ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η Νανοτεχνολογία είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος της σύγχρονης επιστήμης, που φαίνεται μερικές φορές να πετυχαίνει το ακατόρθωτο. Αν επίσης συνδυαστεί και με άλλες επιστήμες όπως η Γενετική ή η Μοριακή Βιολογία, τότε θα μπορούσαμε ακόμα να μιλάμε και για σύγχρονα «θαύματα». Μια τελευταία εξέλιξη
στον τομέα αυτό είναι η κατασκευή ενός νανο-τρανσίστορ που μπορεί να αυτό-συναρμολογείται με χρήση βιολογικών μεθόδων.

Το επίτευγμα ανήκει σε Ισραηλινούς επιστήμονες και είναι μια σύνθεση των ιδιοτήτων του DNA και των ηλεκτρονικών ιδιοτήτων ανθρακικών νανο-αγωγών. Το «θαυματουργό» λοιπόν αποτέλεσμα είναι ένα νανο-τρανσίστορ που μπορεί να αυτό-συντίθεται !!!

Για να εξηγήσουμε κάποια πράγματα: οι ανθρακικοί νανοαγωγοί είναι απλά αγωγοί από άνθρακα, αλλά με διάμετρο μόλις ενός δισεκατομμυριοστού του μέτρου (ή ενός εκατομμυριοστού του χιλιοστού αν το προτιμάτε έτσι). Κάτι που από μόνο του αποτελεί ένα τεχνολογικό θαύμα ! Η κατασκευή τους δε, θεωρείται μια πολύπλοκη και δαπανηρή διεργασία.

Οι ισραηλινοί επιστήμονες έκαναν όμως τα πράγματα πιο απλά: α) αρχικά χρησιμοποίησαν πρωτεΐνες του βακτηρίου E. Coli για κάνουν τους νανοαγωγούς από άνθρακα να «δέσουν» με τμήματα νημάτων DNA και β) σκαρφίστηκαν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο του κάθε νήματος DNA σαν … αγωγό!

Τελικά το αποτέλεσμα ήταν μια συσκευή που μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει σαν τρανσίστορ. Ήδη οι επιστήμονες έχουν συνδέσει μεταξύ τους δύο τέτοιες νανο-συσκευές.

Μ' άλλα λόγια κατάφεραν με βιολογικές διαδικασίες να κατασκευάσουν έναν ανόργανο αγωγό – συσκευή ! Γεγονός που ωθεί ακόμα περισσότερο των αναπτυσσόμενο τομέα των … βιολογικών υπολογιστών, αλλά σε οργανικές βάσεις πλέον!

http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994406

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ