ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)

 

Φιλοξενία
"Νέας Ακρόπολης"
στο ESOTERICA.gr

 Ο δικτυακός τόπος του Οργανισμού "Νέα Ακρόπολη"
URL: http://www.nea-acropoli.gr/publications/books/intro.htm

Τίτλος: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ - Ρίζες, Σύμβολα, Μυστήρια

Συγγραφέας: Μαρία Χιμένεθ Πλάνα


ΣΕΛΙΔΕΣ: 287

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ - Ρίζες, Σύμβολα, Μυστήρια

Μεξικό, Κεντρική Αμερική.
Μια περιοχή γεμάτη μυστήριο, κρυμμένα μυστικά, πολιτισμούς αρχαίους, που οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη του χρόνου.
Στη γη του Μεξικού αναπτύχθηκαν -και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες γεωγραφικές συνθήκες- και μεγαλούργησαν πολλοί και ιδιαίτερα αξιόλογοι πολιτισμοί.

Ολμέκοι, Τολτέκοι, Αζτέκοι, Μάγια ...
Αυτοί οι λαοί δημιούργησαν πόλεις μαγικές, μυητικούς πολιτισμούς, ανέπτυξαν σε πολύ υψηλό βαθμό την επιστήμη και κατείχαν εξαιρετικές γνώσεις αστρονομίας.

Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου θα κάνουμε ένα ταξίδι αναζήτησης, στο χώρο και το χρόνο, για να ανακαλύψουμε τα μυστικά τους, να τραβήξουμε το πέπλο του μυστηρίου και να δούμε λίγο από το φως της γνώσης που εκείνοι οι λαοί τόσο καλά κατείχαν και που - όπως πολύ καλά πια γνωρίζουμε - το διαφύλαξαν με τη ζωή τους, μέχρι το τέλος.

Το κλειδί που θα χρησιμοποιήσουμε για να ανοίξουμε αυτή την ιδιαίτερη πύλη στον κόσμο του Μεξικού, είναι το κλειδί της γνώσης, της ευγένειας, της αγάπης και του σεβασμού, όπως αρμόζει σαυτή τη "νέα γη". Τόσο νέα για μας, αφού η "ζωή της" ξεκίνησε το 1492, με την ανακάλυψη της από τον Κολόμβο, μα ταυτόχρονα τόσο παλιά, όσο τουλάχιστον μπορούμε να θεωρούμε και την δική μας ύπαρξη.


Τίτλος: Η Μυστική Διδασκαλία του Πλάτωνα

Συγγραφέας: Σάββας Παττακός

ΣΕΛΙΔΕΣ: 287

" ... εκπορισάμεθα φιλοσοφίας γένος, ου μείζον αγαθόν ουτ' ήλθεν ούτε ήξει ποτέ τω θνητώ γένει δωρηθέν εκ θεών."
" ... Αποκτήσαμε τη φιλοσοφίαν, από την οποίαν μεγαλύτερον αγαθόν, δώρο των θεών, ούτε ήλθεν ούτε θα έλθη ποτέ εις το ανθρώπινο γένος. "


- Πλάτωνα Τίμαιος 47 Β -

Η Μυστική Διδασκαλία του Πλάτωνα

Ο Πλάτωνας, ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους όλων των εποχών, σχολιάστηκε από αναρίθμητους μελετητές μέσα στους αιώνες. Ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η εξέταση του έργου του με νέες προσεγγίσεις.

Σ' αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται μια άλλη όψη του Πλάτωνα, μέσα από το πρίσμα της Εσωτερικής Φιλοσοφίας. Εμφανίζεται ένα σύνολο γνώσεων για:

- Τη σύνθεση του ανθρώπου
- Την εξέλιξη της ανθρωπότητας
- Το νόμο των κύκλων
- Τα αρχαία Μυστήρια
- Τη μεταθανάτια ζωή
- Τους αόρατους κόσμους
- Τα όνειρα
- Τη διατροφή κ.ά.

Πρόκειται για γνώσεις που με μια απλή, εξωτερική και εγκυκλοπαιδική μελέτη περνούν απαρατήρητες. Έτσι, τονίζεται η εσωτερική και μυστηριακή γνώση που κατείχε ο μεγάλος φιλόσοφος.

Στόχος μας είναι να αποκτήσει ο αναγνώστης ένα ερέθισμα για να μελετήσει και να εμβαθύνει ο ίδιος στο έργο του Πλάτωνα.


Τίτλος: Η Μυστηριακή Αίγυπτος

Συγγραφέας: Fernard Shwartz


ΣΕΛΙΔΕΣ: 104

Η Μυστηριακή Αίγυπτος

Μία επιστημονική ανάλυση όπου παρουσιάζονται οι βάσεις της θρησκείας, τέχνης, επιστήμης, και γενικά της ζωής στην Αρχαία Αίγυπτο. Και πίσω από όλα αυτά κρύβεται το μεγάλο μυστήριο της ΚΕΜ.

 

Τίτλος: Εισαγωγή στη Σοφία της Ανατολής

Συγγραφέας: Γεώργιος Α. Πλάνας


ΣΕΛΙΔΕΣ: 130

Η Γη πέρα από τον ορίζοντα που ανατέλλει ο Ήλιος ήταν πάντα για τον δυτικό, χώρος Μυστηρίου. Η Γνώση, οι Διδασκαλίες, η Φιλοσοφία έχουν την έσχατη πατρίδα τους στις μακρινές χώρες της Ανατολής.

Εισαγωγή στη Σοφία της Ανατολής

Ο Ερευνητής του Εσωτερισμού απαιτείται να μελετήσει Ιστορία της Φιλοσοφίας γιατί έτσι θα βιώσει και θα ενταχθεί στην Χιλιόχρονη Παράδοση, σαν Μαθητής του Παρελθόντος και Δάσκαλος του Μέλλοντος, σαν ένας κρίκος στην Αλυσίδα που η αρχή της χάνεται στη μυστηριακή εκείνη στιγμή που η Γνώση παραδόθηκε στον Άνθρωπο και που το τέλος της βρίσκεται κάθε φορά στον τελευταίο μαθητή που προστίθεται...

Το βιβλίο αυτό, αποτέλεσμα χρόνων έρευνας και το πρώτο μίας σειράς βιβλίων που θα ακολουθήσουν, επιχειρεί μια εμβάθυνση στον τρόπο σκέψης, τη φιλοσοφία, τη Σοφία της Ανατολής.Γ. Α. Πλάνας
Γεννήθηκε στην Μαδρίτη το 1955. Πτυχιούχος Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, αφιερώθηκε από το 1972 στη μελέτη της Φιλοσοφίας και της Ιστορίας των Πολιτισμών. Έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις στην Ισπανία και Ελλάδα και έχει γράψει πολλά άρθρα που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες σε ξένες γλώσσες. Από το 1980, είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του Πολιτιστικού & Φιλοσοφικού Οργανισμού Νέα Ακρόπολη στην Ελλάδα.

Τίτλος: Ο Εσωτερικός Δρόμος των Πολεμικών Τεχνών

Συγγραφέας: Michel Echenique


ΣΕΛΙΔΕΣ: 194

Ο Εσωτερικός Δρόμος των Πολεμικών Τεχνών

Ένα βιβλίο με σημειώσεις - μαθήματα για εσωτερικές Πολεμικές Τέχνες. Χρήσιμο για γνώστες οποιασδήποτε Πολεμικής Τέχνης, αλλά και για κάθε φιλοσοφημένο "πολεμιστή" της ζωής.

 

Τίτλος: ΤATΒΑΣ - Οι Δονήσεις του Αιθέρα

Συγγραφέας: Dr. KRUMM-HELLER


ΣΕΛΙΔΕΣ: 65

Μια από τις σημαντικότερες έννοιες στη μελέτη του Εσωτερισμού, για να μπορέσει κανείς να καταλάβει σε βάθος την εσωτερική λειτουργία της Φύσης, είναι αυτή των Τάτβας.

Τάτβας είναι σανσκριτική λέξη που η έννοιά της εκφράζει τις μορφές και ιδιότητες με τις οποίες εκδηλώνονται τα Κοσμικά Πεδία Ενέργειας.

ΤATΒΑΣ - Οι Δονήσεις του Αιθέρα

Τα Τάτβας είναι μορφές δόνησης που αποτελούν την αρχιτεκτονική δομή της Φύσης σε όλες τις εκδηλώσεις της. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι πέντε και συνδέονται με τα πέντε Στοιχεία του παραδοσιακού Εσωτερισμού:
Γη, Νερό, Αέρας, Φωτιά και Αιθέρας.

Οι δονητικές αρχές αυτών των στοιχείων είναι τα Τάτβας, που στην απόκρυφη ανατολική παράδοση ονομάζονται αντίστοιχα:
Πρίτβι, Απας, Βαγιού, Τέγιας και Ακάσα.

Συμβολικά αλλά και λειτουργικά, αυτά τα Στοιχεία ρυθμίζουν κάθε εκδήλωση της Φύσης, στα πέντε διάφορα πεδία της, όπως το Φυσικό, το Ζωτικό, το Συναισθηματικό, το Νοητικό και το Πνευματικό αντίστοιχα.

Σ'αυτό το βιβλίο εξηγούνται με σαφή και συνοπτικό τρόπο, όλα όσα χρειάζεται να μάθει ο ερευνητής του Εσωτερισμού γι'αυτά τα μυστηριώδη πεδία της Φύσης, καθώς και τις πρακτικές εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν για ένα σωστότερο τρόπο ζωής.


Τίτλος: Ο ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Συγγραφέας: Γεώργιος Α. Πλάνας


ΣΕΛΙΔΕΣ: 202

Ο ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Ο ήρωας κάθε πολιτισμού είναι σαν τον Ήλιο. Οι ήρωες της ανθρωπότητας χαράζουν τα κατορθώματά τους σε αρμονία με τον Ήλιο και τις μάχες που κάνει μέσα στους οίκους των ζωδίων.

Μέσα από τις σελίδες αυτής της πραγματείας,
ο αναγνώστης θα μπορέσει να βαδίσει,
με το πνεύμα και τη φαντασία του
στους παράλληλους δρόμους του Ουρανού
- όπου βρίσκονται οι ζωδιακοί αστερισμοί -
και του Μύθου, όπου υψώνονται με τα κατορθώματά τους, οι Ήρωες και οι μεγάλοι Άνδρες,
που χάραξαν την πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης
ως τις μέρες μας.Γ. Α. Πλάνας
Γεννήθηκε στην Μαδρίτη το 1955. Πτυχιούχος Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, αφιερώθηκε από το 1972 στη μελέτη της Φιλοσοφίας και της Ιστορίας των Πολιτισμών. Έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις στην Ισπανία και Ελλάδα και έχει γράψει πολλά άρθρα που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες σε ξένες γλώσσες. Από το 1980, είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του Πολιτιστικού & Φιλοσοφικού Οργανισμού Νέα Ακρόπολη στην Ελλάδα.

Τίτλος: ΤΟ ΚΥΜΒΑΛΕΙΟ - Η Ερμητική Επιστήμη «Οι Τρείς Μύστες»

Συγγραφέας:


ΣΕΛΙΔΕΣ: 160

Από τα αρχαία κείμενα των Πυραμίδων και μέσω της Αλεξανδρινής εποχής φθάνουν ως τις μέρες μας αυτές οι σελίδες με τον αγνότερο ίσως εσωτερισμό.

Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος "ο Γραφεύς των Θεών" έζησε πριν από χιλιάδες χρόνια στην Αίγυπτο τις ημέρες που η σημερινή ανθρωπότητα ήταν ακόμη στα σπάργανα. Ηταν και είναι μια μεγάλη Μορφή, ο Μεγάλος Κεντρικός Ηλιος του Αποκρυ-φισμού, που μας κληροδότησε ένα πολύ σημαντικό έργο: τα Ερμητικά κείμενα. Εφερε στην Ανθρωπότητα τη γνώση των 7 Νόμων του Σύμπαντος.

ΤΟ ΚΥΜΒΑΛΕΙΟ - Η Ερμητική Επιστήμη «Οι Τρείς Μύστες»

7 Νόμοι που καθορίζουν τα ΠΑΝΤΑ: τον Κόσμο, τους Αν-θρώπους, τη Φύση.
Αυτές οι Διδασκαλίες ήταν γραμμένες στους τάφους των Πυραμίδων. Χαμένες για χρόνια, καλά κρυμμένες από τους αδαείς, τους ασεβείς. Οχι όμως και ξεχασμένες.
Μέσα σ'όλους αυτούς τους αιώνες υπήρχαν Μύστες που κράτησαν άσβεστη τη ιερή φλόγα τηςΕρμητικής Διδασκαλίας τη διαφύλαξαν, ενώ συγχρόνως τη μετέφεραν από γενιά σε γεννιά, μέχρι τις ημέρες μας.

Χάρη σ' αυτούς μπορούμε εμείς σήμερα να έχουμε το μαγικό κλειδί που θα ανοίξει την Πύλη της καρδιάς μας για να μπορεί να δεχτεί την Μυστικιστική Γνώση.
Ας μην ξεχνάμε όμως, πως αυτοί οι Μύστες μας κληροδότησαν μια Γνώση και μια προσταγή:

"Ω, μην αφήσετε να σβήσει η φλόγα! Στη σκοτεινή σπηλιά της την έχει λατρέψει κάθε ηλικία. Εχει τραφεί από τους αγνούς ιερείς της αγάπης. Μην αφήσετε τη φλόγα να σβήσει".


Τίτλος: ΤΑ 3 ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ

Συγγραφέας: Γιώργος Α. Πλάνας


ΣΕΛΙΔΕΣ: 366

ΤΑ 3 ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ

Πώς γεννήθηκε ο άνθρωπος, πώς δημιουργήθηκε η Γη και το σύμπαν; Τί υπήρχε στην αρχή, το χάος;

Ερωτήσεις που προβλημάτιζαν πάντα τους ανθρώπους. Σαν ένα αίνιγμα αναπάντητο, από την αυγή των χρόνων, μέχρι τις μέρες μας.

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να προσεγγίσει αυτά τα τρία βασικά ερωτήματα. Για αυτό το λόγο η δομή του βιβλίου χωρίζεται σε αυτούς τους τρεις άξονες - κέντρα: τον άνθρωπο, τον κόσμο και το σύμπαν.Γ. Α. Πλάνας
Γεννήθηκε στην Μαδρίτη το 1955. Πτυχιούχος Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, αφιερώθηκε από το 1972 στη μελέτη της Φιλοσοφίας και της Ιστορίας των Πολιτισμών. Έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις στην Ισπανία και Ελλάδα και έχει γράψει πολλά άρθρα που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες σε ξένες γλώσσες. Από το 1980, είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του Πολιτιστικού & Φιλοσοφικού Οργανισμού Νέα Ακρόπολη στην Ελλάδα.Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr