Αμερικανοί: Αναζητώντας τον Θεό, μέσα στο Διαδίκτυο


Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι δύο στους τρεις αμερικανούς χρήστες του Ίντερνετ, χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να καλύψουν τις θρησκευτικές ή πνευματικές τους αναζητήσεις.

Συνολικά, γύρα στα 82 εκατομμύρια αμερικανών πολιτών έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Οι στατιστικές λοιπόν αποκαλύπτουν ότι, το 64% απ’ αυτούς επισκέπτονται διάφορους διαδικτυακούς χώρους με περιεχόμενο που κυμαίνεται γενικά στον χώρο της πνευματικής αναζήτησης και της θρησκείας.

Αναλύοντας ακόμα περισσότερο τις στατιστικές, που βασίστηκαν σε αντιπροσωπευτικό δείγμα από 1.358 αμερικανούς χρήστες του Ίντερνετ, βλέπουμε ότι:
- οι μισοί απ’ τους «διαδικτυακούς πιστούς» δηλώνουν ότι, πάνε στην εκκλησία τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα,
- ένας στους τρεις δηλώνει «ευαγγελικός»,
- 7 στους 10 δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο γενικά για την δική τους πνευματική ανάπτυξη και όχι για να κινηθούν αποκλειστικά στον θρησκευτικό χώρο που ανήκουν,
- το 14% χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να σχεδιάσουν «εκκλησιαστικές» συναντήσεις,
- το 50% είναι γυναίκες,
- το 83% είναι λευκοί,
- το 50% έχει επίπεδο κολεγιακής μόρφωσης,
- η πλειοψηφία είναι μεταξύ 30 και 49 ετών

Αυτά λοιπόν λένε τα νούμερα, σε μια εποχή που το Διαδίκτυο ανθεί και πολύ πιθανόν να «ανθήσει» κι άλλο, αποτελώντας ίσως ένα κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών στο άμεσο μέλλον (αν δεν είναι ήδη).

Αν το έχουν υπόψη τους οι θρησκευτικοί ηγέτες, ίσως δούμε σιγά – σιγά και καμιά ιντερνετική εκκλησία και ελπίζουμε όχι κανένα ιντερνετικό … «συγχωροχάρτι», αποκτημένο με τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας !

http://www.beliefnet.com/story/144/story_14424_1.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ