ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 Κρατική λογοκρισία σε ιστοσελιδες της Μ.Βρετανίας - Συγκέντρωση υπογραφών
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
morfos
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2013, 23:25:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ελευθερία της πνευματικής έκφρασης μας και η ελεύθερη ροή των πνευματικών ιδεών και πληροφοριών, είναι υπό απειλή. Η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ένα φίλτρο στο διαδίκτυο που θα μπλοκάρει "εσωτερικό υλικό" σε ολόκληρο το Διαδίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος του έτους αυτής της κλίμακας της λογοκρισίας στο διαδίκτυο δεν έχει ποτέ πριν δει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Περισσότερα εδώ
http://belsebuub.com/sign-the-petition-to-stop-the-censoring-of-esoteric-websites-in-the-uk

και για υπογραφές εδώ
http://www.change.org/en-GB/petitions/uk-prime-minister-david-cameron-stop-the-unnecessary-censor-of-esoteric-websites-and-web-forums

Σας προσκαλώ και παρακαλώ να συμμετάσχετε υπογραφοντας εναντίων ή πληροφορώντας τους οικίους σας.

...και μη χειρότερα!!

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2487 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2013, 16:37:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά μη τσιμπάς. Πράγματι κάποια φίλτρα προτάθηκαν (αφορούν πορνογραφία) και πράγματι το πράγμα θα έχει και 'παράπλευρα' θύματα, όχι μόνο 'εσωτερικές' σελίδες (αν) αλλά διάφορα. Υπογράφοντας βασικά υπογράφεις υπερ της πορνογραφίας, γιατί αυτό είναι το αντικείμενο του μπλοκαρίσματος - κάθε άλλο θα είναι τυχαίο. Τέτοια φίλτρα έχουν και σχολεία (και κατά λάθος μπλοκάρουν και ειδησεογραφικές σελίδες κτλ) είναι ιδέα που δεν δουλεύει καλά, αλλά...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
morfos
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2013, 16:46:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
και εδω αν θέλετε
http://www.avaaz.org/en/petition/Stop_The_Censorship_of_Esoteric_Websites_and_Alternative_Spirituality/?cVgQJbb


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

morfos
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2013, 22:26:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Panpam

To πορνο περιεχόμενο είναι ένα από αυτά που τα φιλτρα εμποδίζουν.
Αναλυτικά μπορείς να δεις και εδώ http://www.huffingtonpost.com/2013/07/29/uk-internet-filter-block-more-than-porn_n_3670771.html

Το πορνό περιεχόμενο είναι κατα την γνώμη μου το "τυράκι" προκειμένου να περάσει το νομοσχέδιο. Τα "ψιλά γράμματα" είναι η παρεμπόδιση ενασχόλησης του κοινού με τον εσωτερισμό. Τυχαίο?

Υπογράφοντας στις συγκεκριμένες δράσεις ζητάμε την εξαίρεση του συγκεκριμένου εδαφίου, όχι την προώθηση του πορνό.

Ας μην μείνουμε στο "αλλά..." ή σε παρόμοιες περιπτώσεις στο "ωχ βρε αδερφέ..." και "δε βαριέσαι..."

Δεν ξέρω πόσο δραστική και αποτελεσματική είναι αυτή η δράση. Βλέπω όμως οτι προωθείται η παθητικότητα και η υπνηλιακή συμπεριφορά από τα ΜΜΕ και κάποιες κυβερνήσεις.

Για παράδειγμα αν περάσει αυτό στη Μ.Βρετανία σύντομα θα φτάσει και στην Ελλάδα (όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις)και η esoterica.gr θα είναι από τις πρώτες ιστοσελίδες που θα πληγεί.

Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει. Απλά ας το κάνει όντας ενημερωμένος και όσο το δυνατόν πιο συνειδητά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

morfos
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2014, 16:18:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

​​
​​

Χαίρετε

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα site που έχει δημιουργηθεί για να μιλήσει εναντίον της λογοκρισίας του διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά σε σχέση με εσωτερικό περιεχόμενο. Να θυμίσω οτι λογοκρισία πρόσφατα ψηφίστηκε να εφαρμοστεί στην Τουρκία και σύντομα φαντάζομαι θα έρθει και στην Ελλάδα.
Εδώ ειναι ο παγκόσμιος χάρτης λογοκρισίας του ιντερνετ.
http://www.goldenfrog.com/about/media/infographics/internet-censorship

Το site http://netfreedomfor.me/ επιτρέπει να υποβάλετε ένα έντυπο που θα σταλεί από τους μεν βρετανούς υπογράφοντες με email σε βουλευτή και από του δε διεθνείς υπογράφοντες ως μια φυσική επιστολή προς τον Ντέιβιντ Κάμερον (πρωθυπουργό).
Με αυτό ελπίζουμε την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα της λογοκρισίας και να αφήσει τη φωνή μας να ακουστεί στο κοινοβούλιο.

Ήδη έχουν γίνει προσωπικές επαφές με κάποιους τοπικούς βουλευτές του Εδιμβούργου και διαπιστώσαμε ότι δεν είναι ενήμεροι για την έκταση της λογοκρισίας και ότι αυτή περιλαμβάνει ιστοσελίδες με εσωτερικό περιεχόμενο. Έτσι με αυτή τη προσπάθεια θέλουμε να καταθέσουν αντίστοιχα ερωτήματα στο κοινοβούλιό τους ώστε το θέμα να επανεξεταστεί.

Στο site υπάρχουν δεξιά κάποια αιτήματα που κάποιος μπορεί να προσθέσει σε αυτή την φόρμα ή να τα καταγράψει με δικά του λόγια ή να καταγράψει τη δική του άποψη.

Αν θέλετε πείτε το και σε άλλους που τους ενδιαφέρει η ελεύθερη πληροφόρηση μέσω του internet.

Να προσθέσω οτι στα φίλτρα που θέλουν να βάλουν, εκτός από αυτό για εσωτερικό περιεχόμενο, είναι και τα φόρουμ. Δηλαδή αν το μέτρο αυτό φτάσει και εφαρμοστεί στην Ελλάδα το φορουμ και το site Esoterica δεν θα εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2014, 21:59:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
morfos, εχω την εντύπωση πως σε ενδιαφέρει απο την εμπορική μεριά το θέμα αυτό και όχι απο την μεριά της λογοκρισίας...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

morfos
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2014, 00:06:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σ'ευχαριστώ Heretic για την ανταπόκρισή σου στη καταχώρισή μου.

Μπορείς ομως να μου διευκρινήσεις τι εννοείς γιατί δεν θέλω να βγάλω λάθος συμπεράσματα και ευχαρίστως να πω περισσότερα για τα ενδιαφέροντά μου

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2014, 04:42:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιας και αναφέρεσαι σε λογοκρισία morfos, να παραθέσω κι εγώ ένα τρανό παράδειγμα που αφορά πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε σε χρήστη/editor της wikipedia, το οποίο ανακάλυψα πρόσφατα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Θα παραθέσω τμήμα του κειμένου εδώ και ολόκληρη την υπόθεση μπορείτε να τη διαβάσετε στο:
Βικιπαίδεια:Είμαστε όλοι Diu

Ανακοίνωση της κοινότητας σχετικά με την αγωγή εναντίον χρήστη/συντάκτη της Βικιπαίδειας

Το ιστορικό

Πριν από δυο χρόνια, ο πανεπιστημιακός και πολιτικός Θεόδωρος Κατσανέβας, έστειλε εξώδικο στον χρήστη/συντάκτη της Βικιπαίδειας Diu, απαιτώντας την διαγραφή μέρους του περιεχομένου από το βιογραφικό λήμμα για τον ίδιο και ζητώντας τα στοιχεία του χρήστη προκειμένου να ασκήσει εναντίον του τις νόμιμες αξιώσεις του από την προσβολή της προσωπικότητάς του. Το επίμαχο περιεχόμενο ήταν η αναφορά στο λήμμα σχετικά με την διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, τότε πεθερού του Κατσανέβα, στην οποία τον χαρακτήριζε «όνειδος» για την οικογένειά του. Ο κ. Κατσανέβας στράφηκε κατά του χρήστη Diu επειδή ήταν αυτός που έβαλε τις σχετικές πληροφορίες στο λήμμα. Σύμφωνα με τις αρχές και την πολιτική της Βικιπαίδειας, ο Diu είχε τεκμηριώσει τις σχετικές πληροφορίες πολύ εύκολα, αφού ένα μεγάλο μέρος του Τύπου είχε ασχοληθεί με το γεγονός. Ο κ. Κατσανέβας επίσης στράφηκε με εξώδικο και κατά της ΕΕΛ/ΛΑΚ πιστεύοντας ότι έχει κάποια θεσμική σχέση με την Βικιπαίδεια. Αυτή ευθύς δήλωσε αναρμόδια (όπως πράγματι είναι) και παρέπεμψε προς τον ίδιο τον χρήστη και το Ίδρυμα Wikimedia (στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί η Βικιπαίδεια).

Στις 26 Ιουνίου 2013 δικαστικός επιμελητής επέδωσε αγωγή εκ μέρους του Θεόδωρου Κατσανέβα κατά του χρήστη Diu και της ΕΕΛ/ΛΑΚ. Στην αγωγή ο τελευταίος κατηγορεί τον χρήστη Diu μεταξύ άλλων ότι «διαστρέβλωσε με δόλο την αλήθεια προβαίνοντας σε κατάφωρα άδικες και κακόβουλες αναφορές στο πρόσωπό του παραποιώντας και αμαυρώνοντας με δόλο το βιογραφικό του σημείωμα» και ζητάει από την ελληνική δικαιοσύνη «να υποχρεωθεί σε καταβολή αποζημίωσης ύψους 200.000 ευρώ (με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής) καθώς και την προσωπική του κράτηση διάρκειας ενός έτους ως μέσο εκτέλεσης της εκδοθησόμενης αποφάσεως». Σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσης, δηλαδή μη διαγραφής του περιεχομένου σε περίπτωση αντίστοιχης διάταξης της εκδοθησόμενης απόφασης, ζητάει να υποχρεωθεί (ο Diu και η ΕΛΛΑΚ) «σε καταβολή χρηματικής ποινής 30.000 για κάθε ημέρα παραμονής» καθώς και να επιβληθεί στον Diu «προσωπική κράτηση ενός μήνα.» Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 21 Ιανουαρίου 2016 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πριν λίγες ημέρες δικαστικός κλητήρας παρέδωσε στον Diu,αίτηση προσωρινής διαταγής εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων. Συγκεκριμένα ζήτησε «να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να υποχρεώνει τους καθ’ων να απαλείψουν προσωρινά από την περιγραφή του βιογραφικού μου στης Wikipedia τις προσβλητικές της τιμής και της υπολήψεώς μου λέξεις και φράσεις που αναφέρονται στο ιστορικό, μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεώς μου και να καταδικασθούν οι εναγόμενοι στην εν γένει δικαστική μου δαπάνη». Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, ο χρήστης Diu εμφανίστηκε ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας στα δικαστήρια Ευελπίδων για την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής.

Την επόμενη ημέρα έγινε γνωστό ότι η Πρόεδρος έκανε δεκτή την αίτηση του Θεόδωρου Κατσανέβα. Ως εκ τούτου ο χρήστης Diu υποχρεώθηκε από το δικαστήριο να διαγράψει προσωρινά από το βιογραφικό σημείωμα του Θ. Κατσανέβα την αναφορά στην ιδιόχειρη διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 11 Μαρτίου του ίδιου έτους. Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται περί αποφάσεως - δεν έχει αιτιολογία - αλλά διαταγής και ότι απευθύνεται προς το πρόσωπο του Diu αποκλειστικά. Ο ίδιος προχώρησε πάραυτα στην εφαρμογή της διαταγής, αν και δεν του είχε κοινοποιηθεί ακόμα. Όπως είναι εμφανές από το ιστορικό του λήμματος, ο χρήστης Diu προσπαθώντας να εφαρμόσει την διαταγή του δικαστηρίου αφαίρεσε τις σχετικές πληροφορίες δέκα φορές (όπως εδώ. Αλλά κάθε φορά άλλοι χρήστες επανέφεραν το σχετικό περιεχόμενο. Όμως επειδή ο Diu είχε αφαιρέσει πολλές φορές περιεχόμενο που θεωρείται τεκμηριωμένο αλλά επίσης επειδή είχε παραβεί πάρα πολύ τον κανόνα τριών επαναφορών, του επιβλήθηκε φραγή τριών ημερών (αποκλεισμός από την δυνατότητα επεξεργασίας) [1].

Η άποψη της κοινότητας

Γεγονός είναι βέβαια ότι παρότι εκδόθηκε σχετική προσωρινή διαταγή που να δικαιώνει τον Θεόδωρο Κατσανέβα μέχρι την επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης, είναι αδύνατον στο χρήστη να προχωρήσει σε άρση των επίμαχων φράσεων καθώς δεν έχει την δυνατότητα να παραβιάσει την πολιτική χωρίς τις ανάλογες συνέπειες (επαναφορά, αναίρεση, φραγή) εντός της Βικιπαίδειας. Αλλά πολύ περισσότερο, το ίδιο περιεχόμενο μπορεί να επαναδημοσιευθεί από οποιονδήποτε άλλο χρήστη εκτός του αρχικού. Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα λήμματα της Βικιπαίδειας είναι ανοιχτά για επεξεργασία από οποιονδήποτε και δεν υπάρχει καμία έγκριση από «αρχισυντάκτες». Είναι εμφανές από το ιστορικό του λήμματος, ότι πολλές φορές συνεργάτες και δικηγόροι του Θεόδωρου Κατσανέβα (προφανώς) έχουν αφαιρέσει το επίμαχο περιεχόμενο, αλλά το ίδιο ή και περισσότερο εκτεταμένο έχει επαναφερθεί από άλλους χρήστες πλην του Diu. Αυτό κάνει ξεκάθαρο ότι ακόμη και αν ο οποιοσδήποτε χρήστης εξαναγκάζονταν νομικά ή με άλλους τρόπους να αφαιρέσει ή να τροποποιήσει ένα λήμμα, αυτό δεν μπορεί να εξαναγκάσει οποιονδήποτε άλλο να μην το επαναφέρει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πολιτικός απαίτησε είτε με νομικές απειλές είτε με εξώδικα κατά αγνώστων να επιβάλλουν τα «εγκεκριμένα από τους ίδιους βιογραφικά τους». Είναι όμως η μοναδική περίπτωση στην οποία ένας πολιτικός έχει προχωρήσει σε μια πραγματική μήνυση κατά ενός συγκεκριμένου χρήστη. Η πρακτική του Θεόδωρου Κατσανέβα να προχωρήσει σε αγωγή απευθείας προς έναν χρήστη του Wikipedia παρακάμπτοντας το προφανές, τις ίδιες τις εφημερίδες – παραπομπές, το περιεχόμενο των οποίων είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, και πάνω στις οποίες βασίζεται το λήμμα, φαίνεται το λιγότερο απαράδεκτη και υποκριτική.

Εννοείται πως στο συγκεκριμένο ζήτημα ο χρήστης της Βικιπαίδειας έπραξε βάσει των κανόνων του εγχειρήματος έχοντας μάλιστα αιτιολογήσει τις κινήσεις του σε σχετικές συζητήσεις. Πέρα από το προσωπικό ζήτημα, για την θετική έκβαση του οποίου η κοινότητα είναι αρκετά αισιόδοξη, η συγκεκριμένη αγωγή θεωρούμε ότι στρέφεται γενικότερα κατά του εγχειρήματος άσχετα αν στη θέση του κατηγορουμένου τυχαίνει να βρίσκεται μόνο ένας χρήστης. Είμαστε όλοι Diu!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Lock_Smith
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
459 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2014, 05:12:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το νομοσχέδιο είναι μούφα.

Η πορνογραφία δεν είναι κάτι παράνομο, είναι κάτι που προσφέρεται μόνον σε ενήλικους, βεβαίως υπάρχουν οι παιδεραστές και μάλιστα στην Αγγλία έχουν και πολιτικό κόμμα, το οποίο κάποιος θα έπρεπε να έχει κλείσει.

Απλά οι ηγέτες της Μ. Βρετανίας "βλέπουν" τους πολίτες σαν ποντίκια (και δεν είναι οι μόνοι ηγέτες που το κάνουν αυτό), προσπαθώντας να περάσουν το μύνημα στους συντηρητικούς άγγλους "ώρα για τάξη και ηθική".

Έτσι βάζουν το τυράκι στη φάκα και περιμένουν να αντλήσουν ψήφους απο κάθε έναν κομπλεξικό που το πρωί πάει στην εκλησία και το βράδυ στο Σόχο για τρελίτσες.

Η Αγγλία έχει τεράστια πορνο-βιομηχανία, οι δε αγγλίδες ονειρεύονται ταξιδάκι στα Μάλια.....

Εν ολίγοις το νομοσχέδιο θα περάσει χωρίς να ακουμπήσει το πορνό και τους κυβερνο-νταβάδες αλλά θα μεταλαχθεί σε σύστημα φίμωσης πολιτικά επικίνδυνων ιστοσελίδων, (ιστοσελλίδες που βγάζουν άπλυτα στη φόρα ή και ιστοσελλίδες που εκπαιδεύουν άτομα σε τεχνολογίες επιθετικές για τη σταθερότητα ενός καταπιεστικού καθεστώτος).

Να μου το θυμηθείτε, κάποια μέρα θα απαγορευτεί να πηγαίνεις σε πάνω απο 1 Πανεπιστήμιο και σιγά-σιγά η ανθρωπότητα θα οδηγηθεί σε έναν νέο μεσαίωνα, ένα πολύ μεγάλο σκοταδιστικό στάδιο το οποίο είναι δυστυχώς απαραίτητο πριν πάμε στο επόμενο βήμα, μια νέα αναγένηση και ένα καινούριο πολιτικό σύστημα που θα επιτρέπει τη χρήση τεχνολογιών όπως η βλαστοκυτταρική αναδόμηση και το τελικό φάρμακο για όλες τις μορφές καρκίνου.....


Ό,τι κλείνει, ανοίγει!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy