ΣΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ

Μέσα στον 20ο αιώνα, η ανάπτυξη των επιστημών που αφορούν στον άνθρωπο και την υγεία του, οδήγησαν σε μια σημαντική άνοδο του μέσου όρου διάρκειας της ανθρώπινης ζωής. Μ’ άλλα λόγια, ζούμε περισσότερο απ’ ότι οι πρόγονοί μας ! Πόσο ακόμα μπορεί να ανέβει αυτό το όριο; Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που γεννιούνται στις μέρες μας, θα ζήσουν ποιο πολύ από εμάς και ίσως να πεθάνουν στα 150 χρόνια τους !

Οι απόψεις αυτές στηρίζονται τόσο από την συνεχόμενη πρόοδο της Ιατρικής, όσο και από στατιστικά στοιχεία των τελευταίων δεκαετιών. Τα στατιστικά λένε λοιπόν ότι, σήμερα πάνω από 40.000 αιωνόβιοι ζουν στις Η.Π.Α., πράγμα αδιανόητο για το παρελθόν. Αν μάλιστα αντιμετωπιστούν κάποιες ασθένειες και οι άνθρωποι ακολουθήσουν ένα σωστό τρόπο διατροφής και άσκησης, σύντομα οι μεγάλες ηλικίες θα κατακλύσουν τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Αλλά και απ’ την άλλη μεριά του Ατλαντικού οι προβλέψεις είναι παρόμοιες. Ο James Vaupel, του Ινστιτούτου Max Planck για τη δημογραφική έρευνα που εδρεύει στο Rostock της Γερμανίας, διαπιστώνει ότι, ο αριθμός των αιωνόβιων έφτασε να διπλασιάζεται κάθε δεκαετία στις χώρες του «αναπτυγμένου κόσμου». Αν λοιπόν όλα συνεχίσουν να έχουν όπως είναι, ο Vaupel πιστεύει ότι, γύρω στο 2150 ο μέσος όρος ηλικίας θα φτάσει τα 122,5 χρόνια, ενώ πολλοί άνθρωποι θα φτάνουν και τα 150 χρόνια.

Επειδή όμως η ποσότητα δεν συμβαδίζει πάντα με την ποιότητα, κάποιοι άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι θα υπάρξουν παράγοντες που δεν θα επιτρέψουν μια τόσο μεγάλη αύξηση του ορίου ηλικίας. Και οι λόγοι που παραθέτουν είναι απλοί και πρακτικοί:
- Κατά πόσον οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτούν τις έρευνες για την επιμήκυνση της ζωής;
- Κατά πόσο θα έχουν τη διάθεση και την αντοχή οι άνθρωποι να υποβάλλονται σε μακροχρόνιες θεραπείες με σκοπό να ζήσουν άλλο ένα χρόνο ή άλλη μία μέρα ακόμα;

Κάθε φορά πάντως που ο άνθρωπος προσπαθεί να αλλάξει κάποιες φυσικές προδιαγραφές, βρίσκεται μπροστά στον παράγοντα «ποιότητα ζωής». Αυτόν που προσφέρει η φύση και ένας υγιής – φυσικά και ψυχολογικά – τρόπος ζωής και που ο μηχανιστικός τρόπος ζωής των τελευταίων αιώνων, τείνει να παρακάμπτει στο βωμό της ποσότητας και της υπεραφθονίας.

http://www.guardian.co.uk/editor/story/0,12900,1098331,00.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ