ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)


Τίτλος: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Σειρά: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: PAMELA MARCANTEL

METAΦΡΑΣΗ: Δ. Π. ΚΩΣΤΕΛΕΝΟΣ

ΤΟΜΟΙ: 2

"Ο Στρατός των Αγγέλων", είναι μια πλήρης, πλούσια, ζωντανή, απίστευτα αυθεντική αφήγηση της ζωής και της εποχής της Αγίας Ιωάννης της Λοραίνης, που ζωντανεύει με ενάργεια πρόσωπα και πράγματα.

Η Marcantel ζωγραφίζει έναν εκπληκτικό πίνακα της μεσαιωνικής Ευρώπης, ενός κόσμου όπου κανένας δεν αμφισβητεί αν η Ιωάννα ακούει φωνές - αλλ' απλώς αναρωτιούνται αν οι φωνές αυτές προέρχονται απ' τον Θεό ή τον Διάβολο - ενός κόσμου όπου η θρησκευτική πίστη και οι πολιτικές πεποιθήσεις μπλέκονται αξεδιάλυτα, ενός κόσμου όπου ένα αγράμματο κορίτσι που πίστεψε ότι την διάλεξε ο Θεός, μπορεί και καλπάζει στις μάχες επικεφαλής ενός ολόκληρου στρατού.

Η Ιωάννα της Marcantel δεν είναι μια πλαστική αγία, αλλά μια νέα γυναίκα που δυσκολεύεται να ελέγξει τις ορμές της, που μιλάει σταράτα, όταν θα έπρεπε να συγκρατηθεί από ευγένεια, που φοβάται το τρομερό τίμημα το οποίο θα χρειαστεί να πληρώσει, γι αυτό τον πόλεμο που της λεει η Σύμβουλος της ότι πρέπει να δώσει - μα δεν υποχωρεί.

Μέσα από αυτό το εκπληκτικό πανόραμα έντεχνης μυθιστορηματικής αφήγησης, και μετά από 500 και πάνω χρόνια η Ζαν ντ' Αρκ ζει και πάλι μάσα από αυτή την εκπληκτική πρόσμιξη ιστορίας και μυθιστορηματικής αφήγησης!
Τίτλος: ΚΟΛΑΣΗ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ ΝΙΡΒΑΝΑ
"ΒΟΥΔΑΣ- ΙΗΣΟΥΣ - ΜΩΑΜΕΘ"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: HANS-CHRISTIAN HUF

Σελίδες: 296

Ο Βούδας, ο Ιησούς και ο Μωάμεθ επηρέασαν την πορεία του κόσμου περισσότερο από όλους τους μεγάλους στρατηλάτες, βασιλιάδες και αυτοκράτορες.
Αυτοκρατορίες και πολιτισμοί δημιουργήθηκαν και καταστράφηκαν για χάρη των θρησκειών τους.

Η σοφία, οι λόγοι και τα έργα τους συνεχίζουν να απασχολούν την ανθρωπότητα ακόμη και σήμερα.

Κανείς από τους σύγχρονους τους δε φαντάστηκε ποτέ ότι θα ερχόταν καιρός που τα πιστεύω τους θα κυριαρχούσαν στον κόσμο.

Τι το ξεχωριστό είχαν αυτοί οι άνθρωποι που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να μαγεύουν την ανθρωπότητα; Τι δίνει τόση δύναμη στη διδασκαλία τους;
Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr