Νέα ευρήματα στις αρκτικές περιοχές μας παραπέμπουν σε μια "μυθική ήπειρο"



Καθώς η ανθρωπότητα αναζητά τα ίχνη των προγόνων της βαθιά στο παρελθόν, διάφορες θεωρίες έχουν αναδυθεί για να την προέλευση του ανθρώπου και για τα προϊστορικά μεταναστευτικά ρεύματα που οδήγησαν στη διαμόρφωση του παγκόσμιου χάρτη των μεγάλων ιστορικών πολιτισμών που άκμασαν στη Γη. Αν και οι περισσότερες θεωρίες θέλουν λίκνο της ανθρωπότητας τα ζεστά και εύκρατα κλίματα (όπως π.χ. την Αφρική), κάποιες "εναλλακτικές" θεωρίες το τοποθετούν στον παγωμένο βορρά. Μάλιστα κάποια νέα ευρήματα αναζωογονούν τις θεωρίες για τη μυθική χώρα της "Υπερβορέας".

Οι ανακαλύψεις αυτές έγιναν πρόσφατα στην επαρχία Komi, της Σιβηρίας και συγκεκριμένα στις όχθες του ποταμού Usy, στα όρια του αρκτικού κύκλου, από μία Ρωσο-Νορβηγική αρχαιολογική αποστολή που δούλευε στην περιοχή για πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα βρέθηκαν πλήθος οστών από διάφορα ζώα - ελάφια, άλογα, λύκους - σε μια περιοχή όπου υποτίθεται - με βάση τις επικρατούσες θεωρίες - ότι ήταν πλήθος καλυμμένη από πάγο. Το πιο εντυπωσιακό όμως εύρημα ήταν ένα γιγαντιαίο μαμούθ πάνω στο οποίο βρέθηκε η κεφαλή ενός βέλους, καθώς και εγκοπές από κάποιο αιχμηρό εργαλείο· γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία του ανθρώπου στην περιοχή και μάλιστα με κάποιο επίπεδο πολιτισμού.

Ας σημειωθεί ότι, οι περισσότερες επιστημονικές περιγραφές του παρελθόντος της ηπείρου της Ευρασίας πριν από 15 με 20 χιλιάδες χρόνια, την θέλουν να καλύπτεται από ένα στρώμα πάγου από την αρκτική περιοχή μέχρι και τα Καρπάθια. Όμως με τη μέθοδο του άνθρακα 14, τα ευρήματα αυτά χρονολογήθηκαν στα 40.000 χρόνια πριν, αποδεικνύοντας ότι ο αρκτικός βορράς ήταν κάποτε κατοικήσιμη περιοχή. Έτσι θεωρείται απόλυτα λογικό, οι κάτοικοί του, να αναγκάστηκαν να μετακινηθούν προς τα νότια όταν οι περιοχές τους άρχισαν να παγώνουν, αποικίζοντας έτσι την περιοχή της Ευρασίας.

Αυτές οι νέες ανακαλύψεις φέρνουν ξανά στην επιφάνεια αρχαίους θρύλους και παραδόσεις για την αρχαία ήπειρο της Υπερβορέας, που - σαν μια "βόρεια Ατλαντίδα" - φιλοξένησε έναν υψηλό πολιτισμό που άνθισε, πριν της συμβεί ένα κατακλυσμικό φαινόμενο που ανάγκασε τους κατοίκους της να μετακινηθούν νότια.

Άσχετα αν τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι, έρχεται στο φως άλλη μια θεωρία που μας φέρνει αντιμέτωπους με τις παραδόσεις και τη μυθολογία αρχαίων πολιτισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα ήταν σωστό να αντιμετωπίζονται απλά σαν "αρχαία παραμύθια" !

http://english.pravda.ru/science/19/94/377/13043_earlyHumans.html

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ