ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)


Ηλεκτρονικό κατάστημα "Πύρινος Κόσμος"
URL: http://www.pyrinoskosmos.gr
Τίτλος: ΤΖΟΥΑΝΓΚ ΤΣΕ

ΣΕΛΙΔΕΣ: 356

Το βιβλίο του Τζουάνγκ Τσε είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά έργα της κινέζικης φιλολογίας. Περιέχει πολλές βαθιές ενοράσεις και αναρίθμητους αφορισμούς, που ακόμα και ο πιο απλός και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις άνθρωπος μπορεί να τους κατανοήσει και να τους χρησιμοποιήσει στην καθημερινή του ζωή.
Πολλοί από τους ήρωες του Τζουάνγκ Τσε είναι αναχωρητές: Άγνωστοι σοφοί και Ταοϊστές μοναχοί, χωρικοί και ψαράδες, ζουν κοντά στη φύση, μακριά από πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές. Στο βιβλίο αφθονούν οι παραβολές, οι αλληγορίες, τα παράδοξα και οι ανέκδοτες ιστορίες, συνοδευόμενα από μια πλούσια φαντασία.

Όλο το έργο είναι εμποτισμένο από μια αληθινή αγαλλίαση μπροστά στις θαυμάσιες εκδηλώσεις της φύσης, η οποία θεωρείται σαν κοσμική ισορροπία δράσεων και αντιδράσεων.
Βασική ιδέα του Τζουάνγκ Τσε είναι ότι το Τάο (παγκόσμια φύση) και το Τε (αρετή του ανθρώπου) πρέπει να εναρμονίζονται. Ο άνθρωπος οφείλει να εγκαταλείψει τις προσποιήσεις και επιφανειακές αξίες του πολιτισμού μας και να ζήσει σύμφωνα με την εσωτερική του φύση. Η απόσπαση από τα κοσμικά ενδιαφέροντα πετυχαίνεται από τον άνθρωπο σε τρία στάδια: ξέχασμα κάθε κοσμικού πράγματος, ξέχασμα του κόσμου σαν σύνολο, και ξέχασμα του ίδιου του εαυτού του ως ξεχωριστού ατόμου.

Η ένωση με το Τάο φέρνει αιφνίδια φώτιση και η επίτευξη της ανώτερης γνώσης χαρίζει στο σοφό την αθανασία.


Τίτλος: ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 2000 - Νοστράδαμος, Λόρμπερ, Σβέντενμποργκ, Μπαίμε, Βίβλος, Μεσαίωνας, Σύγχρονοι Προφήτες

Συγγραφέας: Μ. ΚΑΧΙΡ


Ποιο είναι το μήνυμα που επαναλαμβάνεται σε όλες τις προφητείες, από τους πρώτους προφήτες μέχρι σήμερα;

Ο Μ. Καχίρ μπόρεσε να βρει αυτόν τον συνεκτικό ιστό. Βασιζόμενος στο προφητικό έργο των Λόρμπερ και Σβέντενμποργκ και στη μέθοδο των αντιστοιχιών που διδάσκουν αυτοί οι δύο μύστες, αποκρυπτογράφησε τους συμβολισμούς των προφητικών κειμένων και ανακάλυψε την κοινή συνιστώσα που τα διατρέχει. Έτσι μας αναφέρει για τον Νοστράδαμο, τον Ιερεμία, τον Ιωάννη, τον Μαλαχία, τον Ησαΐα…

Τι θα συμβεί γύρω στο 2000, τι θα επακολουθήσει, και το σπουδαιότερο, ποιο είναι για τον καθένα μας το πνευματικό νόημα αυτών των γεγονότων που θα αλλάξουν ριζικά τον πλανήτη μας, είναι οι απαντήσεις αυτού του βιβλίου.


Τίτλος: "ΠΙΣΤΗ ΣΟΦΙΑ" - Ένα Γνωστικό Ευαγγέλιο

Είδος: Γνωστικά Κείμενα

ΣΕΛΙΔΕΣ: 246

Η "Πίστη - Σοφία" είναι το πιο αποκαλυπτικό και αντιπροσωπευτικό βιβλίο των Γνωστικών της Αλεξανδρινής Εποχής. Παρουσιάζει τα Μυστήρια του Εσωτερικού Χριστιανισμού που δίδαξε ο Χριστός στους μαθητές Του μετά την Ανάσταση Του. Επίσης, μέσω των περιπετειών της Σοφίας - που εδώ αντιπροσωπεύει την Παγκόσμια Συνείδηση - περιγράφει την ιστορία και το πεπρωμένο του κάθε ανθρώπου από τη στιγμή της καθόδου του στη γη, ως την επιστροφή του στον τόπο της κληρονομιάς του. Είναι πράγματι ένα βιβλίο που συνοψίζει όλη την αρχαία Μυστηριακή Παράδοση και τη διασώζει με έναν τρόπο ζωντανό και με μια γλώσσα σύγχρονη και γλαφυρή.
 

Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr