ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Συνέντευξη "Ομακοείων Τρικ. & Θεσ." - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2004, 19:21:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την έναρξη μίας ακόμη "Δυναμικής Συνέντευξης" στα Forums του ESOTERICA.gr, αυτή την φορά από τα "Ομακοεία Τρικάλων και Θεσσαλονίκης"!

Θέλουμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τις Σχολές των Ομακοείων για την διάθεση Συνεργασίας και Προσφοράς τους, και ιδιαίτερα τον Υπευθυνό τους κο Ηλία Λ. Κατσιάμπα.

Ο Διαδικτυακός Τόπος των "Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης" βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.omakoio.gr απ'όπου τα Μέλη των Forums και οι Επισκέπτες και Φίλοι μας μπορούν να βρουν αρκετές πληροφορίες και κατατοπιστικό υλικό, χρήσιμο οπωσδήποτε για τυχόν ερωτήσεις που θα ήθελαν να καταθέσουν σε αυτή τη Συνέντευξη.

Ως είθισται, η Συνέντευξη θα ακολουθήσει την Δομή και την Διαδικασία δημιουργίας που ήδη έχει καθοριστεί: Οι τελικές ερωτήσεις και απαντήσεις θα κατατίθενται στον καθεαυτό χώρο Φιλοξενίας των Δυναμικών αυτών Συνεντεύξεων, "Συνεντεύξεις".
Παράλληλα θα λειτουργεί χώρος Συζήτησης, ο παρών δηλαδή, ανοικτός προς όλα τα Μέλη όπου θα υποβάλλονται ερωτήσεις, απορίες, σχόλια κ.λπ., θα γίνεται ομαδοποίησή τους και συμπλήρωσή τους από τους Υπεύθυνους του ESOTERICA, εάν χρειάζεται, και θα παραδίδονται έτσι οι τελικές ερωτήσεις στις Σχολές των "Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης". Γενικά θα πρόκειται για τον χώρο όπου θα γίνονται οι ζωτικές ζυμώσεις που απαιτούνται για να έχουμε αυτόν τον ζωντανό, δημιουργικό, ευγενή, χωρίς όμως τεχνητούς περιορισμούς διάλογο με τον συγκεκριμένο Φορέα και όπου θα μπορούν φυσικά να λαμβάνουν μέρος και οι Υπεύθυνοι ή τα Μέλη του, εάν το επιθυμούν.

Για άλλη μία φορά ζητούμε την καλοπροαίρετη, ενεργή και γόνιμη Συνεργασία των Μελών των Forums για την διεκπεραίωση αυτής της Συνέντευξης. Όπως και για όλες τις άλλες ανάλογες προσπάθειες του ESOTERICA, πιστεύουμε ότι η Συνέντευξη αυτή μόνον ώφελος μπορεί να δώσει στους Έλληνες Αναζητητές, αυτούς που επιθυμούν πάνω απ'όλα την έρευνα της Αλήθειας πίσω και πέρα από τις ποικίλες "Σκιές" του σύγχρονου κόσμου μας...

Παραθέτουμε παρακάτω μία επιλογή χρήσιμων αρχικών στοιχείων από αυτά που ευγενώς μας παραχώρησαν οι Υπεύθυνοι του Φορέα αυτού:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ -ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ: ΟΜΑΚΟΕΙΟ-Α ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ-

Ο σύγχρονος φιλόσοφος και πνευματικός Δάσκαλος Νικόλαος Α. Μαργιωρής (1913-1993) υπήρξε μία χαρισματική, πολυτάλαντη και πολυσχιδής προσωπικότητα, μία σύγχρονη και σπάνια βιωματική πνευματική μορφή.

Γεννήθηκε στην Σάμο το 1913 και μεγάλωσε μεταξύ του νησιού και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Σε νεαρή ηλικία οδηγήθηκε στην Ινδία και στο Θιβέτ όπου και διέμεινε περί τα 13 χρόνια σπουδάζοντας τις εξωτερικές και εσωτερικές επιστήμες. Επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια και παρέμεινε εκεί μέχρι το 1958 που το καθεστώς του Νάσερ τον απομάκρυνε μαζί με πολλούς άλλους Έλληνες. Επέστρεψε πίσω στην Ελλάδα όπου και έμεινε πλέον μόνιμα στην Αθήνα διδάσκοντας αδιάκοπα μέχρι τον φυσικό θάνατό του, το 1993.

Πρωτοΐδρυσε στην Ελλάδα το Ομακοείο Αθηνών το 1976 στην Αθήνα προς τιμήν του Πυθαγόρα και προς αναβίωση των Πυθαγόρειων απόψεων.

Το φθινόπωρο του 1990 εγκαινίασε το Ομακοείο Λαμίας των μαθητών του Δημήτρη και Κούλας Τσαπάρα και τον Ιανουάριο του 1992 το Ομακοείο Τρικάλων του μαθητή του Ηλία Κατσιάμπα. Μετά την μετάστασή του το Ομακοείο Αθηνών ανέλαβε η βοηθός του Σμάρω Κοσμάογλου. Οι παραπάνω εκπαιδευτές, οι ίδιοι ή μέσω μαθητών τους ή και παλαιά στελέχη του Δασκάλου Μαργιωρή, ίδρυσαν και άλλα Ομακοεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδος που συνεχίζουν το έργο και τις παρακαταθήκες του Νικολάου Α. Μαργιωρή.

Η διδασκαλία του Ν. Μαργιωρή συνίσταται στην αρμονική συνύπαρξη των αρχαίων ελληνικών, αιγυπτιακών και ινδικών μυστηρίων με την εσώτερη χριστιανική παράδοση. Κυρίως όμως φιλτράρεται, αναβιώνεται και στεφανώνεται μέσα από την βαθιά εσωτερική και μυστικιστική του πραγμάτωση, η οποία συνεισφέρει στο κοινό «ταμείο» του πνεύματος και με την προσωπική του Αποκάλυψη, την δική του δηλαδή πρωτόγνωρη κατάθεση για την Θεογονία, Κοσμογονία και Οντογονία της Δημιουργίας.

Δίδαξε ακατάπαυστα επί σειρά δεκαετιών ενώ συνέγραψε πλείστα μεταφυσικά και πρακτικά συγγράμματα μεταξύ των οποίων: «Γένεση και Θάνατος των Κόσμων», «Μεταθανάτια Ζωή», «Χριστοκεντρικός και Χριστοκρατικός Μυστικισμός», «Πατάπιος ο ταπεινός», «Η Θεουργία Διδάσκει τον αιώνιο δρόμο της ψυχής», «Δίτομη Μεταφυσική Εγκυκλοπαίδεια», «Μυστική Διδασκαλία τρεις τόμοι», «Αποκρυφολογία τρεις τόμοι», «Μετενσάρκωση», «Λευκή Μαγεία», «Χειροπλαστική Θεραπευτική Σιάτσου τρεις τόμοι», «Ψυχοθεραπευτική δίχως φάρμακα», «Δραβίδες οι πρόγονοι των Ελλήνων», «Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία», «Αποσυμβολισμός της Ελληνικής Μυθολογίας», «Ελευσίνια Μυστήρια», «Το Μυστικό της Χάθα Γιόγκα», «Κάρμα, ο Νόμος της Ανταποδοτικής Δικαιοσύνης», «Κρίγια Γιόγκα: Μέθοδος σωματοψυχικής θεραπευτικής», «Ράτζα Γιόγκα: ανύψωση του νου από την συνείδηση στην υπερσυνείδηση» κ.π.α.

Οι διδαχές του και η πλειονότητα των 75 περίπου συγγραμμάτων έχουν παρουσιαστεί ή γραφεί από τον ίδιο μέσα από το πρίσμα της αποκρυφολογικής, υπερβατικής, ενορατικής και μυστικιστικής εμπειρίας του ως χριστοκεντρικού και χριστοκρατικού μυστικιστή.

Το λαμπρό και πολυδιάστατο πνευματικό του έργο αποτελεί ανεκτίμητο και μεγίστης αξίας Εσωτερικό ΔΙΑΜΑΝΤΙ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ για την χώρα μας και την Οικουμένη, προερχόμενο από ένα από τα Μεγάλα Πνευματικά Τέκνα της Ελλάδας, το οποίο θα μείνει αναμφίβολα στην ιστορία του τόπου μας αλησμόνητο και καθ’ όλα επωφελές.

Τα Ομακοεία του Δασκάλου Ν. Μαργιωρή αποτελούν Σχολές διδασκαλίας του Εσωτερισμού(Αποκρυφολογίας και Μυστικισμού), των Συστημάτων της Γιόγκα και των μεθόδων της Εσωτερικής Θεραπευτικής.

Η λέξη Ομακοείο είναι σύνθετη εκ του ομού (μαζί) ακούμε. Ακούμε λοιπόν μια εσωτερική – πνευματική διδασκαλία (ομ ακούειν, ακούμε το ομ, τον τέλειο ήχο).

Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα συγγράμματα, για το έργο και τις Σχολές – Ομακοεία του Ν. Μαργιωρή μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα μας στο Ίντερνετ (http://www.omakoio.gr) καθώς και άρθρα του Ηλία Κατσιάμπα που φιλοξενούνται στο Esoterica.gr και αλλαχού, στα κάτωθι links:

http://www.omakoio.gr
http://www.omakoio.gr/indexgreek.htm

Περιέχονται στα ελληνικά και στα αγγλικά (ετοιμάζονται και στα Γαλλικά):
- Βιογραφικά Σημειώματα του σύγχρονου βιωματικού φιλόσοφου Νικολάου Α. Μαργιωρή (1913-1993).
- Βιογραφικό Σημείωμα του μαθητή του Ηλία Κατσιάμπα και κατατοπιστική Συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα του Esoterica.gr.
- Σειρά ενδιαφερόντων Άρθρων του Ηλία Κατσιάμπα.
- Η ερμηνεία της λέξης Ομακοείο μαζί με την παρουσίαση των Νεοπυθαγόρειων Πρακτικών Φιλοσοφικών Σχολών εν Ελλάδι.
- Τα 75 συγγράμματα του Νικολάου Μαργιωρή και τα βιβλία του Ηλία Κατσιάμπα (περιλήψεις και περιεχόμενα για το καθένα ξεχωριστά).
- Τα 49 τεύχη του περιοδικού Ομακοείου (περίληψη και περιεχόμενα για το καθένα ξεχωριστά).
- Οι Σπουδές δι’ αλληλογραφίας σε 8 Κλάδους του Εσωτερισμού (Διαλογισμός, Υπνωτισμός – Ορθοψυχισμός, Επιστημονικός Πνευματισμός, Εσωτερική Φιλοσοφία, Εσωτερική Μύηση, Εσωτερική Θεραπευτική, Αστρολογία – Αστροσοφία, Αποσυμβολισμός).
- Σταγόνες Σοφίας που έχουν αντληθεί μέσα από το γραπτό φιλοσοφικό έργο του Νικολάου Μαργιωρή.
- Δραστηριότητες και Προγράμματα Διδασκαλιών των Εσωτερικών – Φιλοσοφικών Σχολών (Ομακοείων) ανά την Ελλάδα. Διδάσκονται Κρίγια Γιόγκα, Κάρμα, Γκνάνι, Μπάκτι, Ράτζα, Κουνταλίνη Γιόγκα, Εσωτερική Φιλοσοφία και Εσωτερική Θεραπευτική.

Το site μας (www.omakoio.gr) λειτουργεί ανελλιπώς από τα τέλη του 1998 και σε τακτά χρονικά διαστήματα εμπλουτίζεται.

http://www.esoterica.gr/podium/interviews/katsiaba/katsiaba.htm
Συνέντευξη Ηλία Λ. Κατσιάμπα στο Web Site: Esoterica.gr. Παρουσιάζεται από την Τρίτη 21 Μαΐου 2002.

http://www.pepfa.gr/06_periodiko.html
http://www.pepfa.gr/06_periodiko_arthro%20katsiampa.htm
http://www.esoterica.gr/articles/contributions/eastern/katsyoga/katsyoga.htm
Εμπεριστατωμένο άρθρο – πρόταση – υπόμνημα του Ηλία Κατσιάμπα προς κάθε αρμόδιο για την επιστημονική μέθοδο της Γιόγκα και τις εφαρμογές της στον σύγχρονο άνθρωπο. Φιλοξενία από την ΠΕΠΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ελλάδος) και από το Esoterica.gr.
Παρουσιάζεται στο site της ΠΕΠΦΑ από τις 26-2-2004. Στο site του Esoterica.gr από τις 5-3-2004.

http://www.esoterica.gr/articles/contributions/alt_med/katsbas/katsbas.htm
Άρθρο για την Εναλλακτική Θεραπευτική του Ηλία Κατσιάμπα. Παρουσιάζεται από το καλοκαίρι του 2003.

http://www.esoterica.gr/articles/contributions/esoteric/afrmkats/afrmkats.htm
Άρθρο του Ηλία Κατσιάμπα για την Εσωτερική Αναζήτηση και τα ΜΜΕ, Μεταφυσική-οί και ΜΜΕ. Παρουσιάζεται από τα τέλη Οκτωβρίου του 2003.

http://www.esoterica.gr/articles/contributions/esoteric/katsba2/katsba2.htm
Άρθρο του Ηλία Κατσιάμπα με θέμα Μεταφυσική και Θρησκευτικότητα. Παρουσιάζεται από το καλοκαίρι του 2003.

http://www.esoterica.gr/guests/omakoio/books_zines/omak_bks.htm
Παρουσίαση Βιβλίων Ν. Μαργιωρή και Η. Κατσιάμπα

http://www.esoterica.gr/guests/omakoio/omakoio.htm
Φιλοξενία Δραστηριοτήτων των Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης

http://www.atlantida.gr/frlinks.htm
Παρουσίαση της Ιστοσελίδας του Ομακοείου Τρικάλων και του βιβλίου
Δραβίδες οι Πρόγονοι των Ελλήνων

Σημείωση: Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για την έκδοση και διακίνηση των βιβλίων του πνευματικού Δασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή στα αγγλικά ή σε όποια άλλη γλώσσα, παρακαλείται να επικοινωνήσει με τον μαθητή του, Ηλία Λ. Κατσιάμπα, στα τηλέφωνα ή στα e-mails που αναγράφονται στο τέλος, ώστε να τον φέρει σε επαφή με τους κληρονόμους του Νικολάου Μαργιωρή.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση,
Ηλίας Κατσιάμπας
(Υπεύθυνος Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης)
Τηλ. & Φαξ: 24310-75505 ή κινητό: 6974-580768
Web Site:http://www.omakoio.gr
E-mails: omakoio@omakoio.gr ή omakoio@aias.gr

ΣΧΟΛΕΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΚΟΕΙΩΝ
ΑΘΗΝΩΝ, ΛΑΜΙΑΣ & ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Παραθέτουμε προς ενημέρωση των αναγνωστών την ύπαρξη και λειτουργία στον Ελλαδικό χώρο τριών Αμιγών και Αυτοδύναμων Μεταφυσικών Σχολών με πλήρη απόδοση της διδασκαλίας του Εσωτερισμού (σύμφωνα με το έργο του πνευματικού Δασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή), που δημιουργήθηκαν και εγκαινιάστηκαν από τον ίδιο τον Δάσκαλο, ήτοι, του Ομακοείου Αθηνών, του Ομακοείου Λαμίας και του Ομακοείου Τρικάλων.

Η καταγραφή τους γίνεται διότι και οι τρεις ανήκουν σε μαθητές - εκπαιδευτές του ίδιου του Δασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή, ιδρύθηκαν με την πλήρη συγκατάθεση και παρότρυνσή Του ενόσω ήταν ακόμη εν ζωή και ακολουθούν τις δικές του Πνευματικές Παρακαταθήκες και Διδασκαλίες.

Βεβαίως το κάθε Ομακοείο δεν παύει να αποτελεί μια Ξεχωριστή και Αυτόνομη Οντότητα - Πνευματικό Σχολείο με δική του Ταυτότητα - Ιστορία και Έργο και με δική του Προσωπικότητα και Εκπαιδευτή.

Παράλληλα όλα είναι κάτω από την Σκέπη του Δασκάλου αλλά και σε Πυθαγόρεια Ένωση (Πυθαγόρειο Δεσμό) μεταξύ τους, ενώ μεριμνούν και υπηρετούν το εξατομικευμένο φιλελεύθερο φιλοσοφικό έργο που ανέλαβαν υπό την εντολή Του.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2004, 14:03:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλωσορίζω με χαρά την ευγενική προσφορά των Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης γιαυτήν την συνέντευξη.

Μου πήρε λίγο χρόνο να διαβάσω την σελίδα σας, ώστε να διαμορφώσω μία άποψη σχετικά με την ομάδα σας, μπορεί ωστόσο να επιστρέψω σε νέο μήνυμα και σε άλλες ερωτήσεις, ύστερα από προσεκτικότερη μελέτη.

Αρχικά θα θέσω μία πρακτική ερώτηση:
Είδα το τμήμα αυτό το οποίο αναφέρεται στο "εσωτερικό κλειδί", που είναι μία σειρά μαθημάτων δια αλληλογραφίας.
Επειδή κάποια στοιχεία που αναφέρονται εκεί, μου δίνουν την εντύπωση πως αυτά τα οποία αναγράφονται είναι περασμένων ετών (όπως π.χ. οι τιμές σε δραχμές, οι κωδικοί στα τηλέφωνα, κ.λπ) αναρρωτιέμαι εάν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με το τυπικό αυτών των μαθημάτων πρόσφατα. Οπως οι τιμές, η ύλη, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά.

Ιδιαίτερα με την μεγάλη ανάπτυξη του διαδικτύου στις μέρες μας, ερωτώ εάν υπάρχει η δυνατότητα, η ύλη για τα μαθήματα, καθώς και οι ερωτήσεις στις οποίες καλείται να εξεταστεί ο μαθητής, να μπορούν να δίδονται μέσα από το internet.

Επίσης, μία άλλη απορία μου σχετικά με τα μαθήματα αυτά, είναι εάν σε κάθε κλάδο παρακολούθησης, όταν συμπληρώσει κάποιος τον πρώτο κύκλο μαθημάτων, υπάρχει κάποιος δεύτερος, τρίτος κ.λ.π., ή μπορεί απλά να συνεχίσει σε άλλο κλάδο;

Τέλος, ποια η εμβάθυνση στους συγκεκριμένους κύκλους μαθημάτων δια αλληλογραφίας; Είναι γνωστό, πως ο εσωτερισμός αποτελεί ένα πεδίο τεράστιο, και η μελέτη σχετικά, δεν μπορεί καν να τελειώσει σε μία μονάχα ζωή. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να συνεχίσει πέρα από τις πρώτες 10 ή 11 τριάδες των μαθημάτων, πως μπορεί να το κάνει αυτό δια αλληλογραφίας; (Υποθέτω πως μπορεί να παρακολουθεί περισσότερους από έναν κλάδους συγχρόνως).


Θα προχωρήσω όμως και σε κάποιες άλλες πιο ευρύτερες ερωτήσεις, σχετικά με τα Ομακοεία:

  • Απ'ότι είδα στην ιστοσελίδα σας, αλλά και από την έναρξη της συζήτησης εδώ που τιτλοφορείται "Συνέντευξη "Ομακοείων Τρικ. & Θεσ." - ΣΥΖΗΤΗΣΗ" δεν περιλαμβάνεται το Ομακοείο Αθηνών. Αποτελεί το τελευταίο ξεχωριστή σχολή; Και αν ναι, πρεσβεύει παρόμοια ερμηνεία των διδασκαλιών του Νικολάου Α. Μαργιωρή;
  • Διάβασα την ιστοσελίδα σας για την "ΣΧΟΛΗ ΑΤΜΟΫΓΡΟΠΟΙΗΣΗΣ" και μου θύμησε την γενικότερη κίνηση της εποχής μας, που σχετίζεται με τις εναλλακτικές θεραπείες και τρόπους ζωής. Δέχεστε μαθητές που ενδιαφέρονται μόνο για να αντιμετωπίσουν ένα σωματικό πρόβλημα; Η αποτελεί το συγκεκριμένο σεμινάριο μέρος του όλου όσον αφορά την εσωτερική αναζήτηση ενός επίδοξου μαθητή σας;
  • Τέλος, ποια είναι η σύνδεση των διδασκαλιών που μεταδίδονται στη σχολή σας, με το ευρύτερο κοινωνικό, πολιτισμικό και εσωτερικό γίγνεσθαι της ανθρωπότητας - με άλλα λόγια τον εξελικτικό της δρόμο; Εντάσσεται η διδασκαλία μέσα σε αυτόν τον δρόμο;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, για την απάντησή σας στα ερωτήματά μου αυτά.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Patapios
Νέο Μέλος


6 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2004, 09:41:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Patapios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΡΩΤΗΜΑ:
· Απ'ότι είδα στην ιστοσελίδα σας, αλλά και από την έναρξη της συζήτησης εδώ που τιτλοφορείται "Συνέντευξη "Ομακοείων Τρικ. & Θεσ." - ΣΥΖΗΤΗΣΗ" δεν περιλαμβάνεται το Ομακοείο Αθηνών. Αποτελεί το τελευταίο ξεχωριστή σχολή; Και αν ναι, πρεσβεύει παρόμοια ερμηνεία των διδασκαλιών του Νικολάου Α. Μαργιωρή;

Αγαπητή συντονίστρια Αμαλία σ’ ευχαριστώ για την δημιουργική συμβολή σου στην προδιαμόρφωση των τελικών ερωτήσεων που θα αφορούν την συνέντευξη των Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης.
Για την τάξη όμως θεωρώ αναγκαίο να διατυπώσω την παρακάτω διευκρίνιση. Η βάση με την οποία ξεκινά ο συλλογισμός για το ερώτημα περί Ομακοείου Αθηνών δεν είναι ορθή και δημιουργεί λανθασμένη εντύπωση στους μετέχοντες στο Φόρουμ που δεν ανταποκρίνεται σε ότι το Ομακοείο Τρικάλων και Θεσσαλονίκης και ο υπεύθυνός του παρουσιάζουν.
Για την ακρίβεια επισημαίνω ότι η καταγραφή που διατυπώνεται στην αρχή του ερωτήματος ότι το Ομακοείο Αθηνών δεν συμπεριλαμβάνεται στο site του Ομακοείου Τρικάλων και Θεσσαλονίκης (www.omakoio.gr) καθώς και στην παρούσα ενημερωτική εισαγωγή της συνέντευξης των Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης στο Forum δεν είναι ακριβής.
Με μια προσεκτικότερη ματιά θα δείτε κι εσείς και ο διατυπώσας το ερώτημα ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Στην μεν ιστοσελίδα μου στο μπανεράκι Ομακοείο Τρικάλων και Θεσσαλονίκης εκτός από τον όρο Ομακοείο που στην αρχή αναλύω παρακάτω παραθέτω όλα τα εν Ελλάδι Ομακοεία. Το ίδιο επακριβώς συμβαίνει και στο εισαγωγικό ενημερωτικό υλικό που περιλαμβάνεται στο Φόρουμ Συζήτησης και με το οποίο ξεκινά η εν λόγω συνέντευξη.
Συνεπώς όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας η αφορμή για την διατύπωση του συγκεκριμένου ερωτήματος που τέθηκε στο Φόρουμ δεν αντιστοιχίζεται με τα αντικειμενικά δεδομένα που προσωπικά καταγράφω.
Επιπρόσθετα οι σχέσεις που διέπουν τα Ομακοεία ήδη είναι επίσης καταγεγραμμένες καθώς και η ευθύνη για την απόδοση και την γραμμή ερμηνείας των διδασκαλιών του Ν. Μαργιωρή από το καθένα ξεχωριστά είναι αυστηρά προσωπική.

Με ευχαριστίες και εκτίμηση
Ηλίας Κατσιάμπας
(Υπεύθυνος των Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2004, 11:45:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
Η χαρά μου είναι πάρα πολύ μεγάλη όταν είδα ότι ο αυτός διαδικτυακός χώρος (esoterica.gr) ανοίγει τις πύλες του για να φιλοξενήσει διάφορα συστήματα φιλοσοφίας και εσωτερισμού!
Λίγο πολύ όλοι πριν γνωρίσουμε και κατοικήσουμε εδώ έσω- είχαμε την"περιπετειά"μας με τα συστήματα της έσω-γνώσης...

Κάποτε (1978-1979) στην Αγγλία άκουσα το όνομα ενός Έλληνα σύγχρονού φιλοσοφου και απόρησα με την είδηση ετούτη μιά και μου την έλεγε μια φίλη Ιταλίδα...Ήταν κάτι απογεύματα που μαζευόμαστε σε διάφορα σπίτια του Λονδίνου και κάναμε "φιλολογικές" ώρες...
Έτσι ήρθε στην ζωή μου ο Μεγάλος σύγχρονος μου φιλόσοφος ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ. Τότε είχα πιστεψει πως τον είχε επηρεάσει ο μυστικισμός της εξωτικής Αιγύπτου...Μα στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 όταν είχα την ευλογία να περάσω μαζί του ένα καλοκαιρινό απόγευμα ΟΛΑ άλλαξαν από την σκέψη που είχα για ΕΚΕΙΝΟΝ.
Ήταν λεπτός όμορφος σχεδόν εξαϋλωμένος ΑΝ υπήρχε η περίπτωση να έβλεπα την μορφή του αρχαίου Πυθαγόρα είμαι σίγουρη ότι ο Ν. Μαργιωρής θα του έμοιαζε και εξωτερικά!
Δεν ήτανο ταπεινός μα σχεδόν άγγιζε τα όρια των Μυστων, ήταν με πολύ λίγα λόγια: Ο Μύστης που θα άφηνε το φιλοσόφικό του ΣΤΙΓΜΑ και στις επόμενες γενιές!

Τώρα μια και οι συνεχιστές του έργου του είναι η πρώτη γενιά θα ήθελα να κάνω την μόνη ερώτηση που την έκανα και στον ίδιο: <<Τα περισσότερα ταξίδια του είχαν γίνει με τον απλό τρόπο, εκείνον που όλοι γνωρίζουμε και μεταχειριζόμαστε ή με ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ που μόνο οι μεγάλοι ΜΥΣΤΕΣ ξέρουν;>>

Ετούτη η ερώτηση για την ώρα και θα ήθελα να δώσω τα σέβη μου στον Ηλία Κατσιάμπα και φυσικά να τον ευχαριστίσω για την προσφορά του ετούτη θυμιζοντάς μου έντονα τον Μεγάλο του Διδάσκαλο.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Patapios
Νέο Μέλος


6 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2004, 09:18:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Patapios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 30ΗΜΕΡΟ ΝΙΡΓΚΟΥΝΑ ΣΑΜΑΝΤΙ - ΘΕΩΣΗ
ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα – ερώτημα της Zemperg θεωρώ χρήσιμο ως μια πρώτη ενημέρωση του ελληνικού κοινού να καταθέσω μέρος της προσωπικής μου αντίληψης, όπως διακοινώθηκε από τον ίδιο, για το ή τα πνευματικά βιώματα του Δασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή.
Καταρχάς θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Δάσκαλος Ν. Α. Μαργιωρής είχε Εσωτερικές Εμπειρίες από πολύ μικρή ηλικία. Η πρώτη όμως Ολοκληρωμένη Θέωση - Φώτισή Του συνέβη στα 13 του χρόνια. Ακολούθησαν καθ’ όλο το Διάβα της ζωής του συχνές Μυστικιστικές Απελευθερωμένες Αναβάσεις - Βιώματα, που διαρκούσαν κατά περίπτωση ελάχιστο ή και πολύ γήινο χρόνο.
Η μεγαλυτέρα όμως σε διάρκεια και σε Εσωτερική Πνευματική Πληρότητα ήταν αυτή των σχεδόν 30 ημερών κατά την οποία όχι μόνο διέδραμε όλο το Εσωβάθος της Δημιουργίας, με την βοήθεια, την συνοδεία και την καθοδήγηση του Ιησού Χριστού μέσω του οποίου αξιώθηκε να πλησιάσει έως τον Γνόφο του Πατέρα, αλλά και παρέμεινε, βάσει των τοποχρονικών πλαισίων των 30 ημερών, σε συνεχή Επαφή και Άντληση Υπέρτατων Γνώσεων και Σοφίας για την Θεία Έννοια, την Πανδημιουργία, τα ύψιστα Όντα της που την Εποπτεύουν και το Γενικό Θείο Σχέδιο το οποίο την Κατευθύνει και την Συντηρεί απ’ άκρη σε άκρη.
Κατά την διάρκεια της Πλήρους Απορρόφησης - Εκθάμβωσης - Θέωσης - Σύζησης μετά της Θείας Υπερπραγματικότητας συνέλαβε την Μία Υπεραλήθεια των Πάντων και τον τρόπο με τον οποίο «διασπά» τις Δυνάμεις Της «Εκπνέοντας» την Πανδημιουργία, τους Νόμους με τους οποίους την Στηρίζει και τα Όντα που την φροντίζουν, την Θεία Τάξη κατά Μελχισεδέκ που ανταποκρίνεται απόλυτα στις Θείες Επιταγές και διαποτίζει με τον Πνευματικό Της Ενεργισμό Άπασα την Εκδήλωση και φθάνει μέχρι τις ανθρώπινες πνευματοψυχές τις οποίες έπλασε καθ’ εικόνα και ομοίωση και οι οποίες έχουν το εξαιρετικό προνόμιο της Άμεσης Κοινωνίας μαζί Του, δια μέσου του Ιησού Χριστού («εγώ και ο Πατήρ εν εσμέν», «είστε αδελφοί μου, ότι κάνω εγώ μπορείτε να το κάνετε κι εσείς»), με την προϋπόθεση ότι θα προπαρασκευαστούν για να αναβλέψουν πνευματικά. Θα αφήσουν τα ενδιαφέροντα της προσωρινότητας για να βρουν τα Αναλλοίωτα και Αιώνια Θεϊκά ενδιαφέροντα.
Όλα αυτά τα υπέρλαμπρα και ύψιστα Νοήματα, Αξίες, Αρετές, Γνώσεις, Υπερνόμοι και Μόνιμες Αμετακίνητες Αόρατες Σωληνώσεις Αδιάσπαστης Ροής ΑΓΑΠΗΣ, που Συνέχουν Πλάστη και Πλάσματα, επέτυχε να τα Μεταλλάξει κατά τρόπο Μοναδικά Πλήρη και Αμιγή και να τα μεταφέρει στην αναμένουσα και αγωνιούσα λογική να αντιληφθεί -στο μέτρο του δυνατού- τα Θεία Δρώμενα.
Παράλληλα επεχείρησε και, κατά την γνώμη μας επέτυχε με το παραπάνω και μάλιστα κατά τρόπο ανεπανάληπτο, να μεταφέρει με προφορικό και ιδίως με εξαιρετικά απλό γραπτό λόγο Αυτούσια Κομμάτια της Θείας Αλήθειας και των Εσωδιαστάσεων στην κοινή εμπειρία του κάθε ενδιαφερόμενου, ώστε να πληροφορηθεί με κάθε δυνατή λεπτομέρεια ποιος είναι, από πού έρχεται και πού πάει, ποιος ο ρόλος του στη Γη μας, ποιος ο προορισμός του, ποια η αληθινή καταγωγή του, ποιος είναι ο τρόπος για να την αναγνωρίσει Εμπράγματα, ποια τα μέσα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει, και πως θα βοηθηθεί σ’ αυτόν του τον επαναπροσδιορισμό του Είναι Του και τον επαναπατρισμό Του... σε σχέση με το Θείο ΕΙΝΑΙ...
Βέβαια σ’ αυτές τις 30 ημέρες, ενδιάμεσα, επανερχόταν για λίγο στη φυσική του συνείδηση, έκανε τις ελάχιστες στοιχειώδεις ανάγκες του σώματος και συνέγραφε ακατάπαυστα την Αποκάλυψή Του, το έργο Του «Γένεση και Θάνατος των Κόσμων και των Όντων» και κατόπιν ξανάφευγε...
Τέτοια Υπεργεγονότα Εξαιρετικών ανθρώπινων Όντων, τα οποία προφανώς έχουν Ειδική Θεία Αποστολή, που εισέρχονται σε ΠΛΗΡΗ και ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΦΩΤΙΣΗ - ΘΕΩΣΗ, την οποία μάλιστα κατορθώνουν να την ΓΕΙΩΝΟΥΝ κατά τρόπο Απαράμιλλο και Αμιγή με Σύγχρονο Απόλυτα Κατανοητό λόγο, παρουσιάζονται πολύ σπάνια και ειδικά στις μέρες μας και μας Καλούν - Προσκαλούν να Προσέξουμε και σχολαστικά και κριτικά να μελετήσουμε τα όσα μας Καταμαρτυρούν.
Γι’ αυτό καλό είναι να πλησιάζουμε τα Έργα Τους με υγιή – αγνή – ανοιχτή κριτική σκέψη και κυρίως με πολύ Σεβασμό, Ταπεινότητα, Ειλικρίνεια και διάθεση μάθησης και αυταπάρνησης των μικρών μας εγώ - εαυτών...

Με άδολη αγάπη
Ηλίας Κατσιάμπας
(Υπεύθυνος Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2004, 23:39:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα!

θα ήθελα να θέσω μία ερώτηση προς το Ομακοείο, μία ερώτηση όμως, που θα ήθελα να θέσω παράλληλα σε κάθε σχολή εσωτερικής διδασκαλίας.

Στις μέρες μας βλέπουμε στη χώρα μας αλλά και διεθνώς να δημιουργούνται πλήθος εσωτερικών σχολών, προσεγγίζοντας τα πνευματικά από την μία ή από την άλλη πλευρά.

Κάποιες από αυτές, λίγες, έχω ήδη επισκευτεί, ως ακροάτρια κάποιας διάλεξης, ή έχω γνωρίσει άτομα, που βρίσκονται κοντίτερα σε αυτές τις σχολές και έχω συζητήσει μαζί τους.

Μου έχει κάνει εντύπωση ότι πολλές σχολές υπερασπίζονται ότι κατέχουν -αυτές κατά αποκλειστικότητα ή τουλάχιστον κατά το μέγιστο- το κλειδί γιά την πύλη της πνευματικής αναζήτησης, πράγμα που καθιστά γιά αυτούς, τους άλλους -τους έξω- "παραπλανημένους".

Θυμάμαι μάλιστα πολύ καθαρά τη συζήτηση πριν λίγο καιρό με τον διευθυντή κάποιας σχολής, ο οποίος μου έλεγε το εξής:
"πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η Χ διδασκαλία (μας) είναι η αρχαιότερη, η καταλληλότερη, η αληθέστερη" κλπ. και κατ' επέκταση ο κάθε ενδιαφερόμενος γιά τα εσωτερικά θα έπρεπε να ενστερνιστεί το Χ εσωτερικό σύστημα.

Γιά να δώσω τη δική μου άποψη σε αυτό το θέμα θα ήθελα να κάνω σαφές ότι διαφωνώ. Πιστεύω ότι κάθε αναζητητής θα βρεί το δικό του δρόμο, τον προσωπικό του δρόμο, που θα του μιλήσει στην καρδιά. Από την άλλη όμως πλευρά, ο διχασμός σε πολλούς προσωπικούς -ατομικούς- δρόμους και η μη συσπείρωση πολλών ατόμων γύρω από ένα κοινό πυρήνα είναι πιθανόν να είναι αναποτελεσματικός τρόπος. Είναι πολύ σημαντικό πιστεύω να υπάρχουν κοινά μεταξύ των αναζητητών, και η καλύτερη έκφραση αυτής της "κοινότητας" είναι σίγουρα η ύπαρξη μιάς ομάδας με αυξημένες δυνατότητες επικοινωνίας, αν είναι δυνατόν και κάτω από την ίδια στέγη -κυριολεκτικά ή μεταφορικά.

Θα ήθελα λοιπόν να διαβάσω την άποψη, που έχει το Ομακοείο σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Patapios
Νέο Μέλος


6 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2004, 08:50:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Patapios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητή Λίλιθ,
Κανένας δεν αντιπροσωπεύει αποκλειστικά την Αλήθεια. Η Αλήθεια κρύβεται μέσα μας. Από μέσα μας σαν ερεθισθούμε κατάλληλα, θα την βγάλουμε. Στο μεταξύ χρειάζεται γνώση που δίνεται από έναν υπεύθυνο άνθρωπο και όχι από σύστημα – φιλοσοφία – σχολή – οργάνωση.
Το καθετί όμως εξαρτάται από την ανάγκη των δικών μας επιλογών. Είμαστε εμείς τελικά που αποφασίζουμε για το είδος και την ποιότητα των εμπειριών που θα λάβουμε και θα ενστερνιστούμε ή όχι.
Εκείνο λοιπόν που θα έπρεπε να ζητείται είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που θα μας υποβοηθήσει – ερεθίσει – διδάξει – συμβουλέψει και εν τέλει συστηματικά καθοδηγήσει στην κοπιώδη και εργώδη προσπάθεια για την αυτοανακάλυψη της Αλήθειας μέσα μας.
Αυτό όμως εναπόκειται στο κάρμα που συνοδεύει κάθε ψυχή και στην πραγματική διάθεσή της να εξελιχθεί, με ό,τι συνεπάγεται αυτή της η απόφαση.
Πιο απλά είναι στην ιδιοσυγκρασία και στην επιλογή της κάθε ανθρωποψυχής και στα ειλικρινή και βαθιά κίνητρα που την ωθούν ή αντίθετα στα ανειλικρινή και ελαφρά ή ιδιοτελή κίνητρα που την διακινούν στην «αναζήτηση» του ποθούμενου…
Φυσικά θα βρει και τις ανάλογες εκπροσωπήσεις. Παντελώς εξωστρεφικές, συγκαλυμμένες ψευτοεσωστρεφικές ή εξωστρεφικές, χλιαρές εσωτερικές, μέτριες, δυναμικές, ορθοτομούντες περισσότερο την αλήθεια κ.λ.π.
Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι μόνον εάν της παρέχουν τα πρωτίστως αναγκαιούντα που συνοψίζονται στην ουσιαστική Μεταφυσική Γνώση, στα υψηλά πρακτικά μέσα και στην υπεύθυνη στενή καθοδήγηση ή αν απλά «φουσκώνουν» τις προβαλλόμενες υπηρεσίες γνωστικά, αγνωστικά ή εγωιστικά, ή εν τέλει τις παρουσιάζουν ως καθολική γνώση για όλους που θα πρέπει οπωσδήποτε… να περάσουν από μέσα της. Το ζητούμενο είναι τού τι η ίδια η ψυχή εν τέλει ζητάει να βρει και πόσο ευαίσθητη είναι στα παρουσιαζόμενα.
Αυτό όμως είναι συνάρτηση των στόχων (συνειδητών ή υποσυνείδητων, σαφών ή γκρίζων) της ίδιας της ψυχής που έχει τοποθετήσει μέσα της ή που αναπροσαρμόζει προς το βέλτιστο (ή το στάσιμο ή και το χείριστο) με βάσει τις αληθέστερες ή μη συμβατικές απεικονίσεις της αλήθειας που λαμβάνει από τους όποιους υπεύθυνους ή τελικά αυτές που ποιοτικά της αναλογούν και είναι εις θέση να δεχθεί, να απορροφήσει και εν καιρώ να αφομοιώσει ή όχι.
Κάποια στιγμή όμως, ο ψαγμένος άνθρωπος, οφείλει να κατασταλάζει και να καταγίνεται με όλη του την θέρμη και τον ζήλο στον δρόμο που θεωρεί ότι του ταιριάζει και που θα έπρεπε να ευθυγραμμίζεται με τις αλήθειες που αποκαλύφθηκαν απ’ όλους τους Μεγάλους (εάν και δεν συμβαίνει πάντα αυτό), οι οποίες και παραμένουν στις γενικές τους αρχές απαράλλαχτες και διαχρονικές.
Για παράδειγμα η ζωή, το έργο και η θυσία του Ιησού Χριστού είναι ένα διαχρονικό κορυφαίο πνευματικό πρότυπο που μας αφορά όλους και μας καλεί ανά πάσα στιγμή να συγκρίνουμε τις δικές μας προσωπικές επιδιώξεις και διαμορφωμένες αντιλήψεις καθώς και τις απόψεις και θέσεις – καθοδηγήσεις των όποιων εκπροσώπων εσωτερικών σχολών μαζί του. Ανάλογα με την κατανόησή του θα είναι και η αυστηρότητα επί των εαυτών μας και επί των όποιων δασκάλων καθώς και η εν δυνάμει αναπροσαρμογή μας επί το ορθότερον...
Ένα γενικότερο βασικό μειονέκτημα που θα μπορούσαμε ίσως να εντοπίσουμε είναι ότι οι βαθύτερες πτυχές, αξίες, ουσία και πράξη της εσωτερικής και πνευματικής Γνώσης δεν είναι ακόμα επαρκώς κοινοποιημένες, εξηγημένες, αναλυμένες και παρουσιασμένες ανοιχτά προς τα έξω.
Αυτό έχει ως συνέπεια πέραν από το κάρμα που συνοδεύει σχεδόν άπαντες, απλούς ανθρώπους, μαθητές και δασκάλους, τα κριτήρια που αναπτύσσονται προς αναζήτηση και εφαρμογή αληθειών να χωλαίνουν με εν μέρει υλιστικές ή ελαφρές εσωτερικές επιδιώξεις και να κυριαρχούν με ευκολία τα ψευδή, ανεπαρκή ή ημιτελή πρότυπα στην τελική επιλογή των ψυχών.
Πάντως η παρουσία ενός Μύστη, εάν και εφόσον υφίσταται κάπου κάπου, δίδει εκτός από την τελειοτέρα και πληρεστέρα συμβατική κοινοποίηση εσωτερικών και πνευματικών πρότυπων - πρωτότυπων αληθειών, τον πιο ζωντανό και καίριο δυναμικό ερεθισμό για κατανόηση και ροπή αληθινής εργασίας για μεγαλύτερη αντίληψη και κατάκτηση των Εσωτερικών Αληθειών.
Ελπίζω η παραπάνω απάντηση να καλύπτει τα ερωτήματα που τέθηκαν.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ηλίας Κατσιάμπας

Υ.Γ.: Πιστεύω ότι κάπως διαφωτιστική, αν και όχι με αφορμή το ίδιο ερώτημα, είναι και η απάντηση στην 8η ερώτηση που έδωσα σε προηγούμενη συνέντευξη στο Esoterica.gr την οποία και παραθέτω παρακάτω καθώς και το link στο οποίο φιλοξενείται η συνέντευξη:

http://www.esoterica.gr/podium/interviews/katsiaba/katsiaba.htm

Ερώτηση Esoterica.gr:
7) Πιστεύεις ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια προσπάθεια ένωσης των εσωτερικών ομάδων στην Ελλάδα; Αν, όχι, γιατί;
Απάντηση Ηλία Κατσιάμπα:
Θεωρητικά κάθε προσπάθεια επαφής (όχι ένωσης) είναι θεμιτή και σε ένα λελογισμένο βαθμό μπορεί να επιδιώκεται. Ιδίως για σκοπούς που άπτονται μιας στοιχειώδους “αναγνώρισης” των Φιλοσοφικών - Μεταφυσικών Σχολών από την Πολιτεία ή της αλληλογνωριμίας - αλληλοεπαφής και της όποιας συζήτησης και πιθανής ανταλλαγής απόψεων με ειλικρίνεια και σεβασμό μεταξύ εκπροσώπων. Ακόμα όμως κι αυτά φαντάζουν κάπως δύσκολα και ίσως αβέβαια ως προς τα αποτελέσματά τους, την χρησιμότητά τους ή ενδεχόμενα προς την ειλικρίνεια και τα κίνητρα του καθενός.
Ο ανθρώπινος παράγοντας και οι ανθρώπινες ατέλειες συντελούν ασφαλώς σ’ αυτό. Ανεξαρτήτως θέσης και ρόλου η εξέλιξη του ανθρώπου δυστυχώς δεν συντελείται με άλματα, ούτε φυσικά με τίτλους και απονομές βαθμών, ούτε με όμορφες και φανταχτερές αμφιέσεις και εκδηλώσεις, ούτε στενά με την Γνώση, ούτε με ποικίλες μορφές εκπροσωπήσεων, ούτε με μικρές ή μεγάλες ενώσεις, ούτε φυσικά με την όποια λεκτική αποδοχή της Αλήθειας.
Απαιτείται προσωπικός αγώνας ζωής αν όχι ζωών… επί ενός σαφούς και συγκεκριμένου δρόμου επιλογής, ταύτισης αλλά και πράξης για κάθε άνθρωπο.
Η μικρή μας εμπειρία αλλά και η γενική παραδοχή απ’ όσους έχουν εμπλακεί σε τέτοιου είδους επαφές τεκμαίρει το δύσκολο και ίσως κι “άσκοπο” της όλης υπόθεσης περί ένωσης.
Άλλωστε όλοι οι μεγάλοι Δάσκαλοι δημιούργησαν ΔΙΚΟ τους δρόμο ανόδου που οι μικρότεροι δάσκαλοι και μαθητές στήριξαν και ακολούθησαν. Δεν συνένωσαν εις ΕΝΑ όλα τα επιμέρους μονοπάτια αλλά άφησαν τον καθένα να διαλέξει αυτό που πλησιάζει και εκφράζει την δική του ψυχοσύνθεση, πράγμα που δεν φαίνεται ότι μπορεί με κάποιο τρόπο να αλλάξει στο μέλλον.
Οι καρμικές ιδιαιτερότητες του κάθε λαού, του κάθε έθνους και όλων των επιμέρους ομάδων και υποκατηγοριών ξεκινούν από διαφορετικό σημείο ανάπτυξης και ορμής και καταλήγουν σε διαφορετικό τέρμα, υψηλότερο ή χαμηλότερο. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά.
Η θέση λοιπόν κάθε μικρού ή μεγαλύτερου φορέα Εσωτερικών Αληθειών είναι να παραμείνει εδραίος στον δικό του δονισμό απόδοσής της και εξ’ αυτού του γεγονότος να παράγει το δικό του “αμιγές” έργο και όχι να συμπλέκει το έργο του με άλλα που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να έχουν τον ίδιο δονισμό, την ίδια καθαρότητα, αυτοχθονία ή μη, μεγαλύτερη ή μικρότερη βαθύτητα και ποιότητα διδασκαλίας και την ίδια διαβάθμιση αποδοχής, απορρόφησης και κυρίως δημιουργικής αφομοίωσης κι ενσωμάτωσης περισσότερης ή λιγότερης κλίμακας αναζητητών.
Έκαστος εφ ω ετάχθη. Άλλωστε η λέξη Ένωση ταυτίζεται με την λέξη Τελειότητα - Μοναδικότητα. Μόνο μεμονωμένα παραδείγματα φέρουν μέσα τους αυτού του είδους την ΕΝΩΣΗ. Η προς τα έξω όμως εφαρμογή της είναι κομμάτι απίθανο και προϋποθέτει την ένωση όλης της ανθρωπότητας πρώτα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.... που στο μεταξύ μάλλον θα έχει ακολουθήσει τον νόμο της εξαΰλωσης....
Νομίζουμε ότι είναι κοινή αντίληψη ότι τα περί ένωσης είναι μάλλον υπερφιλόδοξες αντιλήψεις (για να μην μεταχειριστώ την λέξη ουτοπικές) ή ακριβέστερα υπερεξιδανικευμένες καταστάσεις που δεν αντιπροσωπεύουν κατά την γνώμη μας την πραγματικότητα. Κι αν εν μέρει παρουσιάζεται κάποια τέτοια τάση θα είναι κυρίως θεωρητική, πολύ οριακή, καμιά φορά κι ολίγο πειραματική και ασφαλώς χωρίς κάποιο ουσιαστικό, πρακτικό αντίκρισμα.
Πιστεύουμε ότι εκτιμώντας ρεαλιστικά τα πράγματα δεν διαφαίνεται ούτε για το έμμεσο ούτε για το πιο μεμακρυσμένο μέλλον ευόδωση μιας τέτοιας προσπάθειας, η οποία δεν νομίζουμε ότι μπορεί να συνεισφέρει σε κάτι συγκεκριμένο, αντίθετα ενδέχεται να κάνει και τα υπάρχοντα συγκεκριμένα ασαφή έως ομιχλώδη ή και αποκρουστικά και μάλλον να αυξήσει την σύγχυση του κόσμου για την Εσωτερική Πραγματικότητα περιπλέκοντας τα εξατομικευμένα μονοπάτια και τις ξέχωρες εκπροσωπήσεις - δονισμούς.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Patapios
Νέο Μέλος


6 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2004, 22:52:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Patapios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΟΜΑΚΟΕΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επιθυμώντας να καλύψω το σύνολο των ερωτημάτων που έθεσε από την αρχή της συνέντευξης η αγαπητή Αμαλία καθώς επίσης και οι Λίλιθ και Zezmperg παραθέτω προς ενημέρωση τις κάτωθι αναλυτικές απαντήσεις.
Είναι αλήθεια ότι σε ορισμένα σημεία του site δεν έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες μικροδιορθώσεις ή βελτιώσεις. Στο μπανεράκι όμως που τιτλοφορείται Εκδόσεις εμπεριέχονται όλες οι απαιτούμενες αλλαγές και αναπροσαρμογές τιμών σε Ευρώ για όλα τα συγγράμματα του πνευματικού Δασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή και των Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβανομένου του Εσωτερικού Κλειδιού (8 κλάδοι εσωτερικών σπουδών δι’ αλληλογραφίας), των μελετών και των 49 τευχών του περιοδικού «Ομακοείου».
Λόγοι μη άμεσης πρόσβασης στην διαχείριση του site μας για διάφορες μικροαλλαγές ή προσθήκες που πρέπει κατά καιρούς να γίνονται δημιουργούν ίσως ορισμένες φορές μία αμφιβολία για τα ισχύοντα στους ανθρώπους που πλοηγούνται στην ιστοσελίδα μας.
Για οποιαδήποτε πάντως διευκρίνιση ή ερώτημα είμαστε ανοιχτοί να απαντήσουμε μέσω e-mail ή τηλεφωνικά σε ό,τι τυχόν χρειαστεί.
Η ύλη των μαθημάτων δι’ αλληλογραφίας του Εσωτερικού Κλειδιού είναι η ΙΔΙΑ για όλους τους ενδιαφερόμενους. Έχει γραφεί προσωπικά από τον Ν. Μαργιωρή και εκδοθεί σε θερμοκολλημένες και συρραμμένες μελέτες σχήματος Α4.
Υπάρχουν 8 κλάδοι Εσωτερισμού από τους 13 που είχε σκοπό να γράψει ο Δ. Νικόλαος Μαργιωρής. Εξ’ αυτών οι 5 (Εσωτερική Φιλοσοφία, Εσωτερική Μύηση, Διαλογισμός, Υπνωτισμός – Ορθοψυχισμός, Επιστημονικός Πνευματισμός) εμπεριέχουν 10 μαθήματα που το καθένα χωρίζεται σε τρία κεφάλαια (τριάδες). Οι υπόλοιποι 2 (Αστρολογία – Αστροσοφία και Εσωτερική Θεραπευτική) περιλαμβάνουν 11 μαθήματα (τριάδες) έκαστος. Από τον τελευταίο κλάδο, τον όγδοο (Αποσυμβολισμός), έχει γραφεί μόνον το πρώτο μάθημα – τριάδα.
Μεταξύ άλλων συγγραμμάτων του πνευματικού Δασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή που είχε προγραμματίσει αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να συγγράψει συμπεριλαμβάνονται και 5 κλάδοι σπουδών δι’ αλληλογραφίας: Αποκρυφισμός, Μυστικισμός, Αρχαία και νεότερα Μυστήρια, Προκατακλυσμιαίοι Πολιτισμοί, η αληθινή Εσωτερική Φιλοσοφία της Γιόγκα.
Αυτή την στιγμή η εγγραφή για έναν ή περισσότερους κλάδους σπουδών είναι 10 Ευρώ. Το κάθε ένα μάθημα – τριάδα αντιστοιχεί σε 10 Ευρώ.
Ο ενδιαφερόμενος που θέλει να παρακολουθήσει έναν ή περισσότερους ταυτόχρονα κλάδους σπουδών του Εσωτερισμού αφού κάνει έντυπα ή ηλεκτρονικά την εγγραφή του και μας την στείλει με e-mail ή ταχυδρομικά του στέλνουμε με αντικαταβολή το υλικό που επέλεξε, π.χ. το πρώτο μάθημα του Διαλογισμού. Αφού το μελετήσει υποχρεούται να απαντήσει γραπτώς μέσω ταχυδρομείου ή e-mail στις 9 ερωτήσεις που υπάρχουν στο τέλος του μαθήματος και να μας τις αποστείλει πίσω και κατόπιν να λάβει το επόμενο μάθημα και ούτω καθεξής.
Αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων που θέσπισε ο Μαργιωρής και εμείς την σεβόμαστε και την τηρούμε.
Η ανάπτυξη του Διαδικτύου αποτελεί μια σχετικά νέα πραγματικότητα που έχει λάβει εκρηκτικό ρυθμό εξέλιξης τα τελευταία χρόνια. Οι δυνατότητες που ανοίγονται είναι πραγματικά πολλές. Χωρίς αμφιβολία κάποια στιγμή στο μέλλον εφόσον ξεπεραστούν διάφορες δυσκολίες και επιφυλάξεις που ενδεχόμενα υπάρχουν για την περίπτωση παροχής των μαθημάτων του Εσωτερικού Κλειδιού του Δ. Μαργιωρή μέσω Ίντερνετ κι εφόσον στο μεταξύ δεν έχει ληφθεί απόφαση από τους φυσικούς κληρονόμους του να εκδοθούν οι κλάδοι σπουδών δι’ αλληλογραφίας σε κανονική μορφή βιβλίου, τότε, πολύ πιθανόν, να διοχετευθούν και στο Ίντερνετ. Προς το παρόν αυτό δεν είναι εφικτό και μάλλον ούτε επιθυμητό.
Τα μαθήματα δι’ αλληλογραφίας θεσπίστηκαν από τον Δ. Μαργιωρή με απώτερο σκοπό να τύχουν εξειδικευμένων και δυσεύρετων εσωτερικών και πνευματικών συμπεπυκνωμένων γνώσεων ενδιαφερόμενοι που για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας ή απόστασης από τους καθ’ ύλην χώρους σπουδών των Σχολών - Ομακοείων δεν μπορούσαν και δεν μπορούν και σήμερα να παρακολουθήσουν από κοντά τις διδαχές του Δ. Ν. Μαργιωρή μέσω των Σχολών που εκπροσωπούνται από Εκπαιδευτές που βγήκαν από τα δικά του χέρια.
Οι κλάδοι αυτοί αποτελούν τομή ο καθένας στο είδος του και περιλαμβάνουν την συνεκτική και βαθιά βιωματική αξία και λεπτομερειακή ανάλυση του ιδίου του Νου – ψυχής – πνεύματος και της γραφίδας του Δ. Νικολάου Μαργιωρή.
Εμείς ως μαθητές – εκπαιδευτές του προωθούμε τους κλάδους αυτούς σε μαθητές μας και μη και έχοντας την πείρα και την σαφή προσωπική γνώση των διδαχών και των απόψεών του πιστεύουμε ότι διαχειριζόμαστε και εποπτεύουμε με πιστότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια την όλη διαδικασία.
Όλα τα μαθήματα σπουδών δι’ αλληλογραφίας αποτελούν μία αλυσίδα στην εσωτερική και πνευματική κατάρτιση των εκ του μακρόθεν ενδιαφερόμενων καθώς και των μαθητών μας που παράλληλα με την αυτοπρόσωπη διδαχή τους στα σχολειά μας παρακολουθούνε κι αυτά όχι μόνον εμπλουτίζοντας το γνωστικό τους υπόβαθρο αλλά έχοντας και την σπάνια ευκαιρία για διατύπωση ποικίλων ερωτημάτων και ξεκαθάρισμα πολλών λεπτομερειών και αναλύσεων που βρίσκονται μέσα σ’ αυτά.
Η παρουσιαζόμενη όμως αλληλουχία του συνόλου των διδαχών δεν είναι εύκολα κατανοητή, αντιληπτή ή αποδεχτή ευθύς εξαρχής, διότι οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ή κλίσεις και αναζητούν πρωτίστως να καλύψουν αυτά χωρίς απαραίτητα και πάντα να προχωρήσουν στην ζήτηση όλων των μαθημάτων και των καρπών του πνεύματος που εμπεριέχονται εντός τους.
Στην πραγματικότητα όμως η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ όλων των κλάδων σπουδών δι’ αλληλογραφίας, των προφορικών μαθημάτων, ομιλιών και σεμιναρίων που διδάσκουμε συστηματικά καθώς και των ιδιαίτερων επαφών στα πλαίσια του στενού κύκλου που διατηρεί περισσότερο ή λιγότερο το κάθε Ομακοείο αποκαλύπτοντας Λεπτομέρειες και Γνώσεις που δεν είναι πάντα εύκολα κοινοποιήσιμες και εφαρμόζοντας εμπράκτως τον Εσωτερισμό μέσα και από την ομαδική εκπαίδευση που επιτελείται, αποτελούν μία ΕΝΙΑΙΑ Καθολική Πραγματικότητα που συμποσούται ως Κορωνίδα Αντίληψης και Σχηματισμού του ΠΑΖΛ της Αλήθειας μέσα μας.
Μεγάλη Υπόθεση αυτήν για όσους ξέρουν να την εκτιμήσουν. Έπεται το όποιο βίωμα. Βίωμα είναι και το καθετί στην ζωή μας που μας οδηγεί εκ παραλλήλου στην εξέλιξη. Το πραγματικό εσωτερικό βίωμα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αργεί να έρθει.
Χρειάζεται αληθινή εσωστρέφεια, χρειάζεται ελάφρυνση καρμική, χρειάζεται δουλειά στην έξω και έσω ζωή… Χρειάζεται χρόνο, κόπο και θυσίες… Χρειάζεται χαλύβδινη θέληση… Χρειάζεται ταπεινότητα… Χρειάζεται αληθινή τελειοποίηση… Χρειάζεται ΑΓΑΠΗ και μεταφορά κάθε ψευτοεπαίνου ή εσωτερικής κατάκτησης στους αληθινά Μεγάλους, γνωστούς και αγνώστους, και στον Ένα Κύριο των Πάντων.
Μια επαφή με ένα Δάσκαλο του Πνεύματος συνιστά μία σπάνια Ευκαιρία - Χάρη του Κυρίου για κάθε ανθρωποψυχή που διαβιεί στον πλανήτη μας. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να την έχει. Ο καθένας μας δεν είναι σε θέση να την καταλάβει και να την αγκαλιάσει όχι με κλειστά αλλά ούτε και με ανοιχτά μάτια. Το κάρμα της ψυχής απομακρύνει τον άνθρωπο και το ελευθέριο της βούλησης πρέπει να λειτουργήσει ανεπιτήδευτα.
Κι αν τα λέμε αυτά τα λέμε διότι ο άνθρωπος που θεωρούμε Δάσκαλο και εκλαμβάνουμε ως Μύστη δεν έχει πλέον φυσική παρουσία στον κόσμο αυτόν. Τα λέμε επίσης σαν διδάγματα για όσους τα θεωρούν ως τέτοια, διότι ποτέ δεν ξέρεις και δεν ξέρει ΚΑΝΕΙΣ τι θα συναντήσει στον δρόμο του (ή τι συναντά κι αφήνει πίσω του) προερχόμενο από την Θεία Χάρη που ΜΕΡΙΜΝΑ υπεράνω ΟΛΩΝ μας και ιδίως γι’ όσους εργάζονται γι’ Αυτήν και τους συνανθρώπους τους.
Πέραν από τα μαθήματα δι’ αλληλογραφίας υπάρχει μια πληθώρα εσωτερικών και πνευματικών διδασκαλιών άκρως ουσιαστικών και βαθύτατων για όποιον «φιλοδοξεί» να ακολουθήσει έναν πρακτικό δρόμο εσωτερικής καλλιέργειας και αυτοαφύπνισης που να υποστηρίζεται από πλήρες μοντέλο κατανόησης της εξωτερικής, εσωτερικής και πνευματικής ζωής, δίπλα σε οδηγό – εκπαιδευτή που ακολουθεί την γραμμή διδασκαλίας του Δασκάλου Ν. Α. Μαργιωρή ως πρώτης γενιάς μαθητής του.
Μεταξύ πολλών άλλων που κρίνεται σκόπιμο να σπουδάσει ένας νεόφυτος μαθητής μας που εκδηλώνει ισχυρό ενδιαφέρον και έντονη διάθεση μάθησης είναι τα κάτωθι:
Κρίγια Γιόγκα (μέθοδος σωματοψυχικής θεραπευτικής).
Ράτζα Γιόγκα (ανύψωση του νου από την συνείδηση στην υπερσυνείδηση).
Κάρμα Γιόγκα (Η Γιόγκα όλων των αιτιών και των αποτελεσμάτων εαυτών, αλλήλων, οικουμένης, σύμπαντος κόσμου, η γιόγκα της ανιδιοτελούς υπηρεσίας και της άδολης δράσης).
Γκνάνι Γιόγκα (Η Γιόγκα της Γνώσης, της φιλοσοφικής κατάρτισης που προέρχεται από τα βιώματα των Μεγάλων και βοηθά στην ανάδειξη της αληθινής πνευματικής διάκρισης).
Μπάκτι Γιόγκα (Η Γιόγκα της αγάπης προς το Θείο Ιδανικό ή τον ενσαρκωμένο Θεό).
Κουνταλίνη ή Τάντρα Γιόγκα (Η Ορθόδοξη Γιόγκα των Ουπανισάντ που αποσκοπεί στην αφύπνιση της κρυσταλλωμένης Δύναμης μέσα μας, της Κουνταλίνης).
Εσωτερική Φιλοσοφία - Θεολογία (Αποκρυφολογία και Μυστικισμός: Κατά απόδοση Νικολάου Α. Μαργιωρή).
Σειρά Συστημάτων Εσωτερικής Θεραπευτικής κ.α.
Υπογραμμίζουμε πως ΟΛΑ όσα αφορούν τις Διδαχές του Δ. Ν. Μαργιωρή, θεωρητικά και πρακτικά, προέρχονται από έναν άνθρωπο που τα γείωσε μόνος του και τα αποτύπωσε στο χαρτί και στον προφορικό λόγο μέχρι «τελευταίας λεπτομέρειας...». ΕΝΩΣΕ δηλαδή, μεταφορικά και κυριολεκτικά, Γη και Ουρανό και κράτησε αυτή την Ένωση ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ διαμοιράζοντάς την προς κάθε δυνατή κατεύθυνση και με κάθε δυνατό ενδειδειγμένο μέσο που του έδωσε το τέλος του 20ου αιώνα.
Αυτόν τον άνθρωπο εμείς τον αναγνωρίζουμε ως Μύστη, όχι αυθαίρετα ή δογματικά, αλλά κατόπιν εξουθενωτικής και εξαντλητικής εκ βαθέων ζύμωσης και πρακτικής πορείας δίπλα του.
Είναι ο Δάσκαλός μας, ο Νικόλαος Α. Μαργιωρής, ο Δάσκαλος που απευθύνθηκε και απευθύνεται προς κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως αλλά δεν εισακούεται πάντα και δεν απασχολεί τους πολλούς ή και τους πιο λίγους.
Απευθύνεται και συνδράμει προς ΟΛΟΥΣ αλλά απασχολεί αυτούς που ταιριάζουν με την δόνησή του πέραν γνώσεων, κοινωνικής θέσης, οικονομικής επιφάνειας, εξωτερικών ή εσωτερικών επιτευγμάτων, ασθενειών, ανθρώπινων ατελειών στο νου και στο σώμα και υποτιθέμενου ή υπαρκτού πνευματικού ύψους ορισμένων…
Απευθύνεται στους ανθρώπους αυτούς που έχει αρχίσει να σπάει… κάτι μέσα τους. Και εξ’ αυτών όχι σε όλους και όχι στον ίδιο βαθμό αντίληψης και διείσδυσης. Και αυτό βέβαια δεν είναι στην δική του ευθύνη, αυτός τα είπε και τα κατέγραψε ΟΛΑ (έστω αυτά που μπόρεσε και πρόλαβε κι όσα ενδεχόμενα μέλλει ακόμα να κοινοποιηθούν από τους μαθητές του). Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τα φόντα για να εισπράξουμε, να κρατήσουμε, να συρράψουμε και να αφομοιώσουμε ορισμένα εξ’ αυτών. Ό,τι όμως εν τέλει ο καθένας μας αξιωθεί να πάρει και να εφαρμόσει από οιονδήποτε αληθινό Δάσκαλο κέρδος στην εξέλιξη την δική του και των συνανθρώπων του θα είναι. Αρκεί να επιθυμεί σφόδρα να εισέλθει στα μπούνια της Μεταφυσικής Αλήθειας και να αγωνιστεί επί μακρόν με ειλικρίνεια και αυταπάρνηση δίπλα σε έναν δάσκαλο.
Μερικά πράγματα μιλούν από μόνα τους για το πρόσωπο και το έργο του Ν. Μαργιωρή. Μερικά άλλα είναι αδιόρατα και απίθανο να γίνουν αντιληπτά και για τους πιο έμπειρους μαθητές – στελέχη του καίτοι βαδίσανε, ζήσανε και τριφτήκανε δίπλα του.
Καλοί μου σαφώς έχουμε όχι μόνον τις προσωπικές μας απόψεις για το ποιος ή ποιοι υπήρξε ο Νικόλαος Μαργιωρής σε προηγούμενες ιστορικές φάσεις αλλά και τις δικές του ευθείες παραδοχές που σπάνια λάβαιναν χώρα, αλλά λάβαιναν κάπου κάπου… και ήταν καταλυτικές, για όσους τον είχαν «αγγίξει» ή ανυπόκριτα πλησιάσει προσωπικά – οικογενειακά και διδασκαλικά – πνευματικά – φιλικά.
Αυτή μας όμως η γνώση κι όσα καταθέσαμε παραπάνω δεν έχουν αξία επειδή τα λέμε εμείς. Πρέπει ο καθείς με την δική του αξιολογική ματιά, κάρμα, πορεία και αναζήτηση να ανεύρει με τον καιρό αυτού του είδους απαντήσεις. Κι αυτό εάν κι εφόσον τον ενδιαφέρουν και τον συγκινούν πληροφορίες που άπτονται ενός σύγχρονου έλληνα Δασκάλου του Πνεύματος που συνοδεύεται από έναν σχεδόν απύθμενο κι απίστευτο πλούτο Παρακαταθηκών (γνωστών και άγνωστων) που άφησε αφειδώς πίσω του.

Ο σεβασμός στην ελευθερία και στην όποια ανάγκη εκδηλώνει ή θεωρεί ως πρώτη ή βασική προτεραιότητα κάθε συνάνθρωπος είναι δεδομένος και αποτελεί για το έργο του Νικολάου Α. Μαργιωρή και για τους μαθητές του – στελέχη – εκπαιδευτές υποχρέωση παροχής ανάλογων υπηρεσιών και αποδοχής του ανθρώπου ως έχει. Όχι ντε και καλά ενσωμάτωσης εκεί που δεν αισθάνεται ή δεν επιδεικνύει ο ίδιος ενδιαφέρον να προσεγγίσει, ακόμα κι αν αυτό θα μπορούσε να ήταν η αιτιακή φύση της ζωής.
Η ενασχόληση κάποιου π.χ. με την Ατμοϋγροποίηση δεν προεξοφλεί ούτε προϋποθέτει ότι κάποιος πρέπει να έχει εσωτερικές ανησυχίες ή αναζήτηση ή να είναι ενταγμένος στο γενικότερο έργο του Ν. Μαργιωρή για να επωφεληθεί μιας αισθητικής και θεραπευτικής καθαρά σωματικής ανάγκης που δεν παύει να έχει αντίκτυπο στην υγεία αλλά και στην ψυχολογία του ανθρώπου.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την εφαρμογή των εναλλακτικών εσωτερικών θεραπευτικών συστημάτων (περί τα 30 τον αριθμό) και την ανάληψη – παροχή θεραπευτικού έργου, που έχει χαρακτήρα υποβοήθησης και μετριασμού ή και αντιμετώπισης του κάρμα του. Αυτό όμως είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και δεκτικότητας του ασθενούς με τον θεραπευτή του επί σειρά συνεδριών γι’ αυτόν τον σκοπό άλλως η αποτυχία είναι πολύ πιθανή και συναρτάται επίσης και με το αν είναι καρμική υποχρεωτική οφειλή ή όχι.
Αν παρεμπιπτόντως επιδείξει κάποιος ενδιαφέρον και για περαιτέρω ενασχόληση με την υψηλή έννοια της λέξης Γιόγκα και της Εσωτερικής Φιλοσοφίας ο δρόμος είναι κατά κανόνα ανοιχτός.
Ακόμα και η διδαχή της Κρίγια Γιόγκα δεν εντάσσει κάποιους οπωσδήποτε στο βαθύτερο νόημα της Μεταφυσικής Αλήθειας των πραγμάτων καίτοι δίδει ένα πρώτο ευγενικό νεύμα, κατάρτιση και προσανατολισμό προς μια τέτοια κατεύθυνση, αφού μεριμνά πρωτίστως για την στερέωση και την διατήρηση μιας καλής και ισορροπημένης ψυχοσωματικής υγείας καθώς και αποκατάσταση διαφόρων σωματικών και ψυχολογικών προβλημάτων.
Από την ώρα όμως που κάποιος θελήσει να ενταχθεί στην Ράτζα Γιόγκα (και τις άλλες σημαντικές Γιόγκα που προαναφέρθηκαν) τα δεδομένα αλλάζουν αισθητά. Αργά και σταθερά βρίσκει τον εαυτό του όλο και πιο πληροφορημένο και κατάλληλο να αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν ως πνευματοψυχικό ον αλλά και τα σημαίνοντα μέσα που θα τον βοηθήσουν, εφόσον τα χρησιμοποιήσει με συνέπεια και συστηματικότητα, να διανοίξει τις δικές του θύρες της Ζωής, να ανακαλύψει ο ίδιος την αλήθεια μέσα του.
Η Ράτζα Γιόγκα αποτελεί το πιο ενδεδειγμένο σύστημα εκπαίδευσης για τον Δυτικό άνθρωπο, διότι αποτείνεται και εκπαιδεύει το νοητικό και βουλητικό του ανθρώπου. Δεν παύει όμως να χρειάζεται βαθιά καταρτισμένους και δυναμικούς εκπαιδευτές και αμείωτη θέληση για απορρόφηση των διδασκομένων.
Μια πνευματική πανδαισία ανοίγεται τότε και συνειδητοποιείται σιγά σιγά από τους μαθητές της Ράτζα. Παράλληλα με την έμπνευση που οφείλει να δίδει ο εκπαιδευτής απαιτείται μια κλίση ή ένα διαρκώς ισχυροποιούμενο ενδιαφέρον των μαθητών για σταδιακή ενσωμάτωση και αφομοίωση της διδαχής της. Στοιχεία αναγκαία για την συνέχιση και την εμβάθυνση στην εσωτερική αντίληψη της ζωής.
Εδώ παρουσιάζονται οι κατ’ ουσίαν μαθητές – μελετητές εκφάνσεων της Εσωτερικής Αλήθειας. Ακόμα όμως κι αυτοί έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα της όποιας νέας επιλογής τους για την όποια άλλη εσωτερική κατεύθυνση καθώς και για την εσωτερική πρόοδο που είναι και τα δυο στην δική τους ευθύνη, ενδιαφέρον, τάση και συνέπεια που θα επιδείξουν σε όσα τους παρασχέθηκαν ως μέσα ανάβλεψης.
Μακάρι να μπορούσαμε να εισέλθουμε όλοι μας σε μια μηχανή που θα μας καταστούσε ολοκληρωμένα πνευματικά όντα φέροντα την Φώτιση. Δεν γίνεται και δεν στέκεται. Αυτήν παρέχεται από την ενδυνάμωση της σχέσης ανθρώπου συνανθρώπου και Θεού και την προσωπική πρακτική νοητική εργασία των πνευματικών ασκήσεων που οφείλει σταθερά και μεθοδικά να εκπληρώνει.
Η εξέλιξη των ψυχών δεν βιάζεται, δεν πιέζεται, ούτε επιβάλλεται. Ακολουθεί πάντα την φυσιολογική ωρίμανση κι αυτό μας το διδάσκει και η φύση. Το κάθε πράγμα στον καιρό του και στην εποχή του.
Η εποχή της ψυχής ή του πνεύματος δεν έρχεται με την ίδια ταχύτητα σε όλους κι αυτό είναι αποτέλεσμα μιας συνισταμένης πραγμάτων που σχετίζονται με το κάρμα που συνοδεύει κάθε πνευματοψυχή, την θέληση για να αλλάξει – τελειοποιηθεί και τελικά παράλληλα με την συστηματική εφαρμογή των πνευματικών ασκήσεων τις έμπρακτες θυσίες που κάνει προς αυτήν την κατεύθυνση πέραν από ωραία στολισμένα λόγια ή βαθυστόχαστες ιδέες και καταθέσεις γνώσεων.
Η εξέλιξη έχει υπομονή εμείς δεν έχουμε και θεωρούμε ότι μάθαμε τα πάντα επειδή τύχαμε βιβλίων και ενδεχόμενα και κάποιας εκπαίδευσης. Αν δεν βρεθούμε επί σειρά ετών δίπλα σε φωτισμένους Δασκάλους ή έστω νωπούς μαθητές τους θα φέρουμε μόνιμα μέσα μας ψευδείς και πεπλανημένες εντυπώσεις για εαυτούς και αλλήλους όσο κι αν εξευγενίζουμε την συμπεριφορά μας ή την χρήση της Μεταφυσικής Γνώσης που πέραν από την καθαρότητα την πνευματική ή εσωτερική, περιέχει και ποσότητες «σκουπιδιών» ή ανακριβειών ή ολέθριων λαθών… ή ακόμη και προσωπικών αγκυλώσεων του κάθε ατελούς ανθρώπινου νου που διακινείται μόνον από την διανοητική λειτουργία, χωρίς ποτέ να έχει τύχει αληθινού γκρεμίσματος των τειχών του εγωισμού του (της διανοητικής του λειτουργίας) από τους ελάχιστους εντεταλμένους προς τούτο μύστες ή με μειωμένη απόδοση έργου από τους λίγους μαθητές τους. Ή έστω ανοίγματος νέων εσωτερικών γεφυρών που υπερβαίνουν την εσκαμμένη σκέψη καθενός μας... και πορεύονται προς υπέρτερες βιωματικές αντιλήψεις και κατακτήσεις που απαγκιστρώνουν αληθινά τον άνθρωπο απ’ όλα τα θελητά αγκίστρια που ο καθείς διατηρεί για τον εαυτό του...
Με όλα τα παραπάνω δεν προσπαθώ να εκφράσω στενά τις προσωπικές μου αντιλήψεις και πεποιθήσεις, επιδιώκω στο μέτρο των δυνάμεών μου, να σας κάνω κοινωνούς με τις απόψεις απευθείας του Νικολάου Μαργιωρή για όσους θα είχαν ενδιαφέρον και αξία.

Αναντίρρητα ο Μαργιωρής εάν κατάφερε κάτι αυτό είναι ο σχηματισμός ενός πλούσιου μπουκέτου αρωματικών λουλουδιών που ευωδιάζουν τα αρώματα του πνεύματος πολλών εκ των μεγάλων ανδρών και γυναικών μυστών καθώς και των σπουδαιότερων υπαρκτών υπερβατικών φιλοσοφικών συστημάτων εσωτερικής ανάπτυξης.
Ως κορωνίδα όλων των παραπάνω παρουσιάζεται και το δικό του πνευματικό βίωμα που αποτελεί την προσωπική του Αποκάλυψη που παρέδωσε στον κόσμο μας για την Αλήθεια (παρουσίαση της πρώτης πνευματικής του εμπειρίας σε ηλικία 13 ετών θα επιδιώξουμε εντός των ημερών).
Μέσα λοιπόν στα πλαίσια αυτά είναι φανερό ότι το έργο του στις Φιλοσοφικές και Πρακτικές Βάσεις του είναι ΑΡΡΗΚΤΑ συνδεδεμένο με την πορεία εξέλιξης κάθε ανθρώπινου όντος που επιθυμεί αληθινά αυτήν.
Παρέχει κάθε δυνατό και κατάλληλο μέσο στην εποχή μας για να μπορέσει κάθε ενδιαφερόμενος να ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ τον ρόλο του μέσα σ’ αυτήν την ζωή, την διασύνδεσή της με την ελευθερία, με το κάρμα, με την εξέλιξη, με την Αλήθεια.
Αυτήν την υποκρυπτόμενη και όχι και τόσο επιθυμητή αλήθεια επιδιώκει να αναδείξει και να αποκαλύψει σε όλο της το εύρος και βάθος σε όσους πραγματικά την προσδοκάνε και αγωνίζονται να την κατανοήσουν και βαθμηδόν να την περάσουν στην ζωή τους και γιατί όχι, να την διαμηνύσουν σε συνανθρώπους τους.
Το κυρίαρχο όμως στοιχείο είναι η πρακτικότητα που αφειδώς δίδεται μέσα από την παντοιότροπη και ενδελεχή εκπαίδευση στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και στον ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ (Ράτζα Γιόγκα), που αποτελούν τα μοναδικά ολοκληρωμένα πρακτικά μέσα για να κινηθεί η σκουριασμένη υπερσυνείδηση του ανθρώπου και να έρθει στην πνευματική αναγνώριση και πληρότητα της αλήθειας.
Οτιδήποτε λοιπόν μαθαίνει ο μαθητής μας από τις πτυχές του Εσωτερισμού έχει μοιραία θετικό αντίχτυπο στην προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική, πολιτισμική και εσωτερική ζωή. Συμβάλει δηλαδή τα μέγιστα στην εξέλιξη του κάθε ενασχολούμενου, στην εναρμόνιση με το περιβάλλον του και τους συνανθρώπους του, με τα καλά και ιδίως με τα κακά συναπαντήματα της ζωής και εν τέλει σε μια εκβαθυμένη εικόνα όλων των γεγονότων που μας περιτριγυρίζουν και ζητούν την προσοχή – ενέργειά μας για να θραφούν…
Κι όλα τα παραπάνω με την προϋπόθεση ότι ο μαθητής, με την συνεπικουρία του δασκάλου του, κρατάει αταλάντευτα το τιμόνι προς την κατεύθυνση αυτής της πορείας χωρίς να το στρίψει προς άλλες πλευρές, όπως συχνά συμβαίνει. Επίσης ότι οι προθέσεις και τα κίνητρά του είναι αγαθά και ανυπόκριτα… Ότι δηλαδή ανοίγεται εμπράγματα στα διδασκόμενα και στην οιαδήποτε συμβολή του στην εξωτερική και εσωτερική ζωή.

Εύχομαι σε όλους καλές και ιδίως εσωτερικές Γιορτές
Ηλίας Κατσιάμπας
Υπεύθυνος Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης
Web Site: http://www.omakoio.gr
E-mails: omakoio@omakoio.gr ή omakoio@aias.gr


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Patapios
Νέο Μέλος


6 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2004, 19:06:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Patapios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ (1913-1993)
Με την ευκαιρία της Γέννησης του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και από το νεοεκδοθέν σύγγραμμά μας "ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ και ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ" (εκδόσεις Ομακοεία Τρικάλων και Θεσσαλονίκης) παραθέτουμε μία από τις σχετικές βιωματικές περιγραφές του όπως ο ίδιος την πρωτοαποτύπωσε στον επίλογο του βιβλίου του «Ράτζα Γιόγκα. Νοητική ανύψωση του Νου από την συνείδηση στην υπερσυνείδηση»
Τρίκαλα 24-12-2004

Καταγραφή - Επιμέλεια: Ηλίας Λ. Κατσιάμπας,
Μαθητής του Νικολάου Α. Μαργιωρή
Υπεύθυνος των Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης
Κεφαλληνίας 21, 42100 Τρίκαλα
Τηλ. & Φαξ: 24310-75505 ή κινητό: 6974-580768
Web Site: http://www.omakoio.gr
E-mails: omakoio@omakoio.gr ή omakoio@aias.gr

Διευκρίνιση: Το Βίωμα που παρουσιάζεται παρακάτω αφορά τον πνευματικό Δάσκαλο Νικόλαο Α. Μαργιωρή (1913-1993) ο οποίος στον επίλογο του βιβλίου του «Ράτζα Γιόγκα. Νοητική ανύψωση του Νου από την συνείδηση στην υπερσυνείδηση» για παιδευτικούς και κατατοπιστικούς λόγους περιγράφει την πρώτη του πνευματική Εμπειρία – Σαμάντι – Θέωση που είχε σε νεαρή ηλικία (σχεδόν 13 χρονών) καθώς και τα προεόρτια που λάβαιναν χώρα στην παιδική του ηλικία και τον κατηύθυναν στο πλήρες αυτό Βίωμα – Φώτιση.
Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου – μελετητή ή μαθητή του Εσωτερισμού παραθέτουμε αυτούσιο το βίωμα του δ. Ν. Μαργιωρή όπως ο ίδιος το αποτύπωσε γραπτώς τονίζοντας με μαύρα γράμματα ή κεφαλαία ή με σχετικές υπογραμμίσεις τα σημεία που θεωρούμε ως εξόχως σημαντικά τα οποία χρήζουν περίσσειας προσοχής.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΒΙΩΜΑΤΟΣ
ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ

Μέσα σε τούτη την περιοχή του επιστημονικού αυτού βιβλίου της ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ, στον επίλογο, θα σας μιλήσω γι’ αυτά που δεν κατόρθωσα να γράψω στην ανάπτυξη των κεφαλαίων. Αυτό γιατί είναι άσχετα στο βάθος τους και είναι ξέχωρα. Αφορούν βιώματα του συγγραφέα πάνω στο θέμα αυτό που γράφω και η διήγηση αυτών των βιωμάτων γίνεται για να βοηθήσει τον αναγνώστη να κρίνει τόσο τα γραφθέντα, όσο και τις δικές του πιθανόν παρορμήσεις για τα Μυστήρια αυτού του Είναι μας.
Πολύ μικρός, σχεδόν παιδί μα πολύ μικρό παιδί ένιωσα μέσα μου τον αχαλίνωτο πόθο να κοιτάω πέρα από τον κόσμο που οι αισθήσεις έφερναν μπροστά μου. Ήταν κάτι πολύ Επιτακτικό αυτό που μέσα μου ζωήρευε και απαιτούσε να συμμορφωθεί στην προσταγή του. Σαν απόκοσμες αναμνήσεις και σαν ξεθωριασμένα όνειρα, πετούσαν μπροστά μου, στο ξύπνιο μου και στην καθημερινή ζωή μου, εικόνες άσχετες με τα παιδικά μου ενδιαφέροντα.
Δεν ήταν μια φορά δεν ήταν δυο φορές, όταν καθόμουν να ταξιθετήσω και να ταξινομήσω αυτές τις αναμνήσεις, ένιωθα το κεφάλι μου να γίνεται βαρύ και τα μέλη του σώματός μου να μουδιάζουν. Τα μάτια μου τότε έκλειναν και έβλεπα σαν να πετούσα μέσα σε άλλους κόσμους, αναζητώντας το Πέρασμα. Μια περίεργη αίσθηση είχα τότε γι’ Αυτό. Σαν να ήταν Ειδικό Πέρασμα, που θα περνούσα και θα βρισκόμουνα σε άλλους, όλως διόλου διαφορετικούς Κόσμους, όπου αντί για παιδικά παιχνίδια, θα έβλεπα Σοφούς να με διδάσκουν πράματα ακατανόητα.
Μ’ αυτές τις πρόωρες σκέψεις, για τη ζωή ή την κάποια άλλη διαφορετική ζωή γύριζα στους κόσμους της παιδικής μου ίσως φαντασίας, ώσπου μια φορά, βρέθηκα μπροστά σ’ αυτό το Χείμαρρο του περίεργου Φωτός, που έβγαινε από μια περίεργη λέει ΟΠΗ, τόσο μεγάλη, όσο ήταν και ο Ουρανός, κατά την παιδική μου πάντοτε φαντασία.
Μια Έλξη με πλησίασε και μ’ έφερνε σιγά σιγά κοντά σε τούτη την Πρωτοφανή Φωτιά, που μέσα της ή από μέσα της περνούσαν όντα περίεργα, όντα όλως διόλου διάφορα, απ’ αυτά που γνώριζα. Αλλά το περίεργο ήταν που όσο πλησίαζα σ’ αυτό τον περίεργο διάδρομο, αυτή την άχρωμη Φωτιά, αυτό το άκαπνο και άκαυτο πυρ, δεν αισθανόμουνα τη Φωτιά να με καίει ή και να με φοβίζει.
Μάλιστα, για μια στιγμή σαν να θυμήθηκα πως σε μια περιοχή του Αυλού αυτού του Φωτεινού, είχα ξαναπεράσει και θυμήθηκα μάλιστα πως δεν ήμουνα και μόνος μου, αλλά πως με συνόδευαν πολλοί τότε δικοί μου και μάλιστα στενά δικοί μου. Κοίταξα τότε ολόγυρά μου μα δεν είδα τώρα σε τούτη την περιοδεία μου κοντά στο Φωτεινό Διάδρομο κανέναν μα κανέναν να με συνοδεύει. Προς στιγμή παραξενεύτηκα. Ύστερα, όμως, αυτοπαρηγορήθηκα λέγοντας στον εαυτό μου, πως θα έλθουν άλλοι να με βοηθήσουν.
Έτσι άφησα ξανά ελεύθερο τον εαυτό μου να έρχεται σιγά σιγά κοντά στην Απέραντη Δίοδο και να προσπαθώ να πλησιάζω όσο μπορώ τα σημεία που σαν να τα γνώριζα, από παλιές μου αναβάσεις, προς τα Άγνωστα. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως δεν πήγαινα μόνος μου. Μια Απόκοσμη Φωνή, Κρυστάλλινη μα τόσο καθαρή με καθοδηγούσε, ανά λεπτό και μου καθόριζε τα σημεία που θα περνούσα, για να μπω ακριβώς στην ίδια λέει Φωτεινή Ακτίνα, που κάποτε είχα απ’ εκεί περάσει.
Μα να που η φωνή πλησίαζε πολύ κοντά μου και τη γνώρισα. Αφού άρχισα να χορεύω, να φωνάζω και εγώ το όνομά της, το όνομα της Οντότητας, της υπαρκτής ή της ανύπαρκτης μορφής της, που με περίεργη μα γνώριμη, αγαπητή, αλησμόνητη και Αιώνια Φωνή, με καλούσε με ένα άλλο γνωστό μου και αγαπημένο όνομα να πλησιάσω.
Με τη φωνή αυτή πλησίαζα και ξανά πλησίαζα στο Φωτεινό πια Ουρανό, όταν μπροστά στα περίεργα φώτα που έβλεπα πως σχηματιζόταν και αποσχηματιζόταν, με παρέσυρε ένα μεγάλο Κύμα Έλξης, όπως ακριβώς το ένιωσα στη θάλασσα, σαν πρωτοκολύμπησα.
Αυτή την ώρα έχασα κάθε αντίληψη του γύρω κόσμου. Όλα ξαφνικά χαθήκανε και εγώ μέσα σ’ αυτά.
Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, βρέθηκα ψηλά εκεί που θυμόμουνα πριν ανεβώ και πριν διαπεράσω τον Κλοιό, αυτό το Ρίνγκ Πας Νοτ (όχι πέραν του δακτυλιδιού του ορθολογισμού). Αλλά με την απότομη διέλευσή μου μέσα από τον Κεντρικό Χείμαρρο της Φωτιάς και το στιγμιαίο χάσιμο της αντίληψης των γύρω μου γεγονότων, αισθάνθηκα κάτι το πολύ απίθανο, το δύσκολο να εξηγηθεί και να ερμηνευθεί, κάτι που από μόνο του δεν λέγεται και που ένας γερός Νους μπορεί να αντέξει και να αποτυπώσει ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ.
Μια περίεργη και μια άγνωστη και ακατανόητη αίσθηση, αντίληψη με κυρίεψε τώρα. Μέσα μου χάθηκαν μα όλως διόλου χάθηκαν ΟΛΑ και μόνο ΕΝΑ πράγμα έμεινε.
Νόμιζα και ένιωθα πως ΟΛΟΣ ο κόσμος κόλλησε μαζί μου και εγώ μαζί Του, και ότι τώρα λέει βρήκα τη σωστή κατάστασή μου που όλη η Δημιουργία είχε πια γίνει ΕΝΑ μαζί μου.
Στην αρχή μου έδωσε ένα τσίμπημα βαθύ και οδυνηρό αυτού του τύπου η συναίσθηση - αντίληψη. Ταράχτηκα. Είδα σαν Όραμα κάτω στη κάμαρά μου να κείται ξαπλωμένο το τόσο δα μικρό φυσικοσώμα μου και δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν ταίριαζε με όλα όσα αισθανόμουνα, την ώρα εκείνη, τα Μεγάλα, τα Θεόρατα, τα Μεγαλειώδη. Αμέσως, όμως, συνήλθα και διεχώρισα το ένα από το άλλο, τόσο σταθερά, ώστε με μια συμπάθεια άφησα τη γρήγορη αντίληψή μου και συνέχισα να ζω αυτές τις περίεργες στιγμές.
Αλλά η δραματική συνέχεια υπήρξε αξέχαστη για μένα και έμεινε μέσα στο είναι μου αυτή η πρώτη Εμπειρία για την ανάβαση, στην υπερβατική κατάσταση. Λέγω δε η πρώτη γιατί στο διάβα της ζωής μου, πέρασα και άλλες τέτοιου είδους εμπειρίες και ακολούθησα το ίδιο Μονοπάτι, την ίδια ακριβώς Κατεύθυνση, με τις αυτές αντιδράσεις και με όλα όσα πιο πάνω σας περιέγραψα.
Όμως, θα σας διηγηθώ ακόμα τη συνέχεια της πρώτης μου αυτής εμπειρίας, που οι υστερινές, καθώς σας είπα, υπήρξαν τα ομοιώματα της πρώτης. Σε τούτη την κατάσταση βρισκόμενος, εύκολα κατάλαβα πως ήμουνα σε μια περιοχή γνωστή, φωτεινή, εκτεταμένη και πολυσύχναστη, από μια περίεργη εκδήλωση Ζωής, που ενώ μου ήταν από παλιά πολύ γνωστή, εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα καθόλου να τη ζήσω...
Κάτω απ’ αυτό το πρόβλημα, που ήμουνα, αντίθετα ένιωθα πως ζούσα τρίτων τις καταστάσεις ή τις μεταμορφώσεις με μια απίστευτη ταχύτητα, λες και πετούσα και δεν μπορούσα απ’ την ταχύτητα αυτή του ασταμάτητου πετάγματος να εντοπίσω ή να ξεκαθαρίσω αυτά που ένιωθα. Αυτός ο περίεργος διχασμός, που ταυτόχρονα ένιωθα πως δε κατέχω τον τρόπο να ενεργώ και να ζω και πως συνάμα ζούσα των τρίτων ή του άλλου κόσμου ή του όλου Σύμπαντος την ίδια την ζωή του, με ανησύχησε σφόδρα.
Τότε άκουσα και πάλι την γνώριμη κρυστάλλινη φωνή να μου ζητεί, να την ακούσω και να συμμεθέξω στο Έργο της Αιτίας, της ίδιας της Δημιουργίας, που την ώρα ακριβώς εκείνη, σχημάτιζε ΝΕΕΣ ΜΗΤΡΕΣ ΙΔΕΕΣ, που θα αποτελούσαν τα μέλλοντα να γίνουν φαινόμενα, στη φυσική διάστασή μας.
Μια περίεργη συγκίνηση με κατέλαβε και με συνεκλόνισε. Τότε αντιλήφθηκα πως για τον κάτω κόσμο ήμουνα παιδί και πως η δύναμη του Είναι μου ήταν περιορισμένη και φυλακισμένη, ώστε να μην εκδηλωθεί, αλλά σαν μια μονάχα φωτογραφική μηχανή, να παίρνει τις Εικόνες αυτών των φαινομένων που θα πρόβαλλαν κάποτε στη φυσική διάσταση. Ενώ κάπως έτσι αισθανόμουνα, ένιωσα από μέσα μου μια δύναμη περίεργη, να με ωθεί και να μετακινεί όχι λέει αυτό το ίδιο το Είναι μου, αλλά τις κάποτε λησμονημένες ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ.
Μια Θάλασσα Φωτιάς τότε από μέσα μου έβγαινε και έκανε κυματισμούς με φώτα πολύ ψηλούς και πλαστουργικούς σε Σχήματα και Σχέδια και σε δημιουργήματα, που για τον κόσμο της μορφής, τον φυσικό μας κόσμο, ήταν άγνωστα και μάλλον άχρηστα και ξένα. Ο ρόλος μου, όμως, την στιγμή εκείνη ήταν να πλαστουργήσω αυτές τις θάλασσες τις φωτεινές, γιατί λέει συντελούσαν στην πλαστουργικότητα μιας άλλης περίεργης Ζωής.
Όμως, η Προστατεύτρια Φωνή με μια περίεργη χαρά ενώνονταν μαζί μου και στο τέλος παρατήρησα - αντιλήφθηκα, πως εγώ μαζί της έγινα ΕΝΑ και πως ήταν ο ίδιος Εαυτός μου, ο ίδιος Ήχος ο δικός μου, μιας φωνής και μιας περίεργης λογικής ή αντίληψης που ένιωθα, σε τούτη τη γνωστότατη περιοχή, που κάποτε κάποτε λέει βρισκόμουνα.
Έτσι γίνηκε μια Ένωση μια περίεργη ταύτιση, μια αλληλοσυναίσθηση των ίδιων αντιλήψεων και των ίδιων αντιδράσεων. Φάνηκε πως τα πάντα ξεκινούσαν από μένα ή μάλλον το Ένωμα αυτό ή και από αυτό το έτερο μα ενωμένο τώρα ή διχασμένο το δικό μου. Όπως, όμως τότε αντιλήφθηκα, ο διχασμός του είναι μου, ήταν το ίδιο ΕΝΑ που είχα γίνει το κομμάτι του ή είχαμε αλληλοαπορροφηθεί, στην ίδια την κατάσταση, αδιάφορο εγώ αν ήμουνα παιδί και το άλλο με μένα, ήταν ένα ΟΝ, μια ΠΡΩΤΟΔΥΝΑΜΗ.
Αυτή η Ομοιοπραξία βάσταξε πολύ και είχα την απόλυτη συναίσθηση πως συνεργούσα στις μεγάλες αυτές στιγμές στη ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΩΝ ΙΔΕΩΝ. Καθώς σας περιέγραψα, δυο κόσμοι μέσα μου υπήρχαν και δυο περίεργες διάφορες καταστάσεις, εγώ ο ίδιος τις στιγμές εκείνες βιούσα.
Η μια κατάσταση πως ήμουνα ριγμένος, σε μια γνωστή περιοχή που κάποτε γνώριζα και μέσα της ζούσα. Η τότε μέσα εκεί ζωή μου είχε πολλά ανάλογα με τη ζωή του κόσμου τούτου, αλλά σε υψηλότερο κραδαστικό ρυθμό και με λεπτότερες και ασύγκριτες εντυπώσεις και βιώσεις.
Η άλλη, όμως, εντύπωση - αντίληψη, η πιο ψηλά βαλμένη, που με συγκλόνιζε και με διαπερνούσε, με κυριαρχούσε και με εξουσίαζε ήταν ότι συνεργούσα, σε κάτι το πολύ Γενικό, το πολύ Μεγάλο, το πολύ Αληθινό και το πολύ ΘΕΙΟ. Ένιωθα κόπο για το πλάσιμο αυτό. Αισθανόμουνα, όμως, μέσα μου τόσο Θαυμασμό για τον ίδιο εαυτό μου.
Ζούσα μέσα στην Βασιλεία των Ουρανών...
Πόσο κράτησε αυτή η ιστορία δεν μπορώ ακριβώς να ξέρω. Θυμάμαι πως πέρασα από το Άνοιγμα του Καναλιού της Φωτιάς, με την καθοδήγηση της Κρυστάλλινης Φωνής και μάλιστα με μια μεγάλη ευκολία, καβάλα πάνω στην ακρινή Ακτίδα (Ακτίνα), με την οποία είχα ανεβεί την ώρα της προσέγγισής μου στο σημείο αυτής της περιοχής. Έφτασα στην κάμαρά μου και είδα το σωματάκι μου.
Θεωρούσα το Είναι μου μεγάλο και δεν πίστευα πως θα χωρούσα μέσα στο τόσο δα αμάξι. Όμως, έκαμα προσπάθεια και μπήκα. Ένιωσα να σφίγγονται τα μάτια μου, το κεφάλι μου, το σώμα και το στήθος μου τόσο, που πονούσα. Ύστερα άρχισα να κλαίω. Δεν είχα τη δύναμη να δικαιώσω αυτή την αναχώρησή μου απ’ ΕΚΕΙ, που κατά κάποιο τρόπο συντελούσα στην ίδια την Πλαστουργικότητα της Πρωτοδύναμης του ίδιου του ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΟΥ.

Αθήνα 21η Οκτωβρίου 1982
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ

Σημείωση: Ο Νικόλαος Α. Μαργιωρής (1913-1993) υπήρξε νεοπυθαγόρειος Εσωτερικός Φιλόσοφος, βιωματικός Μεταφυσικός Δάσκαλος και Χριστοκεντρικός και Χριστοκρατικός Μυστικιστής.
Ίδρυσε τις νεοπυθαγόρειες Φιλοσοφικές Σχολές – Ομακοεία (εκ του ομού – μαζί ακούμε μία εσωτερική – πνευματική διδασκαλία) Αθηνών, Λαμίας και Τρικάλων στα οποία δίδαξε απλόχερα, μέσα από τις πολυσχιδείς γνώσεις και τον πλούτο των εμπειριών του σε Ανατολή και Δύση και ιδίως μέσα από το φίλτρο των πνευματικών του βιωμάτων, την Εσωτερική Φιλοσοφία (Εσωτερισμό), τα Συστήματα και τις Πρακτικές των Κυρίαρχων Ειδών της Γιόγκα και του Μυστικισμού και πληθώρα Συστημάτων της Εσωτερικής Θεραπευτικής.
Τα Ομακοεία – Σχολές του συνεχίζουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους και την παροχή της Εσωτερικής Γνώσης και της Πρακτικής Εκπαίδευσης ενώ έχουν δημιουργήσει παραρτήματα σε διάφορα σημεία της Ελλάδος.
Βιβλία που παρουσιάζουν την Εσωτερική Βιωματική Αποκάλυψη του δ. Νικολάου Α. Μαργιωρή για την Γένεση και τον Θάνατο των Κόσμων και των Όντων είναι: Το ομώνυμο βιβλίο του Γένεση και Θάνατος, επίσης το βιβλίο του Μεταθανάτια Ζωή, το έργο του Εσωτερική Φιλοσοφία καθώς και ορισμένα άλλα.
Το σύνολο του συγγραφικού έργου του ανέρχεται σε πλέον των 75 Βιβλίων που έγραψε μέσα σε μόλις 23 χρόνια (1970-1993) και μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να δει περιλήψεις και περιεχόμενά τους στα ελληνικά και αγγλικά στο site μας: http://www.omakoio.gr ή να μας ζητήσει να του αποστείλουμε ως προσφορά γνωριμίας ΔΩΡΕΑΝ το δίγλωσσο ελληνοαγγλικό περιοδικό «Νέο Ομακοείο», 100 σελίδων, στο οποίο περιλαμβάνεται το σύνολο του συγγραφικού του έργου και σχετικά άρθρα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24310-75505.
E-mails: omakoio@omakoio.gr ή omakoio@aias.gr


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy