ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ: Να γνωρίζεις από πριν ποιος σε καλεί στο τηλέφωνο!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 16:45:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βέβαια, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την λειτουργία αναγνώρισης κλήσεων, κοντεύουμε να χάσουμε την ευκαιρία αυτή: να δοκιμάσουμε τη διαίσθησή μας, μαντεύοντας ποιος μας καλεί στο τηλέφωνο, πριν καν σηκώσουμε το ακουστικό! Ή ακόμα, να σκεφτόμαστε κάποιον έντονα κι εκείνη τη στιγμή να χτυπάει το τηλέφωνο.
Μια τέτοια έρευνα έγινε από τον γνωστό βιολόγο Rupert Sheldrake, έρευνα που ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων από την πιο σκεπτικιστική μερίδα των επιστημόνων, όταν ο Sheldrake ανακοίνωσε δημόσια την έρευνά του στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης για την Επιστημονική Πρόοδο.
Ας δούμε όμως την ιστορία στο παρακάτω άρθρο και να τη σχολιάσουμε, με την κατάθεση των δικών μας εμπειριών και απόψεων...


Τηλεφωνική τηλεπάθεια
να ξέρεις ποιος σε καλεί στο τηλέφωνο, πριν το σηκώσεις


Σε πολλούς ανθρώπους έχει συμβεί να λαμβάνουν μία τηλεφωνική κλήση από κάποιον, ενώ είχαν το άτομο αυτό στο μυαλό τους πριν από λίγο. Ο Rupert Sheldrake, γνωστός βιολόγος, ερευνητής και εισηγητής της θεωρίας των μορφογενετικών πεδίων, δηλώνει πως απέδειξε την ονομαζόμενη «τηλεφωνική τηλεπάθεια».

Ο Rupert Sheldrake, οι έρευνες του οποίου χρηματοδοτούνται από το φημισμένο Trinity College στο Cambridge, πραγματοποίησε μία σειρά πειραμάτων που έδειξαν πως αυτού του είδους η πρόβλεψη ισχύει για τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά ακόμα και για μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε κάθε υποκείμενο που συμμετείχε στην έρευνα ζητήθηκε να δώσει στους ερευνητές τα ονόματα και τα τηλεφωνικά νούμερα από 4 συγγενείς του ή φίλους. Στη συνέχεια οι ερευνητές τηλεφωνούσαν στους ανθρώπους αυτούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τους ζητούσαν να καλέσουν το υποκείμενο, που έπρεπε να αναγνωρίσει ποιος τον καλούσε, χωρίς να απαντήσει στο τηλέφωνο.

«Το ποσοστό επιτυχίας ήταν 45%, αρκετά πιο πάνω από το 25% που θα περίμενε κανείς λόγω του παράγοντα τύχη», δήλωσε στην ετήσια συνάντηση της Βρετανικής Ένωσης για την Επιστημονική Πρόοδο (British Association for the Advancement of Science).

Αναφέρει πως βρήκε τα ίδια αποτελέσματα σε υποκείμενα που τους ζητήθηκε να ονομάσουν ένα, μεταξύ τεσσάρων ατόμων που τους έστελναν μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, πριν το μήνυμα φτάσει στον προορισμό του. Παρόλα αυτά το δείγμα υποκειμένων που χρησιμοποίησε ήταν μικρό και στις δύο έρευνες: 63 άτομα για την έρευνα που αφορούσε τα τηλέφωνα και 50 για την έρευνα που αφορούσε τα email. Από αυτούς, μόνο τέσσερα άτομα κινηματογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής έρευνας, ενώ πέντε ήταν αυτοί που κινηματογραφήθηκαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα με τα email.

Ο Rupert Sheldrake, που πιστεύει στη νοητική επικοινωνία μεταξύ ατόμων που βρίσκονται μέσα σε μία κοινωνική ομάδα, δήλωσε πως θα επεκτείνει τα πειράματά του για να διαπιστώσει εάν το φαινόμενο ισχύει και στην περίπτωση μηνυμάτων που στέλνονται από κινητά τηλέφωνα.

Ο αντίλογος των σκεπτικιστών

Η ανακοίνωση της έρευνας αυτής από τον Rupert Sheldrake στην ετήσια συνάντηση της Βρετανικής Ένωσης για την Επιστημονική Πρόοδο, καθώς και οι ανακοινώσεις δύο ακόμα συμμετεχόντων, η μία εκ των οποίων αφορούσε τις επιθανάτιες εμπειρίες, ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις από μέλη της Ένωσης, κυρίως από τον Λόρδο Winston και τον Σερ Walter Bodmer, που έχουν και οι δύο διατελέσει πρόεδροι της Ένωσης στο παρελθόν.

Έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι σε τρεις ομιλητές που πιστεύουν στα παραφυσικά φαινόμενα, τους επιτράπηκε να διατυπώσουν τις απόψεις τους αυτές στο κοινό, χωρίς ουσιαστικό αντίλογο από σκεπτικιστές στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα υποστήριξαν πως η έρευνα για τηλεπάθεια δεν έχει καμία θέση σε μία επιστημονική συνάντηση. Και οι τρεις εισηγήσεις αφορούσαν φαινόμενα που θεωρούνται από τους επιστήμονες αδύνατα σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής και παρόλο που η Ένωση προσπαθεί να μην καταστείλει ιδέες, ακόμα και όταν είναι αρκετά επαναστατικές, θεωρήθηκε ωστόσο από κάποιους, πως στη συγκεκριμένη συνάντηση οι παρουσιάσεις δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικές.

Η πρώτη μελέτη παρουσιάστηκε από τον Rupert Sheldrake, έναν ανορθόδοξο βιολόγο που οι έρευνές του ξεσηκώνουν έντονες αντιδράσεις, και αφορούσε την τηλεπάθεια. Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν εμπειρίες, κατά τις οποίες ενώ σκεφτόντουσαν κάποιον φίλο ή συγγενή τους, συνέβη να λάβουν από αυτόν τηλεφωνική κλήση εκείνη τη στιγμή. Οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν πως το φαινόμενο αυτό οφείλεται σε σύμπτωση, η οποία ισχυροποιείται επειδή συνήθως ξεχνάμε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις που σκεφτόμαστε κάποιον αλλά δεν μας καλεί. Αλλά ο Δρ. Sheldrake προσπάθησε να απομονώσει το φαινόμενο και να ελέγξει εάν οφείλεται σε καθαρή τηλεπάθεια.

Στην τηλεφωνική έρευνα έλαβαν μέρος 63 άνθρωποι και το ποσοστό επιτυχίας ήταν πάνω από 40% σε ένα σύνολο 571 προσπαθειών. Οι άνθρωποι που καλούσαν τα υποκείμενα βρισκόντουσαν σε αρκετές περιπτώσεις πολλά χιλιόμετρα μακριά κάποιες φορές ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα και η απόσταση δεν επηρέασε το αποτέλεσμα. Στη δεύτερη φάση της έρευνας (follow-up) κάποια υποκείμενα βιντεοσκοπήθηκαν ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν λάμβαναν μηνύματα από αυτούς που τους τηλεφωνούσαν. Οι τέσσερις άνθρωποι που δοκιμάστηκαν με αυτόν τον τρόπο, είχαν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, βρίσκοντας αυτόν που τους καλούσε σε ποσοστό 45% των κλήσεων.

Ο Δρ. Sheldrake προτείνει πως το αποτέλεσμα της έρευνας αποτελεί ένα καλό στοιχείο για γνήσια τηλεπάθεια, τουλάχιστον μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Αλλά οι επικριτές της έρευνάς του ισχυρίστηκαν πως το αποτέλεσμα πιθανότητα να προέκυψε από την έλλειψη αυστηρότητας της μεθοδολογίας που χρησιμοποίησε ο Δρ. Sheldrake. Ήταν πιθανό, τα υποκείμενα της έρευνας να μπορούσαν να εικάσουν την ταυτότητα αυτού που τους καλούσε, από την χρονική ακρίβεια της κλήσης.

«Εάν το υποκείμενο γνωρίζει καλά τέσσερις ανθρώπους, πιθανότατα θα γνωρίζει και ποιος από αυτούς έχει την τάση να είναι ακριβής, ποιος καθυστερεί, ή ποιος είναι βιαστικός», είπε ο Richard Wiseman, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire. «Εάν κάποιος με καλούσε στις 11:02, αντί για τις 11:00 που θα περίμενα να με καλέσει, εύκολα θα μάντευα πως είναι ο φίλος μου που συνηθίζει να καθυστερεί». «Ο Δρ. Sheldrake εκθέτει αποτελέσματα, που είναι κατά πολύ υψηλότερα από αυτά που συνήθως αναφέρονται από παραψυχολόγους και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να είναι κάποιος σκεπτικιστής. Ο σχεδιασμός των πειραμάτων είναι πιο πρόχειρος σε σχέση με τα περισσότερα παρόμοια πειράματα αυτού του χώρου κι έτσι τα αποτελέσματα μπορεί να οφείλονται στη δυνατότητα που είχαν οι συμμετέχοντες να συμπεράνουν ποιοι τους καλούσαν, χωρίς τη μεσολάβηση τηλεπάθειας. Είναι σημαντικό να γίνουν τα πειράματα αυτά ξανά και από άλλους επιστήμονες».

Ο Rupert Sheldrake είναι ανεξάρτητος ερευνητής, αν και χρηματοδοτείται αυτήν την περίοδο από το κεφάλαιο Perrott-Warrick, που είναι διαχειριζόμενο από το Trinity College του Cambridge. Οι άλλες έρευνές του περιλαμβάνουν μελέτες για τον έλεγχο της υπόθεσης, ότι τυφλοί άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν ότι κάποιος τους κοιτάζει έντονα και μελέτες σχετικά με την τηλεπαθητική επικοινωνία κατοικίδιων ζώων με τους ιδιοκτήτες τους.

Η Βρετανική Ένωση για την Επιστημονική Πρόοδο

Η Helen Haste, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Ένωσης, είπε ότι και οι τρεις ομιλητές που αμφισβητήθηκαν, έχουν κατάλληλα ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια και πως αν και η εργασία τους είναι αμφισβητούμενη, είναι μέσα στα πλαίσια μίας αυστηρά διαμορφωμένης μεθοδολογίας.

«Στην Ένωση πιστεύουμε πως θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις και δημόσιες ανταλλαγές επιχειρημάτων επάνω σε θέματα που αντιμετωπίζονται ως έγκυρα από ένα μέρος ανθρώπων της επιστημονικής κοινότητας, εφόσον γίνονται με αποδεκτούς τρόπους. Τα φαινόμενα που εξετάστηκαν είναι συχνά αναφερόμενα, αλλά δεν έχουν τεκμηριωθεί αποτελεσματικά μέσω της επιστημονικής έρευνας. Αυτό το πεδίο έρευνας είναι θεμιτό και πιστεύω πως σε μία συνάντηση όπως η συγκεκριμένη, οι άνθρωποι που μελετάνε τα αντικείμενα αυτά με μία σοβαρή και πειραματικά στελεχωμένη προσέγγιση, πρέπει να συμμετέχουν».

Ο λόρδος Winston δήλωσε πως, αν και δεν αντιτίθεται σε έρευνες του είδους που δημοσιεύτηκαν στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης, ωστόσο θα έπρεπε να υπάρξει αντίλογος από επιστήμονες που δεν ασπάζονται τις υποθέσεις που σχετίζονται με την παραψυχολογία.

Η Ένωση, που φέτος γιόρτασε την 175η επέτειό της, είναι μια επιτροπή που έχει ως σκοπό να βοηθήσει το κοινό στην ενημέρωση και κατανόηση της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η ετήσια συνάντηση της Ένωσης, που αυτή τη χρονιά έγινε στο Πανεπιστήμιο της ανατολικής Αγγλίας στο Norwich, έχει δημιουργήσει πολλές φορές στο παρελθόν διάφορες συγκρούσεις. Η πιο γνωστή περίπτωση ήταν όταν ο Thomas Huxley υποστήριξε την εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου, έναντι του Samuel Wilberforce, επισκόπου της Οξφόρδης.

Όταν ρωτήθηκε, εάν πίστευε πως καταγόταν από πιθήκους της γενιάς του πατέρα ή της μητέρας του, ο Huxley απάντησε: «Θα προτιμούσα να κατάγομαι από έναν πίθηκο, παρά από έναν επίσκοπο»!

Συγγραφή - Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr


πηγές: edition.cnn.com/2006/TECH/science/09/05/telepathy.reut/index.html
timesonline.co.uk/article/0,,2-2344196,00.html
theregister.co.uk/2006/09/05/telephone_telepathy/


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

AZAΧ_ΧΑΖΑ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Uzbekistan
301 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 19:07:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AZAΧ_ΧΑΖΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Στην τηλεφωνική έρευνα έλαβαν μέρος 63 άνθρωποι και το ποσοστό επιτυχίας ήταν πάνω από 40% σε ένα σύνολο 571 προσπαθειών. Οι άνθρωποι που καλούσαν τα υποκείμενα βρισκόντουσαν σε αρκετές περιπτώσεις πολλά χιλιόμετρα μακριά κάποιες φορές ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα και η απόσταση δεν επηρέασε το αποτέλεσμα. Στη δεύτερη φάση της έρευνας (follow-up) κάποια υποκείμενα βιντεοσκοπήθηκαν ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν λάμβαναν μηνύματα από αυτούς που τους τηλεφωνούσαν. Οι τέσσερις άνθρωποι που δοκιμάστηκαν με αυτόν τον τρόπο, είχαν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, βρίσκοντας αυτόν που τους καλούσε σε ποσοστό 45% των κλήσεων.


Το πείραμα δεν έγινε σωστά,, πολύ απλά.... Ο κύριος Σελντρεικ έπρεπε να πάρει τα 5 άτομα σε 5 δωμάτια με τηλεφωνική σύνδεση μεταξύ τους και μέσω ενός λογισμικού το οποία θα έδινε τυχαίες επιλογές στον καθένα να κάνει το πείραμα.
Το πείραμα αυτό είναι απλό....δεν είναι πολυέξοδο και γίνεται γρήγορα... σε αντίθεση με τον κύριο Σελντρεικ που αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα μέ όσο το δυνατόν περισσότερο δύσκολο τρόπο....Γιατί άραγε...μήπος έτσι απέκλειε το γεγονός κάποιος άλλος να κάνει ακριβώς το ίδιο πείραμα και να αποδείξει οτι ίσως τα αποτελέσματα είναι "μαγειρεμένα"...;;;

Πάντως μήν αρχισετε να λέτε οτι έχετε τηλεπαθητικές ικανότητες όταν χτυπάει το τηλέφωνο γιατι άμα το πάρει πρέφα ο ΟΤΕ θα μας βάλει κανένα επιπρόσθετο πάγιο.....


Ο άσπρος σίφουνας....

Η βλακεία είναι δικαίωμα του καθενός.....
Η μετάδοση της, προνόμιο 99% των μελών του φόρουμ...
Ο ασπασμός της, υποχρεωτικός, σύμφωνα με μερικούς ...


_____________________________________________
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
10/09/2006
Dying_Incubus

_____________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 21:15:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
«Εάν το υποκείμενο γνωρίζει καλά τέσσερις ανθρώπους, πιθανότατα θα γνωρίζει και ποιος από αυτούς έχει την τάση να είναι ακριβής, ποιος καθυστερεί, ή ποιος είναι βιαστικός», είπε ο Richard Wiseman, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire. «Εάν κάποιος με καλούσε στις 11:02, αντί για τις 11:00 που θα περίμενα να με καλέσει, εύκολα θα μάντευα πως είναι ο φίλος μου που συνηθίζει να καθυστερεί». «Ο Δρ. Sheldrake εκθέτει αποτελέσματα, που είναι κατά πολύ υψηλότερα από αυτά που συνήθως αναφέρονται από παραψυχολόγους και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να είναι κάποιος σκεπτικιστής. Ο σχεδιασμός των πειραμάτων είναι πιο πρόχειρος σε σχέση με τα περισσότερα παρόμοια πειράματα αυτού του χώρου κι έτσι τα αποτελέσματα μπορεί να οφείλονται στη δυνατότητα που είχαν οι συμμετέχοντες να συμπεράνουν ποιοι τους καλούσαν, χωρίς τη μεσολάβηση τηλεπάθειας. Είναι σημαντικό να γίνουν τα πειράματα αυτά ξανά και από άλλους επιστήμονες».


Γιατι το πειραμα να μην εκτελεστει με ατομα που δεν τα ξερεις μια ζωη ωστε να γνωριζεις τις συνηθειες τους αλλα που συνομιλησες μαζι τους μολις λιγα λεπτα?(σε καθε δεκτη τηλεφωνηματων θα δωθει καταλογος με τα ονοματα τους και τις φωτογραφιες τους).Αυτο θα περιορισει την μολυνση του πειραματος απο τον παραγοντα "εχω γνωση των συνηθειων αυτων που συνηθως μου τηλεφωνουν".

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 22:05:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άλλη μία έκφραση της τηλεπάθειας των ανθρώπων δοσμένη με τον πιο δύσκολο και "επιστημονικοφανή" τρόπο για να ξεχωρίζει από τις θέσεις των "άλλων".
Έτσι εφόσον είμαστε μοναδικοί, μπορούμε να ζητήσουμε μία χορηγία και να βγάλουμε και φέτος το χαβιάρι μας και τις διακοπές στην Νίκαια (της Γαλλίας εννοώ!)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 22:35:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


8 στις 10 φορες νιωθω ποιος φιλος μου ειναι με το πρωτο κουδουνισμα

συμβαινει συχνοτερα με τους ανθρωπους που εχεις μια στενη σχεση, αλλά συμβαινει (σπανιοτερα) και με ανθρωπους που εχεις χρονια να δεις

με ανθρωπο που δεν γνωριζεις εννοειται οτι δεν ειναι δυνατον να συμβει


αυτο δεν συμβαινει μονο στα τηλεφωνα - σ αυτα μπορεις να παρεις μια πρωτη ιδεα του φαινομενου, που δεν ειναι αλλο απο την συγχρονικοτητα, η οποια υπαρχει παντου και στα παντα


ο φιλος μας ο βριλ θα μπορουσε να σας περιγραψει πως γνωριστηκαμε και ποσες φορες μας εχει συμβει με το τηλεφωνο, αλλά δυστυχως αποχωρησε...

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2006, 23:12:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
8 στις 10 φορες νιωθω ποιος φιλος μου ειναι με το πρωτο κουδουνισμα

συμβαινει συχνοτερα με τους ανθρωπους που εχεις μια στενη σχεση, αλλά συμβαινει (σπανιοτερα) και με ανθρωπους που εχεις χρονια να δεις



Λες αυτο να οφειλεται σε αυτο:

«Εάν το υποκείμενο γνωρίζει καλά τέσσερις ανθρώπους, πιθανότατα θα γνωρίζει και ποιος από αυτούς έχει την τάση να είναι ακριβής, ποιος καθυστερεί, ή ποιος είναι βιαστικός», είπε ο Richard Wiseman, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire. «Εάν κάποιος με καλούσε στις 11:02, αντί για τις 11:00 που θα περίμενα να με καλέσει, εύκολα θα μάντευα πως είναι ο φίλος μου που συνηθίζει να καθυστερεί». «Ο Δρ. Sheldrake εκθέτει αποτελέσματα, που είναι κατά πολύ υψηλότερα από αυτά που συνήθως αναφέρονται από παραψυχολόγους και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να είναι κάποιος σκεπτικιστής. Ο σχεδιασμός των πειραμάτων είναι πιο πρόχειρος σε σχέση με τα περισσότερα παρόμοια πειράματα αυτού του χώρου κι έτσι τα αποτελέσματα μπορεί να οφείλονται στη δυνατότητα που είχαν οι συμμετέχοντες να συμπεράνουν ποιοι τους καλούσαν, χωρίς τη μεσολάβηση τηλεπάθειας. Είναι σημαντικό να γίνουν τα πειράματα αυτά ξανά και από άλλους επιστήμονες».


quote:
με ανθρωπο που δεν γνωριζεις εννοειται οτι δεν ειναι δυνατον να συμβει

(κατι που πρεπει να σε βαζει σε περισσοτερες υποψιες.Αν εχεις τηλεπαθεια γιατι δεν μπορεις να μαντεψεις τουλαχιστον με ακριβεια ποτε θα χτυπησει το τηλεφωνο,γιατι να πιανεις τις σκεψεις ΜΟΝΟ των γνωστων αλλα οχι και αγνωστων?.Και εδω υπαροχουν στοιχεια μολυνσης του πειραματος πχ ειναι βεβαιο οτι το τηλεφωνο θα κτυπησει πιο συχνα τις πρωινες και απογευματινες ωρες)

quote:
αυτο δεν συμβαινει μονο στα τηλεφωνα - σ αυτα μπορεις να παρεις μια πρωτη ιδεα του φαινομενου, που δεν ειναι αλλο απο την συγχρονικοτητα, η οποια υπαρχει παντου και στα παντα

Δεν ξερω για το παντου και τα παντα αλλα στην περιπτωση που μελέταμε και με τις παρουσες συνθηκες και μεθοδολογια που εκτελεστηκε το πειραμα,βγαινουν καποιες πολυ λογικες εξηγησεις.


Edited by - medtech on 10/09/2006 23:15:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2006, 01:31:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


quote:

quote:
8 στις 10 φορες νιωθω ποιος φιλος μου ειναι με το πρωτο κουδουνισμα

συμβαινει συχνοτερα με τους ανθρωπους που εχεις μια στενη σχεση, αλλά συμβαινει (σπανιοτερα) και με ανθρωπους που εχεις χρονια να δεις


medtech

Λες αυτο να οφειλεται σε αυτο:

«Εάν το υποκείμενο γνωρίζει καλά τέσσερις ανθρώπους, πιθανότατα θα γνωρίζει και ποιος από αυτούς έχει την τάση να είναι ακριβής, ποιος καθυστερεί, ή ποιος είναι βιαστικός», είπε ο Richard Wiseman, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire. «Εάν κάποιος με καλούσε στις 11:02, αντί για τις 11:00 που θα περίμενα να με καλέσει, εύκολα θα μάντευα πως είναι ο φίλος μου που συνηθίζει να καθυστερεί».



εντελως ασχετο μιας και οι φιλοι μου δεν εχουν ωραριο στο ποτε θα μου τηλεφωνησουν - με τον βριλ μπορει καμια φορα να κανουμε και μηνα να μιλησουμε

εκτος αυτου το τηλεφωνο μου χτυπαει συχνα για επαγγελματικους λογους, οπως και απο την παρεα των παιδιων μου

quote:

Είναι σημαντικό να γίνουν τα πειράματα αυτά ξανά και από άλλους επιστήμονες».



εδω θα πω αυτο που παρατηρησε ο δοκτωρ Ραϊν στα πειραματα του και με το οποιο συμφωνω απολυτως: τετοια φαινομενα συμβαινουν οταν ο ανθρωπος ειναι χαλαρος και με διαθεση παιγνιδιου

οταν προσπαθει ή βαριεται ή το περιβαλλον δεν ειναι γαληνιο, δεν συμβαινει τιποτα

γι αυτο και στα αποστειρωμενα εργαστηρια που συνηθως πειραματιζονται οι επιστημονες, δεν εχουν αποτελεσματα

οποιος εχει ορεξη για πειραματα ομως, μπορει να κανει αυτο που εκανα με τα παιδια μου στο δημοτικο: πεντε καρτες με ευκολα συμβολα ή χρωματα και αρχιστε να παιζετε μαζι τους

θα εκπλαγειτε με τα αποτελεσματα (μεχρι να βαρεθουν φυσικα)


quote:


quote:
με ανθρωπο που δεν γνωριζεις εννοειται οτι δεν ειναι δυνατον να συμβει

(κατι που πρεπει να σε βαζει σε περισσοτερες υποψιες.Αν εχεις τηλεπαθεια γιατι δεν μπορεις να μαντεψεις τουλαχιστον με ακριβεια ποτε θα χτυπησει το τηλεφωνο,γιατι να πιανεις τις σκεψεις ΜΟΝΟ των γνωστων αλλα οχι και αγνωστων?.



μα με τους γνωστους μου εχω "επαφη", οχι με αυτους που κανουν λαθος νουμερο ή πουλανε προϊοντα...

quote:

quote:
αυτο δεν συμβαινει μονο στα τηλεφωνα - σ αυτα μπορεις να παρεις μια πρωτη ιδεα του φαινομενου, που δεν ειναι αλλο απο την συγχρονικοτητα, η οποια υπαρχει παντου και στα παντα

Δεν ξερω για το παντου και τα παντα αλλα στην περιπτωση που μελέταμε και με τις παρουσες συνθηκες και μεθοδολογια που εκτελεστηκε το πειραμα,βγαινουν καποιες πολυ λογικες εξηγησεις.



η περιπτωση που μελεταμε ειναι μονο ενα μικρο τμημα της συμπαντικης συγχρονικοτητας

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2006, 05:51:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για την τηλεφωνική τηλεπάθεια δεν ξέρω.....

Έχει συμβεί και σε μένα όπως και σε τόσους άλλους αλλά το ζητούμενο είναι που σταματάει η σύμπτωση και που αρχίζει η τηλεπαθητική επαφή.

Υπάρχει όμως ένα λεγόμενο του Σέλντρεικ που μου άρεσε πολύ. Λέει λοιπόν:

"Ο Καρτέσιος πίστευε ότι το μόνο είδος μυαλού είναι το συνειδητό μυαλό. Μετά ο Φρόυντ ανακάλυψε το υποσυνείδητο. Κατόπιν ο Γιούνγκ είπε πως δεν υπάρχει μόνο το προσωπικό ασυνείδητο αλλά και το ομαδικό ασυνείδητο.
Η μορφική αντήχηση μας δείχνει ότι οι ίδιες οι ψυχές μας είναι συνδεδεμένες με αυτές των άλλων και προσδεμένες με τον κόσμο γύρω μας."

Η Μορφική Αντήχηση είναι ο όρος που χρησιμοποιεί ο Σέλντρεικ για τους μυστηριώδεις τηλεπαθητικού τύπου δεσμούς των οργανισμών και τις συλλογικές μνήμες των ειδών.

Το αν μπορεί να αποδεικτεί επιστημονικά κάτι τέτοιο προσωπικά αμφιβάλω.

Θετω όμως το ερώτημα. Ακόμα κι όταν κάτι δεν αποδεικνύεται επιστημονικά παύει να έχει αξία;


Infinitum Finitum ProducitΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2006, 09:34:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα παιδιά!
Και εγώ καταλαβαίνω από το πρώτο κουδούνισμα πάντα ποιός με έχει πάρει τηλέφωνο!!! Εχω βάλει διαφορετικό ringtone σε κάθε φίλο και συγγενή! χαχαχα (να κάνουμε και λίγη πλακίτσα! ε΄λπίζω να μην πείραξε κανέναν... 13ωρο δουλεύω σήμερα και μου την έχει δωσει από τώρα )

Edited by - stanfromgreece on 11/09/2006 09:35:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2006, 10:34:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νομίζω πως λιγότερο ή περισσότερο έχει τύχει σε όλους μας να έχουμε μια διαίσθηση για το ποιός μπορεί να μας καλεί στο τηλέφωνο.
Από την άλλη, αυτό που μου έχει τύχει με κάποια άτομα (όχι πολλά) είναι να με καλούν ενώ τα σκέφτομαι έντονα.
Άτομα με τα οποία έχω να μιλήσω κάμποσο καιρό ορισμένες φορές και σκέφτομαι τι να κάνουν και να θέλω να τους τηλεφωνήσω, μπορεί να με πάρουν εκείνοι μέσα στα επόμενα λεπτά.

Να το πω σύμπτωση ή όχι?

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2006, 16:14:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φίλοι μου
γιατί επικεντρονόμαστε στο θέμα του τηλεφώνου μόνο? Πιστεύω,σε πολλούς θα έχει γίνει αυτό, να σκεφτόμαστε πχ κάποιον που έχουμε να τον δούμε καιρό,και ξαφνικά να τον συναντάμε στον δρόμο (εχτές έγινε αυτό!), ή να μας χτυπάει το κουδούνι στην πόρτα! Επίσης μου έχει συμβεί ένα άλλο πραγματικά πάρα πολύ παράξενο: Δουλεύω στο service μιας εταιρείας Η/Υ.Μία μέρα μίλαγα σε έναν συνάδελφό μου για την παλιά μου δουλειά και 2 συνάδερφους που είχα εκεί (πρίν 12 χρόνια!). Εκείνη την ημέρα παρέλαβα για έλεγχο 2 μηχανήματα που ήταν αυτών των 2 μου παλιών συνάδελφων που είχα να τους δω τον ένα 12 χρόνια και τον άλλο 8!!! Παρεπιπτόντως ούτε στο τηλ. δεν είχαμε μιλήσει από τότε! Δεν είναι περίεργο???Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2006, 16:27:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


8 στις 10 φορες νιωθω ποιος φιλος μου ειναι με το πρωτο κουδουνισμα


ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΤΖΟΝΙ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΕΛΕΓΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΟΥΣΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.

ΓΙΑ ΠΕΣ Κ' ΑΛΛΑ!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2006, 20:22:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όταν χτυπάει το σταθερό τηλέφωνο και χωρίς να έχω αναγνώριση, συνήθως μπορώ να μαντέψω ποιος θα είναι στην άλλη γραμμή, αφού μόνο 3 πρόσωπα συνεχίζουν να τηλεφωνούν απευθείας στο σταθερό!!! Ολοι οι υπόλοιποι γνωστοί και φίλοι πρώτα παίρνουν στο κινητό για να δουν αν είμαι σπίτι ώστε να πάρουν εκεί μετά. Και αυτό έχω παρατηρήσει ότι κάνει πάρα πολύς κόσμος...ακόμα κι εγώ

Ανάλογα και με την ώρα που θα χτυπήσει το σταθερό, έχω τρομερές πιθανότητες να μαντέψω την ταυτότητα αυτού που τηλεφωνεί. Λέτε να έχω τηλεπάθεια??

Βέβαια τώρα έθιξα ένα άλλο θέμα άσχετο με τηλεπάθειες.....
Ελα που συμβαίνει όμως....

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2006, 02:28:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Agnostic
quote:
Ανάλογα και με την ώρα που θα χτυπήσει το σταθερό, έχω τρομερές πιθανότητες να μαντέψω την ταυτότητα αυτού που τηλεφωνεί.
Λέτε να έχω τηλεπάθεια??

Όχι.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2006, 03:37:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ελα!! Δε σε πιστεύω!!

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2006, 08:47:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φίλοι μου γειά σας
Στην δουλειά μου, τυχαίνει να είμαι στο τηλέφωνο τεχνικής υποστήριξης για Η/Υ. Χτυπάει μερικές εκατοντάδες φορές κάθε μέρα!
Please... όχι άλλο κάρβουνο... σόρρυ τηλέφωνο ήθελα να πώ!
ΘΕΛΩ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΗΗΗΗ (ΑΠΟΤΗΛΕΦΩΝΗΣΗΗΗΗ).
Πάντος πλάκα θα είχε να ξέρω κάθε φορά ποιός με καλεί!
Σίγουρα όμως, μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές, (ενώ συνήθως με καλούν για απλά προβληματάκια) να χτυπήσει το τηλέφωνο, και αμέσως να αισθανθώ ένα κακό προαίσθημα! Οποτε μου συμβαίνει αυτό, πάντα τυχαίνω σε πελάτη που είναι αρπαγμένος με τον υπολογιστή του, και θέλει να ξεσπάσει στους τεχνικούς της εταιρείας με φωνές και βρισίδια! Εχει αισθανθεί κάποιος κάτι παρόμοιο? Δηλαδή όταν χτυπήσει το τηλέφωνο, να αισθάνεται πριν απαντήσει, ότι δεν είναι για κάτι καλο?
Ευχαριστώ
ΣταμάτηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2006, 20:05:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο παρελθόν περισσότερο παρά τώρα (που είναι αρκετά περιορισμένος ο αριθμός των ανθρώπων που με παίρνουν στο σταθερό σχετικά με παλιότερα), μου τύχαινε πολύ συχνά να καταλαβαίνω κάποια συγκεκριμένα άτομα που με έπαιρναν τηλέφωνο, λίγο πριν καλέσουν.
Ιδιαίτερα με μία φίλη μου, που η συχνότητα των τηλεφωνημάτων της κυμαινόταν από 2-3 τη βδομάδα, ως 1 φορά το μήνα, σχεδόν κάθε φορά που έπαιρνε, το σήκωνα και έλεγα "Γειά σου Σοφία"!...και ήταν πράγματι η Σοφία. Εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι που με έπαιρναν τηλέφωνο με τέτοια συχνότητα ήταν πάνω από 20 και οι ώρες που καλούσαν ήταν πάνω κάτω οι ίδιες (ήξεραν το ωράριό μου).
Αναφερόμενη στο σήμερα, ακόμα μπορώ να καταλάβω από πριν ποιος παίρνει, όταν καλούν οι γονείς μου ή η αδελφή μου. Νιώθω κάτι σαν οικειότητα στον τρόπο με τον οποίο χτυπάει το τηλέφωνο. Αντίστοιχα, πάρα πολλές φορές όταν παίρνει κάποιος ξένος, δε νιώθω την οικειότητα αυτή, δηλαδή ο ήχος του κουδουνίσματος της κλήσης έχει έναν χαρακτήρα κάπως πιο απόμακρο.

Νομίζω πως τέτοιου είδους αισθήματα, όπως και αυτό που περιγράφεις Stanfromgreece, μας κάνουν να βγάζουμε συμπεράσματα για το ποιος μας καλεί. Για παράδειγμα εγώ με τη φίλη μου τη Σοφία, ένιωθα πάντα μία ιδιαίτερη φιλικότητα και ζεστασιά, κάτι το οποίο ένιωθα πως εξέπεμπε και ο ήχος από το κουδούνισμα του τηλεφώνου, όταν με καλούσε.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2006, 21:22:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AZAX-XAZA:
quote:
Το πείραμα δεν έγινε σωστά,, πολύ απλά.... Ο κύριος Σελντρεικ έπρεπε να πάρει τα 5 άτομα σε 5 δωμάτια με τηλεφωνική σύνδεση μεταξύ τους και μέσω ενός λογισμικού το οποία θα έδινε τυχαίες επιλογές στον καθένα να κάνει το πείραμα.
Το πείραμα αυτό είναι απλό....δεν είναι πολυέξοδο και γίνεται γρήγορα... σε αντίθεση με τον κύριο Σελντρεικ που αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα μέ όσο το δυνατόν περισσότερο δύσκολο τρόπο....Γιατί άραγε...μήπος έτσι απέκλειε το γεγονός κάποιος άλλος να κάνει ακριβώς το ίδιο πείραμα και να αποδείξει οτι ίσως τα αποτελέσματα είναι "μαγειρεμένα"...;;;

ΑΖΑΧ-ΧΑΖΑ μπορείς να μπεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Rupert Sheldrake (http://www.sheldrake.org) και να διαβάσεις την πλήρη μεθοδολογία των πειραμάτων του. Όσον αφορά το συγκεκριμένο πείραμα, θα γράψω εγώ στη συνέχεια ποια ακριβώς μεθοδολογία χρησιμοποίησε. Έτσι, θα μπορείς να βγάλεις κι εσύ κάποια συμπεράσματα για τον "κύριο Σελντρεικ", χωρίς να προβαίνεις σε υποθέσεις που υποτιμούν τα κίνητρα του και την επιστημονική του μεθοδολογία.

Η μεθοδολογία που ακολούθησε ο βιολόγος Rupert Sheldrake για τα πειράματα τηλεφωνικής τηλεπάθειας


"Παρακάτω θα παραθέσω έναν απλό τρόπο για πειράματα σχετικά με το φαινόμενο της τηλεπάθειας.

Στην πιο απλή εκδοχή του πειράματος, το υποκείμενο ονοματίζει 4 ανθρώπους, που πιστεύει πως είναι πιθανό να δεχτεί τηλεπαθητικά σήματα από αυτούς. Το υποκείμενο δίνει στον πειραματιστή τα ονόματα και τους τηλεφωνικούς αριθμούς αυτών των ανθρώπων και διερευνά ποιες ώρες θα μπορούν να είναι όλοι τους διαθέσιμοι για να λάβουν μέρος στις δοκιμές. Προφανώς αυτό το πείραμα πρέπει να πραγματοποιηθεί με τηλέφωνο που δεν έχει αναγνώριση κλήσης. Για τον λόγο αυτό, δε γίνεται με κινητά τηλέφωνα, εφόσον όλα τα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν αυτή τη λειτουργία.

15 λεπτά πριν από την ώρα που έχει επιλεχθεί για το τεστ, το υποκείμενο αναπαύεται διαβάζοντας κάποιο βιβλίο, ή απασχολείται με κάποια άλλη χαλαρωτική δραστηριότητα (όχι όμως βλέποντας τηλεόραση ή βίντεο, τα οποία μπορεί να τον αναστατώσουν). Στις βιντεοσκοπημένες δοκιμές, το υποκείμενο θα πρέπει να βρίσκεται μπροστά από την κάμερα, σε όλη τη διάρκεια της περιόδου του τεστ. Για παράδειγμα, εάν η ώρα που έχει οριστεί για το τεστ είναι 11.15, το υποκείμενο κάθεται μέσα στο οπτικό πεδίο της κάμερας από τις 11.00. Λίγο μετά τις 11.00 - ας πούμε στις 11.02, ο πειραματιστής ρίχνει ένα ζάρι για να επιλέξει έναν από τους τέσσερεις ανθρώπους που συμμετέχουν στο πείραμα. Κάθε ένας από αυτούς, έχει ένα νούμερο από το 1 έως το 4. (Εάν το ζάρι δείξει 5 ή 6, ρίχνεται ξανά, μέχρι να βγει κάποιος αριθμός από το 1 έως το 4). Ο πειραματιστής τηλεφωνεί στον άνθρωπο που επιλέχτηκε με τη βοήθεια του ζαριού και του ζητάει να καλέσει το υποκείμενο στις 11.15. Εάν οι υπόλοιποι τρεις που συμμετέχουν στο πείραμα, δεν έχουν νέα από τον πειραματιστή μέχρι τις 11.05, ξέρουν πως δε λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο τεστ.

Την καθορισμένη ώρα, το άτομο που επιλέχθηκε καλεί το υποκείμενο, αφού τον έχει σκεφτεί έντονα για 2 λεπτά πριν από το τηλεφώνημα. Όταν χτυπάει το τηλέφωνο στις 11.15, το υποκείμενο γνωρίζει πως τον καλεί ένας από τους τέσσερεις πιθανούς ανθρώπους που συμμετέχουν στο πείραμα και πρέπει να μαντέψει ποιος από αυτούς είναι, πριν σηκώσει το τηλέφωνο. Το υποκείμενο ανακοινώνει την εκτίμησή του στην κάμερα και μετά σηκώνει το τηλέφωνο λέγοντας "Γειά σου Χ", πριν το άλλο άτομο μιλήσει.

...

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει αυτό το πείραμα, είναι να βρίσκονται και οι τέσσερεις άνθρωποι που συμμετέχουν στο ίδιο μέρος, μαζί με τον πειραματιστή. Τότε, μπορούν όλοι μαζί να βιντεοσκοπούνται από μία κάμερα, ενώ το υποκείμενο που βρίσκεται σε άλλο μέρος, βιντεοσκοπείται από μία δεύτερη κάμερα που είναι συγχρονισμένη με την πρώτη. Όπως και στην προηγούμενη διαδικασία, ο πειραματιστής επιλέγει τυχαία για κάθε δοκιμή έναν από τους τέσσερεις συμμετέχοντες και ο άνθρωπος αυτός καλεί το υποκείμενο την καθορισμένη ώρα. Το να βρίσκονται και οι τέσσερεις συμμετέχοντες στον ίδιο χώρο, καθιστά δυνατή την αυστηρότερη παρακολούθησή τους, καθώς και την καταγραφή κάθε λεπτομέρειας του πειράματος σε βιντεοκασσέτα."


Rupert Sheldrake, http://www.sheldrake.org/experiments/telephone_experiment.html


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2006, 21:28:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
medtech:
quote:
Γιατι το πειραμα να μην εκτελεστει με ατομα που δεν τα ξερεις μια ζωη ωστε να γνωριζεις τις συνηθειες τους αλλα που συνομιλησες μαζι τους μολις λιγα λεπτα?(σε καθε δεκτη τηλεφωνηματων θα δωθει καταλογος με τα ονοματα τους και τις φωτογραφιες τους).Αυτο θα περιορισει την μολυνση του πειραματος απο τον παραγοντα "εχω γνωση των συνηθειων αυτων που συνηθως μου τηλεφωνουν".

Γιατί ο σκοπός του πειράματος είναι ο συγκεκριμένος: Να ελέγξει εάν υπάρχει το φαινόμενο της τηλεφωνικής τηλεπάθειας, μεταξύ ατόμων που γνωρίζονται μεταξύ τους.
Φαντάζομαι όμως, πως και με την περιγραφή της μεθοδολογίας του πειράματος που παρέθεσα πιο πάνω, δεν τίθεται θέμα περί συνηθειών των ανθρώπων αυτών. Εφόσον η ώρα κλήσης είναι καθορισμένη, δεν παρεμβάλλεται ο προσωπικός παράγοντας.

Πάντως medtech, τα πειράματα που κάνει ο Rupert Sheldrake για την τηλεπάθεια, εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της θεωρίας του για τα μορφογενετικά πεδία. Οπότε στο πλαίσιο αυτό, είναι λογικό να ελέγχει πειραματικά τις νοητικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ ατόμων, που μπορεί να συνδέονται με ένα τέτοιο πεδίο, λόγω συγγένειας ή φιλίας.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/09/2006, 15:41:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


Dying_Incubus

Νομίζω πως λιγότερο ή περισσότερο έχει τύχει σε όλους μας να έχουμε μια διαίσθηση για το ποιός μπορεί να μας καλεί στο τηλέφωνο.
Από την άλλη, αυτό που μου έχει τύχει με κάποια άτομα (όχι πολλά) είναι να με καλούν ενώ τα σκέφτομαι έντονα.
Άτομα με τα οποία έχω να μιλήσω κάμποσο καιρό ορισμένες φορές και σκέφτομαι τι να κάνουν και να θέλω να τους τηλεφωνήσω, μπορεί να με πάρουν εκείνοι μέσα στα επόμενα λεπτά.

Να το πω σύμπτωση ή όχι?

stanfromgreece

φίλοι μου
γιατί επικεντρονόμαστε στο θέμα του τηλεφώνου μόνο? Πιστεύω,σε πολλούς θα έχει γίνει αυτό, να σκεφτόμαστε πχ κάποιον που έχουμε να τον δούμε καιρό,και ξαφνικά να τον συναντάμε στον δρόμο (εχτές έγινε αυτό!), ή να μας χτυπάει το κουδούνι στην πόρτα! Επίσης μου έχει συμβεί ένα άλλο πραγματικά πάρα πολύ παράξενο: Δουλεύω στο service μιας εταιρείας Η/Υ.Μία μέρα μίλαγα σε έναν συνάδελφό μου για την παλιά μου δουλειά και 2 συνάδερφους που είχα εκεί (πρίν 12 χρόνια!). Εκείνη την ημέρα παρέλαβα για έλεγχο 2 μηχανήματα που ήταν αυτών των 2 μου παλιών συνάδελφων που είχα να τους δω τον ένα 12 χρόνια και τον άλλο 8!!! Παρεπιπτόντως ούτε στο τηλ. δεν είχαμε μιλήσει από τότε! Δεν είναι περίεργο???


stanfromgreece

Σίγουρα όμως, μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές, (ενώ συνήθως με καλούν για απλά προβληματάκια) να χτυπήσει το τηλέφωνο, και αμέσως να αισθανθώ ένα κακό προαίσθημα! Οποτε μου συμβαίνει αυτό, πάντα τυχαίνω σε πελάτη που είναι αρπαγμένος με τον υπολογιστή του, και θέλει να ξεσπάσει στους τεχνικούς της εταιρείας με φωνές και βρισίδια! Εχει αισθανθεί κάποιος κάτι παρόμοιο? Δηλαδή όταν χτυπήσει το τηλέφωνο, να αισθάνεται πριν απαντήσει, ότι δεν είναι για κάτι καλο?
Ευχαριστώ
Σταμάτης

A. Kircher

Για την τηλεφωνική τηλεπάθεια δεν ξέρω.....

Έχει συμβεί και σε μένα όπως και σε τόσους άλλους αλλά το ζητούμενο είναι που σταματάει η σύμπτωση και που αρχίζει η τηλεπαθητική επαφή.

Υπάρχει όμως ένα λεγόμενο του Σέλντρεικ που μου άρεσε πολύ. Λέει λοιπόν:

"Ο Καρτέσιος πίστευε ότι το μόνο είδος μυαλού είναι το συνειδητό μυαλό. Μετά ο Φρόυντ ανακάλυψε το υποσυνείδητο. Κατόπιν ο Γιούνγκ είπε πως δεν υπάρχει μόνο το προσωπικό ασυνείδητο αλλά και το ομαδικό ασυνείδητο.
Η μορφική αντήχηση μας δείχνει ότι οι ίδιες οι ψυχές μας είναι συνδεδεμένες με αυτές των άλλων και προσδεμένες με τον κόσμο γύρω μας."

Η Μορφική Αντήχηση είναι ο όρος που χρησιμοποιεί ο Σέλντρεικ για τους μυστηριώδεις τηλεπαθητικού τύπου δεσμούς των οργανισμών και τις συλλογικές μνήμες των ειδών.

Το αν μπορεί να αποδεικτεί επιστημονικά κάτι τέτοιο προσωπικά αμφιβάλω.

Θετω όμως το ερώτημα. Ακόμα κι όταν κάτι δεν αποδεικνύεται επιστημονικά παύει να έχει αξία;

johnniebegood

δεν πιστευω στις συμπτωσεις...


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2006, 02:45:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εκτός από το φαινόμενο της πρόβλεψης του ατόμου που μας καλεί στο τηλέφωνο, υπάρχει και το φαινόμενο της πρόγνωσης του κουδουνίσματος του τηλεφώνου. Έχει συμβεί σε κάποιον από εσάς; Σε μένα πολλές φορές. Δηλαδή είναι σαν να ακους το τηλέφωνο να χτυπάει, δευτερόλεπτα όμως πριν χτυπήσει πραγματικά.

Καταπληκτική είναι επίσης η ερμηνεία της Αμαλίας σχετικά με τη "χροιά - συναίσθηση" του ήχου. Είναι λες και έχει χίλιες απόκρυφες ιδιότητες ένα απλό και συγκεκριμένο κουδούνισμα, σαν να μεταφέρονται μαζί με τον ήχο και πολλά άλλα δεδομένα.

Δεν αποκλείω την πιθανότητα να είναι ψυχολογικό, χρειάζονται και άλλα πειράματα ακόμα για να θεμελιωθεί, αν και πρέπει κάθε μα κάθε φορά να λέμε ότι τα μεταφυσικά φαινόμενα επηρεάζονται από αστάθμητους (γνωστούς και άγνωστους) παράγοντες και είναι αδύνατο να επιτυγχάνουμε σε κάθε πείραμα το ίδιο αποτέλεσμα.


«Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της». "Nicola Tesla"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1699219
Maintained by Digital Alchemy