ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 Ιερή Γεωγραφία: Παραλληλισμοί Βρετανίας - Αιγύπτου
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2004, 23:57:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ιερή Γεωγραφία: Παραλληλισμοί Βρετανίας - Αιγύπτου

Η σύγχρονη Αρχαιολογία σε συνδυασμό με άλλες επιστήμες έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε θαυμαστά συμπεράσματα για την κατασκευή των μνημείων και των ιερών αρχαίων πολιτισμών. Παραδείγματα όπως των αρχαιοελληνικών ιερών ή της αρχαίας Αιγύπτου έχουν δείξει ότι, οι ιερές κατασκευές τους δεν τοποθετούνταν τυχαία στο χώρο, αλλά με σκοπό να αντικατοπτρίζουν άλλοτε γεωμετρικές μορφές και άλλοτε να ευθυγραμμίζονται αστρονομικά με συγκεκριμένους αστερισμούς. Πρόσφατα νέες αποκαλύψεις συνδέουν και κάποια ιερά της Βρετανίας με μια τέτοια … Ιερή Γεωγραφία !

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια σημαντική διαπίστωση σχετικά με τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας: ότι έχουν χτιστεί σε τέτοιες θέσεις ώστε να σχηματίζουν με ακρίβεια πάνω στο έδαφος τη «ζώνη του Ωρίωνα», δηλ. τα τρία κεντρικά άστρα αυτού του αστερισμού που φαίνεται πολύ καθαρά στον χειμερινό ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου.

Επιπλέον οι Αιγύπτιοι συνέδεαν τον αστερισμό του Ωρίωνα με τον μεγάλο τους θεό, τον Όσιρι. Έτσι με τις κατασκευές τους δήλωναν τη διάθεσή τους να «κατεβάσουν» τον Ουρανό (που σαν χώρος αντιπροσωπεύει τον κόσμο του πνεύματος) στη Γη (που αντιπροσωπεύει την ύλη), ιεροποιώντας ουσιαστικά τον χώρο.

Παρόμοιο «αστρικό προσανατολισμό» φαίνεται να έχει και ένα σύμπλεγμα ιερών της Βρετανίας με κέντρο τον αρχαιολογικό χώρο του Thornborough, όπως δηλώνει ο καθηγητής Harding, επικεφαλής μιας ερευνητικές ομάδας του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, η οποία ερευνά τον χώρο από το 1994. Το Thornborough αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιερά κέντρα των βρετανικών νησιών και υπολογίζεται ότι ήταν σε χρήση το 3500 π.Χ. και μέχρι περίπου το 2500 π.Χ.

Το Thornborough μαζί με κάποια γειτονικά ιερά αντικατοπτρίζει ότι ακριβώς και οι τρεις πυραμίδες της Γκίζας: τη ζώνη του Ωρίωνα ! Επιπλέον, αν όπως δείχνουν κάποιες ενδείξεις, οι πέτρες του Thornborough ήταν επικαλυμμένες με γύψο θα φάνταζαν όντως σαν ένας αστερισμός στο σκοτάδι καθώς θα ανακλούσαν το σεληνιακό φως τη νύχτα. Μ’ άλλα λόγια κάποιος που θα έβλεπε το ιερό από ψηλά (!) θα έβλεπε ουσιαστικά τη ζώνη του Ωρίωνα … στη Γη.

Δεν θα έπρεπε επίσης να ξεχνάμε ότι, οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν τα ιερά τους σε τέτοιες θέσεις ώστε πάνω στη γη να σχηματίζονται ακριβείς γεωμετρικές μορφές: ισοσκελή ή ισόπλευρα τρίγωνα, πολύγωνα ή κύκλοι που περιλάμβαναν μια σειρά ιερών γύρω από ένα κεντρικό ιερό. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές πάνω στην ιερή γεωγραφία του αρχαιοελληνικού χώρου είναι οι έρευνες του καθηγητή Μανιά.

Με όλα τα παραπάνω είναι προφανής η διάθεση πολλών αρχαίων πολιτισμών να κατασκευάσουν μια γέφυρα, μια σκάλα που να συνδέει το «πάνω» με το «κάτω», τον Ουρανό με τη Γη, το Πνεύμα με την Ύλη. Μια «σκάλα» που θα χρησίμευε στις ψυχές για να επιστρέψουν στην πηγή τους !

Περισσότερες πληροφορίες για τον ιερό χώρο του Thornborough στη διεύθυνση http://www.thornborough.org

Πηγές:

http://www.yorkshiretoday.co.uk/ViewArticle2.aspx?SectionID=55&ArticleID=752638
http://www.crystalinks.com/thornborough.html

Ω, Θεέ μου, συγνώμη. Ξέρεις... ήμουν τόσο απορροφημένος να σε σκέπτομαι, που δεν πρόσεξα ότι ήσουν πάντα, εδώ, μπροστά μου.
Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2004, 07:02:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να προσθέσω πάνω σ'αυτό το θέμα οτι και οι 3 Μεγάλες Πυραμίδες οι οποίες βρέθηκαν στο ΤΕΟΤΙΟΥΑΚΑΝ (Αρχαία Πόλη του Μεξικού) Πυραμίδες Ηλίου - Σελήνης - Κοετζαλκοάτλ κτίστηκαν με το ίδιο ακριβώς Σχέδιο όπως και οι αντίστοιχες Αιγυπτιακές, ενώ είναι ίσες και οι μεταξύ τους αποστάσεις. Αντικατοπτρίζουν τα 3 Άστρα της ζώνης του Ωρίωνα.
Στο Τεοτιουακάν μάλιστα η περιοχή διασχίζεται απο την περίφημη "Λεωφόρο των Νεκρών" που οδηγεί στην Πυραμίδα της Σελήνης!
Στην Αίγυπτο όσον αφορά την Μεγάλη Πυραμίδα υπάρχουν πολλές ενδείξεις (Μέθοδος Hankok) οτι χτίστηκε γύρω στο 10.000 π.χ.
Όσον αφορά για το Thornborought δέν ήξερα ως τώρα Τίποτα καιρός ήταν να το μάθουμε κι'αυτό

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.078125
Maintained by Digital Alchemy