Φαντάσματα: Έπρεπε να υπάρχουν και τα... βρήκαν

Τα παλιά σπίτια αποτελούν πάντα χώρους όπου κάποιος μπορεί να φανταστεί ότι θα βρει φαντάσματα. Και μόνο η όψη τους πολλές φορές παραπέμπει σε τέτοιες σκέψεις. Ειδικά, αν περιβάλλονται από ένα καταπράσινο, συννεφιασμένο και ομιχλώδες τοπίο. Βέβαια αν πιστεύεις πολύ ότι κάπου υπάρχουν φαντάσματα και τα ψάχνεις … θα τα βρεις !!!

Κάτι τέτοιο συνέβη σε ένα παλιό, αλλά όχι εγκαταλειμμένο παλιό σπίτι στην Κορνουάλη. Στο σπίτι αυτό, γνωστό ως «Lanhydrock House», χτισμένο με το παλιό, επιβλητικό παραδοσιακό αγγλικό στυλ, κατοικεί ακόμα ο διαχειριστής του κ. Paul Holden. Και μιας που συχνά δέχονταν ερωτήσεις για το αν το σπίτι είναι στοιχειωμένο, ο κ. Holden αποφάσισε να καλέσει τους … ειδικούς ! Την κίνησή του αυτή δικαιολογούσε και το γεγονός ότι, το προσωπικό του σπιτιού συχνά ανέφερε περίεργα συμβάντα σε διάφορους χώρους του οικήματος.

Οι ειδικοί ήταν στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα PRO (“Paranormal Research Organisation”, «Οργανισμός Παραφυσικών Ερευνών»), που αποτελείται από άτομα που αναλαμβάνουν τη διερεύνηση παραφυσικών φαινόμενων κυρίως στην περιοχή της ΝΔ Αγγλίας.

Τα μέλη της ομάδας αποφάσισαν να κάνουν μια ολονυκτία παρακολουθώντας τι γίνεται στο σπίτι, ενώ παράλληλα θα έκαναν κάποιες πνευματιστικές συγκεντρώσεις για να καλέσουν και να εντοπίσουν οτιδήποτε αρέσκεται να επισκέπτεται τον χώρο.

Τελικά οι υποψίες όλων επαληθεύτηκαν καθώς το πρώτο συμβάν δεν άργησε να συμβεί: ακούστηκε το υπόκοσμο γέλιο ενός μικρού κοριτσιού από ένα πρώην παιδικό δωμάτιο του σπιτιού. Το συμβάν επαναλήφθηκε και άλλες φορές μέσα στη νύχτα, καθώς είχαν οργανωθεί πνευματιστικοί κύκλοι σε διάφορους χώρους του σπιτιού για τον αποτελεσματικότερο εντοπισμό πνευμάτων.

Σε άλλη μια περίπτωση ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος σαν σύρσιμο επίπλου στο ξύλινο πάτωμα ενός – κατά τ’ άλλα – ακατοίκητου δωματίου. Όμως το συμβάν αυτό δεν επαναλήφθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Έτσι οι προσπάθειες των «κυνηγών φαντασμάτων» της PRO στέφθηκαν με επιτυχία και η πλήρη αναφορά της ερευνητικής διαδικασίας βρίσκεται στον διαδικτυακό τόπο της ομάδας (theparanormalresearchers.org).

Τελικά … ΟΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ, ΒΡΙΣΚΕΙ !!!

http://www.thisiscornwall.co.uk/displayNode.jsp?nodeId=
146870&command=newPage&contentPK=10549254

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ