Το μαγνητικό πεδίο της Γης αντιστρέφεται επικίνδυνα



Τα τελευταία χρόνια, πάμπολλες «προβλέψεις – προφητείες» που η προέλευσή τους τοποθετείται από τον χώρο της επιστήμης μέχρι της μεταφυσικής, παρουσιάζουν μια σειρά συμβάντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον πλανήτη μας και τη ζωή πάνω του σε καταστροφή: πλημμύρες, σεισμοί, πόλεμοι κ.λπ.

Όμως άλλος ένας παράγοντας που φαίνεται να μην είχε ληφθεί ως τώρα υπόψη, αλλά που πρόσφατα παρουσιάστηκε σαν ένα αρκετά πιθανό ενδεχόμενο έρχεται να προστεθεί: αυτός της αλλαγής πολικότητας του μαγνητικού πεδίου της Γης. Το ενδεχόμενο αυτό θα ήταν εξαιρετικά καταλυτικό για κάθε μορφή ζωής πάνω στη Γη … αλλά μην ανησυχείτε! Ίσως να υπάρχει κι εδώ η σωτήρια πρόνοια της Φύσης για να μας προστατεύσει.

Στους επιστήμονες είναι γνωστό από καιρό ότι, το μαγνητικό πεδίο της Γης βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία μεταβολών, οι οποίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και στην πλήρη αναστροφή του! Με άλλα λόγια ο Βόρειος Μαγνητικός Πόλος της Γης θα «μετακομίσει» στη θέση του Νότιου … έτσι απλά, σαν έναν μαγνήτη που αποφάσισε να «αλλάξει πλευρό» μέσα στο αχανές σύμπαν. Μάλιστα το γεγονός αυτό δεν είναι και τόσο σπάνιο, καθώς κάποιοι υπολογισμοί θέλουν να έχει συμβεί εκατοντάδες φορές τα τελευταία 400.000.000 χρόνια!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον – και ίσως ανησυχητικό – είναι το γεγονός ότι το γήινο μαγνητικό πεδίο είναι ιδιαίτερα «ανήσυχο» τα τελευταία χρόνια, καθώς τα τελευταία 200 χρόνια έχει ταξιδέψει γύρω στα 1.100 χιλιόμετρα, ενώ η έντασή του μειώνεται κατά 5% κάθε 100 χρόνια. Αυτή είναι η πιο δραματική μεταβολή του τα τελευταία 730.000 χρόνια !

Επίσης είναι γνωστό ότι σε κάθε αναστροφή του γήινου μαγνητικού πεδίου η ένταση του ελαττώνεται στο 10% της κανονικής τιμής της για ένα διάστημα μερικών χιλιάδων ετών, κάτι που κάνει τους επιστήμονες να εικάζουν ότι επίκειται σύντομα αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης. Κάτι τέτοιο όμως θα ήταν ιδιαίτερα καταστροφικό για κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη, καθώς η επιφάνειά του θα ήταν εκτεθειμένη στην ηλιακή και την κοσμική ακτινοβολία.

Οι ίδιες όμως μελέτες δίνουν ελπίδες, καθώς ο ίδιος ο Ήλιος θα «φροντίσει» για τη διατήρηση της ζωής στη Γη. Σύμφωνα με μια πρόσφατη θεωρία, ο ηλιακός άνεμος που θα έλουζε τη Γη σε μια περίπτωση αναστροφής του γήινου μαγνητικού πεδίου, θα δημιουργούσε από μόνος του μια προστατευτική ασπίδα για όσο διάστημα κρατούσε η μεταβολή αυτή. Μ’ άλλα λόγια η ίδια η Φύση θα παρέχει τους μηχανισμούς για την προστασία της ζωής.

Η Φύση λοιπόν προνοεί! Ο Ήλιος θα συνεχίσει να δίνει ζωή στον πλανήτη μας … Εμείς όμως; Μήπως η Φύση δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις δικές μας παρεμβάσεις πάνω στον πλανήτη; … Μήπως ο άνθρωπος παραμένει ο υπ αριθμόν «1» κίνδυνος για κάθε μορφή ζωής;

http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994985

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ