ΟΙ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΩΤΟΙ ΣΕ ΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ


Οι εσωστρεφείς, «μελαγχολικοί» και ντροπαλοί χαρακτήρες έχουν μια τάση να προσβάλλονται πιο εύκολα από μολυσματικές ασθένειες (βλ. ακόμα και το AIDS) απ’ τους «εξωστρεφείς». Αυτό ήταν γνωστό στους ιατρικούς κύκλους ήδη απ’ την εποχή της αρχαίας Ελλάδας. Όμως έλειπε το «γιατί» αυτής της διαπίστωσης. Τώρα όμως κάποιοι επιστήμονες φαίνεται ότι βρήκαν κάποιες καλές απαντήσεις !

Κάποιες εξηγήσεις του φαινομένου δόθηκαν απ’ την ερευνητική ομάδα του καθηγητή Steve Cole απ’ το Ινστιτούτο Έρευνας για το AIDS του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Η σχετική στατιστική διαπίστωση έδειξε ότι οι εξωστρεφείς χαρακτήρες αντιδρούσαν καλύτερα στην φαρμακευτική αγωγή κατά του AIDS, απ’ ό,τι οι εσωστρεφείς, σε ένα δείγμα από 54 άνδρες.

Η λύση δόθηκε μελετώντας την ανταπόκριση του ανθρώπου μπροστά σε καταστάσεις στρες, πίεσης και άγχους. Έτσι διαπιστώθηκε ότι το σώμα των «συνεσταλμένων» που τείνουν να «εσωτερικεύουν» τέτοιες πιεστικές καταστάσεις και να μην διαθέτουν τρόπους εκτόνωσης, απελευθερώνει μια χημική ουσία με την ονομασία “norepinephrine”, η οποία κάνει τον οργανισμό πιο τρωτό στις ασθένειες και ιδιαίτερα στις ιώσεις.

Φυσικά, δεν είναι «νέο» το ότι, η ψυχολογική μας κατάσταση αποτυπώνεται στο σώμα μας και επηρεάζει την υγεία του. Ούτε είναι «νέο» ότι ασθένειες όπως ο καρκίνος ή καρδιαγγειακές παθήσεις συνδέονται με την γενικότερη ψυχολογική μας στάση απέναντι στη ζωή. Αυτή τη φορά όμως εντοπίστηκε ο «βιολογικός κρίκος» αυτού του μηχανισμού, που κάνει αυτούς που τείνουν να … «κλείνονται στο καβούκι τους» πιο ευάλωτους!

Για ξανασκεφτείτε το λοιπόν. Περισσότερο γέλιο, αισιοδοξία, χιούμορ, καλή διάθεση και επικοινωνία θα σας κάνουν ίσως να … βρείτε την υγειά σας !!!

http://abcnews.go.com/sections/SciTech/DyeHard/
shy_people_dyehard_031224-1.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ