ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Πόσο κινδυνεύουμε από τους αστεροειδείς;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 19:18:06  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγω περιμενω να δω που θα καταληξει ολο αυτο!


GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2006, 19:32:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εγω περιμενω να δω που θα καταληξει ολο αυτο!

Εαν ειναι ο γνωστος τυπος που επισκεπτεται αυτο το φορουμ με διαφορετικους λογαριασμους καθε φορα η πορεια ειναι προδιεγραμμενη:

1.Θα μας πληροφορει αγογγυστα για τα σχεδια των σατανικων Δρακονιων εβραιοκινεζομογγολοτουρκων.

2.Αφου δει οτι τρωει ντοματες για τις αστηρικτες βλακειες που γραφει,θα αρχισει το χαρακτηριστικο βρισιδι του με την σαφη εμμονη στο σοδομισμο.

3.Θα τον προειδοποιησουν μερικες φορες να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ το βρισιδι.

4.Θα συνεχισει να βριζει και να αποκαλει ολους οσους διαφωνουν μαζι του ξε******ς εβραιομασονους και συμμαχους των δρακονιων προαιωνιων εχθρων του γενους (πως λες κερδισα το παρατσουκλι "δρακονια πρακτορισσα")?

5.Θα φαει ban ως συνεπεια των υβρεων και των συκοφαντιων του

6.Θα αποσυρθει κατοπιν για καποιο χρονικο διαστημα.

7.Αφου ανανηψει θα επανελθει ακολουθωντας την ιδια ακριβως τακτικη με διαφορετικο παρατσουκλι το οποιο παρατσουκλι θα παραμπεμπει στις ιδεες του περι Ανδρομεδιας καταγωγης των Ελληνων και φτου απο την αρχη.

Εχω δει το ΙΔΙΟ εργο πανω απο 4 φορες μεσα σε εναν χρονο...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2006, 08:31:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα φίλοι μου...
Μετά από ένα σχεδόν 24ωρο... κατάφερα να συνέλθω από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκα στο κεφάλι από τα post του Απολλώνιου...
(ούτε σε πορεία με τα ΜΑΤ απέναντι μου να ήμουν δεν θα είχα δεχθεί τόσα χτυπήματα κατακέφαλα! χαχαχαχα)
Απορίες μου, μα και απορίες συναδέλφων που τους έβαλα να διαβάσουν τα γραφόμενα (τί το ήθελα ο έρμος?)

1. ΜΑ ΚΑΛΑ...ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΞΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ???
2. Στο Δαφνί... έχουν εγκατάσταση Ιντερνετ για τους τρόφιμους???
3. Μήπως μας κάνει πλάκα???

ημαρτον!

Ασε που ότι γράφτηκε είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟ με το θέμα!

Ελα ντε? Τί την ήθελα ο παπαρας (συγνώμη για την έκφραση ) την μετάφραση???

Ρε φίλε Απολλώνιε... τί σου φταίμε και μας τυρανάς και γράφεις και με κεφαλαία γράμματα? Κόντεψε να μου έρθει εμμετός! μου βγήκαν τα μάτια έξω... Σαν να διαβάζω τα αγγλικά του PaNo σε Ελληνική μετάφραση ήταν...
Ασε που δεν έβγαλα και κανένα νόημα (όπως και οι περισσότεροι εδώ!)

Δεν ανοίγεις καλύτερα ένα δικό σου θέμα... και να γράψεις εκεί όοοοοοολα αυτά που γράφεις εδώ?

αχ βρε Medtech τί έχουν να δούν ακόμα τα μάτια μας... μας βλέπω να μπαίνουμε εμείς στο τέλος σε κανένα τρελάδικο μπας και την γλιτώσουμε τελικά...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2006, 09:25:17  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mηπως τους ενοχλουμε κιολας? μηπως τους δεν τους αφηνουμε να "εκφρασουν" την τρελα τους? Γιατι στο συγκεκριμενο Forum εισβαλλουν τετοια ατομα? Και ως επακολουθο, αφου πουν αυτο που θελουν να πουν, εξαφανιζονται?


GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2006, 09:40:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χμμμ... μόλις τώρα σκέφτηκα κάτι...
προτείνω να αλλάξει το όνομα του θέματος!!!
από "Πόσο κινδυνεύουμε από τους αστεροειδείς"
προτείνω να το αλλάξουμε σε :
"Αστεροειδείς ή Μπαρ-ουφολόγοι? Ποιός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα?"
Γιατί έτσι όπως έγινε το θέμα... εκεί θα καταλήξει η συζήτηση...
Κρίμα... και είχαμε ξεκινήσει τόσο καλά...

Edited by - stanfromgreece on 23/11/2006 09:41:07Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2006, 10:05:31  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τετοια φαινομενα, φιλε Σταματη, ειναι προς αποφυγην!!! Αλλα δυστυχως υπαρχουν! και αμα δουν οτι δεν περναει το δικο τους, προκαλουν με υβριστικες εκφρασεις... Ποιος θα μας προστατευσει απο αυτους ?


GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2006, 11:21:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τέλος πάντων...ας δώσουμε τόπο στην οργή...και ας επιστρέψουμε στο θέμα μας

οι παρακάτω πληροφορίες είναι από την wikipedia σχετικά με τους αστεροειδείς και το τί είναι αυτοί:

Αστεροειδής
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο όρος Αστεροειδής προσδιορίζει μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο. Η συντριπτική πλειονότητα των αστεροειδών είναι συγκεντρωμένη σε δύο Ζώνες: στην Κύρια Ζώνη των Αστεροειδών και στη Ζώνη Κάιπερ (Kuiper Belt). Οι αστεροειδείς θεωρούνται κατάλοιπα απ' το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος και υπολογίζεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια.

Γενικά
Με πολύ απλά λόγια, μπορούμε να περιγράψουμε τους αστεροειδείς σαν τεράστιους βράχους σε τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο. Το μέγεθός τους ποικίλλει από λίγες δεκάδες μέτρα μέχρι εκατοντάδες χιλιόμετρα. Τα μικρότερα σώματα σε περιηλιακή τροχιά ονομάζονται μετεωροειδείς. Συνήθως οι αστεροειδείς έχουν ακανόνιστο σχήμα που μοιάζει με πατάτα, οι μεγαλύτεροι όμως έχουν σφαιρικό ή ελλειπτικό σχήμα, καθώς η βαρύτητα που δημιουργεί η μάζα τους στην επιφάνειά τους υπερισχύει. Σύμφωνα με το ψήφισμα 5Α της 26ης Συνόδου της Διεθνούς Αστρονομικής Ενώσεως (2006), οι σχεδόν σφαιρικοί αστεροειδείς ονομάζονται στο εξής και νάνοι πλανήτες. Οι αστεροειδείς της Κύριας Ζώνης αποτελούνται κυρίως από πυριτικούς βράχους και μέταλλα. Ο 1 Δήμητρα (Ceres) αποτελεί εξαίρεση, καθώς ένα μεγάλο μέρος του είναι πάγος νερού. Αντιθέτως, οι αστεροειδείς της Ζώνης Κάιπερ αποτελούνται κυρίως από πάγους (π.χ. παγωμένα αέρια). Υπολογίζεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια αστεροειδείς στο Ηλιακό Σύστημα, κι απ' αυτούς μέχρι τον Οκτώβριο του 2005 είχαν καταγραφεί οι 299.733, με τους 118.161 από αυτούς επίσημα καταγραμμένους σε καταλόγους.

Θέση
Οι περισσότεροι αστεροειδείς της Κύριας Ζώνης βρίσκονται στην Ζώνη των Αστεροειδών, μια περιοχή ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία και σε απόσταση περίπου 3 αστρονομικές μονάδες (AU) απ' τον Ήλιο. Υπάρχουν όμως και αλλού, όπως στα σημεία Λαγκράντζ του Δία και του Άρη, την κίνηση των οποίων ακολουθούν. Τέτοιοι αστεροειδείς ονομάζονται «μέλη της Τρωικής Ομάδας» ή Τρώες. Οι δυο φυσικοί δορυφόροι του Άρη, Φόβος και Δείμος, είναι αστεροειδείς που μπήκαν σε τροχιά γύρω απ' τον πλανήτη. Κάποιοι απ' τους αστεροειδείς έχουν και οι ίδιοι μικρούς δορυφόρους, ενώ έχουν ανακαλυφθεί και κάποια τριπλά συστήματα.

Οι αστεροειδείς της Ζώνης Κάιπερ βρίσκονται πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνος, και για το λόγο αυτό είναι γνωστοί και με τη γενική ονομασία Υπερποσειδώνεια Αντικείμενα (Transneptunian Objects, TNOs), στην οποία και παραπέμπουμε για περισσότερα.

Μάζα

Ο 4 Βέστα κι ο 1 Δήμητρα (Ceres) σε σύγκριση με τη Σελήνη.Η συνολική μάζα των αστεροειδών της Κύριας Ζώνης δεν είναι μεγάλη. Ο μεγαλύτερος, και πρώτος που ανακαλύφθηκε, ο 1 Δήμητρα με διάμετρο περίπου χίλια χιλιόμετρα, έχει μάζα περίπου ίση με το 40% όλων των αστεροειδών της Κύριας Ζώνης, που υπολογίζεται ότι είναι γύρω στο 3-4% της μάζας της Σελήνης. Οι εφτά μεγαλύτεροι αστεροειδείς έχουν μάζα όσο το 70% του συνόλου. Αντιθέτως, οι αστεροειδείς της Ζώνης Κάιπερ έχουν πολύ μεγαλύτερη συνολική μάζα, αλλά και οι μεγαλύτεροι από αυτούς έχουν πολύ μεγαλύτερη μάζα και διάμετρο από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς της Κύριας Ζώνης: Τα μεγαλύτερα γνωστά μέλη της Ζώνης Κάιπερ στην πραγματικότητα είναι η 136199 Έρις (πρώην 2003 UB313 ή «Ζήνα») και ο νάνος πλανήτης (και πρώην ένατος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος) 134340 Πλούτωνας.

Προέλευση
Παλιότερα οι αστεροειδείς της Κύριας Ζώνης θεωρούνταν ότι ήταν τα συντρίμμια ενός πλανήτη που κινούνταν εκεί που βρίσκεται τώρα η Ζώνη των Αστεροειδών και θρυμματίστηκε από κάποια κατακλυσμιαία σύγκρουση. Σήμερα όμως επικρατεί η αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή οι αστεροειδείς ήταν το υλικό για έναν μικρό πλανήτη, του μεγέθους του Άρη ή μικρότερο, που όμως δεν σχηματίστηκε ποτέ λόγω της επίδρασης της βαρύτητας του Δία.


Ορισμός
Είναι δύσκολο να δοθεί ένας σαφής και τελικός ορισμός για το τι είναι ένας αστεροειδής, καθώς οι διαστάσεις, η σύνθεση και οι τροχιές τους ποικίλλουν. Σε γενικές γραμμές, αστεροειδείς θεωρούνται τα μικρά σώματα σε τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο, που μια τους διάσταση είναι μεγαλύτερη από περίπου πενήντα μέτρα (για να διακρίνονται απ' τους μετεωροειδείς) και μικρότερη από 2.500 χιλιόμετρα (ώστε να διακρίνονται από τους πλανήτες), η δε σύνθεσή τους βασίζεται κυρίως στο πυρίτιο, τον άνθρακα και το σίδηρο (για να διακρίνονται απ' τους κομήτες, που αποτελούνται κυρίως από «βρώμικο πάγο»). Ο όρος αστεροειδής («σαν άστρο») χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά απ' τον Ουίλιαμ Χέρσελ το 1802. Δεν σημαίνει ότι οι αστεροειδείς έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τους αστέρες, αλλά απλώς ότι στα τηλεσκόπια της εποχής οι αστεροειδείς φαίνονταν σαν απλά σημεία φωτός όπως και τα αστέρια, και όχι ως μικροί «δίσκοι», όπως οι πλανήτες.


Ανακάλυψη των αστεροειδών
Ο πρώτος αστεροειδής, ο 1 Δήμητρα, ανακαλύφθηκε τυχαία την Πρωτοχρονιά του 1801 απ' τον Τζουζέπε Πιάτζι, που στην αρχή νόμιζε ότι είχε ανακαλύψει ένα καινούργιο άστρο. Η απόσταση του αντικειμένου υπολογίστηκε απ' τον Καρλ Φρίντριχ Γκάους κάπου ανάμεσα στον Άρη και το Δία. Τα επόμενα έξι χρόνια ανακαλύφθηκαν άλλοι τρεις αστεροειδείς, οι 2 Παλλάς, 3 Ήρα (Juno) και 4 Εστία (Vesta). Λόγω του μικρού τους μεγέθους, όμως, και της τυχαίας κατανομής τους στο χώρο, η ανακάλυψή τους ήταν δύσκολη κι έτσι, μετά από μερικά χρόνια άκαρπων προσπαθειών, η έρευνα για νέους αστεροειδείς εγκαταλείφθηκε. 38 χρόνια αργότερα, ο Καρλ Λούντβιχ Χένκε, που είχε συνεχίσει την έρευνα, ανακάλυψε τον 5 Αστραία και δυο χρόνια μετά τον 6 Ήβη. Έτσι ανανεώθηκε το ενδιαφέρον, κι η μόνη χρονιά μέχρι σήμερα που δεν ανακαλύφθηκαν καινούργιοι αστεροειδείς ήταν το 1945. Το 1891 ο Μαξ Βολφ είχε την έμπνευση να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες του ουρανού με μεγάλο χρόνο έκθεσης, στις οποίες το ίχνος των αστεροειδών εμφανιζόταν σαν γραμμή, σε αντίθεση με τα σταθερά άστρα. Αυτό οδήγησε σε επανάσταση στον τομέα, με 248 αστεροειδείς να ανακαλύπτονται μόνο από τον ίδιο, αριθμός ίσος με αυτούς που είχαν ανακαλυφθεί στα ενενήντα χρόνια που προηγήθηκαν. Μέχρι το τέλος του εικοστού αιώνα, είχαν ανακαλυφθεί και καταγραφεί σε καταλόγους μερικές χιλιάδες αστεροειδείς, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιμονή στην καταγραφή τους λόγω του μεγάλου αριθμού τους.

Μετά το 1990 το ενδιαφέρον για τους αστεροειδείς αναθερμάνθηκε, κυρίως λόγω της ανησυχίας για μια πιθανή σύγκρουση ενός απ' αυτούς με τη Γη, πράγμα που θα είχε καταστροφικές συνέπειες. Έτσι ξεκίνησε μια προσπάθεια για εντοπισμό, καταγραφή και υπολογισμό της τροχιάς όσο το δυνατόν περισσότερων αστεροειδών, τόσο με συσκευές σε τροχιά όσο και με γήινα τηλεσκόπια. Η έρευνα αυτή έχει μέχρι στιγμής χαρτογραφήσει εκατοντάδες χιλιάδες αστεροειδείς, απ' τους οποίους 600 έχουν διάμετρο πάνω από ένα χιλιόμετρο και 3353 έχουν τροχιές που μπορούν να τους φέρουν κοντά στη Γη.


Ονοματολογία

Αριθμοί
Κάθε αστεροειδής του οποίου η ύπαρξη έχει επιβεβαιωθεί παίρνει έναν αύξοντα αριθμό ανακάλυψης. Μέχρι να γίνει αυτό, του δίνεται ένας προσωρινός αριθμός που αποτελείται απ' το έτος ανακάλυψης, έναν κώδικα δυο γραμμάτων που δηλωνει την εβδομάδα του χρόνου που έγινε η ανακάλυψη, και έναν η δύο αριθμούς αν περισσότεροι από ένας αστεροειδείς ανακαλύφθηκαν την ίδια εβδομάδα. Μετά την επαλήθευση της τροχιάς του, ο κωδικός του αποτελείται από τον αύξοντα σε παρένθεση ακολουθούμενο απ' τον προσωρινό αριθμό, π.χ. (3360) 1981 VA, που ήταν και ο πρώτος αστεροειδής για τον οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο όνομα. Ο αύξοντας αριθμός συνήθως χρησιμοποιείται μαζί με το όνομα του αστεροειδή, όταν αυτό υπάρχει.


Ονόματα
Στα πρώτα χρόνια της ανακάλυψής τους, οι αστεροειδείς έπαιρναν ονόματα Ελληνικών ή Ρωμαϊκών θεοτήτων, ή άλλων μυθολογικών προσώπων. Λόγω του πλήθους τους όμως, οι αστρονόμοι κάποια στιγμή ξέμειναν από ονόματα. Επειδή η επιλογή του ονόματος του αστεροειδή ανήκει σε αυτόν που ανακάλυψε, κι επειδή είναι τόσο πολλοί σε πλήθος, συχνά οι αστρονόμοι δίνουν ονόματα πόλεων, τα δικά τους ονόματα, των παιδιών τους ή ακόμα και κάποιου κατοικίδιου. Υπάρχουν αστεροειδείς με ονόματα παρμένα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως ο 13681 Monty Python, ο 9007 James Bond, ο 9777 Enterprise κι ο 2309 Mr. Spock, γνωστών τραγουδιστών όπως ο 4147 Lennon και ο 4148 McCartney και προσωπικοτήτων, όπως ο 1772 Gagarin, o 5535 Annefrank κι ο 7100 Martin Luther.


Αστεροειδείς και Γη

Αποτελέσματα μιας σύγκρουσης
Είναι γνωστή η θεωρία ότι η εξαφάνιση των δεινοσαύρων οφείλεται στην πρόσκρουση κάποιου αστεροειδούς με τη Γη. Η θεωρία αυτή φάνηκε να επιβεβαιώνεται με την ανακάλυψη ενός τεράστιου κρατήρα που σήμερα βρίσκεται στο βυθό του Κόλπου του Μεξικού. Τέτοιες συγκρούσεις φαίνεται ότι δεν είναι σπάνιες, τόσο στην ιστορία της Γης όσο και των άλλων πλανητών, συμβαίνουν όμως σπάνια όσον αφορά την ανθρώπινη αίσθηση του χρόνου, κάθε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια. Οι αστεροειδείς έχουν σχετικά μεγάλο μέγεθος, έτσι, σε αντίθεση με τους μετεωρίτες, κάποιος απ' αυτούς δεν θα καιγόταν στην ατμόσφαιρα αλλά θα έφτανε στην επιφάνεια της Γης ουσιαστικά ακέραιος.

Μια σύγκρουση με ένα τέτοιο αντικείμενο θα προκαλούσε τεράστιες καταστροφές στη Γη. Σε περίπτωση πρόσκρουσης στην ξηρά, το ωστικό κύμα θα κατέστρεφε τα πάντα σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων, θα προκαλούσε πυρκαγιές και πρωτοφανείς σεισμούς. Η σκόνη και η στάχτη που θα παράγονταν κατά τη σύγκρουση θα σκορπίζονταν στην ατμόσφαιρα, κρύβοντας το φως του ήλιου και δημιουργώντας ένα φαινόμενο τύπου πυρηνικού χειμώνα που θα διαρκούσε για πολλά χρόνια. Κατά πάσα πιθανότητα η ζωή στη Γη θα εξαφανιζόταν, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος. Αν η πρόσκρουση γινόταν σε κάποιον ωκεανό, τα τσουνάμι που θα προκαλούνταν θα κατέστρεφαν τις πόλεις σε βάθος πολλών χιλιομέτρων απ' τις ακτές, ενώ η θερμότητα θα έβραζε το νερό, σκοτώνοντας τη ζωή εκεί και απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες ατμών στην ατμόσφαιρα, διαταράσσοντας το κλίμα.


Σενάρια αντιμετώπισης
Αυτή η πιθανότητα άρχισε να εξετάζεται σοβαρά στα μέσα της δεκαετίας του '80, όπως και τα σενάρια αποτροπής της. Προτάθηκαν διάφορες λύσεις για την περίπτωση που ένας αστεροειδής θα είχε τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας. Η εύκολη λύση θα ήταν να εκτοξευτούν πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές κατά του αστεροειδή, όχι με σκοπό να τον θρυμματίσουν (μια και τα κομμάτια θα ακολουθούσαν την ίδια τροχιά και θα έπεφταν τελικά στη Γη) αλλά ώστε το παραγόμενο από την έκρηξη πλάσμα να άλλαζε την τροχιά του αντικειμένου. Μια άλλη λύση που προτάθηκε είναι να βαφτεί ο μισός αστεροειδής με κάποιο ανοιχτό χρώμα, οπότε η διαφορετική πίεση της ηλιακής ακτινοβολίας στις δυο πλευρές θα του άλλαζε την τροχιά. Τελευταία προτάθηκε η χρήση ενός βαρυτικού γερανού, μιας μεγάλης δηλαδή μάζας σε τροχιά γύρω απ' τον αστεροειδή, η βαρυτική επίδραση της οποίας θα τον έσπρωχνε έξω απ' το δικό μας μονοπάτι.

Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας έχουν επαληθευτεί και καταγραφεί οι τροχιές εκατοντάδων χιλιάδων αστεροειδών, 3352 απ' τους οποίους έχουν τροχιές που περνούν κοντά απ' τη Γη (ο αγγλικός όρος είναι Near Earth Asteroids). Αυτά τα σώματα παρακολουθούνται συνεχώς και ειδικά επιτελεία ασχολούνται με τον υπολογισμό της πιθανότητας μιας σύγκρουσης, που για κανένα από αυτά τα σώματα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή. Την υψηλότερη πιθανότητα έχει το σώμα (29075) 1950 DA, που έχει μια στις 300 πιθανότητες να χτυπήσει τη Γη το 2880.

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και την καταγραφή κι άλλων αστεροειδών. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι πολλοί επιστήμονες, ανάμεσά τους κι ο γνωστός πλανητολόγος Καρλ Σαγκάν, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτή την προσπάθεια, με το σκεπτικό ότι η χαρτογράφηση αστεροειδών με τροχιές κοντά σε αυτή της Γης θα μπορούσε να βοηθήσει το έργο φανατικών που, στο μέλλον, θα ήθελαν να αλλάξουν την τροχιά κάποιου απ' αυτούς έτσι ώστε να χτυπήσουν κάποιο εχθρικό σε αυτούς κράτος ή να επισπεύσουν τη Δευτέρα Παρουσία.


Εξερεύνηση των αστεροειδών

Ο αστεροειδής 433 Έρως, φωτογραφημένος απ' την αποστολή Near (Near Earth Asteroid Rendezvous) της NASA στις 14 Φεβρουαρίου 2000.Η πρώτη φωτογραφία αστεροειδούς πάρθηκε το 1971 απ' τη διαστημοσυσκευή Mariner 9 που φωτογράφισε τους δορυφόρους του Άρη. Η πρώτη φωτογραφία ελεύθερου αστεροειδή ήταν αυτή του 951 Γκάσπρα (Gaspra) το 1991, από τη διαστημοσυσκευή Galileo (Γαλιλαίος) που τότε ήταν καθ' οδόν προς το Δία. Η πρώτη αποστολή ειδικά για τη μελέτη αστεροειδών ήταν η αμερικανική NEAR-Shoemaker, που το 1997 φωτογράφισε τον 253 Ματθίλδη και το 2000 μπήκε σε τροχιά γύρω από τον 433 Έρως, στην επιφάνεια του οποίου έπεσε το 2001.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2005 η Ιαπωνική διαστημοσυσκευή Hayabusa προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια του αστεροειδή 25143 Itokawa και συνέλεξε δείγματα εδάφους, που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα επέστρεφε στη Γη το 2007. Λόγω προβλημάτων η επιστροφή αναβλήθηκε για το 2010 [1]. Η Ευρωπαϊκή αποστολή Rosetta θα μελετήσει τους 2867 Šteins και 21 Lutetia το 2008 και 2010, ενώ η αμερικανική αποστολή Dawn θα μελετήσει τους αστεροειδείς Δήμητρα και Βέστα μετά το 2010.

Δεν αποκλείεται όμως να πραγματοποιηθούν στο μακρινό μέλλον και επανδρωμένες αποστολές. Ίσως κάποτε να χτιστούν ακόμα και ορυχεία σε αστεροειδείς για την λήψη πολύτιμων μετάλλων χωρίς την επιβάρυνση της Γης. Πιθανολογείται και η τοποθέτηση πυραυλοκινητήρα για την τοποθέτηση του αστεροειδή σε ασφαλή τροχιά γύρω από τη Γη. Ακόμα και αν ο αστεροειδής «ξεμείνει» από υλικά, θα παραμείνει χρήσιμος ως βάση για την κατασκευή διαστημικών αποικιών.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2006, 18:28:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
1. ΜΑ ΚΑΛΑ...ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΞΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ???

2. Στο Δαφνί... έχουν εγκατάσταση Ιντερνετ για τους τρόφιμους???

3. Μήπως μας κάνει πλάκα???


Χωρις πλακα το νουμερο 2 ειχε περασει και απο το δικο μου μυαλο με την εξης μορφη:

"πως μπορει να χειριστει κανεις ενα πληκτρολογιο φορωντας ζουρλομανδυα"?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2006, 19:52:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.planetary.org/programs/projects/apophis_competition/

APOPHIS MISSION DESIGN COMPETITION
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(...)

The Planetary Society, not content to wait for governments to come to the rescue, has come up with a plan to help advance our efforts to prepare for the inevitable -- whether it happens with Apophis in a few years, or another object a few decades from now.

(...)

We've already determined most of the criteria for the competition. Contestants must design a mission that can approach Apophis, place the necessary gear, and provide astronomers the information they'll need to determine if the asteroid is a real threat or not. The mission plan will need to meet realistic mission constraints -- from spacecraft mass, to overall cost -- and will need to be done quickly to give humanity time to mount a deflection mission, if it's needed.

(...)

The rational thing to do is to take this opportunity to prepare, to get our plans in order, our responses ready. And that's what the Apophis Mission Competition is all about: "getting ready."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2006, 22:41:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΤΡΙΝΑ...ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΟ STAR TREK ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΝΕΤΡΙΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΕΝΑ BIRD OF PREY ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ CLOAKED ?

ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΕΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ Η ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ Η ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ...
ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΦΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ,ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΙΧΩΡ ΘΑ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΜΕ...

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑ ΤΟΝ ΙΧΩΡ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ,ΠΑΛΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ !!


Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dimsot
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
241 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2006, 01:20:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
δειτε εδω εχει σχεδον τα παντα για τους αστεροειδης

και για τις τροχιες τους

http://neo.jpl.nasa.gov/orbits/

πχ

δειτε που ειναι σημερα στις (29/11) ο 2006 vy2 αστεροειδης



Edited by - dimsot on 29/11/2006 01:26:35

Edited by - dimsot on 29/11/2006 01:28:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dimsot
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
241 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2006, 01:33:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
εδω ειναι αυτοι με τις πιο πολλες πιθανοτητες να χτυπησουν τη γη

http://neo.jpl.nasa.gov/risk/#legend


πιθανοτητες που ειναι της ταξης του

Impact Probability: 6.6e-07

0.000066000% chance of Earth impact

or

1 in 1,515,000 chance

or

99.99993400% chance the asteroid will miss the Earth


πολυ λιγες δλδ.



Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2006, 12:06:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλώς τον dimsot!
Το πρόγραμμα με τις τροχιές έχει πολύ ενδιαφέρον.

Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στις πιθανές συγκρούσεις είτε με αστεροειδείς είτε με κομήτητες, δείτε αυτό το άρθρο
Evidence of the crossing of a cometary stream in the year 1178 A.D.
http://wwwesterni.unibg.it/dmsia/dynamics/year.html

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AZAΧ_ΧΑΖΑ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Uzbekistan
301 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2006, 13:09:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AZAΧ_ΧΑΖΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Apollonios100 λέει....

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΟΗΤΟΙ....μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα ......ΓΙΑΧΒΕΧ-ΣΙΝ-ΣΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΟΙ ΓΗΙΝΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ.... μπλα μπλα μπλα μπλα.....
Ε/Ε Μ/ΥΦ/ΟΕΑ


Μεγάλε... μου θυμίζεις κάτι μεταξύ ....

και ....


Ο άσπρος σίφουνας....

----------------------------------
ΓΙΑ "ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ" ΛΟΓΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΟΚ....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Apollonios100
Νέο Μέλος


36 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2006, 14:52:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Apollonios100  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΙΚΡΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΟΥ

ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ

ΚΟΙΝΩΣ: ΚΑΤΑΧΑΖΟΣ


Edited by - Apollonios100 on 29/11/2006 14:54:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2006, 16:16:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το φαινόμενο του αποκρυφιστικού αρχαιοελληνικού UFO-εθνικισμού κάνει συχνά την εμφάνισή του στη σήμερινή διαδυκτιακή και όχι μόνο εποχή. Μα τι πρέζα! Μα τι ντόπα! Μα τι αρρώστεια!

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2006, 17:07:21  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Eπειδη αυτο εχει αρχισει και κατανταει κουραστικο, ο φιλος jonniebegood εχει δημιουργησει thread, οπου εκει μπορειτε να μαλωσετε (οποιος θελει με οποιον θελει)... χωρις να χαλαει η συνοχη των αλλων θεματων... Παρακαλω, να το λαβετε στα υποψιν σας!


GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2006, 17:39:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά... αφού το καταφέραμε να φτάσουμε εκεί ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό... μάλλον πιό πολύ κινδυνεύουμε από αυτά που κουβαλάμε μέσα στα κεφάλια μας... παρά από τους αστεροειδείς!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2006, 17:50:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας δώσουμε άλλη μια φορά τόπο στην οργή... και ας προχωρήσουμε στο θέμα μας! Τα παρακάτω τα βρήκα σε άρθρο του enew.gr


"Φώτης Καρύδας
Ημ/νία: 12.06.2003 11:39

Παρόμοιο σενάριο έχουμε δει σε χολιγουντιανή ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά η φαντασία δεν απέχει τελικά τόσο πολύ από την πραγματικότητα... Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) εξετάζει ένα πρόγραμμα για την αναχαίτιση αστεροειδών οι οποίοι, υπό κάποιες συνθήκες, θα μπορούσαν να απειλήσουν τη γη.

Γνωστοί αστεροειδείς στην επιστημονική κοινότητα
Ολέθριες συγκρούσεις, μόνο σε χολιγουντιανά σενάρια...
Ανεπιθύμητοι επισκέπτες από το διάστημα

Την ώρα που το εξερευνητικό όχημα Beagle 2 του προσφάτως εκτοξευθέντος διαστημικού οχήματος Mars Express ταξιδεύει προς τον Αρη, για να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά του κόκκινου πλανήτη, η ESA εξετάζει την αποστολή πέντε μικρών σκαφών σε κοντινούς αστεροειδείς, με σκοπό να αντλήσει πληροφορίες για τη ¨συμπεριφορά¨ τους, ώστε να προβλέψει μια πιθανή πρόσκρουσή τους στη Γη.

Το πρόγραμμα φέρει την ονομασία SIMONE, από τα αρχικά των λέξεων Αποστολές Μικροδορυφόρων για Αναχαίτιση Αντικειμένων Κοντά στη Γη (Smallsat Intercept Missions to Objects Near Earth) και η πρώτη αποστολή προγραμματίζεται για το 2008.

Ο επικεφαλής του προγραμμάτος SIMONE, Σάϊμον Γκριν, ερευνητής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Πλανητικών και Διαστημικών Επιστημών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Βρετανίας, εξηγεί ότι η κατανόηση της σύστασης και της συμπεριφοράς αυτών των διαστημικών βράχων θα οδηγήσει στη δυνατότητα πρόβλεψης των συγκρούσεων.

Τα σκάφη έχουν σχεδιαστεί από την ομάδα των ερευνητών του SIMONE ζυγίζουν 120 κιλά και έχουν σχήμα κύβου με πλευρά ένα μέτρο. Είναι εξοπλισμένα με πολυφασματική κάμερα, φασματόμετρο ακτίνων Χ και υπέρυθρων για τον προσδιορισμό της σύνθεσης του αστεροειδή, όργανα ραδιοκυμάτων για την εκίμηση της μάζας και υψομετρητή λέιζερ για τοπογραφικές μετρήσεις.

Η προώθησή των σκαφών θα γίνεται με τον κινητήρα ιόντων, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί μόνο στην αποστολή Deep Space 1 της NASA. Η λειτουργία του κινητήρα βασίζεται στην εκπομπή ιονισμένου αερίου και μπορεί να δώσει μεγάλες τελικές ταχύτητες, παρόλο που η επιτάχυνση που προσφέρει είναι μικρή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη καθοριστεί οι αστεροειδείς τα οποία θα επισκεπτούν τα σκάφη. Σύμφωνα με τη NASA, υπάρχουν 1.000 έως 1.500 αστεροειδείς με διάμετρο περίπου ένα χιλιόμετρο που θα μπορούσαν να βρεθούν σε τροχιά πρόσκρουσης με τη Γη, των οποίων η καταγραφή δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το 2008.

Το SIMONE, ωστόσο, επικεντρώνεται σε μικρότερους αστεροειδείς, διαμέτρου 300 έως 400 μέτρων, οι οποίοι προσκρούουν πιο συχνά στη Γη, περίπου μία φορά ανά χιλιετία. "
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2006, 18:05:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το φαινόμενο του αποκρυφιστικού αρχαιοελληνικού UFO-εθνικισμού κάνει συχνά την εμφάνισή του στη σήμερινή διαδυκτιακή και όχι μόνο εποχή. Μα τι πρέζα! Μα τι ντόπα! Μα τι αρρώστεια!


Και τι αισχυνη για την Ελλαδα!

Παρεπιπτοντως Apollonie οι φωτο που μας παρουσιασες ειναι αποτελεσμα φωτομονταζ.

Οχι οτι ο Bush δεν τον εχει καψει τον εγκεφαλο του (και τον δικο μας...) αλλα αυτες οι φωτο ειναι πλαστες.

Πισω στο θεμα μας.Ποιες ενεργειες μπορει να γινουν ωστε να αλλαξει η τροχια ενος αστεροειδους με πορεια συγκρουσης ως προς την Γη?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2006, 12:04:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ανοιχτή επιστολή προς τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου και στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για το ενδεχόμενο μελλοντικής σύγκρουσης ενός αστεροειδή με τη Γη, δεδομένου ότι ο κόσμος είναι απροετοίμαστος για την χειρότερη όλων των φυσικών καταστροφών, απευθύνει Η Ενωση Εξερευνητών του Διαστήματος (ASE). (21/10/2005)
http://www.chiosnews.com/cn1020200584955PM0.asp


Υπάρχουν άφθονες ιδέες για την αντιμετώπιση αστεροειδών. Ήδη η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA πρωτοστατεί στον σχεδιασμό σμήνους δορυφόρων και πυραύλων για την εκτροπή αστεροειδών. Εξετάζονται πολλές τεχνολογίες, ακόμη και μερικές επικίνδυνες ιδέες όπως ένα πυρηνοκίνητο διαστημόπλοιο. Ωστόσο, η μέθοδος που συγκεντρώνει τις περισσότερες εκτιμήσεις είναι και η ευκολότερη: ένα διαστημικό σκάφος θα πέσει πάνω στον αστεροειδή και θα αλλάξει την πορεία του. H ESA θα δοκιμάσει αυτή την ιδέα με την αποστολή «Δον Κιχώτης», με την οποία δύο δορυφόροι θα σταλούν σε έναν αστεροειδή. Ο ένας από τους δύο, ο «Ιντάλγκο», θα συγκρουστεί με τον αστεροειδή με μεγάλη ταχύτητα, ενώ ο άλλος, ο «Σάντσο», θα μετρήσει τις μεταβολές που θα έχει υποστεί η τροχιά του ουράνιου σώματος.
Από τα ΝΕΑ 08/12/2005

O Tζιαμάρκο Pάντις, ειδικός στους αστεροειδείς στο πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, εκτιμά ότι η καλύτερη προσέγγιση θα ήταν να σκάψουμε με ένα μηχάνημα το σώμα του αστεροειδούς και έπειτα να τοποθετήσουμε στην επιφάνεια του κάτι, ώστε να το εκτινάξει σπρώχνοντας το προς άλλη κατεύθυνση.
Από την Ημερησία 21/11/2006

ESA has selected asteroids 2002 AT4 and (10302) 1989 ML as mission targetsbecause they represent best compromise among all the (sometimesconflicting) selection criteria. A decision on which of the two willbecome the final destination of both Sancho and Hidalgo spacecraft willbe made in 2007.
http://www.sciencedaily.com/releases/2005/10/051005080418.htm

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Edited by - Ostria on 01/12/2006 12:11:47Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1855469
Maintained by Digital Alchemy