Έρευνα για μυστηριώδεις θανάτους-"X-files" στις Η.Π.Α.


Οι περιπτώσεις των ανεξιχνίαστων υποθέσεων, όπου δεν μπορεί να δοθεί εύκολα μια επιστημονική εξήγηση είναι πολλές. Συνηθίζεται μάλιστα τελευταία να χαρακτηρίζονται ως “X-Files”. Ειδικά υποθέσεις που αφορούν σε UFO, εξωγήινους, φαντάσματα κ.λπ.

Όμως πρόσφατα άλλη μια κατηγόρια “X-Files” ήρθε να προστεθεί στη λίστα αυτών των υποθέσεων που περιμένουν επιστημονική εξήγηση. Πρόκειται για τις υποθέσεις θανάτων οι οποίοι δεν μπορούν να αποδοθούν σε ένα προφανές αίτιο ή … σε κανένα αίτιο. Μάλιστα στις Η.Π.Α. έχει συσταθεί ειδική επιστημονική ομάδα για τη μελέτη τέτοιων υποθέσεων.

Η ομάδα αυτή μετέχει στο «Πρόγραμμα Ανεξήγητων Θανάτων» (Unexplained Deaths Project), το οποίο έχει κληθεί να ερευνήσει τα αίτια 227 μυστηριωδών θανάτων που συνέβησαν απ’ το 1995 ως το 2003. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 1995 με αίτηση των αμερικάνικων υγειονομικών αρχών για την πρόληψη τυχόν άγνωστων επιδημιών που θα αποτελούσαν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Τελικά η μελέτη αυτών των θανάτων αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Αν και η ιατρική τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, παρόλα αυτά το μεγαλύτερο μέρος δεν στάθηκε δυνατό να εξιχνιαστεί το μεγαλύτερο μέρος των περιπτώσεων. Μόνο σε 53 απ’ τις 227 κατάφεραν οι επιστήμονες να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια.

Οι μισοί περίπου απ’ τους 53 θανάτους αποδόθηκαν στη δράση κάποιου βακτηρίου, το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα με την κατάλληλη θεραπεία. Επίσης 19 θάνατοι παιδιών αποδόθηκαν στην έξαρση της γρίπης του 2002. Γενικά το 37% των θανάτων που εξιχνιάστηκαν αφορούσε ασθένειες των πνευμόνων και 36% σε σηψαιμία. Συχνά ήταν επίσης και τα καρδιολογικά προβλήματα τα οποία δεν είχαν γίνει αντιληπτά εξ αρχής.

Μια σειρά όμως υποθέσεων περιμένουν απάντηση, δίνοντας στους επιστήμονες να καταλάβουν ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί κι άλλο η ιατρική επιστήμη και τεχνολογία για να μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Ως τότε οι υποθέσεις αυτές θα κατατάσσονται στα "x-Files" !

http://www.accessnorthga.com/news/ap_newfullstory.asp?ID=32804

 

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ