ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)

 

Φιλοξενία
"ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ"
στο ESOTERICA.gr

 

Εκδόσεις "ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - Κληρονόμων Ν. Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ"


Τίτλος: ΚΡΙΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ

Συγγραφέας: ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΩΜΑΤΟΨΥΧΙΚΗΣ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ

Το βιβλίο "ΚΡΙΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ" γράφτηκε από τον Δάσκαλο του Εσωτερισμού και πολυγραφότατο συγγραφέα της μεταφυσικής Φιλοσοφίας ΝΙΚΟΛΑΟ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ, το 1988.

Στο έργο του αυτό ο συγγραφέας, βαθύς γνώστης της φιλοσοφίας του Γιόγκα αλλά και της πρακτικής της εφαρμογής, κωδικοποιεί την αρχαιότατη ΚΡΙΓΙΑ ανασύροντάς την από το παρελθόν της προσδίδει την δυνατότητα σαν ένα πλέον ολοκληρωμένο σύστημα άσκησης, να προσφέρει στον εκπαιδευόμενο μαθητή της όλα τα ευεργετήματά της τα θεραπευτικά.

Το βιβλίο αυτό διαιρείται σε τρία Μεγάλα Μέρη.

Στο πρώτο μέρος ασχολείται με τις θεραπευτικές ασκήσεις για το σώμα.
Αυτές οι ασκήσεις γίνονται σε επτά φάσεις που συντονίζονται αντίστοιχα σε επτά φάσεις της αναπνοής σε καθορισμένο πάντοτε χρόνο.
Κατευθύνονται όμως πάντοτε από τον κυρίαρχο στην "ΚΡΙΓΙΑ" , ΝΟΥ.
Οι ασκήσεις αυτές που περιγράφονται με λεπτομέρεια θεραπεύουν πολλές ασθένειες αλλά κυρίως λειτουργούν προληπτικά.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται τριάντα ασκήσεις (30) απ' αυτές με αναλυτικά σκίτσα. Επίσης άλλες είκοσι (20) ασκήσεις παρουσιάζονται περιγραφικά.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου ο συγγραφέας ασχολείται με την Ψυχοθεραπευτική που διαθέτει η "ΚΡΙΓΙΑ" .
Οι ασκήσεις αυτές είναι καθαρά νοητικές γίνονται με την συνειδητή συμμετοχή του Νού αλλά προορίζονται για την υποσυνείδησή του.
Ο μαθητής με την μοναδική μέθοδο της ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ θα φτάσει στη εκπλήρωση της θεραπευτικής αποστολής του.

Ετσι θα επανέλθει η διασαλευθείσα τάξη μέσα στο κέντρο του ΝΟΥ.
Αυτό θα γίνει για οποιαδήποτε ψυχασθένεια ( Νοοασθένεια ) ή έξη του ασκούμενου με τελικό αποτέλεσμα την εσωτερική του κάθαρση.
Αυτή όπως περιγράφεται στο βιβλίο αναλυτικά και πολύ κατανοητά είναι η προετοιμασία του Νού για την μελλοντική του είσοδο στον Διαλογισμό-Στοχασμό.

Στο τρίτο μέρος του βιβλίου ο συγγραφέας αναφέρεται στην ξεχασμένη μέθοδο της ανύψωσης στην υπερβατικότητα με την Κρίγια Γιόγκα.
Ισως το πιο ενδιαφέρον κεφάλαιο του βιβλίου που ασχολείται με το Μυστικό της Κρίγια, που ανυψώνει τον Νού του προετοιμασμένου μαθητή της με ένα απλό και γρήγορο τρόπο στην υπέρβαση…

Αφορά το μυστήριο που έχει απασχολείσει την ανθρωπότητα στο παρελθόν πάρα πολύ με αφορμή το βιβλίο του Γιοκανάντα " Η αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι".

Ένα αξιόλογο βιβλίο μεγάλων διαστάσεων 21χ28cm με 360 σελ. αφιερωμένο από τον συγγραφέα στα παιδιά όλου του κόσμου, στα παιδιά του Μέλλοντος.

Πολύτιμο βοήθημα για τον σύγχρονο άνθρωπο με τα δυσεπίλυτα προβλήματα της δυτικής κοινωνίας, του άγχους, της μοναξιάς και των ψυχολογικών αδιεξόδων.

Ισως το βαθύτατο μυστικό της ΚΡΙΓΙΑ βγαλμένο μέσα από το παρελθόν , να γίνει ένας πολύτιμος φάρος για το μέλλον που θάχει να προσφέρει πολλές λύσεις στον κάθε ειλικρινά ενδιαφερόμενο.
Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr