Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)


Τίτλος: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Συγγραφέας: Israel Regardie

Μετάφραση: Απόστολος Κοντός

ΣΕΙΡΑ: Φιλοσοφία


ΣΕΛΙΔΕΣ: 255

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η Φιλοσοφική λίθος αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα υπέρτατα σύμβολα αναζήτησης για κάθε ανήσυχο πνεύμα.

Σπάνια αλχημικά κείμενα ιδωμένα κάτω από το φως της ψυχολογικής θεώρησης, τις θεωρίες του Μαγνητισμού και τις συμβολικές αναλύσεις της Καββαλιστικής διδασκαλίας, ανοίγουν του πνευματικούς ορίζοντες για κάθε ειλικρινή αναζητητή.

Η γιουνγκιανή ψυχολογική ανάλυση, οι μεσμερικές θεωρίες και η εσωτερική διδασκαλία του Δέντρου της Ζωής συνθέτουν τα θεμέλια πάνω στα οποία ο Ίσραελ Ρεγκάρντιε στηρίζεται προκειμένου να ερμηνεύσει με σύγχρονο τρόπο την αλχημική ιδέα της μεταστοιχείωσης.

Η αληθινή Λίθος των Φιλοσόφων δε σχετίζεται με την αναζήτηση της μετατροπής των μετάλλων σε χρυσό, αλλά είναι εκείνο το πολύτιμο κόσμημα που ακτινοβολεί στην καρδιά κάθε ανθρώπου, ο οποίος συνειδητά βαδίζει στα μονοπάτια της πνευματικής επίτευξης.


Τίτλος: Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ

Συγγραφέας: Vera Stanley Alder

Μετάφραση: Νατάσσα Βαρσάκη

ΣΕΙΡΑ: Φιλοσοφία


ΣΕΛΙΔΕΣ: 237

Ένα θεμελιώδες εγχειρίδιο Πνευματικής Αναζήτησης.

Ένα κλασικό βιβλίο αναφοράς που διαλύει τα σύννεφα της άγνοιας και της σύγχυσης, ανοίγοντας το δρόμο στην απλότητα και την ομορφιά που κρύβει το μονοπάτι της Αυτογνωσίας.

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ

Απαλλαγμένο από παράξενες και δύσκολες ορολογίες, παρουσιάζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις βασικές αρχές της εσωτερικής πορείας του ανθρώπου.

Τι είναι το ανθρώπινο ον και πώς ταξινομείται;

Ποια είναι η σχέση αρσενικού – θηλυκού;

Πώς αντιλαμβανόμαστε τη γέννηση, τον ύπνο και το θάνατο;

Τι μυστικά κρύβει η αναπνοή, ο ήχος και τα χρώματα;

Τι είναι Συγκέντρωση και τι Διαλογισμός;

Ποιες παγίδες κρύβει η Πνευματική Αναζήτηση;

Σε αυτές και σε πολύ περισσότερες ερωτήσεις και απορίες απαντά το κλασικό αυτό βιβλίο, με σαφήνεια, και εύλογα έχει χαρακτηριστεί ως απαραίτητος οδηγός που γεφυρώνει την Αρχαία Σοφία με τη σύγχρονη πραγματικότητα.


Τίτλος: ΣΑΜΠΑΛΑ: ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Συγγραφέας: Victoria LePage

Μετάφραση: Νατάσσα Βαρσάκη

ΣΕΙΡΑ: Φιλοσοφία


ΣΕΛΙΔΕΣ: 318

ΣΑΜΠΑΛΑ: ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η βαθιά κρυμμένη ανάγκη της ανθρωπότητας για μια καλύτερη ζωή αποτελεί την ουσιαστική βάση για την καλλιέργεια μιας μυθικής παράδοσης για τόπους μυθικούς ή και πραγματικούς, κρυμμένους όμως από τα μάτια των περίεργων και αυτών που δεν έχουν αγαθές προθέσεις. Σε αυτούς τους τόπους συνήθως βρίσκει κανείς την αρχέτυπη ύπαρξη μιας ιδανικής κοινωνίας με νόμους και αξίες που στηρίζονται στα υψηλότερα και ευγενέστερα ιδανικά.

Έτσι μέχρι σήμερα διατηρείται ο θρύλος για τη Σαμπάλα. Πρόκειται για ένα μυθικό τόπο ή για μια απολύτως απτή πραγματικότητα; Είναι έκφραση των βαθύτερων αναγκών μας ή υφίσταται ως πρωτοποριακό εγχείρημα εξελιγμένων διανοιών;

Μετά από 50 χρόνια συστηματικής έρευνας και μελέτης η Βικτόρια Λεπάζ καταθέτει στο αναγνωστικό κοινό τους καρπούς αυτής της εξερεύνησης, διασχίζοντας τα δύσβατα μονοπάτια του μύθου, των παραδόσεων και της εσωτερικής φιλοσοφίας και πηγαίνοντάς μας κατευθείαν στην καρδιά, στον πυρήνα αυτού του παγκόσμιου ιερού κέντρου.


Τίτλος: ΛΑΪΛΑ, Ένα Ταξίδι Αναζήτησης

Συγγραφέας: ROBERT M. PIRSIG

Mετάφραση: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΡΑΚΟΥΛΗΣ

Σελίδες: 532

Αν μιλούσαμε για πνευματική ενόραση στη σύγχρονη εποχή, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ανατρέχαμε σε συγγραφείς όπως ο Ρόμπερτ Πίρσιγκ, έναν από τους λίγους που καταφέρνουν να συνδυάσουν την αριστουργηματική, σχεδόν κινηματογραφική αφήγηση, με την πνευματική αναζήτηση. Για τον συγγραφέα η Ποιότητα είναι ο μοναδικός τρόπος για οποιαδήποτε βελτίωση του κόσμου. Τούτη την Ποιότητα στοχάζεται στο δεύτερο ταξίδι του Φαίδρου, αυτή τη φορά μέσα από τα ποτάμια και τις αχανείς ωκεάνειες εκτάσεις της βορειοαμερικανικής ηπείρου. Το ταξίδι είναι το μέσο για να φτάσει στο στόχο του. Είναι μια περιπέτεια ανακάλυψης του τρόπου με τον οποίο χειρίζεται η κοινωνία τα προβλήματά της σήμερα, του τρόπου με τον οποίο αυταπατάται και υποκρίνεται.

ΛΑΪΛΑ, Ένα Ταξίδι Αναζήτησης

Από πού αντλεί τις πληροφορίες του; Από τη Λάιλα, τη συνταξιδιώτισσα που 'ρθε απ' το πουθενά να τον συντροφέψει στο μεθύσι του στο μπαρ. Από τη Λάιλα, που θα κάνει έρωτα μαζί του δίχως να τον γνωρίζει πραγματικά. Από μια άγνωστη γυναίκα, για την οποία πεισματικά πιστεύει ότι διαθέτει ποιότητα, ανεξάρτητα από τις απόψεις των γύρω του. Στο ενδιάμεσο του ταξιδιού του θα συναντήσει τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, που επιθυμεί να μετατρέψει σε σενάριο ένα από τα έργα του. Μέσα από τούτη τη συνάντηση θα συνειδητοποιήσει πως η συμπεριφορά και οι αντιλήψεις του βρίσκονται πέρα και έξω από τα καθιερωμένα όρια της υποκρισίας που όλοι ασπαζόμαστε σε τούτον εδώ τον κόσμο, προκειμένου να επιβιώσουμε.

Μέσα σ' όλα αυτά ο Φαίδρος μιλά και για την ποιότητα του μεγάλου πολιτισμού των ανοικτών πεδιάδων, για τους αμερικανούς Ινδιάνους. Έναν πολιτισμό που έσβησε πνιγμένος από το δυτικό ορθολογισμό. Τον συγκρίνει με τη φαιδρότητα της βικτωριανής εποχής, για να ανακαλύψει πως αυτό που λείπει από το δυτικό πολιτισμό είναι η αναζήτηση της ποιότητας, η μεταφυσική αναζήτηση της ποιότητας. Ο Φαίδρος, δηλαδή ο ίδιος ο συγγραφέας, κινείται ανάμεσα σε πραγματικά και φανταστικά γεγονότα, ανατέμνει τους ανθρώπους που ΄χει απέναντί του για να ανακαλύψει πως στο βάθος όλοι διαθέτουν την ίδια ποιότητα, την ποιότητα που μεταμορφώνει σε άνθρωπο μια μάζα κυττάρων και χημικών ενώσεων, την ποιότητα που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Είναι ένα βιβλίο που ήδη έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο χώρο της παγκόσμιας λογοτεχνίας και θα συνεχίσει να την αφήνει. Είναι το δεύτερο του συγγραφέα που έγινε διεθνώς best-seller, όπως άλλωστε και το προηγούμενο έργο του "Ζεν και η Τέχνη Συντήρησης της Μοτοσυκλέτας".

Διεθνείς Κριτικές

Το Λάιλα βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει τους σύγχρονους φιλοσοφικούς προβληματισμούς με νοήματαγεμάτα διαύγεια, βάθος και φρεσκάδα, την οποία λίγα βιβλία ως τώρα κατάφεραν να δώσουν. The New York Times

Το Λάιλα έχει δύναμη. Είναι γεμάτο στιγμές πνευματικής ενόρασης. Είναι ένα απ' τα βιβλία που 'ρχονται σα δώρο απρόσμενο στον πολιτισμό μας και μας βοηθούν ν' αλλάξουμε τη ζωή μας. Chicago Tribune

Οι βαθιές φιλοσοφικές εξερευνήσεις του Πίρσιγκ θα προκαλέσουν και θα ελκύσουν τον αναγνώστη. Publishers Weekly