Ο χρόνος μπορεί να γυρίσει προς τα πίσω;


Η έννοια του χρόνου βασάνιζε πάντα τον ανθρώπινο νου. Απ’ τα αρχαία χρόνια ήταν αυτός … ο «άγνωστος», ο «άπιαστος», ο «δυνάστης», πάντα απρόσιτος σαν έννοια και πολλές φορές και σαν βίωμα. Πώς να ελέγξεις άραγε το παρόν, το παρελθόν ή το μέλλον; Δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτονταν τη δημιουργία μιας «μηχανής του χρόνου» που θα μπορούσε να μας γυρίσει στο παρελθόν ή να μας προβάλλει στο μέλλον, δίνοντας ακόμα τη δυνατότητα να αλλάξουμε ακόμα και την Ιστορία !!!

Κάπου εδώ σταματάει η «επιστημονική φαντασία» και αρχίζει η «επιστημονική πραγματικότητα», καθώς κάποιες τελευταίες μελέτες θέλουν να μας πείσουν ότι, η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να επηρεάσει τη ροή του χρόνου. Άλλωστε την ιδέα την έδωσε στις αρχές του 20ου αιώνα ο Αϊνστάιν, περιγράφοντας έναν κόσμο όπου ο χρόνος είναι σχετικός.

Για τους «άπιστους» παραθέτουμε την παρακάτω επιστημονική διήγηση.

Στις 27-1-1995 μια ομάδα Αμερικανών και Βρετανών επιστημόνων που βρίσκονταν σε αποστολή στην Ανταρκτική, παρατήρησαν μια περιστρεφόμενη γκρίζα ομίχλη πάνω απ’ τον Ν. Πόλο και αποφάσισαν να στείλουν ένα μετεωρολογικό αερόστατο για την μελετήσουν. Όμως, ως δια μαγείας, το αερόστατο εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια τους και … ξαναεμφανίστηκε μετά από λίγο όταν το τράβηξαν με ένα σκοινί με το όποίο ήταν δεμένο. Και τότε έγινε η εκπληκτική διαπίστωση: το χρονόμετρο του αερόστατου έδειχνε ακριβώς 30 χρόνια πίσω (!!!), δηλ. στις 27-1-1965.

Εμβρόντητοι οι επιστήμονες επανέλαβαν το πείραμα ξανά και ξανά, και πάντα διαπίστωναν ότι το χρονόμετρο γυρνούσε στο παρελθόν. Μάλιστα, το γεγονός είχε αναφερθεί στην αμερικανική κυβέρνηση.

Έκτοτε κάποιοι θεωρούν τον Ν. Πόλο σαν μια «Πύλη του Χρόνου», ικανή να μεταφέρει κάποιον στο παρελθόν. Ακόμα και η CIA και το FBI μπήκαν σε σκέψεις για επηρεασμό της ιστορίας μέσω κάποιας αποστολής στον Ν. Πόλο.

Αν δεν πειστήκατε, ίσως να το ξανασκεφτείτε αν δεχτείτε την περιγραφή ενός ορειβάτη που χτυπήθηκε από κεραυνό. Αυτό που περιέγραψε δεν είναι κάτι συνηθισμένο: είδε την αστραπή να διατρέχει αργά – αργά το χέρι του και να του καίει τα κύτταρα. Προφανώς ο χρόνος έρεε εντελώς διαφορετικά γι’ αυτόν απ’ ό,τι στους γύρω του. Ο χρόνος είχε επιβραδυνθεί σε μεγάλο βαθμό !

Δεν ενδιαφέρονται όμως μόνο οι Αμερικανοί για το θέμα. Στη Ρωσία αρκετοί θεωρητικοί έχουν προσεγγίσει το ζήτημα του χρόνου και κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι έχουν καταφέρει να επιβραδύνουν ή να επιταχύνουν τη ροή του. Για παράδειγμα ο Vadim Chernobrov και η επιστημονική του ομάδα, ισχυρίζονται ότι κατάφεραν «παίζοντας» με μαγνητικά πεδία σε περιβάλλον εργαστηρίου να επιβραδύνουν μία ώρα (60 λεπτά) κατά 1,5 δευτερόλεπτο.

Με άλλο πείραμα που διεξάχθηκε τον Αύγουστο του 2001 στην περιοχή Volgograd της Ρωσίας, επιτεύχθηκε μια μεταβολή της ροής του χρόνου κατά 3% μετρημένη με ακρίβεια με κρυσταλλικούς ταλαντωτές (κρυστάλλους των ρολογιών ακριβείας). Ο εκτελεστής του πειράματος Vadim Chernobrov περιέγραψε την εμπειρία του σαν να ήταν για λίγες στιγμές ταυτόχρονα «εδώ» και «εκεί», σε δύο χρονικές στιγμές ή σε … δύο κόσμους !

Υπάρχουν ακόμα και αναφορές ότι στην ΕΣΣΔ της εποχής του Στάλιν υπήρξε ένα «Ερευνητικό Ινστιτούτο Παράλληλων Κόσμων» που ασχολούνταν με τον επηρεασμό της ροής του χρόνου και – γιατί όχι – με ταξίδια μέσα στον χρόνο. Μάλιστα ο Lavrenty Beria, αρχηγός της Μυστικής Αστυνομίας το 1952, αποκάλυψε ότι 18 καθηγητές που ασχολήθηκαν με τέτοια πειράματα εκτελέστηκαν και άλλοι 59 στάλθηκαν σε … «κατασκηνώσεις» στη Σιβηρία. Για να μην αποκαλύψουν μήπως κάποιο μυστικό;

Μάλιστα, τα πειράματα επαναλήφθηκαν το 1961 με καταστροφικά αποτελέσματα καθώς 8 επιστήμονες εξαφανίστηκαν και κάποια κτίρια καταστράφηκαν μέσα σε λίγες στιγμές.

Έκτοτε τα πειράματα σταμάτησαν για να συνεχιστούν το 1987, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία καθώς οδήγησαν σε μια εξαιρετικά δυνατή έκρηξη στις 30-8-1989 κάπου στα νησιά Anjou. Μια εκδοχή υποστηρίζει ότι στη διάρκεια του πειράματος υπήρξε σύγκρουση με έναν αστεροειδή ή κάποιο άλλο τεράστιο αντικείμενο σε κάποιον παράλληλο κόσμο ! Μάλιστα υπάρχουν κάποια – λίγο ανατριχιαστικά – ηχητικά ντοκουμέντα απ’ τους ετοιμοθάνατους επιστήμονες που συμμετείχαν στο πείραμα.

Ε, τι … μόνο οι Αμερικανοί θα κάνουν «πειράματα της Φιλαδέλφειας»;

Πηγή: Ηλεκτρονική έκδοση της PRAVDA

http://english.pravda.ru/science/19/94/379/12190_experiment.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ