ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 Επιγνωση
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 46
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2018, 06:40:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Gnostic Student

Οποιαδήποτε αλλαγή είναι αδυνατη χωρίς τη μετατροπή/χρήση του υδρογόνου Si 12, δηλαδή χωρίς την Θεϊκή Μητέρα που είναι η ίδια η σεξουαλική ενέργεια. Η σεξουαλική ενέργεια οικοδομεί και η σεξουαλική ενέργεια καταστρέφει.


Αγαπητέ φίλε, έχεις απόλυτο δίκιο. Σκοπίμως δεν έχω αναφερθεί ακόμη στην σεξουαλικότητα (5ο κέντρο, σεξουαλικό) και τον σημαντικό ρόλο που παίζει αυτή στην μηχανικότητα ενός ανθρώπου γιατί, μαζί με το 4ο κέντρο (ενστικτώδης), τα δύο αυτά κέντρα είναι πιο δύσκολο να μελετηθούν στην διαδικασία της παρατήρησης του εαυτού μας λόγω του ότι οι λειτουργίες τους δεν είναι τόσο εμφανείς όσο των υπολοίπων τριών (νοητικού, συναισθηματικού και κινητικού). Επίσης, δεν έχουμε μιλήσει για 2 ακόμη κέντρα, το ανώτερο νοητικό και το ανώτερο συναισθηματικό, συνεπώς πάμε στο σύνολο 7 (επτά).

Παρ' ότι όμως δεν έχω μιλήσει για την σεξουαλικότητα, αν γυρίσει κάποιος στην σελ. 30 του θέματος θα δει πως η προτροπή μου προς το μέλος Empty Space αφορά ακριβώς αυτό : Την εξωτερική δαπάνη ενός μεγάλου ποσού σεξουαλικής ενέργειας ώστε να ξεκινήσει, να πάρει μπρος που λέμε, η μεταστοιχείωση.

Προς το παρόν όμως πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό, ότι αυτό που ονομάζουμε ***Επίγνωση*** και είναι και ο τίτλος αυτού του θέματος, αφορά και βρίσκεται μέσα σε 3 κέντρα : το διανοητικό, το συναισθηματικό και το κινητικό. Και το λέω αυτό γιατί ; Γιατί συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω :

quote:
Ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τις αιτίες της δυστυχίας

ΚΑΙ συμφωνώ (γνωστικά) ΚΑΙ το πιστεύω (από άγνοια) αλλά ΚΑΙ το έχω βιώσει (εμπειρικά). Τα ερωτήματα του μέλους Πύρινος

quote:
Όλο αυτό έχει σκοπό το να επιτύχει ο άνθρωπος αλλαγές στη ζωή του;
Αν παρατηρήσεις τις συμπεριφορές σου, αυτό σημαίνει οτι μπορείς και να τις αλλάξεις;

σχετικά με τις αλλαγές στην ζωή ενός ανθρώπου, μπορούν να απαντηθούν και ως εξής : Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει δύο ειδών αλλαγές στην ζωή του. Μόνιμες αλλαγές και παροδικές αλλαγές. Και τα δύο είδη των αλλαγών αυτών μπορεί να του είναι χρήσιμα, αναλόγως την συγκεκριμένη κατάσταση που βιώνει. Μόνιμη αλλαγή ή αλλιώς πραγματική αλλαγή* μπορεί να πετύχει μόνο με την μεταστοιχείωση. Βρισκόμαστε όμως ακόμη πολύ μακρυά γι' αυτό. Αυτό που μπορούμε να πετύχουμε, είναι μικρές, έστω και παροδικές αλλαγές στην ζωή μας ώστε μέσα από αυτές να συνειδητοποιήσουμε την ικανότητά μας για τις άλλες, τις μόνιμες και τις πραγματικές, και να αρχίσουμε να επιδιώκουμε τις τελευταίες.

*(Εδώ ένας άνθρωπος δεν μπορεί να διακόψει το κάπνισμα. Εδώ ένας άνθρωπος δεν μπορεί να διακρίνει την πείνα από την λαιμαργία του. Δεν μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει και πότε θα το κάνει. Και εμείς μιλάμε για μόνιμες και πραγματικές αλλαγές στην ζωή του. Είναι αστείο.)

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

Edited by - kangaro on 27/10/2018 07:43:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
1680 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2018, 07:40:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xristosxatz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όλο αυτό έχει σκοπό να μάθει κάποιος την λειτουργία της μηχανής / μηχανικότητάς του (το πώς δουλεύει αυτή η μηχανή και γιατί δουλεύει έτσι όπως δουλεύει) όπως επίσης και να εντοπίσει τα ελαττωματικά μέρη αυτής.

Ακριβως

quote:
Εννοείται πως αν μάθει κάποιος να παρατηρεί σωστά τον εαυτό του μπορεί να επιτύχει σημαντικές αλλαγές στη ζωή του και να αλλάξει κάποιες συμπεριφορές που δεν θέλει να τις έχει.


Θα ηθελα να δωσεις κανενα παραδειγμα του τι ενοεις να παρατηρει σωστα τον εαυτο του

Θα ηθελα επισης αν θελεις να μας πεις και τι αλλαγες και μαλιστα σημαντικες θα δει λογω αυτου

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2018, 07:59:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
xristosxatz

quote:
Θα ηθελα να δωσεις κανενα παραδειγμα του τι ενοεις να παρατηρει σωστα τον εαυτο του

Βιωματικό παράδειγμα δεν μπορώ να σου δώσω αλλά κι αν σου δώσω θα είναι ελλιπής ή παραπλανητικό ή θα το ερμηνεύσεις εσφαλμένα (και δεν θα φταις κιόλας εσύ γι' αυτό). Ωστόσο μια απλή περιγραφή του πώς παρατηρούμε σωστά τον εαυτό μας, θα βρεις σε αποσπασματικές δημοσιεύσεις μου στις σελ. 37 & 38 του θέματος. Υπάρχουν βέβαια κι άλλα, πολλά πράγματα που δεν έχουμε πει ακόμη αλλά έπεται συνέχεια νομίζω.

Συνοπτικά :

quote:
Ο βασικός τρόπος μελέτης είναι η παρατήρηση του εαυτού. Αυτή η παρατήρηση μπορεί να γίνει με 2 τρόπους : με την ανάλυση και με την καταγραφή. Στην αρχή της μελέτης όμως, πρέπει να γίνεται μόνο καταγραφή. Ανάλυση δεν μπορεί να γίνει.

quote:
αν ο άνθρωπος δεν περιορισθεί πρώτα στην απλή καταγραφή αλλά προχωρήσει αμέσως στην ανάλυση μιας συγκεκριμένης συμπεριφοράς του, υπάρχει ο κίνδυνος η ανάλυση αυτή να γίνει σε εντελώς λανθασμένη βάση και να καταλήξει σε ένα εντελώς εσφαλμένο συμπέρασμα γιατί πολύ απλά θα έχει μπερδέψει το κέντρο το οποίο προκάλεσε αυτήν την συμπεριφορά. Επιβάλλεται λοιπόν πρώτα να καταγράφει μια συμπεριφορά, να την διαχωρίζει σωστά στο κέντρο που την προκάλεσε και μετά να την αναλύει.

quote:
Επίσης, θα πρέπει να γίνει κατανοητό τι σημαίνει η έννοια της παρατήρησης και όχι μόνο από τι αποτελείται αυτή. Θα πρέπει να δούμε τι σημαίνει "παρατηρώ" με την καθολική σημασία της λέξης. Κυριολεκτικά αποτελείται από την καταγραφή και την ανάλυση. Μεταφορικά όμως ; Μεταφορικά μπορεί να σημαίνει και επίπληξη σαν αυτή που κάνει ένας δάσκαλος σε κάποιον μαθητή του όταν κάνει φασαρία στην τάξη. Στην παρατήρηση του εαυτού μας συμπεριλαμβάνεται και αυτή η έννοια : της επίπληξης.

quote:
Ένας άλλος τρόπος παρατήρησης του εαυτού μας, είναι όπως λέει ο Gurdjieff, οι "νοερές φωτογραφίες". Ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να βγάζει "νοερές" φωτογραφίες του εαυτού του, δηλ. να απο-τυπώνει από μια συγκεκριμένη στιγμή την συμπεριφορά του βλέποντάς την ως σύνολο και να την εκ-τυπώνει / καταγράφει στο νου του.

quote:
Ο άνθρωπος προτού ξεκινήσει κατά την διάρκεια τηνς παρατήρησης του εαυτού του, θα πρέπει να μάθει να διαχωρίζει τα κέντρα του. Αυτή η εργασία είναι βασική προϋπόθεση της αυτο-παρατήρησης. Και πάλι θα πρέπει να κάνει απλή καταγραφή χωρίς ανάλυση. Μιλάμε για 4 κέντρα : νοητικό, συναισθηματικό, κινητικό και ενστικτώδες. Θα πρέπει να καταγράφει την συμπεριφορά του βάσει αυτών των κέντρων αλλά θα πρέπει να ξεκινήσει με αυτές τις συμπεριφορές του που είναι πολύ εύκολο να διαχωριστούν σε κάθε κέντρο, με τις προφανείς και απλές συμπεριφορές του δηλ. και μετά να προχωρήσει στις πιο σύνθετες. Π.χ το περπάτημά του ανήκει στο κινητικό κέντρο, η σκέψη του στο νοητικό, ο θυμός του στο συναισθηματικό και το ανοιγόκλεισμα των ματιών του στο ενστικτώδες. Όταν μάθει να διαχωρίζει τις απλές συμπεριφορές του στα κέντρα του και παιδευτεί πάνω σ' αυτό, μετά θα μπορεί να διαχωρίζει και τις πιο σύνθετες συμπεριφορές του που γίνονται και απαιτούν συνεργασία 2 ή περισσότερων κέντρων.

και με λίγες διορθώσεις.

quote:
Θα ηθελα επισης αν θελεις να μας πεις και τι αλλαγες και μαλιστα σημαντικες θα δει λογω αυτου

Την έννοια του σημαντικού και του ασήμαντου ο κάθε άνθρωπος την ερμηνεύει διαφορετικά. Κάτι που είναι σημαντικό για μένα, για σένα μπορεί να μην έχει καμία απολύτως σημασία. Πες μου τι θεωρείς εσύ σημαντική αλλαγή για σένα και θα σου πω αν μπορεί να επιτευχθεί ή όχι.

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

Edited by - kangaro on 27/10/2018 08:21:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
1680 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2018, 08:36:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xristosxatz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η αναλυση ειναι μια διαδικασια που θα συμβει ετσι και αλλιως


Κακώς συμβαίνει και δεν πρέπει να συμβαίνει (τουλάχιστον στην αρχή), αυτό σου λέω. Όταν ο άνθρωπος ξεκινά να παρατηρεί τον εαυτό του, βλέπει π.χ το περπάτημά του και κάνει τον διαχωρισμό πως αυτή η κίνηση γίνεται από το κινητικό του κέντρο.



Αυτο που λες μπορει κατω απο συνθηκες να ειναι σωστο μπορει και λαθος

Αποτελει σιγουρα κατευθυνση που εχει δοθει ......αλλα ειναι κονσερβακι


Και τα κονσερβακια ειναι δυσπεπτα επειδη δεν εχουν ζωη


Θα σου πω ........ ,οτι για μενα τουλαχιστον .....μια απο τις κυριες λειτουργιες των θεωριων ειναι να επιβεβαιωνουν την πορεια ,και οχι να ακολουθουνται κατα γραμμα


Η αυτο η τιποτα οπως γινεται συνηθως


Παρακατω θα σου το δικαιολογησω

Οι θεωριες .....επισης δινουν μια ιδεα .....για το παρακατω και μπορουν εξ αυτου να χρησιμοποιηθουν.....σαν ενας γενικοςκαι πιθανος μπουσουλας

Η θεωρια ομως σε καμμια περιπτωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΕΙΑ


quote:
Αν αρχίσει να αναρωτιέται γιατί περπατάει έτσι όπως περπατάει, αμέσως θα μπει σε μια νοητική διεργασία ανάλυσης και θα ξεχάσει αυτό που άρχισε να κάνει στην αρχή.


Εδω βεβαιως κανεις λαθος

Για μενα ειναι............ ακριβως αυτη η αναρωτηση........ που θα οδηγησει κατ ευθειαν στην αναλυση

Και σαν αναλυση...... νοειται το περιεχομενο ....... συνιστωσες της καθε συμπεριφορας .....σε οποιο κεντρο και αν ανηκουν


Η αναλυση προηγειται ........ της αυτοπαρατηρησης

Ξερεις γιατι .......


Γιατι μεσω της αναλυσης γνωριζεις σιγα σιγα .....τι καλεισαι να παρατηρησεις.......... αλλα και το πως


Αν δεν συνειδητοποιηθει αυτο .....δεν πας πουθενα

Γνωριζεις εξ αυτου ......και τις ελατωματικες λειτουργιες της μηχανης......και τα εμποδια ...... με φυσικο τροπο ............

Αναγκαζεσαι εκ των πραγματων να βρεις τροπους να κατανοησεις

Επινοεις την αναδρομη ........οχι επειδη καποιος το προτεινε αλλα απο αναγκη ...

Αντιλαμβανεσαι την αξια της αυτοενθυμησης ......και της θεληματικης προσοχης.....

Και ολο αυτο στην πραξη ......και οχι επειδη .......καποιος ειπε οτι ειναι σημαντικα


Αν καποιος .....σου πει..... οτι αυτο ειναι σημαντικο....... θα ελειπεσαι δυναμης και κινητρου


Σε αυτην την δουλεια .....οπως αλλωστε και παντου..... η γνωση..... πρεπει να συνυπαρχει αρμονικα με την θεληση


Συναισθημα και διανοηση πρεπει να ειναι ισοροπημενα

Αυτο ομως οπως ειπα γινεται μονο μεσα απο την πορεια


Μονο μεσα απο την πορεια ......βρισκεις τα τρωτα σημεια της μηχανης ....και τα εκμεταλευεσαι

Και ολο αυτο ειναι κατι ζωντανο .........


Η κονσερβα...... παρ ολο μπορει να ειναι σωστη ...... δεν μπορει να στηριχθει πουθενα....... αν δεν υπαρχει πραγματικη κατανοηση της λειτουργιας και του περιεχομενου της καθε συμπεριφορας λειτουργιας εαυτου

Η κονσερβα αγνοει συνηθως το περιεχομενο .........


Ειναι τυφλη ........

Και επειδη το αγνοει ......πεφτει και στην παγιδα του .......


Ετσι βλεπουμε ανθρωπους να ασχολουνται με τον διαλογισμο .....αλλα επειδη εχουν καταναλωσει τονους κονσερβας ....δεν εχουν την παραμικρη κατανοηση .......του γιατι κανουν αυτο που κανουν

Και αυτο ειναι που με κανει να υποπτευομαι το πανθεον του εσωτερισμου


Ριχνουν το βαρος στο κανε επειδη τον εχουμε παραδεχτει σαν αρχη .......αλλα οσον αφορα το πως θα περπατησει κανεις .....λενε απλα πως ειναι πορεια

Χαρακτηριστικο παραδειγμα η βιπασανα .....και οχι μονο

Κρατω ομως παντα τις επιφυλαξεις ........ εκφραζοντας ομως παραληλα και την αμφιβολια ....η οποια προερχεται απο την οντως πορεια .....και οχι απο απλες εικασιες η ακουσματα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2018, 09:12:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σου ξαναλέω πως όλα αυτά που αναφέρω είναι επαληθευμένα εκ της προσωπικής μου εργασίας και αποτελούν όχι κονσέρβες όπως λες και επαναλαμβάνεις, αλλά προσωπικές βιωματικές επαληθεύσεις και καταστάσεις που μπορούν να ομολογηθούν χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο παρερμηνείας τους με βάση την χρήση της συνηθισμένης γλώσσας.

Θα μπορούσα να σταματήσω να περιγράφω ή να κάνω αυτές τις αναφορές και να επικεντρωθώ σε σένα - αποκλειστικά - για να σου αποδείξω την ανακολουθία των λόγων σου (τουλάχιστον σε 39 σελίδες είναι πανεύκολο για μένα). Αλλά φίλε xristosxatz, σου είπα πως στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το "ο καθένας μας όπως «την βρίσκει»" αν θέλουμε να προχωρήσει η κουβέντα. Κι εγώ από μεριάς μου, αυτό θέλω, την συνέχεια της κουβέντας γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που ακόμη δεν έχουν αναφερθεί και θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους αναγνώστες. Σου έδωσα επίσης ένα παράδειγμα (που δεν βλέπω να το σχολιάζεις), ακριβώς για να σου δείξω τι σημαίνει έρευνα με βάση την καταγραφή και την ανάλυση :

quote:
Μπορεί ένας ερευνητής που μελετά ένα φαινόμενο να ξεκινήσει να το αναλύει αν πρώτα δεν το καταγράψει ; Θέλει κάποιος ας πούμε να μελετήσει π.χ αν μια συγκεκριμένη τροφή επηρεάζει την γαλακτοπαραγωγική ικανότητα ενός ζώου. Πως θα κάνει την μελέτη του ; Θα αρχίσει την ανάλυση αμέσως ; Πως ; Χωρίς στοιχεία ; Όχι βέβαια. Θα αρχίσει να ταϊζει το ζώο με την συγκεκριμένη τροφή για ένα χρονικό διάστημα και θα καταγράφει σταδιακά την ποσότητα γάλακτος που θα παράγει αυτό. Αφού συγκεντρώσει ένα πλήθος καταγραφών και έχει στα χέρια του κάποια δεδομένα, μετά θα αρχίσει να τα αναλύει.

Τώρα, τα υπόλοιπα που λες για κονσέρβες και τα ρέστα, τι να σου πω ; δεν με ενδιαφέρουν εμένα προσωπικά γιατί δεν ασχολήθηκα ποτέ με μια κονσέρβα να δω και να ελέγξω αν η ίδια αγνοεί ή όχι το περιεχόμενό της, αν είναι τυφλή ή όχι κι αν πέφτει η όχι στην παγίδα της. Έχω μια TRATA στο ντουλάπι μου βέβαια, για ώρα ανάγκης, άμα ξεμείνω δηλ. αλλά τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τον εσωτερισμό δεν έχω ξεμείνει ποτέ. Είμαι πάντα φουλ προμήθειες με φρέσκα υλικά.

(Η συνταγή βέβαια μπορεί να είναι παλιά, της γιαγιάς μου ας πούμε, αλλά τα υλικά είναι πάντα φρέσκα. )

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

Edited by - kangaro on 27/10/2018 09:16:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2018, 10:28:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κοίτα αγαπητέ φίλε ... η - ουσιαστική - συμμετοχή μου στο θέμα σου έγινε αν θυμάσαι κατόπιν προτροπής του μέλους Πυρινος (σελ.35) , ο οποίος και εξέφρασε μια απορία σχετικά με το αν τα "πνευματικά συστήματα" (εγώ βασικά διόρθωσα την φράση "πνευματικά συστήματα" με την λέξη "διδασκαλίες") μας έχουν δώσει όλη την αλήθεια. Προηγουμένως είχα ασχοληθεί με πιο χαλαρό ας πούμε τρόπο με τα μέλη Empty Space και αργότερα με τον kost, γιατί ακριβώς σε όλες τις προηγούμενες 34 σελίδες κάνεις μια προσπάθεια με πολλά εκφραστικά, συντακτικά και ορθογραφικά λάθη, να παρουσιάσεις ένα "νέο", "δικό σου" σύστημα αυτο-παρατήρησης. Προσωπικά, δεν με απασχολεί να το χαρακτηρίσω ή να ελέγξω την γνησιότητά / προέλευσή του και το κατά πόσο όλα αυτά που γράφεις προέρχονται ή όχι από προσωπική έρευνα και πειραματισμό - δεν αμφιβάλλω ούτε αμφέβαλλα άλλωστε -(βέβαια, αυτό το έχει κάνει κάπου το μέλος Heretic και μάλιστα επιτυχημένα), ωστόσο σε μένα διαφαίνεται ένας άνθρωπος που όντως κάνει μια προσπάθεια και μια απόπειρα να πει κάτι σε όλες αυτές τις σελίδες. Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν τα έχει φέρει στο φως ακόμη η προσωπική σου έρευνα (άλλωστε, ο ίδιος το έχεις παραδεχθεί) και καλό είναι να τα διαβάζεις και να προβληματίζεσαι (που πιστεύω πως το κάνεις).

Παρατήρησα επίσης πως σε ολόκληρο το θέμα σου απαξιώνεις ας πούμε, τον διαλογισμό. Προφανώς γιατί δεν έχεις καταλάβει τι είναι ο διαλογισμός. Και επειδή τώρα έχουμε ήδη μιλήσει για την καταγραφή και την ανάλυση στην παρατήρηση του εαυτού μας, εύκολα γίνεται κατανοητό τι σημαίνει όταν λέμε πως ο διαλογισμός είναι μία μέθοδος ανάλυσης. Πρέπει να ξέρεις πως όλα τα πράγματα έχουν την σωστή και την λάθος χρήση τους. Ο διαλογισμός είναι μια πολύ χρήσιμη μέθοδος ανάλυσης που έχει όμως κανόνες, οι οποίοι αν ακολουθηθούν σωστά οδηγούν σε αποτελέσματα, αν όχι, τότε ο διαλογισμός δεν κάνει απολύτως τίποτε, είναι άχρηστος. Δεν έχουμε όμως μιλήσει ακόμη για το τι σημαίνουν οι κανόνες στην εργασία του εαυτού μας. Θα το δούμε κι αυτό παρακάτω ...

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρινος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2287 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2018, 12:32:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
xristosxatz
Η αναλυση προηγειται ........ της αυτοπαρατηρησης

Ξερεις γιατι .......


Γιατι μεσω της αναλυσης γνωριζεις σιγα σιγα .....τι καλεισαι να παρατηρησεις..........


Ποιος αναλύει όμως; Πού πραγματοποιείται η διεργασία της ανάλυσης;
Μάλιστα αναφέρεις οτι αυτή την ανάλυση την κάνεις πριν από την παρατήρηση (λίγο περίεργο!) δηλαδή σκέφτεσαι πού θέλει να τοποθετήσεις την προσοχή σου και την τοποθετείς εκεί που έχεις σκεφτεί; Και εφόσον σκέφτεσαι πού θες να βάλεις την προσοχή σου, πώς ξέρεις οτι η προσοχή σου δεν ειναι ακόμα παγιδευμένη στην σκέψη;

Βέβαια, το ερώτημα είναι, και όταν προσοχή δεν είναι παγιδευμένη κάπου, απο πού προέρχεται

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2018, 12:49:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό το εξής : Παρατήρηση του εαυτού μας χωρίς να τηρούνται κάποιοι κανόνες, δεν μπορεί να γίνει. Κατ' αρχήν ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να τηρεί κανόνες. Οι κανόνες του φαίνονται σαν περιορισμός της ελευθερίας του ή σαν μια τυπικότητα που είναι ψεύτικη και περιττή. Ένα απλό παράδειγμα : οι πολύ απλοί κανόνες συμμετοχής του παρόντος φόρουμ που ούτε καν αυτούς δεν μπορούμε να τηρήσουμε. Στις ομάδες συνήθως οι κανόνες μπαίνουν από τον επικεφαλής, αλλά αν υποθέσουμε πως κάποιος εργάζεται στον εαυτό του μόνος του (πράγμα αδύνατο), τότε τους κανόνες θα πρέπει να τους βάλει ο ίδιος και να τους τηρεί. Το πράγμα γίνεται ακόμη πιο αδύνατο στην ... μοναχική εργασία γιατί το περιεχόμενο αυτών των κανόνων που αρχικά θα βάλει και κατόπιν θα τηρεί ο άνθρωπος στην εργασία του με τον εαυτό του, θα πρέπει να είναι δύσκολο, δυσάρεστο και ενοχλητικό. Και εδώ ακριβώς έρχεται να "κουμπώσει" η έννοια της παρατήρησης του εαυτού μας ως επίπληξη που αναφέρθηκε παραπάνω.

Τώρα, για να γίνει κατανοητό τι είναι οι κανόνες στην παρατήρηση του εαυτού μας, θα πρέπει να θυμηθούμε λίγο το παράδειγμα του κοιμισμένου ανθρώπου :

quote:
Είναι σαν να ζητάμε από έναν κοιμισμένο να ξυπνήσει. Αν κοιμάται ελαφρά, μπορεί με έναν κρότο να ξυπνήσει. Αν κοιμάται όμως βαθιά, δε πα' να χτυπάς κανόνια, αυτός θα συνεχίζει να κοιμάται. Τότε, τι άλλο μπορεί να κάνει ; Μπορεί π.χ να προσλάβει κάποιον για να τον ξυπνήσει. Αλλά σε λίγο, κι αυτός που προσέλαβε για να τον ξυπνήσει, πέφτει κι αυτός σε ύπνο. Συνεπώς, ποιος να ξυπνήσει ποιον ; Μπορεί να βάλει ένα ξυπνητήρι, μια μηχανή π.χ για να τον ξυπνάει. Αλλά σε λίγο, συνηθίζει τον ήχο του ξυπνητηριού και δεν ξυπνάει. Αν βάλει πολλά ξυπνητήρια ; Ναι, στην αρχή μπορεί να ξυπνήσει αλλά μετά πάλι θα συνηθίσει τον ήχο των ξυπνητηριών και πάλι δεν θα ξυπνάει. Πρέπει να βάλει νέα, διαφορετικά ξυπνητήρια. Και ποιος θα τα κουρδίζει ; Για να τα κουρδίζει κάποιος, πρέπει να τα θυμάται. Κι αν τα ξεχνάει, τι νόημα έχει ; Και το χειρότερο είναι πως όλη αυτή την δουλειά, το να βρίσκει δηλ. κάποιος και να επινοεί καινούργια ξυπνητήρια, το να τα κουρδίζει κτλ, μπορεί κάποιος να ονειρεύεται ότι τα κάνει, δηλ. να κοιμάται του καλού καιρού και να νομίζει πως τα κάνει.

Οι κανόνες είναι αυτά τα ξυπνητήρια που βοηθούν τον άνθρωπο να ξυπνάει όταν ο ίδιος αποκοιμιέται κατά την διάρκεια της παρατήρησης του εαυτού του.

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
1680 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2018, 21:44:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xristosxatz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σου ξαναλέω πως όλα αυτά που αναφέρω είναι επαληθευμένα εκ της προσωπικής μου εργασίας και αποτελούν όχι κονσέρβες όπως λες και επαναλαμβάνεις, αλλά προσωπικές βιωματικές επαληθεύσεις και καταστάσεις που μπορούν να ομολογηθούν χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο παρερμηνείας τους με βάση την χρήση της συνηθισμένης γλώσσας.
Θα μπορούσα να σταματήσω να περιγράφω ή να κάνω αυτές τις αναφορές και να επικεντρωθώ σε σένα - αποκλειστικά - για να σου αποδείξω την ανακολουθία των λόγων σου (τουλάχιστον σε 39 σελίδες είναι πανεύκολο για μένα). Αλλά φίλε xristosxatz, σου είπα πως στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το "ο καθένας μας όπως «την βρίσκει»" αν θέλουμε να προχωρήσει η κουβέντα. Κι εγώ από μεριάς μου, αυτό θέλω, την συνέχεια της κουβέντας γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που ακόμη δεν έχουν αναφερθεί και θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους αναγνώστες. Σου έδωσα επίσης ένα παράδειγμα (που δεν βλέπω να το σχολιάζεις), ακριβώς για να σου δείξω τι σημαίνει έρευνα με βάση την καταγραφή και την ανάλυση :

Και εγω θα ηθελα να μην διακοπει αυτη η κουβεντα


Αναλαμβανω το δικο μου μεριδιο ευθυνης .....και αντε να προσπαθησουμε να μην φαει η μαρμαγκα και αυτη την ομορφη συζητησουλα


Εγω τουλαχιστον θα προσπαθησω απο μερους μου ,αν και το βλεπω δυσκολο να σταματησω να λεω .......εγω....

Οποτε σε προετοιμαζω ......και ο μεγαλοδυναμος ας βαλει και αυτος το χερακι του

Οσο για το αν θα βρεις ανακολουθιες πιστεψε με δεν με κοπτει καθολου


Αν θα μου ελεγαν να βαλω ενα ονομα στον εαυτο μου θα δηλωνα απλα ερευνητης


Τα επιτευγματα μου ελαχιστα και η συντριπτικη τους πλειοψηφια μονο σε επιπεδο ερευνης

Οποτε θα σου ελεγα να το κανεις

Ισως ετσι δω και εγω καποια λαθη που ενδεχωμενως δεν εχω προσεξει

quote:
Μπορεί ένας ερευνητής που μελετά ένα φαινόμενο να ξεκινήσει να το αναλύει αν πρώτα δεν το καταγράψει ; Θέλει κάποιος ας πούμε να μελετήσει π.χ αν μια συγκεκριμένη τροφή επηρεάζει την γαλακτοπαραγωγική ικανότητα ενός ζώου. Πως θα κάνει την μελέτη του ; Θα αρχίσει την ανάλυση αμέσως ; Πως ; Χωρίς στοιχεία ; Όχι βέβαια. Θα αρχίσει να ταϊζει το ζώο με την συγκεκριμένη τροφή για ένα χρονικό διάστημα και θα καταγράφει σταδιακά την ποσότητα γάλακτος που θα παράγει αυτό. Αφού συγκεντρώσει ένα πλήθος καταγραφών και έχει στα χέρια του κάποια δεδομένα, μετά θα αρχίσει να τα αναλύει [/quote

Αυτο ομολογουμενως δεν το ειχα δωσει την καταληλη προσοχη


Πιστευα πως οταν λες κεντρο ενοεις να προσεχουμε αοριστα τις εκφρασεις ενος κεντρου και οχι στοχευμενα συγκεκριμενες εκφρασεις αυτου


Και βεβαια αν το ενοεις κατ αυτον τον τροπο ειμαι μαζι σου .....εγω.....

Διορθωσε με .....εμενα .... αν κανω λαθος


Θα ηθελα ομως να φερεις ενα παραδειγμα αν θελεις

quote:
Έχω μια TRATA στο ντουλάπι μου βέβαια, για ώρα ανάγκης, άμα ξεμείνω δηλ. αλλά τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τον εσωτερισμό δεν έχω ξεμείνει ποτέ. Είμαι πάντα φουλ προμήθειες με φρέσκα υλικά.


quote:
Παρατήρησα επίσης πως σε ολόκληρο το θέμα σου απαξιώνεις ας πούμε, τον διαλογισμό. Προφανώς γιατί δεν έχεις καταλάβει τι είναι ο διαλογισμός. Και επειδή τώρα έχουμε ήδη μιλήσει για την καταγραφή και την ανάλυση στην παρατήρηση του εαυτού μας, εύκολα γίνεται κατανοητό τι σημαίνει όταν λέμε πως ο διαλογισμός είναι μία μέθοδος ανάλυσης. Πρέπει να ξέρεις πως όλα τα πράγματα έχουν την σωστή και την λάθος χρήση τους. Ο διαλογισμός είναι μια πολύ χρήσιμη μέθοδος ανάλυσης που έχει όμως κανόνες, οι οποίοι αν ακολουθηθούν σωστά οδηγούν σε αποτελέσματα, αν όχι, τότε ο διαλογισμός δεν κάνει απολύτως τίποτε, είναι άχρηστος. Δεν έχουμε όμως μιλήσει ακόμη για το τι σημαίνουν οι κανόνες στην εργασία του εαυτού μας. Θα το δούμε κι αυτό παρακάτω ...


Οχι δεν απαξιωνω τον διαλογισμο

Απλα δεν θελω να μιλω για πραγματα που οπως ειπες δεν κατανοω ,η δεν βρισκω χρηστικοτητα σε αυτα


quote:
quote:
xristosxatz
Η αναλυση προηγειται ........ της αυτοπαρατηρησης
Ξερεις γιατι .......


Γιατι μεσω της αναλυσης γνωριζεις σιγα σιγα .....τι καλεισαι να παρατηρησεις..........


Ποιος αναλύει όμως; Πού πραγματοποιείται η διεργασία της ανάλυσης;
Μάλιστα αναφέρεις οτι αυτή την ανάλυση την κάνεις πριν από την παρατήρηση (λίγο περίεργο!)


Ερευνα .. ενα μερος του εαυτου ..... που κοπτετε να μαθει και να εξιχνιασει


Η αναλυση σε γενικες γραμμες ειναι αποτελεσμα μακροχρονιας προσπαθειας


Γινεται.....εξιχνιαζοντας κομματι κομματι εαυτου ,

Ανακαλυπτει κανεις κομματια του εαυτου του ,και γνωριζει οτι αυτα ....ειναι συνιοσταμενες συμπεριφορων

Η διεργασια επιτελειτε σε ενα κομματι συμπεριφορας .....του οποιου στενευουμε τα περιθωρια..... κανοντας το μονομερες.......... και το δυνατον συγκεκριμενο


Θεση αντιθεση.... αναδρομη θεαση .....αφαιρετικη μεθοδος ........ολα εργαλεια .......και επισης παραλαγες της θεληματικης προσοχης


Δουλευοντας ανακαλυπτει κανεις...... τι καλειται να δει στην αυτοπαρατηρηση και πως


Για αυτο κατα την αποψη μου... ,η αναλυση...οπως αλλωστε και η αυτογνωσια . προηγουνται της αισθησης της αυτοπαρατηρησης ...


quote:
δηλαδή σκέφτεσαι πού θέλει να τοποθετήσεις την προσοχή σου και την τοποθετείς εκεί που έχεις σκεφτεί; Και εφόσον σκέφτεσαι πού θες να βάλεις την προσοχή σου, πώς ξέρεις οτι η προσοχή σου δεν ειναι ακόμα παγιδευμένη στην σκέψη;
Βέβαια, το ερώτημα είναι, και όταν προσοχή δεν είναι παγιδευμένη κάπου, απο πού προέρχεται


Τα πραγματα ειναι πιο απλα Θελεις να ψαξεις και ψαχνεις


Την προσοχη την βαζεις ηθελημενα καπου οταν θελεις να επιτυχεις ενα σκοπο


Αν χασεις .. αν ψαχνεις... η αν ερευνας κατι... η προσοχη κανει μονη της την δουλεια

Δεν ειμαστε τιποτα γκουρου


Προσπαθουμε να αποφυγουμε την μιμηση

Ανθρωπακια του Θεουλη ειμαστε που θα θελαμε να μαθουμε κατι παραπανω


Η διαφορα μας ειναι οτι προαπαθουμε να παρουμε την τυχη της εργασιας και την ενδεχωμενης προοδου στην δικη μας ευθυνη


Παιχνιδακι ολο αυτο και τιποτα παραπανω

quote:
Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό το εξής : Παρατήρηση του εαυτού μας χωρίς να τηρούνται κάποιοι κανόνες, δεν μπορεί να γίνει.


Διαφωνω

Η παρατηρηση απαιτει γνωση πρωτιστως

Αν αυτη η γνωση απαιτησει πειθαρχια αυτο ειναι κατι αλλο


[quote] Στις ομάδες συνήθως οι κανόνες μπαίνουν από τον επικεφαλής, αλλά αν υποθέσουμε πως κάποιος εργάζεται στον εαυτό του μόνος του (πράγμα αδύνατο), τότε τους κανόνες θα πρέπει να τους βάλει ο ίδιος και να τους τηρεί. :



Τους κανονες για εμενα τους βαζει η κατανοηση και η αναγκαιοτητα


Πρεπει να συνυπαρχουν και τα δυο
Ενα να λειπει ,η πειθαρχια ειναι ελειπης και ανουσια

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
1680 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2018, 23:49:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xristosxatz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


quote:
Ποιος αναλύει όμως; Πού πραγματοποιείται η διεργασία της ανάλυσης;
Μάλιστα αναφέρεις οτι αυτή την ανάλυση την κάνεις πριν από την παρατήρηση (λίγο περίεργο!) δηλαδή σκέφτεσαι πού θέλει να τοποθετήσεις την προσοχή σου και την τοποθετείς εκεί που έχεις σκεφτεί; Και εφόσον σκέφτεσαι πού θες να βάλεις την προσοχή σου, πώς ξέρεις οτι η προσοχή σου δεν ειναι ακόμα παγιδευμένη στην σκέψη;
Βέβαια, το ερώτημα είναι, και όταν προσοχή δεν είναι παγιδευμένη κάπου, απο πού προέρχεται


Κατι ακομα .......

Αυτο ου θελω να πω ,ειναι..... οτι για να εντρυφηση κανεις σε οτιδηποτε........ χρειαζεται να τριφτει να τριφτει και να τριφτει


Το εσωτεριστικο κομματι δεν αποτελει εξαιρεση

Με οτι ασχοληθει πρεπει να του βγαλει τα αντερα και να τα γυρισει στην θεση τους και παλι ολλες φορες και οσο μας ευχαριστει

Τιποτα δεν ειναι απο γυαλι να σπασει


Ακομα και να ειναι ομως καλυτερα κανεις να διακυνδυνευσει λιγο ,παρα να στερηθει την χαρα της δημιουργιας

Πρωτοβουλια και ερευνα

Αρκει να τα ενθαρυνουμε αφησουμε να αναπτυχθουν


Για να γινει ομως αυτο ,θα πρεπει να ξεχασουμε αυτα που μας εμαθαν απο παιδια ....να δραπετευσουμε απο τον φοβο

Να θεωρησουμε δεδομενο οτι ειμαστε μονοι μας σε αυτο


Μονο ετσι μαθαινει κανεις πραγματικα

Να μην περιμενει βοηθεια απο κανεναν για να λυσει τις αποριες και γενικοτερα οτι τον απασχολει


Στην πορεια η βοηθεια θα ερθει


Ποτε ομως αυτη η βοηθεια δεν θα ειναι αυτο που περιμενουμε


Ακομα και αυτην την βοηθεια εμεις θα πρεπει να την σφυρηλατησουμε για να την κανουμε δικη μας και να την φερουμε στα μετρα μας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
1680 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2018, 06:39:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xristosxatz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Παρατήρησα επίσης πως σε ολόκληρο το θέμα σου απαξιώνεις ας πούμε, τον διαλογισμό. Προφανώς γιατί δεν έχεις καταλάβει τι είναι ο διαλογισμός. Και επειδή τώρα έχουμε ήδη μιλήσει για την καταγραφή και την ανάλυση στην παρατήρηση του εαυτού μας, εύκολα γίνεται κατανοητό τι σημαίνει όταν λέμε πως ο διαλογισμός είναι μία μέθοδος ανάλυσης. Πρέπει να ξέρεις πως όλα τα πράγματα έχουν την σωστή και την λάθος χρήση τους. Ο διαλογισμός είναι μια πολύ χρήσιμη μέθοδος ανάλυσης που έχει όμως κανόνες, οι οποίοι αν ακολουθηθούν σωστά οδηγούν σε αποτελέσματα, αν όχι, τότε ο διαλογισμός δεν κάνει απολύτως τίποτε, είναι άχρηστος. Δεν έχουμε όμως μιλήσει ακόμη για το τι σημαίνουν οι κανόνες στην εργασία του εαυτού μας. Θα το δούμε κι αυτό παρακάτω ...


Ο διαλογισμος ειναι μια λεξη που χρησιμοποιηται χαρην συνενοησης

Αν ....ομως ....δεν υπαρχει καποιοι υποβαθρο κατανοησης τοτε αυτη η κουβεντα .......και οπως αλλωστε συμβαινει παντα ...μπορει μονο ...να προσδιδει μια ψευτικη υπονοια γνωσης


Δηλαδη ζημια

Προτιμω την χρηση της λεξης θεληματικος στοχασμος διοτι αυτη ειναι μια λιγοτερο βαρυγδουπη ενοια ,και για εμενα τουλαχιστον δεν εμπεριεχει τον κινδυνο που προανεφερα

Στην προκειμενη περιπτωση... το δικο μου ψυχογραφημε σε σχεση με αυτο μεταφραζεται ως ...........


Στοχαζομαι αποκομιζω πραγματα ........δεν στοχαζομαι ....οι καταστασεις παραμενουν στασιμες

Δεν συμβαινει ομως το ιδιο με την λεξη διαλογισμος ,η οποια επειδη ειναι φορτωμενη με μυστικιστικες ενοιες αφηνει αχρειαστα και επιζημια καταλοιπα

Καλημερα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
1680 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2018, 06:42:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xristosxatz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μπορεί ένας ερευνητής που μελετά ένα φαινόμενο να ξεκινήσει να το αναλύει αν πρώτα δεν το καταγράψει ; Θέλει κάποιος ας πούμε να μελετήσει π.χ αν μια συγκεκριμένη τροφή επηρεάζει την γαλακτοπαραγωγική ικανότητα ενός ζώου. Πως θα κάνει την μελέτη του ; Θα αρχίσει την ανάλυση αμέσως ; Πως ; Χωρίς στοιχεία ; Όχι βέβαια. Θα αρχίσει να ταϊζει το ζώο με την συγκεκριμένη τροφή για ένα χρονικό διάστημα και θα καταγράφει σταδιακά την ποσότητα γάλακτος που θα παράγει αυτό. Αφού συγκεντρώσει ένα πλήθος καταγραφών και έχει στα χέρια του κάποια δεδομένα, μετά θα αρχίσει να τα αναλύει

Αυτο ομολογουμενως δεν το ειχα δωσει την καταληλη προσοχη


Πιστευα πως οταν λες κεντρο ενοεις να προσεχουμε αοριστα τις εκφρασεις ενος κεντρου και οχι στοχευμενα συγκεκριμενες εκφρασεις αυτου


Και βεβαια αν το ενοεις κατ αυτον τον τροπο ειμαι μαζι σου .....εγω.....

Διορθωσε με ....... αν κανω λαθος


Θα ηθελα ομως να φερεις ενα παραδειγμα αν θελεις

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
1680 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2018, 09:19:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xristosxatz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Που εισαστε ωρεεεεεε


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2018, 09:30:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Οσο για το αν θα βρεις ανακολουθιες πιστεψε με δεν με κοπτει καθολου

Αν θα μου ελεγαν να βαλω ενα ονομα στον εαυτο μου θα δηλωνα απλα ερευνητης*

Τα επιτευγματα μου ελαχιστα και η συντριπτικη τους πλειοψηφια μονο σε επιπεδο ερευνης

Οποτε θα σου ελεγα να το κανεις

Ισως ετσι δω και εγω καποια λαθη που ενδεχωμενως δεν εχω προσεξει


Όχι, δεν χρειάζεται. Θα σου έλεγα μάλιστα να το κάνεις εσύ αυτό, δηλ. να κάνεις μια "αναδρομή" από την πρώτη σελίδα του θέματός σου και να ξανα-διαβάσεις αυτά που έγραψες. Είμαι σίγουρος πως θα βρεις κάτι που από το 2013 έως σήμερα θα έχεις αναθεωρήσει.

*Το παράδειγμα :

quote:
Μπορεί ένας ερευνητής που μελετά ένα φαινόμενο να ξεκινήσει να το αναλύει αν πρώτα δεν το καταγράψει ; Θέλει κάποιος ας πούμε να μελετήσει π.χ αν μια συγκεκριμένη τροφή επηρεάζει την γαλακτοπαραγωγική ικανότητα ενός ζώου. Πως θα κάνει την μελέτη του ; Θα αρχίσει την ανάλυση αμέσως ; Πως ; Χωρίς στοιχεία ; Όχι βέβαια. Θα αρχίσει να ταϊζει το ζώο με την συγκεκριμένη τροφή για ένα χρονικό διάστημα και θα καταγράφει σταδιακά την ποσότητα γάλακτος που θα παράγει αυτό. Αφού συγκεντρώσει ένα πλήθος καταγραφών και έχει στα χέρια του κάποια δεδομένα, μετά θα αρχίσει να τα αναλύει

αναφέρεται ακριβώς σ' αυτό. Αν θεωρείς τον εαυτό σου ερευνητή, θα πρέπει να ξέρεις πως μια ολοκληρωμένη έρευνα ενός θέματος συνίσταται στην καταγραφή και στην ανάλυση. Η απλή καταγραφή στοιχείων & δεδομένων προηγείται της ανάλυσής τους και το παραπάνω παράδειγμα δείχνει ακριβώς αυτό.

quote:
Πιστευα πως οταν λες κεντρο ενοεις να προσεχουμε αοριστα τις εκφρασεις ενος κεντρου και οχι στοχευμενα συγκεκριμενες εκφρασεις αυτου

Στην εργασία για την αυτο-ενθύμηση του εαυτού μας δεν υπάρχει τίποτε αόριστο. Όλα είναι συγκεκριμένα. Αόριστα δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε κάτι, πόσο μάλλον να κάνουμε σωστά τον διαχωρισμό των συμπεριφορών μας στα ανάλογα κέντρα από τα οποία προέρχονται αυτές.

quote:
Προτιμω την χρηση της λεξης θεληματικος στοχασμος διοτι αυτη ειναι μια λιγοτερο βαρυγδουπη ενοια ,και για εμενα τουλαχιστον δεν εμπεριεχει τον κινδυνο που προανεφερα

Στην προκειμενη περιπτωση... το δικο μου ψυχογραφημε σε σχεση με αυτο μεταφραζεται ως ...........

Στοχαζομαι αποκομιζω πραγματα ........δεν στοχαζομαι ....οι καταστασεις παραμενουν στασιμες


Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να υιοθετήσω την λέξη που χρησιμοποιείς εσύ για να περιγράψεις τον διαλογισμό, αλλά σου είπα πως ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία - η οποία μας έχει δοθεί κι αυτή, δεν την ανακαλύψαμε εμείς δηλ. κάποιοι άλλοι την ανακάλυψαν - η οποία έχει κανόνες. Και αυτοί οι κανόνες πρέπει να ακολουθούνται κάθε φορά, σωστά και απαράλλαχτα. Διαφορετικά, δεν επιτυγχάνεται απολύτως τίποτε. Ο στοχασμός στον οποίον αναφέρεσαι είναι μια άλλη διαδικασία, υποκειμενική, γιατί ο καθένας στοχάζεται με τον δικό του τρόπο. Ο διαλογισμός όμως απαιτεί συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής και όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορεί ο καθένας να τον κάνει με τον δικό του τρόπο.

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
1680 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2018, 12:50:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xristosxatz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όχι, δεν χρειάζεται. Θα σου έλεγα μάλιστα να το κάνεις εσύ αυτό, δηλ. να κάνεις μια "αναδρομή" από την πρώτη σελίδα του θέματός σου και να ξανα-διαβάσεις αυτά που έγραψες. Είμαι σίγουρος πως θα βρεις κάτι που από το 2013 έως σήμερα θα έχεις αναθεωρήσει.


Νομιζω δεν εχω τετοια αναγκη ,και ξερεις γιατι ;


Γιατι τα πραγματα στα οποια αναφερομαι ειναι πολυ λιγα και πολυ συγκεκριμενα


Οι μικρες κατα καιρους συνειδητοποιησεις εχουν υποστει περασει ολες........ απο την διαδικασια της επανειλημενης επιβεβαιωσης


Και σου ξεναλεω ειναι τοσο λιγα αυτα στα οποια αναφερομαι που αν θα κοιταξεις τις πρωτες σελιδες λενε ακριβως σχεδον τα ιδια πραγματα με τις τελευταιες

Τοσο που με κανει να σκεπτομαι ....πως καποιος δεν εχει βγει να πει ......


Μα ρε φιλε λες ...ολο τα ιδια και τα ιδια


Πιστεψε με ομως υπαρχουν διαφοροποιησεις σε σχεση με το επιπεδο κατανοησης την καθε θεσης στην οποια αναφερομαι


quote:
Μπορεί ένας ερευνητής που μελετά ένα φαινόμενο να ξεκινήσει να το αναλύει αν πρώτα δεν το καταγράψει ; Θέλει κάποιος ας πούμε να μελετήσει π.χ αν μια συγκεκριμένη τροφή επηρεάζει την γαλακτοπαραγωγική ικανότητα ενός ζώου. Πως θα κάνει την μελέτη του ; Θα αρχίσει την ανάλυση αμέσως ; Πως ; Χωρίς στοιχεία ; Όχι βέβαια. Θα αρχίσει να ταϊζει το ζώο με την συγκεκριμένη τροφή για ένα χρονικό διάστημα και θα καταγράφει σταδιακά την ποσότητα γάλακτος που θα παράγει αυτό. Αφού συγκεντρώσει ένα πλήθος καταγραφών και έχει στα χέρια του κάποια δεδομένα, μετά θα αρχίσει να τα αναλύει

Ναι ειναι και αυτο ενα παραδειγμα αναλυσης ,με την ενοια οτι εμπεριεχει την μελετη στοιχειων που καθοριζουν μια κατασταση

Ο ανθρωπινος ομως ψυχισμος επειδη ακριβως αναφερεται σε πραγματα που ειναι .....περισσοτερο κρυμενα επειδη διεπονται απο αρχες που ηδη σου ανεφερα ..... ..... πολυ πιο πολυπλοκα.... και επισης πολυποικιλα .... ειναι σιγουρα πολυ πιο δυσκολος..... οσον αφορα την μελετη και την καταγραφη στοιχειων


Και εδω ειναι που θα ηθελα αν το θελεις και εσυ να αφιερωσουμε καποιο χρονο


Και μαλιστα θα ηταν καλυτερα να αναφερθουμε με παραδειγματα γιατι χωρις αυτα θα ειναι ακομα πιο δυσκολο να συνενοηθουμε η να γινουν κατανοητα αυτα που λεμε


quote:
Στην εργασία για την αυτο-ενθύμηση του εαυτού μας δεν υπάρχει τίποτε αόριστο. Όλα είναι συγκεκριμένα. Αόριστα δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε κάτι, πόσο μάλλον να κάνουμε σωστά τον διαχωρισμό των συμπεριφορών μας στα ανάλογα κέντρα από τα οποία προέρχονται αυτές.

Χρηζει εξηγησης Αρχικα ας πουμε ...ποια η σχεση αυτοενθυμησης .....με την λειτουργια των κεντρων

quote:
Ο στοχασμός στον οποίον αναφέρεσαι είναι μια άλλη διαδικασία, υποκειμενική, γιατί ο καθένας στοχάζεται με τον δικό του τρόπο. Ο διαλογισμός όμως απαιτεί συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής και όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορεί ο καθένας να τον κάνει με τον δικό του τρόπο.


Οπως και εδω Ειναι πιο πρακτικο να αναφερθεις σε παραδειγμα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2018, 19:07:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Νομιζω δεν εχω τετοια αναγκη ,και ξερεις γιατι ;

Γιατι τα πραγματα στα οποια αναφερομαι ειναι πολυ λιγα και πολυ συγκεκριμενα

Οι μικρες κατα καιρους συνειδητοποιησεις εχουν υποστει περασει ολες........ απο την διαδικασια της επανειλημενης επιβεβαιωσης


H επιβεβαίωση έχει αξία όταν κάποιος επιβεβαιώνει κάποιον άλλον. Όταν εσύ ο ίδιος επιβεβαιώνεις τον εαυτό σου, είναι σαν λέμε "Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει". Τέλος πάντων, ok, άμα δεν έχεις τέτοια ανάγκη ... (εγώ πάντως, δεν σου είπα πως είναι ανάγκη, μια πρόταση σου έκανα, μια ιδέα μου σου είπα ... )

quote:
Χρηζει εξηγησης Αρχικα ας πουμε ...ποια η σχεση αυτοενθυμησης .....με την λειτουργια των κεντρων

Η σχέση είναι άμεση. Κάθε τι που παρατηρούμε στον εαυτό μας έχει άμεση σχέση με την λειτουργία των κέντρων μας. Κάθε φαινόμενο, κάθε συμπεριφορά, σχετίζεται άμεσα με την μία ή με την άλλη από αυτές τις λειτουργίες. Γι' αυτό και στην αρχή ο άνθρωπος θα πρέπει να καταλάβει σε τι διαφέρουν αυτές οι λειτουργίες των κέντρων : τι σημαίνει π.χ νοητική δραστηριότητα και με ποιον τρόπο εργάζεται / δραστηριοποιείται το νοητικό μας κέντρο (όπως επίσης και για τα υπόλοιπα). Εδώ, όσον αφορά την λειτουργία του νοητικού δηλ. θα πρότεινα και ένα βιβλίο, το "Ο Μηχανισμός του νου", Dion Fortune, Εκδόσεις "ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ". Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως το νοητικό μας κέντρο εργάζεται με την μέθοδο της σύγκρισης.

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2018, 20:33:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εδώ, φτάνουμε σε ακόμη ένα πολύ δύσκολο σημείο της αυτο-ενθύμησης. Στην σελ. 35 είχα αναφερθεί σ' αυτό :

quote:
[...]γιατί από δω και πέρα, ο τρόπος με τον οποίο παρατηρεί κάποιος τον εαυτό του, είναι αποκλειστικά δικός του*. Όσα εργαλεία και να δώσουν, όσες συμβουλές, όσα συστήματα και όσες θεωρίες κι αν παραθέσουν, είναι εντελώς άχρηστες για τον άνθρωπο γιατί ο καθένας μας είναι μοναδικός.

*κατά μία έννοια το "παρατηρώ" σημαίνει αντιλαμβάνομαι. Ο κάθε άνθρωπος όμως (κι εδώ βρίσκεται το νόημα της παραπάνω παράθεσης) αντιλαμβάνεται (παρατηρεί και προσλαμβάνει την πληροφορία της παρατήρησης) με τον δικό του τρόπο και αυτή η αντιληπτική του ικανότητα δεν γίνεται από τα ίδια κέντρα σε όλους τους ανθρώπους. Κάποιος μπορεί να αντιλαμβάνεται κυρίως μέσω του νοητικού του κέντρου, ενώ κάποιος άλλος μέσω του συναισθηματικού. Μερικοί πάλι, προσλαμβάνουν και αντιλαμβάνονται αυτό που παρατηρούν και με την σκέψη τους αλλά και με το συναίσθημά τους, άλλοι μέσω της σκέψης τους και των αισθήσεών τους ενώ άλλοι μόνο μέσω των αισθήσεών τους. Το ζήτημα είναι πως ο κάθε τρόπος πρόσληψης μας δίνει μια συγκεκριμένη όψη του φαινομένου / γεγονότος που παρατηρούμε. Με την βοήθεια του νοητικού βλέπουμε μια όψη των πραγμάτων, με την βοήθεια του συναισθηματικού μια άλλη όψη και με την βοήθεια των αισθήσεων μια τρίτη όψη. Πλήρη γνώση για μια παρατήρηση (ένα γεγονός / δεδομένο αντικείμενο) έχουμε όταν η πρόσληψη γίνεται ταυτόχρονα και με τα τρία (νου, συναίσθημα και αίσθηση).

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρινος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2287 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2018, 22:59:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πλήρη γνώση για μια παρατήρηση (ένα γεγονός / δεδομένο αντικείμενο) έχουμε όταν η πρόσληψη γίνεται ταυτόχρονα και με τα τρία (νου, συναίσθημα και αίσθηση).
Το ίδιο ισχύει και όταν κάνουμε την ανάλυση ενός γεγονότος;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2018, 10:22:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πύρινος

Το ίδιο ισχύει και όταν κάνουμε την ανάλυση ενός γεγονότος;


Για την ανάλυση ο άνθρωπος χρησιμοποιεί κυρίως το νοητικό του κέντρο και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να συμμετέχει και το συναισθηματικό. Οι αισθήσεις μπορεί να είναι αδιάφορες. Βλέπω π.χ έναν μπλε ουρανό. Το "μπλε", το χρώμα δηλ. είναι εντύπωση της όψης. Δεν αισθάνομαι κάτι. Βλέπω ένα άσπρο χαρτί. Το "άσπρο" είναι εντύπωση της όψης. Οι αισθήσεις ανήκουν στο ενστικτώδες κέντρο. Το συναισθηματικό κέντρο δεν χρησιμοποιεί την λογική για να εργαστεί. Η διαφορά του με τις αισθήσεις είναι πως δεν δημιουργεί αδιάφορα συναισθήματα (ευχάριστο / δυσάρεστο συναίσθημα).

Υπάρχουν περιπτώσεις που η ανάλυση πρέπει να γίνει μόνο με το νοητικό. Π.χ καταστάσεις που πρέπει να πρυτανεύσει όπως λέμε η λογική για να οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα. Και υπάρχουν και καταστάσεις που το αποτέλεσμα δίνεται από το συναισθηματικό. Σε ορισμένες πάλι περιπτώσεις που ενώ το αποτέλεσμα θα μπορούσε να δοθεί άνετα από το νοητικό (π.χ ένας χωρισμός), επικρατεί το συναισθηματικό και αλλάζει το αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι πως ο άνθρωπος - μηχανή είναι πάρα πολύ πολύπλοκος. Όλα τα κέντρα συνδέονται μεταξύ τους και η μια λειτουργία του ενός κέντρου δεν αφήνει ανεπηρέαστη την άλλη ενός άλλου κέντρου. Ο άνθρωπος πολύ συχνά μπερδεύει τα κέντρα που είναι υπεύθυνα για τις δραστηριότητές του και παίρνει ως νοητική μια λειτουργία του συναισθηματικού και ως συναισθηματική μια λειτουργία του νοητικού. Γι' αυτό και κατά την διάρκεια της εργασίας με τον εαυτό μας θα πρέπει να γίνει αυτός ο διαχωρισμός. Να μάθουμε δηλ. καλά να διαχωρίζουμε τις δραστηριότητές μας στα κέντρα τους χωρίς να μπερδεύουμε το ένα με το άλλο.

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

Edited by - kangaro on 30/10/2018 10:52:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρινος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2287 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2018, 16:15:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Zip
Για την ανάλυση ο άνθρωπος χρησιμοποιεί κυρίως το νοητικό του κέντρο και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να συμμετέχει και το συναισθηματικό. Οι αισθήσεις μπορεί να είναι αδιάφορες. Βλέπω π.χ έναν μπλε ουρανό. Το "μπλε", το χρώμα δηλ. είναι εντύπωση της όψης. Δεν αισθάνομαι κάτι. Βλέπω ένα άσπρο χαρτί. Το "άσπρο" είναι εντύπωση της όψης. Οι αισθήσεις ανήκουν στο ενστικτώδες κέντρο. Το συναισθηματικό κέντρο δεν χρησιμοποιεί την λογική για να εργαστεί. Η διαφορά του με τις αισθήσεις είναι πως δεν δημιουργεί αδιάφορα συναισθήματα (ευχάριστο / δυσάρεστο συναίσθημα).

Υπάρχουν περιπτώσεις που η ανάλυση πρέπει να γίνει μόνο με το νοητικό. Π.χ καταστάσεις που πρέπει να πρυτανεύσει όπως λέμε η λογική για να οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα. Και υπάρχουν και καταστάσεις που το αποτέλεσμα δίνεται από το συναισθηματικό. Σε ορισμένες πάλι περιπτώσεις που ενώ το αποτέλεσμα θα μπορούσε να δοθεί άνετα από το νοητικό (π.χ ένας χωρισμός), επικρατεί το συναισθηματικό και αλλάζει το αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι πως ο άνθρωπος - μηχανή είναι πάρα πολύ πολύπλοκος. Όλα τα κέντρα συνδέονται μεταξύ τους και η μια λειτουργία του ενός κέντρου δεν αφήνει ανεπηρέαστη την άλλη ενός άλλου κέντρου. Ο άνθρωπος πολύ συχνά μπερδεύει τα κέντρα που είναι υπεύθυνα για τις δραστηριότητές του και παίρνει ως νοητική μια λειτουργία του συναισθηματικού και ως συναισθηματική μια λειτουργία του νοητικού. Γι' αυτό και κατά την διάρκεια της εργασίας με τον εαυτό μας θα πρέπει να γίνει αυτός ο διαχωρισμός. Να μάθουμε δηλ. καλά να διαχωρίζουμε τις δραστηριότητές μας στα κέντρα τους χωρίς να μπερδεύουμε το ένα με το άλλο.


Μπορεί όμως το κέντρο να λύσει τα προβλήματά του; Δηλαδή βάζεις τον ασθενή να κάνει τον ιατρό στον εαυτό του;
Στο τέλος, τι ακριβώς είναι μια εσφαλμένη (εσωτερική) κατάσταση; Δηλαδή πώς δημιουργείται εξ αρχής;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2018, 20:27:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πύρινος

Μπορεί όμως το κέντρο να λύσει τα προβλήματά του; Δηλαδή βάζεις τον ασθενή να κάνει τον ιατρό στον εαυτό του;


Δεν γίνεται αναφορά σε λύση προβλημάτων. Αναφέρθηκα στο αποτέλεσμα μιας ανάλυσης. Το αποτέλεσμα αυτό δεν σημαίνει πως επιλύει κάποιο πρόβλημα, μπορεί να είναι και εσφαλμένο. Αν ένας άνθρωπος π.χ δεν διαχωρίσει σωστά κάποια συμπεριφορά του στα σωστά κέντρα και η καταγραφή του αυτή αφορά αυτό τα λάθος κέντρα τότε και η ανάλυση που θα κάνει θα οδηγήσει σε εσφαλμένο αποτέλεσμα.

quote:
Στο τέλος, τι ακριβώς είναι μια εσφαλμένη (εσωτερική) κατάσταση; Δηλαδή πώς δημιουργείται εξ αρχής;

Αυτή είναι μια πολύ γενική ερώτηση και μπορεί να αφορά πολλά πράγματα. Μια εσφαλμένη εσωτερική κατάσταση π.χ μπορεί να είναι ένα ελαττωματικό κέντρο που διαρκώς κάνει την δουλειά ενός άλλου. Επίσης, μια εσφαλμένη εσωτερική κατάσταση μπορεί να είναι και η λεγόμενη κρυστάλλωση σε λάθος βάση (αυτό θα το δούμε παρακάτω).

Το εκάστοτε κέντρο είναι υπεύθυνο για τις ελαττωματικές καταστάσεις. Όλες οι ελαττωματικές καταστάσεις προέρχονται από την κακή λειτουργία των κέντρων. Το ονειροπόλημα π.χ είναι μια αιτία για την κακή λειτουργία του νοητικού κέντρου.

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2018, 07:59:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πύρινος

Δηλαδή βάζεις τον ασθενή να κάνει τον ιατρό στον εαυτό του;


Κατά μία έννοια (ψυχολογική), ναι. Με βάση τα παρακάτω :

quote:
kangaro, σελ. 38

Όλο αυτό έχει σκοπό να μάθει κάποιος την λειτουργία της μηχανής / μηχανικότητάς του (το πώς δουλεύει αυτή η μηχανή και γιατί δουλεύει έτσι όπως δουλεύει) όπως επίσης και να εντοπίσει τα ελαττωματικά μέρη αυτής.


και

quote:
Gnostic Student, σελ. 38

Ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τις αιτίες της δυστυχίας


θα μπορούσε ο κάθε άνθρωπος να διορθώσει τα ελαττώματά του (την κακή λειτουργία των κέντρων του δηλ) και να αλλάξει κάποια πράγματα μέσα του, τόσο στον τρόπο που σκέφτεται όσο και στον τρόπο που πράττει. Τουλάχιστον, θα έφτανε δηλ. στο σημείο να δει τα πράγματα όπως αυτά είναι - αποκτώντας έναν βαθμό συνειδητότητας - κι όχι όπως τα βλέπει αυτός, υποκειμενικά, μέσα από ένα θολό τζάμι.

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2018, 08:29:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σκοπός όλου αυτού του συστήματος παρατήρησης (Gurdjieff) - το οποίο σε μένα προσωπικά έχει φέρει αρκετά αποτελέσματα, στον εαυτό μου δηλ. - είναι ο άνθρωπος να γίνει κύριος του εαυτού του. Μία κατάσταση δηλ. στην οποία ο ίδιος να μην επηρεάζεται από οποιαδήποτε εξωτερική επίδραση ή ερέθισμα τέτοιο που, υπό άλλες συνθήκες, θα τον ανάγκαζε να παρεκκλίνει από τον αρχικό στόχο του ή από την αρχική επιθυμία του να κάνει κάτι ή να πάρει μία λάθος απόφαση.

Προσωπικά, χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα, απαλλάχτηκα από αυτό που ονομάζουμε τύψεις για μία πράξη μου. Επίσης, με βοήθησε να βλέπω τις καταστάσεις και τα γεγονότα της ζωής μου, όπως είναι και να αντιμετωπίζω τις "στραβές" που λέμε χωρίς άγχος και αγωνία. Με βοήθησε επίσης να δω τον θάνατο ως συνέχεια της ζωής, ως μια φυσιολογική κατάληξη κάθε ζώντος οργανισμού και να ξεπεράσω πολύ εύκολα - "αναίσθητα" ήταν ο χαρακτηρισμός που μου έδιναν οι περισσότεροι - την απώλεια στενών συγγενών μου και του πατέρα μου. Με βοήθησε επίσης να αποκτήσω μια περίεργη για τον υπόλοιπο κόσμο, ηρεμία, στην προσωπική μου ζωή και στην εργασία μου όπως επίσης και μία πραγματική σχέση με τους γύρω μου (κι άλλα πολλά, που θα σας τα πω στη συνέχεια ... ).

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2330 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2018, 13:36:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Καλησπέρα φίλε PY8AGORAS, θα προσπαθήσω να κάνω ένα γενικό "σχεδιάγραμμα" της συζήτησης, ώστε να γίνει κατανόητο γιατί γίνεται όλη αυτή η συζήτηση και ποιό το αντικείμενό της

Ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τις αιτίες της δυστυχίας

Ώπα, basta λίγο εδώ. Να το πάρουμε αλλιώς.

Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό που πέταξες, και συμφωνώ σε ένα μικρό μέρος μαζί της.

Ο λόγος? Μην πάμε να δημιουργήσουμε το 'σύνδρομο του Κακομοίρογλου'.

Το να λέμε ότι ο ΚΑΘΕ άνρθωπος έχει μέσα του τις αιτίες της δυστυχίας είναι από άστοχο, έως και επικίνδυνο/αυτοκαταστροφικό τις περισσότερες φορές.

Δες το με παραδείγματα: Σε σένα (όλοι βιωματικά σκεφτόμαστε και λειτουργούμε άλλωστε, αυτό είναι το base ground που έχουμε).
Όπως λέει και ο Ζιπ για τον εαυτό του. Όπως λέω/θα πω κι εγώ για τον εαυτό μου, τις εμπειρίες μου.

Εγώ φίλε αυτό που βλέπω, είναι ότι το 90% της δυστυχίας -τουλάχιστον σε μένα- ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ σε μένα, αλλά σε τρίτους, δηλ σε παράγοντες και καταστάσεις που βρίσκονται ΕΚΤΟΣ του εαυτού μου.

Δέχομαι τη θέση ότι μπορεί για κάποια πράγματα και ως ένα σημείο να αυξομειώνουμε τη δυστυχία μας, ως βίωμα και ως συναισθηματική κατάσταση, αλλά και πάλι το αρχικό ερέθισμα προήλθε απ'εξω. Από άλλο γεγονός ή άλλο άνθρωπο.

Το μόνο που μπορούμε να ελέγξουμε είναι ο αντίκτυπός του σε μας, στην ψυχοσύνθεσή μας, στις αντιδράσεις μας,και αυτό είναι όλο. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Είσαι γάβρος για παράδειγμα, και την τρως από τον ΠΑΟΚ.
Αυτό είναι ερέθισμα δυστυχίας για ένα γάβρο.
Όμως το αν θα δυστυχήσεις/στεναχωρεθείς για 5 λεπτά, ή για 1 βδομάδα, ή αποτελέσει και αιτία να πηδήξεις από το μπαλκόνι από τη στεναχώρια και τη δυστυχία σου -υπ'αυτή την έννοια, ναι ισχύει αυτό που είπες, ότι η δυστυχία (δηλ. το μέτρο της, το μέγεθός της, το πόσο ζημιά θα σου κάνει, πόσο "θα σε κατεβάσει" στα πατώματα,κλπ) εξαρτάται από εσένα και την κοσμοθεώρησή σου.

Όμως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, και εφόσον μιλάμε για νορμάλ ανθρώπους, σοβαρούς, ισορροπημένους, νουνεχείς, έχοντες σώας τας φρένας, κλπ
σε αυτούς φίλε η αιτία της δυστυχίας ΔΕΝ βρίσκεται εντός τους.

Βρίσκεται κατά κύριο λόγο, σε αυτά που βλέπουν , ακουνε , μαθαίνουν, κλπ από το γύρω τους κόσμο. Και κυρίως τον ανθρωπογενή κόσμο/πολιτισμό/σύστημα.

Όταν εγώ μαθαίνω ότι ένα παιδάκι λιμοκτονεί στη Σομαλία ή σκοτώνεται από αδεσποτα πυρά στην Υεμένη ή στη Συρία,
ΝΑΙ είμαι δυστυχής και στεναχωριέμαι. Βλέπω μια συστημική/global αδικία.
Όμως δεν είμαι υπεύθυνος , ούτε την προκάλεσα εγώ, και στην τελική μάλλον δεν μπορώ και να λύσω το πρόβλημα (ακόμα και αν γινόμουν Γιατρός χωρίς σύνορα πχ. ή εθελοντής νοσοκόμος ΄,κλπ). Άρα τι? Αυτό που μένει να κάνω, για να μην είμαι δυστυχής, όπως λέει και ο Ζιπ με τα Γκουρτζιεφιάνικά του είναι να μάθω να διαχειρίζομαι όλον αυτόν τον αντίκτυπο των ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ερεθισμάτων και πηγών δυστυχίας, στο κομμάτι του πώς κάνουν affect σε μένανε, και πώς τα βιώνω εγώ.

Η Γιωργίτσα πχ. σε κάτι τέτοια, από ότι λέει, της ερχότανε νταμπλάς, και πήγαινε στο κρεβάτι της και κοιταζε το ταβάνι, και την έπιανε απελπισία και μαυρίλα για δυο 24ώρα και βάλε....

Ε, εγώ, μπορεί να είμαι πιο κυνικός, λέω δε γ@μιέται, ας όψονται τα κοπρόσκυλα της παγκόσμιας ελίτ, και όποιος τσόγλανος φταίει , που αυτή τη στιγμή, σκοτώνονται παιδάκια και άνθρωποι, υποσιτίζονται ή αρρωσταίνουν παιδάκια κλπ σε όλο τον κόσμο, ρημαζεται η Γη και το περιβάλλον, κλπ από όλο αυτό το σύστημα και τις τακτικές που εφαρμόζονται, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Πώς διάολο λοιπόν η δυστυχία μας είναι Εσωτερικό μας πρόβλημα, μέσα σε αυτόν τον μπουρδελόκοσμο που ζούμε, και που αυτός (δηλ. το σύστημα και οι δημιουργοί του) μας την προκαλεί?


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2330 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2018, 11:48:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σε είπα. Άμα δεν το πας απ' την αρχή, δεν έχει νόημα να συμμετέχεις σε μια τέτοια κουβέντα. Δηλ. άμα έχει κάποιος επίγνωση (που εννοείται πως δεν είναι και τίποτε super ουάου μαγικό, τρομερό και φοβερό - απλό πράγμα είναι - ), τι να μπει να κάνει στο θέμα ;

Κουβέντα κάνουμε ρε συ. Όλοι έχουμε κάτι να πάρουμε και κάτι να δώσουμε. Δεν είναι ανάγκη να είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο.
Μπαίνω με ειλικρινή διάθεση συζήτησης, να πω την άποψή μου και τη γνώμη μου, και να δω/διαβάσω κάποια πράγματα από τις αντιλήψεις και τις γνώμες των άλλων, που πιθανόν δεν τα γνώριζα ή δεν τα ερμήνευα το ίδιο.

quote:
WTF
για κάντο λίγο πιο λιανό αυτό ρε φίλε

Θα σε πάει στα υδρογόνα τώρα και θα γίνει μύλος εδώ. Αναφέρεται σε είδη τροφής και στην διαδικασία πρόσληψης της τροφής (και συγκεκριμένα του υδρογόνου που περιέχουν αυτές) από τον άνθρωπο. Είναι πολύ εξειδικευμένο θέμα, αναγκαίο μεν, αλλά δυσνόητο. Ας κάνει μια προσπάθεια ο Gnostic Student και σχολιάζω κι εγώ (σαν τον Ζαμπέτα ένα πράγμα στον Χατζιδάκι).


Να, πχ αυτό με τα 'υδρογόνα' εγώ δεν το γνωρίζω. Δηλ. τί είναι, και τι σχέση έχει με το παρόν θέμα.
Δεν θα πρέπει να διαφωτιστούμε λίγο από αυτόν που το έριξε στην κουβέντα ας πούμε?

quote:
Το εύκολο είναι να κάνεις μια διανοητική μελέτη (χρησιμοποιώντας το διανοητικό κέντρο) για να βγάλεις ορισμένα συμπεράσματα. Το δύσκολο είναι να κάνεις μια διαισθητική μελέτη εκεί που δεν φτάνει ο νους, καθώς η σκέψη είναι από τη φύση της ένα πολύ περιορισμένο εργαλείο παρόλο που στον σύγχρονο κόσμο υπάρχει η εντύπωση οτι η σκέψη έχει κάποιου είδους παντοδυναμία. Αν ήταν έτσι βέβαια, θα ήταν αρκετό να σκεπτούμε π.χ. οτι θέλουμε να κόψουμε το τσιγάρο και θα το κόβαμε ή θα σκεπτόμασταν οτι θα θέλαμε να μην κοιτάμε γυναίκες πλην της δικιάς μας και θα σταματούσαμε.
Στην πραγματικότητα δεν έχουμε ούτε την θέληση ούτε την συνειδησιακή ενέργεια για να κάνουμε κάτι τέτοιο - πραγματικές αλλαγές.

Σημαντικότερο από τη διατροφή (στην οποία αναφέρθηκα εν συντομία ήδη και δεν είναι τίποτα καινούριο ή διαφορετικό από αυτά που λίγο πολύ λένε και οι ιατροί και κανένας δεν εφαρμόζει) είναι η μετατροπή ενεργειών παράλληλα και στα τρία επίπεδα: Μετατροπή των εντυπώσεων (αυτοπαρατήρηση), Μετατροπή των τροφών (διατροφή), Μετατροπή των σεξουαλικών ενεργειών (αλχημεία).


Ωπ, αυτό με άρεσε. Το περί "συνειδησιακής ενέργειας".
Θα θελα να αφιερώσουμε 5-6 γραμμούλες και γι'αυτό.

Το άλλο με την αλχημεία στα σεξουαλικά, ακόμη δεν το πιασα.
Τι νόημα έχουν αυτές οι μετατροπές, και τί ακριβώς είναι? Το είδος και η σκοπιμότητά τους δηλαδή.

quote:
Για σκεψου ομως


Ολες σχεδον οι αρρωστιες ειναι ψυχοσωματικες


Δεν ξερω αυτο αν σου λεει κατι


Πολλες φορες στεναχωριομαστε και ξεσπα σε εγκζεμα πονο στο στομαχι η οπουδηποτε αλλου


Εντάξει, μην γενικεύουμε πάλι. Ισχύει αυτό που λές, αλλά εν μέρει, και απλώς σε μια γκάμα συμπτωμάτων/ασθενειών.

Πχ. είναι γνωστό ότι σε καταστάσεις έντονου στρες, το ψυχικό ερέθισμα και η ψυχική κατάσταση βαράει και στο σωματικό. Συνήθως αυτά που λές, στομάχι, κεφάλι, κλπ

Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ΟΛΕΣ οι αρρώστιες έτσι. Ούτε καν οι περισσότερες ή σοβαρότερες.
Οι καρκίνοι πχ βγαίνουν σε πραγματικά τυχαίο δείγμα.

Παιδιά γεννιούνται με εκ γενετής ασθένειες ανίατες ή μη (τι ψυχοσυναισθηματικό πρόλαβαν να κάνουν ώστε να ['προκαλέσουν' την ασθένεια όντας νεογέννητα βρέφη?)

quote:
Κακκο του κεφαλιου σου Πυθαγορα γλυκιε μου


Εδω δεν μιλαμε για εσωτερισμο αλλα για ποιοτητα της ζωης σου η οποια θα καθοριστει στα μεγιστα απο αυτο που καταναλωνεις

Ο εσωτερισμος απλα η μαλλον ο δρομος του εσωτςερισμου ....απαιτει ανθρωπους οι οποιοι γνωριζουν πως να ισοροπουν και εχουν ισοροπησει στην ζωη τους


Αν τρως χοιρινα .....και κατα την αποψη μου οποιοδηποτε ειδος τροφης η οποια προερχεται απο θανατο και βια .......αυτο ακριβως θα αποκομισεις


Αν τρως ζαχαρες ακομα χειροτερα


Αυτο ομως ειναι ενας αγωνας και μακροχρονια μελετη και οχι απλη νουθεσια


Στο χωριο μου λεμε .........


Λαγος την φτερην ετριβε .....κακκο τσι κεφαλης του


Εννοείται ότι επιζητούμε το μέτρο, και προσπαθούμε να απέχουμε από την κατάχρηση σε οτιδήποτε. Καμια κατάχρηση δεν αποβαίνει σε καλό.

Όμως το να το γυρίσουμε σε βέγκαν και λιτοδίαιτους μάλλον δεν είναι και η ενδεδειγμένη λύσις.
Για να αρχίζουμε μετά να παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής, πρωτείνες και βιταμίνες που θα μας λείπουν επειδής δεν θα τρώμε νιονιο και τσιτσι?

Όσο για το 'βίαιο' του πράγματος, υποτιθεται ότι πλέον τα ζώα δεν θανατώνονται ώστε να αποφεύγευται ει δυνατόν το στρες του θανάτου ή το σύνδρομο του μελλοθανάτου σε αυτά.

Αλλά και με τα χορταρικά μήπως το ίδιο δεν γίνεται?
Η γιαγιά μου όταν έκοβε τα ραδίκια και τα ξερίζωνε με το σουγιά, μπορώ να σου πώ ότι το έκανε με περισσότερη αγριάδα από όταν έσφαζε κόκορα.... Το καημένο το ραδίκι δηλαδή δεν είχε βίαιο θάνατο/αποκοπή από τις ρίζες του?

quote:
Όλο αυτό έχει σκοπό να μάθει κάποιος την λειτουργία της μηχανής / μηχανικότητάς του (το πώς δουλεύει αυτή η μηχανή και γιατί δουλεύει έτσι όπως δουλεύει) όπως επίσης και να εντοπίσει τα ελαττωματικά μέρη αυτής. Εννοείται πως αν μάθει κάποιος να παρατηρεί σωστά τον εαυτό του μπορεί να επιτύχει σημαντικές αλλαγές στη ζωή του και να αλλάξει κάποιες συμπεριφορές που δεν θέλει να τις έχει.

Να μια καλή σωστή και περιεκτική διαπίστωση.
Συμφωνώ με αυτό.

quote:
Οποιαδήποτε αλλαγή είναι αδυνατη χωρίς τη μετατροπή/χρήση του υδρογόνου Si 12, δηλαδή χωρίς την Θεϊκή Μητέρα που είναι η ίδια η σεξουαλική ενέργεια

Η σεξουαλική ενέργεια οικοδομεί και η σεξουαλική ενέργεια καταστρέφει


Μεγάλες κουβέντες αυτές, και όπως είπα αξίζει τον κόπο να το πάμε λίγο παρακάτω.

quote:
Την έννοια του σημαντικού και του ασήμαντου ο κάθε άνθρωπος την ερμηνεύει διαφορετικά. Κάτι που είναι σημαντικό για μένα, για σένα μπορεί να μην έχει καμία απολύτως σημασία. Πες μου τι θεωρείς εσύ σημαντική αλλαγή για σένα και θα σου πω αν μπορεί να επιτευχθεί ή όχι.

Οου γιες. Ανέφερα και το παράδειγμα με τη ήττα του γάβρου παραπάνω. Τι είναι σημαντικό, τί είναι ασήμαντο, τι είναι δυστυχία , τι είναι ευτυχία, και τί αντίκτυπο έχουν τα εξωτερικά γεγονότα/ερεθίσματα στον καθένα από μας.

quote:
Ετσι βλεπουμε ανθρωπους να ασχολουνται με τον διαλογισμο .....αλλα επειδη εχουν καταναλωσει τονους κονσερβας ....δεν εχουν την παραμικρη κατανοηση .......του γιατι κανουν αυτο που κανουν

Και αυτο ειναι που με κανει να υποπτευομαι το πανθεον του εσωτερισμου


Ρε συ σύντεκνε, αυτό έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε.
Είναι η πεμπτουσία της Επίγνωσης.

Τί κάνω, και γιατί το κάνω.
Να είμαι συνειδητοποιημένος, απολύτως, σε ΄ό,τι κάνω ή θέλω ή πάω να κάνω.
Τότε έχω κάνει ίσαμε και το 90% της δουλειάς. Μετά μένουν οι λεπτομέρειες και τα φτιασίδια μόνο. Τα χοντρά έχουν φύγει.

Ο κόσμος όμως πάσχει σε αυτό. Ελάχιστοι το αναγνωρίζουν ως κομβικό στάδιο και ακόμα πιο λίγοι προσπαθούν να το κάνουν βίωμα και πράξη συνεχώς και αδιαλλείπτως.


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
1680 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2018, 20:38:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xristosxatz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
κατά μία έννοια το "παρατηρώ" σημαίνει αντιλαμβάνομαι. Ο κάθε άνθρωπος όμως (κι εδώ βρίσκεται το νόημα της παραπάνω παράθεσης) αντιλαμβάνεται (παρατηρεί και προσλαμβάνει την πληροφορία της παρατήρησης) με τον δικό του τρόπο και αυτή η αντιληπτική του ικανότητα δεν γίνεται από τα ίδια κέντρα σε όλους τους ανθρώπους. Κάποιος μπορεί να αντιλαμβάνεται κυρίως μέσω του νοητικού του κέντρου, ενώ κάποιος άλλος μέσω του συναισθηματικού. Μερικοί πάλι, προσλαμβάνουν και αντιλαμβάνονται αυτό που παρατηρούν και με την σκέψη τους αλλά και με το συναίσθημά τους, άλλοι μέσω της σκέψης τους και των αισθήσεών τους ενώ άλλοι μόνο μέσω των αισθήσεών τους. Το ζήτημα είναι πως ο κάθε τρόπος πρόσληψης μας δίνει μια συγκεκριμένη όψη του φαινομένου / γεγονότος που παρατηρούμε. Με την βοήθεια του νοητικού βλέπουμε μια όψη των πραγμάτων, με την βοήθεια του συναισθηματικού μια άλλη όψη και με την βοήθεια των αισθήσεων μια τρίτη όψη. Πλήρη γνώση για μια παρατήρηση (ένα γεγονός / δεδομένο αντικείμενο) έχουμε όταν η πρόσληψη γίνεται ταυτόχρονα και με τα τρία (νου, συναίσθημα και αίσθηση).


Εδω μιλαμε για την παρατηρηση του εαυτου ........και των λειτουργιων του


Εξ αυτου η παρατηρηση ειναι κατι διαφορετικο απο τα κεντρα

Η παρατηρηση στην οποια αναφερομαστε.......αυτοπαρατηρηση αποστασιοποιηση ..... παρατηρει τα κεντρα.... και δεν μπερδευεται με αυτα


Για αυτο μιλαμε και για αποστασιοποιηση


Τα κεντρα εμπλεκονται σε........ συνηθεις... καθημερινες για ολους μας καταστασεις ...επηρεαζοντας την αντιληψη παρατηρηση γνωμη κλπ


Αλλα αυτο δεν ειναι αυτοπαρατηρηση


Δεν επηρεαζουν ομως την αποστασιοποιημενη αισθηση αυτοπαρατηρησης


Η αυτοπαρατηρηση ξαναλεω ειναι εργαλειο κατασταση παρατηρησης των λειτουργιων των κεντρων .......και οχι μερος αυτων


Αν γινει μερος αυτων δεν ειναι αυτοπαρατηρηση

Η αυτοπαρατηρεηση...... αν δεν ειναι αποστασιοποιηση ....δεν ειναι αυτοπαρατηρηση

Αυτος ειναι και ο λογος...... λογω δηλαδη ......ελειψης ικανοτητος να αυτοπαρατηρηθουμε αποστασιοποιηθουμε....... παραμενουμε στασιμοι σε επιπεδο κατανοησης και υπαρξης


Η αυτοενθυμηση ειναι βασικο συστατικο της αποστασιοποιησης


Η αυτοενθυμηση επειδη αντιπροσωπευει ενα καθαρο ενεργειακο πεδιο ......,γινεται αυτοματα..... εργαλειο και κατασταση ......... αμεσης ανιχνευσης.... των επιπροσθετων ψυχολογικων στοιχειων .......,που λαμβανουν χωρα την καθε στιγμη


Η αυτοενθυμηση εξ ορισμου ,ειναι μια εντονη αισθηση εαυτου ......με σαφως διαφορετικη γευση και υφη ...... απο αυτην των επιπροσθετων στοιχειων ....


Και ειναι η αισθηση αυτη ......που επιτρεπει την αμεση αντιληψη της ποιοτητος .... των εγω

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
1680 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2018, 21:03:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xristosxatz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και κατι ακομα

Η μελετη των κεντρων δεν ξεκινα απο την αναφορα σε αυτα


Και παρ ολο που η υπαρξη των κεντρων ειναι αδιαμφισβητητη πραγματικοτητα ......,μπορει να αποβει μοιραια....... για τον πνευματικο αναζητητη ,


Οπως αλλωστε και οποιαδηποτε θεωρια ειναι μακρυα απο το επιπεδο κατανοησης του


Η αναφορα πανω στα κεντρα βεβαια ....ειναι πολυ πιο κοντα στην μελετη που καλουμαστε να επιδοθουμε .....σε σχεση με αλλες θεωριες

Αυτο ομως .... σε καμμια περιπτωση.....δεν την καθιστα ακινδυνη .....σε σχεση το ποσο αστοχο και επικινδυνο ειναι....... να προσπαθουμε σε επιπεδο ....διαφορο της πραγματικης μας κατανοησης ....

Η μελετη των κεντρων ξεκινα απο την γνησια αναρωτηση ... ΤΟΥ....... .ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στον ψυχισμο μας


Πολυ μετα θα αντιληφθει κανεις...... ,οτι ολος ο ψυχισμος .....ειναι μερος ........ του εφευρεθεντος συστηματος των κεντρων


Θα ερθει ομως...... ως διαπιστωση και αποροια μελετης και ερευνας ...... ,

Και οχι σαν δεδομενο ....το οποιο.... θα αποροφησει ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ..... απο τα οντως καιρια ζητηματα ......,που καλουμαστε να μελετησουμε .......


Και που εν τελη αποτελουν οντως .....μερος λειτουργιας των κεντρων

Θα αποβει δε...... τροχοπεδη και καθυστερηση ....... στην πραγματικη εργασια και ερευνα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
1680 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2018, 21:30:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xristosxatz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ετσι η αυτοπαρατηρηση αποστασιοποιηση ......ειναι πολυ μακρυα απο το κοινο επιπεδο κατανοησης και προσεγγισης


Προηγειται η αυθορμητη και αφτιασιδωτη μελετη των λειτουργιων


Η ανιχνευση αιτιων....... γιατι συμβαινει το οτιδηποτε

Σαν ενας οποιοσδηποτε ερευνητης...... και οχι σαν εσωτεριστης μυστικιστης, ακολουθος ,η γνωστης

Πρωτευει η εφαρμοφη διαιρεσης της προσοχης ..... της αναδρομικης θεασης των καταστασεων...... ...και ....... ολες οι μορφες θεληματικης φαντασιας ....αφαιρετικης μεθοδου ...και οτι ο καθενας ανακαλυψει οτι λειτουργει


Πως τα πραγματα ηταν πως ενδεχωμενως θα ειναι


Ολα αυτα ......εχουν το δυναμικο να μας περνουν απο την θεση στην αντιθεση .....

Η προτερη μελετη και ερευνα .....των στοιχειων που συννιστουν ψυχισμο θα ωοθηση σε αυτο

Περναμε απο την θεση στην αντιθεση καθε αισθηση η οποια αποροφα προσοχη


Γιατι η καθε τετοια αισθηση ειναι και συστατικο ψυχισμου

Μονο περνωντας απο την θεση στην αντιθεση αντιλαμβανομαστε την ταυτιση ....και τις αρχες που την διεπουν

Το περασμα απο την θεση στην αντιθεση ειναι πραγματικα μακροπροθεσμος σκοπος και στοχος


Με το περασμα απο την θεση στην αντιθεση ....μαθαινουμε εν τελη .....ΤΙ καλουμαστε να παρατηρησουμε .....και ΠΩΣ


Δεν υπαρχει αλλος τροπος να κανουμε αυτερς τις διαπιστωσεις


Σιγα σιγα ολο και περισσοτερες καταστασεις μας δειχνουν το ποσο μεγαλο ειναι το φασμα των επιπροσθετων στοιχειων

Αντιλαμβανομαστε το ποσο σημαντικη ειναι η αυτοενθυμηση

Και ολα απο εμπειρια και οχι επειδη καποιος το προτεινε


Αν το κανουμε επειδη καποιος το προτεινε .....ελειπομαστε υποβαθρου κατανοησης .....

Το αποτελεσμα παραμενουμε στασιμοι


Οι θεωριες ειναι κυριως για να επιβεβαιωνουν μια πορεια .....


Και αφου την επιβεβαιωσουν....σταθεροποιουν και ενδυναμωνουν την μελετη

Οι θεωριες δεν ειναι μελετη


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
1680 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2018, 21:45:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xristosxatz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Οι θεωριες δεν ειναι μελετη

Εξ αυτου δεν ειναι παραγωγικες με την ενοια οτι .....

η αφηγηση ....η.... εκφραση τους δεν συμβαλει στην διεθρυνση της κατανοησης πανω σε αυτες και τον εαυτο


Η εκφραση τους....... μπορει μονο να συμβαλει στην αποδομηση τους


Αντιθετα οταν εκφραζουμε.... θεσεις..... υποψιες.... αποριες....περιγραφες.... του πως βλεπουμε .... πανω στην λειτουργια μας τοτε γινεται οντως κατι περιεργα αποκαλυπτικο ...σε επιπεδο διευρυνσης αντιληψης

Ενα ειδος αναδρομικης θεασης του οποιουδηποτε περιεχομενου μας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
1680 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2018, 09:15:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xristosxatz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παρατηρηση και αυτοπαρατηρηση ειναι δυο ενοιες τελειως διαφορετικες


Αυτοπαρατηση αποστασιοποιηση ..... ενοειται......... οτι η παρατηρηση γινεται ....... αμεσα ..........στο τωρα....

Κατι που απαιτει αυτοενθυμηση ..........


Με αλλα λογια να ΕΙΜΑΣΤΕ

Η αυτοενθυμηση με την σειρα της απαιτει καθαρο εσωτερικο περιβαλον ... καθαρη ενεργεια ....και αυτο για τον δικο μας κοσμο σημαινει.....βαθεια γνωση...των λειτουργιων του εαυτου

Τοσο βαθεια που να επιτρεπει τον εξαγνισμο ....

Παρατηρηση ομως απλη ......και εξαγωγη συμπερασματων...... για το τι διαδραματιζεται μεσα μας ...μπορει να γινει μεσω μελετης ερευνας .......και τεχνικων


Παρατηρηση απλη .....μπορει να γινει....... μεσω μελετης του εαυτου δηλαδη ....... των κεντρων

Λεγοντας....ονομαζοντας ομως .....κεντρα.....θα πρεπει να γινει σαφες για τον μελετητη ....οτι αν λαβει μια παρομοια θεωρητικη αποψη .....αυτο αντιπροσωπευει ....για αυτον .....μονο μια ονομασια


Προυποθεση ...... για να γινεται χρηση ....της ονομασιας αυτης ....να υπαρχει παρακαταθηκη .....

Να εχει αποκτηθει ...... καποιο υποβαθρο κατανοησης ...

Αν δεν γινει κατι παρομοιο ....το ενδιαφερον και η προσοχη .....θα προσκολαται στην κενη γνωση ...με οτι αυτο μπορει να σημαινει


Θα πρεπει να δημιουργηθει..... τετοιο υποβαθρο ......που η προσοχη και η ερευνα .......να απευθυνεται....... και να εχει ως αντικειμενο....... τον εαυτο .....και οχι την ενοια


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 46 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy