ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 Ελένη Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ (1831 - 1891)
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/05/2002, 23:28:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
'Εχουν περάσει 111 χρόνια απο την ημέρα που η Μεγαλύτερη μορφή του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ, (κατα τη δική μου γνώμη) που άφησε πίσω της τους Φυσικούς μας Κόσμους και μετέστει στους Κόσμους του ΑΝΕΣΠΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ, Κόσμους που τόσο πολύ διαπραγματεύτηκε στο ογκόδες έργο της...
'Ηταν 8 Μαϊου του 1891 και απο τότε έως ακόμα και σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο εορτάζεται αυτή τη μέρα η επέτειος του Θανάτου της. Η μέρα αυτή ονομάζεται "Μέρα εορτής του Λευκού Λωτού". 'Ελαβε την ονομασία της η μέρα αυτή, χάριν του πανέμορφου φυτού, αλλά συνάμα και απόκρυφου συμβόλου. Ας δούμε όμως πώς έλαβε την ονομασία της...
Ο ΛΕΥΚΟΣ ΛΩΤΟΣ, με τη ρίζα του φτάνει μέσα στη Γη, με το στέλεχός του βρίσκεται μέσα στο Νερό, με το άνθος του είναι στον Αέρα και με το κίτρινο χρώμα στο ΚΕΝΤΡΟ του ανθού του, των σπερμάτων του μας δείχνει το Φως! Με αυτό τον τρόπο έχουμε μια πλήρη συμβολική απεικόνιση των ΤΕΣΣΑΡΩΝ στοιχείων της Θείας Φύσης,
ΓΗ - ΥΔΩΡ - ΑΗΡ και ΠΥΡ

Τον Λωτό τον ανέφερα όμως και ως "απόκρυφο σύμβολο", να γιατί.
Γιατί θεωρείται επίσης και σύμβολο της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ. Αυτό γιατί μέσο του ΑΕΡΑ μεταφέρεται το σπέρμα του, μέσο του ΝΕΡΟΥ φτάνει στη ΓΗ για να φτιάξει τις ρίζες του. Στη ΓΗ με την επίδραση του φωτός (ΠΥΡ) αναγεννάτε με σκοπό να τρέξει μια αντίθετη φορά συνεχών εμφανίσεων και μεταμορφώσεων όπως και ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ, σύμφωνα με τον Θείο Νόμο της Εξελίξεως που στο ανθρώπινο βασίλειο αποκαλείτε ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ.

Ας δούμε με μιά γρήγορη ματιά τη ζωή της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ.
Η Ε.Π.Μπ. γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1831 στο Αικατερινοσλάβ, μια πόλη στα νότια της Ρωσίας που ήταν χτισμένη στις όχθες του ποταμού Δνείπερου.
Πατέρας της ήταν ο Πέτρος φόν Χάαν, στρατηγός του Ρωσικού στρατού και μητέρα της ήταν η 'Ελενα Αντρέϊγεφ ντε Φαντάγιεφ
κόρη πριγκίπισσας που έφτανε μέχρι το θεμελιωτή του Ρωσικού θρόνου, του πρίγκιπα Ρούρικ
Η μικρή όμως Ε.Π.Μπ. δεν έμελλε να γνωρίσει την μητρική φροντίδα, σε ηλικία μόλις 11 ετών έχασε τη μητέρα της και έτσι την φροντίδα της την ανέλαβε η γιαγιά της και ο παππούς της, ο οποίος ήταν κυβερνήτης της πόλης Σαρατόβ.
Από την πρώτη παιδική ηλικία έδειχνε ότι κάτι σημαντικό είχε να κάνει ως έργο. Οι "παράξενες ιστορίες" που γέμισαν τη ζωή της, ξεκίνησαν από την βρεφική σχεδόν ηλικία!
Σε ηλικία 4 ετών, έβλεπε τις "ρουσσάλκας" (νεράιδες) μέσα σε κάθε δέντρο της όχθης του Δνείπερου.
Είχε μια καταπληκτική έφεση στις γλώσσες (από νωρίς έμαθε και μίλαγε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, αρχαία Ελληνικά, Σανσκριτικά, Αραβικά, Εβραϊκά), έπαιζε καταπληκτικό πιάνο και βιολί αλλά της άρεσε υπερβολικά και η ζωή στη φύση. Από τα 11 έως τα 17, η Ε.Π.Μπ. έμεινε κοντά στους παππούδες της. Στην ηλικία των 11 ετών και για έναν ολόκληρο χρόνο ήταν υπνοβάτης. Είχε οράματα που έβλεπε μέσα σε αυτά δύο τεράστια μάτια να την παρακολουθούν, προσέχοντάς την!!!

Δεσποινίς πλέον είχε το έμφυτο χάρισμα να υλοποιεί και να αποϋλοποιεί αντικείμενα, να προλέγει διάφορα περιστατικά, ατυχήματα τα οποία όταν αυτά γινόταν πραγματικότητα, όλα τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι τρόμαζαν !!! Δε θα ήταν υπερβολή να τηχαρακτηρίσουμε
"τον τρόμο και το φόβο της οικογένειας της".
'Ολα αυτά, μαζί και με τον χαρακτήρας της (η ελευθερία του πνεύματος που είχε), ανάγκασε τον πατέρα της να την παντρέψει πολύ νωρίς. Το έκανε μόλις έφτασε σε ηλικία 17 ετών. Ο σύζυγος της Ε.Π.Μπ. θα ήταν εκείνος που με το όνομά του έμελλε να γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. 'Ηταν ένας άνδρας που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν παππούς της σε σχέση με τη δική της ηλικία. Ονομαζόταν Νικηφόρος Μπλαβάτσκυ, απόστρατος στρατηγός του Ρωσικού στρατού και διοικητής, κυβερνήτης της επαρχίας Εριβάν.
Ο γάμος αυτός ήταν από τη μεριά της οικογενείας της Ε.Π.Μπ μια προσπάθεια του να γίνει η κόρη τους μια "κυρία".

Μετά από 3 μήνες έγγαμου βίου, η Ε.Π.Μπ. μια νύκτα το έσκασε και ξεκίνησε μια περιπλάνηση συλλέγοντας ταξιδιωτικές εμπειρίες. Η περιπλάνηση αυτή κράτησε μια ολόκληρη ζωή!!! Φεύγοντας άφησε ένα γράμμα στον σύζυγό της εξηγώντας του τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή τη σκανδαλώδη πράξη (ειδικά για εκείνη την εποχή). Τον παρακάλεσε επίσης εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το επώνυμό του, το οποίο για την ίδια θα ήταν μεγάλη τιμή. Φυσικά ο πραγματικά ΚΥΡΙΟΣ Μπλαβάτσκυ δεν της το αρνήθηκε!!! Της διεμήνυσε μάλιστα ότι για ότι έξοδα ήθελε, εκείνος θα της τα κάλυπτε, αρκεί να ήταν η ίδια καλά.

Από τότε λοιπόν ξεκίνησε να ταξιδεύει και να συλλέγει ΓΝΩΣΗ από κάθε μέρος που επισκεπτόταν.
Αν δεν κάνω λάθος, γύρισε ολόκληρο τον κόσμο ΕΠΤΑ φορές. Για φανταστείτε... εκέινη την εποχή, ΕΠΤΑ φορές!!!! Ούτε σήμερα δεν μπορούν οι περισότεροι να το καταφέρουν...
Στις 17 Νοεμβρίου του 1875 στη Νέα Υόρκη μαζί με τον Χένρυ Στίλ 'Ολκοττ, τον Γουίλιαμ Κουάν Τζάτζ και μερικούς άλλους, ίδρυσε την

ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο Σκοπός της Θεοσοφικής Εταιρίας ήταν:

1ον Ο σχηματισμός ενός πυρήνα μίας Παγκόσμιας Αδελφότητας της Ανθρωπότητας χωρίς τη διάκριση της Φυλής, της Πίστεως, του Φύλου, της Τάξεως ή του Χρώματος

2ον Η ενθάρρυνση της συγκριτικής μελέτης των Θρησκειών, της Φιλοσοφίας και της Επιστήμης

3ον Η έρευνα των ανερμήνευτων νόμων της Φύσεως και των απόκρυφων δυνάμεων του Ανθρώπου


Μέχρι το 1883 η έδρα της Θεοσοφικής Εταιρείας ήταν στη Νέα Υόρκη. Το 1878 δημοσιεύεται το πρώτο έργο της που δεν ήταν άλλο απο την "ΙΣΙΣ ΑΠΟΚΕΚΑΛΥΜΕΝΗ" ένα βιβλίο που μέσα σε 10 μέρες ξεπούλησε τα 1000 αντίγραφα και που μέσα στο επόμενο χρόνο ξεπούλησε άλλες 2 εκδόσεις!!!
Τον ίδιο χρόνο, το 1878, εγκαθίσταται στη Βομβάη και έναν χρόνο αργότερα, το 1879 εκδίδει το πρώτο της περιοδικό, τον "ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΗ".
Το 1883 μεταφέρει την έδρα της Θεοσοφικής Εταιρείας στο ΑΝΤΥΑΡ, όπου και μέχρι σήμερα λειτουργεί συνεχώς.
Το 1884 σε ένα ταξίδι της στην Ευρώπη, ξεσπά η σκευωρία του ζεύγους Κουλόμπ.
Το 1885 εγκαταλείπει την Ινδία και το Αντυάρ και εγκαθηστάται Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας. Εκεί έγραψε ένα πολύ μεγάλο μέρος του επόμενού της βιβλίου, της "ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΔΟΞΑΣΙΑΣ".
Το 1887 μετακομίζει στο Λονδίνο στην Αγγλία και εκδίδει το περιοδικό "ΛΟΥΣΙΦΕΡ".
Το 1889 όπου ιδρύει το "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ" της Θεοσοφικής Εταιρείας που αργότερα μετονομάστηκε σε "ΣΧΟΛΗ ΑΡΚΕΪΝ". Η σχολή αυτή υφίσταται ακόμα και μέχρι σήμερα, είναι η σχολή της διαδόχου του Εσωτερικού Τμήματος, της γνωστής ΑΛΙΚΗΣ ΜΠΕΪΛΗ.
Το ίδιο έτος εκδίδει το έργο της "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ" καθώς και το έργο που είχε γράψει όταν βρισκόταν στα μοναστήρια των Ιμαλαϊων, μαθήτρια του Εσωτερικού της Διδασκάλου του, του ΜΟΡΥΑ, με τίτλο "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΙΓΗΣ". Το βιβλίο αυτό κατα τη δική μου γνώμη, ΚΑΘΕ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ και ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΙΣ θα πρέπει να έχει μελετήσει...

Μέχρι τη τελευταία μέρα της ζωή της, έγραφε και συμπλήρωνε το έργο της "ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΟΞΑΣΙΑ". ο Θάνατος, ο Μεγάλος αδελφός του Υπνου, την βρήκε καθησμένη στην αγαπημένη της αναπαυτική καρέκαλα, στις 8 Μαϊου του 1891 σε ηλικία ακρίβως 60 ετών!
Μετά το θάνατό της εκδόθηκε η "ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΟΞΑΣΙΑ" , που κατα πολλούς ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ είναι και το καλύτερο έργο της.

Αλλα έργα της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ είναι το ΘΕΟΣΟΦΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙ, το ΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΒΟΥΝΩΝ, τα ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ, καθώς και πάρα πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά της εποχής της, εκτός του Θεοσοφιστή και του Λούσιφερ.
Τα ΑΠΑΝΤΑ της ανάρχονται σε 17 πυκνογραμμένους τόμους!!!!

111 έτη έχουν περάσει απο τότε και ακόμα και σήμερα, ίσως περισότερο από κάθε άλλη εποχή, τα έργα της αποτελλούν ένα φωτεινό φάρο μέσα στο απέραντο ωκεανό της ΓΝΩΣΗΣ που η ίδια αποκαλούσε,

ΘΕΟΣΟΦΙΑ


Κέλσος


ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2002, 01:13:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Θεοσοφική εταιρεία Ελλάδος:

"Θεοσοφία, το κεφαλόβρυσο των θρησκειών"

http://www.theosophy.gr/articles.cfm?articleID=14


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2002, 04:12:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Μια μικρή διώρθωση...
Το site, theosophy.gr, ΔΕΝ είναι το site της Θεοσοφικής Εταιρίας Ελλάδος...
Φυσικά αυτό δεν ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ απο τη καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει η ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗ μαζί με την ομάδα της και με την ευκαιρία να πώ, ΠΟΛΛΑ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ!!!

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


38 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2002, 19:05:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Καραϊσκάκης
Καλησπέρα σε όλους,
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κέλσο, που ξεκίνησε το θέμα συζήτησης για την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, ανήμερα της επετείου της μετάστασής της.
Το ελπιδοφόρο είναι ότι υπάρχουν ακόμη καρδιές που φουντώνουν στο άκουσμα του ονόματός της και διατηρούν ζωντανή τη μνήμη της.
Το δυστύχημα είναι ότι οι άνθρωποι που την θυμούνται (τουλάχιστον στην Ελλάδα) είναι πολύ λίγοι. Δεν πειράζει όμως. Αργά η γρήγορα το μήνυμα της θα αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους.
Ήδη η επιρροή της στον 20ο αιώνα είναι μεγάλη: Στην τέχνη, στην επιστήμη, στη θρησκεία, στη Φιλοσοφία, στον Εσωτερισμό , άφησε ανεξίτηλα σημάδια και επιρροές.
Ενέπνευσε πολλές κινήσεις (η ίδια ή οι μαθητές της),που φαινομενικά δεν είχε καμία σχέση αλλά στην ουσία ήταν ο εσωτερικός κινητήρας τους. Δεν έχει σημασία να τις αναφέρουμε και ίσως δεν είναι σκόπιμο. Φτάνει να ξέρουμε ότι υπάρχουν σήμερα θεσμοί που έχουν σχέση με φιλανθρωπία κλπ. που ξεκίνησαν από Εκείνη.
Αλλά είμαι σίγουρος ότι παρακολουθεί αυτή τη συζήτηση και θα ήθελε να μην ξεχάσουμε την τελευταία φράση που άφησε σαν παρακαταθήκη στην Ανθρωπότητα:
"ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ".
Ποια είναι η Ένωση για την οποία μιλάει;
Να είναι θέμα που είναι ενδιαφέρον να ερευνήσουμε.
Να είστε όλοι καλά.

Καραϊσκάκης

Edited by - Καραϊσκάκης on 09/05/2002 19:28:57

Edited by - kelsos on 09/05/2002 19:30:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2002, 19:46:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Χαιρετώ το φίλο Καραϊσκάκη και σου λέω φίλε μου πώς δέν είναι τόσοι λίγοι αυτοί που τη σκέπτονται...
Αλλά και πάλι, ΕΝΑΣ να μείνει να τη σκέπτεται, είμαι βέβαιος πώς Εκείνη θα ήταν και ΠΑΛΙ το ΙΔΙΟ ΕΥΤΥΧΗΣΜΕΝΗ... γιατί γι'αυτόν τον ΕΝΑ το ογκόδες έργο της, ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ, ρίζωσε και μάλιστα ρίζωσε εκεί που έπρεπε να ριζώσει, ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και όχι στο ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ.

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που θέτης φίλε μου...
Κάνωντας λοιπόν μια "αρχή", ας πώ ότι το ρητό της Θεοσοφικής Εταιρίας μιλάει για RELIGION, που σημένει "θρησκεία", "πίστη".
Ποιά είναι η "δουλειά", το "έργο" της ΚΑΘΕ θρησκείας;;;
Μα ΦΥΣΙΚΑ η (προσπάθεια για) ΕΝΩΣΗ του Θνητού Θεού με τον Αθανάτο, τον 'Ανθρωπο με την Πρώτη του Παντός Πηγή...

Αυτά για "αρχή"!!!
Περιμένουμε και άλλες απόψεις για το Ποιά είναι η 'Ενωση που μίλησε η Μεγαλύτερη Μορφή Αποκρυφιστή (κατα τη γνώμη μου πάντα), η

Ελένη Πετρόβνα Μπαβάτσκυ

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2002, 20:11:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Ολοι γνωρίζουν ότι οι "λίγοι" είναι περισότεροι απο τους "πολλούς"..
Η εξέλιξη της ανθρωπότητας στην Γη, όπως αυτή περιγράφεται απο την Μπλαβάτσκι όπως γνωρίζετε φίλοι, θα είναι αρκετά μακροχρόνια .Κάποιο όμως σοφό ρητό λέει" μην φοβάσαι εάν περπατάς αργά, να φοβάσαι εάν δεν περπατάς καθόλου..".

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

XWMA_KAI_NERO
Νέο Μέλος


12 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/05/2002, 13:36:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους XWMA_KAI_NERO
kalispera kai apo mena se oloys
pragmatika tha ithela na gnoriso to ergo tis mplabatsky.den ksero omos ean eimai etoimos na to katanoiso.tha ithela mia symboyli me pio biblio narxiso.elpizo na mendiaferei.
eyxaristo

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2002, 00:33:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Γεια σου "χώμα και νερό".

Θα σου προτείνω κάποια βιβλία για εισαγωγή. Μετά από αυτά μπορείς να προσεγγίσεις καλύτερα τα δύο καλύτερα της έργα την "Μυστική Δοξασία" και την "Ίσιδα Αποκαλυμένη":

Ένα καλό βιβλίο, μικρό και περιληπτικό είναι το βιβλίο της Ασπασίας Παπαδομιχελάκη "Επιτομή στο έργο της Ε.Π.Μ.
http://www.theosophy.gr/books.cfm?bookID=13

Το βιβλίο του Livraga "Εισαγωγή στην Μυστική Διδασκαλία"
http://www.nea-acropoli.gr/publications/books/book007.htm

Επιλογή γραπτών της Ε.Π.Μ. σε 3 τόμους
http://www.nea-acropoli.gr/publications/books/book009.htm

Μετά από αυτά μπορείς να προσεγγίσεις καλύτερα τα δύο καλύτερα της έργα την "Μυστική Δοξασία" (από τις Εκδόσεις Πνευματικός Ήλιος) και την "Ίσιδα Αποκαλυμένη (από τις εκδόσεις Ιάμβλιχος)


Καλή μελέτη


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Scarface
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2002, 11:39:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Scarface
Kαλημερα σας εσεις το ξερετε τωρα για ολο τον καλο κοσμο στο παρακατω link
http://www.sacred-texts.com/the/sd/index.htm
Ολο το μυστικο δογμα της Μπλαβάτσκυ για να το κατεβασετε και να το διαβασετε ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!!!

ALL FOR ONE AND ONE FOR NONEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


38 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2002, 00:14:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Καραϊσκάκης
Καλησπέρα σε όλους,
Συνεχίζοντας το θέμα για την Ε.Π. Μπλαβάτσκυ και ειδικότερα το ζήτημα για την περιβόητη "ΕΝΩΣΗ" στην οποία αναφέρεται (και την οποία πολύ όμορφα ερμηνεύει ο "Κέλσος"),θα ήθελα να προσθέσω ότι για την ίδια αυτή η "ΕΝΩΣΗ", δεν ήταν μια φιλολογική έννοια. Ήταν μια ζωντανή πραγματικότητα . Για την ακρίβεια πιστεύω πως η Μπλαβάτσκυ ήταν η ίδια η ενσάρκωση της Ένωσης ανάμεσα στους ανθρώπους και στον θείο κόσμο. Αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή της για να κάνει αυτήν την πανάρχαια Ενωση δυνατή και αδιάσπαστη.
Γι΄αυτό και (μας) προέτρεψε να την συνεχίσουμε και να την κρατήσουμε. Και αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη θέλει δουλειά... πολύ δουλειά.
Αλλά μήπως υπάρχει κάποιο έργο που να αξίζει περισσότερο; Πραγματικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να συζητήσουμε πάνω στην αξία των δράσεών μας...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2002, 23:55:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Το Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης πραγματοποιεί εκδήλωση στις 15 Μαϊου 2002, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 έως 21.30, στη μνήμη της επιφανούς αποκρυφίστριας, Έλενας Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ, ιδρύτριας του Σύγχρονου Θεοσοφικού Κινήματος.
Στη μνήμη της σεμνής αυτής γυναίκας – έφυγε στις 8 Μαϊου 1891 –
πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα «Η Πνευματική Ιεραρχία».

Στην ημερίδα συμμετέχουν:
Ματούλα Μούγιου: «Για την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ»
Γαβριήλ Σιμονέτος: «Οι Πνευματικοί Διδάσκαλοι της ανθρωπότητας»
Παναγιώτης Μαρίνης: «Η Κα Μπλαβάτσκυ και η Ελληνική Διδασκαλία»
Αμαλία Τζήμα: «Η ιεραρχία στον ανθρώπινο οργανισμό»
Τάσος Προύσαλης: «Η Ιεραρχία στον Ινδουϊσμό»
Ρία Τερεζάκη: «Σαιν Ζερμαίν, ο μεγάλος Διδάσκαλος»
Δημήτρης Τσιγγάνης: «Οι κανόνες της πνευματικής ατραπού»
Αθηνά Κατσαρού: «Αγγελολογία κατά Διονύσιο Αρεοπαγίτη»
Ασπασία Παπαδομιχελάκη: «Η Ιεραρχία της Συμπόνοιας»


Η ημερίδα πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, Σίνα
και Δαφνομήλη γωνία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΘΑΝΑΣΗΣ
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2002, 23:50:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΘΑΝΑΣΗΣ
Θα ηθελα να μαθω καποια πραγματα σε σχεση με την πτωση της Θεοσοφικης εταιρειας και τον πολο που επαιξαν σ'αυτο ολοι και ιδιως η Annie Besant.

Ευχαριστω

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2002, 07:30:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Φιλε Θανάση σε καλωσοριζω στα forums και ευχομαι μια καλη και γόνιμη παραμονή
Φίλε μου, είναι ένα τεράστιο θέμα αυτό που ανοίγουμε και δεν έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τη Θεοσοφική Εταιρία και την 'Ανυ Μπέζαντ & τον Κάρολο Λέντμπίτερ. 'Εχει να κάνει με όλους τους "φωτισμένους" που ΞΕΚΙΝΟΥΝ κάτι καιμε τους "μαθητές τους" που απο αλλαζονία το καταστρέφουν ή για να είμαι πιό συγκεκριμένος, το ΕΥΝΟΥΧΙΖΟΥΝ, με αποτέλεσμα να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ, δηλαδή να μην μπορεί να ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ!
Θα πώ έτσι για αρχή, ότι η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, λίγο πρίν πεθάνει φέρεται να είπε στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ κύκλο των μαθητών της, ότι "σε 100 χρόνια απο τώρα (1891), η Θεοσοφική Εταιρία που τόσο πολύ αγαπήσαμε, θα έχει μείνει ένα ΠΤΩΜΑ"

Φυσικά θα γνωρίζεις ότι κάτι που είναι ΖΩΝΤΑΝΟ, γίνεται απλό ΠΤΩΜΑ, όταν ΜΕΣΑ απο αυτόν το ζωντανό οργανισμό, εκλείψει η ΨΥΧΗ & το ΠΝΕΥΜΑ.
Αυτά ήταν φίλε μου για τη Θεοσοφική Εταιρία η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, η ΨΥΧΗ & το ΠΝΕΥΜΑ...
'Οσον αφορά τη 'Ανυ Μπέζαντ, έναν άνθρωπο που πραγματικά είχε ενδιαφέρον για τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ (στην αρχή τουλάχιστον), μάλλον η ματαιοδοξία της και η έπαρση (σημεία που δέν ανήκουν σε εσωτεριστές) την έφερε να κάνει κινήσεις που δεν ήταν πρέπουσες. 'Οπως το να πάρει ένα μικρό αγορί, τον γνωστό μας Κρισναμούρτι και να τον προωθήσει ώς νέο Μεσσία κλπ.

Θα επανέλθω με περισότερα....
Καλώς όρισες φίλε μου και πάλι...


Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/05/2002, 01:39:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo
Πολύ σωστά επισημάνατε την αγωνία της Ε.Π.Μπ. για την ΕΝΩΣΗ. Αυτή κατανοούσε την διαστρέβλωση της διδασκαλίας, ήξερε που θα καταντούσαν οι μαθητές της ή οι μαθητές των μαθητών της.
Αυτή μιλούσε για την ένωση του ανθρώπου με το Θείο και οι θεόσοφοι καταλάβαιναν για μια ένωση μεταξύ τους, δηλαδή κάτι σαν συμμορία. Έτσι κατάφεραν να συγκετρώσουν μεγάλο υλικό πλούτο αλλά έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν πνευματικά και να ξανανοίξουν τα Μυστήρια στη Δύση.

theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/05/2002, 23:07:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Γεια σας και από μένα.

Συμφωνώ με το μέλος Serpentpan.

Όπως έχω και πει σε άλλο topic πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν κρίνουμε ή κατηγορούμε κάτι που δεν ξέρουμε καλά. Θεωρώ ότι από την Μπέζαντ έχουμε να πάρουμε πολλά πράγματα γιατί μέσα από τα βιβλία της μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με πολλές γνώσεις από τις προσωπικές διδασκαλίες της Μπλαβάτσκυ σε στενούς μαθητές της.

Όσον αφορά στην διάσπαση της θεοσοφικής έχω διαβάσει πολλά πράγματα ειδικά στο site Blavatskyarchives και νομίζω ότι λάθη και ακρότητες έγιναν από όλες τις πλευρές.

Ειρήνη σε όλους

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2002, 01:08:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Χαιρετώ τους καλούς μου φίλους, νέους και παλαιοτέρους!!!
Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά, αναφέρθηκα στην ΙΔΡΥΤΡΙΑ της Θεοσοφίας στον 19ο Αιώνα, την ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ Ελένη Π. Μπλαβάτσκυ.
Δεν αναφέρθηκα στην Αννυ Μπέζαντ για τον απλό λόγο ότι δεν έκανε τίποτα παραπάνω απο την Μπλαβάτσκυ.
'Οσο για το τι έκανε, εκτός απο τα βιβλία της, καλό θα ήταν να δούμε (όσο μπορέι ο καθένας φυσικά) και τον τρόπο που δρούσε, είτε στο ΠΡΟΣΚΗΝΕΙΟ είτε στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΕΙΟ...
Και ως παράδειγμα φέρνω, την "ΨΥΧΙΚΗ" κακοποίηση του μικρού παιδιού που το πήρε απο την οικογένειά του και το μεγάλωσε μέσα στην Θεοσοφική Εταιρέια στο Αντυάρ, ώς την ενσάρκωση του νέου Αβατάρ, του νέου Μεσσία...
Ομιλώ για τον Κρισναμούρτι όπως ίσως να καταλάβατε....

Προσωπικά, ΑΝ "κρίνω" κάποιον το κάνω με αυτά τα κριτήρια... Το πώς ζεί... τι κάνει στη ζωή του... και τι κάνει για τους άλλους, για εμάς!

Φίλε μου Serpantpan, στην ερώτησή σου για την Γαλλική Σχολή Αποκρυφισμού, ο μέν Ζεράρ Ανκώς (Papus) δεν νομίζω να είναι εναντίον στην Ε.Π.Μπλαβάτσκυ και στην Θεοσοφική Διδασκαλία. Αυτό το λέω μιάς και απο κάποια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ που έχω κάνει, έχω διαπιστώσει ότι ο μεγάλος αυτός Γάλλος Αποκρυφιστής ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι αντίθετος ή κατά της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ!!!

'Οσο για τον Rene Genon, ήταν μάλλον πιό πολύ εναντίον του Papus και "φυσικά" και της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ...
Αλλά τι να περιμένεις φίλε μου, όταν κάποιος που θεωρείτε "ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ", ενώ είναι Γάλλος Καθολικός Χριστιανός, "ΞΑΦΝΙΚΑ" ανακαλύπτει ότι ο Μωαμεθανισμός, είναι "καλύτερος" ως θρησκεία απο το Χριστιανισμό, και με αυτή τη "δικαιολογία", αλλαξοπιστεί;;;;;
Δεν με ενοχλεί αυτό, ΑΛΛΑ,ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ότι ο Εσωστεριστής, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ την ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ όλων των θρησκειών.... Αν ΔΕΝ το αναγνωρίζει αυτό, τότε τί σόϊ Εσωτεριστής είναι;;;

Για τον Κριναετό, δεν γνωρίζω, αν μπορέις να μας παραθέσεις κάποια στοιχεία, θα το εκτιμούσα βαθύτατα...

Φιλος Με Ολους,


Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΘΑΝΑΣΗΣ
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2002, 01:31:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΘΑΝΑΣΗΣ
Ο Crowley την κατηγορει (την Besant) για επαφες με "μαυρες"στοες και πολυ χειροτερα πραγματα (νουβελλα "Moonchild").Με ενδιαφερουν οι πληροφοριες για τον "Κριναετο".Πρωτη φορα ακουω κατι σχετικο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2002, 09:45:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Καλημερίζω την παρέα μας....
'Εχω λήψει αυτό το διάστημα απο τα forums λόγο υπερβολικής εργασίας, (σε τέτοιο σημείο που κατάντησε "δουλεία" δυχτυχός), αλλά να που ΚΑΙ πάλι νικητής επανέρχομαι στις πραγματικά ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ συζητήσεις μας
Δεν είμαι ο άνθρωπος που δικαιολογούμαι...
Απλά μου αρέσει να ΑΙΤΙΟΛΟΓΩ την άποψή μου και αυτό ΚΑΙ έκανα μέχρι τώρα, αλλά ΚΑΙ θα συνεχίσω να κάνω...
Λοιπόν φίλε μου serpentpan, εάν αναφέρεσαι σε εμένα και στις θέσεις που εξέφρασα, ΔΕΝ κατέκρινα καταρχάς ΚΑΝΕΝΑΝ.
Εκανα μια ΚΡΙΤΙΚΗ ακριβώς με τον τρόπο που και εσύ ο ίδιος προτείνεις, μέσα απο ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ για ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ (και όχι μόνο!!!)
Πάνε πέρα των 15 ετών που ασχολούμε με αυτή την "έρευνα" στα μονοπάτια της ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ. Και λέγοντας ΘΕΟΣΟΦΙΑ, δέν εννοώ την έννοια που ίσως ο περισότερος κόσμος γνωρίζει μέσα απο το έργο και τις εργασίες της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ καθώς την εταιρία που ίδρυση το 1875, ΑΛΛΑ με την έννοια του ΠΡΩΤΟΥ που χρησημοποίησε τον όρο αυτό (ΘΕΟΣΟΦΙΑ) και που δεν είναι άλλος απο τον Μέγα Ανδρα της Αλεξάνδρειας, τον ΑΜΜΩΝΙΟ τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΑ που έμελε να μείνει γνωστός με το όνομα ΑΜΜΩΝΙΟΣ Ο ΣΑΚΚΑΣ (175-242 μ.Χ), λόγο του επαγγελμάτος που ασκούσε. Κουβαλούσε σάκκους στα πλοία στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.
'Ετσι λοιπόν, μέσα απο τις διδασκαλίες ΑΥΤΟΥ του Μέγα Ανδρα (κατα τη ταπεινή μου γνώμη πάντα), που ίδρυσε την περίφημη ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, αλλά και απο τις διδασκαλίες και το έργο των διαδόχων του, ΠΛΩΤΙΝΟΥ, ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ, ΙΑΜΒΛΙΧΟΥ, ΩΡΙΓΕΝΝΟΥΣ, ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ, ΠΡΟΚΛΟΥ, ΥΠΑΤΙΑΣ για να αναφέρω απλά μερικούς φτάνουμε σε πιό κοντινούς σε εμάς (χρονικά πάντα) όπως ο Ερίκκος Κούνραντ (1520-1605) με το έργο του "ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ ΣΟΦΙΑΣ" και φυσικά στην περί ου ο λόγος ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΒΝΑ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ....
Μέσα από όλη αυτή την ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ και ΕΡΕΥΝΑ των έργων και των διαδασκαλιών ΟΛΩΝ αυτών (και όχι μόνο), φτάνω σε κάποια ΑΣΦΑΛΗ (για μένα) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, τα οποία και παρέθεσα.
Δεν είχα και δεν έχω σκοποό να εκθέσω ΚΑΝΕΝΑΝ.
Απλά ήθελα και εξακολουθώ να θέλω, να αποδίδουμε την ΑΞΙΑ στον κάθε έναν όπως την αξίζει.
Δεν θέλω να αντιδικήσω για καμία ΜΠΕΖΑΝΤ ή κανέναν ΛΕΝΤΜΠΙΤΕΡ ή κανεναν ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΗ.... 'Ολοι έχουν τις αξίες τους.
Αλλά δεν βλέπω τον λόγο στα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ να δίνω ιδιαίτερη αξία στη ΜΠΕΖΑΝΤ, λόγο του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ή της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!!!! Αναμφισβήτητα έδρασε για πραγματικά ιδεώδη (ελευθερία της Ινδίας) αλλά αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ & ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ...
Ας ανατρέξουμε στα έργα όσων ΘΕΟΣΟΦΩΝ προανέφερα και ας ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ εκέι μέσα τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΟ-ΣΟΦΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ, μακρυά απο τα όποια πολιτικά ζητήματα. Αυτά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τα κοιτάξουμε με "άλλο" μάτι και να ΜΗΝ τα μπερδεύουμε με τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ και τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ (στις ανώτερες διαστάσεις εννοώ)...

Δε αναγνωρίζω ΚΑΜΙΑ Θεοσόφια Αμερικής ή Γερμανίας ή Αγγλίας ή Γαλλίας.
Η ΘΕΟΣΟΦΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ...
Αγαπημένο μου ρητό... "ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ Η ΙΣΧΥΗΣ"
Να φίλε μου Καραϊσκάκη ΚΑΙ άλλη μία εφαρμογή της ΕΝΩΣΗΣ που μίλησε η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ...

Ας εργαστούμε λοιπόν ΟΛΟΙ γι'αυτή την ΕΝΩΣΗ.......

Φιλικά,
Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΘΑΝΑΣΗΣ
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2002, 01:49:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΘΑΝΑΣΗΣ
Δεν κατηγορω κανεναν και δεν αντιδικω με κανεναν.Απλα προβληματιζομαι και λαμβανω υποψη ολες τις πηγες.Αλλωστε δεν εχω καταληξει σε καποια αποψη,απλα σκεφτομαι και ζητω τη γνωμη σας.Οσο για τον Crowley μπορει να ηταν λιγο υπερβολικος αλλα η αποψη μου γι αυτον βασιζεται στη μελετη των εργων του.Αραγε στον Hurry Potter ποιος ηταν τελικα ο "κακος"?Θα συμφωνησω με τον Kelso.Παντως τα πραγματα ειναι πιο περιπλοκα απο μια απλη αναγνωση της ιστοριας.Χρειαζεται προσωπικη εμπειρια και πρακτικη για να κρινει κανεις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2002, 10:07:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Φίλε μου serpentpan, από όλο το κείμενό μου εντύπωση μου κάνει που κράτησες ΜΟΝΟ τα ονόματα του "χαλκέντερου" ΩΡΙΓΕΝΝΗ και του "βαθυστόχαστου" KUNRATH
'Εγραψα "τόσα" και αν μη τι άλλο, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑ την άποψή μου...
Θα περιμένω λοιπόν απο εσένα να μου εξηγήσεις την στάση που κρατάς απέναντι απο τις δύο αυτές προσωπικότητες του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ.
Φυσικά και έχεις δίκιο για τα όσα αναφέρεις για την Ασπασία Παπαδομιχελάκη... 'Εχω παρακολουθήσεις την πορεία της, την διαδρομή της, πολύ πρίν οργανώσει το κέντρο της.
Ομολογώ ότι έχει κάνει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΛΑΘΗ, που σε έναν μεταφυσικό ερευνητή, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ να συγχωρούντε, αλλά σε έναν ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ είναι αδύνατο να συγχωρεθούν (ΠΑΝΤΑ κατα τη ταπεινή μου γνώμη και απο την θέση που εγώ κοιτώ τα πράγματα).
'Οσο για την επίσημη ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ στην Ελλάδα (έν Ελλάδι ήταν κάποτε ο πλήρης τίτλος της) έχει πάρει τον ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ με τη "μαμά" εταιρία στο Αντυάρ...
Και για να γίνω ακόμα πιό σαφής, η ΙΔΙΑ η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, λίγο πρίν πεθάνει εκμυστηρέυτηκε στους συνεργάτες της ότι:
" Σε 100 χρόνια απο το θάνατό μου,
η Θεοσοφική Εταιρία που τόσο αγάπησα
δεν θα είναι παρά μονάχα ένα
ΠΤΩΜΑ "

Φίλε μου, ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ.... Με αυτή μου τη στάση μπορώ και προσεγγίζω ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τα πράγματα.
Θα ήθελα λοιπόν να παρουσιάσω σε εσάς τους φίλους μου, αυτό που είπα πολύ περιφραστικά παραπάνω και που ο φίλος μου ο serpentpan, είπε ο "καλώς το έκανα"...

Δέν είμαι παρά ένας μοναχικός μελετητής και μέσα απο αυτή τη μοναχική πορέια κατάφερα και άγγιξα πολλά απο τα θέματα που άπτωνται στη ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ μα πολύ περισότερο ανήκουν στον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ, τον ΕΝΑ και τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ, χωρίς ονόματα και παχυλούς τίτλους...
'Ολα τα βιβλία που έχω μελετήσει, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ έχουν ένα χάσμα, ένα κενό και αυτό με γέμισε με επιφυλάξεις... Αναγνωρίζω σε ΟΛΑ σχεδόν τα βιβλία το ότι μπορούν και προσελκύουν ενδιαφερομένους, ανθρώπους ή ορθότερα ΠΝΕΥΜΑΤΟΨΥΧΕΣ που έχουν μέσα τους την απορία και την αναζήτηση για τα επέκεινα, τα αόρατα, τα "μαγικά"...
Από τη δική μου μερία, αυτό που έπραξα και που συνεχίζω να πράτω ακόμα είναι να "περάσω" μέσα απο όλες αυτές τις διαδρομές, να ψάξω όλες τις κρύπτες (όσες μπόρεσα να διακρίνω φυσικά) με την ζωηρώταη ελπίδα και πίστη ότι θα "πετύχω"...
Μέσα απο την Αρχαιοελληνική γραμματεία, το Ομηρικό και το Ησιόδειο 'Εργο, την Ορφική Κοσμογονεία και Οντογονεία, την Ελληνική Μυθολογία εν γένη, πήρα τα πρώτα μου "όπλα" για το ταξίδι μέσα στη Γνώση...
Με αυτά τα "όπλα" λοιπόν, ανακάλυψα απο Ραββίνους άγνωστα χωρία στην ερμηνεία του Σεφέρ Γεζιράχ, έψαξα με Αλχημιστική διαδικασία μέσα απο την επιστήμη των Επιστημών, οι περιστρεφόμενοι Δερβίσιδες μέσα απο τον ΚΥΚΛΟ μου έδειξαν αυτό που εκέινοι θεωρούν ΟΛΟ, οι Βουδδιστες μέσα απο τα θεοσοφιστικά έργα κυρίος αλλά και απο καθαρά Βουδδιστικά κείμενα μου έδειξαν την "διαφορά", Βραχμάνοι μου κατέδειςξαν τις κάστες τους και το λόγο που "έτσι είναι τα πράγματα", μέσα απο την Ιερή επιστήμη του Γιόγκα και ιδιαίτερα της Κρίγια Γιόγκα ανακάλυψα την σωματική αρμονία σε σχέση ,με την ΠΑΝσυμπαντική της μητέρα με λίγα λόγια κατάφερα και αντιλήφθηκα ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΙΣΙΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ...
'Ομως την Ισιδα Αποκεκλυμένη μου την κατέστησε ένα βιβλίο που δεν έχω βρεί όμοιό του στο βάθος του, στις αποκαλύψεις του, στην γλυκήτητά του, στο φώς που ρίχνει στα μυστήρια, στις τρομερές αποκαλύψεις του τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τον ίδιο τον Θεό...
'Ενα βιβλίο που ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ένα βιβλίο που δίνει την "πραγματική" διάσταση του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ και που μου φανέρωσε την ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ...
'Ενα βιβλίο που μου επιβεβαίωσε την ρήση της πολυαγαπημένης μου Ελένης Πετρόβνας Μπλαβάτσκυ,

" Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ θρησκεία
μεγαλύτερη απο την ΙΔΙΑ την
ΑΛΗΘΕΙΑ "

Πράγματι φίλοι μου, ΚΑΜΙΑ θρησκεία δεν μπορεί να περιλάβει την ΑΛΗΘΕΙΑ... Πόσο σοφά το έθεσε η Μεγαλύτερη όλων, η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ!!!!

Αφήνω σε εσάς να βρείτε το βιβλίο που αναφέρωμαι. Το κάνω αυτό γιατί δεν μου επιτρέπεται απο τη θέση αυτή να ονομάσω. 'Οχι γιατί είναι απαγορευμένο, αλλά γιατί κάποια θα μου "κολλούσαν" σκέψεις - λόγια και πράξεις που δεν είναι δικές μου, αλλα συμπεράσματα δικά τους...
Να θυμάστε όμως φίλοι μου το ρητό των X-files...

" THE TRUTH IS OUT THERE "

Δεν έχουμε παρά να την ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ....

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


38 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2002, 00:24:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Καραϊσκάκης
Φίλοι μου καλησπέρα,
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ την συζήτηση που έχει ανάψει για τα καλά. Ωστόσο μάλλον απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι στο όνομα Εκείνης που μίλησε και πάλεψε τόσο πολύ για την Ενωση , προκαλούνται τέτοιου είδους διαφωνίες , αντιδικίες και (κατα κάποιο τρόπο) φανατισμοί. Βέβαια δεν φταίει η Ε.Π.Μπ. για εμάς που επιμένουμε να κοιτάμε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι. Και σίγουρα δεν έχει ευθύνη για το γεγονός ότι επιμένουμε να κολάμε στις μορφές και τα πρόσωπα και όχι στα μηνύματα.
Κατα την ταπεινή μου γνώμη, οι καιροί είναι τέτοιοι , που δεν υπάρχει η πολυτέλεια για να αναλωθούμε σε συζητήσεις του ποιος είναι ο καλύτερος ή ο χειρότερος(δεν σας θυμίζει ποδόσφαιρο;). Χρειαζεται ειλικρινής εργασία από όλους για να λάμψει η Αλήθεια. Και χρειάζεται πραγματική Ενωση όλων αυτών που (υποτιθεται) υπηρετούν αυτο το Εργο.
Ας πάψουμε λοιπόν να διαφωνούμε προβάλλοντας αυτά που "εμείς ξέρουμε" και "δεν ξέρουν οι άλλοι" και ας εργαστούμε με ένταση για διαδώσουμε αυτό που αντιπροσωπεύει η Μεγάλη Δασκάλα.

Καραϊσκάκης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


38 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/06/2002, 12:52:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Καραϊσκάκης
Φίλοι μου γειά σας,
Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον φίλο serpentpan
εάν έγραψα κάτι που τον πρόσβαλε. Σε καμιά περίπτωση δεν είχα τέτοια διάθεση, αλλά είναι λογικό μια που δεν ξέρουμε ο ένας τον άλλον παρά μόνο μέσα από λίγα μηνύματα, να μην ξέρουμε από τι ενοχλείται ο καθένας. Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγγνώμη και για το ότι χρησιμοποίησα αρκετές φορές τη λέξη "ΕΝΩΣΗ". Από ότι φαίνεται ενοχλεί και αυτό. Τέλος πάντων...
Πάντως με εντυπωσιάζει η δύναμη με την οποία υποστηρίζεις την άποψή σου. Αυτό είναι περισσότερο καλό παρά κακό. Πάντως για να σου πω την αμαρτία μου , ελπίζω το επάγγελμά σου να μην είναι δικαστής και αυτό γιατί ήδη έχεις βγάλει απόφαση για αρκετές προσπάθειες-ομάδες του Εσωτερισμού και συνήθως είναι καταδικαστικές…

Ωστόσο θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα λόγια της Besant που παραθέτεις. Είναι πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά. Προσωπικά μου έλυσαν μια απορία που είχα. Συμφωνώ μαζί σου φίλε serpentpan , η Besant προσέφερε πολλά στον Εσωτερισμό και χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται πάνω στις γραμμές της.

Καραϊσκάκης


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2002, 00:35:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Καλησπερίζω τους καλούς και πάνω από όλα άξιους συνομιλητές μου.
Διάβασα με περίσσια προσοχή τις απαντήσεις που έχετε αποστείλει και για να είμαι απόλυτα ειλικρινείς μαζί σας, ΑΜΕΣΩΣ κάθισα να γράψω την απάντησή μου….
'Ομως ….. το μετάνιωσα ! Θέλω να πω ότι ενώ βρισκόμουν "ΕΝ ΘΕΡΜΩ", έκρινα πώς να απαντήσω ΑΜΕΣΩΣ δεν θα ήταν ΟΥΤΕ πολύ δίκαιο και ίσως ΟΥΤΕ "αντικειμενικό".
'Ετσι άφησα να περάσει το Σαββατοκύριακο και σήμερα του Αγ. Πνεύματος, ξανακάθισα εμπρός από τον υπολογιστή για να σας αποστείλω την απάντησή μου.

Και ξεκινώ από το μήνυμα σου φίλε Serpentpan από τις 15/6 που χαρακτήρισες "μονόπλευρη και κακόπιστη" την κριτική στην 'Ανυ Μπεζάντ.
Καλά φίλε μου "μονόπλευρη", αφού είναι κριτική από το ένα μέρος, αλλά ΓΙΑΤΙ "κακόπιστη";;;;
Ας μου το αιτιολογήσεις αυτό σε παρακαλώ μαζί με τον εντελώς ΑΣΤΕΙΟ ισχυρισμό σου ότι επιχειρηματολογώ με βάση της εκκλησίας επιχειρήματα!!!!
Η εκκλησία φίλε μου, ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε επιχειρήματα, εκτός αν θεωρείς επιχείρημα το ΑΝΑΘΕΜΑ. Αλλά και αυτό να ισχύει, δεν νομίζω ότι ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΑ κάποιον…
Περίμενα ομολογώ να μου αιτιολογήσεις και την στάση που τηρείς απέναντι στον "χαλκέντερο" Ωριγέννη καθώς και στον Ερρίκο Κούνρατ, αλλά "επί ματαίω" περίμενα. Τους απέδωσες κάποιες "παχυλές εκφράσεις - χαρακτηρισμούς", οι οποίοι με αφήνουν παγερά αδιάφορο….
Λοιπόν, για τον μεν Ωριγέννη έχω να πω πώς ήταν οικείος με ΤΕΣΣΕΡΑ θρησκευτικοφιλοσοφικά ρεύματα.
1. Τις χριστιανικές και ιουδαϊκές γραφές
2. Τους 'Ελληνες "κλασικούς". Ο Πλάτων και ο Πυθαγόρας αποτελούσαν το ΚΥΡΙΟ μέρος της μόρφωσης του.
3. Τον Γνωστικισμό τον οποίον διδάχθηκε από τον Παύλο από την Αντιόχεια και τέλος
4. Την ΘΕΟΣΟΦΙΑ την οποίαν διδάχθηκε από τον ΠΡΩΤΟ ιδρυτή της, τον Αμμώνιο Σακκά, μέσα από το δυνατό ρεύμα του ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΥ.

Αναρωτιέμαι λοιπόν για το πόσο αβίαστα δηλώνεις ότι ο Ωριγέννης "πρόδωσε τα Ελληνικά Μυστήρια";;;;;
Ποια εξουσία ήθελε;;; Αυτή που τον ΑΦΟΡΙΣΕ;;;;
Χμμμμμμ........ Λίγο ΠΑΡΑΠΑΝΩ μελέτη ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ποτέ δεν έβλαψε ΚΑΝΕΝΑΝ φίλε μου;;;

Για τον "έταιρο" που σου προκάλεσε τη μήνη, τον Ερρίκο Κούνρατ, απλά σε παραπέμπω στην εισαγωγή, του "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΘΕΟΥΡΓΙΚΟ, ΤΡΙΣ - ΤΡΙ - ΕΝΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΦΥΣΙΚΟ - ΧΥΜΙΚΟ" (κατά λέξη από το κείμενο), έργο του "Το αμφιθέατρο της Αιωνίου Σοφίας" που λεει…

[Το αμφιθέατρο της Αιωνίου Σοφίας], δεν απευθύνεται παρά ΜΟΝΟ στους Υιούς της Δοξασίας και της Διδασκαλίας, στους πιστούς και αγνούς αγαπημένους κληρονόμους, υποψήφιους της Αγίας και Ιεράς Σοφίας, αφού τα ιερά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ρίχνονται στους σκύλους και τα μαργαριτάρια να πετιούνται στους χοίρους, που διακατέχονται ΒΙΑΙΑ από δαιμονισμό. Διότι ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, αλλά αναλόγως με το ΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ, ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ, ΠΩΣ, ΠΟΤΕ και σε ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ, με Ευγνώμονα Ψυχή, Σεβασμό, Αγάπη, Χαρά, Προσοχή, Θαυμασμό και Δέουσα Τιμή.

Θα μπορούσα να στα αναπτύξω όλα αυτά, αλλά ΜΑΛΛΟΝ το έχεις ΗΔΗ πράξη για να καταλήγεις στα συμπεράσματά σου!!!! Πάντως είμαι ΑΝΟΙΚΤΟΣ σε οποιαδήποτε "ΑΝΑΛΥΣΗ" του έργου του Κούνρατ….
Εάν πάντως επιμένεις στις ΑΚΡΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ σου, θα ήθελα να μας ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙΣ και να μας "στηρίξεις" τις απόψεις σου αν είναι δυνατόν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ και ΟΧΙ με αναθέματα, που αν μη τι άλλο ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ, αλλά ίσως στους ρασοφόρους ιερείς της εκκλησίας.

Φυσικά δεν γνωρίζω και δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς υπονοείς με τα όσα μας αναφέρεις περί "χορτασμένων, αργόσχολων των σαλονιών";;; Η "ράτσα" αυτή των ανθρώπων, μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ και αν υπάρχει (που μάλλον υπάρχει για την επικαλείσαι), συντάσσομαι μαζί σου και την απεκηρύττω μετά βδελυγμίας.

Τα όσα μας παρέθεσες από τις διάφορες ομιλίες της 'Ανυ Μπεζάντ , αναρωτιέμαι ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ;;;; Υποθέτω ΚΑΝΕΝΑΣ Θεόσοφος καθώς και ΚΑΝΕΝΑΣ αναζητητής της Αλήθειας και εραστής της Σοφίας.
'Ολα αυτά τα συνυπογράφω με μια υποσημείωση μονάχα….
ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ… Η ανθρωπότητα έχει "ΧΟΡΤΑΣΕΙ" από τέτοιου είδους ευχολόγια…

Θα συνηγορήσω υπέρ σου στα όσα αναφέρεις αιτιολογώντας την στάση σου και τις απόψεις σου περί "προσωπολατρείας"…. Ο χώρος που έχουμε εδώ στο Esoterica.gr φτιάξει, είναι ακριβώς για να μπορούμε να ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ ιδέες, απόψεις και θέσεις επάνω σε αυτό το ΜΕΓΑ κεφάλαιο που λέγεται ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ & ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ. Φυσικά δεν ζητάω από ΚΑΝΕΝΑΝ, κανενός είδους ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟ, απλά ζητάω να ακούσω ΚΑΙ άλλες απόψεις και θέσεις επάνω σε αυτά τα τόσο σοβαρά (τα σοβαρότερα κατ' εμέ) ζητήματα…..
Μπορεί φίλε μου να ΜΗΝ καταλαβαίνω αυτά που λες (σε βάθος), περί "εκκολαπτόμενων ιερατείων". Αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου.
Η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ ΠΟΤΕ δεν θέλησε να φτιάξει μια νέα θρησκεία. Πίστευε ότι ΗΔΗ στην εποχή της οι υπάρχουσες θρησκείες ήταν ΗΔΗ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ…

Και φτάνω στο μήνυμα που έστειλες φίλε μου την μέρα της ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ….
Καταρχάς ξαναδηλώνω ότι ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ…
ΞΑΝΑναφέρεις ότι κάνω "κακόβουλη κριτική". Τώρα σε ποιόν την κάνω, στην Ασπασία Παπαδομιχαλάκη;;; Με ΞΑΝΑμπέρδεψες!!!

Με ρωτάς "από πού αντλώ τα στοιχεία μου"… "ποιες είναι οι πηγές μου"…
Και φυσικά θα σου απαντήσω, δεν είναι κάποιο επτασφράγιστο μυστικό, ΑΛΛΑ πριν προβώ σε αυτό, θα ήθελα να μου απαντήσεις ΕΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑ.

Αναφέρεις κάτι περί "αντιπάλων της Θεοσοφικής Εταιρείας", αλήθεια, ποιοι είναι;;;

Μην προσπαθείς φίλε μου με ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ να ανακαλύψεις ή να πείσεις τον εαυτό σου για το "αν ήμουν ή όχι μέλος της Θεοσοφικής Εταιρείας". Αρκέσου στον λόγο μου, τον λόγο της τιμής ενός ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ προς ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ.
Δεν ήμουν ποτέ (σε αυτή τη ζωή τουλάχιστον) μέλος όχι μόνο της Θεοσοφικής Εταιρείας, αλλά και ΚΑΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ εταιρίας, στοάς, σωματείου κλπ.
Και να σου πω τη "μαύρη αλήθεια", ΠΟΤΕ δε θα ήθελα να μετέχω σε μια "εταιρεία" με την "κατάντια" της Θεοσοφικής Εταιρείας, είτε αυτή είναι η εν Ελλάδα εταιρεία, είτε η "μαμά" εταιρεία στο Αντυάρ. Κατάντια θεωρώ, το ότι το "κίνητρο" για να μετέχει κάποιος στις "εργασίας" της εταιρείας, είναι το "δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι" καθώς και το ότι θα μπορεί "φυσικά" να αναλάβει "διδασκαλικό ρόλο" ανεβαίνοντας στο βήμα για να "διδάξει" τα υπόλοιπα μέλη!!!!!!

Για την Νέα Ακρόπολη φίλε μου (άλλη εταιρεία αυτή) δεν μπορώ να πω ΤΙΠΟΤΑ, απλά γιατί δεν τους γνωρίζω…
Το ίδιο απλά και με την ίδια ευκολία, τους "βγάζω το καπέλο", όχι γιατί "λατρεύουν" την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ (η λέξη ΛΑΤΡΕΥΩ μου ακούγεται βαρύγδουπη!!!) , αλλά γιατί ΕΠΙΣΗΣ αναδεικνύουν το έργο ενός "άλλου" εργάτη της Θεοσοφίας (σαν έννοια), του Μέγα ΤΖΟΡΝΤΑΝΟ ΜΠΡΟΥΝΟ, από τη Νόλα της Ιταλίας….

Και τώρα ας μπούμε στα πιο ουσιαστικά, μιας και εσύ γίνεσαι πιο "συγκεκριμένος"
Φαντάζομαι ότι ΔΕΝ έχεις διαβάσει το βιβλίο του Παπύς "Καμπάλα", παρά ΜΟΝΟ την βιβλιογραφία, μιας και από εκεί αντλείς τα στοιχεία σου για να αποδείξεις τι;;;;
'Οτι ο μεγάλος Γάλλος αποκρυφιστής, ΔΕΝ ΣΕΒΟΤΑΝ και ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΟΥΣΕ την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ και το ΤΙΤΑΝΙΟ έργο της;;;;
Και μόνο που το βλέπω γραμμένο, γελάω….

Και ακριβώς επειδή μου αρέσει η συζήτηση, θα σταματήσω ΕΔΩ, πριν σου ΑΠΟΔΕΙΞΩ το "τραγικό" σου λάθος.
Και επίσης μιας και διακατέχομαι από την ΣΩΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ, θα σου απευθύνω το ερώτημα, "Είναι για σένα ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ο Ζεράρ Ανκώς, ο Παπύς;;;
Τον αποδέχεσαι ως μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ με ειδική βαρύτητα στα θέματα του Αποκρυφισμού;;;
Περιμένοντας (εν αγωνίος θα έλεγα) τις απαντήσεις σου, σου λεω ότι χαίρομαι που συζητώ μαζί σου, αυτά τα ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
Στο ΑΜΕΣΟΣ επόμενο μήνυμα μου θα σου παραθέσω τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ μου για την γνώμη μου που αφορά τον Παπύς σε ότι έχει να κάνει με την Μπλαβάτσκυ (και όχι μόνον…)

Είμαστε εδώ για να ανταλλάσσουμε απόψεις, είτε αυτές μας αρέσουν, είτε όχι…


Φίλος ΠΑΝΤΑ πρός όλους...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2002, 01:02:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Ζητώ συγγνώμη απο όλους τους φίλους για τα μεγάλα σε όγκο κείμενά μου, αλλα κατα τη ταπεινή μου γνώμη, αν ΔΕΝ ανέφερα έστω και περιληπτικά τα χωρία απο τα βιβλία, μάλλον δεν θα γινόμουν κατανοητός στο τι θέλω να πώ.
Εύχομαι, αλλα και ελπίζω να έγινα (κατανοητός) έστω και λίγο....

Και τώρα στα περί Παπύς....
Στο βιβλίο του ΚΑΜΠΑΛΑ από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος, στο κεφ. 5 με τίτλο "Η φιλοσοφία της Καμπάλα" γίνεται μια ΑΝΑΦΟΡΑ στο έργο του Ad. Franck, "Le Kabbale". Μελετώντας με ΠΡΟΣΟΧΗ την ΕΙΣΑΓΩΓΗ που κάνει ο ΙΔΙΟΣ ο Παπύς, στη σελ. 180, αναφέρει ότι θα κάνει μια "νύξη" στο έργο του Φράνκ (λόγο του όγκου του), και έτσι θα περιοριστεί απλά σε κάποιες αναφορές αλλά όπου εκείνος το θεωρεί αναγκαίο, θα γίνουν εκτενή σχόλια.
Θα κάνει επίσης και ΣΥΓΚΡΙΣΗ των απόψεων του Φράνκ, με απόψεις "σύγχρονων εσωτεριστών" (μιλάμε φυσικά για το 1900).
'Ετσι στη σελίδα 200, αναφέρει ο Παπύς, ότι: "θα πρέπει ωστόσο να αναφέρουμε ότι η σύλληψη της ιδέας της ΤΡΙΑΔΑΣ, που αναπτύσσεται σε ΕΠΤΑΔΑ, δεν είμαι ΜΟΝΟ στη Καμπάλα. Βρίσκουμε την ΙΔΙΑ ιδέα στην Ινδία, από την πιο παλιά εποχή, πράγμα που αποδεικνύει την παλαιότητα της καμπαλιστικής παράδοσης"
Φυσικά αν ήμουν στη θέση του πολυμαθή καμπαλιστή, θα ΦΩΝΑΖΑ ότι αυτό αποδεικνύει την ΕΝΟΤΗΤΑ των διαφόρων συστημάτων του εσωτερισμού, αλλά δεν είμαι εγώ στη θέση του Παπύς και έτσι σταματώ "εδώ".
ΑΚΡΙΒΩΣ στη συνέχεια, κάνει μια αναφορά ο Παπύς την οποία και σου συστήνω να ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ. Αναφέρει "κάποια" στοιχεία για αυτό που αποκαλεί στην βιβλιογραφία του "αχώνευτο ανακάτεμα ΓΑΛΛΩΝ συγγραφέων που έχουν σχέση με τη Καμπάλα" !!!!!
Η έρευνα.... δική σου, τα συμπεράσματά σου όμως θα ήθελα να τα μοιραστής μαζί μας φίλε μας....

Αν κάνεις όμως τον κόπο και ανατρέξει στην σελίδα 155 του ίδιου πάντα βιβλίου, θα δεις φίλε μου να υπάρχει ιδιαίτερο κεφάλαιο (το 4ο) που ασχολείται με την έκθεση του μεγάλου επίσης Στανισλάς Ντε Γκουαϊτά, επάνω στον ΡΟΔΟ-ΣΤΑΥΡΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΚΟΥΝΡΑΤ!!!!
Ούπς… τι έγινε ρε παιδιά;;;; Διάβασα καλά;;;; Του ποιου;;;
Του "εβραιοχριστιανοθεόδουλου με σφραγίδα" ;;;;
Του "φτωχού καταπιεσμένου" ;;;;
Του " γονυπετής εκκλιπαρώντος" ;;;;;
Εκείνου που "με γραφικό ανάγνωσμα, περί της αιωνίου σοφίας και θεούς made of Israel" ;;;;
Αυτού που ΤΟΛΜΗΣΕ να διαπραγματευτεί την Αιώνια Σοφία, "χωρίς την ευλογία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" ;;;;

ΝΑΙ.... ΑΥΤΟΥ!!!!

Και μεταξύ ΟΛΩΝ των άλλων, ο μεγάλος αυτός ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΗΣ, έδειξε στον κόσμο που μόλις είχε βγει από έναν ΚΑΤΑΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ότι η ανακάλυψη της γνώσης, δεν έχει να κάνει ΜΟΝΟΝ με την Αριστοτέλεια Λογική, που δυστυχώς μέχρι τότε, αλλά ακόμα και σήμερα αυτή μόνο αποδέχονται ο πολύς κατά τα άλλα επιστημονικός κόσμος...
Ναι, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ ΛΟΓΙΚΗ....

Κάνε λοιπόν άλλον έναν κόπο και ΜΕΛΕΤΗΣΕ τα όσα θαυμάζει ο Παπύς από το "μοναδικό στο είδος του" έργο του Ερρίκου Κούρατ, ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ ΣΟΦΙΑΣ.
Αλλά "μάλλον" αυτό το βιβλίο δεν απευθύνεται προς εσένα φίλε μου, μιας και ο Παπύς προτρέπει να το διαβάσουν οι "ερευνητές που θέλουν να εμβαθύνουν" και όχι αυτοί που μένουν στην βιβλιογραφία ενός βιβλίου, ή στην καλύτερη περίπτωση που απλά φυλλομετρούν ένα βιβλίο, ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ....

Θα μείνω όμως στο Παπύς....
Αναφέρεις το βιβλίο του ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ, που ο πλήρης τίτλος του είναι, "ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ" από τις εκδόσεις ΒΑΣΔΕΚΗ. Λες λοιπόν ότι κάπου εκεί μέσα "ειρωνεύεται τους θεοσοφιστές, που διαπίστωσαν με ενθουσιασμό, την ύπαρξη ανωτέρων σωμάτων στον άνθρωπο".....
Λοιπόν αγαπητέ μου φίλε, ΚΑΙ ΠΑΛΙ τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα ή καταλαβαίνεις ΜΟΝΟ ότι ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ πως εννοεί ο συγγραφέας!!!!
Θέλω να πώ, πώς στο βιβλίο του Παπύς, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΝΤΑ Γαλλικό τίτλο, "Traite' Elementaire de Sience Occulte" (1η έκδοση Παρίσι 1896) αλλά που στα Ελληνικά εκδόθηκα από ΔΥΟ διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους (ο ένας είναι ο ΒΑΣΔΕΚΗΣ και ο άλλος είναι η ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ), στο βιβλίο των εκδόσεων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, στο Κεφ. 5 και από τη σελίδα 69 έως και την 72 μας παραπέμπει (εμάς τους μελετητές), προς ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ των θέσεων που εκφράζει, σε 10 προτάσεις από την ΙΣΙΣ ΑΠΟΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ γραμμένες ΦΥΣΙΚΑ από την ΙΔΙΑ την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ!!!!
Ο ίδιος ο Παπύς μας λεει τα εξής: "Αυτό το κομμάτι ΦΩΤΙΖΕΙ τα μυστικά των μαγικών πρακτικών, καθώς και τα λεγόμενα πνευματιστικά φαινόμενα" .
Και δεν είναι μόνον αυτό καλέ μου φίλε.....
Στο βιβλίο που έχεις και διαβάζεις και εννοώ των εκδόσεων ΒΑΣΔΕΚΗ, ο Παπύς κάνει ΕΚΤΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ, στον μεγάλο επιστήμονα του Σερ Γουλιέλμο Κρούκς.
Μα ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ η Ε.π.Μπλαβάτσκυ με το βιβλίο της "Εις τη χώρα των Γαλάζιων Βουνών" να κάνει περισσότερο γνωστό τον 'Αγγλο επιστήμονα, τι θα παρουσίαζε ο Παπύς επικαλούμενος τον ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ (στους εσωτεριστές) θέμα της Κάτιας Κίνγκ;;;;
Ανέτρεξε στις σελίδες 85 έως 95 και θα καταλάβεις τι εννοώ....

Για να μην σε "κουράζω" θα κάνω μια παύση....
Σε αφήνω να αναλογιστείς το όλο θέμα και να κατανοήσεις τι ακριβώς θέλω να μοιραστώ μαζί σας….

Πιστεύω μου είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ....
Κανένας μα κανένας.... Αλλά δεν είναι πρέπον να καθαιρούμε από έδρας ανθρώπους που σκοπός τους ήταν να ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Και αν έχουμε κάτι να πούμε, ας το πούμε με επιχειρήματα.....
Πίστεψέ με, μπορώ να αναγνωρίζω "κάποια" από τα λάθη που έχουν κάνει κατά καιρούς οι ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ που σκοπό είχαν ΟΧΙ την αυτοπροβολή, αλλά την ίδια την εσωτεριστική δίψα που διαπερνά και εμάς για να αντιληφθούμε τον Μίτο της Αριάδνης, ή αλλιώς τον Πέπλο της 'Ισιδος....

Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε για τυχόν διευκρινήσεις....

Πάντα φίλος με όλους...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2002, 01:15:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Και για να μήν παρεξηγηθώ....
ΟΥΔΕΠΟΤΕ πίστεψα ή θέλησα ή έστω να φαντάστηκα κάποιου είδους ιερατείου, με προφήτησα την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ και με ιερό κανόνα τη Μυστική Δοξασία...
'Ολα αυτά δεν είναι παρά ΑΝΤΙΘΕΤΑ πρός το ρητό της Θεοσοφικής Εταιρείας, ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ιερατείο, σωματείο, στοά, σύλλογος φιλοσοφικών συζητήσεων & αναζητήσεων, εταιρεία κλπ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ....
Ας πάψουμε λοιπόν να περιχαρακώνουμε τις σκέψεις μας και τις θέσεις μας ΠΙΣΩ απο την "βιτρίνα" τέτοιων ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ & ΑΠΟΨΕΩΝ.....

Μόνο ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ μπορούμε να ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ τουλάχιστον ένα μέρος απο το ΟΛΟΝ....
'Ολα τα άλλα τα αποκαλλώ χαριτολογόντας, ΒΙΒΛΙΟΣΟΦΙΕΣ που σαν τις παιδικές φούσκες απο σαπουνάδα θα σκάσουν, πολλές δε μάλλον ΠΡΙΝ καλά καλά προλάβουν να σχηματισθούν!!!!

Ας δούμε λοιπόν το ΟΛΟΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΦΕΓΓΑΡΙ και ας πάψουμε να κοιτούμε το δάχτυλο που το δείχνει, όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος μου ο Καραϊσκάκης και ας εργαστούμε για την ΕΝΩΣΗ....
Είπαμε, ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΙ Η ΙΣΧΥΗΣ.......

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/07/2002, 00:57:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
quote:

Φιλε Κελσο,για την υστερια υπαρχουν καλα φαρμακα τα οποια ειναι καλο-παντα με την βοηθεια ειδικου-να αρχισεις να παιρνεις.Η ενασχοληση με τα εβραιοχριστιανικα,ειναι πια σχεδον σιγουρο,οτι προκαλει διαταραχες των εγκεφαλικων κυματων,με αποτελεσμα υστεριες,ψευδοευλαβειες-ψευδοευσεβειες,βιαιες αντιδρασεις,ψευδαισθησεις περι διαλεκτικης,ψυχαναγκαστικη αναζητηση 'στοιχειων' για τα παντα,περιφρονηση των 'αντιφρονουντων',υβρεις,σπασμους και εν τελει πνευματικο κωμα μεσα σε 'αποκαλυπτικες εμπειριες'.Ολο αυτο δειχνει το συνδρομο του εβραιοχριστινικου πνευματικου αυνανισμου των 'παρα την Ιερουσαλημ παροικουντων'.Δεν μου λες τιποτε και δεν αποδειχνεις τιποτε παρα ουρλιαζεις στο ειδωλο σου.Το φοβερο με την περιπτωση σου ειναι οτι νομιζεις οτι παραθετεις 'στοιχεια'και οτι 'δικαιολογεις' τις αποψεις σου.Ξερεις ανθρωποι με αυτο το συνδρομο εκαψαν ναους,σκοτωσαν ανθρωπους και εκαψαν χειρογραφα,και μετα υιοθετησαν -οπως τους συνεφερε -θεσεις των δολοφονημενων.Εχεις το ονομα του Κελσου,του οποιου εκαψαν οι εβραιοχριστιανοι ολα τα εργα -οπως και του Πορφυριου-επειδη δεν μπορουσαν να αντικρουσουν την κριτικη τους στον εβραιοχριστιανισμο,και το Χαλκινο Εντερο,που θαυμαζεις ,τουκανε κριτικη πλεον εκ του ασφαλους,και το βιβλιο του κατα των χριστιανων το βρικαμε απο αποσπασματα στο βιβλιο του 'κατα Κελσον'.Αυτο δειχνει και το μεγεθος της πνευματικης σχιζοφρενειας-εκτος των αλλων-των εβραιοχριστιανων.Η Η.Ρ.Β. αηδιασμενη απο τον εβραιοχριστιανισμο-ISIS UNVEIL II-εγινε Βουδδιστρια.Τελος θα σου απαντησω στα υπολοιπα υβριστικα εν καιρω.Β.ΡΑΣΣΙΑΣ-ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ...ΑΓΑΠΗΣ,ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

serpentpan


'Ημουν απόλυτα βέβαιος για το ότι αυτό που θα είχες να απαντήσεις σε μιά ΣΥΖΗΤΗΣΗ είναι το ακριβώς παραπάνω κομμάτι....

Φυσικά φίλε μου, με 500 και πλέον μυνήματα μέσα σε έναν χώρο σα τα forums του Esoterica.gr, τα τόσο ΑΞΙΟΛΟΓΑ μέλη μας, έχουν κατανοήσει για το άν έχω ανάγκη για όλες τις θεραπείες που προτείνεις.
Ειλικρινά σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ!

Δεν έχω σκοπό να αντιπαρατεθώ μαζί σου σε ΑΥΤΟ το ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Αν και το τονίζω αυτό, ΑΝ μπορούσες, θα επιχειρηματολογούσες στα όσα είπα, αλλα..... ο εθελοτυλφοτισμός σου είναι τόσος μεγάλος, που δεν απορώ.

'Ανοιξε φίλε μου τα ματάκια σου, βγάλε επιτέλους τις τσίμπλες σου και δές τα πράγματα μέσα στο ΦΩΣ...
Εκεί θα πρέπει να κρίνεις (αν κρίνεις ) τους άλλους και ΟΧΙ μέσα στα κατασκότεινα λαγούμια του τυφλοπόντικα, χώρους που ΠΟΛΛΟΙ (δυστυχώς) σα και σένα, κατοικούνε....

Η σχιζοφέρνεια είναι μια επικίνδυνη και ύπουλη ασθένεια.... πρόσεχε. Εγκυμονούν κίνδυνοι......

Πάντα φίλος με όλους,

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/07/2002, 01:04:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
ΑΑΑΑΑ... φίλε μου serpentpan,
μέσα σε αυτό που αποκαλείς "απάντηση", διέκρινα να λές και να ξαναλές (μάλλον για να το πιστέψεις!!!) ότι έχω υβριστικά στοιχεία στα μυνήματά μου!!!
Θα ήθελα, για να μπορέσω ΚΑΙ εγώ να βελτιωθώ, να μου τα καταδείξεις.

Κέλσος

Υ.Γ...Ζητώ συγγνώμη αν παραφέρθηκα φίλοι μου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/07/2002, 01:51:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Φίλε μου serpentpan, διάβασα και ξαναδιάβασα το καταπληκτικό(!!!) μύνημά σου.
Το έκανα μπάς και μπορέσω να καταλάβω τι ήταν αυτό που σε ενόχλησε.
Και μάλλον φίλε μου ανακάλυψα την "αιτία"

Φίλε μου εξαρχής δήλωσα ότι ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ. Αυτό το εννοώ και το εννοώ γιατί ένας ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ (πράγμα που ΕΙΜΑΙ) δεν βρίσκει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ στα διάφορα συστήματα, αλλά ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ στοιχεία ΠΑΝΤΟΥ.

Εσύ απο τη μεριά σου όπως δήλωσες στο μύνημά σου προς τη φίλη μας τη sasantari, καποτε "άνηκες" σε μιά ομάδα, σε έναν πυρίνα ανθρώπων που αν μη τι άλλο έχουν να δείξουν ένα σημαντικό έργο στο χώρο της ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ....
Τους απέδωσες όλα αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ΑΝΘΡΩΠΩΝ...

Μαααα ΑΝΘΡΩΠΟΙ αποτελούν τον πυρίνα αυτό, άρα ΛΟΓΙΚΟ να κάνουν ΚΑΙ αυτοί "λάθη"...
Και η Μπλαβάτσκυ έκανε και η Μπέζαντ και ο Λέντμπίτερ και ο Κρισναμούρτι και Σρι Ράμ και η Μπέιλυ και ο Παπύς και ο Λεβί και ΟΛΟΙ...

Η διαφορά μας λοιπόν φίλε μου είναι ότι εσύ απλά "πέρασες" απο κάποια μονοπάτια, δεν σου έκαναν και έμεινες στις ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ που αποκόμισες απο την όμορφη διαδρομή σου μέσα στο δάσος.
Εγώ φίλε μου, ΑΚΟΜΑ είμαι στο μονοπάτι, ερευνώ σε βάθος, ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ και ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ...

Είμαι βέβαιως πώς ΑΝ κοιτούσες τα πράγματα λίγο πιό βαθιά και όχι ΑΠΛΑ επιφανειακά, τότε ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕΣ όχι μαζί μου, ΑΛΛΑ με κανέναν...

Ψάξε να δείς τι εννοόύσε η Μπλαβάτσκυ με την ΕΝΩΣΗ... και θα βρείς...
Και προς θεού... δεν ήταν Βουδίστρια ούτε και έγινε ποτέ....
Πάρε και διάβασε το βιβλίο της "ο Μυστικός χαρακτήρας των Ευαγγελίων" απο τις εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ.
Εκεί (και όχι ΜΟΝΟ εκεί) καταφαίνεται τι ακριβώς ΗΤΑΝ η Μπλαβάτσκυ και τι ακριβώς ΕΙΝΑΙ.....


Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/07/2002, 09:16:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN
Πραγματικά διασκεδάζω να βλέπω τέτοιες "εσωτερικές" συζητήσεις....Μου θυμίζει κάτι απο γήπεδο,κάτι απο κόμματα...κάτι απο νεοελληνικό μεγαλείο τέλος πάντων...
Συμφωνείτε μαζί μου οτι εμείς οι Ελληνες τρελενόμαστε να το παίζουμε ειδήμονες? Παρακολουθώ πώς μιλάτε και νιώθω οτι κάποιοι απο εσάς ήταν μαζί με την h.p.b. όταν ξεκινούσε το έργο της και κάποιοι άλλοι μαζί με την besant όταν πήρε απο το χέρι τον Κρισναμούρτι(ο μόνος που είπε κάτι...).
Φυσικά κανείς απο εσάς (τουλάχιστον με το σημερινό του σκήνωμα) δεν ήταν εκεί οπότε μου κάνει τεράστια εντύπωση το οτι είστε τόσο (μα τόσο?) σίγουροι για όλα αυτά που λέτε ,ενώ δε μπορώ να καταλάβω τι προσπαθείτε να υπερασπιστείτε.Βεβαια το επίπεδο της συζήτησης αγγίζει τα όρια του cult αφού αναφέρθηκε ακόμα και η καραμέλα τών "εβαραιοχριστιανών" για άλλη μιά φορά.Εστω και λίγη γνώση να υπήρχε σαφώς και θα γνώριζε ο κύριος που το ανέφερε οτι εβραίοι και χριστιανοί είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα που ποτέ δεν μπορούν να συναντηθούν ή να συνδιαστούν και του προτείνω με όλη την "ψυχοπάθεια (πολύ new agiko και πιασάρικο)" που με διακρίνει σαν χριστιανό να παρατήσει αμέσως το internet και να πάει να διαβάσει κανα βιβλίο μπάς και ξεστραβωθεί και πάψει να μπερδεύει την βούρτσα με την ....ξέρετε τι....
Δε θα κάτσω να μπώ σε ανάλυση αυτών που λέω γιατι είμαι σίγουρος πως ο εν λόγω κύριος είναι φανατικός και αυτό το απέδιξε με τον τρόπο που μίλησε σε ένα ατόμο που δεν έχει δώσει δικαίωμα εδω μέσα ποτέ για τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς.
Τέλος ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΠΟΛΥ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΠΩΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΟΡΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΜΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ (και σιγά μην τους ξέρεις....)ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο OSHO (αυτόν θα τον ξέρεις γιατι είναι in) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΕ ΣΑ ΒΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΕΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΒΙΩΝΕΤΕ.
..ΜΩ ΤΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΜΟΥ :D

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/07/2002, 10:06:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Καλοσωρίζω το νέο μέλος Eon.

Συμφωνώ με πολλά από αυτά που λες, αλλά έχω και ορισμένες παρατηρήσεις να κάνω.

Μιλάς πολύ σωστά για τον ΜΟΡΙΑ άρα προφανώς αποδέχεσαι την ύπαρξη της Λευκής Ιεραρχίας. Σίγουρα ο ΜΟΡΙΑ δίνει μεγάλη έμφαση στο γεγονός της βίωσης της διδασκαλίας αλλά μιλάει για ομάδες, για ομίλους, για οργανώσεις, στο φυσικό πεδίο, όπου πρέπει να υπάρχει μια υγιής σχέση δασκάλων-μαθητών και τονίζει την ανάγκη της ενότητας και της συνεργασίας. Δηλαδή πρέπει απλώς να διαβάζεις και να κάνεις ασκήσεις μόνος σου στο σπίτι σου για να γίνεις εσωτεριστής;


Πέρα από την άμεση εμπειρία υπάρχουν και άλλοι οδοί απόκτησης γνώσης και εμπειριών στον άνθρωπο, όπως ο διαλογισμός και η ενόραση, η διάκριση κ.α. Πρέπει απαραίτητα κάποιος να έχει γνωρίσει την Ε.Π. Μπλαβάτσκυ για να μιλήσει για αυτήν; Δεν άφησε πίσω της μια ιστορία και ένα γραπτό έργο για εμάς που (μάλλον) δεν είμαστε μαζί της τότε;


Επειδή έχω μπερδευτεί, σε ποιο πράγμα αναφέρεσαι και ποιους εννοείς με την παρακάτω φράση;

quote:
Δε θα κάτσω να μπώ σε ανάλυση αυτών που λέω γιατι είμαι σίγουρος πως ο εν λόγω κύριος είναι φανατικός και αυτό το απέδιξε με τον τρόπο που μίλησε σε ένα ατόμο που δεν έχει δώσει δικαίωμα εδω μέσα ποτέ για τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς.


Είναι απλές ερωτήσεις που μου γεννήθηκαν διαβάζοντας το μήνυμά σου και θα ήθελα αν δε σε ενοχλεί να μου πεις τις απόψεις σου.

Ο τόνος και η έμφαση που δίνονται στον διάλογο μπορεί να φαίνονται πολλές φορές διασκεδαστικά ή "χουλιγκανικά" αλλά εγώ νομίζω ότι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε για να κάνουμε διάλογο. Ακόμη και αν κανείς δεν έχει μεταπειστεί, δεν πειράζει, θα έχει μάθει πολλά πράγματα από τις αντίθετες θέσεις του και αυτό θα τον κάνει να σέβεται περισσότερο τους άλλους που φέρουν διαφορετικές απόψεις.

Το χειρότερο (από το να κάνεις διάλογο λιονταριών, όπως στο forum μας), είναι να κάνεις διάλογο μεσαιωνικών ιερέων όπου το μόνο άλυτο και επιτρεπτό θέμα είναι το πόσοι άγγελοι χωρούν στην μύτη μιας βελόνας.

Εγώ χαίρομαι και μαθαίνω από τις ζωντανές και έντονες συζητήσεις και διαφωνίες, αρκεί να έχει ο διάλογος κάποιους κανόνες δεοντολογίας και να μην γίνει εξευτελιστικός ή υβριστικός. Αν υπήρχε άλλος καλύτερος τρόπος να γνωριστούμε και να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις θα ήταν προτιμότερος αλλά εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω άλλον.

Εξάλλου αν κάνεις μια διαδικτυακή "τσάρκα" σε άλλα forums θα δεις ότι είμαστε από τα λίγα sites που ξεκίνησαν και προσπαθούν να διατηρούν κάποιους κανόνες δεοντολογίας. Θα αισθανόμουν μεγάλη ντροπή να αγχώνομαι και να τρέχω να προσθέτω σε κάθε σελίδα νομικές προειδοποιήσεις ότι εμείς που δημιουργήσαμε το Esoterica.gr δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα γραφόμενα, λες και οι συζητήσεις γίνονται στον αέρα και όχι στον server που πληρώνουμε ως εταιρία. Αυτό είναι υποκρισία και δειλία σύμφωνα πάντα με την προσωπική μου άποψη.

Αν το forum καταντήσει έτσι προτιμώ να κλείσει παρά να βγάλω την ουρά μου απ΄ έξω και να καλυφτώ πίσω από νομικά "τερτίπια".

Αυτά τα λίγα, περιμένοντας τις απόψεις σου.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/07/2002, 12:18:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN
Φίλτατε thoth παρακολουθώ phorums και συζητήσεις εδώ και πέντε χρόνια και ξέρω πολύ καλά τι παίζεται.
Είχα πολύ καιρό να μπώ στο esoterica και δεν ξέρω πώς μου ήρθε σήμερα το πρωί να απαντήσω αλλά ξέρεις έχω μπουχτήσει να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια και έτσι μου την έδωσε....
Μου είναι δύσκολο να καταπίνω τα "παραμύθια" που γράφει ο καθένας και γιαυτό ο τόνος μου καμιά φορά είναι απόλυτος όπως θα δέις και σε κάποια άλλα θέματα που έκανα post.
Πιστεύω οτι δε μπορεί ο κάθε αδιάβαστος και άψαχτος να αποστέλει οτι του κατέβει γιατι παρακάμπτει μια πολύ βασική αρχή του εσωτερισμού που είναι η υπομονή. Και για μένα δεν νοείται να έχεις διαβάσει δυο βιβλία και αυτόματα να έχεις γίνει ειδήμων και ξερόλας και να απαντάς με τόσο παιδικά επιχείρηματα.
Σχετικά με την πρώτη σου απορία συμφωνώ απόλυτα οτι πρέπει να υπάρχει ένας δάσκαλος (με την πραγματική ένοια της λέξης...)στον οποίο θα εμπιστευτείς την ψυχή σου (αλλιώς δεν γίνεται...)με μόνο σκοπό να σε κάνει να ακούσεις και να γνωριστείς με τον δάσκαλο και οδηγό που κρύβεις μέσα σου.Ομως ένας πραγματικός δάσκαλος δεν δέχεται ποτέ υλικές προσφορές και δώρα απο μαθητές διοτι ξέρει πως τα πάντα είναι μια ανακύκλωση.Οπότε το να πληρώνεις για να ακούσεις ή να μάθεις θεωρείται μέγιστη "πατατιά" στα πνευματικά πεδία και κάθε τέτοια προσπάθεια ακυρώνεται αυτόματα και παραμένει εγκλωβισμένη στα όρια του υλικού κόσμου.Αυτο δεν χωράει συζήτηση και διαπραγμάτευση και πιστεύω εσύ να κατανοείς το γιατι...
Η h.p.b όντως άφησε ένα ογκώδη έργο πίσω της ,που κατα την γνώμη μου επιδέχεται πολύ κριτική, που άν θές να την κάνω....αλλά αυτό δεν νομιμοποιεί τον καθένα να μιλάει για αυτήν σαν να ήταν παρών απλά και μόνο επειδή έχει διαβάσει κάποια πράματα...
Για να σε ξεμπερδέψω θα σου πώ οτι αναφερόμουν στο μέλος "ερπετοπάν"
Σχετικά με τα τελευταία που γράφεις προτείνω οτι όποιος λέει ανυπόστατες βλακείες στο phorum να του κόβουμε το κεφάλι....χιχιχιχιχι
Πλάκα κάνω ε....
Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα φίλε thoth .Και γώ χαίρομαι με τις ζωντανές συζητήσεις αλλά εκνευρίζομαι όταν αυτές αγγίζουν το επίπεδο καφενείου και κουτσομπολιού...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy