Το ψυγείο δεν δουλεύει;

Μήπως... κουφάθηκε;

ΗΧΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΑ !!!


Έχετε ακούσει για την «Θερμοακουστική»; Αν όχι, ενημερωθείτε για την νέα αυτή θαυμάσια τεχνολογική εφαρμογή που ίσως αλλάξει την εικόνα και τη λειτουργία των … ψυγείων μας !

Η Θερμοακουστική είναι μια μέθοδος χρήσης των ηχητικών κυμάτων για τη ρύθμιση θερμοκρασίας διαφόρων συστημάτων, είτε θερμαίνοντάς τα είτε ψύχοντάς τα.

Πάνω στην μέθοδο αυτή, σημαντικά βήματα έκανε πρόσφατα η ερευνητική ομάδα του Steven Garrett, καθηγητή Ακουστικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια των Η.Π.Α.

Η όλη τεχνολογία «ηχητικής ψύξης και θέρμανσης» βασίζεται στην παραγωγή ήχων εξαιρετικής έντασης (πάνω από 160 ντεσιμπέλ) μέσα σε περιβάλλον πεπιεσμένου αέρα. Τα μέχρι τώρα πειράματα έχουν στεφθεί με επιτυχία και η τεχνολογία αναμένεται σύντομα να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες παγωτών όπως η Ben & Jerry's (η οποία είναι και ένας απ’ τους χρηματοδότες του ερευνητικού προγράμματος).

Η τεχνολογία αυτή είναι ακίνδυνη για τα ανθρώπινα αυτιά, καθώς σε περίπτωση βλάβης, ο ήχος δεν θα έφτανε στα ανθρώπινα αυτιά, καθώς το όλο σύστημα λειτουργεί μόνο σε περιβάλλον πεπιεσμένου αέρα. Επίσης θεωρείται μια «οικολογική» λύση, μιας και δεν περιλαμβάνει τη χρήση χημικών ψυκτικών υγρών.

Αν όλα πάνε καλά, η τεχνολογία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στη βιομηχανία τροφίμων, αλλά και στην ψύξη ηλεκτρονικών συστημάτων και ολοκληρωμένων κυκλωμάτων υπολογιστών. Αντίθετα η οικιακή χρήση της τεχνολογίας αυτής αναμένεται να καθυστερήσει.

Κάποιοι επιστήμονες, όπως ο Ganesh Raman, καθηγητής μηχανικής και αεροναυπηγικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, χαρακτήρισαν την ανάπτυξη της μεθόδου «μεγάλο άλμα», συγκρίνοντάς το με την παραγωγή των ακτινών laser.

http://www.rense.com/general32/wi.htm

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ