το σεξ, την αναπαραγωγή, την κληρονομικότητα. Κάθε δημιουργία νικά το θάνατο, κι αν δεν δημιουργούμε στη ζωή "πεθαίνουμε¨".


ΤΟΞΟΤΗΣ : Έχουμε πια μια νέα γέννηση, στις Ιδέες, γέννηση πνευματική. Γι' αυτό εκφράζεται μέσα από την ανώτερη μόρφωση, την φιλοσοφία, την αναζήτηση, την μετάβαση στο ανώτερο με κάθε τρόπο.

 

 

ΤΡΙΑΔΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ : Αναζητά τις θέσεις, τις απόψεις τις αρχές, μέσα από τους προγόνους, μέσα από τις ρίζες του. Εκφράζει την καταγωγή του ή δημιουργεί νέες προϋποθέσεις ή αρχές. Είναι η παρόρμηση της γήινης ανόδου, σε καταστάσεις ή καθεστώτα, σε θετικά πλαίσια.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ : Περνά στην αμφισβήτηση, και γεννιέται πάνω σε φιλοσοφικές βάσεις. Είναι ανθρωπιστής γιατί προβληματίζεται. Όταν πετυχαίνει φτάνει στην απολύτρωση, όταν αποτυχαίνει γίνεται σκληρός (πιο φασιστικό άλλο σύστημα), ή τεχνοκράτης.


ΙΧΘΕΙΣ : Είναι το τέλος ενός κύκλου, ένας θάνατος, που σημαίνει μια νέα ζωή, ένα τέλος και μια νέα αρχή. Εκφράζεται μέσα από την απόδραση στην Τέχνη, γι' αυτό και είναι δεκτικός, και σχεδόν καθρέφτης όλων των άλλων.

"SeaHorse"

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

Σχετικά Άρθρα:
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ :
Τα "πως" και τα "γιατί"
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ :
Τα 12 ζώδια και ο νόμος των αριθμών
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ :
Η φιλοσοφία της Αστρολογίας