ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 Ένα "μαύρο κουτί" προβλέπει το μέλλον(;;)
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2005, 22:27:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Βαθιά μέσα στο υπόγειο μιας σκονισμένης βιβλιοθήκης στην πόλη Edinburgh βρίσκεται ένα μικρό μαύρο κουτί, με μέγεθος όσο δύο πακέτα τσιγάρα, που παράγει τυχαίους αριθμούς σε μια ατελείωτη σειρά.
Με μια πρώτη ματιά είναι ένα ασήμαντο εργαλείο. Καλυμμένο με μέταλλο, περιέχει μια καρδιά από microchip όχι πιο πολύπλοκη από αυτά που βρίσκουμε στα σύγχρονα κομπιουτεράκια μας.

Αλλά σύμφωνα με μια αυξανόμενη, σε αριθμό, ομάδα επιστημόνων, αυτό το κουτί έχει εξαιρετικά ασυνήθιστες δυνάμεις. Ισχυρίζονται, ότι είναι το "μάτι" ενός μηχανήματος που είναι ικανό να κοιτάζει προς το μέλλον και να προβλέπει σημαντικά παγκόσμια γεγονότα.

Το μηχάνημα φαίνεται να "ένιωσε" το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου τέσσερις ώρες πριν αυτό συμβεί - αλλά με αυτήν την "καταιγίδα" των θεωριών συνομωσίας του καιρού μας, οι ισχυρισμοί αυτοί αντιμετωπίστηκαν με μεγάλο σκεπτικισμό. Αλλά τον τελευταίο Δεκέμβριο, το μηχάνημα "ξαναχτύπησε" όταν φάνηκε να προβλέπει το τσουνάμι στην Ν.Α. Ασία λίγο πριν να συμβεί ο τρομερός υποθαλάσσιος σεισμός.

Τώρα, ακόμη και οι πιο αμφισβητίες, αναγνωρίζουν ότι αυτό το μαύρο κουτί έχει αναμφίβολες δυνάμεις.

Ο καθηγητής Roger Nelson, επίτιμος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Princeton στις ΗΠΑ είναι ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας πίσω από το φαινόμενο "μαύρο κουτί". Λέει: "Είμαστε ακόμα στην αρχή της προσπάθειας για να καταλάβουμε τι συμβαίνει εδώ"

Οι έρευνες αυτής της ομάδας εντάσσονται στο πρόγραμμα "Σχέδιο Παγκόσμια Συνείδηση" το οποίο ξεκίνησε στο ίδιο Πανεπιστήμιο και βρίσκεται στο επίκεντρο ως ένα από τα πιο ασυνήθιστα πειράματα όλων των εποχών. Ο σκοπός του είναι να εντοπίσει εάν όλη η ανθρωπότητα μοιράζεται ένα απλό υποσυνείδητο νου στον οποίον όλοι συνδεόμαστε χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

Και η μηχανή όπως το "μαύρο κουτί" στο Edinburgh μας έχει βάλει μπροστά σε μια σημαντική πιθανότητα: ότι οι επιστήμονες ίσως έχουν άθελά τους ανακαλύψει ένα τρόπο για να προβλέπουν το μέλλον.

Αν και πολλοί μπορεί να θεωρήσουν αυτό το σχέδιο ως έναν "θησαυρό από άνθρακες", έχει τραβήξει την προσοχή 75 αξιόλογων επιστημόνων από 41 διαφορετικά κράτη. Ερευνητές από το Princeton δουλεύουν μαζί με επιστήμονες από την Βρετανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Γερμανία κ.α. Το σχέδιο επίσης είναι το πιο μακρόχρονο από όσα ανάλογα υπήρξαν για την μελέτη της πιθανότητας των υπερφυσικών δυνάμεων.

"Πολύ συχνά τα υπερφυσικά φαινόμενα "εξατμίζονται" εάν τα μελετάς για πολύ" λέει ο φυσικός Dick Bierman από το πανεπιστήμιο του Amsterdam και συνεχίζει: "Αλλά αυτό δεν συμβαίνει με το "Σχέδιο Παγκόσμια Συνείδηση". Το αποτέλεσμα είναι πραγματικό. Η μόνη συζήτηση είναι σχετικά με το τι σημαίνει". Το σχέδιο έχει τις ρίζες του στην εξαιρετική εργασία του καθηγητή Robert Jahn από το πανεπιστήμιο του Princeton στην δεκαετία του 1970. Ήταν από τους πρώτους επιστήμονες που πήρε το υπερφυσικό σοβαρά. Προβληματισμένος και περίεργος σχετικά με φαινόμενα όπως η τηλεπάθεια, η τηλεκίνηση και η υπεραισθητική αντίληψη, αποφάσισε να μελετήσει αυτά τα φαινόμενα μέσω των επιστημονικών οργάνων.

Ένα τεχνολογικό όργανο ήταν και το "μαύρο κουτί" γνωστό και ως "Γεννήτρια Τυχαίων Αποτελεσμάτων". Αυτό χρησιμοποιούσε την τεχνολογία των υπολογιστών για να παράγει δυο αριθμούς - το ένα και το μηδέν - σε μια τυχαία σειρά.

Το πρότυπο αυτό του "κορόνα-γράμματα" μπορούσε να τυπωθεί σε ένα γράφημα. Οι νόμοι των πιθανοτήτων μας διδάσκουν ότι αυτές οι υπολογιστές θα παρήγαγαν ίσους αριθμούς από "ένα" και "μηδέν" - που θα αναπαριστάνονταν σαν μια σχεδόν ευθεία γραμμή στο γράφημα. Κάθε απόκλιση από την ευθεία θα έδειχνε μια απαλή καμπύλη.

Στο τέλος της δεκαετίας του 1970 ο καθηγητής Jahn αποφάσισε να ερευνήσει εάν η δύναμη της ανθρώπινης σκέψης μόνο μπορούσε να επηρεάσει με κάποιο τρόπο την μηχανή. Σταματούσε περαστικούς στον δρόμο και τους ζητούσε να συγκεντρώσουν την σκέψη τους πάνω στο μηχάνημα και να προσπαθήσουν να το κάνουν να φέρει περισσότερες "κορόνες" από ό,τι "γράμματα". Αν και φαινόταν παραλογισμός, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά και ποτέ δεν εξηγήθηκαν επαρκώς.

Ξανά και ξανά, συνηθισμένοι άνθρωποι αποδείκνυαν ότι ο νους τους μπορούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματα της μηχανής και να την κάνει να παράγει άνισα ποσά από "κορόνες" και "γράμματα". Σύμφωνα με τους γνωστούς επιστημονικούς νόμους αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει κι όμως εξακολουθούσε να συμβαίνει.

Ο καθηγητής Nelson, εργαζόμενος κι αυτός επίσης στο πανεπιστήμιο του Princeton επέκτεινε την εργασία του Jahn βάζοντας τέτοιες μηχανές σε ομάδες διαλογισμού. Ξανά τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Οι ομάδες συλλογικά μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντικές αποκλίσεις από το συνηθισμένο πρότυπο. Μετά από αυτό ο καθηγητής Nelson "κόλλησε".

Χρησιμοποιώντας το internet συνέδεσε 40 "γεννήτριες τυχαίων αποτελεσμάτων" από όλο τον κόσμο με τον υπολογιστή του στο εργαστήριό του. Αυτός ο υπολογιστής δουλεύει ασταμάτητα μέρα-νύχτα δημιουργώντας εκατομμύρια διαφορετικά δεδομένα. Τον περισσότερο καιρό το γράφημα στον υπολογιστή μοιάζει με μια ευθεία γραμμή.

Αλλά τότε, στις 6 Σεπτεμβρίου του 1997, κάτι εξαιρετικό συνέβη. Το γράφημα έδειξε μια απότομη κορυφή, καταγράφοντας μια ξαφνική και μαζική αλλαγή στην σειρά των αριθμών καθώς οι μηχανές σε όλο τον κόσμο άρχισαν να αναφέρουν τεράστιες αποκλίσεις από το κανονικό. Η ημέρα είχε και μια σημαντική ιστορική σημασία, επίσης, για άλλον λόγο. Ήταν η ημέρα όπου σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έβλεπαν την κηδεία της πριγκίπισσας Νταιάνα.

Ο καθηγητής Nelson ήταν πεπεισμένος ότι αυτά τα δύο γεγονότα σχετιζόταν με κάποιο τρόπο.

Μπορεί να συνέλαβε ένα νέο φαινόμενο; Θα μπορούσε η συγκεντρωμένη συναισθηματική διάθεση εκατομμυρίων ανθρώπων στο κόσμο να επηρεάσει τα αποτελέσματα των μηχανών αυτών; Και αν ναι, πως; Ο Nelson δεν μπόρεσε να το εξηγήσει

Έτσι το 1998 μάζεψε επιστήμονες από όλον τον κόσμο για να τον βοηθήσουν στην ανάλυση των δεδομένων του. Αυτοί αποφάσισαν να εμβαθύνουν στο έργο του καθηγητή Jahn και του καθηγητή Nelson. Το "Σχέδιο Παγκόσμια Συνείδηση" είχε γεννηθεί.

Από τότε το σχέδιο έχει επεκταθεί μαζικά. Ένα σύνολο από 65 "Αυγά" (όπως ονομάστηκαν αυτές οι γεννήτριες) σε 41 χώρες έχουν στρατολογηθεί για να είναι τα "μάτια" αυτού του σχεδίου.

Και τα αποτελέσματα ακολούθησαν να εκπλήσσουν γιατί κατά την διάρκεια του πειράματος τα Αυγά έχουν "νιώσει" μια σειρά σημαντικών παγκόσμιων γεγονότων, από τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, την τραγωδία με το υποβρύχιο Κουρσκ στην Ρωσία και το θρίλερ με τις εκλογές του 2000 στις ΗΠΑ.

Τα Αυγά επίσης εντοπίζουν τακτικά σηματικές παγκόσμιες γιορτές από της Πρωτοχρονιάς.

Αλλά το σχέδιο έδωσε το μεγαλύτερό του αίνιγμα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Καθώς ο κόσμος παρατηρούσε με τρόμο το τι συνέβαινε στη Νέα Υόρκη, κάτι παράξενο συνέβαινε στα Αυγά. Όχι μόνο είχαν "νιώσει" τις επιθέσεις κάτα την διάρκεια των συμβάντων αλλά είχαν ξεκινήσει να δείχνουν κάτι πέρα από το κανονικό, τέσσερις ώρες πριν τα αεροπλάνα χτυπήσουν τους "πύργους".

Εμφανίστηκαν να εντοπίζουν ένα συμβάν τεράστιας ιστορικής σημασίας πριν καν αυτό λάβει χώρα.

"Ήξερα ότι είχαμε μπροστά μας πολύ δουλειά ακόμα" λέει ο καθηγητής Nelson.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό συμβάν πρόγνωσης. Εικοσιτέσσερις ώρες πριν γίνει ο σεισμός του Δεκεμβρίου του 2004 στη Ν.Α. Ασία, τα Αυγά είχαν δείξει στο διάγραμμα ότι κάτι σημαντικό επρόκειτο να συμβεί.

Τι συμβαίνει άραγε; Μπορει το "Σχέδιο Παγκόσμια Συνείδηση" να προβλέπει το μέλλον;

Οι κυνικοί θα πουν ότι πάντα θα υπάρχει κάποιο σημαντικό διεθνές γεγονός που μπορεί να μας δικαιολογήσει τις ξαφνικές αποκλίσεις των γραφημάτων των Αυγών. Επίσης, ο κόσμος μας είναι γεμάτος από πολέμους, καταστροφές, τρομοκρατικές ενέργειες και παγκόσμιες γιορτές. Μήπως οι επιστήμονες χάνουν τον χρόνο τους προσπαθώντας να εντοπίσουν πρότυπα με αυτά τα φτωχά στοιχεία τους;

Η ομάδα πίσω από τον Σχέδιο επιμένει πως δεν είναι έτσι. Ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιώντας αυστηρές επιστημονικές τεχνικές και ισχυρά μαθηματικά, μπορούν να αποκλείσουν τέτοιες τυχαίες συνδέσεις.

"Θα θέλαμε πολύ να ανακαλύψουμε ότι έχουμε κάνει λάθη" λέει ο Nelson. "Αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποιο, και ούτε κάποιος άλλος. Τα δεδομένα μας δείχνουν καθαρά ότι πιθανότητες να πάρουμε τέτοια αποτελέσματα από τύχη είναι μία στο εκατομμύριο"

Ο καθηγητής Chris French, ψυχολόγος και γνωστός Σκεπτικιστής στο Κολέγιο Goldsmiths του Λονδίνου λέει: "Το Σχέδιο αυτό έχει δώσει μερικά πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα που δεν μπορούμε να τα προσπεράσουμε. Συμμετέχω κι εγώ σε μια παρόμοια ομάδα για να δω τι αποτελέσματα θα πάρω. Δεν έχουμε καταφέρει κάτι αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς."

Είναι πιθανό - κατά μια θεωρία- ότι ο χρόνος μπορεί να μετακινείται και προς τα πίσω. Κι αν ο χρόνος κινείται μπρος πίσω όπως τα νερά της θάλασσας, ίσως είναι πιθανό να μπορούμε να προβλέψουμε γεγονότα.

"Υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι ο χρόνος μπορεί να κινείται προς τα πίσω"λέει ο καθηγητής Bierman στο Πανεπιστήμιο του Amsterdam.

"Και αν είναι πιθανό να συμβαίνει στην φυσική, τότε μπορεί να συμβεί και στο νου μας, επίσης." Με άλλα λόγια ο Bierman πιστεύει ότι όλοι είμαστε ικανοί να κοιτάξουμε προς το μέλλον, εάν μπορούσαμε να ξυπνήσουμε τις μυστικές δυνάμεις του νου μας. Και υπάρχουν σημαντικά στοιχεία για να υποστηριχτεί αυτή η θεωρία.

Ο καθηγητής John Hartwell, εργαζόμενος στο Πανεπιστήμιο της Utrecht στην Ολλανδία, ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε στοιχεία ότι οι άνθρωποι μπορούν να διαισθανθούν το μέλλον. Στα μέσα του 1970 συνέδεσε ανθρώπους με μηχανές σκαναρίσματος έτσι ώστε να μπορεί να δει τα εγκεφαλογραφήματά τους.

Ξεκίνησε με το να τους δείχνει μια σειρά από προκλητικά σχέδια καρτούν. Όταν έβλεπαν τις εικόνες τα μηχανήματα έδειχναν με τα εγκεφαλικά τους κύματα, ότι τα άτομα επηρεάζονταν πολύ από τις εικόνες. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα εγκεφαλογραφήματα έδειχαν σημαντικές αλλαγές λίγα δευτερόλεπτα πριν εμφανιστούν οι προκλητικές εικόνες. Σαν κάποιοι από αυτούς να προέβλεπαν ότι θα εμφανιστούν τέτοιες εικόνες και αντιδρούσε ο εγκέφαλός τους νωρίτερα. Ήταν ασυνήθιστο και απροσδόκητο.

Μετά από 15 χρόνια ο ερευνητής Dean Radin προχώρησε την εργασία του Hartwell. Συνέδεσε ανθρώπους με ένα μηχάνημα που μετρούσε την αντίσταση της επιδερμίδας στον ηλεκτρισμό και η οποία αλλάζει ανάλογα με τα συναισθήματα του ανθρώπου. Με αυτό το μηχάνημα έκανε το ίδιο πείραμα και είδε ότι κάποιοι άνθρωποι αντέδρασαν βιολογικά σαν να έβλεπαν τις εικόνες λίγα δευτερόλεπτα πριν τους τις δείξουν.

Ο καθηγητής Nelson πιστεύει ότι αυτά τα πειράματα και ειδικά το "Σχέδιο Παγκόσμια Συνείδηση" έχουν να αποδείξουν κάτι σημαντικότερο από το να προβλέπουν το μέλλον. Μπορούν να αποδείξουν ότι αν και είμαστε διανοητικά πολύ διαφορετικοί και ξεχωριστοί, μοιραζόμαστε κάτι όμως πιο βαθύ και μεγάλο - μια παγκόσμια συνείδηση και ότι ίσως είμαστε συνδεδεμένοι πολύ περισσότερο από ό,τι αντιλαμβανόμαστε.

Πηγή: http://www.rednova.com/news/display/?id=126649

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

Διαβάστε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις
και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου,
του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής.
Ανατρέξτε στο Αρχείο μας!

Ομάδα Σύνταξης: arthra@esoterica.gr


-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2005, 00:19:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρέπει να μετέχει και κάποιος έλληνας.
Δεν θυμάμαι το όνομα του .
Θα πρότεινα να πάρετε μια συνέντευξη μαζί του,
αποκλειστική για το εσωτερικά.


----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Demetris
Νέο Μέλος


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2005, 04:22:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Demetris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγω παντως δεν πολυπιστευω σε μαγικα κουτακια επιστημονικης προβλεψης του μελλοντος!

Αλλο η προβλεψη των σεισμων κι αλλο του μελλοντοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/03/2005, 15:53:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ TOPICS ΤΟΥ FORUM ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ.

ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.

ΕΤΣΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ esoterica.gr ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

ΑΣ ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΥΤΟΥ.TERRIBILIS EST LOCUS ISTE

_____________________________________
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ
ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

7/5/2007
_____________________________________

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2007, 03:42:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπορεί ο άνθρωπος να δει το μέλλον;

Επιστήμονες προσπαθούν να αποδείξουν ότι μπορεί.

Μπορούν κάποιοι από εμάς να προβλέψουν και να αποφύγουν κάποια δυσάρεστα γεγονότα; Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο εγκέφαλος μπορεί στα αλήθεια να προβλέψει γεγονότα πριν αυτά συμβούν.

Ο καθηγητής Dick Bierman είναι σκυφτός μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Το χαμηλό βουητό των μηχανημάτων ακούγεται αμυδρά στον χώρο. Χαμογελάει και πιέζει ένα κόκκινο κουμπί.

Στο διπλανό δωμάτιο ένας ασθενής γλιστράει αργά μέσα σε έναν νοσοκομειακό σαρωτή εγκεφάλου. Εάν δεν έβλεπε κανείς το παράξενο χαμόγελο και τις γκριμάτσες στο πρόσωπο του ασθενή, θα πίστευε ότι πρόκειται για ένα κανονικό ιατρικό τσεκ-απ.

Αλλά αυτός ο σαρωτής χρησιμοποιείται για ένα από τα πιο εμβριθή υπερφυσικά πειράματα που έχουν γίνει ποτέ, πείραμα που μπορεί να αποτελέσει απόδειξη για το εάν είναι δυνατόν να προβλεφθεί το μέλλον. Το πείραμα έχει σκοπό να αποδείξει ότι φυσιολογικοί άνθρωποι, έχουν πραγματικά μία έκτη αίσθηση που τους βοηθάει να «δουν» το μέλλον.

Τέτοιες εκπληκτικές μελέτες, σε περίπτωση που επαληθευτούν, μπορούν πιθανώς να εξηγήσουν τις προγνωστικές δυνάμεις των διάμεσων και μια σειρά από άλλα ψυχικά φαινόμενα όπως η εξωαισθητήρια αντίληψη, το deja vu και η μαντεία.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τα πειράματα είναι σαφώς πεπεισμένος. «Είμαστε ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι άνθρωποι μπορούν να διαισθανθούν το μέλλον πριν αυτό συμβεί» δηλώνει ο καθηγητής Bierman, ψυχολόγος του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ. «Τώρα στόχος μας είναι να προχωρήσουμε και να διαπιστώσουμε ποιο είδος ανθρώπου είναι ικανός στο να πετύχει κάτι τέτοιο».

Και ο Bierman δεν είναι μοναχός του: τα ευρήματά του αντικατοπτρίζουν τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από άλλους επιστήμονες και ερευνητές του υπερφυσικού. Ο καθηγητής Brian Josephson, νομπελίστα φυσικός από το πανεπιστήμιο του Cambridge δηλώνει: «μέχρι στιγμής τα στοιχεία μας αναγκάζουν να πιστέψουμε, ότι σύμφωνα με τα φαινόμενα, υπάρχουν πληροφορίες που έρχονται από το μέλλον. Στην πραγματικότητα, δεν είναι σαφές ση φυσική, το γιατί δεν μπορεί να δει κάποιος το μέλλον. Στην φυσική, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει εντελώς αυτό το ενδεχόμενο».

Στην πραγματικότητα, όλες οι μεγάλες επιστημονικές φόρμουλες που εξηγούν τη λειτουργία του κόσμου, επιτρέπουν τη ροή της πληροφορίας μπροστά και πίσω μέσα στον χρόνο – η πληροφορία μπορεί να ρέει προς κάθε κατεύθυνση.

Λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες παράξενες ιστορίες σχετικά με κάποιους λίγους τυχερούς που γλίτωσαν από την καταστροφή. Διέρρευσε η πληροφορία ότι πολλοί από τους επιζώντες άλλαξαν τα σχέδιά τους την τελευταία στιγμή, ύστερα από ακαθόριστα αισθήματα ανησυχίας. Υπήρχε ένα ανεπαίσθητο, βασανιστικό αίσθημα, ότι «κάτι» δεν πήγαινε καλά. Κανείς δεν το είχε κατονομάσει, αλλά λίγο πριν από τις επιθέσεις κάποιοι άνθρωποι άρχισαν να αλλάζουν τα σχέδιά τους εξαιτίας ενός σιωπηρού ενστίκτου.

Μία γυναίκα ένιωσε ξαφνικό δυνατό πόνο στο στομάχι την ώρα που της έκαναν έλεγχο στο εισιτήριό της, σε ένα από τα δύο αεροπλάνα που πέταξαν εναντίον των Διεθνών Κέντρων Εμπορίου. Κατευθύνθηκε για λίγο στο μπάνιο για να συνέλθει. Έχασε την πτήση της, αλλά επέζησε από την ατυχή εκείνη ημέρα. Παρόλα αυτά, τέτοιου είδους ιστορίες, μπλεγμένες μέσα στα τραγικά συμβάντα των ημερών αυτών, ήταν εύκολο να χαθούν στην αφάνεια ή να θεωρηθούν ως συμπτώσεις.

Στην πραγματικότητα, τέτοιου είδους ιστορίες υποδεικνύουν μία πολύ ενδιαφέρουσα και βαθιά αλήθεια, για όσους θέλουν να τη δουν. Εάν – για παράδειγμα – αποφάσιζαν λιγότεροι άνθρωποι να πετάξουν με ένα αεροσκάφος το οποίο ακολούθως συντρίφθηκε, αυτό θα υποδήλωνε μία υποσυνείδητη δυνατότητα να καθοριστεί το μέλλον. Λοιπόν, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, αυτό είναι που συμβαίνει.

Τα αεροσκάφη που πέταξαν προς τους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου, ήταν ασυνήθιστα άδεια. Σε όλα τα αεροπλάνα που καταλήφθηκαν από τους αεροπειρατές, υπήρχε μόνο ο μισός αριθμός από τον συνήθη αριθμό επιβατών. Ίσως, ένα αεροσκάφος που είναι ασυνήθιστα άδειο να μπορούσε να εξηγηθεί, αλλά και τα τέσσερα;

Και δεν είναι μόνο η περίπτωση της 11ης Σεπτεμβρίου, που άνθρωποι φαίνεται πως υποσυνείδητα απέφυγαν μια καταστροφή. Ο επιστήμονας Ed Cox ανακάλυψε ότι τραίνα που έμελλε να συντριβούν, είχαν λιγότερους επιβάτες από όσους θα επέβαιναν σε άλλες περιπτώσεις. Η Δρ. Jessica Utts, στατιστικός στο πανεπιστήμιο της California, βρήκε ακριβώς το ίδιο παράδοξο αποτέλεσμα.

Εάν ήταν δυνατό να προβλεφθεί το μέλλον, θα περίμενε κανείς τους ανθρώπους που ζουν στην «κόψη του ξυραφιού» όπως οι πιλότοι, να έχουν τα πιο καλορυθμισμένα - τέτοιου είδους - ένστικτα από όλους. Και πάλι, αυτό είναι που συμβαίνει. Όταν το 2000 συντρίφθηκε το Concorde της Air France, οι συνάδελφοι αυτών που σκοτώθηκαν μίλησαν για ένα κακό προαίσθημα που είχαν τα μέλη του πληρώματος και οι μηχανικοί πτήσης, πριν συμβεί το ατύχημα.

Μιλώντας ανώνυμα στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ένας από τους ανθρώπους αυτούς αναφέρθηκε σε μια ‘μακάβρια προσμονή για ατύχημα’. «Είχα την αίσθηση ότι κάτι πολύ κακό θα συνέβαινε» αναφέρει. «Η ατμόσφαιρα στην ομάδα του Concorde διαπνεόταν τους τελευταίους μήνες από μία γενική αίσθηση ότι κάποιο ατύχημα θα συνέβαινε».

Όλες αυτές οι ιστορίες μας υποδείχνουν να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τα προαισθήματα για γεγονότα που πρόκειται να συμβούν. Αν και δεν είναι αυτά τα προαισθήματα τόσο έντονα και εμφανή, είναι συχνά αρκετά ισχυρά από συναισθηματικής απόψεως ώστε να μας αναγκάσουν να δράσουμε με ανάλογο τρόπο. Η ονομασία ‘προαίσθημα’ βασίζεται στο γεγονός ότι κυρίως συναισθήματα είναι αυτά που μπορεί να δεχτεί κανείς από το μέλλον και όχι σαφή γεγονότα και πληροφορίες.

Ο στρατός εδώ και πολύ καιρό έχει ενδιαφερθεί για τέτοιου είδους φαινόμενα. Για πολλά χρόνια ο αμερικανικός στρατός σε συνεργασία με τη CIA χρηματοδότησαν ένα μυστικό πρόγραμμα που είναι γνωστό με το όνομα Stargate, που είχε ως στόχο να μελετήσει υπερφυσικά φαινόμενα όπως η πρόγνωση και η εξ αποστάσεως όραση.

Ο Δρ. Dean Radin εργάστηκε στο πρόγραμμα Stargate και ενθουσιάστηκε από την ικανότητα κάποιων στρατιωτών να προβλέπουν το μέλλον. Αυτοί είναι άνθρωποι που επιβίωσαν από πολύ δύσκολες αποστολές. Ο Radin πείστηκε ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα – και κάποιες φορές καθαρές εικόνες από το μέλλον – μπορούν να ρέουν οπισθοδρομικά στο χρόνο και να δίνουν σημάδια στους στρατιώτες. Τους βοήθησαν να πάρουν ζωτικές αποφάσεις, συχνά με την έννοια μιας έντονης ώθησης.

Σχεδίασε ένα πείραμα για να ελέγξει αυτές τις υποθέσεις. Ζήτησε κάποιους εθελοντές να συνδεθούν με έναν ανιχνευτή ψεύδους, ο οποίος μετρούσε την ηλεκτρική δραστηριότητα στην επιφάνεια του δέρματος. Το ηλεκτρικό ρεύμα αλλάζει κάθε φορά που το άτομο αντιδρά σε ένα γεγονός, όπως εάν βλέπει μία πολύ βίαια εικόνα ή ταινία. Είναι το ηλεκτρικό αντίστοιχο μίας απότομης σύσπασης.

Ο Radin έδειξε στους εθελοντές εικόνες με αισθησιακές σκηνές, με βία και καταπραϋντικές εικόνες, σε μία τυχαία ακολουθία που καθοριζόταν από έναν υπολογιστή. Σύντομα ανακάλυψε ότι οι εθελοντές άρχισαν να αντιδρούν στις εικόνες πριν αυτές εμφανιστούν. Η παρατήρηση αυτή ήταν αναμφίβολη. Οι εθελοντές παρουσίαζαν τις συσπάσεις λίγα δευτερόλεπτα πριν εμφανιστεί η εικόνα. Και έγινε αυτό τόσες φορές, που δεν μπορούσε να αναχθεί στον παράγοντα τύχη.

Ήταν τόσο εντυπωσιακά τα αποτελέσματα του Radin, ώστε ενδιαφέρθηκε για το θέμα ο Δρ. Kary Mullis, νομπελίστας χημικός. Συνδέθηκε με το μηχάνημα που χρησιμοποιούσε ο Radin και είδε τις εικόνες που αντιστοιχούσαν σε διάφορα συναισθήματα. «Ήταν απίστευτο» δήλωσε, «μπορούσα να δω περίπου 3 δευτερόλεπτα μπροστά στο χρόνο».

Άλλοι ερευνητές από διάφορα μέρη του κόσμου, από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου μέχρι το Cornell στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσπάθησαν να επαναλάβουν τα πειράματα του Radin και να τα βελτιώσουν. Και πήραν παρόμοια αποτελέσματα. Σύντομα αποκαλύφθηκε ότι αυτοί που ασχολούνται με το τζόγο παρουσιάζουν κάποιες υποσυνείδητα δημιουργημένες ενδείξεις πριν κερδίσουν ή χάσουν. Το ίδιο αποτέλεσμα παρατηρήθηκε σε όσους τρομοκρατούνται από κάποια ζώα, λίγες στιγμές πριν την εμφάνιση του ζώου.

Είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες, οι έρευνες αυτές να κάνουν όλες μαζί λάθος.

Ο καθηγητής Dick Bierman αποφάσισε να προχωρήσει τη μελέτη του ακόμα παρά πέρα. Είναι ψυχολόγος και έχει πειστεί ότι ο χρόνος με τον τρόπο που τον αντιλαμβανόμαστε είναι μια ψευδαίσθηση. Δεν βλέπει κανέναν λόγο, γιατί να μη μπορούν οι άνθρωποι να δουν στο μέλλον, όσο εύκολα βυθίζονται στις αναμνήσεις του παρελθόντος.

Ο ίδιος ο Αϊνστάιν περιέγραψε τη διαφορά μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος ως μία ‘πεισματάρικη και επίμονη ψευδαίσθηση’. Για να αποδείξει τη θέση αυτή του Αϊνστάιν ο Bierman ερεύνησε τους εγκεφάλους από εθελοντές, χρησιμοποιώντας έναν μαγνητικό τομογράφο (MRI: μέθοδος απεικόνισης ενός εγκεφάλου που βρίσκεται εν ζωή, με τη βοήθεια μαγνητικού πεδίου και πεδίου ραδιοσυχνοτήτων που προσανατολίζουν την περιστροφή των ατόμων με περιττό αριθμό πρωτονίων, στην ίδια κατεύθυνση. Η απομάκρυνση αυτών των πεδίων προκαλεί απελευθέρωση ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, την οποία μετράει ο μαγνητικός τομογράφος). Χρησιμοποίησε τον τομογράφο ενώ συγχρόνως επανέλαβε τα πειράματα του Radin.

Αυτός ο τομογράφος μπορεί να δείξει ποια τμήματα του εγκεφάλου είναι ενεργά, όταν εκτελούμε κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες ή όταν νιώθουμε κάποια συγκεκριμένα συναισθήματα. Παρόλο που η διαδικασία ήταν υπερβολικά περίπλοκη και κάθε ανάλυση χρειάστηκε αρκετές βδομάδες εργασίας στον υπολογιστή, έκανε τα πειράματα αυτά δύο φορές, χρησιμοποιώντας πάνω από είκοσι εθελοντές.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν αρκετά καθαρά, ότι φαινομενικά συνηθισμένοι άνθρωποι έχουν σαφέστατα την ικανότητα να βλέπουν στο μέλλον. Ο Bierman τονίζει ότι οι άνθρωποι δέχονται κυρίως συναισθήματα από το μέλλον, παρά συγκεκριμένες εικόνες. Είναι εύλογο ωστόσο, το ότι εάν συνηθισμένοι άνθρωποι μπορούν να δεχτούν συναισθήματα από το μέλλον, τότε πιθανότατα οι άνθρωποι που έχουν κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα, μπορεί να προσλαμβάνουν εικόνες από πράγματα που δεν έχουν ακόμα γίνει.

Μπορεί επίσης να υποτεθεί, ότι πολλά υπερφυσικά φαινόμενα όπως η εξωαισθητήρια αντίληψη και η μαντεία, έχουν τις ρίζες τους στην προ-αίσθηση. Άλλωστε, εάν μπορεί κανείς να δει μερικά δευτερόλεπτα μπροστά στο μέλλον, γιατί να μην μπορεί να δει μερικές μέρες ή ακόμα και χρόνια;

«Πιστεύω ότι μπορούμε να ‘νιώσουμε’ το μέλλον» λέει ο νομπελίστα φυσικός Brian Josephson. «Απλώς δεν έχουμε ακόμα εδραιώσει τον μηχανισμό που θα μας επιτρέψει να το κάνουμε. Και το ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε κάτι, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε κιόλας».

Εάν όλοι έχουμε τη δυνατότητα να νιώσουμε το μέλλον και κάποιες φορές να έχουμε ακόμα και εικόνες από αυτό, όπως ισχυρίζονται ότι έχουν μερικά μέντιουμ, αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον και να επαν-εγγράψουμε την πρόγνωση που κάναμε; Ή μπορούμε απλά και μόνο να προσλάβουμε το προαίσθημα και να δράσουμε σύμφωνα με αυτό;

Αυτά είναι κάποια από τα παράδοξα που έρχονται στην επιφάνεια όταν τίθεται το θέμα για την πρόβλεψη του μέλλοντος. Ο Bierman πιστεύει ότι το μέλλον διαπλέκεται με το παρελθόν. Αφήνει όμως την απάντηση των παραδόξων αυτών, όπως επίσης και το μεγάλο θέμα της ελεύθερης βούλησης στους φιλοσόφους.

Το πρόβλημα με την προαίσθηση συνίσταται επίσης, στο ότι είναι τόσο νεφελώδης, που δεν μπορεί κανείς να βασιστεί επάνω σε ένα προαίσθημα για να πάρει υπεύθυνες αποφάσεις. Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις ανθρώπων, που εύχονται να είχαν πιστέψει στα προαισθήματα ή τη διαίσθησή τους πριν κάνουν κάποια επιλογή.

Ένα από τα πιο θλιβερά τέτοια παραδείγματα είναι η καταστροφή του Aberfan. Έγινε το 1966 όταν ένας σωρός από κάρβουνο γκρεμίστηκε και πλάκωσε ένα σχολείο της Ουαλίας σκοτώνοντας 144 άτομα, τα 116 από τα οποία ήταν παιδιά. Προέκυψε ότι 24 άτομα είχαν προαισθήματα σχετικά με την τραγωδία.

Μία περίπτωση αφορά ένα μικρό κορίτσι που σκοτώθηκε. Λίγο πριν πάει στο σχολείο είπε στη μητέρα της: «Είδα στον ύπνο μου ότι πήγα στο σχολείο, αλλά δεν υπήρχε σχολείο. Κάτι μαύρο το είχε σκεπάσει».

Πρέπει τελικά να ακούμε τα ένστικτα, τα προαισθήματα και τα όνειρά μας; Κάποιοι ειδικοί λένε, ότι πιθανότατα το κάνουμε αυτό ούτως ή άλλως στην καθημερινή μας ζωή σε έναν εκπληκτικά μεγάλο βαθμό. Η Δρ. Jessica Utts του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που έχει εργαστεί για τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών και τη CIA ως ανεξάρτητη συνεργάτης στις έρευνές τους σχετικά με το υπερφυσικό, πιστεύει ότι διαρκώς λαμβάνουμε μικρές εκλάμψεις από το μέλλον και αυτό μας βοηθάει στις αποφάσεις μας. «Πιστεύω ότι αυτό το κάνουμε κάθε στιγμή» δηλώνει. «Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, είναι πολύ πιθανό κάτι τέτοιο να συμβαίνει».

Ίσως λοιπόν η Βασίλισσα στην «Αλίκη μέσα απ’ τον καθρέφτη» να είχε δίκιο:

«Είναι ένα ανεπαίσθητο είδος μνήμης, μόνο που λειτουργεί ανάποδα»…


Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: ESOTERICA.gr

πηγή: thisislondon.co.uk/news/article-23395112-details/Is%20this%20REALLY%20proof%20that%20man%20can%20see%20into%20the%20future/article.do


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2007, 22:08:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το μαύρο κουτί μου θυμίζει:
Ένα ανάλογο υπολογιστή παράλογων πιθανοτήτων, που αναφέρεται στο μυθιστόρημα
του Daglas Adams "Γυρίστε το γαλαξία με οτοστόπ", ακόμη μου φέρνει στο νου
τους αριθμούς, που αναφέρονται ως "σατανικοί" στη γνωστή σειρά "Αγνοούμενοι".

Μια πιό λεπτομερή περιγραφή του μαύρου κουτιού: Είναι μέσα σε κάποιο υπολογιστή;
συνδέεται με ρεύμα; Πώς συγκεντρώνεται η σκέψη του κοινού σε αυτό, απλά σκεφτόμαστε
το μαύρο κουτί, π.χ. συγκεντρώνεται η σκέψη σε κάποιο όνομα αυτού, (πώς λέμε
σκέφτηκα τον τάδε), ή υπάρχει κάποιου είδους φυσική δράση;

Admin γράφεις:

quote:

Χρησιμοποιώντας το internet συνέδεσε 40 "γεννήτριες τυχαίων αποτελεσμάτων" από όλο τον κόσμο με τον υπολογιστή του στο εργαστήριό του.

Κάποιες ακόμη ερωτήσεις μου δημιουργήθηκαν:
Πού βρισκόντουσαν οι 40 γεννήτριες, γιατί έπρεπε να είναι τόσες και όχι
λιγότερες, γιατί όχι μία γεννήτρια; Η επιλογή των θέσεων των γεννητριών
τί ρόλο παίζει στο πείραμα; Υπήρχαν άτομα, που λάμβαναν μέρος στο
πείραμα αυτό και γνωρίζανε την ύπαρξή τους, και αν ναι με ποιόν τρόπο
τη γνωρίζανε, πώς συνδέονται τα άτομα αυτά με το πείραμα;

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο αυτό, (που όπως φαίνεται θυμήθηκα μαζί σας 2 χρόνια μετά
τη δημοσίευσή του!!!!), αλλά και το επόμενο, που δημοσίευσε η amalia τώρα!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2007, 03:03:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
> Μια πιό λεπτομερή περιγραφή του μαύρου κουτιού: Είναι μέσα σε κάποιο υπολογιστή;

Είναι ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα που παράγει θερμικό θόρυβο σε κάποιο κύκλωμα, ο οποίος θόρυβος μετατρέπεται σε 0 και 1 από ένα άλλο κύκλωμα, και τα 0 και 1 οδηγούνται σε υπολογιστή για αποθήκευση και στατιστική ανάλυση.

Τέτοια μηχανή είναι και ένα... μικρόφωνο. Όταν έχει ησυχία, το μικρόφωνο παράγει θορυβώδες σήμα χαμηλής στατιστικής ποιότητας (έχει μέσα κυρίως παρεμβολές από το δίκτυο της ΔΕΗ), αλλά από το τίποτα καλύτερο. Ο υπολογιστής μπορεί να το μετατρέψει σε τυχαία 0 και 1. Και αυτό ακριβώς γίνεται για ορισμένες μεθόδους κρυπτογράφησης που χρειάζονται πραγματικούς τυχαίους αριθμούς.

> Πώς συγκεντρώνεται η σκέψη του κοινού σε αυτό, απλά σκεφτόμαστε
το μαύρο κουτί, π.χ. συγκεντρώνεται η σκέψη σε κάποιο όνομα αυτού, (πώς λέμε
σκέφτηκα τον τάδε), ή υπάρχει κάποιου είδους φυσική δράση;

Δεν υπάρχει καμία συγκέντρωση, το κοινό επιδρά στους "αιθέρες" ή στην "παγκόσμια συνείδηση", και η παγκόσμια συνείδηση στον θερμικό θόρυβο.

> Πού βρισκόντουσαν οι 40 γεννήτριες, γιατί έπρεπε να είναι τόσες και όχι λιγότερες, γιατί όχι μία γεννήτρια;

Στην αρχή ήταν μόνο 1 και δούλευε. Μετά βάλανε περισσότερες.

> Η επιλογή των θέσεων των γεννητριών τί ρόλο παίζει στο πείραμα;

Βάλανε περισσότερες και διεσπαρμένες σε όλο τον κόσμο για να δούνε αν υπάρχει διαφορά από χώρα σε χώρα, ανάλογα με την απόσταση από τους συναισθηματικά φορτισμένους πληθυσμούς.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2007, 12:17:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις σου gentleman!

Σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλή ιδέα να φτιάξουμε εδώ στο Esoterica
το δικό μας μαύρο κουτί και να παρατηρούμε τί συμβαίνει
κατά τις περιόδους των αναταραχών!!

Πλάκα θα είχε, πέρα από ενδιαφέρον!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2007, 18:28:56  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aπο μαυρα κουτια, οσα θες!!! Στο Εσωτερικα εχουμε, 2 μαλιστα... και εχουν και ονοματα! 22 και ΜΗΤΣΑΚΟΣ, που "προβλεπουν" μηνες τωρα, την καταστροφη της Τουρκιας (ο 22 ειναι πιο "εμπειρος" καθως παλιοτερο μοντελο)....

(Κακιες, ξερω... αλλα αγανακτησα)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2007, 19:55:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PREDATOR, άστους αυτούς. Υπάρχουν κι άλλα topics όπου μπορείς να
ασχοληθείς με τα στρατιωτικά και διπλωματικά θέματα που προφανώς
σε ενδιαφέρουν. Ή άνοιξε εσύ κανένα καινούριο.

Γιατί γράφοντας στο θέμα με τις προφητείες, βάζεις νερό στο μύλο της
προφητόλοξας.

Και η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλη μοιρολατρεία. Η Ελλάδα χρειάζεται
μαχητές, χρειάζεται ανθρώπους που θα πάρουν την ιστορία στα χέρια
τους.


Dare To Dream


Edited by - gentleman on 09/05/2007 21:38:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2007, 19:59:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συντονιστές, κάτι χαλάει το format της σελίδας.

Ο σύνδεσμος βγαίνει πολύ μακρύς στο Firefox εκεί που λέει:

"Διαβάστε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις"


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2007, 20:12:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
> Ζήτησε κάποιους εθελοντές να συνδεθούν με έναν ανιχνευτή ψεύδους,
ο οποίος μετρούσε την ηλεκτρική δραστηριότητα στην επιφάνεια του
δέρματος. [...] Οι εθελοντές παρουσίαζαν τις συσπάσεις λίγα δευτερόλεπτα
πριν εμφανιστεί η εικόνα.

Αν κάθε φορά που ο υπολογιστής εντόπιζε συσπάσεις, απαγόρευε την
εμφάνιση σοκαριστικών εικόνων, τότε από ποιο μέλλον θα προέρχονταν
οι συσπάσεις;

Μόνο με τα παράλληλα σύμπαντα εξηγείται αυτό. Και το μέλλον του δικού
μας σύμπαντος, είναι αυτό που εμείς το κάνουμε.


Dare To Dream


Edited by - gentleman on 09/05/2007 21:37:36Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/05/2007, 02:24:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με εντυπωσιάζεις gentleman
Φοβερή σκέψη.
Αυτό το πείραμα πρέπει να γίνει!

(Σημ: εντάξει με το πλάτος της σελίδας; Εμένα δε μου δημιουργεί πρόβλημα, οπότε εάν συνεχίζει να μη φαίνεται καλά, ενημέρωσέ με να δω τι άλλο μπορεί να γίνει)


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy