ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 Ο κώδικας-γρίφος και το Άγιο Δισκοπότηρο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/11/2004, 14:32:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ο κώδικας-γρίφος και το Άγιο Δισκοπότηρο


Για 250 χρόνια η κρυπτογραφική επιγραφή στο Shepherd's Monument στην πολιτεία "Lord Lichfield's Shugborough" στο Staffordshire, έχει σπαζοκεφαλιάσει τα μυαλά των Βρετανών θεολόγων, ιστορικών και επιστημόνων. Αλλά ένας ανώνυμος Αμερικανός ερευνητής ανακάλυψε, όπως ισχυρίζεται, τί κρύβεται πίσω από τα γράμματα, D.O.U.O.S.V.A.V.V.M, της επιγραφής

Η απάντηση εμφανίζεται ως "Ιησούς (ως Θεότητα) Προκαλεί" - ένα μήνυμα που υπάρχει από την χριστιανική ομάδα "Priory of Sion", η οποία αναγκάστηκε να κρατήσει επτασφράγιστα τα μυστικά της, αφού η Εκκλησία της Αγγλίας την θεώρησε αιρετική. Οι πρώτες εντυπώσεις μάλλον περιπλέκουν τα πράγματα, αφού απογοητεύονται όσοι πίστευαν έως τώρα ότι αυτή η επιγραφή σχετιζόταν με την ανεύρεση του Άγιου Δισκοπότηρου, την κούπα την οποία χρησιμοποίησε ο Ιησούς στον Μυστικό Δείπνο. Αλλά από την άλλη η ομάδα "Priory of Sion" θεωρείται ως πνευματικός διάδοχος των "Ναϊτών Ιπποτών", που ήταν γνωστοί ως οι Φύλακες του Άγιου Δισκοπότηρου, κι έτσι η ελπίδα ότι η επιγραφή σχετίζεται με το Άγιο Δισκοπότηρο, ανανεώνεται.

Το πέτρινο μνημείο, χτίστηκε, γύρω στο 1748 και περιέχει μια ανάγλυφη φράση του Nicholas Poussin "Les Bergers d'Arcadie II" αλλά αντίστροφα. Από κάτω από αυτήν την φράση βρίσκεται η κωδικοποιημένη επιγραφή με τα μυστηριώδη λατινικά γράμματα. Ο ερευνητής που λέει ότι αποκωδικοποίησε την επιγραφή διάβασε την φράση "Jesus H Defy" αλλά το γράμμα "Η" συμβολίζει τον Χριστό για αυτό και το μεταφράζει "ως Θεότητα". Κατά κάποιον τρόπο το νόημα είναι η πρόκληση, η αψήφιση, ενάντια στους επικρατούντες Χριστιανικούς κανόνες.Αυτή η θεωρία αποκτά περισσότερο βάρος από την πεποίθηση ότι ο Poussin ήταν ένας Μέγας Διδάσκαλος των Ναϊτών Ιπποτών.

Πριν 6 μήνες, ειδικοί στην αποκωδικοποίηση, που βοήθησαν πολύ στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους, προσπάθησαν κι αυτοί να λύσουν το μυστήριο της επιγραφής, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Και το μυστήριο, συνεχίζεται....

Λέτε να το λύσει ο Dan Brown στο επόμενο βιβλίο του;

http://news.independent.co.uk/uk/this_britain/story.jsp?story=586828

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"
αλλά και...
Tria capita exsculpa sunt,unum intra alterum et alterum supra alterum

gusotos
Μέλος 1ης Βαθμίδας


63 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2004, 11:28:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gusotos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[Nicholas Poussin "Les Bergers d'Arcadie II" ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΞΙΩΤΗ ΚΑΙ Ο PUSSIN ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Dan Brown , ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΨΕΜΜΑ, ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΦΩΣ


ΝΑ ΕΜΝΕ ΕΝΑΝ ΡΑΣΙΟΠΟΥΛΟΝ Σ' ΟΡΜΑΝ ΑΠΕΣ ΠΟΥΛΟΠΟΝ
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

konstantina
Νέο Μέλος

Greece
35 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2005, 23:17:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους konstantina  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παρεπιπτόντως, έχει διαβάσει κανείς το βιβλίο της Lyn Picknett "Μαρία η Μαγδαληνή, η κρυμμένη θεά του χριστιανισμού"? Εκεί να δείτε με πόσο όμορφο τρόπο τίθεται το θέμα της Φοινικικής γλώσσας ή της ύπαρξης του Αιγυπτιακού πολιτισμού πολύ πριν την ύπαρξη του ελληνικού...
Και δυστυχώς το δικό της βιβλίο δεν έχει καν το ελαφρυντικό της μυθιστορίας... (εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ)
Ακολουθεί δε την πεπατημένη... Στοιχεία που οδηγούν για ένα σύνολο θεμάτων στην ορθή οδό και μετά πετάει τα παραμυθάκια...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy