Νοστράδαμος: Θα δολοφονηθεί ο νέος Πάπας;


Ιωάννης Παύλος ΙΙ (Karol Jozef Wojtyla)


Βενεδίκτος XVI (Joseph Alois Ratzinger)

Η διαδοχή του αποθανόντα Ιωάννη Παύλου του Β΄ είναι πλέον γεγονός, όπως όμως γεγονός είναι επίσης οι αναφορές σε προφητείες που αφορούν τον νέο Πάπα, Βενεδίκτο/Ratzinger, και το μέλλον της Καθολικής Εκκλησίας. Προφητείες παλιές και αρκετά δυσοίωνες με «θύτη» τον πάντα «επίκαιρο» και αινιγματικό Νοστράδαμο.

Ο Νοστράδαμος, γιατρός στο επάγγελμα αλλά και εσωτεριστής, αστρολόγος και γενικώς πολύ-επιστήμονας, έδρασε στη διάρκεια του 16ου αιώνα και μέχρι σήμερα είναι πασίγνωστος για τις προφητείες του. Πρόκειται για μια σειρά οραμάτων που ο Νοστράδαμος κατέγραψε με ποιητικό λόγο σε τετράστιχα που αποκάλεσε «Αιώνες» ("Centuries").

Ο προφητικός χαρακτήρας αυτών των οραμάτων έχει επαληθευτεί πολλές φορές μέχρι σήμερα καθώς μια σειρά γεγονότων φαίνεται να έχουν καταγραφεί στους «Αιώνες» με συμβολικό και αλληγορικό τρόπο. Αν και οι στίχοι του Νοστράδαμου απαιτούν αποσυμβολισμό, κάποια απ' τα τετράστιχα έχουν επαληθευτεί χωρίς αμφισβήτηση (όπως π.χ. η τεράστια πυρκαγιά που κατέστρεψε το Λονδίνο το 1666).

Επίσης πολλοί υποστηρικτές του Νοστράδαμου υποστηρίζουν ότι μέσα από τα οράματά του έχει προφητεύσει τη Γαλλική Επανάσταση, την άνοδο του Χίτλερ καθώς και τη δολοφονία του John F. Kennedy.

Το ζήτημα που δημιουργείται έχει σχέση με τον αποσυμβολισμό των «Αιώνων» που αφορούν το άμεσο μέλλον μας. Έτσι λοιπόν κάποιοι ισχυρίζονται ότι κάποια τετράστιχα περιέχουν δυσοίωνες προφητείες για τον επόμενο Πάπα και το μέλλον του Ρωμαιοκαθολικισμού. Έτσι κι αλλιώς και άλλα τετράστιχα του Νοστράδαμου έχουν αποτελέσει ακριβείς προβλέψεις για προηγούμενους Πάπες.

Εδώ και καιρό το Internet έχει κατακλυστεί από αναφορές σε προφητείες του Νοστράδαμου που προβλέπουν τη δολοφονία του επόμενου Πάπα και τον διαμελισμό της Καθολικής Εκκλησίας.

Οι περισσότερες από αυτές τις ερμηνείες προέρχονται από τον Κολομβιανό συγγραφέα Gonzalo Echeverri, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ερμηνεία κάποιων τετράστιχων του Νοστράδαμου δείχνει ότι, ο επόμενος Πάπας θα δολοφονηθεί κάπου στην Κεντρική Ιταλία, ενώ ο διάδοχός του (ο μεθεπόμενος Πάπας) θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το Βατικανό εξαιτίας επιθέσεων των Μουσουλμάνων. Ο Πάπας αυτός θα μετακομίσει στο Αβινιόν της Γαλλίας, πόλη που αποτέλεσε την έδρα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και κατά τον 14ο αιώνα.

Όμως δεν θα πρόκειται για μια απλή «μετακόμιση» καθώς θα αποτελέσει αφορμή για το διαμελισμό της Καθολικής Εκκλησίας καθώς ένας Πάπας θα εδρεύει στο Αβινιόν και ένας δεύτερος Πάπας θα αναλάβει τα ηνία στην Ιταλία. Ένα είδος σχίσματος ή «εμφυλίου πολέμου» θα ταλανίσει τον Ρωμαιοκαθολικισμό που θα διαιρεθεί σε δύο στρατόπεδα.

Οι προφητείες αυτές έρχονται να ενισχύσουν το ρεύμα προφητειών το οποίο επικαλούνται οι υποστηρικτές του Νοστράδαμου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο προκάτοχος του Ιωάννη Παύλου Β΄ (ο Ιωάννης Παύλος Α΄), ο οποίος έμεινε στο θρόνο μόλις λίγες μέρες το 1978, δολοφονήθηκε καθώς δεν ήταν αποδεκτός από κάποιους κύκλους του Βατικανού.

Μένει λοιπόν να περιμένουμε την εξέλιξη της ιστορίας, για να δούμε αν θα επαληθευτούν οι «αποκαλυπτικές» αυτές προφητείες (ή μάλλον οι ερμηνείες τους). Πάντως τίποτα δεν είναι απίθανο καθώς ένας νόμος της ζωής είναι πως ο,τιδήποτε γεννιέται και ακμάζει, ακολουθώντας τους ρυθμούς της Φύσης, παρακμάζει και πεθαίνει !

Πηγές & Σχετικά Links:

- http://www.theadvertiser.news.com.au/common/story_page
/0,5936,12780360%255E1702,00.htm
- http://www.newagedirectory.com/pro/nostradamus.htm
- http://www.dreamscape.com/morgana/popes.htm

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

_-= ESOTERICA.gr Forums - Ομάδες Συζήτησης & Έρευνας =-_

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του
Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ