ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Μυστηριώδεις άνθρωποι με ολόμαυρα μάτια...
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 00:31:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


Μυστηριώδεις άνθρωποι με ολόμαυρα μάτια
Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι καν άνθρωποι...Τους αποδίδονται χαρακτηρισμοί όπως «αλλόκοτοι», «ανατριχιαστικοί», «απειλητικοί», μέχρι και «απάνθρωποι». Αυτές είναι λέξεις που έχουν χρησιμοποιηθεί από κάποιους ανθρώπους για να περιγράψουν παιδιά, εφήβους και ενήλικες, που μοιράζονται ένα κάπως ασυνήθιστο γνώρισμα: ολόμαυρα μάτια που μοιάζουν να είναι αφύσικα. Τι συμβαίνει άραγε με τους ανθρώπους αυτούς; Πρόκειται για ένα είδος δεισιδαιμονίας και φόβου κάποιων ανθρώπων στο ασυνήθιστο, ή υπάρχουν λόγοι για να πιστέψει κανείς, πως πρόκειται για μία μυστηριώδη μερίδα ανθρώπων; Ποιοι είναι τέλος πάντων οι άνθρωποι αυτοί;

Μάτια και χρώμα

Το χρώμα των ματιών του ανθρώπου είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα, που εξαρτάται από την ύπαρξη συγκεκριμένων χρωστικών ουσιών στην ίριδα, με κυριότερη εξ' αυτών τη μελανίνη. Αν και υπάρχουν τρεις γονότυποι που αφορούν το χρώμα των ματιών (καφέ, μπλε και πράσινο), οι φαινότυποι των ματιών, ανθρώπων και ζώων, έχουν μεγαλύτερη ποικιλία και αυτό εξαρτάται από το ποσοστό μελανίνης στα μελανοκύτταρα της ίριδας. Προκύπτουν έτσι 8 φυσιολογικά χρώματα ματιών που είναι τα: σκούρο καφέ (πολύ μεγάλη ποσότητα μελανίνης), ανοιχτό καφέ (μέτρια ποσότητα μελανίνης), μάτια στο χρώμα της ώχρας (αποκαλούνται συχνά και «γατίσια»), πράσινα, γκρι, γαλάζια, γαλαζοπράσινα και βιολετιά. Υπάρχουν επίσης 3 μη φυσιολογικές περιπτώσεις, που είναι η ετεροχρωμία (διαφορετικό χρώμα ματιών στις δύο ίριδες ενός ανθρώπου, ή ακόμα και στην ίδια την ίριδα του ενός ματιού), ο αλμπινισμός (εντύπωση κόκκινων ματιών, λόγω απουσίας χρωστικών στην ίριδα) και τέλος η ατελής ανάπτυξη της ίριδας, γεγονός που κάνει να φαίνεται η περιοχή της ίριδας μαύρη.

Αν και το μαύρο χρώμα των ματιών δεν είναι κάτι το φυσιολογικό, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με πολύ σκούρα καφέ ή μπλε μάτια, που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού, μοιάζουν σα να έχουν μαύρα ή σχεδόν μαύρα μάτια. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις το μαύρο χρώμα έχει παρατηρηθεί σε άριστες συνθήκες φωτισμού, στο φως της ημέρας για παράδειγμα. Επιπρόσθετα, κάποιες αναφορές δεν αφορούν μόνο φαινόμενα μαύρης ίριδας, αλλά αφορούν ολόκληρο το μάτι που μοιάζει να είναι τελείως μαύρο στο σύνολό του και φαίνεται πως έχει ελάχιστο ή ακόμα και καθόλου λευκό.

Βέβαια οι παραπάνω περιπτώσεις θα μπορούσαν να οφείλονται στην υποκειμενική αντίληψη του κάθε παρατηρητή. Αλλά αυτό που φαίνεται περίεργο σε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, είναι κάποιες ιδιαίτερες αναφορές για αλλόκοτη συμπεριφορά και εντύπωση που αφήνουν οι άνθρωποι που έχουν τόσο μαύρα μάτια. Επίσης, κάποιοι που έχουν συναντήσει τέτοιους ανθρώπους ισχυρίζονται πως καταλήφθηκαν από ανεξήγητο φόβο και μία τάση να αποφύγουν τους ανθρώπους με τα μαύρα μάτια, με κάθε τρόπο.

Πρόκειται για προκατάληψη; Για ψυχολογική αντίδραση στο μαύρο χρώμα των ματιών; Ας δούμε μερικές περιπτώσεις αναφορών.

Ενδεικτικές περιπτώσεις αναφορών

Σύμφωνα με την αναφορά μίας γυναίκας που ταξίδευε με τον άντρα της σε αυτοκινητόδρομο του Μίσιγκαν και σταμάτησε για να επισκεφτεί την τουαλέτα, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με μία λεπτή μελαχρινή γυναίκα, η οποία είχε ολόμαυρα μάτια και την κοίταξε έντονα και επίμονα. Όπως αναφέρει, ένιωσε μία πολύ δυσάρεστη αίσθηση τρόμου, σα να υπήρχε κάτι το τελείως αφύσικο στη γυναίκα αυτή. Τα μάτια της ήταν τελείως μαύρα, δε φαινόταν καν να υπάρχει κόρη. Το βλέμμα της ήταν τελείως κρύο και έκανε την γυναίκα που διηγείται την ιστορία να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μακριά της. Διηγούμενη την ιστορία αυτή, επέμενε πως η αίσθηση που της άφησε η εμπειρία αυτή, ήταν πως η γυναίκα με τα μαύρα μάτια δεν ήταν άνθρωπος. Είχε επίσης την εντύπωση, πως η συγκεκριμένη γυναίκα την κοίταζε με έναν τρόπο, που υποδήλωνε πως ήταν ανώτερη και πιο δυνατή κατά κάποιον τρόπο.

Σε κάποια άλλη αναφορά, μία 47χρονη μεσίτρια στο Όρεγκον, η οποία μετά από 20 χρόνων εμπειρία στο επάγγελμα αυτό είχε συνηθίσει να έρχεται σε επαφή με πολλών λογιών ανθρώπους, διηγείται την αλλόκοτη εντύπωση που της άφησε ένας 17χρονος έφηβος, ο οποίος επισκέφτηκε μία μέρα το γραφείο της. Με το που τον αντίκρισε, ένιωσε αμέσως τις τρίχες του αυχένα της να ορθώνονται, πράγμα που δεν δικαιολογούνταν από κάτι άλλο στην εμφάνισή του, παρά από τη θέα των ματιών του. Όπως και στην προηγούμενη αναφορά, ήρθε αντιμέτωπη με μία βαθιά αίσθηση μοχθηρότητας που εξέπεμπε ο νεαρός αυτός και της ήταν σχεδόν αδύνατο να τον κοιτάξει απευθείας στα μάτια. Τα μάτια του ήταν τελείως μαύρα, δεν υπήρχαν κόρες και η μεσίτρια ένιωσε σα να βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.

Επρόκειτο πράγματι για τελείως μαύρα μάτια; Κάποιες φορές οι κόρες των ματιών είναι τόσο διασταλμένες (η διαστολή της κόρης λέγεται μυδρίαση), που καλύπτουν τελείως τις ίριδες και κάνουν τα μάτια να φαίνονται μαύρα. Στο σκοτάδι οι κόρες διαστέλλονται για να δεχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο φως. Αλλά ο νεαρός που αναφέρεται στην παραπάνω ιστορία, επισκέφτηκε το μεσιτικό γραφείο μέρα μεσημέρι. Κάποια φάρμακα μπορούν επίσης να κάνουν τις κόρες να διασταλούν, κάποιες ναρκωτικές ουσίες όπως και κάποιες ψυχολογικές ή και παθολογικές καταστάσεις. Μπορεί να ισχύει και μία τέτοια εκδοχή για την ιστορία που διηγείται η μεσίτρια, αν και όπως αφηγήθηκε, της δόθηκε η εντύπωση πως ο νεαρός αυτός εξέπεμπε συνολικά μία αίσθηση μαύρου.

Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου κάποιοι αναφέρουν πως είδαν ανθρώπους που είχαν τελείως μαύρα μάτια, πως ακόμα και το λευκό τμήμα του ματιού απουσίαζε εντελώς. Εντυπωσιακές είναι οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνάντησε μία γυναίκα δύο παιδιά, τα οποία - όπως αφηγήθηκε - είχαν τελείως μαύρα μάτια: Βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό της και διάβαζε ένα βιβλίο. Η ώρα ήταν ένδεκα το βράδυ, όταν άκουσε χτυπήματα στην πόρτα. Σηκώθηκε για να δει ποιος είναι και μέσα από το παραθυράκι της πόρτας είδε με έκπληξη δύο παιδιά με ηλικία περίπου 10 χρόνων. Άνοιξε την πόρτα και τα ρώτησε τι ήθελαν κι εκείνα απάντησαν λέγοντας απλώς, πως ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα. Την εξέπληξε η όλη υπόθεση, τους αρνήθηκε και κλείνοντας την πόρτα έριξε μια ματιά πίσω από το τζάμι. Τα μάτια τους ήταν τελείως μαύρα. Τρομοκρατήθηκε και όπως λέει, δεν είχε δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

Υπάρχει λογική εξήγηση ή πρόκειται για κάτι το πραγματικά παράξενο;

Τι συμβαίνει τελικά; Στο άρθρο του για τα παιδιά με τα μαύρα μάτια, στο περιοδικό UFODigest, ο ερευνητής Barry Napier γράφει: Τα μαύρα μάτια θα μπορούσαν να οφείλονται απλά σε φακούς επαφής (υπάρχουν φακοί επαφής με τελείως μαύρο χρώμα). Το πιο πιθανό σενάριο είναι, πως οι πιο αξιόπιστες αναφορές οφείλονται σε υπερβολική αντίδραση σε κάτι ασυνήθιστο ή σε μεγάλη φαντασία και πως ένα μεγάλο ποσοστό από το σύνολο των σχετικών αναφορών, αποτελεί επινοημένες ιστορίες που κατασκευάστηκαν από κάποιους είτε για να δημιουργήσουν εντύπωση, είτε απλά για να κάνουν πλάκα.

Δεν παραλείπει όμως να παρατηρήσει, πως αρκετές αναφορές για θεάσεις τέτοιων ανθρώπων είναι ιδιαίτερα φορτισμένες συναισθηματικά και πως οι άνθρωποι που τις διηγήθηκαν εξακολούθησαν να φαίνονται φοβισμένοι μετά από τα περιστατικά αυτά.

Οι λάτρες του παράξενου ισχυρίζονται πως όσοι έχουν δει ανθρώπους με μαύρα μάτια κατά πρόσωπο δεν έχουν άδικο να νιώθουν πως οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν κάτι το ανθρώπινο. Προτείνουν πως είναι είτε εξωγήινοι, είτε προέρχονται από κάποια άλλη διάσταση, είτε ακόμα πως είναι δαιμονικοί.

Για το φαινόμενο των ανθρώπων με τα μαύρα μάτια, υπάρχουν πολλές λογικές εξηγήσεις. Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και το μαύρο χρώμα, μπορεί να προκαλέσει έτσι ψυχολογικές εντυπώσεις αρκετά έντονες, που σε συνδυασμό με τη σπανιότητα της θέασης μαύρης ίριδας στους ανθρώπους, δημιουργεί μία άχλη μυστηρίου γύρω από το όλο θέμα. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση αυτών, που έχουν δει ανθρώπους με ολοκληρωτικά μαύρα μάτια (χωρίς καν λευκό μέρος). Μαζί με τις περιπτώσεις αυτές, που εάν αληθεύουν, δύσκολα μπορούν να εξηγηθούν λογικά, οι άνθρωποι με τα μαύρα μάτια θα συνεχίζουν να αποτελούν ένα αναφερόμενο ως ανεξήγητο φαινόμενο.


Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr


πηγές:
paranormal.about.com/od/humanenigmas/a/aa090406.htm
en.wikipedia.org/wiki/Eye_color


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 04:26:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας.
Πριν πέσει στην αντίληψή μου το παραπάνω άρθρο, δεν είχα ακούσει και πολλά πράγματα γιαυτό το αναφερόμενο ως παράξενο φαινόμενο. Στην πραγματικότητα, τα λιγοστά που είχα ακούσει προέρχονταν κυρίως από σκόρπιες αναφορές σε άρθρα για την εξωγήινη ζωή.
Ωστόσο, πριν από 2 χρόνια, είχα βρεθεί κι εγώ πρόσωπο με πρόσωπο με δύο άτομα, τα οποία είχαν μάτια όπως τα περιγράφει το άρθρο και ενώ την ώρα που παρατηρούσα αυτά τα άτομα δεν πρόλαβα να σκεφτώ τίποτα, με το που απομακρύνθηκαν, πράγματι ένιωσα περίεργα. Όχι βέβαια τρόμο και να θέλω να φύγω τρέχοντας, αλλά είχαν κάτι το αλλόκοτο. Το είχα αναφέρει τότε σε κάποιο φιλικό πρόσωπο, ως συμβάν που μου κίνησε την περιέργεια και μετά το ξέχασα τελείως.

Το πιο πιθανό κατά τη γνώμη μου είναι να μη συμβαίνει τίποτα. Παρόλα αυτά, με γοητεύει λίγο ως υπόθεση
Λέτε τελικά να "ζουν ανάμεσά μας";

Είχε κανείς άλλος ποτέ, κάποια παρόμοια εμπειρία;


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 05:12:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Αμαλία,
έχω διαβάσει και εγώ το άρθρο του Barry Napier το οποίο είναι διαθέσημο online εδω
http://www.ufodigest.com/news/0806/bek.html
και το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και καλογραμμένο.

Ιδιαίτερα γιατί δίνει κάποιες πιθανές λογικές εξηγήσεις και κάποιες παραφυσικές.
Ο ίδιος καταλήγει στο ότι θεωρεί ότι το φαινόμενο είναι παρατραβηγμένο και δύσκολα πιστευτό.

Εγώ δεν είχα ποτέ παρόμοια εμπειρία αλλά ένας καλός μου φίλος και συνάδελφος του οποίου δεν αμφισβητώ την ειλικρίνια μου ανέφερε μια παρόμοια εμπειρία του πρίν από ένα χρόνο.
Η συνάντηση του έγινε το βράδυ σε ένα κινηματογράφο για'αυτό όπως είπα, αν και ξέρω πως είναι ειλικρινής, νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι του φωτός ιδιαίτερα αφού η συναντησή του κράτησε μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Μου είπε επίσης ότι κανείς άλλος δεν φάνηκε να παρατηρεί τίποτα. Τα δύο παιδιά, μεταξύ 15 και 20 χρονών, εξαφανίστηκαν στον κόσμο και δεν μπόρεσε να τα ακολουθήσει. Ούτε και αυτός έννοιωσε τρόμο, σε αντίθεση με τις περισσότερες αναφορές που υπάρχουν στο ίντερνετ, αλλά το συναίσθημα ότι υπάρχει κάτι παράξενο.

Δεν πιστεύω ότι το φαινόμενο είναι υπαρκτό, το έχω δει να χρησιμοποιείται κατά κόρον σε ταινείες τρόμου για εφέ, και έχω δεί και εκατοντάδες ανυπόστατες φήμες να ξεκινάνε από το ίντερνετ και να μην καταλήγουν πουθενά. Αν είναι όμως υπαρκτό το φαινόμενο, ίσως να πρόκειται για μια μαζική υποβολή στο παγκόσμιο ασυνείδητο.

Αυτό θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον, και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους εδώ, αν ποτέ βλέπατε κάτι τέτοιο, τι συναισθήματα και σκέψεις θα σας δημιουργούσε;

Επίσης, μήπως θα μπορούσες να μας πείς περισσότερες λεπτομέρειες για την δική σου εμπειρία;

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες παραπάνω πρέπει είναι photoshop αφού νομίζω ότι κανένας δεν έχει καταφέρει να φωτογραφήσει τα παιδιά με τα μαύρα μάτια.


Infinitum Finitum ProducitΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 05:54:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι φωτογραφίες είναι όντως από το corell photo paint. Έχουν γίνει με επεξεργασία φωτογραφιών, που είχαν κανονικά μάτια. Με μαύρα μάτια είναι πράγματι δύσκολο να βρεθούν, αλλά ούτως ή άλλως σκοπός της φωτογραφίας ήταν να αναπαραστήσει τα μάτια αυτά.

Όσον αφορά την ιστορία μου, δεν έχει πολλές περισσότερες λεπτομέρειες. Ήταν δύο γυναίκες - μάλλον μάνα και κόρη - και ήταν αρκετά μικρόσωμες και οι δύο (κοντές γύρω στο 1.50 με 1.55 και πολύ λεπτές). Ήταν όμως πραγματικά περίεργες. Άδεια μάτια - αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Πάντως, έχει πλάκα να "πειράζεις" τα μάτια με κάποιο εργαλείο editing εικόνας! χε χε χε...Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Chianti
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Italy
102 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 09:03:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αυτό θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον, και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους εδώ, αν ποτέ βλέπατε κάτι τέτοιο, τι συναισθήματα και σκέψεις θα σας δημιουργούσε;

Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο κ ομολογώ πως αγνοούσα εντελώς το φαινόμενο.

Μία φορά μόνο, πριν από αρκετά χρόνια, ήμουν σε μία ντίσκο, ξέρετε, αυτές με την ντισκομπάλα στο κέντρο της πίστας, καθρέφτες τριγύρω κ πολύ, μα πάρα πολύ black light. Με ακούμπησε ένας νεαρός στον ώμο κ μου ζήτησε συγνώμη προκειμένου να περάσει αφού στο μαγαζί γινόταν χαμός. Γυρίζω λοιπόν να δω κ βλέπω ένα πρόσωπο γνώριμο (ήμουν σε νησί κ φατσικά γνωριζόμασταν οι περισσότεροι). Επειδή όμως είχε ανοιχτόχρωμα μάτια κ μάλλον φορούσε φακούς επαφής, από το black light δεν φαινόταν καθόλου οι ίριδες! Ήταν από τις λίγες φορές που τρόμαξα τόσο πολύ.

Είναι πολύ λογικός λοιπόν ο τρόμος που σε κυριεύει εκείνη την στιγμή, ειδικά αν είσαι κ λίγο χέστης όπως εγώ... Ούτε μόνος ήμουν, μια χαρά διασκέδαζα, το τύπο τον ήξερα φατσικά κ όμως, με τόσα που έχω δει στο σινεμά, ήταν σαν να βλέπω τον Χρήστο Φερλή... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

deva__
Νέο Μέλος


6 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 09:26:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους deva__  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


-----------------------------------------------------
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ
-----------------------------------------------------

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 09:30:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θυμάμαι όταν πήγαινα Γυμνάσιο ή τελευταία τάξη Δημοτικού, δεν είμαι σίγουρη, είχα έναν συμμαθητή με μαύρα μάτια. Βέβαια έτσι μου φαινόντουσταν τότε, ίσως και να ήταν πολύ σκούρα καφέ. Ήταν ένα όμορφο αγόρι, ήρεμο, ευγενικό, γενικά θα έλεγα ένας καλός άνθρωπος, χρησιμοποιώντας τον όρο καλός όπως συνηθίζουμε. Δεν είχα νοιώσει ποτέ περίεργα βλέποντάς τον ούτε είχα διαπιστώσει κάτι τέτοιο από τους υπόλοιπους συμμαθητές μας. Θα έλεγα ότι έχω ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό να είναι αληθινά τα λόγια μου λόγω της συνήθειάς μου από μικρή ηλικία να παρατηρώ τις συμπεριφορές των ανθρώπων.

Εδώ να πω ότι τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ήταν το ίδιο σκούρα, κατάμαυρα μαλλιά και σκούρο δέρμα.

Ερχόμενη τώρα στις καταγραφές που υπάρχουν από άτομα που συνάντησαν ανθρώπους με μαύρα μάτια θα παρατηρήσω ότι είναι όλοι ενήλικες, αυτό σημαίνει ότι έχουν μιά κοσμοθεωρία θα έλεγα σχετικά οριοθετημένη για τον κόσμο που μας περιβάλλει.
Σε αντίθεση εγώ ήμουν σε μιά ηλικία που θα μπορούσα να πω ότι ανακάλυπτα τον κόσμο.

Θα σας περιγράψω τώρα ένα περιστατικό που συνέβει πριν μερικές μέρες. Ήμουν σε μιά ομάδα ανθρώπων για επαγγελματικούς λόγους και ήρθα σε αντιπαράθεση με μια κυρία. Προσπαθώντας η συγκεκριμένη να υποστηρίξει την θέση της, ήταν αυτή που θα είχα τον τελευταίο λόγο στο θέμα που συζητούσαμε, άρχισε να παίρνει αμυντική στάση μη μπορώντας να βρει τα κατάλληλα επιχειρήματα να αντικρούσει τις τοποθετήσεις μου.

Η στάση της έγινε κάθετη, μου απευθυνόταν στο πληθυντικό, η φωνή της είχε προσποιητά ελεγχόμενη ένταση, προσπαθούσε να με κοιτάει στα μάτια. Όταν διαπίστωσα ότι την στενοχωρεί η όλη κατάσταση υποχώρησα και την άφησα να πει αυτό που ήθελε, εκεί έληξε το θέμα για μένα.
Έπειτα όμως από λίγο επανέφερε την συζήτηση και μεταξύ αστείου και σοβαρού μου είπε ότι είμαι επιθετική και πως το κατάλαβε από τα μάτια μου. Όταν την ρώτησα τι εννοούσε μου είπε ότι ήταν περίεργα. Το χρώμα των ματιών μου είναι γκρι-πράσινα θα έλεγα, δεν είμαι και σίγουρη, θα με διορθώσει η Αμαλία εάν ισχύει κάτι άλλο.

Κατάλαβα ότι απλώς λόγω του ότι είχε προσέξει ιδιαίτερα το χρώμα των ματιών, της είχε κάνει εντύπωση γιατί ήταν διαφορετικά από ότι είχε συνηθίσει να βλέπει, συνδίασε τα συναισθήματα που δημιούργησε η ίδια από την όλη κατάσταση με τα μάτια μου και έβγαλε ένα πρώτο συμπέρασμα.

Αν και ως περιστατικό είναι διαφορετικό από τα προαναφερόμενα για τα μαύρα μάτια, δείχνει μιά κατεύθυνση για το πως λαμβάνουν οι άνθρωποι κάποια γεγονότα, πως τα μεταφράζουν.

Ως μιά πρώτη θέση θα έλεγα ότι το διαφορετικό μας κάνει να νοιώθουμε τουλάχιστον περίεργα και εάν βοηθούν οι συνθήκες αυτό το περίεργα να γίνει φόβος.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dim.kar
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
709 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 09:32:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dim.kar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα!

Προσωπική εμπειρία: πριν από 9 χρόνια (συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου του 1997) συνάντησα μία κοπέλα που τα μάτια της δεν ήταν μαύρα αλλά ΚΟΚΚΙΝΑ. Ναι ΚΟΚΚΙΝΑ. Φυσικά έμεινα με το στόμα ανοικτό, η δε εντύπωση που προκαλούσε στους γύρω τους ήταν το λιγότερο περιέργειας και σε κάποιους τρόμο...

Η κοπέλα αυτή ήταν η γυναίκα μου και τα μάτια της είχαν γίνει κόκκινα όταν αυξήθηκε υπερβολικά η πίεση στα τριχοειδή αγγεία του ματιού λόγω γέννησης του γυιού μας...

Κοινώς η Κατερίνα ζορίστηκε τόσο πολύ για να βγάλει το γυιό μας (3.600 ήταν το μωρό κι η Κατερίνα δεν είναι και "πρώτο μπόι") που της βγήκαν τα μάτια έξω...

Αλλά το σχετικό με το θέμα μας είναι άλλο: οι αντιδράσεις όσων την αντίκρυζαν! Το "μη κανονικό" ΠΑΝΤΑ προκαλεί!!!

Και υπόθεση εργασίας: ας πούμε ότι είναι εξωγήινοι, μηχανές, υβρίδια ή δεν ξέρω τι άλλο. Χάθηκαν οι φακοί επαφής και τα γυαλιά; Τα κάναν όλα τέλεια για να κρυφτούν, στο χρώμα των ματιών κόλλησαν;

Δεν έχω χρόνο για να ψάξω τώρα για "μαύρα μάτια" σε βιβλιογραφία, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν αναφορές, και μάλιστα καθόλου "παράξενες".

Δημήτρης

______
Κούκλοι δεν είμαστε όλοι μας;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Underground
Μέλος 2ης Βαθμίδας


192 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 12:32:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το φαινομενο αυτο ονομαζεται Ανιριδια. Δειτε και μια πραγματικη φωτογραφια >

Επειδη μια ματια ενος αλλου ανθρωπου λεει πολλα, οταν βλεπεις ενα διαφορετικο ματι, ολο μαυρο, σου προκαλει κατι το διαφορετικο.
Μην αρχισουμε παλι τα ιδια και απο το τιποτα να βγαλουμε μυστηριο...
λοοολ ακους εκει... "Μυστηριώδεις άνθρωποι με ολόμαυρα μάτια..."

Edited by - Underground on 09/09/2006 12:37:42
!!========== www.theinternetworld.org ==========!!

Edited by - Underground on 09/09/2006 13:18:45

Edited by - Underground on 09/09/2006 13:19:22Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αγνοών
Πλήρες Μέλος

Greenland
803 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 12:40:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αγνοών  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
εγώ είχα μία εμπειρία πριν κάποια χρόνια.
όταν άργησα να γυρίσω από τις διακοπές που είχα πάει,
σε κάποιο ελληνικό νησί.

οι γονείς μου περίμεναν στο σαλόνι και όταν μπήκα μέσα
μου είπαν : μα που πήγες εσύ ? μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε !

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 13:54:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Underground τα σέβη μου για το κείμενο σου,
Η γήινη πραγματικότητα είναι πάντα πιο παράξενη από τις "ορδές" των εξωγήινων...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 13:56:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Dim.kar,
Βρε θηρία, 3600 το μωρό!
Αυτό είναι δημιουργία και θαύμα προσωπικό!
Να σας ζήση και να μεγαλουργήσει!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Chianti
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Italy
102 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 14:02:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Underground,
πού βρήκες την φωτογραφία; Μήπως μπορείς να μας δώσεις κάποιο λινκ να μάθουμε περισσότερα; Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ιατρική πλευρά του θέματος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
GWGW
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
430 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 14:08:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GWGW  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
το περιεργο δε νομιζω οτι εχει να κανει μονο στο οτι τα ματια ειναι μαυρα, αντι καφε ή αντι πρασινου κτλ..

νομιζω οτι τα μαυρα ματια που γενικα τρομαζουν ειναι εκεινα που ναι μεν ειναι μαυρα, αλλα ειναι και μεγαλα, τοσο ωστε να μην υπαρχει πολυ ασπρο γυρω γυρω..εκεινο νομιζω ειναι το εξωπραγματικο και αυτο γιατι εχει συνηθιστει στις ταινιες να παρουσιαζονται οι εξωγηινιοι με αυτη την οψη..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Underground
Μέλος 2ης Βαθμίδας


192 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 14:22:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
νομιζω οτι τα μαυρα ματια που γενικα τρομαζουν ειναι εκεινα που ναι μεν ειναι μαυρα, αλλα ειναι και μεγαλα, τοσο ωστε να μην υπαρχει πολυ ασπρο γυρω

Υπαρχει μια αναλογια, δεν σημαινει οτι ενα μεγαλο ματι εχει μεγαλη ιριδα και μικροτερο ασπρο.
Μην κοιτας της παρατραβηγμενες εικονες που "εφτιαξε" η αμαλια... στην πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι.

http://en.wikipedia.org/wiki/Aniridia
http://www.rnib.org.uk/xpedio/groups/public/documents/PublicWebsite/public_rnib003636.hcsp#P2_8

quote:

What is Aniridia?

Aniridia is a rare congenital eye condition causing incomplete formation of the iris. This can cause loss of vision, usually affecting both eyes.

In Aniridia, although not entirely absent, all that remains of the iris, the coloured part of the eye, is a thick collar of tissue around its outer edge. The muscles that open and close the pupil are entirely missing. The appearance of a "black iris" is the result of the really enormous pupil.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 15:30:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αγνοών
quote:
εγώ είχα μία εμπειρία πριν κάποια χρόνια.
όταν άργησα να γυρίσω από τις διακοπές που είχα πάει,
σε κάποιο ελληνικό νησί.

οι γονείς μου περίμεναν στο σαλόνι και όταν μπήκα μέσα
μου είπαν : μα που πήγες εσύ ? μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε !Πολύ καλό αγνοών!


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

GWGW
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
430 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 15:30:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GWGW  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μπραβο Underground

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 15:51:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
pyramid:
quote:
Το χρώμα των ματιών μου είναι γκρι-πράσινα θα έλεγα, δεν είμαι και σίγουρη, θα με διορθώσει η Αμαλία εάν ισχύει κάτι άλλο.

Άστα αυτά pyramid, καστανά είναι!
...
Αστειεύομαι ασφαλώς. Επιβεβαιώνω και επαυξάνω. Γκρι-πράσινα είναι και συμμερίζομαι την άποψή σου, ότι πολλές φορές κάποια χρώματα ματιών, αφήνουν στον άλλο ιδιαίτερη αίσθηση. Κι εγώ που έχω γκρι, μου έχουν πει κάποιες φορές (ιδιαίτερα όταν είμαι αφηρημένη και κοιτάζω στο κενό), ότι έχω πολύ περίεργο βλέμμα.

dim.kar:

quote:
Και υπόθεση εργασίας: ας πούμε ότι είναι εξωγήινοι, μηχανές, υβρίδια ή δεν ξέρω τι άλλο. Χάθηκαν οι φακοί επαφής και τα γυαλιά; Τα κάναν όλα τέλεια για να κρυφτούν, στο χρώμα των ματιών κόλλησαν;

Δεν έχεις άδικο dim.kar.
Αλλά φαντάσου, να πηγαίνανε στο φαρμακείο να αγοράσουν φακούς επαφής και ο φαρμακοποιός να το έβαζε στα πόδια βλέποντας τα άδεια μάυρα μάτια! Ιδιαίτερα σ' αυτήν την περίπτωση, δε θα μπορούσε να αποφύγει να τους κοιτάξει στα μάτια και τότε... όπου φύγει, φύγει!!!

Underground

quote:
Το φαινομενο αυτο ονομαζεται Ανιριδια.
...
Επειδη μια ματια ενος αλλου ανθρωπου λεει πολλα, οταν βλεπεις ενα διαφορετικο ματι, ολο μαυρο, σου προκαλει κατι το διαφορετικο.
Μην αρχισουμε παλι τα ιδια και απο το τιποτα να βγαλουμε μυστηριο...

Η περίπτωση της ανιριδίας αναφέρεται στο άρθρο Underground. Όπως επίσης, το γεγονός της αίσθησης που μας αφήνει κάτι το διαφορετικό.
Εξετάζουμε λοιπόν το θέμα, με βάση αυτά τα δεδομένα.

Μιας και το αναφέρεις όμως, θα παραθέσω κι εγώ κάποιες φωτογραφίες από ανθρώπους που πάσχουν από ανιριδία (ατελής ή και καθόλου ανάπτυξη της ίριδας)Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 16:26:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε dim.kar, μια φορά κι εμένα έγιναν κατακόκκινα τα μάτια μου.
Αλλά ήταν φακοί επαφής!
Ακόμα θυμάμαι πως παραλίγο να μείνει η μάνα μου στον τόπο όταν με αντίκρυσε έτσι...

Σχετικά με το θέμα μας, η αλήθεια είναι πως ποτέ μου δεν έχω αντικρύσει κάποιον άνθρωπο που να πάσχει από ανιριδία.
Καταλαβαίνω οτι επειδή είναι κάτι το οποίο δεν αντικρύζουμε συχνά και δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κάποιον που να έχει τόσο μαύρα μάτια, είναι πιθανόν η πρώτη μας αντίδραση να είναι η έκπληξη, ένα δυσάρεστο αίσθημα ή έστω κάποιος στιγμιαίος φόβος.

Ας αναλογιστούμε όμως πως θα νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι όταν σε καθημερινή βάση θα βλέπουν σχεδόν όλους τους ανθρώπους να έχουν αυτές τις αντιδράσεις στην θέα τους.
Τι συναισθήματα θα βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι και τι σκέψεις θα τους περνάνε από το μυαλό όταν βιώνουν μια τέτοια αντιμετώπιση, όσο ευγενική κι αν είναι αυτή.

Κι ειδικά αν έχουν ακούσει να τους αποδίδονται χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που αναφέρονται στην αρχή του άρθρου, μπορούμε να καταλάβουμε τι πιθανές επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην ψυχολογία τους...

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
angi
Πλήρες Μέλος

Greece
1191 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 16:32:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους angi  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αχ βρε D.I.!!!
Χαρακτηριστικος Ζυγος!!!
Να εισαι καλα!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 21:17:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χεχε!
Μα, δεν είμαι Ζυγός, καλή μου!
Τελευταία είσαι η δεύτερη που με λέει Ζυγό!

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
angi
Πλήρες Μέλος

Greece
1191 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 22:00:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους angi  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εχεις εντονο 7ο καλε μου I.D.!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 03:51:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με την υπόθεση της ανιριδίας, μου ήρθε μια σκέψη:

Η ανιριδία είναι έλλειψη ίριδας. Η ίριδα είναι ένας μυς που περιβάλλει την κόρη του ματιού. Εάν η διάμετρος της κόρης είναι μεγάλη, τότε η κόρη βρίσκεται σε μυδρίαση (όπως σε αυτούς που έχουν πάρει ναρκωτικά), ενώ αν είναι μικρή, τότε η κόρη βρίσκεται σε μύση (όπως γίνεται από το πολύ φως). Συνήθως εάν κάποιος άνθρωπος είναι αναίσθητος και με μυδρίαση, του κάνουν το τεστ για το αντανακλαστικό της ίριδας, δηλαδή του φωτίζουν το μάτι με ένα φακό, ώστε να δουν εάν η κόρη αντανακλαστικά έρθει σε μύση. Σε φυσιολογική λειτουργία του αντανακλαστικού αυτού, το μάτι θα έρθει σε μύση - θα μικρύνει δηλαδή η κόρη - για να προστατευτεί από το φως. Αντίθετα, όταν βρισκόμαστε στο σκοτάδι, η κόρη τείνει προς μυδρίαση, για να δεχτεί ο αμφιβληστροειδής περισσότερο φως και να μπορέσουμε να δούμε.

Ας πάμε τώρα στην περίπτωση των ανθρώπων με τα τελείως μαύρα μάτια. Εάν το μαύρο χρώμα οφείλεται στην ανιριδία, ο άνθρωπος αυτός που δεν θα έχει ίριδα δεν θα μπορεί να προστατευτεί από το φως (η φωτοφοβία είναι ένα από τα αναφερόμενα προβλήματα που οφείλονται στην ανιριδία) και αν συμβαίνει αυτό, δε θα μπορεί να χρησιμοποιεί απευθείας τα μάτια του, όταν βρίσκεται σε περιβάλλον με έντονο φωτισμό. Μπορεί να φοράει γυαλιά, καπέλο (αυτό αφορά κυρίως αυτούς που έχουν ατελή ανάπτυξη της ίριδας κι όχι έλλειψη) ή ακόμα και ειδικούς φακούς επαφής που υποκαθιστούν την έλλειψη της ίριδας (με τους φακούς υπάρχει ωστόσο πρόβλημα, επειδή λόγω της απουσίας της ίριδας, είναι δύσκολο να τους ανεχτεί το μάτι και βέβαια εδώ μιλάμε για προσθετικούς κι όχι κοινούς φακούς).

Να σημειώσουμε εδώ, ότι δεν υπάρχει έλλειψη ίριδας σε όλες τις περιπτώσεις ανιριδίας. Σε κάποιες είναι ατελής η ανάπτυξη της ίριδας, εμφανίζει ασυμμετρίες και θολώματα και γενικά δεν δίνει την εντύπωση του μαύρου στον παρατηρητή, οπότε αποκλείουμε αυτές τις περιπτώσεις, περιορίζοντας έτσι τον αριθμό των ανθρώπων με μαύρα μάτια λόγω ανιριδίας. Αφαιρούμε επίσης την περίπτωση των ανθρώπων που έχουν ανιριδία ως συνοδό σύμπτωμα σε ένα σύνολο πολλών συμπτωμάτων (σύνδρομο), κάποια από τα οποία μπορεί να είναι αρκετά εμφανή, ώστε αντικρύζοντας τον άνθρωπο αυτό να καταλάβουμε πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την υγεία του.

Μας μένουν λοιπόν οι περιπτώσεις αυτές, που κάποιοι πάσχοντες από πλήρη ανιριδία και δεν φορούν φακούς (δεν δίνονται φακοί μαύρου χρώματος για την ανιριδία), βγαίνουν χωρίς γυαλιά στο φως της ημέρας και σε κοιτούν με ένα κατάμαυρο, παγωμένο και αλλαζονικό ύφος στα μάτια...
Λίγο απίθανο μου φαίνεται.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 06:39:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να αναφέρω μερικά ακόμα στοιχεία για τα παιδιά με τα μαύρα μάτια που ίσως τα βρήτε ενδιαφέροντα:

Η πρώτη ιστορία γι' αυτά τα παιδιά εμφανίστηκε στο διαδύκτιο στις 16 Ιανουαριου 1998 από κάποιο δημοσιογράφο ονόματι Brian Bethel που την έστειλε στην λίστα ghost-discuss@lido.com και την οποία μπρεί κανείς να διαβάσει ολόκληρη εδω:
http://www.ghosts.org/stories/tales/evil-kids.html
Εν συντομία η ιστορία του έχει ως εξής:

Ο τύπος έφυγε από το σπίτι του στις 9:30 το βράδυ να πάει να πληρώσει το λογαριασμό του ίντερνετ που έληγε. Πήρε το αυτοκίνητο και μετά από δεκαπέντε λεπτά παρκάρισε σε ένα άδειο πάρκινγκ σε ένα κινηματογράφο που ήταν δίπλα από το γραφείο που θα πλήρωνε. Άρχισε να γράφει την επιταγή κάτω από το φως τις ταμπέλας του κινηματογράφου όταν άκουσε ένα χτύπο από τη μεριά που είναι το παράθυρο του συνοδηγού.

Γύρισε και είδε δύο παιδιά ηλικίας από 10 έως 14. Το πρώτο παιδί φαινόταν να έχει αρκετή αυτοπεποίθηση και είναι αυτό που του μίλαγε και το άλλο φαινόταν κάπως πιο ντροπαλό. Φυσικά και ο τύπος φοβήθηκε ότι θα τον λήστευαν αλλά παρ'όλα αυτά άνοιξε το παράθυρο.

Το πρώτο παιδί του λέει ότι θέλουν να δούνε το έργο που παίζει ο κινηματογράφος αλλά ξεχάσαν τα λεφτά στο σπίτι τους και αν μπορεί να τους βοηθήσει, να τους πάει δηλαδή στο σπίτι. Το παιδί είχε τρομερή αυτοπεποίθηση και ήταν σαν να απαιτούσε την βοήθεια και όχι να παρακαλούσε γι'αυτήν.

Το άλλο παιδί παρακολουθούσε με έκπληξη όχι για το ύφος του φίλου του αλλά γιατί ο τύπος δεν άνοιξε αμέσως την πόρτα. Όταν τους ρώτησε τι έργο θα βλεπανε του το πρώτο παιδί του είπε αυτό που έπαιζε ο κινηματογράφος. Στο σημείο αυτό ο δημοσιογράφος συνειδητοποιεί ότι ασυναίσθητα το χέρι του είχε αγγίξει την πόρτα με σκοπό να την ανοίξει. Τραβάει λοιπόν το χέρι του και τότε βλέπει τα μάτια των παιδιών που ήταν κατάμαυρα.
Η έκφραση του δεύτερου παιδιού ήταν κάτι σαν "μας κατάλαβε". Το πρώτο παιδί φανερά οργισμένο του λέει:

"Έλα κύριε, δεν θα σε πειράξουμε. Πρέπει να μας βάλεις μέσα. Δεν έχουμε όπλο."

Ό τύπος πήγε να βάλει μπρός το αυτοκίνητο όταν το πρώτο παιδί του είπε με οργή:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΑΦΗΣΕ..ΜΑΣ...ΜΕΣΑ..

Έκει είναι που ο τύπος έγινε Λούης......
Όταν συζήτησε το περιστατικό με κάποιο φίλο του που είναι ghost hunter συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν κι άλλες παρόμοιες αναφορές.

Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη ιστορία για τα παιδιά με τα μαύρα μάτια.

Αρκετά τρομαχτική, έτσι δεν είναι;


Infinitum Finitum ProducitΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 06:51:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενδιαφέρουσα και αρκούντως τρομακτική, αλλά πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι αληθινή;


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 07:18:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ακριβώς Αμαλία μου,
από το στόμα μου το πήρες.

Εγώ είπα από την αρχή ότι δεν πιστεύω σ αυτές τις αναφορές.....

Όμως........
εν αντιθέσει με τις άλλες ιστορίες που ξεπηδούν από το ιντερνετ....

Είναι μια επώνυμη μαρτυρία.
Ο Βethel είναι ρεπόρτερ στο Abilene Reporter-News και γράφει κυρίως για θέματα τεχνολογίας. Εδώ μπορείτε να δείτε και την ιστοσελίδα του http://experts.reporternews.com/expert_detail.cfm?expert_id=57 που δεν έχει να κάνει τίποτα με φαντάσματα, ούφο, παράξενα και τα σχετικα.

Από ότι καταλαβαίνω δεν αποκόμισε τίποτα από το να περιγράψει την εμπειρία του και ίσως να έγινε ο περίγελος πολλών.

Δεν έχει βγάλει βιβλιο (ακόμα;) και γενικώς φαίνεται ότι ούτε φήμη ούτε λεφτά τον υποκίνησαν.

Infinitum Finitum ProducitΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

XD
Πλήρες Μέλος

Greece
892 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 10:41:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενδιαφέρουσα ιστορία όμως αναρωτιέμαι που τελειώνει η αλήθεια του περιστατικού και που αρχίζει η φυσιολογική ειλικρινής υπερβολή από την ταραχή οπότε γίνεται πολύ σχετικό το τι νόμιζε ότι του είπανε μετά, τι έκανε εκείνος, πως «την κοπάνησε» αλλόφρον κ.α.

Για παράδειγμα, εάν υποθέσουμε ότι τα παιδία αυτά είχαν σκοπό να διαπράξουν κάποια εγκληματική πράξη (πολύ πιθανό από τον αριθμό -δυο- και την συμπεριφορά τους) δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να φορούσαν κάποιους ιδιόρρυθμους (τρικ) φακούς επαφής ως μέρος της αμφίεσης τους (πρόκειται άλλωστε για παιδία..) είτε ως φετίχ (cool κτλ) είτε διότι ενδεχομένως πιστεύανε ότι θα δημιουργούσαν ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση ή ταραχή στο θύμα τους κατά την διάρκεια της επίθεσης τους -πράγμα που τελικά όμως έγινε αιτία για την αποτυχία του σχεδίου τους.

Σε διαφορετική περίπτωση σίγουρα θα προσπαθούσαν να κρύψουν αυτή την ιδιορρυθμία τους...

Υ.Γ.
* Ο Bethel αναφέρει πως ήταν η εποχή που στον κινηματογράφο παιζότανε το Mortal Kombat και τα παιδιά προφασίσθηκαν πως ήθελαν να το δουν.

* Η συζήτηση και ο τρόπος των παιδιών υποδηλώνει πως είχαν δουλέψει καλά (μάλλον ο πρώτος ο θαρραλέος - ο άλλος ήταν το άτολμο alter ego, τσιράκι του) το σχέδιο τους από την αρχή και το θεωρούσαν «τέλειο» (αλλά δεν ήταν), μάλιστα μπορεί (αλλά μπορεί και όχι) να είχε επαναληφθεί με επιτυχία λίγο πολύ, για αυτό απόρησαν που ο Bethel δεν άνοιξε την πόρτα -και δεν την άνοιξε διότι περίμενε μια πολύ παιδική δικαιολογία. Ύστερα από αυτή την αποτυχία φυσικά τα δυο παιδία προσπάθησαν να εκβιάσουν την κατάσταση (είναι ερασιτέχνες, «Κύριε πρέπει να μας αφήσεις να μπούμε, δεν έχουμε Όπλο» κτλ. -ένας επαγγελματίας θα τα είχε παρατήσει ενδεχομένως) και φυσικά του ζήτησαν να τους ανοίξει την πόρτα - πόρτες του αυτοκινήτου του κ.α. (τα αμάξια κλειδώνουν)..

Γενικά αν διαβάσετε την ιστορία απεμπολώντας την μεταφυσική θα δείτε ότι είναι μια κλασσική υπόθεση ανήλικων εγκληματιών και από αυτή την άποψη πράγματι ο Bethel εκείνο το βράδυ έσωσε την ζωή του..
http://www.ghosts.org/stories/tales/evil-kids.html

Edited by - XD on 10/09/2006 11:23:35Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 16:56:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε XD,
συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω που γράφεις.

Υπάρχει όμως κάτι που μου έκανε εντύπωση στην ιστορία, αν και μόνο αν, δεχτούμε ότι πρόκειται για μια αντικειμένική περιγραφή των όσων έγιναν.

Αν τα δύο παιδιά είχαν σαν σκοπό να παραπλανήσουν για να διαπράξουν μια εγκληματική πράξη γιατί να φοράνε μαύρους φακούς;

Τι σκοπό εξυπηρετούσε αυτό; Δεν θα έδινε την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά και θα είχε σαν σκοπό την τρομοκράτηση του θύματος ώστε να έφευγε τρέχοντας, όπως και έγινε;

Πάντως κατάμαυρους φακούς σαν και αυτούς

μπορεί να κανείς να αγοράσει εύκολα με ειδική συνταγή γιατρού ή χωρίς.
Είναι ακριβοί, από 150 έως 300$.
Το όνομα τους στα αγγλικά αν κανείς ενδιαφέρεται ειναι black sclera contacts.


Infinitum Finitum ProducitΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 17:09:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιας και το ξέχασα, αν κανείς αναρωτιέται,
ο παραπάνω εικονιζόμενος είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος κιθαρίστας των Limp Bizkit (με πωλήσεις πάνω από 1.5 εκατομύρια δίσκους μόνο στο πρώτο τους)
wes borland.

Infinitum Finitum ProducitΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 17:40:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε A. Kircher, πιστεύω πως η απάντηση θα μπορούσε να βρίσκεται εδώ:

quote:
Τι σκοπό εξυπηρετούσε αυτό; Δεν θα έδινε την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά και θα είχε σαν σκοπό την τρομοκράτηση του θύματος ώστε να έφευγε τρέχοντας, όπως και έγινε;

Μπορεί λόγω του φόβου που θα ένιωθε το θύμα να μην έφευγε αλλά να έμε εκεί που ήταν κοιτάζοντας κάτι που θα έβλεπε για πρώτη φορά (εννοώ στην πραγματικότητα κι όχι σε κάποια ταινία κτλ).
Από την άλλη όμως, μπορούμε να εκλάβουμε και την πιο απλή πιθανή εκδοχή.

Τα 2 αυτά παιδιά να είχαν φορέσει τους συγκεκριμένους φακούς για να κάνουν την πλάκα τους και να ήθελαν πραγματικά να πάνε εκεί που είπαν, χωρίς καμία διάθεση να πειράξουν τον οδηγό.

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 18:21:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Dying Incubus,
έχεις δίκιο,
τώρα που το ξανασκέφτομαι νομίζω ότι και οι δύο εκδοχές που δίνεις είναι πιθανές.


Infinitum Finitum ProducitΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy