Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2001

 
  Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου
Όλοι έχουμε ένα μέντιουμ μέσα μας

Ένα μέντιουμ υποστηρίζει ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε μέντιουμ αν το θέλουμε!
Περισσότερα

 
Το μυστήριο του Yeti;

Ποιος επιστήμονας και γιατί υποστηρίζει τα παρακάτω;

"Βρήκαμε κάποιο DNA σ' αυτά, όμως δεν ξέρουμε τι είναι αυτό. Δεν είναι άνθρωπος, ούτε αρκούδα, ούτε κάτι άλλο, και είμαστε πολύ μακριά από το να μπορούμε να το καθορίσουμε. Είναι ένα μυστήριο και δεν πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει ένα τέλος σε ένα μυστήριο. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ ξανά ένα DNA το οποίο να μην γνωρίζουμε από πριν σε ποιο είδος ανήκει"
Περισσότερα

 
Τι μπορεί να προκάλεσε το κυνήγι των μαγισσών του Salem; Μήπως το … LSD;

Μια τηλεοπτική σειρά βρήκε ότι πίσω από τις οπτασίες και τα οράματα που οδήγησαν σε έναν από τους χειρότερους διωγμούς μαγισσών κρύβεται η χρήση του LSD.
Περισσότερα

 
Έχω φοβερό πονοκέφαλο. Μου δίνετε σας παρακαλώ λίγα χάπια … διαλογισμού;

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ιατρική επιστήμη έχει επιλέξει σημαντικά οφέλη για την υγεία από την αρχαία πρακτική ιατρική. Ερευνητές στο Νοσοκομείο Royal για τις γυναίκες στο Randwick βρήκαν επιτυχημένο διαλογισμό για την αντιμετώπιση της ημικρανίας, του άσθμα, της τοπικής θέρμης και του επαγγελματικού στρες.
Περισσότερα

 
Γιατρός ή Ιερέας;

Κλινικές έρευνες εξακολουθούν να επιβεβαιώνουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της προσευχής. Ο Dr. Larry Dossey αποκάλυψε τα αποτελέσματα από μια δεύτερη φάση ερευνών του Πανεπιστημίου του Duke για τη δύναμη της προσευχής.
Περισσότερα

 
Που΄ναι, που΄ναι η Ατλαντίδα. Ψάξε, ψάξε…. στην Τουρκία θα την βρεις

Ο Βρετανός αρχαιολόγος Peter James έχει διερευνήσει το θέμα εκτενώς και έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο "Το βυθισμένο βασίλειο: το μυστήριο της Ατλαντίδος λύθηκε." Σε αυτό το βιβλίο θεωρεί ότι ο Πλάτωνας πήρε την ιδέα της Ατλαντίδος από την πόλη Τάνταλις, που ήταν τοποθετημένη εκεί που είναι σήμερα το προάστιο Μάνισα στην δυτική Τουρκία, μόλις βορειοανατολικά από το Αρχαίο λιμάνι της Σμύρνης.
Περισσότερα

 
Εμπρός… Mars

Εάν πιστεύετε ότι δεν έχετε τα χρήματα για να κάνετε εισβολή στο πλανήτη Άρη κάνετε λάθος. Επισκεφτείτε την σελίδα που σας προτείνουμε και θα δείτε πως μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα τέτοιο σχέδιο.
Περισσότερα

 
Ο στοιχειωμένος όροφος

Οι υπεύθυνοι ενός μουσείου δεν πρόσεξαν καλά και μαζί με μια ενδυμασία ινδιάνικη πήραν και ένα ινδιάνικο… φάντασμα.
Περισσότερα

 
"Άνθρωποι στα Μαύρα"

Διαβάστε μια σειρά άρθρων για έναν από τους πιο περιζήτητους θρύλους του 20ου αιώνα. Οι "άνθρωποι στα μαύρα" (Men in Black).
ΑΡΘΡΟ

 
"Μαγεία: Η Τέχνη των Σοφών"

Πολλά κείμενα, άρθρα για την Μαγεία, τον Εσωτερισμό και τον Αποκρυφισμό. Μια καλή ελληνική σελίδα.
http://www.geocities.com/nefeliqe/HomePage.html

 

 
  Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου
Ελληνική Εκκλησία της Σαηεντολογίας

Μία ακόμη Φιλοξενία στο ESOTERICA.gr!! Παρουσίαση της "Ελληνικής Εκκλησίας της Σαηεντολογίας" και της θεωρίας της "Διανοητικής".
Φιλοξενίες

 
Περιοδικό "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" !! - Τεύχος Σεπτεμβρίου

Κυκλοφόρησε το καινούργιο τεύχος του περιοδικού "Ανεξήγητο" με κάποια πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα άρθρα !!
Περιοδικό "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" (ειδική συνεργασία)

 

  Αύγουστος 2001

 
  Παρασκευή 31 Αυγούστου
Επιλέξτε: τέρας ή σεισμός;

Η Nessie, το συμπαθητικό τέρας του Loch Ness απομυθοποιείται για ακόμη μια φορά. Δεν είναι τέρας αλλά υδάτινο κύμα λόγω σεισμού, λέει κάποιος επιστήμονας.
Περισσότερα

 
Μετά τον Τιτανικό έχει σειρά η Κιβωτός του Νώε;

Ο εξερευνητής που βρήκε το ναυάγιο του Τιτανικού, στήνει αυτό το καλοκαίρι μια αποστολή για να ψάξει για αποδείξεις, πως η Μαύρη Θάλασσα δημιουργήθηκε από μια τεράστια πλημμύρα, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί έμπνευση για τη βιβλική διήγηση της κιβωτού του Νώε.
Περισσότερα

 
Παραείμαστε πρωτόγονοι για τους… εξωγήινους

Τα τρία τέταρτα από τους πλανήτες του σύμπαντος που μοιάζουν με τη γη είναι παλαιότεροι από αυτή και η μέση ηλικία τους είναι 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια (πάνω-κάτω 900 εκατομμύρια χρόνια) μεγαλύτερη από αυτή της γης μας. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε εξηγείται το γιατί οι προσπάθειες για επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς δεν είχαν κάποια επιτυχία, σαν να είναι τόσο απομακρυσμένοι από μας στην εξελικτική τους πορεία, όσο απέχουμε εμείς από την αμοιβάδα, με την οποία η επικοινωνία είναι απίθανη.
Περισσότερα

 
Συντριπτικές ενδείξεις για την ζωή μετά τον θάνατο.

Ένας ασθενής ήταν 2-½ χρονών όταν είχε μια προσβολή και η καρδιά του σταμάτησε. Αργότερα ζωγράφισε μια εικόνα του εαυτού του σαν να ήταν έξω από το σώμα του και κοιτούσε τον εαυτό του. Είχε ζωγραφιστεί σαν να είχε κολλήσει ένα μπαλόνι πάνω του. Όταν τον ρώτησαν πως ήταν το μπαλόνι είπε, 'Όταν πεθαίνεις βλέπεις ένα λαμπερό φως και συνδέεσαι με ένα σχοινί. 'Δεν ήταν ούτε τριών χρόνων όταν είχε αυτή την εμπειρία. Διαβάστε για τα συμπεράσματα μιας ομάδας γιατρών.
Περισσότερα

 
Sex με φάντασμα! Όχι δεν πρόκειται για την Ντέμι Μουρ και τον Πάτρικ Σουέζι.

Μια γυναίκα απ' τον Ισημερινό ισχυρίστηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με φάντασμα.
Η γυναίκα, γνωστή απλά με το όνομα Κάρεν, είπε ότι, το φάντασμα κοιμήθηκε αρκετές φορές μαζί της, στο σπίτι της στη νότια πόλη του Guayaquil.
Περισσότερα

 
Το κυνήγι των μαγισσών συνεχίζεται…

Οι κάτοικοι του χωριού Jharkhand Lalgunj την Κυριακή χτύπησαν μέχρι θανάτου ένα ζευγάρι της φυλής υποπτευόμενοι ότι ήταν μάγοι. Ο Budhwa Oraon (58) και η γυναίκα του Baili Oraon (55) σκοτώθηκαν από μια ομάδα χωρικών που δήλωσαν ότι ανακάλυψαν τον περασμένο χρόνο ένα ξόρκι σε τέσσερα παιδιά τα οποία πέθαναν.
Περισσότερα

 
Άρθρα Σχολών-Οργανώσεων-Ομάδων

Αυτόν τον μήνα παραλάβαμε και δημοσιεύουμε τρία άρθρα από Σχολές-Οργανώσεις που ασχολούνται με διάφορες όψεις του Εσωτερισμού. Διαβάστε τα άρθρα από το "Ομακοείο", το "Ενσόφιον" και την "Εκκλησία της Σαηεντολογίας". Ευχαριστούμε τους παραπάνω για την προσφορά τους στον εμπλουτισμό του Esoterica.gr

 

* Διαβάστε ένα άρθρο για την εναλλακτική και εσωτερική θεραπευτική από το "Ομακοείο Τρικάλων και Θεσσαλονίκης"
ΑΡΘΡΟ
* Διαβάστε από την "Εκκλησία της Σαϊεντολογίας" ένα άρθρο με τίτλο ΚΑΘΑΡΙΟΣ ΝΟΥΣ- ΚΑΘΑΡΟ ΣΩΜΑ
ΑΡΘΡΟ
* Διαβάστε από το "Ενσόφιον" για το τι είναι ο "Εθελοντισμός"
ΑΡΘΡΟ
Επίσης μάθετε τι είναι το "ΤΟ ΝΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ"
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 
"Ο Ναός της Μαγείας"

Ένα site με πολλά και αξιόλογα κείμενα για την Μαγεία και τον Εσωτερισμό, με εσωτεριστική ποίηση, βιογραφικά στοιχεία σημαντικών προσωπικοτήτων και εικόνες συμβόλων της Μαγείας.
http://mageia.cjb.net

 

 
  Πέμπτη 23 Αυγούστου
Περιοδικό "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" !! - Τεύχος Καλοκαιριού

Το Καλοκαίρι μας αφήνει σιγά-σιγά αλλά εδώ στο ESOTERICA.gr ετοιμάζουμε νέες "θερμότερες" περιηγήσεις για τους ανήσυχους αναζητητές!
Η πρώτη μας στάση είναι στα ενδιαφέροντα άρθρα του τελευταίου τεύχους του "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ".

Περιοδικό "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" (ειδική συνεργασία)

 



 
  Αρχείο ΝΕΩΝ