«ΕΦΥΓΕ» Ο CHARLES BERLITZ

Ο συγγραφέας του "Τριγώνου των Βερμούδων" δεν ζει πια

Λίγο πριν κλείσει το 2003, ένας διάσημος άνθρωπος, του χώρου των παραφυσικών φαινομένων, άφησε αυτόν τον (φυσικό) κόσμο. Πρόκειται για τον Charles Berlitz, συγγραφέα γνωστών βιβλίων («Τρίγωνο των Βερμούδων», «Πείραμα της Φιλαδέλφεια») και ερευνητή διάσημων αινιγμάτων του χθες και του σήμερα.

Ο Charles Berlitz γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1913. Ο παππούς του - Maximilian Berlitz - υπήρξε ο ιδρυτής μιας διάσημης αλυσίδας σχολών εκμάθησης ξένων γλωσσών και ο ίδιος ο Charles Berlitz υπήρξε γλωσσολόγος. Έχοντας μια ιδιαίτερη κλίση στις γλώσσες, μιλούσε μεταξύ άλλων Ελληνικά, Πορτογαλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Για αρκετά χρόνια ο Berlitz δούλεψε στις γνωστές εκδόσεις Berlitz Co. στη Νέα Υόρκη σαν υπεύθυνος εκδόσεων. Επίσης για 26 χρόνια υπηρέτησε στην Υπηρεσία Πληροφοριών του στρατού. Συμμετείχε τόσο στον Β΄ Παγκ. Πόλεμο, όσο και στους πολέμους της Κορέας και του Βιετνάμ.

Αυτό όμως που τον έκανε διάσημο ήταν η ενασχόλησή του με το πεδίο των υπερφυσικών φαινομένων και των αινιγμάτων του παρελθόντος. Ιδιαίτερα γνωστός έγινε απ’ τις μελέτες του για το «Τρίγωνο των Βερμούδων» καθώς και για τον θρυλικό πολιτισμό της Ατλαντίδας.

Σαν συγγραφέας διέπρεψε, καθώς πολλά έργα του έγιναν best seller. Αναφέρουμε μερικά:
- Το Τρίγωνο των Βερμούδων (1974)
- Χωρίς Ίχνη (1977)
- Το Πείραμα της Φιλαδέλφεια (1979)
- Η υπόθεση Roswell (1980)
- Το Τρίγωνο του Διαβόλου (1989)

Ο C. Berlitz άφησε την τελευταία του πνοή στις 18 Δεκεμβρίου του 2003, έχοντας στο ενεργητικό του ένα μεγάλο έργο – ερευνητικό και συγγραφικό – στον χώρο της εσωτερικής αναζήτησης και του αγνώστου.

http://www.miami.com/mld/miamiherald/news/obituaries/7560762.htm

 

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ