ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 Ένα πολιτικό φόρουμ νέων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Φασκόμηλος
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
81 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2011, 15:33:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δε ξέρω αν είναι η σωστή ενότητα για να δημοσιεύσω αυτό το θέμα, αν όχι θα παρακαλούσα τους διαχειριστές να το μετακινήσουν.

Το φόρουμ αυτό, το πέτυχα στο φέισμπουκ. Σας το παραθέτω μαζί με μια μικρή περιγραφή που έχει.


http://koma.forumgreek.com

Κοινωνική Οργάνωση Μαζικής Αποδέσμευσης

''Αυτή η οργάνωση ξεκίνησε μάλλον ως πλάκα και στη συνέχεια πήρε λίγο πιο σοβαρή μορφή.Είναι μία ομάδα θα έλεγε κανείς, της οποίας τα μέλη είναι νέοι. Αυτό είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της.

Ο χαρακτήρας της λοιπόν είναι πιο νεανικός από άλλες οργανώσεις, και θέλουμε να τονίσουμε αυτό το επίθετο, καθώς πιστεύουμε πως από τη νεολαία προέρχονται οι πραγματικά καινοτόμες ιδέες και λύσεις.
Θέλουμε να επισημάνουμε τα κακώς κείμενα, να αφυπνίσουμε την νεολαία, να περάσουμε την ιδέα πως το να αγωνίζεσαι για κάτι νέο, κάτι διαφορετικό δεν είναι μια πράξη δίχως ελπίδα. Η ελπίδα χάνεται όταν σταματά η προσπάθεια, κι εμείς θέλουμε να προσπαθήσουμε.

Πολύ θεωρία όμως. Το πρακτικό κομμάτι είναι ακόμη ρευστό, καθώς δεν έχει παρά μόνο λίγες βδομάδες που συζητάμε για κάτι σοβαρότερο από ένα απλό φοιτητικό κίνημα.

Ο κύριος στόχος μας προς το παρόν είναι να μαζευτούμε ως το τέλος του καλοκαιριού αρκετά άτομα με όραμα, ιδέες και όρεξη, ώστε σε μια συνέλευση να θέσουμε στόχους και να δούμε τι προοπτικές έχουμε. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, ξέρουμε πως για την ώρα δεν έχουμε κάνει τίποτε, και δεν έχουμε την οργάνωση την οποία επιθυμούμε. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που φτιάχτηκε αυτός ο χώρος συζήτησης. Οι νέες ιδέες είναι πάντα κάτι καλό, πάντα θετικό(με ελάχιστες ακραίες εξαιρέσεις).

Μην καταντήσετε να αλλάζετε κανάλια από τώρα, τουλάχιστον προσπαθήστε να αλλάξετε κάτι γύρω σας!''

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2011, 20:07:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δε ξέρω αν είναι η σωστή ενότητα για να δημοσιεύσω αυτό το θέμα, αν όχι θα παρακαλούσα τους διαχειριστές να το μετακινήσουν.
Φασκόμηλε η θεματική κατηγορία ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet είναι καταλληλότερη, εφόσον το θέμα που άνοιξες σχετίζεται με το Διαδίκτυο.
Οπότε, μεταφέρεται εκεί από την ενότητα "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" που το άνοιξες.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Φασκόμηλος
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
81 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2011, 20:35:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σ' ευχαριστώ Αμαλία, αλήθεια είδες την δουλειά τους;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2011, 20:57:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ επισκέφθηκα την Ιστοσελίδα και έκανα κάποιες αναγνώσεις. Ενδιαφέρουσα προσπάθεια αν και κάπως ασαφής...

Αναφερόμενος πάντα στις απόψεις των ιθυνόντων του χώρου όπως εκφράζονται μέσα από μηνύματα στο Φόρουμ τους, αποκομίζω ανάμικτα συμπεράσματα (και ανάλογα αισθήματα φυσικά). Υπάρχουν κάποιες απόψεις "εύκολες", "ρηχές", με "υπεραπλουστεύσεις" και με αρκετή δόση "νεο-συντηρητισμού" σε κάποια θέματα αλλά σε κάποια άλλα υπάρχουν απόψεις σαφώς πιο ανοικτές, ελεύθερες και πλατιές σε θέαση και ανάλυση -εκφρασμένες ακόμη και από το ίδιο πρόσωπο.

Κατά την γνώμη μου θέλει ακόμη δουλειά και κυρίως εμβάθυνση η οποία μπορεί μόνον να επισυμβεί με την τριβή, τη συμμετοχή, τη σπουδή και τον διάλογο με όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές/οπτικές. Ο χρόνος θα δείξει και θα αποδείξει... όπως πάντα.

Σίγουρα όμως οποιεσδήποτε αυθεντικά δημιουργικές προσπάθειες θα πρέπει να τις στηρίζουμε και αυτές οι οποίες "επιθυμούν" πραγματικά να γίνουν τέτοιες, να τις βοηθούμε να εξελιχτούν!


Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2011, 21:58:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φασκόμηλος:

Σ' ευχαριστώ Αμαλία, αλήθεια είδες την δουλειά τους;Ναι, έριξα μια ματιά.
Δεν μπορώ ακόμα να εκφράσω μια σαφή άποψη, εφόσον η προσπάθεια είναι στο αρχικό της στάδιο και οι συζητήσεις στο forum είναι λίγες.

Βασικά, διάβασα κυρίως το θέμα για το ντοκιμαντέρ του Σκάι (1821) και οι απόψεις που είδα μου φάνηκαν λίγο οπισθοδρομικές - περίμενα μια πιο ανοιχτή αντιμετώπιση για το θέμα αυτό. Η συγκεκριμένη σειρά από ντοκιμαντέρ είναι μια πολύ καλή και σοβαρή δουλειά και ρίχνει φως σε μερικά σκοτεινά θέματα του παρελθόντος μας, θέματα που είχαν τυλιχτεί με έναν θρησκευτικό μανδύα μαζί με έντονες νότες εθνικισμού (του τύπου, ο κακός Τούρκικος ζυγός που για εκατοντάδες χρόνια βασάνιζε το ελληνοχριστιανικό μας έθνος). Η ιστορική αλήθεια βέβαια, ερευνάται σε βάθος από το ντοκιμαντέρ και είναι, αν μη τι άλλο, αρκετά πρωτοποριακό και γενναίο να αντιμετωπίσουμε την ιστορία κατά πρόσωπο και να μάθουμε από αυτή.
Έτσι, απόψεις του στυλ ότι μέσω του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ καταστρέφεται η εθνική μας ταυτότητα, ότι παραποιείται στοχευμένα η ελληνική ιστορία (το δεύτερο, βασίζεται σε μια αναληθή ιστορία αναφορικά με δήλωση του Κίσινγκερ που αναπαράγεται τακτικά από διάφορες πηγές και αποτελεί ένα από τα δυνατά τεκμήρια της συνομωσιολογίας περί σχεδίου καταστροφής της ελληνικής ταυτότητας) κ.λπ. τις βρίσκω κάπως επιφανειακές και ίσως λίγο απλοϊκές.

Κατά τα άλλα, όπως έγραψα η προσπάθεια είναι στην αρχή της και σίγουρα μέσα από τις συζητήσεις θα αναπτυχθεί μια δυναμική που μέσα από την ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Καλή τους επιτυχία λοιπόν.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy