ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 Σπάνιο βακτήριο χτυπά Αμερικανούς στρατιώτες
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
dimsot
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
241 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2004, 23:37:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πηγή ειδήσεων : -ΕΡΤ on line

http://www.apn.gr/manager/publish/article_365.shtml

quote:
Σπάνιο βακτήριο "χτυπά" Αμερικανούς στρατιώτες
Νοε 19, 2004, 23:32

Απρόσμενα μεγάλος αριθμός Αμερικανών στρατιωτών, που είχαν τραυματιστεί στην Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για ένα σπάνιο βακτήριο, που προσβάλλει το αίμα και είναι δύσκολο να θεραπευθεί. Όπως ανακοίνωσαν αμερικανοί στρατιωτικοί γιατροί, 102 στρατιώτες, οι οποίοι νοσηλεύθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2002 μέχρι την 31η Αυγούστου 2004 σε στρατιωτικά νοσοκομεία της Ουάσινγκτον και της Γερμανίας, μολύνθηκαν με το ακινοβακτήριο "Μπαουμάνι". Τα ακριβή αίτια μόλυνσης δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά οι ειδικοί πιθανολογούν η νόσος να προέρχεται από την ιατρική βοήθεια, που δόθηκε στους στρατιώτες στα πεδία των μαχών.

Η φύση του "Μπαουμάνι"


Στους ασθενείς χορηγήθηκε ευρεία γκάμα φαρμάκων, προκειμένου να αναρρώσουν σύντομα. Την ίδια στιγμή, οι αμερικανικές υγειονομικές υπηρεσίες προειδοποιούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία να επαγρυπνούν για μολύνσεις από το βακτήριο "Μπαουμάνι" σε στρατιώτες, που πρόσφατα νοσηλεύθηκαν σε στρατιωτικές κλινικές και ιδιαίτερα για εκείνους, οι οποίοι βρέθηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι αποτελούν εστίες ανάπτυξης του βακτηρίου.

Το ακινοβακτήριο "Μπαουμάνι" εντοπίζεται σε εδαφικές και υδάτινες επιφάνειες και είναι ανθεκτικό απέναντι σε πολλούς τύπους αντιβιοτικών, που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμησή του.

Ήδη, οι γιατροί έχουν αναφέρει 85 είδη μολύνσεων του αίματος στρατιωτών, που υπηρέτησαν στο Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή του Κουβέιτ, ενώ το ίδιο βακτήριο εμφανίστηκε και σε στρατιώτες, που τραυματίστηκαν στα άνω και κάτω άκρα, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.

Ο ταγματάρχης Πωλ Σκοτ, γιατρός στο Στρατιωτικό κέντρο για την προώθηση της υγείας και της πρόληψης, υπογράμμισε, ότι "Αυτός ο μικροοργανισμός είναι ευρύτατα εξαπλωμένος στο περιβάλλον, και ορισμένοι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, έχουν εκ των προτέρων μολυνθεί".

Μολονότι η καθαριότητα στους χώρους των νοσοκομείων αποτρέπει την εμφάνιση και την ανάπτυξη του βακτηρίου, ο κ. Σκοτ τονίζει, ότι "δεν υπάρχει απόδειξη, πως βιοχημικοί παράγοντες συμβάλλουν στην εξάπλωσή του".

Εντατικός έλεγχος


Ο αμερικανικός στρατός έχει συστήσει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των συνθηκών υγιεινής στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Από την πλευρά τους, οι γιατροί επισημαίνουν, ότι η παρασκευή καλύτερων φαρμάκων θα βοηθήσει να περιοριστούν πιθανές μελλοντικές εξάρσεις του βακτηρίου.

Όπως υποστηρίζουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μόνο αποτελεσματικό αντιβιοτικό για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης μόλυνσης ήταν το "Κολιστίν". Πρόκειται για ένα παλαιού τύπου σκεύασμα, που ελάχιστα συνταγογραφείται, λόγω της υψηλής τοξικότητάς του.


Λετε να τους δινουν παρασκευασματα του Τζεκου για να τρεχουν πιο γρηγορα και κολλανε ιους τα αμερικανακια?


ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.(ΠΛΑΤΩΝ)
DIMSOT

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy