ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ: Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ

Πού να βρίσκεται άραγε η θρυλική Ατλαντίδα; Αν και πολλοί συμφωνούν με την περιγραφή του Πλάτωνα, ο οποίος στους διάλογους του «Τίμαιος» και «Κριτίας», την τοποθετεί στον Ατλαντικό, υπάρχουν θεωρίες που την τοποθετούν σε διάφορα άλλα μέρη της υφηλίου. Μια τέτοια θεωρία είναι κι αυτή της αρχαιολόγου Dr. Carla Sage, η οποία πρωτοτυπεί, τοποθετώντας των πολιτισμό των Ατλάντων στη Σαχάρα !!!

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά επιχειρήματα της Dr. Sage:

- Με βάση το γεγονός ότι οι Μυκηναίοι, οι Αιγύπτιοι και οι Κρήτες είχαν αναπτύξει αξιόλογες εμπορικές συναλλαγές με την Ατλαντίδα, η Dr. Sage βρίσκει απίθανο να βρίσκονταν αυτή στον Ατλαντικό. Μάλλον την τοποθετεί κάπου στον κόλπο της Σίδρας.

- Κατά την Dr. Sage, η Ατλαντίδα δεν καταστράφηκε από κατακλυσμό ή από ηφαιστειακές εκρήξεις, αλλά απ’ τη σταδιακή εξάπλωση της ερήμου της Σαχάρας, η οποία κυριολεκτικά κατάπιε τους Άτλαντες.

- Το 9.500 π.Χ. που αναφέρεται σαν χρόνος καταστροφής της Ατλαντίδας, η Σαχάρα ήταν μια γόνιμη και φιλόξενη περιοχή.

- Ο Πλάτωνας μετέφρασε λανθασμένα μια αιγυπτιακή λέξη, που συνέδεε τους Άτλαντες με το νερό. Δεν ήταν ένας πολιτισμός που ζούσε μέσα στο νερό και καταστράφηκε απ’ αυτό. Αντίθετα, καταστράφηκε από την έλλειψη νερού.

Η Dr. Sage ισχυροποιεί τη θέση του τονίζοντας ότι, το 1912 ο καθηγητής Alfred Wegener απέδειξε ότι οι ακτές της Αμερικής απ’ τη μία και της Ευρώπης και της Αφρικής απ’ την άλλη, ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους. Άρα κάποτε οι ήπειροι αυτές ήταν ενωμένες και κάποιες τεκτονικές αλλαγές τις διαχώρισαν. Κανείς άλλος γεωλογικός σχηματισμός δεν χωράει κάπου ανάμεσα τους στον Ατλαντικό. Άρα - κατά την Dr. Sage – η Ατλαντίδα δεν ήταν εκεί.

Μετά απ’ αυτές τις διαπιστώσεις τους, η Dr. Sage πρόκειται να ηγηθεί μιας αποστολής που θα αναζητήσει τον πολιτισμό των Ατλάντων κάτω απ’ την Σαχάρα. Η αποστολή ξεκινάει την άνοιξη του 2004. Πάντως χρειάζεται πολύ κουράγιο και λίγη τύχη απ’ αυτή του Ιντιάνα Τζόουνς για να καλύψει αυτά τα 3.500.000 τετρ. μίλια της αχανής ερήμου.

http://www.in-sourced.com/article/articleview/900/1/13

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ