ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 Ζωή: Τυχαίο φαινόμενο ή Συμπαντική συνωμoσία;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2004, 13:03:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ζωή: Τυχαίο φαινόμενο ή Συμπαντική συνωμοσία;


Οι αστρονόμοι και οι φυσικοί βρίσκονται συνεχώς μπροστά στο φαινόμενο να επιχειρείται η αντιπεπιστημονική και επιπόλαια αμφισβήτηση των σύγχρονων επιστημονικών θεωριών, από απλούς ανθρώπους ή και ματαιόδοξους άσχετους συγγραφείς. Συνήθως η αντίκρουση αυτών αφελών επιθέσεων ενάντια στην επιστήμη είναι πολύ εύκολη για τους ειδικούς.

Για αυτό και η περίπτωση του James Gardner είναι τόσο εκπληκτική. Αν και δεν είναι φυσικός ή αστρονόμος αλλά δικηγόρος, το βιβλίο του "Biocosmcame", στο οποίο υποστηρίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το σύμπαν κατασκευάστηκε από μια φυλή εξωγήινων όντων, κέρδισε την εκτίμηση και υποστήριξη αρκετών διακεκριμένων επιστομόνων.

"Μια μυθιστορηματική προοπτική για το ρόλο της ανθρωπότητας στο σύμπαν" έγραψε για το βιβλίο, ο Martin Rees, ο αστρονόμος του Cambridge, συνάδελφος του Stephen Hawking, "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές οι ιδέες θα αλλάξουν τις δικές σας", έγραψε, επίσης, ο Seth Shostak, αστρονόμος στο SETI.

Έχοντας ήδη κάποιους επιστήμονες που ενθάρρυναν την προσπάθειά του, ο Gardner, άρχισε να δίνει δημόσιες διαλέξεις όπου εξηγεί σε μεγάλα ακροατήρια την ιδέα που προτείνει στο βιβλίο του σχετικά με το μυστήριο του γιατί το σύμπαν, παρόλες τις αντίθετες πιθανότητες, είναι τόσο αξιοθαύμαστα φιλόξενο προς το φαινόμενο της ζωής.

Πολλά από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του κόσμου μας, όπως οι σχετικιστικές δυνάμεις της βαρύτητας, ο ηλεκτρομαγνητισμός και οι δυνάμεις που υπάρχουν μέσα στους ατομικούς πυρήνες όσο και στις μάζες των πολυπληθών διαφορετικών σωματιδίων της ύλης - είναι τόσο τέλεια συντονισμένα που, έστω κι ένα να αλλάξει αυτό θα έκανε την ζωή αδύνατη.

Ήδη από το 1999, ο Martin Rees, υποστήριξε ότι υπάρχουν μόνο "έξι αριθμοί" που κάνουν την ζωή δυνατή και αφού δεν υπάρχει κάποιος γνωστός νόμος που να προσδιορίζει την ακριβή τιμή αυτών των αριθμών, οι επιστήμονες θα πρέπει να αναζητήσουν μιαν άλλη εξήγηση γιατί είμαστε τόσο τυχεροί που... υπάρχουμε.

Η θέση ότι ο κόσμος, είναι σχεδιασμένος για να αναπτύξει την ζωή είναι γνωστό ως "ανθρωπική αρχή". Αρκετοί επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει κάποιος νόμος που δίνει αυτές τις τιμές στις κοσμικές σταθερές και όταν τον βρούμε, η "ανθρωπική αρχή" θα "πάει περίπατο". Άλλοι θεωρούν ότι η απάντηση είναι πιο εύκολη διότι εάν οι κοσμικές τιμές, αυτές, ήταν διαφορετικές, δεν θα καθόμασταν εδώ τώρα να τα συζητάμε.

Οι διάφορες θρησκευτικές κοινότητες έχουν βρει στην "ανθρωπική αρχή" το βήμα στήριξης για την υποστήριξη ενός Θεού, κοσμικού σχεδιαστή που θέλησε να δημιουργήσει την ζωή. Οι επιστήμονες όμως, γνωρίζουν ότι όσες φορές στο παρελθόν αναζητήσαμε τον Θεό πίσω από τα φαινόμενα της φύσης, τελικά βρήκαμε νόμους κοσμικούς που εξηγούν και προσδιορίζουν όλα αυτά τα φαινόμενα, χωρίς να χρειαστούμε ένα Θεό για να μας τα δικαιολογήσει.

Είναι άραγε η "ανθρωπική αρχή", ένα πρόβλημα για την επιστήμη;

Αντίθετα, πολλοί αστροφυσικοί, θεωρούν ότι δεν είναι πρόβλημα για την επιστήμη αλλά αντίθεται μια ευκαιρία για την βαθύτερη κατανόηση του σύμπαντος. Ο Rees, προτιμά να χρησιμοποιεί το ηλιακό μας σύστημα ως μια αναλογία. Λέει : "Εάν η Γη, ήταν ο μόνος πλανήτης στο σύμπαν, θα νιώθατε έκπληξη ότι συνέβη να βρίσκεται στην ακριβή απόσταση από τον ήλιο, για να γίνει κατοικίσημη". Αφού όμως ο Γαλαξίας περιέχει εκατομμύρια πλανήτες, δεν ήταν τελικά τόσο απίθανο, να υπάρχει έστω ένας πλανήτης που θα είχε την κατάλληλη απόσταση από τον ήλιο του για να φιλοξενήσει την ζωή. Και η ίδια σκέψη θα μπορούσε να προεκταθεί και για το σύμπαν. Ίσως υπήρξαν πολλάπλά σύμπαντα στα οποία οι κοσμικοί αριθμοί δεν είχαν τις κατάλληλες τιμές για να ανατπυχθεί ζωή και μέσα σε αυτές τις πιθανότητες, κάποιο σύμπαν, το δικό μας, επιτέλους είχε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναπτύξει την ζωή.

Όταν στα τέλη του 1980, ο φυσικός Steven Weinberg του πανεπιστημίου του Texas, έλπιζε ότι η "ανθρωπική αρχή" θα εξαφανιζόταν, σύντομα, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τόσες δεκαετίες μετά συμβαίνει το αντίθετο. Λέει: "Δεν είναι κάτι για το οποίο είμαστε χαρούμενοι. Κάθε Φυσικός ονειρεύεται να είναι ικανός να υπολογίζει κάθε τι μέσω μιας ομάδας φυσικών νόμων. (...) Είναι όμως σημαντικό να είμαστε ρεαλιστές. Θα πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι κάποια πράγματα που αποκαλούμε θεμελιώδεις σταθερές μπορεί να είναι ιστορικές συμπτώσεις".

Η ανθρωπική αρχή βγάζει από την άνεσή τους, τους επιστήμονες - και όχι γιατί απλά, βολεύει τους θεολόγους. Αυτό το "ξεβόλεμα" λέει ο Leonard Susskind, είναι καλό τελικά. Στο τέλος δεν θα έχει σημασία εάν η "ανθρωπική αρχή" μας κάνει ευτυχισμένους. Αυτό που έχει σημασία είναι εάν είναι αληθινή. Εάν δεν είναι, θα πρέπει οι επιστήμονες να καταφέρουν να εξηγησουν πολλά χαρακτηριστικά στο κόσμο μας που παραμένουν ανεξήγητα. Εάν η "ανθρωπική αρχή" αποδειχτεί αληθινή τότε το σύμπαν θα μοιάζει περισσότερο παράλογο "μπαρόκ" από ότι πριν.

Λέει ο Π. Κόελο στον "Αλχημιστή" ότι εάν θέλουμε κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να μας το προσφέρει. Μήπως η φυσική μας παρουσία είναι ένα τέτοιο δώρο του σύμπαντος που ονομάζεται "ανθρωπική αρχή"; Κι εάν ναι, ποιοι ήμαστε και που, πριν αναγκάσουμε το σύμπαν να γίνει συνωμότης; Κάπου εκεί στη "Ζώνη του Λυκόφωτος" όπου συνορεύει η Φυσική και η Μεταφυσική μας περιμένει ίσως κάποια απάντηση.

Πηγή: http://www.time.com/time/magazine/printout/0,8816,1101041129-785349-1,00.html

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"
αλλά και...
Tria capita exsculpa sunt,unum intra alterum et alterum supra alterum

[/center]
Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2004, 14:25:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Ακόμα κι αν καταστραφεί ο κόσμος μας θα υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι κόσμοι που μπορούμε να δημιουργήσουμε και να διαλέξουμε. Όσο οι άνθρωποι θέλουν να ζουν σε πλανήτες, θα υπάρχουν πλανήτες για να ζουν".

<< Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της. >>

"Nicola Tesla"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zinon
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
148 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/01/2005, 12:58:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zinon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ζωή: Τυχαίο φαινόμενο ή Συμπαντική συνωμοσία;

thoth βαζω 50% στο μαυρο 50% στο κοκκινο
Ομως υπαρχει και η εκπληξη του 0.

zinonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kynikos
Πλήρες Μέλος

United Kingdom
1317 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/01/2005, 15:22:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kynikos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι Αμερικάνικες ρουλέττες έχουν και το "00" (διπλό μηδέν).

Κ

Χρόνια Πολλά...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/01/2005, 17:06:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε όλους.
Αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα για το 2005 και 100στό συνολικά
Ελπίζω να έχουμε ενδιαφέροντα θέματα να συζητάμε για ένα χρόνο ακόμα.

Σχετικά με τη ζωή νομίζω ότι είναι καθοριστικό το ερώτημα αν ένα φυσικό σύστημα μπορεί να αναπτύξει ζωή από μόνο του χωρίς "εξωγενείς παρεμβάσεις". Ως εξωγενείς εννοώ παράγοντες άγνωστους στην επιστήμη δηλαδή μεταφυσικούς και ανεξήγητους. Αλλά ακόμα και αυτό να μη συμβαίνει ίσως το σύμπαν να είναι σχεδιασμένο να ανπτύσσει ζωή. Ίσως ο απόλυτος φυσικός νόμος να είναι κάποια "ζωική αρχή" που καθοδηγεί τις φυσικές δυνάμεις.

Κάτι άλλο που σκέφτομαι εδώ και καιρό είναι η οργάνωση των φυσικών συστημάτων σε ζωντανούς οργανισμούς να δημιουργεί κάποιους άλλους νόμους οι οποίοι να υπερισχύουν των γνωστών. Δηλαδή όταν ένα σύστημα φτάνει σε μία οργάνωση "Α" να δημιουργεί γύρω του ένα "πεδίο" το οποίο θα οργανώνει κατά πανομοιότυπο τρόπο γειτονικά φυσικά συστήματα ή και απομακρυσμένα. Αν κάποια υπόθεση από αυτές στέκει τότε θα πρέπει το σύμπαν να βρίθει από ζωή. Η έρευνα και ο υπολογισμός των πιθανοτήτων θα μας δείξει τελικά το τι συμβαίνει πραγματικά.

<< Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της. >>

"Nicola Tesla"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

goblynqueen
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2005, 05:06:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους goblynqueen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια στιγμή... το σύμπαν είναι φτιαγμένο για να φιλοξενήσει τη ζωή;

Λάθος, μέγα λάθος.

Το σύμπαν είναι φτιαγμένο για να φιλοξενήσει... τ' αστέρια.

Απόδειξη: Υπάρχουν πολύ περισσότερα άστρα από ανθρώπους (το ίδιο ισχύει και για όλα τ' άλλα ζώντα όντα, τα κουνέλια, τις μαργαρίτες ή τα πάντα -τις αρκούδες-).

Και τα άστρα είναι πολύ πιο σημαντικά από τη ζωή- αρκεί ένα άστρο για να συντηρηθεί ένα ολόκληρο οικοσύστημα, αλλά κανένα οικοσύστημα δεν μπορεί να συντηρήσει ένα άστρο.

Επίσης, τα άστρα δεν χρειάζονται τις πολύ ειδικές συνθήκες στις οποίες αναπτύσσεται η ζωή (όπως την ξέρουμε τουλάχιστον). Ένα άστρο μπορεί να υπάρξει μια χαρά στο κενό του διαστήματος, χωρίς φως, ζέστη, νερό, αέρα ή τροφή.

Μμμ... μάλλον το σύμπαν φτιάχτηκε για χάρη των άστρων... μάλλον κάποιοι, κάπου, κάποτε, είχαν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους...

Η αλήθεια είναι οτι η ζωή αναπτύχθηκε κάτω από τις συνθήκες που ξέρουμε επειδή, έκπληξη, ήταν οι μοναδικές διαθέσιμες συνθήκες. Κι η ζωή έχει τη μορφή που έχει, επειδή οι συνθήκες που την δημιούργησαν είναι αυτές που είναι. Αν δεν υπήρχε οξυγόνο, για παράδειγμα, σίγουρα δεν θα υπήρχε ζωή στηριγμένη στην καύση του. Αυτό είναι που συμβαίνει- κι όχι οτι υπάρχει οξυγόνο για ν' αναπνέουμε εμείς...

Η λογική οτι "αφού το σύμπαν μας ταιριάζει γάντι, φτιάχτηκε για μας" είναι τελείως ανάποδη. Είναι σαν να σκέφτεται ένα γάντι "αυτό το χέρι μου εφαρμόζει απόλυτα, άρα φτιάχτηκε για να με φοράει".

Και στην τελική, η αλήθεια είναι οτι το σύμπαν μας είναι απίστευτα αφιλόξενο για τη ζωή. Δεν το καταλαβαίνουμε τώρα, γιατί έχουμε την τύχη να ζούμε στα ελάχιστα χρόνια και στον περιορισμένο χώρο όπου δημιουργηθήκαμε... σε λίγες χιλιετηρίδες ανάμεσα σε δυο παγετώδεις περιόδους σ' έναν μικρο πλανήτη που δεν ήταν πάντα βιώσιμος και δεν θα είναι βιώσιμος για πάντα.

Παιδιά... πριν λίγες μέρες, ένα κύμα έκανε σε εκατό χιλιάδες ανθρώπους αυτό που έχουμε δει να παθαίνουν τα πυργάκια που φτιάχνουμε στην άμμο... πριν από κάτι δισεκατομύρια χρόνια, ένας φλεγόμενος βράχος έπεσε απ' τον ουρανό και εξαφάνισε το 80% από όλες τις μορφές ζωής πάνω στον πλανήτη... κι εσείς μου λέτε πως το σύμπαν φτιάχτηκε για χάρη μας; Σοβαρά, ε;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2005, 13:07:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και τα άστρα είναι πολύ πιο σημαντικά από τη ζωή- αρκεί ένα άστρο για να συντηρηθεί ένα ολόκληρο οικοσύστημα, αλλά κανένα οικοσύστημα δεν μπορεί να συντηρήσει ένα άστρο.

Η έννοια του σημαντικού που δίνεις goblynqueen δε νομίζω ότι έχει νόημα. Είναι σα να λες ότι ένας τεράστιος βράχος έχει μεγαλύτερη αξία από μία ράβδο χρυσού. Δεν είναι ποσοτικό το θέμα...

Βέβαια το ότι υπάρχουν τόσα άστρα "ακατοίκητα" είναι τεράστια σπατάλη για ένα σύμπαν που σχεδιάστηκε για ζωή. Όμως δεν είναι και πάλι θέμα "οικονομίας", ίσως το σύμπαν δε σκέφτεται όπως εμείς.

<< Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της. >>

"Nicola Tesla"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΕΥΤΩΝ
Νέο Μέλος


19 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2005, 15:22:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΝΕΥΤΩΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ (ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ) ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ.ΑΝΕΦΕΡΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΓΑΤΑ ΚΛΠ.
ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΟΣΜΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΖΩΗ.(Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΨΥΧΗ)
ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΒΡΑΧΟΣ ,ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ ,ΟΠΩΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ,ΟΠΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΓΗ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ?
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Η «ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΑΙΑ»-ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΝΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΠΑΝΩ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥΣ.
ΡΩΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ...ΕΦΟΣΟΝ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ «ΖΩΝΤΑΝΗ» ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ?
ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ (ΤΟΥ ΘΕΟΥ –ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ) ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.

Υ.Γ. ΦΙΛΕ GOBLYNQUEEN ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ (Η Ο ΘΕΟΣ ΠΕΣ ΤΟ ΟΠΩΣ ΘΕΣ) ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΠΩΣ Η ΓΗ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ Η ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ...?
ΜΗΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ...?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

goblynqueen
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2005, 16:31:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους goblynqueen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ydroxoos25: Όχι, το σύμπαν δεν σκέφτεται όπως εμείς... Εμείς είμαστε σίγουροι οτι τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εμάς, αφού εμείς είμαστε η κορωνίδα της δημιουργίας, κλπ κλπ κλπ. Το σύμπαν όμως δεν φαίνεται να συμφωνεί...

Η αλήθεια είναι οτι ολόκληρος ο ανθρώπινος πολιτισμός, όλα μας τα επιτεύγματα, η ιστορία μας, οι επιστήμες μας, τα πάντα, δεν είναι παρά μια πορδή στην ιστορία του σύμπαντος. Όλα αυτά, οτι το σύμπαν ολόκληρο δημιουργήθηκε για χάρη μας κι άρα, κάπου, κάποιος μας προσέχει, είναι τρίχες κατσαρές που απορρέουν απ' τον απίστευτα κακομαθημένο μας εγωισμό, τον αρρωστημένο εγωκεντρισμό μας και τα παραφουσκωμένα μας μυαλά.

Δεν είμαστε τίποτα για το σύμπαν, φίλε μου. Υπάρχουν απείρως μεγαλύτερα θαύματα από μας- και, όχι, δεν μιλάω για ποσότητες, αλλά, όντως, για ποιότητες. Ένα άστρο είναι μια πηγή φωτός και ενέργειας... η μόνη πηγή φωτός και ενέργειας που μπορείς να βρεις στο διάστημα... το μόνο πράγμα που μπορεί να συντηρήσει τη ζωή σ' έναν πλανήτη σαν τον δικό μας... Κι ένας άνθρωπος, τί είναι παρακαλώ; Πηγή βαθειάς κουταμάρας κι ανεξάντλητης ενασχόλησης με τον εαυτό του. Σπουδαία τα λάχανα. Σιγά μη φτιάχτηκε το σύμπαν για μας. Μπαααα...

ΝΕΥΤΩΝ: Ο φυσικός που δεν θυμάσαι τ' όνομά του είναι ο Σρέντιγκερ και το περίφημο "πείραμα σκέψης" του με τη γάτα στο κουτί είχε σκοπό να περιγράψει το πώς δεν μπορείς να γνωρίζεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάτι πριν το παρατηρήσεις, οπότε όμως το έχεις ήδη επηρρεάσει με την πράξη της παρατήρησής σου. Ο Σρέντιγκερ ήθελε να εξηγήσει την "αρχή της απροσδιοριστίας" σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατόν να μετρηθούν ταυτόχρονα η ταχύτητα και η θέση ενός υποατομικού σωματίδιου, γιατί η μέτρηση του ενός, μεταβάλλει την τιμή του άλλου.

Ο Σρέντιγκερ δεν έχει γίνει γνωστός για τις μεταφυσικές του απόψεις... ίσως σκέφτεσαι τον Άρθουρ Καίσλερ, που έμεινε στην ιστορία ώς ένας από τους πρώτους (και τελευταίους) σοβαρούς και αποδεκτούς επιστήμονες που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τις ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής για να εξηγήσουν φαινόμενα όπως η τηλεπάθεια, για παράδειγμα, ή να κάνουν υποθέσεις πάνω στη φύση της πραγματικότητας. Αν έχεις ακούσει τη λέξη "Νετρίνα", ας πούμε, είναι χάρη στον Άρθουρ Καίσλερ. Ακόμη κι αυτός όμως δεν ήταν Δημιουργιακός (creationist?).

Τώρα, για τους Δεινόσαυρους, τί σε πειράξανε τα κακόμοιρα τα σαυράκια; Δηλαδή, με τί κριτήρια ένας παντοδύναμος θεός θα εξολόθρευε αυτούς για να εξελιχτούμε εμείς στη θέση τους; Οι δεινόσαυροι μπορεί να ήταν κακάσχημοι και τρομεροί με τα δικά μας κριτήρια, πάντα, αλλά τουλάχιστον, ακόμη και με τα δικά μας τα κριτήρια, δεν καταστρέψαν ποτέ το περιβάλον τους με τεχνολογικούς πολιτισμούς, δεν κυνήγησαν μέχρι εξαφάνισης τόσα άλλα είδη, όπως εμείς και δεν αποτελέσαν ποτέ κίνδυνο για την ίδια τη Ζωή επάνω στον πλανήτη, όπως εμείς.

Εσύ όμως υπονοείς οτι ένας δημιουργός θεός θα κατέστρεφε τους δεινόσαυρους κι έπειτα θα έφτιαχνε εμάς κατ' εικόνα και ομοίωσή του. Ένα είδος κοσμικού νεποτισμού, δηλαδή.

Μπορεί και να εννοείς οτι οι πρόγονοί μας ήρθαν από τα άστρα και πριν κατοικοίσουν τον πλανήτη, τραβήξαν μια παγκόσμια εξόντωση για να τον αποικίσουν με την ησυχία τους... αυτό, δε λέω, έχει τη λογική του... κατά μια έννοια, πιο λογική από την εικόνα του ανθρωπόμορφου θεού. Και των ανθρωπόμορφων ανθρώπων. Ποιός θεός με μυαλό στο κεφάλι του θα μας έφτιαχνε έτσι όπως είμαστε; Αδύναμοι, άτριχοι, άοπλοι σ' αυτόν τον επικύνδυνο πλανήτη όπου ακόμη και ένα ποντικάκι έχει πιο τρομερά νύχια από μας, κι ένα έντομο μπορεί να μας σκοτώσει, εξοπλισμένοι μόνο με την τύχη μας και τις αναπαραγωγικές μας συνήθειες για εκατομύρια χρόνια πριν καταφέρουμε να αναπτύξουμε αρκετή τεχνολογία για να φτιάξουμε αποτελεσματικά όπλα και να αρχίσουμε να σκοτώνουμε ζώα πιο δυνατά από μας...

Όχι βρε παιδιά... ο πλανήτης δεν φτιάχτηκε για μας... Εμείς μεγαλώσαμε πάνω του, γι' αυτό είμαστε έτσι όπως είμαστε. Και ναι, είναι τυχαίο το γεγονός της ύπαρξής μας. Τί σας πειράζει τώρα; Σας πιάνει η ανασφάλεια μήπως, αφού φτιαχτήκαμε τυχαία θα πεθάνουμε και τυχαία, έτσι χωρίς να προλάβουμε να κατακτήσουμε το πεπρωμένο μας και να κατοικήσουμε τ' αστέρια; Αμ, αν την πατήσουμε τώρα, που έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε με όλο το σύμπαν εναντίον μας (τρόπος του λέγειν... απλώς μας έχει γραμμένους, το σύμπαν) δεν θά 'ναι τυχαίο γεγονός, θά 'ναι είτε η καταστροφική μας κουταμάρα, ή η αδυναμία μας να προστατευτούμε παρ' όλη μας τη γνώση.

Να σας πώ και κάτι άλλο, για τους δεινόσαυρους; Επέζησαν για δισεκατομύρια χρόνια. Εμείς έχουμε υπάρξει σαν είδος, το ένα τέταρτο απ' αυτούς, και δεν προβλέπεται να κρατήσουμε όσο αυτοί, αν δεν βρούμε έναν τρόπο να προστατευτούμε αποτελεσματικά από το περιβάλλον μας που δεν είναι καθόλου φιλικό προς εμάς... Ή κάνας μετεωρίτης θα μας πέσει στο κεφάλι, όπως γίνεται κάθε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, ή το κλίμα του πλανήτη θα αλλάξει και είτε θα μας παγώσει είτε θα μας κάψει, ή θα σκοτωθούμε από μόνοι μας. Έτσι πληροφοριακά, οι δεινόσαυροι δεν ήταν το μόνο είδος που έχει εκλείψει. Δεν έχω τα κιτάπια μου πρόχειρα, αλλά πριν από την εποχή τους, είχαν γίνει τέσσερις ή πέντε Μεγάλες Εξοντώσεις- τέσσερις ή πέντε φορές κάποιο γεγονός κοσμικής κλίμακας είχε εξοντώσει το μεγαλύτερο μέρος των ζωικών ειδών στον πλανήτη (γι' αυτό φωνάζουν οι βιολόγοι οτι η βιοποικιλότητα είναι σημαντική... όσο πιο πολλά τα είδη, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να επιζήσει κάποιο από την επόμενη καταστροφή).

Βέβαια, τόσοι πολλοί που είμαστε, μπορεί και να επιζήσουμε από την επόμενη μεγάλη καταστροφή, σαν είδος, χάρη στους αριθμόυς μας. Και βέβαια, οι επιζώντες θα θεωρήσουν οτι κάποιος θεός τους έσωσε γιατί ήταν καλά παιδιά...

Α. Και είμαι φιλ-η. Νταξ';
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΕΥΤΩΝ
Νέο Μέλος


19 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2005, 18:02:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΝΕΥΤΩΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΗ GOBLYNQUEEN ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.
ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ Η ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ....?
ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ «ΑΝΤΙΔΡΑ».
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ.?
ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ..?
ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΣ ...
ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΤΡΑΣ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
------------------------------------------------------------------
Επέζησαν για δισεκατομύρια χρόνια. Εμείς έχουμε υπάρξει σαν είδος, το ένα τέταρτο απ' αυτούς, και δεν προβλέπεται να κρατήσουμε όσο αυτοί, αν δεν βρούμε έναν τρόπο να προστατευτούμε αποτελεσματικά από το περιβάλλον μας που δεν είναι καθόλου φιλικό προς εμάς
--------------------------------------------------------------------
ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ...?
ΣΤΟ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ (ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ) ...?
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.
ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΙ ΔΕΙΝΑΣΑΥΡΟΙ...Η ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ... ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΠΡΙΝ....
ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΙΤΙΑΤΟ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ΕΙΝΑΙ Ζωή: Τυχαίο φαινόμενο ή Συμπαντική συνωμοσία;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ :ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ KAI ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
ΩΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΤΕ ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΙΤΕ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ?
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΗΘΙΚΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΩ ΠΛΗΡΩΣ ...
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ,ΚΟΜΗΤΕΣ ΚΛΠ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ).
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ –ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

goblynqueen
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2005, 18:54:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους goblynqueen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΕΥΤΩΝ: Στην ερώτησή σου, λοιπόν, η απάντησή μου είναι, όχι, δεν πιστεύω οτι το σύμπαν είναι ζωντανό και αυτενεργό. Ευτυχώς για μάς.

Τώρα, εσύ λες οτι συμφωνείς μαζί μου, πως το σύμπαν μας έχει γραμμένους και δεν νοιάζεται για ότι κι αν συμβεί για μας... αλλά εξακολουθείς να θεωρείς οτι είμαστε πιό σημαντικοί από τους δεινόσαυρους και τους ιπποπόταμους... στα μάτια ποιανού; Με ποιανού την κρίση; Τη δική μας; Ε, αυτό εννοείται, αυτό έλλειπε...

Αλλά βέβαια μιλάω από δογματικής θέσεως. Για μένα, κανένα ζωντανό πλάσμα δεν αξίζει περισσότερο ή λιγότερο από οποιοδήποτε άλλο. Για σένα προφανώς, ισχύει το αντίθετο. Αυτό δεν νομίζω οτι είναι κάτι που συζητείται...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zinon
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
148 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2005, 19:46:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zinon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν είμαστε τίποτα για το σύμπαν, φίλε μου. Υπάρχουν απείρως μεγαλύτερα θαύματα από μας- και, όχι, δεν μιλάω για ποσότητες, αλλά, όντως, για ποιότητες. Ένα άστρο είναι μια πηγή φωτός και ενέργειας... η μόνη πηγή φωτός και ενέργειας που μπορείς να βρεις στο διάστημα... το μόνο πράγμα που μπορεί να συντηρήσει τη ζωή σ' έναν πλανήτη σαν τον δικό μας... Κι ένας άνθρωπος, τί είναι παρακαλώ; Πηγή βαθειάς κουταμάρας κι ανεξάντλητης ενασχόλησης με τον εαυτό του. Σπουδαία τα λάχανα. Σιγά μη φτιάχτηκε το σύμπαν για μας. Μπαααα...

Φιλη qoblynqueen
Και τι με νοιαζει εμενα αν ενα αστρο ειναι μια πηγη φωτος ;
και αν δεν υπηρχαν οι ανθρωποι ποιοι θα εγραφαν για το αστρο οι δεινοσαυροι;
Και αν υποθεσω οτι το αστρο σου ειναι μια ενεργεια κοσμικη και εστω οτι εχει και νοηση τοτε γιατι μου φωτιζει τον δρομο με υπηρετει(διατηρει την ανθρωπινη φυση) ενω εγω το μονο που κανω ειναι να καταστρφω την φυση οπου την βρω.
Δεν ειμαι εγωιστης.
Φιλικα Ζηνων ...κουβεντα να γινεται.....


zinonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

goblynqueen
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2005, 03:33:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους goblynqueen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χμ. "Κάθε άντρας και κάθε γυναίκα είναι ένα άστρο". (By mister Crowley, αν δεν κάνω λάθος... )

Κι αν δεν υπάρξουν άλλο άνθρωποι αύριο (ντουκ -ντουκ -ντουκ) ποιός θα διαβάσει τις αναμνήσεις μας για τα άστρα;

(πιθανόν κάποτε οι κατσαρίδες...)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

FreeGreece
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2005, 15:32:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους FreeGreece  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα και καλή χρονιά,

Διαβάζω αρκετό καιρό το forum σας και πραγματικά είναι το καλύτερο forum εσωτερισμού σε όλη την Ελλάδα. Όσον αφορά το θέμα αυτό με το αν είναι τυχαίο που είμαστε εδώ, θέλω να πω ότι πιστεύω πως ναι είναι τυχαίο και εμείς πολύ τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία για να καταφέρουμε να αναπτυχθούμε στη σημερινή μας μορφή . Σίγουρα δεν είμαστε οι πρώτοι κάτοικοι αυτού του πλανήτη και σίγουρα όχι οι τελευταίοι. Θα προτιμούσα πάντως την σειρά μας να πάρει κάποιο νέο είδος ποιο εξελιγμένο παρά κάποιο είδος robot.


Η ζωή σίγουρα είναι ένα μεγάλο και αναπάντητο ερώτημα που μας απασχολεί αρκετά. Δεν νομίζω όμως πως είμαστε τόσο εξελιγμένοι ώστε να μπορέσουμε να το λύσουμε τόσο εύκολα. Όπως η μύγα που χτυπάει συνεχόμενα πάνω στο τζάμι για να βγει έξω, ενώ δεν βλέπει τίποτα που να την εμποδίσει να βγει δεν μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει κάτι που δεν την αφήνει να βγει . Για το ότι είμαστε εδώ τώρα φταίει η γη και η ιδιομορφία της.


Για το πως είναι η γή και πως θα καταντήσει σε αυτό φταίμε εμείς. Στην ουσία βεβηλώνουμε αυτό τον τόπο που μας χαρίστηκε και αυτό είναι το πιο λυπηρό. Άραγε πάντα αυτή την κατάληξη έχουν οι πλανήτες που κατοικούνται από ανθρώπους ? Το γεγονός ότι μπορούμε να καταστρέψουμε αυτόν τον πλανήτη μέσα σε μερικές ώρες, που για να φτάσει στην σημερινή του μορφή πέρασαν δισεκατομμύρια χρόνια , με τρομάζει πιο πολύ και από το ενδεχόμενο μιας φυσικής καταστροφής.


Η ισορροπία για μένα είναι το πιο βασικό συστατικό για την δημιουργία της ζωής που κατά τη γνώμη μου πάντα, ήταν ο λόγος που ξεκίνησε η ζωή σε αυτόν τον πλανήτη. Και αν δεν τηρηθεί από εμάς θα είναι και η αιτία που θα σταματήσει. Καμιά φορά τα βράδια χαζεύω τον ουρανό και νιώθω πόσο μικρός είμαι στο σύνολο αυτού του κόσμου.


Η ιδέα να κάνω γνωριμίες με άτομα που θα καταφέρουν να έρθουν από τον ουρανό στο πλανήτη μας επίσης με συναρπάζει. Σίγουρα θα ξέρουν και περισσότερα από εμένα . Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι πιστεύουν στους κακούς εξωγήινους ίσως να φταίνε οι χολιγουντιανές ταινίες . Η ζωή είναι εφικτό να δημιουργηθεί εξάλλου η γή είναι το ζωντανό παράδειγμα σε αυτό. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι πλανήτες με νοήμονες οργανισμούς σαν και εμάς. Ελπίζω να είμαι τυχερός και μια μέρα να τους γνωρίσω.

Τα σχόλια δικά σας.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2005, 18:45:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η ισορροπία για μένα είναι το πιο βασικό συστατικό για την δημιουργία της ζωής που κατά τη γνώμη μου πάντα, ήταν ο λόγος που ξεκίνησε η ζωή σε αυτόν τον πλανήτη. Και αν δεν τηρηθεί από εμάς θα είναι και η αιτία που θα σταματήσει. Καμιά φορά τα βράδια χαζεύω τον ουρανό και νιώθω πόσο μικρός είμαι στο σύνολο αυτού του κόσμου.

Αυτή η ισορροπία όμως δημιουργείται και διατηρείται τυχαία; Βλέπουμε πόσο μικρή είναι απόσταση από τον Ισημερινό ως το Βόρειο Πόλο σε σχέση με τις συμπαντικές αποστάσεις... κι όμως η Γη στέκεται ακριβώς εκεί που πρέπει, όπως ένα ηλιοτρόπιο που ακολουθεί τον ήλιο..

<< Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της. >>

"Nicola Tesla"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

FreeGreece
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2005, 02:34:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους FreeGreece  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή όχι αλλά σίγουρα αυτή η τελειότητα της φύσης με θαυμάζει.

http://freegreece.netΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Odysseus_nemo
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
539 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2005, 03:03:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ.
ΤΟ ΜΕΝ ΠΡΩΤΟ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΟΥΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ) ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ.

ΑΝ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ... ΣΥΓΝΩΜΗ!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

goblynqueen
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2005, 04:34:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους goblynqueen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
κι όμως η Γη στέκεται ακριβώς εκεί που πρέπει, όπως ένα ηλιοτρόπιο που ακολουθεί τον ήλιο..

"Ακριβώς εκεί που πρέπει" σε σχέση με τί, εννοείς;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2005, 06:25:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εννοώ ότι "στέκεται" στην απόσταση που πρέπει, στην κλίση που πρέπει, και κάνει τις περιστροφές που πρέπει, στο χρόνο που πρέπει, κλπ κλπ έτσι ώστε να είναι δυνατή η επικράτηση ζωής. Αν ήταν ελάχιστα πιο κοντά στον ήλιο θα ήταν πολύ ζεστή για ζωή, ενώ αν ήταν λίγο πιο μακριά το κλίμα θα ήταν πολύ ψυχρό για ζωή. Αυτές οι ισορροπίες είναι υψίστης ακριβείας σε σχέση με τις αποστάσεις των πλανητών από τον ήλιο και γενικά τις συμπαντικές αποστάσεις που είναι τεράστιες.

Γνωρίζω ότι η άποψή μου είναι ακραία αλλά πιστεύω ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία και δε μπορούν να προσεγγιστούν με τις πιθανότητες.
Η ζωή είναι κάτι παραπάνω από ένα τυχαίο γεγονός που συνέβη τυχαία σε έναν πλανήτη που έτυχε να έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, που έτυχε να βρίσκεται σε ένα σύμπαν με κατάλληλους φυσικούς νόμους, που έτυχε κάποτε να εκραγεί κλπ κλπ κλπ

Πιστεύω ότι οι πιθανότητες "δεν βγαίνουν" για να γίνουν όλα αυτά και άλλα πολλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Πιστεύω ότι η ζωή είναι ένας έτοιμος "μεταφυσικός ή συμπαντικός κώδικας" που εφαρμόζεται όπου μπορεί να εφαρμοστεί και τροποποιεί τα πάντα ώστε να εγκατασταθεί. Πιστεύω ότι το σύμπαν βρίθει από ζωή, ότι το σύμπαν είναι η ζωή και η κοσμική συνείδηση.

Και για να προλάβω αντιδράσεις λέω το εξής:

1) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ
2) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ
3) ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΟΣΟ Η ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΗ

Η βασική μου θέση είναι ότι δε μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για τα παραπάνω σενάρια και ότι η πραγματικότητα μπορεί να είναι όπως αυτή επιθυμεί... και όχι όπως μας φαίνεται ή θέλουμε εμείς ή "θα ήταν λογικό".


<< Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της. >>

"Nicola Tesla"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Skies tou Fegariou
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2005, 14:31:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Skies tou Fegariou  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
EXO NA GRAPSO POLI KERO STO SITE,
PROTA APO OLA 8ELO NA ZITISO SYGNOMI GIA TOUS LATINIKOUS XARAKTIRES...KE EPITA NA PO TIN KALISPERA MOU SE OLOUS.

POLU ENDIAFERON TO 8EMA.ALLA GIATI EXOUME KOLISI STO OTI EMIS DEN IMASTE FTIAGMENI GIA TO SYBAN I TO SYBAN EINAI FTIAGMENO GIA MAS....KAI PIO IDOS ZOIS INE KALITERO KAI PREPI NA EPIKRATISI?

DEN MPORO NA PO POS DEN INE ENDIAFERON I SIZITISI SAS ALA INE POLI ESOTERIKIS FISIS GIA TO MIALO TOU KA8E ENA STON TROPO POU VLEPI APO MESA TOU TA EKSO.

EGO PISTEVO POS PREPI NA DEXTOUME TIN UPARKSI TOU SYMPANTOS OPOS KAI TIN DIKI MAS OS EXOUN.XORIS NA PSAKSOUME GIATI.MALON ETSI APLA YPARXOUME OPOS KE OI PETRES.OPOS IPARXEI KAI TO FOS OPOS UPARXEI KAI TO MERMIGI-PRODINOSAVROS...OPOS UPARXEI KE TO KA8E TI POU MPOROUME NA DOUME KAI EPISIS AUTO POU DEN MPOROUME.

APLA OLA SYNDEONTAI GIA NA XRISIMOPIOUME TO ENA TO ALO GIA NA ZOUME GIA NA ANAPNEPUME GIA NA TROME GIA NA KIMOMASTE GIA NA KOURAZOMASTE.EXOUME TO MYALO NA XRISIMOPIOUME.OPOS KAI ZODANOS ORGANISMOS ENA ASTERI KSERI NA SIDIRITE KAI NA KANI TIS APARETITES KAYSIS TOY.OPOS KAI I FISI KSERI NA SINDEEI TA STOIXEIA GIA NA KANI TIS APARETITES EKSISOSIS OSTE NA YPARXOUN OLA AYTA.

AN EINAI TYXAIA OLA AYTA TORA....PREPI NA KSETILIKSOYME APO TIN ARXI TO NIMA NA DOUME PIOS ERIKSE MESA STO SOLINA TO MIGMA KAI EKANE TO PIRAMA TOU NA DI AN PIASI TOPO I OXI.EINAI SAN TIN ARXI TIN DIKI MAS STIN KOUZINA POU KANOUME PIRAMATA GIA TIN GEYSI TOU FAGITOU.AN EINAI APOTELESMATIKA NOSTIMI ME VASI TA KRITIRIA MAS TOTE TO TROME.KAI META AFOU EXOUME TO PATERN DEN INE DISKOLO NA TO KSANAFTIAXOUME.

OPOS KAPIOS IPE....MALON INE 50% 50%.

STIN ARXI MALLON APO TIXI OPOS KAI KA8E MEGALI EFEYRESI FTIAXTIKAME...KE META ITAN APLO NA GINI TO EPOMENO VIMA.

FILIKA

AGAPA GIA NA MIN MISIS.

Leonardo

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4983 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2005, 17:37:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΦΙΑΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΒΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΖΩΗ.
ΤΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΖΩΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2283 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2005, 16:11:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ τους υπόλοιπους, ως νέο μέλος εδώ πέρα, στο πολύ ενδιαφέρον, από άποψη θεματολογίας και δημοσιεύσεων, forum.

Όσον αφορά το κυρίως θέμα τώρα, προτού αρχίσω να δημοσιεύω και τις δικές μου απόψεις επί του θέματος, να θέσω μερικά ερωτήματα:

-Καταρχήν τι εννοούμε όταν ρωτάμε αν υπάρχει ‘ζωή’ στο σύμπαν? Ζωή με τη μορφή τη δική μας?
Γιατί και ένα μικρόβιο, ένα σκουλήκι ή ένας ιός ή έστω ένας απλός μονοκύταρος οργανισμός ζωή θεωρείται... και το οτι υπάρχει τέτοιου είδους ζωή κάπου αλλού εκτός γης είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο και αποδεκτό από όλους τους σοβαρούς επιστήμονες σήμερα.

Είναι σαφές πως οι περισσότεροι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την έννοια της ύπαρξης ζωής παραπλήσιων και παρόμοιων αν όχι και ίδιων με εμάς όντων κάπου αλλού. Αυτό μπορεί και να συμβαίνει, μπορεί και όχι, σε ένα τόσο αχανές σύμπαν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν συμβαίνει στη γειτονιά μας, ήτοι το ηλιακό μας σύστημα και τα εγγύτερα ηλιακά συστήματα σε εμάς (γιατί απλούστατα αν συνέβαινε, θα μας είχαν βρει ή θα τους είχαμε βρει, και τώρα θα πίναμε καφέ παρέα….).

Μερικοί ισχυρίζονται ότι αυτά τα όντα υπάρχουν, είναι πιο εξελιγμένα από εμάς, έχουν υπερσυσκευές και υπερόπλα, ταξιδεύουν με ταχύτητες ίσες ή μεγαλύτερες από αυτή του φωτός, κλπ, κλπ. Και επισκέπτονται τη γη ή και ζουν ανάμεσά μας…
Προφανής ερώτηση: Αν είναι τόσο εξελιγμένοι και μάγκες, γιατί να παίζουν κρυφτό?
Σκεφτείτε πχ. Έναν από εμάς να ταξίδευε πίσω στο χρόνο, πχ στην Αθήνα του Περικλή με τις γνώσεις και την τεχνολογία του σήμερα. Θα κρυβόταν ή μήπως θα ήταν και ο πρώτος μάγκας? Δεν θα πήγαινε φάτσα κάρτα στον Περικλή, στην αγορά που μιλούσε, με ένα Jeep Cherokee, πχ. με laptop και κινητά τηλέφωνα, με κανα Καλάσνικοφ και ότι άλλο έκρινε σκόπιμο, ώστε να τον εντυπωσιάσει και να του δείξει την υπεροχή του, και να του προτείνει και καμια βολτίτσα να τα πούνε παρέα? Θα υπήρχε λόγος να κρυφτεί πουθενά, όταν όλοι θα τον είχαν το λιγότερο για ‘Θεό’ ?

Τώρα για το κεντρικό ερώτημα: Αν το συμπαν έγινε ή όχι για τον άνθρωπο (ανθρωποκεντρική αρχή). Είναι γνωστό ότι με τη δύναμη της ανθρώπινης νόησης το σύμπαν αποκτά ένα είδος αυτογνωσίας. Δηλαδή εμείς καθόμαστε εδώ στη γωνιά μας, το παρατηρούμε, το μελετάμε, προσπαθούμε να το ερμηνεύσουμε και να το κατανοήσουμε.
Αυτό όμως δεν ικανή και αναγκαία συνθήκη για να αποδείξει την λεγόμενη ‘ανθρώποκεντρική αρχη’. Διότι κάλλιστα θα μπορούν να υπάρχουν διασκορπισμένες εδώ κι εκεί στο συμπαντικό λιβάδι, ομάδες, κοινότητες και πολιτισμοί ‘ανθρώπων’, οι οποίες να κάνουν τα ίδια ή καλύτερα ή και χειρότερα από εμας. Απλώς και αυτοί και εμείς δεν μπορούμε να ρθούμε σε επικοινωνία μεταξύ μας και άρα δρούμε και συμπεριφερόμαστε μέσα στη συμπαντική μοναξιά μας. Αυτό ενδεχομένως να είναι και το ‘πείραμα’ του λεγόμενου Δημιουργού, π.χ. Να δει ποια από όλες τις κοινότητες θα φτάσει πού και πώς και πότε, όσον αφορά την ανάπτυξη, την εξέλιξη και τη γνώση…


Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mantis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Panama
2232 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2005, 23:56:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mantis  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Mantis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρώτα απ' όλα να σε καλοσωρίσω PY8AGORA και να σου ευχηθώ μια μακρύβια και γόνιμη πορεία στο esoterica...

quote:

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν συμβαίνει στη γειτονιά μας, ήτοι το ηλιακό μας σύστημα και τα εγγύτερα ηλιακά συστήματα σε εμάς (γιατί απλούστατα αν συνέβαινε, θα μας είχαν βρει ή θα τους είχαμε βρει, και τώρα θα πίναμε καφέ παρέα….).

Τώρα που βρεθήκαμε... κερνάω καφέ... σκέτο τον πίνεις?

quote:

Σκεφτείτε πχ. Έναν από εμάς να ταξίδευε πίσω στο χρόνο, πχ στην Αθήνα του Περικλή με τις γνώσεις και την τεχνολογία του σήμερα. Θα κρυβόταν ή μήπως θα ήταν και ο πρώτος μάγκας? Δεν θα πήγαινε φάτσα κάρτα στον Περικλή, στην αγορά που μιλούσε, με ένα Jeep Cherokee, πχ. με laptop και κινητά τηλέφωνα, με κανα Καλάσνικοφ και ότι άλλο έκρινε σκόπιμο, ώστε να τον εντυπωσιάσει και να του δείξει την υπεροχή του, και να του προτείνει και καμια βολτίτσα να τα πούνε παρέα? Θα υπήρχε λόγος να κρυφτεί πουθενά, όταν όλοι θα τον είχαν το λιγότερο για ‘Θεό’ ?

Πέρα από τη πλάκα...

Τα Gherokee, laptop, κινητά τηλέφωνα, Καλάσνικοφ, είναι όλα αντικείμενα... και στο παράδειγμα που φέρνεις τα εισάγεις σε μια εποχή που κυριαρχούσε η Ιδέα...

Εκτός αυτού είναι αντικείμενα από μια άλλη εποχή, το Jeep θα το κινούσες μέχρι να τελειώσει το καύσιμο του... μετά τι θα έκανες?

Το laptop χωρίς ρεύμα δεν δουλεύει...

Το ίδιο και τα κινητά, άσε που δεν θα είχες σήμα, αφού δεν θα υπήρχε δύκτιο...

Το Καλάσνικοφ... όσο θα είχες σφαίρες...

Αν ήθελες να εντυπωσιάσεις τον Περικλή, θα έπρεπε να το κάνεις με τα δεδομένα της εποχής... και πραγματικά λυπάμαι που το γράφω, είμαστε ελάχιστοι και ταπεινοί με βάση τα δεδομένα του Χρυσού Αιώνα...

Οπότε, αν εγώ είχα την δυνατότητα να βρεθώ σε αυτή την εποχή θα ικέτευα να μαθητεύσω κοντα σε αυτούς τους ανθρώπους και δεν θα πήγαινα να τους εντυπωσιάσω με κάτι που δεν θα ήταν γέννημα του δικού μου μυαλού...

Και για να γυρίσω στο θέμα...

Χωρίς να έχω μηδενιστική θεώρηση της ζωής, δεν πιστεύω ότι το σύμπαν έγινε για εμάς... μπορούμε να το μελετήσουμε, παρατηρήσουμε, να κάνουμε άπειρες συζητήσεις, ομιλίες, ημερίδες και συνέδρια, να γράψουμε εκατομμύρια βιβλία γι' αυτό ... και πάλι θα είμαστε στην αρχή...

Η ύπαρξη μας, κατά την άποψη μου, γίγουρα δεν είναι "λάθος", αλλά δεν είμαστε το αποκορύφωμα της Δημιουργίας... αν είμασταν δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάντια...

Το ανθρώπινο γένος ήταν κάποτε, αν όχι τέλειο, ότι πλησιέστερο στη τελειότητα, όμως, από τότε έχει ξεπέσει σε βαθμό απελπισίας... τα τεχνολογικά άλματα των τελευταίων 100 χρόνων και η κακοδιαχείρηση τους, μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής...

quote:

Διότι κάλλιστα θα μπορούν να υπάρχουν διασκορπισμένες εδώ κι εκεί στο συμπαντικό λιβάδι, ομάδες, κοινότητες και πολιτισμοί ‘ανθρώπων’, οι οποίες να κάνουν τα ίδια ή καλύτερα ή και χειρότερα από εμας. Απλώς και αυτοί και εμείς δεν μπορούμε να ρθούμε σε επικοινωνία μεταξύ μας και άρα δρούμε και συμπεριφερόμαστε μέσα στη συμπαντική μοναξιά μας. Αυτό ενδεχομένως να είναι και το ‘πείραμα’ του λεγόμενου Δημιουργού, π.χ. Να δει ποια από όλες τις κοινότητες θα φτάσει πού και πώς και πότε, όσον αφορά την ανάπτυξη, την εξέλιξη και τη γνώση…

Με αυτή την ιδέα είμαι απόλυτα σύμφωνη... για το μόνο εύχομαι είναι οι άλλες "κοινότητες" να έφεραν καλύτερα αποτελέσματα από τη δική μας, αλλιώς το "πείραμα" της Δημιουργίας πήγε άπατο...

.
.
.
The She Mantis... in anathema mode...


…γεννήθηκα… επέζησα… μεγάλωσα… ανθίζω…

Edited by - Mantis on 07/04/2005 00:00:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2283 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2005, 20:25:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τώρα που βρεθήκαμε... κερνάω καφέ... σκέτο τον πίνεις?

Αν ήσουν από κάπου αλλού ή κάτι άλλο, αγαπητή Μάντισσα, πολύ ευχαρίστως...
Αλλά και απλός άνθρωπος σαν κι εμένα να είσαι δεν με χαλάει...

quote:
Τα Gherokee, laptop, κινητά τηλέφωνα, Καλάσνικοφ, είναι όλα αντικείμενα... και στο παράδειγμα που φέρνεις τα εισάγεις σε μια εποχή που κυριαρχούσε η Ιδέα...

Εκτός αυτού είναι αντικείμενα από μια άλλη εποχή, το Jeep θα το κινούσες μέχρι να τελειώσει το καύσιμο του... μετά τι θα έκανες?

Το laptop χωρίς ρεύμα δεν δουλεύει...

Το ίδιο και τα κινητά, άσε που δεν θα είχες σήμα, αφού δεν θα υπήρχε δύκτιο...

Το Καλάσνικοφ... όσο θα είχες σφαίρες...

Αν ήθελες να εντυπωσιάσεις τον Περικλή, θα έπρεπε να το κάνεις με τα δεδομένα της εποχής... και πραγματικά λυπάμαι που το γράφω, είμαστε ελάχιστοι και ταπεινοί με βάση τα δεδομένα του Χρυσού Αιώνα...

Οπότε, αν εγώ είχα την δυνατότητα να βρεθώ σε αυτή την εποχή θα ικέτευα να μαθητεύσω κοντα σε αυτούς τους ανθρώπους και δεν θα πήγαινα να τους εντυπωσιάσω με κάτι που δεν θα ήταν γέννημα του δικού μου μυαλού...


Ίσως το παράδειγμά μου να το έδωσα πολύ πρόχειρα και να παρεξηγήθηκε... Εννοείται πως όποιος έχει φτάσει στο σημείο να πραγματοποιεί ταξίδια στο χρόνο (με χρήση κατάλληλων συσκευών, χωροχρονικών πυλών ή οτιδήποτε άλλο) θα μπορεί και θα ξέρει να πηγαινοέρχεται ή τουλάχιστον να διατηρεί ένα δίαυλο επικοινωνίας και ανεφοδιασμού. Συνεπώς τις αιτιάσεις για βενζίνη, σφαίρες και τα συναφή δεν τις αποδέχομαι. Όσο για το laptop, λειτουργεί και με μπαταρίες...
Να δεχτώ ενδεχομένως την αχρηστία του κινητού σε τέτοιο περιβάλλον, αλλά εγώ ήθελα να πω ότι θα μπορούσε να είναι ένα ζεύγος walkie-talkie, ή συσκευές στα VHF (ραδιοερασιτέχνες κλπ) ή κάποιοι πομποδέκτες τελοσπάντων που θα μπορούσαν να δείξουν την έννοια της 'τηλεπικοινωνίας' στους συγχρόνους του Περικλή. Επίσης διάφορες άλλες συσκευές όπως κάμερες ή προτζέκτορες ή ακόμα και απλοί αναπτήρες θα ήταν αντικείμενα που θα ήθελα να τους δείξω...

quote:
Οπότε, αν εγώ είχα την δυνατότητα να βρεθώ σε αυτή την εποχή θα ικέτευα να μαθητεύσω κοντα σε αυτούς τους ανθρώπους και δεν θα πήγαινα να τους εντυπωσιάσω με κάτι που δεν θα ήταν γέννημα του δικού μου μυαλού...

Ο εντυπωσιασμός χρειάζεται για να τραβήξει την προσοχή και να κάνει τον άλλον να ασχοληθεί μαζί σου, κατά τη γνώμη μου. Εννοείται πως δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν θα πήγαινα εκεί μόνο και μόνο για να τους δείξω πόσο ωραίος και μάγκας είμαι με όλα αυτά τα "γκατζετάκια", αλλά θα ήθελα να κουβεντιάσω μαζί τους, να επικοινωνήσω αμφίδρομα, να δω τις ιδέες και τον τρόπο ζωής τους κλπ. Δεν θα πήγαινα ούτε να τους επιβληθώ, ούτε να τους εξολοθρεύσω, ούτε απλώς για να τους εντυπωσιάζω όλη μέρα-κάθε μέρα... Και το Καλάσνικοφ ή οτιδήποτε άλλο όπλο, πιστόλι κλπ, θα το είχα καθαρά και μόνο για αυτοάμυνα, διότι δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο άλλος όταν σε βλέπει να έρχεσαι από το πουθενά και να είσαι διαφορετικός από αυτόν...
Τελοσπάντων νομίζω ότι έδωσα το βασικό σκεπτικό και έγινα πλέον κατανοητός...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2005, 01:17:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ θα πήγαινα με ελικοπτεράκι... για να γίνω "από μηχανής" θεός!!!


<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2283 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2005, 12:50:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εγώ θα πήγαινα με ελικοπτεράκι... για να γίνω "από μηχανής" θεός!!!

Φίλε Υδροχόε, αυτό θα ήταν ακόμα καλύτερο... Θα έπαιρνες και τον Περικλή μια βόλτα να δει την Αθήνα από ψηλά!

Όσο για την ψηφιακή υπογραφή που βάζεις (με τα λεγόμενα του Tesla) σκέψου ότι αυτό σχεδόν έχει γίνει, πριν καν η επιστήμη αρχίσει να ασχολείται με τα 'παράξενα' και τα 'μεταφυσικά' (εντός εισαγωγικών γιατί εγώ δεν αποδέχομαι τους όρους 'μεταφυσικά': όλα είναι "φυσικά" εφόσον συμβαίνουν στον κόσμο μας και τα αντιλαμβανόμαστε, άσχετα αν δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε/ερμηνεύσουμε...). Τα τελευταία 30-40 χρόνια σκέψου τήν πρόοδο που έχει κάνει η ανθρωπότητα κυρίως στον τεχνολογικό τομέα και δες αν και πότε συνέβη κάτι αντίστοιχο στην ιστορία της....

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2005, 15:30:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όσο για την ψηφιακή υπογραφή που βάζεις (με τα λεγόμενα του Tesla) σκέψου ότι αυτό σχεδόν έχει γίνει, πριν καν η επιστήμη αρχίσει να ασχολείται με τα 'παράξενα' και τα 'μεταφυσικά' (εντός εισαγωγικών γιατί εγώ δεν αποδέχομαι τους όρους 'μεταφυσικά': όλα είναι "φυσικά" εφόσον συμβαίνουν στον κόσμο μας και τα αντιλαμβανόμαστε, άσχετα αν δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε/ερμηνεύσουμε...). Τα τελευταία 30-40 χρόνια σκέψου τήν πρόοδο που έχει κάνει η ανθρωπότητα κυρίως στον τεχνολογικό τομέα και δες αν και πότε συνέβη κάτι αντίστοιχο στην ιστορία της....

Φίλε PY8AGORA θα συμφωνήσω - και το έχω σκεφτεί κι εγώ - ότι η επιστήμη έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια έχει προοδεύσει περισσότερο από όσο είχε σε όλη την ιστορία.

Ωστόσο αν το δούμε αναλογικά η μετάβαση ας πούμε από τα πέτρινα εργαλεία στον τροχό, την εποχή που έγινε, ήταν ανάλογη με τη μετάβαση από ανεμόπτερο σε αεροπλάνο σε νεότερους χρόνους.

Αν μπορούμε να το δείξουμε με αριθμούς θα λέγαμε:

1 2 4 8 16 32 64 128 256 1.024 2.048 4.096 8.192 ........

Αν θεωρήσουμε ότι η εξέλιξη βρίσκεται τώρα στο 8.192, έχουμε κάνει διπλάσια πρόοδο από την εποχή του 4.096. Όμως και σε μία παλαιότερη εποχή η μετάβαση από το 4 στο 8 ήταν επίσης διπλάσια.

Και βέβαια ο Tesla μιλούσε για την εποχή του και την γνωστή μέχρι τότε επιστήμη, και όλοι καταλαβαίνουμε τι ήθελε να πει.

Μάλλον ήθελε να πει:

1 2 4 8 16 32 64 128 256 1.024 2.048 4.096 ... 12.288 ........


Σχετικά με τον όρο "μεταφυσικά" επίσης θα συμφωνήσω ότι είναι και αυτά φυσικά αλλά μη γνωστά επιστημονικά. Η επιστήμη βασισμένη στη γνωστή ύλη και τις ιδιότητές της δεν είναι σε θέση ακόμα να μελετήσει το χώρο αυτό. Όταν στον αστρικό κόσμο η έννοια του χώρου παραμορφώνεται από τη σκέψη είναι πολύ δύσκολο να κάνεις επιστημονικά πειράματα. Θα χρειαστεί πιστεύω μία ριζική ανανέωση του τρόπου μελέτης της πραγματικότητας όπου θα συμπεριλαμβάνεται η ανθρώπινη (ίσως όχι μόνο) διανόηση ως δύναμη διαμόρφωσης του σύμπαντος παράλληλα με τους φυσικούς νόμους.


<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"

Edited by - Ydroxoos25 on 13/04/2005 15:39:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

simori
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2290 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/04/2005, 00:58:43  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος simori  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα συμφωνήσω με το μέλος goblynqueen μόνο που θα προσθέσω πως το σύμπαν δεν ξέρουμε εάν έχει δημιουργηθεί για να φιλοξενήσει κάτι είτε ακόμα και αν είναι τα αστέρια είτε η ζωή.. Το σύμπαν δεν φιλοξενεί κανέναν.. είναι σαν να λέμε.. πως ο άνθρωπος φιλοξενεί το χέρι του..

Να προσθέσω επίσης πως οι επιστήμονες δεν ψάχνουν να βρουν εξωγήινη μορφή ζωής.. αυτή την έχουνε βρει ήδη.. ψάχνουν για νοήμωναόντα με πολιτισμό και τεχνολογία.. Πόσο εύκολα όμως μπορούμε να πετύχουμε κάτι ανάλογο μέσα σε ένα σύμπαν με τέτοιες διαστάσεις? Ίσως υπήρχε κάποτε.. κάποια μορφή ζωής με τα δεδομένα που αναζητάμε.. Αλλά ακόμα και τώρα που μιλάμε, ταυτόχρονα με εμάς, μέχρι όμως να μπορέσουμε να τους αντιλειφθούμε.. κάποιος από τους δύο πολιτισμούς ίσως να μην υπάρχει πλεον. Αν και υπάρχει η θεωρία για την αναδίπλωση του χρόνου..

Φιλικά.. ευχαριστώ..


Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2283 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/04/2005, 14:49:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αν μπορούμε να το δείξουμε με αριθμούς θα λέγαμε:

1 2 4 8 16 32 64 128 256 1.024 2.048 4.096 8.192 ........

Αν θεωρήσουμε ότι η εξέλιξη βρίσκεται τώρα στο 8.192, έχουμε κάνει διπλάσια πρόοδο από την εποχή του 4.096. Όμως και σε μία παλαιότερη εποχή η μετάβαση από το 4 στο 8 ήταν επίσης διπλάσια.

Και βέβαια ο Tesla μιλούσε για την εποχή του και την γνωστή μέχρι τότε επιστήμη, και όλοι καταλαβαίνουμε τι ήθελε να πει.

Μάλλον ήθελε να πει:

1 2 4 8 16 32 64 128 256 1.024 2.048 4.096 ... 12.288 ........


Σε αυτόν το συλλογισμό με βρίσκεις σύμφωνο αγαπητέ Υδροχόε...
Κι εγώ κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι (ένα είδος διαφορικού λογισμού, εξέταση του παρόντος σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο, οπότε η εξέλιξη της ανάπτυξης και του πολιτισμού μας, όσον αφορά τη γνώση και την τεχνολογία είναι αύξουσα εκθετική συνάρτηση που δεν έχει πιάσει το maximum της ακόμα...)

Τώρα για να κάνω και έναν άλλο συλλογισμό επάνω στο πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα:
"Ζωή: Τυχαίο φαινόμενο ή Συμπαντική συνωμoσία; "
Νομίζω η διαφορά στην ερώτηση, κάτω από την επιφάνεια, είναι η "ζωή" έχει ένα σκοπό ύπαρξης ή δεν έχει? Δεχόμενοι βέβαια την αντιστοιχία ότι η τύχη εξ ορισμού δεν ασχολείται και δεν την αφορά η κατάληξη της διαδικασίας στην οποία παρεμβαίνει, μιας και μοιράζεται σε πολλά ενδεχόμενα τα οποία "τυχαία" μπορούν να επιβεβαιωθούν χωρίς σκοπιμότητα, ενώ από την άλλη και μόνο η λέξη "συνωμoσία" παραπέμπει σε κάποιο σκοπό (Κανείς δεν κάνει μια συνωμοσία, αν δεν έχει ένα στόχο, αν δεν θέλει να φτάσει κάπου...).

Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για "συνωμοσία" μιας και πιστεύω περισσότερο στη σχέση αιτίου-αιτιατού παρά στο γενικευμένο θεϊκό ρόλο της τύχης, και άρα επαγωγικά θα καταλήξω κι εγώ ότι "ο Θεός δεν παίζει ζάρια με τον κόσμο" όπως είπε ο Αϊνστάιν ή και στη μεταγενέστερη/βελτιωμένη έκδοση πως "μπορεί να παίζει ο Θεός ζάρια, αλλά έτσι κι αλλιώς ξέρει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα (άρα πάλι αναιρεί την ίδια την έννοια του συγκεκριμένου "παιχνιδιού") "


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2005, 05:39:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για "συνωμοσία" μιας και πιστεύω περισσότερο στη σχέση αιτίου-αιτιατού παρά στο γενικευμένο θεϊκό ρόλο της τύχης, και άρα επαγωγικά θα καταλήξω κι εγώ ότι "ο Θεός δεν παίζει ζάρια με τον κόσμο" όπως είπε ο Αϊνστάιν ή και στη μεταγενέστερη/βελτιωμένη έκδοση πως "μπορεί να παίζει ο Θεός ζάρια, αλλά έτσι κι αλλιώς ξέρει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα (άρα πάλι αναιρεί την ίδια την έννοια του συγκεκριμένου "παιχνιδιού")

Τα τελευταία πειράματα έχουν δείξει πάντως ότι παίζει ζάρια και δεν ξέρει και το αποτέλεσμα...

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2283 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2005, 13:42:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τα τελευταία πειράματα έχουν δείξει πάντως ότι παίζει ζάρια και δεν ξέρει και το αποτέλεσμα...

Επειδή το συγκεκριμένο topic θεωρείται από τα μείζονα ερωτήματα που απασχολούν τους απανταχού φιλοσόφους, επιστήμονες, θεολόγους, αστρονόμους, κλπ και εμένα προσωπικά,
θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον φίλε Υδροχόε να μας αναφέρεις εδώ αυτά τα πειράματα, και πώς συμπεραίνει κανείς ειδικότερα το δεύτερο σκέλος (δηλαδή όσον αφορά τη γνώση του αποτελέσματος από το "Θεό"/"ανώτερη δύναμη"/"Συμπαντική Αρχή"/"όπως θέλετε πείτε το"...)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Edited by - PY8AGORAS on 24/04/2005 13:45:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1869812
Maintained by Digital Alchemy