ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Τι θα μάθουμε απόψε από τη διάσκεψη της NASA;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2010, 14:00:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
zip:

amalia, ξέρεις τι ταλαιπώρια τράβηξε αυτό το βακτήριο στα εργαστήρια της NASA μέχρι να μετατρέψει τον φώσφορο σε αρσενικό ;



Είδες λοιπόν;
Ακραίες συνθήκες!!
extremophiles - όνομα και πράγμα...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

LordThomas
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
495 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2010, 14:04:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους LordThomas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η Γη είναι το μοναδικό μέρος στο σύμπαν που είναι γνωστό ότι φιλοξενεί ζωή.

Πραγματικα πιστευεις ακομα αυτο το πραγμα;Ακομα και επιστημονικως ειναι ατοπο.


quote:
δεν μπορεί να σου πουν αμέσως οτι υπάρχει "δάσος" αγνοώντας την ύπαρξη "δέντρων"

δηλαδη να πουμε οτι μετα απο τοσες δεκαετιες ερευνων το μοναδικο δεντρο ειναι αυτος ο μικροοργανισμος.Δηλαδη μεχρι να φτασουμε σε πολυκυτταρους φαντασου ε; κατα το 3049 λεω εγω τωρα θα πουνε οποιοι ζουν ακομα βρηκαμε πολυκυτταρο οργανισμο.Καλα δεν περιμενα απο την τηλεοραση να μαθω την αληθεια αλλα ενταξει μη μας λενε και χαζους μπροστα στη μουρη μας...

Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2010, 14:05:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εμ, το ριμάξαν το καημένο ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2010, 14:10:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η Γη είναι το μοναδικό μέρος στο σύμπαν που είναι γνωστό ότι φιλοξενεί ζωή.

Ξέρεις ... τώρα θα λέμε "εξαρτάται τι εννοείς ζωή", κάπως έτσι ...

'Ανευ πλάκας, η είδηση αυτή "ανοίγει" λίγο περισσότερο το νου μας. Όσο σκέφτομαι ρε παιδί μου την αποστολή στον Άρη - τζάααααμπα κόπος - Άντε τώρα ... ξανά μανά από την αρχή ...

Edited by - zip on 03/12/2010 14:16:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2010, 14:16:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
zip:

amalia, ξέρεις τι ταλαιπώρια τράβηξε αυτό το βακτήριο στα εργαστήρια της NASA μέχρι να μετατρέψει τον φώσφορο σε αρσενικό ; Η σημαντικότητα της είδησης είναι πολύ μεγάλη, κανένας δεν αντιλέγει σ' αυτό, αλλά όποιος έχει μπει έστω και μία φορά σε ερευνητικό εργαστήριο, εξακολουθεί να είναι πολύ πολύ επιφυλακτικός. Θέλω να πω δηλ. για να μπορέσει να επιζήσει αυτό το βακτήριο, πέρασε τα πάθη του Jesus σε συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν.


Πέρα από την πλάκα για τις ακραίες συνθήκες.
Απ' ότι κατάλαβα από την είδηση, το βακτήριο δεν αντικατέστησε τη φωσφορική με αρσενική ρίζα κάτω από εργαστηριακές συνθήκες, αλλά μελετήθηκε η ιδιότητά του αυτή που αποτελεί πιθανόν αποτέλεσμα προσαρμογής σε ένα ασυνήθιστο περιβάλλον. Με άλλα λόγια, το όλο συμβάν δεν έγινε σε εργαστήριο - αν και συμφωνώ στις ακραίες συνθήκες που μπορεί να υπάρχουν και εκεί


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2010, 14:19:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
amalia

Απ' ότι κατάλαβα από την είδηση, το βακτήριο δεν αντικατέστησε τη φωσφορική με αρσενική ρίζα κάτω από εργαστηριακές συνθήκες, αλλά μελετήθηκε η ιδιότητά του αυτή που αποτελεί πιθανόν αποτέλεσμα προσαρμογής σε ένα ασυνήθιστο περιβάλλον.


Ε, και μ' αυτό ... τα είπες όλα ! Ακριβώς ... αποτέλεσμα προσαρμογής. Άντε πάλι ο Δαρβίνος ...

Edited by - zip on 03/12/2010 14:24:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2010, 14:21:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
LordThomas
quote:
Η Γη είναι το μοναδικό μέρος στο σύμπαν που είναι γνωστό ότι φιλοξενεί ζωή.

Πραγματικα πιστευεις ακομα αυτο το πραγμα;Ακομα και επιστημονικως ειναι ατοπο.



Η δήλωση για τη Γη αποτελεί μετάφραση από τη wikipedia (όπως έγραψα και στο μήνυμα) και όχι προσωπική μου πεποίθηση.

Αν θες όμως την προσωπική μου άποψη σχετικά με τη δήλωση αυτή, να σου πω:
Αν δε γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή κάποιο άλλο μέρος στο σύμπαν που να φιλοξενεί ζωή, τότε η δήλωση ευσταθεί. Εάν γνωρίζουμε, τότε είναι λανθασμένη.
Γνωρίζουμε;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2010, 14:33:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
amalia

Αν δε γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή κάποιο άλλο μέρος στο σύμπαν που να φιλοξενεί ζωή, τότε η δήλωση ευσταθεί. Εάν γνωρίζουμε, τότε είναι λανθασμένη. Γνωρίζουμε;


Σωστό. Έτσι είναι. Το σωστό να λέγεται ...

Διαβάζω κάτι δημοσιεύματα με τίτλους του τύπου "H NASA ανακάλυψε εξωγήινη μορφή ζωής ... στη Γη!" ή "Βρέθηκαν εξωγήινες μορφές ζωής ... στον πάτο μιας λίμνης" και όντως δηλ. το πράγμα έχει και το κωμικό του από την άποψη πως κάτι που το βρίσκεις στη Γη, ε, δεν είναι εξωγήινο, όπως και να το κάνεις ... Εκτός άμα πεις ότι ήρθε από το διάστημα δηλ. Ε, 'ντάξει, και οι Πυραμίδες εξωγήινες είναι γιατί κάποιοι λένε πως ήρθαν εξωγήινοι και τις φτιάξανε ... τι ψάχνεις ... ;

Εμένα με παραξενεύει - πέραν, 'ντάξει, της χρονικής στιγμής που επέλεξαν να κάνουν αυτή την ανακοίνωση και του γεγονότος πως αναζητούν money - το γεγονός πως θα μπορούσαν κάλλιστα να έβγαιναν και να έλεγαν : "Ξέρετε, μέχρι τώρα νομίζαμε πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει ζωή σε τέτοιες συνθήκες. Βρήκαμε όμως ένα βακτήριο που ζει, οπότε αναθεωρούμε και ανασκευάζουμε τα όσα πιστεύαμε ως τώρα". Δηλ. μια πιο ήπια ρε παιδί μου ανακοίνωση. Άλλωστε τέτοιες αναθεωρήσεις γίνονται καθημερινά στα εργαστήρια και πάντα μια νέα ανακάλυψη μας αναγκάζει να ανασκευάσουμε παλιότερες πεποιθήσεις μας ή να θέσουμε τις έρευνές μας σε άλλες βάσεις. Δηλ. τόσο τρομερό ήταν αυτό ώστε να προκληθεί τέτοιος ντόρος ;

Γι' αυτό λέω ... είμαι επιφυλακτικός ... πολύ επιφυλακτικός ...

Παρεπιπτόντως, το wikileaks σήμερα είναι > www.wikileaks.ch, - το .org χαιρετίσματα - ένω οι Τούρκοι εμπλέκουν Έλληνες φοιτητές στην διαρροή εγγράφων ...


Edited by - zip on 03/12/2010 14:59:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2010, 16:20:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι λογικό οι δημοσιογράφοι (=άσχετοι με το αντικείμενο και πολλές φορές με ασήμαντες "σπουδές") στην προσπάθειά τους να γράψουν εντυπωσιακούς τίτλους να τραβάνε τα γεγονότα και τις έννοιες.


Το βακτήριο δεν είναι εξωγήινο αλλά γήινο με ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι είναι εξωγήινο (λάθος το αντιλήφθηκε φίλε Αιθεροβάμων!).Η διαφορά του από την υπόλοιπη ζωή στη γη μας δείχνει ότι η ζωή παρουσιάζει τεράστια ποικιλία και προσαρμοστικότητα. Το πιο σημαντικό είναι ότι διευρύνει το παράθυρο πιθανοτήτων του πώς προέκυψε η ζωή στη γη αλλά και αυξάνει τον αριθμό των πλανητών που θα μπορούσε να προκύψει ζωή(ή που έχει προκύψει ήδη).


Πχ μέχρι τώρα ψάχναμε πλανήτες που να έχουν στην ατμόσφαιρά/επιφάνειά τους τις γνωστές δομικές μονάδες της ζωής. Τώρα θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και άλλους που είχαμε απορρίψει...

Πραγματικά η φύση ποτέ δεν παύει να μας εκπλήσσει. Πάνω που έχουμε θεμελιώσει τη γνώση έρχεται η ώρα να την τροποποιήσουμε!


Όσο για το ποιος πλανήτης...όντως ΜΟΝΟ η γη διαπιστωμένα φιλοξενεί ζωή, μέχρι τώρα... Αλλά όπως βλέπετε τα πλαίσια της αναζήτησης μας ήταν περισσότερο στενά από όσο θα έπρεπε.

Ξαναλέω, το ζουμί για μένα είναι ότι τελικά ΔΕΝ είναι η γη που "φτιάχτηκε" κατάλληλη για να φιλοξενήσει ζωή, αλλά η ζωή που προσαρμόστηκε στο περιβάλλον της γης!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zephyr
Μέλος 2ης Βαθμίδας


252 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2010, 19:33:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεγάλη ανακάλυψη έκανε η ΝΑΣΑ ...
Η ουσία είναι ότι διέρρευσε πως τα παλικάρια της ΝΑΣΑ ανακάλυψαν κάτι μεταξύ alien και predator, το κοινό τσίμπησε, η ΝΑΣΑ κέρδισε προβολή και ίσως κάποια υπερπολύτιμα χρηματικά κεφάλαια και... end of story. Δεν αποκλείεται να το είχαν στο "συρτάρι" χρόνια ολόκληρα και να το ανέσυραν τώρα που έπεσε οικονομική κρίση!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

LordThomas
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
495 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2010, 20:02:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους LordThomas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και εδώ θα ρωτήσω γιατί δεν έγινε κάτι αντίστοιχο το 2006 με την ανακάλυψη του γονιδίου HAR1 που μας διαχωρίζει από κάθε άλλο θηλαστικό και πλάσμα πάνω στον πλανήτη και που δεν έχει εντοπιστεί σε κανένα άλλο πλάσμα ή φυτό του πλανήτη μας.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2441984/
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_accelerated_regions

Και ειδικά όταν όχι κάποιος τυχαίος αλλά ο Francis Crick
http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Crick
αναφέρει απόλυτα σίγουρος ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήθηκε μέσω εξέλιξης.

quote:
Francis Crick believed that human genes could not have evolved by chance, emphasising the complicated nature of DNA, he gave this analogy: “You would be more likely to assemble a fully functioning and flying jumbo jet by passing a hurricane through a junk yard than you would be to assemble the DNA molecule by chance. In any kind of primeval soup in 5 or 600 million years, it’s just not possible.” Crick didn’t feel in that period of roughly 600 million years from the formation of the planet down to the time when the planet could support life that there was enough time for DNA to form ‘by accident’.

Και φυσικά μην αναφέρουμε χιλιάδες ευρύματα σε απομεινάρια αρχαίων πολιτισμών που μας φανερώνουν κατάμουτρα την παρουσία εξωγήινων όντων.
Βέβαια στο τέλος δεν θα ξέρουμε ποιός είναι τελικά εξωγήινος.
Πόσα βιβλία με μαρτυρίες και καταγραφές δεν κάηκαν κατα τον μεσαίωνα και χαρακτηρίστηκαν απόκρυφα και θαφτηκαν.
Όποιος αναζητάει την Αλήθεια όχι την επιφανειακή αλλά σε βάθος ΑΛΗΘΕΙΑ ερευνάει κάθε πληροφορία και δεν καταπίνει αμάσητα κάποιες πληροφορίες επειδή φαίνονται νόστιμες.

Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2010, 20:23:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
zip - Απεστάλη: 03/12/2010, 13:49:50:
Βρήκε κανείς το paper από το Science μήπως ;

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι πιάνει κάποιους ανθρώπους με τις εύκολες και ανέξοδες λύσεις...
Προσωπικά δυσκολεύομαι έστω και να το διανοηθώ!

Η ενδεδειγμένη λύση είναι να αγοράσει το κυρίως άρθρο από το ίδιο το περιοδικό Science στην τιμή των 15 δολαρίων, η οποία είναι και αρκετά "λογική" σε σχέση με άλλες που κυκλοφορούν στην πιάτσα των επιστημονικών άρθρων:
"A Bacterium That Can Grow by Using Arsenic Instead of Phosphorus"
Πρόσβαση για την αγορά του άρθρου υπάρχει από τον σύνδεσμο "Full Text(PDF)".
Δωρεάν παρέχεται συμπληρωματικό υλικό που αφορά τεχνικές και επιστημονικές λεπτομέρειες που αφορούν στη μεθοδολογία:
Supporting Online Material

Μπορεί βέβαια κάποιος να ελέγξει στην πράξη την θεωρία της "αντικατάστασης" της Wolfe-Simon, ειδικά για την εναλλαγή των 15 δολαρίων με 15 δευτερόλεπτα...

Πρόταση διερεύνησης θα μπορούσε να είναι:
- επίσκεψη στον "θείο Google"
- ερώτηση για ' Full text PDF of "A Bacterium That Can Grow by Using Arsenic Instead of Phosphorus" by Wolfe-Simon et. al. '
- έλεγχος για το αν εμφανίζεται ο "μεταβολίτης" reddit ο οποίος και επιβεβαιώνει την επιτυχία του ερευνητή!



Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2010, 09:40:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κανονικά το esoterica.gr, θα έπρεπε να δίνει δώρο ετήσια συνδρομή στο Science admin ...

Thanks! ( **w.wikiupload.com/Wr7K5HmE )

"Here we describe a bacterium, strain GFAJ-1 of the Halomonadaceae, isolated from Mono Lake, CA, which substitutes arsenic for phosphorus to sustain its growth."

Την καλημέρα μου ...

Edited by - zip on 04/12/2010 09:52:06

_____________________________________________________
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

5/12/2010
_____________________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2010, 10:49:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και το άρθρο καταλήγει : "We report the discovery of an unusual microbe, strain GFAJ-1, that exceptionally can vary the elemental composition of its basic biomolecules by substituting As for P. How arsenic insinuates itself into the structure of biomolecules is unclear, and the mechanisms by which such molecules operate are unknown."

"Αναφέρουμε την ανακάλυψη ενός ασυνήθιστου μικροβίου, του στελέχους GFAJ-1, του οποίου η στοιχειακή του σύνθεση μπορεί κατ' εξαίρεση να ποικίλλει από την βασική βιο-μοριακή, αντικαθιστώντας τον Φώσφορο με Αρσενικό. Το πως το Αρσενικό υποδηλώνεται [υποδηλώνει την ύπαρξή του εννοεί] στην δομή των βιο-μορίων είναι ασαφές, και οι μηχανισμοί με τους οποίους λειτουργούν τέτοια μόρια είναι άγνωστοι".

Ούτε εξωγήινο, ούτε παπαρο - γήινο. Ένα ασυνήθιστο μικρόβιο. Είναι μια ανακάλυψη σημαντική. Αν δεν έπαιρνε τέτοια δημοσιότητα, δεν θα την ήξερε κανένας! Απολύτως κανένας, πέραν αυτής της ερευνητικής ομάδας δηλ. Θα ήταν ακόμη ένα paper στο Science. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Οι Αμερικάνοι κατάφεραν για άλλη μια φορά να στρέψουν την προσοχή του κόσμου εκεί που αυτοί ήθελαν. Το wikileaks όμως συνεχίζει τα δημοσιεύματά του ...

Ένα ερώτημα που μπορεί κάποιος να έχει, είναι : Αν η Felisa Wolfe-Simon ΔΕΝ ήταν ερευνητικό στέλεχος της NASA, αλλά ήταν ερευνητικό στέλεχος π.χ της British Pertoleum, τι θα συνέβαινε ;" Έτσι και απαντήσετε, θα σας δώσω εγώ δώρο την ετήσια συνδρομή στο Science ...


Edited by - zip on 04/12/2010 11:29:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2010, 01:35:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
zip έκανα επέμβαση (απενεργοποίηση) στο link που έβαλες στο μήνυμά σου (Απεστάλη: 04/12/2010, 09:40:00) ώστε να μη βγαίνει αυτόματα, για ευνόητους λόγους.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2010, 10:36:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ok, no problem ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


336 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2017, 22:29:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


Η NASA ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου και η... φημολογία οργιάζει

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΕΣ

Έχουμε και πάλι φρέσκα νέα παιδιά! Εδώ:http://www.ethnos.gr/epistimi/arthro/h_nasa_anakoinose_synenteuksi_typou_kai_i_fimologia_orgiazei-64986392/
Προσωπικά, δεν μπορώ να καταλήξω στο "τι είδους σπουδαίες αποκαλύψεις" θα ανακοινώσει μεθαύριο η ΝΑΣΑ σχετικά με τους εξωπλανήτες, αλλά όποιος υποψιάζεται κάτι μπορεί να στοιχηματίσει!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3625 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2017, 12:36:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κράτα μικρο καλάθι,
το πιο πιθανό είναι να "επισημοποιήσουν" κάτι που είναι γνωστό χρόνια τώρα (εύρεση αδερφών πλανητών)
Πρέπει κι αυτοί να κάνουν εντύπωση στον νεο πρόεδρο
γιατί τα κονδύλια της NASA είναι σε ιστορικά χαμηλά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


336 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2017, 18:19:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Τώρα βέβαια, η εμπειρία μας από τις αποκαλύψεις της ΝΑΣΑ (και έχεις δίκιο σ΄αυτό) έχει αποδείξει ότι δεν πρέπει να αναμένουμε κάτι που θα μας σοκάρει.
Τον πρόεδρο (πρόεδρος που λέει ο λόγος δηλαδή) ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να τον εντυπωσιάσουν. Αυτό πια είναι οφθαλμοφανές.
Ξέρουν πως δεν πρόκειται να εντυπωσιάσουν έναν παππούλη, που παριστάνει τον πρόεδρο ασκώντας πολιτική καφενείου (γιατί μέχρι εκεί καταλαβαίνει την πολιτική) κι αυτά περί ΝΑΣΑ και εξωπλανήτες είναι εκ των πραγμάτων ψιλά γράμματα γι αυτόν.
Μιλάμε για ξεπέρασμένο παλιομοδίτικο θέατρο, ανθρώπου, με περιορισμένη ευφυΐα και αντίληψη.
Ο τρόπος που μιλάει, η αφέλειά του να αντιληφθεί και τα στοιχειώδη, αυτό, που ότι θυμάται χαίρεται, το σούφρωμα των χειλιών του, τα θεατρινίστικα σχήματα και κουνήματα με τα δάχτυλα των χεριών του, όλο αυτό το φθηνό και παλιομοδίτικο θέατρο που συνηθίζουν και οι Ταλιμπάν, επιχειρώντας τελικά, με έναν τόσο αστείο και παιδιάστικο τρόπο να πείσει τους αφελείς ότι τάχα, δεν είναι "νούμερο".
https://youtu.be/q7bwMkMQDCA

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
583 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2017, 18:47:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν κάτι επρόκειτο να σοκάρει, πολύ απλά δεν θα έβγαινε καμιά ανακοίνωση για αυτό.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3118 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2017, 21:25:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σοκ θα ήταν ανακοίνωση πως βρήκαν τον τρόπο να πάμε σε κάποιον εξωπλανήτη, όχι ότι αυτός ή αυτοί υπάρχουν. Ε, και;

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


336 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2017, 22:13:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Αν κάτι επρόκειτο να σοκάρει, πολύ απλά δεν θα έβγαινε καμιά ανακοίνωση για αυτό.

Η λέξη που χρησιμοποίησα, πράγματι, δικαιολογεί τα σχόλια που έγιναν.
Τώρα προκύπτει το ερώτημα "τι αποτελεί σοκαριστική είδηση και γιατί δεν πρέπει να σοκαριστούν οι μάζες".
Εγώ πάντως, εκτιμώ ότι οι πραγματικά σοκαριστικές ειδήσεις επιδρούν αντίθετα στην ψυχολογία των ανθρώπων και δεν μπορούν να κρατηθούν μυστικές. Ακόμη κι όταν υπάρχει σοβαρός λόγος.
Είμαι ακόμη της άποψης (μπαίνοντας στα όρια της φαντασίας και καθαρά υποθετικά) πως αν υπήρχαν βάσιμα στοιχεία για μια δίδυμη γη (με ωκεανούς, ατμόσφαιρα, κλπ...) και γι αυτό φιλόξενη σε μορφές ζωής όπως τις ξέρουμε στη Γη, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να το ανακοινώσουν.
Επί της ουσίας θα ήταν μια "σοκαριστική" είδηση, αλλά δεν βλέπω τον λόγο που θα πρέπει να κρατήσουν ένα τέτοιο γεγονός επτασφράγιστο μυστικό.
Έχουμε επίσης εθιστεί στις θεωρίες συνωμοσίας, πως δήθεν κάποιοι μας αποκρύπτουν κάποιες μεγάλες αλήθειες, αλλά σχεδόν πάντα δεν υπάρχει ούτε κάποιος σοβαρός λόγος, ούτε κάποια λογική εξήγηση πίσω από αυτές, ώστε να δικαιολογεί την ύπαρξή τους.
quote:
Σοκ θα ήταν ανακοίνωση πως βρήκαν τον τρόπο να πάμε σε κάποιον εξωπλανήτη, όχι ότι αυτός ή αυτοί υπάρχουν. Ε, και;

Νομίζω ότι και σ΄αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει κάποιος λόγος να κρατηθεί η πληροφορία μυστική.
Κατ΄ εμέ πάντως, σοκ θα ήταν να μας παρουσιάσουν έναν νοήμων εξωγήινο, έστω σαν τον Τραμπ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2017, 23:45:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Πείτε μου τη γνώμη σας για τα παρακάτω:


https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/1766
https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/1802Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
583 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2017, 00:13:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Έχουμε επίσης εθιστεί στις θεωρίες συνωμοσίας, πως δήθεν κάποιοι μας αποκρύπτουν κάποιες μεγάλες αλήθειες, αλλά σχεδόν πάντα δεν υπάρχει ούτε κάποιος σοβαρός λόγος, ούτε κάποια λογική εξήγηση πίσω από αυτές, ώστε να δικαιολογεί την ύπαρξή τους.

Αυτή ακριβώς είναι η επιτυχία κάθε σωστής "απόκρυψης" να μην πιστεύεις ότι υπάρχει και ότι γίνεται. Αν περίμενες να έχεις αποδείξεις και γνώσεις για κάτι τέτοιο τότε τι σόι απόκρυψη θα ήταν ακριβώς?
Τώρα για λογική εξήγηση που δεν υπάρχει για τους λόγους που θα μπορούσαν οι απο πάνω να σου αποκρύψουν πράγματα... θέλω να πιστεύω πως κάνεις πλάκα.. θα μπορούσε κάποιος να γεμίσει τόμους με λογικές εξηγήσεις και σοβαρούς λόγους στο γιατί κάποιοι θα ήθελαν ή και θα έπρεπε ανάλογα την περίπτωση, να σου αποκρύψουν κάτι.
Είπαμε παιδιά άλλο η άκρατη συνωμοσιολογία άλλο όμως και το άλλο άκρο και το να απορρίπτουμε την κοινή λογική. Η αποστροφή μας στην συνωμοσιολογία δεν πρέπει να μας ωθεί στο να κλείνουμε τα μάτια στο λογικό και στο αποδεδειγμένο, γιατί ενώ έχουμε ήδη μάθει 10δες φορές στην ιστορία για πράγματα που κρύφτηκαν απο εμάς για το καλό μας ή για το "καλό" μας και τα μαθαίνουμε μετά απο χρόνια ή 10ετίες, δεν επιτρέπεται να απορούμε με ποια λογική κάποιος θα μας έκρυβε κάτι όταν αυτό έχει γίνει, γίνεται και θα γίνεται συνεχώς.

Για να πάμε στο θέμα και να γίνω πιο κατανοητός πάντως, εγώ αν μάθαινα πχ ότι στο κοντινότερο άστρο υπάρχει πλανήτης που κατοικείται απο ένα ανεπτυγμένο ον, εγώ δεν θα στο έλεγα.. τουλάχιστον όχι πριν είμαι σίγουρος ότι και εσύ είσαι έτοιμος να το μάθεις και εκείνα τα όντα είναι ειρηνικά και ικανά να τα αποδεχτείς. Ακόμα και για πιο απλά πράγματα και ανακαλύψεις που θα είχαν όμως δυνητικά επικίνδυνες προεκτάσεις, θα το σκεφτόμουν διπλά πριν στα πω.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
583 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2017, 00:17:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Πείτε μου τη γνώμη σας για τα παρακάτω:


https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/1766
https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/1802


Τα wikileaks δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σύμφωνα με τον Συνοδινό (έτσι για να τον πειράξω λίγο) .. αφού δεν υπάρχει κάποια λογική και σιβαρός λόγος να μας κρύψει κάποιος κάτι, γιατί να χρειαζόμαστε τα wikileaks :P Τα ξέρουμε ήδη όλα οπότε μην δίνεις σημασίαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2017, 01:11:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χοχο...

Ετοιμάστε τα αλεξίπτωτά σας!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Συνοδινός.1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


336 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2017, 01:41:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επειδή τα Αγγλικά μου δεν με βοηθούν να καταλάβω αυτά που παρέθεσε ο Κοστ, δεν μπορώ να έχω άποψη.
quote:
Για να πάμε στο θέμα και να γίνω πιο κατανοητός πάντως, εγώ αν μάθαινα πχ ότι στο κοντινότερο άστρο υπάρχει πλανήτης που κατοικείται απο ένα ανεπτυγμένο ον, εγώ δεν θα στο έλεγα.. τουλάχιστον όχι πριν είμαι σίγουρος ότι και εσύ είσαι έτοιμος να το μάθεις...

Τέτοιους είδους σοκαριστικές πληροφορίες (αν εξαιρέσεις τους φονταμενταλιστές του Ισλάμ και μερικούς παλαβούς που κανείς δεν δίνει δεκάρα για το πως θα αισθανθούν αυτοί) όλος ο κόσμος θα ήταν μάλλον ενθουσιασμένος. Θα ήταν μια είδηση που μόνο προς το καλύτερο θα άλλαζε τον κόσμο μας, αν τελικά τον άλλαζε.
Κανείς άνθρωπος δεν θα ήθελε να του κρύψουν μια τέτοια εντυπωσιακή πληροφορία. Και στο κάτω κάτω, αν αυτή είναι η αποδεδειγμένη πραγματικότητα, κάθε άνθρωπος πολύ εύκολα θα συμβιβαστεί με αυτή.
Αν και το πιο πιθανό θα ήταν, να βγουν οι φονταμενταλιστές του Ισλάμ και κάποιες αδελφές δυνάμεις και να μιλούν για ψέματα της επιστήμης και για μεγάλη συνωμοσία της ΝΑΣΑ εις βάρος της θρησκείας. Όπως συνήθως συμβαίνει, δηλαδή.
quote:
και εκείνα τα όντα είναι ειρηνικά και ικανά να τα αποδεχτείς.

Αν τα όντα αυτά δεν είναι ειρηνικά αυτό θα σήμαινε ότι ήδη βρίσκονται εδώ ή σύντομα θα είναι εδώ ή βρίσκονται πολύ μακριά μας γιατί δεν έχουν εξελιχθεί περισσότερο από εμάς και δεν συνιστούν απειλή.
Η απόκρυψη της αλήθειας δεν βλέπω σε αυτή την περίπτωση τι εξυπηρετεί.
Εγώ θα έλεγα το αντίθετο, ότι τους εξωγήινους (και κυρίως τους κακούς εξωγήινους) θα έπρεπε να τους εφεύρουμε (για να θυμηθώ και τον Χόκινγκ) μπας και συνετιστούν οι κακοί γήινοι που χτυπούν με μανία τα τύμπανα του πολέμου και ενωθούν απέναντι στην μεγάλη κοινή εξωγήινοι απειλή.
Από την άλλη όμως, ένα τέτοιο ψέμα, όπως κάθε ψέμα, δεν θα άντεχε πολύ και η ζημιά, ως συνήθως, θα είναι μεγαλύτερη από τα προσωρινά οφέλη που θα εξυπηρετούσε.

quote:
Αυτή ακριβώς είναι η επιτυχία κάθε σωστής "απόκρυψης" να μην πιστεύεις ότι υπάρχει και ότι γίνεται. Αν περίμενες να έχεις αποδείξεις και γνώσεις για κάτι τέτοιο τότε τι σόι απόκρυψη θα ήταν ακριβώς?
Τώρα για λογική εξήγηση που δεν υπάρχει για τους λόγους που θα μπορούσαν οι απο πάνω να σου αποκρύψουν πράγματα... θέλω να πιστεύω πως κάνεις πλάκα.. θα μπορούσε κάποιος να γεμίσει τόμους με λογικές εξηγήσεις και σοβαρούς λόγους στο γιατί κάποιοι θα ήθελαν ή και θα έπρεπε ανάλογα την περίπτωση, να σου αποκρύψουν κάτι.
Είπαμε παιδιά άλλο η άκρατη συνωμοσιολογία άλλο όμως και το άλλο άκρο και το να απορρίπτουμε την κοινή λογική. Η αποστροφή μας στην συνωμοσιολογία δεν πρέπει να μας ωθεί στο να κλείνουμε τα μάτια στο λογικό και στο αποδεδειγμένο, γιατί ενώ έχουμε ήδη μάθει 10δες φορές στην ιστορία για πράγματα που κρύφτηκαν απο εμάς για το καλό μας ή για το "καλό" μας και τα μαθαίνουμε μετά απο χρόνια ή 10ετίες, δεν επιτρέπεται να απορούμε με ποια λογική κάποιος θα μας έκρυβε κάτι όταν αυτό έχει γίνει, γίνεται και θα γίνεται συνεχώς.

Τα παραπάνω είναι πολύ γενικευμένα και θα αποφύγω να τα σχολιάσω γιατί φοβάμαι ότι θα φλυαρούμε ατελείωτα.
Τέλος πάντως, ο καθ΄ ένας έχει την άποψή του.


Edited by - Συνοδινός.1 on 22/02/2017 01:44:48Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
583 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2017, 11:57:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Χοχο...

Ετοιμάστε τα αλεξίπτωτά σας!


έρχομαι τα κάνω π.... και φεύγω αχαχαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3625 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2017, 16:15:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάλι αλεξίπτωτα ονειρεύεσαι γέροντα;
θα σε αγιοποιήσουμε στο τέλος... με τα αλεξίπτωτα ερμητικά κλειστά!

Κώστα, δε βλέπω τίποτα το "περίεργο"....
θα έπρεπε;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2017, 20:05:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Οκ, παραθέτω δύο μηνύματα του John Mitchell, του έκτου αστροναύτη που πάτησε στο φεγγάρι, προς τον John Podesta, πρώην υπευθύνου του γραφείου του Κλίντον στον Λευκό Οίκο και υπευθύνου της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρυ. H μετάφραση δική μου και συμπαθάτε τυχόν λαθάκια. Τα μηνύματα αυτά λοιπόν προέρχονται από τα περίφημα Podesta emails (https://en.wikipedia.org/wiki/Podesta_emails), 20.000 σελίδες email από τον gmail λογαριασμό του Podesta. Οι Αμερικάνικες αρχές καταλόγισαν το χακάρισμα του λογαριασμού στην ομάδα Fancy Bear, συσχετιζόμενη πιθανόν με τις Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ από εκεί πάρθηκαν και κοινοποιήθηκαν μέσω Wikileaks. Οι ειδικοί επί των cybersecurity θεωρούν ότι η πλειοψηφία των μηνυμάτων είναι απείραχτη ωστόσο δεν αποκλείουν το περιεχόμενο κάποιων να αλλοιώθηκε.


Τα μηνύματα που μάς ενδιαφέρουν εδώ είναι τα ακόλουθα.


18 Ιανουαρίου 2015


Αγαπητέ John, καθώς διάγουμε το 2015, κατανοώ ότι αποχωρείς από την Διοίκηση τον Φεβρουάριο. Είναι επείγον να συμφωνήσουμε σε ημερομηνία και ώρα συνάντησης για να συζητήσουμε περί Eπαφής (Disclosure, η λέξη φαίνεται να εννοεί την Επαφή με Εξωγήινη Νοημοσύνη) και Ενέργειας Μηδενικού Σημείου. Ο καθολικός συνάδελφός μου Terri Mansfield θα είναι επίσης παρών, για να μας ενημερώσει σχετικά με τη γνώση του Βατικανού περί Εξωγήινης Νοημοσύνης. Έτερος συνάδελφος δουλεύει τώρα σε μία νέα Διαστημική Συνθήκη, αναφερόμενος στην ανάμιξη Ρωσίας και Κίνας. Ωστόσο εξαιτίας της μεγάλης παρέμβασης στη Ρωσία στην Ουκρανία, θεωρώ ότι πρέπει να κυνηγήσουμε μία νέα οδό προς την ειρήνη στο διάστημα και της Ενέργειας Μηδενικού Σημείου στη Γη. Συναντήθηκα με μία παιδική φίλη του προέδρου Ομπάμα από τη Χονολουλού, την Αμερικανίδα πρεσβευτή Pamela Hamamoto, την 4η Ιουλίου στη Γενυεύη, όπου και της μίλησα συνοπτικά περί ΕΜΣ. Πιστεύω ότι μπορούμε να την θεωρήσουμε έμπιστη σχετικά με την παρουσίασή μας στον Ομπάμα. Εκτιμώ την βοήθεια του (της) Eryn στην συνεργασία του με τον Terri ώστε να κανονιστεί η συνάντησή μας.

Με εκτίμηση
Edgar D. Mitchell
ScD Chief Science Officer & Founder, Quantrek, αστρονάυτης του Apollo 14, ο έκτος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι


(Το μήνυμα ολοκληρώνεται με ένα υστερόγραφο όχι ιδιαίτερης σημασίας).

Δεύτερο μήνυμα του Μitchell προς τον Podesta.
18 Aυγούστου 2015.

Αγαπητέ John, καθώς ο Πόλεμος στο Διάστημα θερμαίνεται, πιστεύω καλό είναι να έχεις υπόψιν διάφορους παράγοντες καθώς κανονίζουμε την συνομιλία μας μέσω Skype. Να θυμάσαι, η μη-βίαιη Εξωγήινη Νοημοσύνη από το γειτονικό σύμπαν μας βοηθούν να φέρουμε την Ενέργεια Μηδενικού Σημείου στη Γη. Δεν θα ανεχτούν καμία μορφή στρατιωτικής βίας στη Γη ή στο διάστημα. Οι ακόλουθες πληροφορίες σε πλάγια γράμματα μοιράστηκαν σε εμένα από την συνάδελφό μου Carol Rosin, η οποία είχε στενή συνεργασία με τον Wernher von Braun πριν πεθάνει. Η Κάρολ και εγώ δουλέψαμε επί της Συνθήκης της Αποτροπής Τοποθέτησης Όπλων στο Διάστημα, επισυναπτόμενη εδώ για εσένα.

(σχόλιο δικό μου, ακολουθεί ένα μακρυνάρι από παραπομπές και λινκς αναφερόμενα στο ενδεχόμενο ‘διαστημικού πολέμου’, καθώς πλέον τα πάντα σχεδόν εδώ στη Γη εξαρτώνται από τους δορυφόρους (GPS, παρακολούθηση, επικοινωνίες, ή ότι ο Ομπάμα είχε ζητήσει 5 δις. από τον κρατικό προϋπολογισμό για την διαστημική άμυνα των ΗΠΑ).


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy