ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)
Ηλεκτρονικό κατάστημα Βιβλιοπωλείου  Ψαράς, Εκδόσεις "Δίον"
Ηλεκτρονικό κατάστημα Βιβλιοπωλείου Ψαράς, Εκδόσεις "Δίον"

 

Τίτλος: ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ

Συγγραφέας: Μιχάλης Μιχάλακας

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: 2002

ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ

"Εδώ σ' αυτόν τον πλανήτη τον ονομαζόμενο και Γη, εμείς κοιτάζουμε το Σύμπαν σε χρωματισμούς ερυθρούς έως γαλάζιους. Απλώνουμε τα χέρια μας ν' αγκαλιαστούμε με τ' αστέρια, τους συντρόφους που μας χαμογελούν και περιμένουμε με εναγώνια απορία την Απάντησή τους, καψαλισμένοι από τις ανομίες μας."

"Όσα ακολουθούν", μας λέει ο συγγραφέας, "προσπάθησα να είναι όμορφες ζωγραφιές από το διάβα της ζωής μας, εικόνες που διαμορφώθηκαν από πολύωρες συζητήσεις, με λίγο ή και πολύ κρασί, μεζέ, καλή παρέα και καλή διάθεση."

 

Τίτλος: Ομηρικοί και Σύγχρονοι Έλληνες - Ομοιότητες και Διαφορές Χαρακτήρα. Η Πορεία της Ψυχής του Λαού μας.

Συγγραφέας: Μιλτιάδης Γ. Ευαγγελάκης

Το βιβλίο αυτό αφορά τους ήρωες πρωταγωνιστές του έπους της Ιλιάδας του Ομήρου και τους σύγχρονους Έλληνες. Σε μια πορεία μέσα στο χρόνο εξετάζει τις ομοιότητες και διαφορές του χαρακτήρα τους, τον οποίο θεωρεί ασπίδα προστασίας του ελληνισμού στη μακραίωνη πορεία του.

ΟΜΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Για τους μελετητές των Ελλήνων και γι' αυτούς που τους αγαπούν, το βιβλίο προσπαθεί να εντοπίσει τα δυσκολονόητα στοιχεία του χαρακτήρα τους. Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα μέσα από τις σελίδες του να προσεγγίσει τις ιδέες και απόψεις περί του ομαλού κυκλοθυμικού χαρακτήρα των Ελλήνων, ο οποίος με τις πολλές αντι-φάσεις, τις μεταπτώσεις, τις μεταμορφώσεις και τη φλυαρία του, προκαλεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό στους αντίπαλους του ελληνισμού και ενεργεί σαν ασπίδα προστασίας στον αγώνα επιβιώσεως της φυλής και της πατρίδας μας.Ο Dr. Μιλτιάδης Γ. Ευαγγελάκης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα πέρασε στην Κατερίνη Πιερίας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε μετεκπαίδευση, σε Ελλάδα και Η.Π.Α, στην Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική.
Διετέλεσε επί σειρά ετών κλινικός καθηγητής Ψυχιατρικής, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Miami, Φλώριδας, των Η.Π.Α.
Η συνολική δραστηριότητα και απασχόληση του με την Ιατρική δεν μείωσαν το ενδιαφέρον του για τον Όμηρο και την Ομηρική Ελλάδα, όπως αυτή αναδύεται μέσα από την Ιλιάδα.
Οι προσπάθειες του επικεντρώνονται περισσότερο στη μελέτη των προτερημάτων και ελαττωμάτων του χαρακτήρα των πρωταγωνιστών ηρώων της Ιλιάδας ως και στον παραλληλισμό τους με το χαρακτήρα των Συγχρόνων Ελλήνων.

Ανάμεσα στα πολλά συγγραφικά του έργα, ξεχωρίζουν για το πρωτοποριακό υλικό τους:
1."Αποϊδρυματοποίηση και κανόνες κλινικής εφαρμογής" (De- institutionalization of Patients-1961) - ονοματοδότηση και διεθνής υιοθέτηση του όρου.
2."Εγχειρίδιο Ψυχιατρικής Θεραπείας Παιδιών- Νοσοκομειακή και σε Κέντρα Ημερήσιας Νοσηλείας" - (A Manual for Residential and Day Treatment of Children-1974)
3."Διακήρυξις των Δικαιωμάτων του Παιδιού" (U.N. Declaration of the Rights of the Child-1975) Σύνταξη και υποβολή των "Άρθρων" στη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.


Τίτλος: Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Συγγραφέας: Γεράσιμος Καλογεράκης

Στο νέο βιβλίο του Γ. Καλογεράκη, μέσα από τα κείμενα των αργοναυτικών, του Ομήρου και άλλων αρχαίων συγγραφέων, θα βρούμε νέες αλήθειες παρακάμπτοντας με τόλμη και θάρρος τις παλιές.

Το βιβλίο επιχειρεί ένα ταξίδι, όπου, με τη ματιά του σήμερα επανεξετάζει τους θρύλους και τα όνειρα της φυλής μας. Μας οδηγεί στην επιθυμία να πετάξουμε στα αστέρια, να εμπνευστούμε από την μεγαλοπρέπεια τους και να φτιάξουμε έναν νέο κόσμο, μια νέα εικόνα του ανθρώπου.ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκε το 1940 στην Πλαγιά Αιτωλοακαρνα-
νίας. Τέλειωσε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Συνέχισε τον κύκλο των Σπουδών του σε όλα
τα ανώτατα Πνευματικά Ιδρύματα του Στρατού
και απέκτησε και πτυχίο Πανεπιστημιακού επιπέ-
δου. Τιμήθηκε με όλα τα παράσημα και μετάλλια
που προβλέπουν οι νόμοι της Πολιτείας και οι
Στρατιωτικοί Κανονισμοί.
Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Υποστρατήγου.
Από τριακονταετίας και πλέον ασχολήθηκε με τη
μελέτη όλων των θρησκειών του κόσμου, την
ιστορία και αρχαιολογία των λαών της γης.

Μέχρι τώρα έχει εκδόσει τα κάτωθι βιβλία:
- Έλληνες οι Γιοι των Θεών (1998)
- Δίσκος της Φαιστού - Ιερές ελληνικές γραφές (1999)
- Η Επιστροφή των Θεών (2000)
- Η Διαθήκη του Προμηθέα (2001)

τηλ. συγγραφέα 0310/841.948 Θεσσαλονίκη


Τίτλος: ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ επί ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ

Συγγραφέας: ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΝΗΣ

Τα Μαθηματικά και η Ηλιοκεντρική θεωρία, βασικά συστατικά του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, έφεραν τους προοδευτικούς λογίους, αντιμέτωπους με το συντηρητικό κατεστημένο της εποχής και τη Μεγάλη Εκκλησία. Θύματα οι περισσότεροι της ιδεολογικής σύγκρουσης που ξέσπασε μεταξύ του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και της Εκκλησιαστικής Συντήρησης, θέτουν με τον αγώνα τους τις βάσεις για την εισαγωγή της σύγχρονης επιστήμης στον ελληνικό χώρο και προετοιμάζουν τις συνειδήσεις των Ελλήνων για τη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση και τη δημιουργία του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

Το βιβλίο απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ακριβώς γι' αυτό το λόγο αποφεύγει συστηματικά και συνειδητά να "βαρύνει" το κείμενο με εξειδικευμένη μαθηματική ορολογία, ώστε όλοι να γνωρίσουμε αυτές τις σημαντικές αλλά άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας.Ο Στέλιος Λαμνής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο των Πατρών.
Έχει εργαστεί επί δέκα περίπου χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση ως φροντιστής, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια διδάσκει μαθηματικά σε δημόσιο Λύκειο.
Το παρόν έργο, που είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης ενασχόλησής του με θέματα της Ιστορίας των επιστημών και αποτελεί την πρώτη του εμφάνιση στο χώρο του βιβλίου.


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ: ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΗΜΑΡ

ΤΕΥΧΟΣ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2001


Ευχαριστούμε τις Εκδόσεις ΔΙΟΝ για το νέο τεύχος αρ.14 (Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2001) του περιοδικού "ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΗΜΑΡ" που μας απέστειλαν.

Περιέχει πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα. Έτσι μπορείτε να διαβάσετε:

· "Η θρησκεία της Σελήνης και οι τέσσερις θρησκείες της ερήμου". Ανάλυση της συμβολικής μάχης μεταξύ υπερχθονίων (ηλιακών) και υποχθονίων (σεληνιακών) θεοτήτων.
· "Ελληνικά Θεολογούμενα και Μυστηρίων Σημαίνοντα".
· "Τα άρρητα και τα αρρηφόρια. Λόγοι ιεροί και απόρρητοι."
· "Η αρχαιολογία του μέλλοντος. Α΄. Πλάτωνος Σχήματα."
· "Ιεροί Τόποι και χώροι λατρείας."
· "Το πρόθεμα στην ελληνική γλώσσα."
· "Η δυναμική της προφορικής διδασκαλίας. Ο Πυθαγόρας από την Σάμο."
· "Αναφορά στην Κυκλαδίτικη Τέχνη."
· "Η άγνωστη Χαλκιδική.


Τίτλος: Η αρχαία ελληνική θρησκεία και τα μαθηματικά

Συγγραφέας: ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ

Ο ανθρωπομορφισμός του Ομήρου αποκάλυψε τον "ουδέτερο" χαρακτήρα της Ηθικής των Ολυμπίων θεών, που προσωποποιούσαν φυσικά στοιχεία και η ανακάλυψη των αρρήτων αριθμών από τους Πυθαγορείους,επιβεβαίωσε την παρουσία του παραλόγου και του Χάους, εντός του Λόγου και του Κόσμου.

Η Πλατωνική Ακαδημία, με την τοποθέτηση στο θρόνο των θεών του Ορθού Λόγου και τη θεώρηση των αριθμών σς ευθύγραμμων τμημάτων (Γεωμετρία) "έσωσε" την ηθική των Θεών και τα Μαθηματικά.

Η αστρονομία με το γεωκεντρικό μοντέλο, προσπαθεί να ικανοποιήσει το Πλατωνικό αίτημα για εξήγηση της τροχιάς των πλανητών με ομαλές κυκλικές κινήσεις, ενώ η θεωρία του Αριστοτέλη, χώριζε το Σύμπαν σε δύο περιοχές.


Τίτλος: Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 2000 χρόνια διωγμοί και προκαταλήψεις κατά του ελληνισμού.

Συγγραφέας: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΨΑΡΑΣ


Η ζωή η ίδια είναι ο ζωντανός θίασος, στον οποίο κάποτε πρωταγωνίστησαν ο Πυθαγόρας, ο Αναξαγόρας, ο Σωκράτης,ο Πλάτων. Ήταν οι πρώτοι που δίδαξαν την ενότητα και την αλληλεγγύη των όντων.

Με την παγκοσμιοποίηση και την ομογενοποίηση των ανθρώπων προ των πυλών του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα μπορεί και πρέπει να επιβάλλει τον ανθρωπισμό ως κυρίαρχο στοιχείο.

Η θέση σήμερα της Ελλάδας μπορεί να εξελιχθεί ώστε να ξαναπαίξει αυτή παρόμοιο ρόλο. Ο ελληνισμός μπορεί σήμερα να εμπνεύσει και να κατευθύνει τα σύγχρονα ιδεώδη.

Μπορεί να ξανακάνει τον άνθρωπο ον κυρίαρχο και αυτεξούσιο.

Φτάνουν πια οι θυσίες.


Τίτλος: Σοφιστές. Το κίνημα του Διαφωτισμού στην αρχαία Ελλάδα.

Συγγραφέας: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΑΣ


Οι σοφιστές αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη της δημοκρατίας και την κατοχύρωση των ανθρωπιστικών αξιών. Υπήρξαν οι ιδρυτές της επ' αμοιβή διδασκαλίας και χάραξαν την πορεία της "διαλεκτικής αμφισβήτησης" των πάντων.

Όσο κι αν πολεμήθηκαν από την αριστοκρατίας και τους φιλοσόφους, η ιστορία τους καταξίωσε στη θέση των πνευματικών διδασκάλων της Ελλάδας και ολόκληρης της οικουμένης.

Στο βιβλίο, μεταξύ άλλων, αναλύονται οι Σοφιστές Πρωταγόρας, Γοργίας, Πρόδικος, Ιππίας, Αντιφών. Σημαντικά κεφάλαια είναι:

Η ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΟΙ ΣΟΦΙΣΤΕΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
Η ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΣΟΦΙΣΤΩΝ κ.α.


Τίτλος: "Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ"
Για την Δημιουργία και τους Έλληνες


Συγγραφέας: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ
Τα μυστηριώδη μηνύματα που δέχεται ο συγγραφέας μέσω του υπολογιστή του, με ανεξήγητο τρόπο, είναι το αντικείμενο έμπνευσης για την συγγραφή αυτού του βιβλίου.

Οι "Ολύμπιοι", όντα προηγμένης εξέλιξης από τον αστερισμό της Ανδρομέδας, έρχονται σε επικοινωνία με τον συγγραφέα και του διηγούνται την άγνωστη ιστορία των Ελλήνων αλλά και της ανθρωπότητας. Αποσυμβολίζουν τους μύθους και περιγράφουν τα γεγονότα που συνέβησαν εκατομμύρια χρόνια πριν. Δίνουν το "κλειδί" για την ερμηνεία του παρελθόντος, του παρόντος αλλά και πληροφορίες για τα σημαντικά γεγονότα που θα συμβούν στο άμεσο μέλλον.
Όπως λέει ο συγγραφέας:

"Ήρθε η εποχή που η πραγματικότητα συγχέεται με το φανταστικό, το ορατό με το αόρατο, το ανθρώπινο με το θείο. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου όπου η πραγματικότητα θα σπρώξει τη λογική να κάνει την υπέρβασή της, αρκεί να αφήσουμε τη νόησή μας να κατανοήσει τις νέες έννοιες και νέες πραγματικότητες"

Τίτλος: Η ΚΡΥΦΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΑΣΤΑ

Συγγραφέας: EUGENE E. THOMAS


Ο θρύλος δηλώνει ότι το όρος Σάστα στη Βόρεια Καλιφόρνια υπήρξε το τελευταίο καταφύγιο των επιζώντων από την χαμένη ήπειρο της Λεμουρίας. Εδώ, αναφέρουν οι διηγήσεις, οι Λεμούριοι εγκαθίδρυσαν μια μυστική αποικία, για να διατηρήσουν τα αρχαία έθιμά τους. Οι ερευνητές βεβαιώνουν ότι η Πολιτεία της Καλιφόρνιας βρίσκεται σε πολύ αρχαία εδάφη. Πράγματι αποκαλέστηκε πολλές φορές "λίκνο της ανθρωπότητας" και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν, πως είναι η πραγματική τοποθεσία του μυθικού κήπου της Εδέμ.

Ινδιάνικοι μύθοι, αναφορές για Ανθρώπους του Χιονιού, μυστηριώδεις κύκλοι, ερπετόμορφα όντα, ΑΤΙΑ και παραφυσικά φαινόμενα, στοιχειώνουν αυτό το θαυμαστό ιερό τόπο της Αμερικής.


Τίτλος:"ΟΥΕΝ ΤΣΟΥ" Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ
Οι διδασκαλίες του Λάου Τσου


Συγγραφέας:
Κείμενα δίχως χρόνο, του θρυλικού σοφού της αρχαίας Κίνας, Λάο Τσου. Κείμενα που απευθύνονται στο σύγχρονο αναγνώστη, σαν ένα κλασικό έργο της τέχνης του ζην.

Για την ταοϊστική θεώρηση του βιβλίου, το σώμα και ο νους συνιστούν μια ενότητα τόσο στο ίδιο το άτομο όσο και στην κοινωνία. Σε αυτή την ιδιαίτερη σύνθεση, έγκειται η αξία του βιβλίου "Η Κατανόηση των Μυστηρίων", που ανατρέπει τη λανθασμένη ιδέα ενός εσωστρεφούς ταοϊσμού και τον αποκαθιστά ως ένα ρεύμα ζωής σκέψης με δυναμική παρουσία στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Παρουσιάζει μια όψη της ταοϊστικής σκέψης, πολύ διαφορετική από την εικόνα που είχαν σχηματίσει για αυτήν κάποιοι ερευνητές, βασισμένοι σε αποσπασματικές πηγές.

Το "Ουέν Τσου", έργο ως τώρα άγνωστο στην Ελλάδα και το οποίο οι Κινέζοι θεωρούν ως ένα από τα μεγάλα κλασικά του αρχαίου ταοϊσμού, για την διαυγή ανάπτυξη των πνευματικών αρχών του Διδασκάλου και την ιδιαίτερη στυλιστική του λεπτότητα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ελληνική μετάφραση.


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ: ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΗΜΑΡ

ΤΕΥΧΟΣ: ΙΟΥΝΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2001


Ευχαριστούμε τις Εκδόσεις ΔΙΟΝ για το νέο τεύχος αρ.13 (Ιουνίου-Αυγούστου 2001) του περιοδικού "ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΗΜΑΡ" που μας απέστειλαν.

Περιέχει πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα. Έτσι μπορείτε να διαβάσετε:

· "Οι νέοι Ερυσίχθονες καταστρέφουν το δάσος". Για την οικολογική καταστροφή των δασών
· "Η Αληθής Επέτειος του θανάτου του Μ. Αλεξάνδρου"
· "Γεννάδιος: Εθνάρχης ή Δωσίλογος;"
· "Ειρήνευση των Βαλκανίων & το Νατοϊκό Φίδι"
· "Η προπαγάνδα των ΜΜΕ των ΗΠΑ & η Μαχόμενη Ομογένεια"
· "Ο πόλεμος των Ελλήνων κατά των Γαλατών"
· "Η Αγωγή της Γυναίκας στη Σπάρτη και ο κοινωνικός της ρόλος"
· "Λόγοι Ιεροί και Απόρρητοι"
· "Η εξέλιξη της αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας"
· "Το Δημογραφικό: Βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδας"
· "Περί Ελληνο-Χριστιανισμού"
· "Χορεύοντας ένα Ζεϊμπέκικο"
· "Κυκλάδες. Οι ρίζες της Ελληνικής Προϊστορίας"
· "Η άσκηση της αρετής κατά την Ελληνική Παράδοση"
· "Οι περί ψυχής αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων"
· "Τα Διπόλια, τα Βουφόνια και τα Δισωτήρια"

 


Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr