ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 Η πανδημία covid-19 στην Ελλάδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2020, 11:45:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Panos X, έχουμε επίσης και μια άλλη επιδημία σε εξέλιξη, λέγεται info-demic. Μια πανδημία παραπληροφόρησης, όπου ο καθένας που αυτοαποκαλείται σοβαρός, υπεύθυνος, γνώστης ή ειλικρινής, γράφει κυριολεκτικά ότι του κατέβει στο κεφάλι και διάφοροι άλλοι αναλαμβάνουν, πολλές φορές καλοπροαίρετα, την αναμετάδοση της παραπληροφόρησής του. Φυσικά και να συμβαίνει αυτό που ισχυρίζεται, μπορεί να συμβαίνει για 1002 άλλους λόγους, όπως μια πολύ σοβαρή κάμψη στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα, που συνεπάγεται και κάμψη στην κατανάλωση, στις καταναλωτικές συνήθειες συγκεκριμένα, η χρήση κινητών είναι μια από αυτές. Μπορεί να έχει συμβεί καθολική αύξηση χρεώσεων ή τα νούμερα αυτά να είναι καρτοκινητά και να άλλαξαν οι όροι χρήσης προς το δυσμενέστερο. Μπορεί να συμβαίνει ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς, εκτός από το να πέθαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι από covid. Μπορείς φυσικά επίσης να υποθέσεις ότι η φίλη σου η Κινέζα λέει χονδροειδέστατα ψέμματα, για να εκθέσει το καθεστώς ή με κάποια παρόμοια κίνητρα.

Edited by - Heretic on 27/03/2020 14:33:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Panos_X
Νέο Μέλος


21 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2020, 17:26:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@AitheroVamon @Heretic
Συμφωνώ και με τους δύο σας. Πιο πολύ το ποσταρα γιατί μου έκανε εντύπωση που ξαφνικά κυκλοφορούν διαφορα κείμενα καταμέτρησης των πιο απιθανων πραγμάτων όπως αυτο με τις ανενεργες συνδέσεις στην Κινα. Να μη σας κουράζω τώρα, κάπου είδα μέχρι και ημερήσια καταμέτρηση κινουμένων οχημάτων στην Κινα. Και φυσικά όλοι προσπαθούν να τα συσχετισουν με ένα σενάριο για τον covid-19.Απο που αντλουν όλα αυτά τα στοιχεία, μερικοί, αν όχι από τη φαντασία τους;

Τέλοσπαντων εγώ από τη μεριά μου θέλω να καταθέσω ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η πανδημία της μ......ς στον πλανήτη είναι ανικητη προς το παρόν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2020, 11:42:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους και εύχομαι να είστε όλοι καλά. Θα ήθελα να σας μεταφέρω μια συζήτηση που είχα προσφάτως με έναν πολύ καλό μου φίλο και εξαίρετο επιστήμονα, ερευνητή και νυν καθηγητή στο Παν. Δυτικής Μακεδονίας. Η βασική μου ερώτηση ήταν τι πιστεύει αυτός σχετικά με την αυτήν την πανδημία και σε σχέση με αυτόν τον ιό. Μου είπε το εξής :

Ας υποθέσουμε πως ο ιός αυτός είναι η γνωστή σε όλους μας κολλιτσίδα ή κολτσίδα. Δηλ. ένα φυτό που οι περισσότεροι από εμάς, πιτσιρικάδες, όταν περνούσαμε μέσα από αλάνα με χορτάρια, κολλούσε στα ρούχα μας. Αν φορούσες ένα βαμβακερό ύφασμα, ένα κοτλέ παντελόνι π.χ κολλούσε. Αν φόραγες όμως ένα Gore-Tex ύφασμα, κολλούσε ; Όχι. Εδώ λοιπόν έχουμε έναν ιό ο οποίος άρχισε να κολλάει και σε ένα Gore-Tex ύφασμα, αλλά πώς ; Από την μια μέρα στην άλλη. Δεν υπήρχε δηλ. μια περίοδος "προπόνησης" του ίδιου του ιού. Αν σου πω, ότι σήμερα το δεξί μου χέρι μπορεί να σηκώσει 15kgrs, πόσο πιστευτό θα είναι αν σου πω αύριο ότι το ίδιο χέρι μπορεί να σηκώσει 50kgrs χωρίς να μεσολαβήσει μια εύλογη περίοδο προπόνησης ; Με βάση λοιπόν τα όσα πράγματα γνωρίζει αυτός ο άνθρωπος, δεν μπορεί κατ' αυτόν να υπάρξει μια μετάλλαξη ή μια αλλαγή στο γονιδίωμα ενός ιού που να έχει τέτοιο ρυθμό διασποράς της μόλυνσης, τέτοιο infectivity δηλ. Ναι, μπορεί ένας ιός να μεταλλαχθεί, δηλ. μπορεί η κολτσίδα να αρχίσει να κολλάει στο Gore-Tex αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά. Δηλ. την πρώτη μέρα θα πας στο σπίτι σου και θα δεις δυο - τρεις κολτσίδες κολλημένες στο ρούχο σου. Δεν εμφανίσθηκε κανένας να μας πει "ρε παιδιά, η κολτσίδα μέχρι χθες δεν κολλούσε στο Gore-Tex, σήμερα είδα δυο κολλημένες, τι γίνεται ;". Αντιθέτως, εμφανίσθηκε ένα φαινόμενο το οποίο από την μία μέρα στην άλλη, εμφανίσθηκε σε έναν άνθρωπο και τις επόμενες μέρες κόλλησαν αμέσως κάτι χιλιάδες άνθρωποι (Κίνα). Η απάντησή του στο ερώτημά μου, πώς το εξηγεί αυτό ήταν ότι πιθανόν οι επιστήμονες δεν γνώριζαν γι' αυτόν τον ιό, τον θεωρούσαν γρίπη και συμπεριελάμβαναν και τα θύματά του, στον αριθμό των θυμάτων της γρίπης.

Τώρα, το ερώτημα είναι το εξής : Μπορεί να κατασκευαστεί ένας ιός, μια κολτσίδα, που θα κολλάει από την μια μέρα στην άλλη, από το κοτλέ στο Gore-Tex, χωρίς να μεσολαβεί καμία χρονική περίοδος "προπόνησής" του ; Και η απάντησή του ήταν : Χαλαρά!

Η κουβέντα μας έκλεισε με το εξής από την μεριά του : "Η απορία μου, δεν είναι κάτι εύκολο να απαντηθεί. Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά περιμένω από τους συναδέλφους μου να μου εξηγήσουν τον μηχανισμό μιας αιφνίδιας μετάλλαξης. Θα ήθελα να ξέρω δηλ. το πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στην φύση".

Δεν θέλω να το πάω πιο πέρα, αφήνω τα συμπεράσματα δικά σας ...


Edited by - kangaro on 28/03/2020 12:55:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2020, 17:04:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νομίζω kangaro ότι κάπου δεν στέκουν αυτά που λέει ο φίλος σου ο καθηγητής. Και εξηγούμαι. Ο ιός αυτός ειναι νέος. Δεν ειναι μετάλλαξη ενός άλλου ιού που ξέρουμε ότι χτύπαγε ανθρώπους (βλ. SARS, MERS κλπ). Δεν ξέρουμε πως συμπεριφέρονταν στους παγκολίνους, στις νυχτερίδες ή απ' όπου αλλού μας πέρασε. Υπάρχουν και άλλοι μεταδοτικοί ιοί, πιο μεταδοτικοί από αυτόν. Το ύπουλο της υπόθεσης ειναι ότι αυτός έχει πολλούς ασυμπτωματικούς φορείς, οι οποίοι έκαναν (και κάνουν) την διασπορά, όχι η ότι έχει κάποια ασυνήθιστα μεγάλη μεταδοτικότητα. Είναι προφανές ότι η περίπτωση **** happens μπορεί να θεωρηθεί η πιο πιθανή. Όσο για αυτούς που λένε ότι κατασκευάστηκε, νομίζω πως το κρίνουν μόνο εκ του αποτελέσματος, όχι με σοβαρά κριτήρια. Και τα κριτήρια επίσης του τύπου Wuhan-400, ότι δηλαδή οι τύποι με τις άσπρες φόρμες στα υπόγεια εργαστήρια, ξεσήκωναν ιδέες από μυθιστορήματα, ειναι αστεία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2020, 18:08:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ θα έλεγα πολυ απλά ότι έχει πέσει ολόκληρος ο πλανήτης "επάνω" απο τον ιο.
Απο κρατικά ως ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα, Πανεπιστήμια, φαρμακοβιομηχανιες κτλ κτλ και προσπαθούν να τον αποκρυπτογραφησουν.
Επομένως δεν θα μπορούσε κάτι τέτοιο να κρατηθεί κρυφό
Εχω την αίσθηση (με βάση επιστημονική μελέτη που είχα διαβάσει παλιότερα όσων αφορά ιούς) οτι οι "πειραγμένοι" Ιοί, είναι πολυ εύκολο να καταλάβεις οτι είναι "εργαστηριακοι"
τι και πως, δεν το θυμάμαι.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2020, 19:00:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα ... υποτίθεται πως ο ιός αυτός ανήκει σε μια ομάδα κορονοϊών και είναι ξαδερφάκι ας πούμε με τον SARS. Υπάρχει μεγάλη γενετική ομοιότητα με τον SARS (βλ. https://www.thes.gr/apopseis/kala-nea-dokimes-gia-pithani-therapia-tou-koronoiou/?fbclid=IwAR2MPbfSwg6gtjEDnAM6kjXtMODql_YHaLJ0eh7tFNkYjY2bHVLa_iZFBIA) Συνεπώς, τι νέος είναι ; Νέος είναι ως προς την συμπεριφορά του. Και αυτή η συμπεριφορά του είναι που εγείρει ερωτήματα. ok, ας πούμε πως δεν είναι μετάλλαξη. Πως είναι δυνατόν από την μια στιγμή στην άλλη, να έχει τέτοια infectivity ; Θα έπρεπε να υπάρχουν κάποια προηγούμενα στάδια. Εδώ ρε συ Heretic, κόλλησε ένας και μετά την επόμενη μέρα, σαν να είχε πέσει ατομική βόμβα και είχαν μολυνθεί σε χρόνο dt μερικές χιλιάδες, αστραπιαία. Φίλε, αυτό νομίζω, δεν δικαιολογείται.

Έπειτα, υπάρχουν κι άλλα ερωτηματικά. Στην Γκάνα ας πούμε, τι γίνεται ; Στο Κονγκό, στην Νιγηρία ή στην Ακτή Ελεφαντοστού ; Εκεί ; Υπάρχουν κρούσματα ; Υπάρχουν νεκροί ; Πόσοι ; Κανείς δεν ξέρει ...

quote:
13/03/2020

Κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 καταμετρώνται πλέον σε πολλά από τα κράτη της δυτικής Αφρικής: ειδικά στη Νιγηρία, στη Σενεγάλη, στο Τόγκο, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στην Μπουρκίνα Φάσο.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-kroysmata-epibebaiothikan-stin-gkana


Πόσα είναι τώρα ; μετά από 15 μέρες ...

quote:
Εχω την αίσθηση (με βάση επιστημονική μελέτη που είχα διαβάσει παλιότερα όσων αφορά ιούς) οτι οι "πειραγμένοι" Ιοί, είναι πολυ εύκολο να καταλάβεις οτι είναι "εργαστηριακοι"
τι και πως, δεν το θυμάμαι.

Ναι, μπορεί, δεν διαφωνώ. Αλλά ποιος θα σου το έλεγε αυτό αν συνέβαινε ;

Εγώ τουλάχιστον, συνωμοσιολόγος δεν υπήρξα ποτέ. Μακριά από μένα αυτά. Τα απεχθάνομαι. Αλλά το νιώθω ότι κάτι παίζει. Κάτι μεγάλο που δεν μπορώ να το αντιληφθώ.

Δεν ξέρω ... διαβάζω ας πούμε ότι η πλειοψηφία των νεκρών είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, άνθρωποι με προβλήματα υγείας κτλ. Συνάμα όμως αυτοί οι ηλικιωμένοι είναι άνθρωποι που δεν παράγουν. Σωστά ; Συνταξιούχοι ας πούμε. Ζουν από το σύστημα, τους τρέφει δηλ. το σύστημα, βαρύνουν οικονομικά το σύστημα αλλά δεν παράγουν για το σύστημα, δεν προσφέρουν στο σύστημα. Δεν ξέρω ... λέω, μπας και κάποιο άρρωστο μυαλό σκέφτηκε "ρε φίλε, τι τους θέλουμε αυτούς ; Ας αραιώνουμε σιγά σιγά ... τι μας προσφέρουν αυτοί ;". Δεν ξέρω ... απορία εκφράζω.

"Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς", Berthold Brecht, "Η όπερα της πεντάρας"

Edited by - kangaro on 28/03/2020 19:46:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1829 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2020, 23:14:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι Ιταλοί θα κάνουν έρευνα να τσεκάρουν αν ο ιός υπήρχε στην Λομβαρδία από πέρυσι τον Σεπτέμβριο... καθότι υπήρχαν λέει αυξημένοι θάνατοι από το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Στην μικρή περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, αν μαθευτεί, καταλαβαίνετε ότι το πράμα θα πάει εντελώς αλλού.


Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2020, 11:25:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εδώ ρε συ Heretic, κόλλησε ένας και μετά την επόμενη μέρα, σαν να είχε πέσει ατομική βόμβα και είχαν μολυνθεί σε χρόνο dt μερικές χιλιάδες, αστραπιαία. Φίλε, αυτό νομίζω, δεν δικαιολογείται.

Αυτό νόμιζαν αρχικά οι Κινέζοι ότι συνέβαινε. Αποδείχτηκε ότι όλοι αυτοί που νόσησαν είχαν κολλήσει τον ιό από κάποιον ασυμπτωματικό φορέα τις προηγούμενες ημέρες. Βλέπε μια πολυκατοικία που νόσησαν ο ένας μετά τον άλλον και όλοι πίστευαν πως ο ιός μεταδίδονταν μέσω της αποχέτευσης.

quote:
Στην μικρή περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, αν μαθευτεί, καταλαβαίνετε ότι το πράμα θα πάει εντελώς αλλού.


Ναι, φυσικά και θα πάει αλλού, δεδομένου ότι στην περιοχή εκεί υπάρχει κέντρο μελέτης λοιμώξεων, αντίστοιχο με αυτό της Ουχάν. Λες ο "κινέζικος ιός" τελικά να αποδειχτεί "ιταλικός ιός" ή κινεζο-ιταλικός ιός";

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2020, 13:19:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μα ... υποτίθεται πως ο ιός αυτός ανήκει σε μια ομάδα κορονοϊών και είναι ξαδερφάκι ας πούμε με τον SARS. Υπάρχει μεγάλη γενετική ομοιότητα με τον SARS. Συνεπώς, τι νέος είναι ;

Είναι το ίδιο (αφελές) ερώτημα που θα έκανε κάποιος, αν εξέταζε άνθρωπο και χιμπατζή. Είναι ο άνθρωπος μετάλλαξη του χιμπατζή ή απλά ξαδέλφια; Τα οποία έχουν έναν πολύ μακρινό πρόγονο;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2330 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2020, 14:05:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μα ... υποτίθεται πως ο ιός αυτός ανήκει σε μια ομάδα κορονοϊών και είναι ξαδερφάκι ας πούμε με τον SARS. Υπάρχει μεγάλη γενετική ομοιότητα με τον SARS (βλ. https://www.thes.gr/apopseis/kala-nea-dokimes-gia-pithani-therapia-tou-koronoiou/?fbclid=IwAR2MPbfSwg6gtjEDnAM6kjXtMODql_YHaLJ0eh7tFNkYjY2bHVLa_iZFBIA) Συνεπώς, τι νέος είναι ; Νέος είναι ως προς την συμπεριφορά του. Και αυτή η συμπεριφορά του είναι που εγείρει ερωτήματα. ok, ας πούμε πως δεν είναι μετάλλαξη. Πως είναι δυνατόν από την μια στιγμή στην άλλη, να έχει τέτοια infectivity ; Θα έπρεπε να υπάρχουν κάποια προηγούμενα στάδια. Εδώ ρε συ Heretic, κόλλησε ένας και μετά την επόμενη μέρα, σαν να είχε πέσει ατομική βόμβα και είχαν μολυνθεί σε χρόνο dt μερικές χιλιάδες, αστραπιαία. Φίλε, αυτό νομίζω, δεν δικαιολογείται.

Σχετικά με το "νέος" ή "παλιός" (αν και δεν είναι αυτό το κρίσμιο ερώτημα στην όλη ιστορία), η απάντηση (της επίσημης οδού) είναι ότι ο ιός είναι παλιός, αλλά νεοανακαλυφθείς.

Αυτό λέει το επίσημο αφήγημα. Υπήρχε πχ. στις νυχτερίδες ή στα παγκολίνο, και απλώς τον πήραμε πρέφα τώρα (ενν. από Δεκέμβρη 2019) γιατί κάποιος μ@λάκας Κινέζος ήθελε να φάει νυχτερίδα, και αυτήν ούτε καν στα κάρβουνα ή βραστή, αλλά μισομαγειρεμμένη ή ωμή.

Ο ιός λοιπόν είναι παλιός, προϋπήρχε, όπως υπάρχουν και χίλιοιδυο άλλοι ιοί, και εμείς τον αγνοούσαμε γιατί δεν είχε παει σε ανθρώπους μεχρ τότε. Σε σχεση με αυτό έχει και βάση το ότι είναι όχι μόνο παλιός/υπαρκτός, αλλά είναι και "της γνωστής οικογενείας" των Κορονοϊών, δηλαδή ξαδερφάκι με SARS, MERS, κλπ.

quote:
quote:
Μα ... υποτίθεται πως ο ιός αυτός ανήκει σε μια ομάδα κορονοϊών και είναι ξαδερφάκι ας πούμε με τον SARS. Υπάρχει μεγάλη γενετική ομοιότητα με τον SARS. Συνεπώς, τι νέος είναι ;
Είναι το ίδιο (αφελές) ερώτημα που θα έκανε κάποιος, αν εξέταζε άνθρωπο και χιμπατζή. Είναι ο άνθρωπος μετάλλαξη του χιμπατζή ή απλά ξαδέλφια; Τα οποία έχουν έναν πολύ μακρινό πρόγονο;

Το ερώτημα ήταν περί παλαιού ή νέου. Όχι ποιος είναι μετάλλαξη ποιου.
Όταν μιλάμε για ξαδέρφια, είτε σε επίπεδο ιών, είτε σε επίπεδο ανθρωποειδών, τότε de facto αποδεχόμαστε την παλαιότητα και των δυο μερών των συγγενών. (Αρα ουδείς εκ των δυο είναι "νέος").

Αλλά όπως είπα, αυτό είναι για να χαμε να λεγαμε.
Το wild story είναι σε άλλους παράγοντες:

1) Τι κάνει αυτόν τον συγκεκριμένο ιό να αποτελεί τέτοιο φόβητρο (που δεν αποτέλεσαν οι προηγούμενοι) ? Η μεταδοτικότητά του? Η θνησιμότητα που επάγεται? Τι ακριβώς?

2) Πάλι με μέτρο σύγκρισης του τί έγινε στις προηγούμενες "πανδημίες", γιατί τώρα τα μέτρα είναι πιο σοβαρά, τι ξέρουν και δεν μας λένε ή μήπως όλο αυτό είναι απλώς προπέτασμα καπνού και βολική δικαιολογία, να κρυφτούν και άλλα πράγματα κάτω από το "χαλί" του κορονοϊού και των μέτρων για τον περιοριοσμό του?.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elias@48
Νέο Μέλος

Greece
19 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2020, 21:41:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταδοτικότητα από ασυμπτωματικούς ασθενείς που δεν έχουν συναντήσει ποτέ στη ζωή τους καραντίνα οπότε δύσκολα την εφαρμόζουν (σχετικά με το 1)

ΗΚΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1829 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2020, 00:10:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ναι, φυσικά και θα πάει αλλού, δεδομένου ότι στην περιοχή εκεί υπάρχει κέντρο μελέτης λοιμώξεων, αντίστοιχο με αυτό της Ουχάν. Λες ο "κινέζικος ιός" τελικά να αποδειχτεί "ιταλικός ιός" ή κινεζο-ιταλικός ιός"

Δεν ξέρω Heretic, αλήθεια, από τη μια η ιστορία μου βρωμάει και κάτι μου θυμίζει, δεν θέλω να κρυφτώ, δεν μου κολλάνε τα στοιχεία για το πάρω όλο αυτό που συμβαίνει ως φυσιολογικό σε πολλά επίπεδα, όχι αναγκαστικά με το πόσο επικίνδυνη είναι η συγκεκριμένη γρίπη που πλέον έχουμε σαφή δείγματα ότι είναι, αλλά τη διαχείριση της κυρίως, να το συζητήσουμε αν θέλετε(εγώ πάντως μόνος δεν το κάνω, σέβομαι το θέμα που άνοιξες) αλλά από την άλλη είναι τέτοιος ο πανικός σε παγκόσμιο επίπεδο, υπουργοί τρέχουν να σωθούν, άλλοι αυτοκτονούν, δεν ξέρω πραγματικά.
Δεν το ήξερα ότι είχε κέντρο μελέτης λοιμώξεων στη Λομβαρδία δεν πήγε το μυαλό μου σε τέτοια σενάρια ειλικρινά.

Πάντως σε περίπτωση που η υπόθεση τους ισχύει, μάλλον η συγκεκριμένη γρίπη είναι παντού ήδη, μη σου πω αυτή περάσαμε όσοι την περάσαμε πέρυσι εν τέλει, με λαιμό ξεκίνησε και μένα και με ξέσκισε, και τα τυφλά κρούσματα έτσι είναι πολύ μα πολύ φυσιολογικά.
Εγώ πάντως δεν θα το ανακοίνωνα, θα προσέθετε περισσότερο πανικό σε αυτόν που ήδη υπάρχει.

Θα δείξει.

quote:
1) Τι κάνει αυτόν τον συγκεκριμένο ιό να αποτελεί τέτοιο φόβητρο (που δεν αποτέλεσαν οι προηγούμενοι) ? Η μεταδοτικότητά του? Η θνησιμότητα που επάγεται? Τι ακριβώς?

Την θνησιμότητα του Πυθαγόρα θα την δούμε στο τέλος, βασικά με νούμερο αποθανόντων, για να κρίνουμε αν είναι κάτι σφοδρότερο από τις ήδη γνωστές σαν απόλυτο νούμερο. Για τους μεγαλύτερους πάντως η γρίπη αυτή είναι Ρώσικη Ρουλέτα. Και φαίνεται ότι και οι μικρότεροι παίζουν με τις πιθανότητες, και δεν είναι να παίζεις με τέτοιες πιθανότητες.
Είναι αυτό το ίδιο το νούμερο που θα απαντήσει και στη δεύτερη ερώτηση, αν πιάστηκαν από κάπου με απώτερους σκοπούς ή όντως έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που ήταν τόσο επικίνδυνος που τους έπιασε ο πόνος για τη ζωή μας έτσι άξαφνα.

Τα ποσοστά δεν λένε τίποτα.

quote:
Μεταδοτικότητα από ασυμπτωματικούς ασθενείς που δεν έχουν συναντήσει ποτέ στη ζωή τους καραντίνα οπότε δύσκολα την εφαρμόζουν (σχετικά με το 1)

Elias η καραντίνα για να πετύχει πρέπει να τηρηθεί αυστηρά σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλιώς να χαμε να λέγαμε.

Αν τερματιστεί κάποια στιγμή, και ένα άτομο την έχει, θα την ξαναπασάρει. Και ξανάμανα. Μόνο το εμβόλιο θα φέρει οριστική λύση.
Η συγκεκριμένη καραντίνα απλά καθυστερεί την εξάπλωση.
Αυτά που λένε για ένα μήνα δύο μήνες απλά δεν γίνονται.

Το εμβόλιο όμως θα αργήσει. Και το σύστημα αν συνεχιστεί αυτό θα κρασάρει, αν δεν έχει ήδη κρασάρει. Πόσους μήνες θα σε ταίζει ένα κράτος, σε μια αδρανή οικονομία, χωρίς επαρκή και λόγω της συγκυρίας παραγωγή σε παγκόσμιο επίπεδο; Με προιόντα που ξεπλένεις στην είσοδο με το απολυμαντικό στο χέρι; Με αυτούς τους ρυθμούς θα ζήσουμε χολυγουντιανές καταστάσεις.

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...

Edited by - Italos on 30/03/2020 00:21:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2020, 00:34:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάπου στα Χριστούγεννα, είχα βγει για ρεβεγιόν -και καλά- σε κάποιο κέντρο. Άρπαξα ένα κρύωμα απίθανο, πυρετό μόνο δεν μου κανε, ούτε δέκατα. Είχα τα κλασικά, μύτη, λαιμό, βήχα. Μπορεί και τίποτα κοιλιακό, δεν θυμάμαι καλά. Όταν λέμε βήχα, έβηχα 2 βδομάδες. Πρώτη φορά, είδα τέτοιο ζόρι. Έχω κόψει το τσιγάρο 20 χρόνια τώρα, δεν είχα ποτέ καμιά ευαισθησία στους πνεύμονες. Μου πέρασε τελικά, δεν νομίζω να μου έχει αφήσει τίποτε.

Αν ήταν αυτός ο ιός αμφιβάλλω, το θέμα είναι πως κάποιοι της οικογενείας των κορονοϊών ανήκουν σε αυτούς του κοινού κρυολογήματος, της κλασσικής ίωσης του χειμώνα δηλαδή. Αν κάνεις κάποιο από τα ανοσολογικά τεστ που θα κυκλοφορήσουν, πιθανόν να βγάλει ότι πέρασες covid, χωρίς να έχει συμβεί.
Σκέφτομαι όμως το άλλο. Αν έχεις ήδη νοήσει πρόσφατα από κάποιο στέλεχος της οικογένειας, μήπως έχεις αποκτήσει κάποια μορφή μερικής ανοσίας; Και αυτό σε προστατεύει αρκετά, μην πω σε καθιστά ασυμπτωματικό, ακόμα και αν κολλήσεις; Μια σκέψη κάνω...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2020, 10:32:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
«Από πού έρχονται οι κορωνοϊοί;», Sonia Shah

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Panos_X
Νέο Μέλος


21 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2020, 13:54:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παραθέτω ένα άρθρο έγκριτου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών που νομίζω ότι ξεκαθαρίζει τα πράγματα ως προς τη συζήτηση του αν ο γνωστός ιός είναι τεχνητός ή όχι

https://www.cnn.gr/focus/story/213059/profitiko-arthro-gia-ton-sars-cov-19-sto-nature-medicine-to-2015

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2020, 12:21:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σαφώς είναι μια πολυ τεκμηριωμένη απάντηση, για κάτι που και εγώ θεωρώ πως ισχύει, θες διαισθητικά. Υπάρχει μόνο ένας αντίλογος. Επειδή δεν είμαι ειδικός, δεν γνωρίζω αν οι Κινέζοι ή οι όποιοι άλλοι θα ήταν σε θέση να το κάνουν, έχουν προχωρήσει τόσο πολύ στην βιοτεχνολογία, ώστε να μπορούν να μιμηθουν το τυχαίο. Αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να μας το απαντήσει κάποιος εύκολα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


319 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2020, 23:51:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επειδή είχε τεθεί το θέμα του πόσοι από τον κύκλο μας έχουν νοσήσει, να αναφέρω ότι μέχρι στιγμής στο στενό μου κύκλο δεν έχουμε κρούσματα. Δύο περιστατικά μόνο και αυτοί γνωστοί γνωστών.

Αλλά, δεδομένου ότι οι επίσημες μετρήσεις κάνουν λόγο για 1500 περίπου κρούσματα στην Ελλάδα, ακόμα και αυτοί οι δύο μου φαίνονται πολλοί.

Βέβαια προφανώς και τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια, μιας και αν αρρωστήσω εγώ π.χ θα μου πουν να καθίσω σπίτι και, αν έχω μόνο ήπια συμπτώματα δεν θα καταμετρηθώ ποτέ στους νοσούντες...

Edited by - ilias1990 on 02/04/2020 23:57:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2020, 14:45:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενημέρωση

Το θέμα: "Θεωρίες Κινέζικης Συνωμοσίας"
έχει μεταφερθεί προσωρινά σε δεσμευμένο χώρο
μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενεργειες

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2020, 15:17:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επίσης, κοινοποιώ εδω e-mail που έστειλα στο μέλος Craven
μια και διαμαρτυρηθηκε οτι το esoterica.gr κάνει δημοσιά γνώστες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των μελών.

quote:
Για να σου εξηγήσω πως δουλεύει η αποστολή e-mail απο ενα μέλος του φόρουμ σε ενα άλλο.
Όπως εγω τώρα επέλεξα να σου στείλω e-mail δεν βλέπω πουθενά το e-mail σου, αυτο αποστέλλετε απο τον server του esoterica,gr (και βέβαια εσυ βλέπεις τη διεύθυνση του αποστολέα)
Τωρα αν εσυ επιλέξεις να στείλεις απάντηση στη διεύθυνση μου μέσω του mail server που χρησιμοποιείς, ΣΑΦΟΣ και θα δω το τη διεύθυνση σου!
αν ομως απαντήσεις (με e-mail) μεσω του φόρουμ ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να δει τη διεύθυνση σου.
Επομένως μέσω του esoterica.gr δεν κοινοποιήθηκε κανενός η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2020, 17:08:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και για να συνεχίσουμε στο θέμα
ένα κατατοπιστικό διάγραμμα που δείχνει το πόσο καλά τα έχει πάει η Ελλάδα με τον covid-19


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2020, 10:08:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ενημέρωση

Το θέμα: "Θεωρίες Κινέζικης Συνωμοσίας"
έχει μεταφερθεί προσωρινά σε δεσμευμένο χώρο
μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενεργειεςΝαι, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να επανέλθει γιατι έχουν γραφτεί σημαντικά πράγματα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2020, 13:45:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι, σημαντικές συνωμοσιολογίες
Θα επανέλθει σύντομα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2020, 15:03:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν εξαιρέσεις το αρχικό post-τυράκι από κάποιο από τα συνηθισμένα ψευδώνυμα της μιας δημοσίευσης, μπόλικος χαβαλές που γράφτηκε κυρίως από εμένα (και ερμηνεύτηκε σαν υστερία, δεν σχολιάζω παραπέρα), τις κάποιες παρεκτροπές που υποθέτω πως θα αφαιρέσεις, υπήρξε και ένα θέμα που ανέπτυξα κυρίως στο τέλος, το οποίο μου δαπάνησε αρκετό χρόνο να το συντάξω.

Το ζουμί της υπόθεσης αυτής είναι πως κάποια επιστημονική ομάδα επιχείρησε να μελετήσει κορονοϊούς in vitro, υπό το πρίσμα της αξιοποίησης, άγνωστο με ποια προοπτική ή με ποια όρια αν θες, στο θέμα βιοηθικής. To γεγονός αυτό το οποίο είναι τεκμηριωμένο πέρα από κάθε αμφισβήτηση όπως απέδειξα, εκτός από το ότι δείχνει τι τάσεις υπάρχουν σε ένα τόσο επικίνδυνο πεδίο, όπως φυσικά αποδείχτηκε με την covid-19, μπορεί να συγκριθεί μόνο με την διενέργεια μυστικών δοκιμών πυρηνικών όπλων από ανεξάρτητους ή κράτη-παρίες όπως η Β. Κορέα.

Μπορεί λοιπόν να χαρακτηριστούν θεωρίες συνωμοσίας αρκετά άλλα, αυτό όμως όχι. Ειδικά όταν έχω παρατηρήσει πως κάποιοι στη διεθνή και ελληνική σκηνή (βλ. την γνωστή MKO ellinikahoaxes που της έχει ανατεθεί η λογοκρισία στο FB) έχουν λυσσάξει να απαξιώσουν το συγκεκριμένο βίντεο. Το οποίο φυσικά δεν εκθέτει μόνο την Κίνα αλλά και αρκετούς άλλους εμπλεκόμενους, σε Αμερική και Ευρώπη.

Edited by - Heretic on 07/04/2020 15:15:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2020, 15:28:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπάρχουν επίσης και άλλα καλά νέα, τα οποία αποτελούν σημείο προβληματισμού:

Μείωση 60% στις διακομιδές περιστατικών από το ΕΚΑΒ λόγω της παραμονής των πολιτών στα σπίτια τους

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3627 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2020, 20:10:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο τελευταίο θα σου πω οτι είναι πολυ φυσιολογικό.
Παλιότερα, ακόμα και για ψύλλου πήδημα έπαιρναν τηλέφωνο το ΕΚΑΒ
ακόμα και στα νοσοκομεία ειναι τεράστια η μείωση του κόσμου που προσέρχεται στα επείγοντα, επειδη εχω μια μικρή εμπλοκή με τον χώρο, στο παρελθον, δεν μπορείς να φανταστείς την προσέλευση κυριολεκτικά για το τίποτα !
Τώρα με το φόβο μη και κολλήσουν ιο (βάλε και τη μείωση τον τροχαίων) βλέπεις "άδειες" εφημερίες
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


319 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2020, 12:04:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
https://www.google.com/amp/s/amp.newsbomb.gr/ellada/story/1070970/koronoios-synagermos-sti-larisa-se-karantina-kataylismos-roma-3-000-atomon-apanota-kroysmata

Μέχρι τώρα αντιμετωπίστηκε σχεδόν άριστα η υγειονομική κρίση στη χώρα. Μακάρι να μην την πληρώσουμε από περιστατικά σαν το παραπάνω...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2330 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2020, 22:17:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Απεστάλη: 07/04/2020, 15:28:25

Υπάρχουν επίσης και άλλα καλά νέα, τα οποία αποτελούν σημείο προβληματισμού:

Μείωση 60% στις διακομιδές περιστατικών από το ΕΚΑΒ λόγω της παραμονής των πολιτών στα σπίτια τους


Για αυτό το φαινόμενο, ισχύει αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε, και ανέφερε και ο Αιθέρας: "Τον καλό καιρό" πολλοί καλούνε το ΕΚΑΒ για ψύλλου πήδημα, για εναν απλό πονοκέφαλο ή επειδή εβγαλαν ένα σπυράκι και νόμισαν ότι είναι του θανατά...
Αυτό θα πρέπει να είναι και ένα δίδαγμα για το μέλλον, όταν επανέρθουμε στη μετά τον Κορονοϊό εποχή. Μην αυξάνουμε τη χρήση και την κόπωση του συστήματος ανευ λόγου και [σοβαρής] αιτίας.

quote:
https://www.google.com/amp/s/amp.newsbomb.gr/ellada/story/1070970/koronoios-synagermos-sti-larisa-se-karantina-kataylismos-roma-3-000-atomon-apanota-kroysmata
Μέχρι τώρα αντιμετωπίστηκε σχεδόν άριστα η υγειονομική κρίση στη χώρα. Μακάρι να μην την πληρώσουμε από περιστατικά σαν το παραπάνω...

Το γυφταριό και οι γυφτομαχαλάδες, ανέκαθεν είχαν τους δικούς τους "κανόνες" και δεν υπολόγιζαν τίποτε άλλο. Όσο και αν σέβομαι τα δικαιώματά τους, τον αυροπροσδιορισμό τους , την κουλτούρα τους κλπ, σε κάποια φάση πρέπει να μάθουν ότι εφόσον ζουν μέσα στην επικράτεια ενός οργανωμένου και συντεταγμένου κράτους, οφείλουν να τηρούν και να σέβονται τους κανόνες του και τους νόμους του όπως και οι υπόλοιποι πολίτες , υπήκοοι ή νόμιμοι μετανάστες. Δεν υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά. Όταν λέμε μένουμε σπίτι, το μένουμε σπίτι ισχύει για όλους, όχι οι γύφτοι σε πανηγύρια και σουλάτσο, στον κόσμο τους...

quote:
Ναι, σημαντικές συνωμοσιολογίες
Θα επανέλθει σύντομα

Δώσε συνωμοσιολογία στο λαό!!!

quote:
Και για να συνεχίσουμε στο θέμα
ένα κατατοπιστικό διάγραμμα που δείχνει το πόσο καλά τα έχει πάει η Ελλάδα με τον covid-19

Παρεπιμπτόντως, πέτυχα ένα ευστοχο σχόλιο στον Πιτσιρίκο:

https://pitsirikos.net/2020/04/%CE%B5%CE%B4%CF%8E-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1/?fbclid=IwAR2xaTbFqkOswKl2yQsJUUpyXYwYSc__6lPsROTu4TzQVwZ0o0XB0UsLg1w

Όλο συγκρινόμαστε με Γαλλίες, Ιταλίες, Βέλγια, κλπ (κρυφός μας πόθος να γίνουμε σαν κι αυτούς γενικώς ή να τους περάσουμε σε κάτι....)

Αν δούμε όμως λίγο στη γειτονιά μας, στο Βαλκανιζατέρ, Βουλγαρία, Σερβία, Κόσοβο, κλπ μας έχουν φάει λάχανο ή μας κοντράρουνε στα ίσα.

Μάλλον έχει δίκιο ο Πιτσιρίκος. Επαιρόμαστε για τα μέτρα και τον Τσιόδρα μας και τον Χαρδαλιά μας, ενώ στην ουσία αυτό που ίσως μας κράτησε σε κάποια στεγανά ήταν ότι ουδέποτε η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, υπήρξε συγκοινωνιακό και διαμετακομιστικό κέντρο όπως το Παρίσι, το Μιλάνο,οι Βρυξέλλες, και άρα με πολύ λιγότερα διεθνή νταλαβέρια τον "καλό καιρό" αλλά και την επίμαχη περίοδο, ήταν από τις φορές που ο...Ευρωπαϊκός επαρχιωτισμός μας και η απομόνωσή μας, μας βγήκε σε καλό.

Από την άλλη, τα μέτρα απαγόρευσης, που όχι μόνο ξεκίνησαν νωρίς (αφού είδαμε τα παθήματα των άλλων) αλλά ήταν και είναι και "δρακόντεια"/χουντικά, πραγματικά ακόμα και τώρα είναι ασύμμετρα και κοντόφθαλμα, στη λογική του όταν πονάει το δάχτυλο, εμείς όχι μόνο κόψαμε το χέρι από τον καρπό, αλλά το ξεριζώσαμε από τον ώμο. Και βεβαίως αυτές τις συνέπειες θα τις λουστούμε την επαύριον του Κορονοϊού, και ίσως είναι πολύ χειρότερες κι απ'τα μνημόνια.


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2020, 10:26:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μερικά ακόμα στοιχεία που συντελούν στο "Ελληνικό θαύμα":

Έρευνα: Λιγότεροι θάνατοι από κορονoϊό σε όσες χώρες έκαναν εμβόλιο φυματίωσης

Θα σχολιάσω εκτενώς σε λίγο καιρό τα διάφορα δεδομένα της επιδημίας στην Ελλάδα, αφού πρώτα να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα τεκμήρια. Σαφώς "ο ουρανός που θα πέσει στο κεφάλι μας" θα είναι αυτό που θα ακολουθήσει του lockdown και θα είναι οικονομικής φύσης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2330 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2020, 13:02:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
H τρομοϋστερία και τα ολοκληρωτικά χουντο-μέτρα, πιθανότατα είναι χειρότερα από τον κάθε ιό.

https://www.in.gr/2020/04/14/world/koronaios-levi-oxi-stin-epidimia-tou-tromou-den-irthe-telos-tou-kosmou/

Η μαγκιά δεν είναι να κατεβάζεις το γενικό διακόπτη και να κλείνεις τα πάντα επ'αόριστον, αλλά να βρεις τρόπο να διαχειριστείς έξυπνα και ευέλεικτα την όλη κατάσταση, με μικρο-παραχωρήσεις -υποχωρήσεις, λογικούς συμβιβασμούς, στοχευμένα μέτρα, σε συγκεκριμένες ομάδες ή τόπους ή είδη δουλειάς και δραστηριοτήτων, κλπ, αφήνοντας βαλβίδες εκτόνωσης και δικλείδες ασφαλείας για να λειτουργήσει το υπόλοιπο σύστημα όπως μπορεί και όχι να παραλύσουν τα πάντα.


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3148 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2020, 18:24:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δυο πράγματα έπρεπε να είχαν κάνει εξ αρχής. Να κλείσουν τα θαλάσσια και τα εναέρια σύνορα με την Ιταλία, ειδικά για τους επαναπατριζόμενους φοιτητές μας εκεί (καραντίνα όλοι εξ αρχής) και τις εκκλησίες. Και μετά να αρχίσουν τα τεστ, όπως κάνουν όλες οι χώρες που βρίσκονται στην κορυφή των ελαχίστων ζημιών από την επιδημία, όπως η Γερμανία, το Ισραήλ και η Ν. Κορέα. Τεστ εξακολουθούν να μην γίνονται, άφησαν τα ταλιμπάν να κοινωνούνε ελεύθερα μέχρι που κόλλησε πρώτη όλη η εκλεκτή πελατεία των ιερών ναών, και ο Έλληνας μαζεύτηκε μέσα τελικά, όταν τρόμαξε με αυτά που είδε στην Ιταλία. Τώρα απλά πουλάνε νταβατζιλίκι, το οποίο ευελπιστούν να εισπράξουν σε εκλογές που θα στήσουν. Σύντομα, αρκετά σύντομα, πριν βγει ο λογαριασμός της νέας κρίσης. Σε μια χώρα που το ΑΕΠ της είναι η κατανάλωση και ο τουρισμός, εσωτερικός και εξωτερικός, φανταστείτε τι οικονομικοί δείκτες θα εμφανιστούν και τι νέα λιτότητα μας περιμένει. Αυτό θα ειναι επόμενο στάδιο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy