ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Κατάργηση του πόθεν έσχες, και μείωση του ΦΠΑ σε 5-6% .
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΩΡ
Νέο Μέλος


49 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2012, 13:25:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΩΡ
Τα κόμματα επιβιώνουν χάρη της πελατειακής σχέσης που έχουν με τους ψηφοφόρους τους. Αυτή η σχέση είναι και συναισθηματική, καθ ότι το κόμμα έχει γίνει μέρος της ταυτότητας του Έλληνα, αλλά και οικονομική, σου δίνω την ψήφο μου, μου δίνεις διευκολύνσεις ώστε να επωφεληθώ οικονομικά. Είναι γνωστό σε όλους ότι αυτή η σχέση δημιούργησε το τέρας - δημόσιο. Γι αυτό και ποτέ δεν θα πάρουν πολιτικές αποφάσεις που θα ακυρώνουν αυτή τη πελατειακή σχέση, αφού με αυτήν συντηρούν τε και υπάρχουν. Έτσι και ποτέ δεν θα πάρει οικονομικές αποφάσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανεξαρτητοποίηση των πολιτών.

Μπορούμε μέσα σε 1-2 χρόνια να βγούμε από την κρίση, εύκολα και απλά, αρκεί τα κόμματα να νομοθετούσαν συνταγματικά δύο νόμους.

Κατάργηση του πόθεν έσχες, και μείωση του ΦΠΑ σε 5-6% .

Δεν έχουμε τον χρόνο, ούτε τον τρόπο, να φέρουμε πίσω τα χρήματα των Ελλήνων, που έβγαλαν στο εξωτερικό. Θα πρέπει να τους προσελκύσουμε, ώστε να τα φέρουν πίσω. Το να προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε, να τιμωρήσουμε, αυτόν που έκλεψε, στη δεδομένη εποχή, δεν έχει νόημα, όποιος έφαγε, έφαγε, ότι έκλεψε, έκλεψε, τώρα δεν είναι στιγμή να δούμε, τι χάσαμε, αλλά πως μπορούμε να κερδίσουμε.

Όταν κάποιος έχει χρήματα στην τράπεζα, είναι δικά του, όταν κάνει επενδύσεις, είναι όλων. Αυτός που θα φέρει τα χρήματά του, σίγουρα θα κάνει αγορές, επενδύσεις,Θα πρέπει να τον δελεάσουμε δίνοντας ακόμη και μπόνους, φοροαπαλλαγές, πχ 5%.

Το ζητούμενο από μας πρέπει να είναι οι επενδύσεις των Ελλήνων και όχι των ξένων, επειδή τα κέρδη των ξένων θα καταναλώνονται στις πατρίδες τους, και όχι στην Ελλάδα. Έστω λοιπόν ότι κάποιος έκλεψε και έβγαλε έξω 1 δισ. Αν θα τα επιστρέψει το πιθανότερο είναι ότι θα κάνει μία επιχείρηση, θα πάρει ας πούμε πέντε σπίτια. Τα πέντε σπίτια πρακτικά σημαίνουν ότι 150 επαγγέλματα θα έχουν πέντε δουλειές. Ας έχει λοιπόν αυτός τα πέντε σπίτια Αν υπολογίσουμε 200.000 ευρώ την αξία του κάθε σπιτιού, από το 1 δισ, τώρα το 1 εκατομμύριο θα το έχει η αγορά.

Το υψηλό ΦΠΑ έχει ως αποτέλεσμα την φοροδιαφυγή, κανείς δεν έχει διάθεση να δώσει τέτοια ποσά στο κράτος, αισθάνεται το κράτος ως κλέφτη, ως αυτόκλητο συνεταίρο. Το μικρό ποσοστό όμως εύκολα το δίνει, και για να είναι ήσυχος με το νόμο, και από φιλότιμο.

Η επενδυτική βαρύτητα της Ελλάδας πρέπει να κατευθυνθεί στο τουρισμό. Η Γερμανία, επενδύει στον φόβο πολέμου, υποβρύχια κλπ. Ως πότε όμως. Η Ελλάδα έχει πάντα ήλιο, παραλίες, κουλτούρα. Πρέπει να κάνει σοβαρές τουριστικές μονάδες, ο τουρισμός πρέπει να είναι η βαριά της βιομηχανία. Τώρα απλώς έρχονται ξένοι. Εμείς έχουμε ανάγκη από τουρίστες.

Οι πολιτικοί δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα. Νέοι άνθρωποι, εκτός αυτού του κυκλώματος μόνο θα μπορούσαν να κάνουν κάτι.


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΦΥΪΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ.

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/04/2012, 06:51:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
Αγαπητέ ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΩΡ
θα εξυπηρετούσε πιθανότατα πιο πολύ το να είναι συγκεντρωμένα τα μηνύματα που αφορούν την Οικομική Κρίση την οποία διερχόμαστε σε λίγα θέματα ή ακόμα και σε ένα μόνο. Μπορείς να δεις τη συζήτηση:

Οικονομική Κρίση

Πιστεύω πως θα μπορούσες να παραθέσεις εκεί το παρόν μήνυμα και να φιλοξενηθεί σε εκείνο το θέμα η σχετική συζήτηση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2012, 04:03:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
Το θέμα αυτό απενεργοποιείται.

Στην περίπτωση που ο θεματοθέτης θα ήθελε να συνεχίσει τη σχετική συζήτηση ή να εμπλουτίσει τις αρχικές απόψεις που έχει παραθέσει εδώ, έχω τοποθετηθεί στο προηγούμενο μήνυμά μου σχετικά με την δυνατότητα φιλοξενίας της συζήτησης σε σχετικό υπάρχον θέμα.
Άλλωστε, το αντικείμενο του παρόντος θέματος συνδέεται μονάχα χαλαρά (κυρίως λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τον καιρό αυτό η χώρα μας και της γενικότερης ανησυχίας και αγωνίας που έχει δημιουργηθεί σχετικά με αυτά) με την θεματολογία μας, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να διατηρηθεί ως ανεξάρτητο θέμα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1015625
Maintained by Digital Alchemy