Φεβρουάριος 2003


 
  Παρασκευή 28
Φεβρουαρίου
Μην κινείτε τους μυς του προσώπου γιατί λέτε... ψέματα

Έναν καινούργιο, πολύ βελτιωμένο, ανιχνευτή ψεύδους ισχυρίζονται ότι εφηύραν Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ μετά από πενταετή έρευνα. Η διαφοροποίηση σε σχέση με τον "παραδοσιακό" ανιχνευτή που στηρίζονταν στη μέτρηση των καρδιακών παλμών, της εφίδρωσης, στην αλλαγή του τόνου της φωνής και άλλα παρόμοια είναι, ότι ο εν λόγω ανιχνευτής ψεύδους αφορά στην καταγραφή και την ανάλυση των πολύ μικρών συσπάσεων (που συνήθως είναι και εντελώς αθέατες με γυμνό μάτι) των μυών του προσώπου, των λεγόμενων "μικροεκφράσεων"!

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 26
Φεβρουαρίου
Η πολύ σκέψη... βλάπτει σοβαρά την υγεία σου !!!

Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα καθημερινής - ανθρώπινης - «τρέλας». Σίγουρα όλοι θα έχουμε αρκετά να προσθέσουμε και από τη δική μας ζωή! Όλη μέρα προβλήματα!!! Προβλήματα με τη δουλειά, τα παιδιά, τον/την σύντροφο. Και μετά αρχίζουν οι σκέψεις!! Σκέψεις που συχνά καταλήγουν σε νοητικούς φαύλους κύκλους. Ίσως επειδή πιστεύουμε ότι όσο πιο πολύ σκεφτόμαστε ένα πρόβλημα, τόσο πιο κοντά πλησιάζουμε στη λύση του. Θέση με την οποία διαφωνεί κάθετα η Susan Nolen-Hoeksema, καθηγήτρια Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν...

Περισσότερα

 
Μεθάμε ή μας παίζει παιχνίδια το μυαλό μας;

Ήταν γνωστό πως η επήρεια του αλκοόλ στον οργανισμό μας έχει σε μεγάλο βαθμό ψυχολογικές συνιστώσες. Όμως... "σε τέτοιο βαθμό ;;;"
Ψυχολόγοι, μετά από έρευνες ανακοίνωσαν ότι η αίσθηση της μέθης οφείλεται ως ένα βαθμό στο μυαλό μας, κι αυτό γιατί μέσα στις μελέτες ανακάλυψαν ότι η μνήμη, για παράδειγμα ενός ατόμου που νομίζει ότι πίνει αλκοόλ ενώ μπορεί να πίνει σκέτο νερό, επηρεάζεται!


Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 24
Φεβρουαρίου
Αφιέρωμα στον Βιβεκανάντα

Παρουσιάζουμε σήμερα 3 Ομιλίες του μεγάλου Δάσκαλου Vivekananda, ο οποίος στη σύντομη ζωή του των 39 ετών (1863-1902) κατάφερε να έχει μία σημαντικότατη συμβολή στο να γίνει παγκοσμίως γνωστό, με τον καλύτερο τρόπο, το μεγαλείο της Ινδικής Φιλοσοφίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε τα 3 καινούργια μας άρθρα ενός, πρώτου μας, αφιερώματος στον "Swami" Vivekananda...

· Ο Δάσκαλος της Πνευματικότητας
· Μπάκτι ή Αφοσίωση
· Μαθητεία

 

Τρία άρθρα από την Κατηγορία άρθρων μας "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

 

 
  Σάββατο 22
Φεβρουαρίου
!! Μάρτιος 2003 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 175 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Μάρτιο του 2003 ήδη κυκλοφορεί και αποδεικνύει για άλλη μία φορά την πολύπλευρη και βαθιά ενασχόληση του περιοδικού με τα θέματα που ουσιαστικά απασχολούν τον Άνθρωπο!! Ανάμεσα στα άλλα, θέματα με... πολιτικο-κοινωνική χροιά και άκρως επίκαιρα αφού αναφέρονται στην Παγκοσμιοποίηση, στον πόλεμο στο Ιράκ, στα παρασκήνια της σύγχρονης ιστορίας... Διαβάστε ακόμη για τους μυστηριώδεις Ανθρώπους Σκιές, για τη δυνατότητα απελευθέρωσης από τα γενετικά δεσμά του DNA, για κυνήγια φαντασμάτων στο Λονδίνο, για Σουφικά Εσωτερικά Τάγματα και πολλά άλλα !!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Τετάρτη 19
Φεβρουαρίου
UFO στην κατοχή του Σαντάμ;

Τελικά τι είδους όπλα και εξοπλισμό έχει στο οπλοστάσιό του ο ηγέτης του Ιράκ και με ποιους συνεργάζεται; Πολλές υποθέσεις θα μπορούσαν να κάνουν οι πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές! Θα πήγαινε όμως το μυαλό τους ότι θα μπορούσε να κατέχει εξωγήινη τεχνολογία και να συνεργάζεται με εξωγήινους; !!! Το μυαλό όμως κάποιων ουφολόγων πήγε και προς αυτή την κατεύθυνση, με βάση κάποιο περίεργο ατύχημα που καταγράφηκε στο Ιράκ, κάποια χρόνια πριν!!

Περισσότερα

 
Πετάξτε τα CDs, έρχονται τα... βακτηρίδια !!!

Μετά τις διάφορες επιστημονικές θεωρίες και ανακοινώσεις για Κβαντικούς υπολογιστές, μηχανές νανοτεχνολογίας, υπέρλεπτες οθόνες που τις διπλώνεις και τις μεταφέρεις στη... μασχάλη σου, και διάφορα άλλα παρόμοια και εξίσου εκπληκτικά, ήλθε και αυτή η είδηση για να συμπληρώσει το φάσμα των εντυπωσιακών επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων που μας επιφυλάσσει το... μάλλον προσεχές μέλλον!!

Αμερικάνοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης ενός μηνύματος, το οποίο είναι κωδικοποιημένο σαν τεχνητό DNA, στα γονίδια πολλαπλασιαζόμενων βακτηρίων και μετέπειτα πλήρους ανάκτησής του!! Για του λόγου το αληθές μάλιστα αποθήκευσαν με αυτόν τον τρόπο και... ένα τραγουδάκι (;;)

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 17
Φεβρουαρίου
Φόρος Τιμής στον Giordano Bruno !

Συμπληρώνονται σήμερα 403 χρόνια από τον θάνατο στην Πυρά του μεγάλου Φιλόσοφου της Αναγέννησης! Ο Filippo Bruno (όταν εισήλθε στο Τάγμα των Δομινικανών Μοναχών πήρε το όνομα Giordano) γεννήθηκε στη Νόλα της Ιταλίας το 1548 και κάηκε στην Ρώμη την 17η Φεβρουαρίου του 1600 αφότου είχε καταδικαστεί από την Ιερά Εξέταση. Ο G. Bruno υπήρξε ένας πρωτεργάτης του Άπειρου Σύμπαντος και Κόσμων και ένας Μάγος της Μνημοτεχνικής - ανάμεσα στα πολλά στοιχεία της πολύπλευρης συνεισφοράς του στην Ανθρώπινη Διανόηση!

Θυμίζουμε το άρθρο μας:Τζιορντάνο Μπρούνο: "Ο Μάρτυρας της Ελεύθερης Σκέψης"

Ως έναν ελάχιστο φόρο Τιμής προς τον "Νολανό" Επιστήμονα, Εσωτεριστή και Ποιητή παραθέτουμε σήμερα κάποια επιλεγμένα σχετικά links για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα ...

Ελληνικές Σελίδες:

·
Giordano Bruno - ταξιδιώτης του απείρου... - Το πληρέστερο μόνιμο αφιέρωμα του ελληνικού διαδικτύου στον G. Bruno από τις σελίδες της "Νέας Ακρόπολης". Επισκεφτείτε το οπωσδήποτε!

·
"Οι προδρομικές κοσμολογικές θεωρίες του Giordano Bruno" - Το πολύ καλό άρθρο(αρχείο Word) των Σ.Θ. Θεοδοσίου, Μ.Γ. Δανέζη, Β.Ν. Μανιμάνη από το 5ο Ελληνικό Συνέδριο Αστρονομίας.

·
"Η φλόγα του Τζορντανο Μπρούνο" - άρθρο του Χρήστου Κουντζάκη από το δικτυακό φύλλο της εφημερίδας "ΠΡΙΝ".
...ακόμη

Διεθνείς Σελίδες:
·
Giordano Bruno (1548-1600)
·
Writings of Giordano Bruno - Σημαντικά on-line έργα του G. Bruno (κυρίως στα Λατινικά)
Σελίδες για τον Bruno από το πρόγραμμα SETI (Πρόγραμμα Έρευνας για την Εξωγήινη Νοημοσύνη):
·
The Folly of Giordano Bruno
·
Biography of Giordano Bruno
Ιταλικές σελίδες αφιερωμένες στον Μεγάλο Φιλόσοφο (με τμήματα στα Άγγλικά):
·
"Official site dei seguaci del filosofo Nolano"
·
"Centro Internazionale di Studi Bruniani"

 

 
  Κυριακή 16
Φεβρουαρίου
Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών - "Οι δύο Πύργοι"

Μία εμπεριστατωμένη κριτική της πολύκροτης ταινίας. Θα βρείτε πλήθος πληροφοριών για το Δεύτερο Μέρος του Άρχοντα των Δακτυλιδιών στο άρθρο του φίλου μας Rebel Assault. Επίσης μία σειρά φωτογραφιών από την ταινία!

Όσοι, και δεν πιστεύουμε ότι είναι πολλοί πλέον, δεν έχουν δεί ακόμη τους "Δύο Πύργους", ας διαβάσουν την κριτική και μετά ας ψάξουν για κάποια αίθουσα που την προβάλει... Είναι ένα από τα αριστουργήματα της 7ης τέχνης που δεν πρέπει να χάσετε!! Πιστέψτε μας...

Κινηματογράφος ...

 

 
  Σάββατο 15
Φεβρουαρίου
Νέες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του εγκεφάλου οδηγούν στο … «τρίτο μάτι» !(;;)

Μήπως η επιστήμη, πλησιάζει στην εξακρίβωση κάποιας εγκεφαλικής λειτουργίας που συνδέεται μ’ αυτό που κάποιοι αρχαίοι πολιτισμοί ονόμαζαν «τρίτο μάτι», το όργανο της «6ης αίσθησης και της σοφίας»;!

Πιθανώς ένα πρόσφατο άρθρο του περιοδικού Science που υποστηρίζει ότι μια περιοχή ακριβώς πίσω απ’ το μέτωπό μας, είναι υπεύθυνη για την αντίληψη των επιμέρους τόνων ενός μουσικού κομματιού να σχετίζεται με το χαμένο πλέον(;;) αυτό όργανο...

Περισσότερα

 
Μικρό αγόρι πετάει μπάλες φωτιάς απ’ τα μάτια !!

Πάντα η Ρωσία είχε τη φήμη ότι «έβγαζε» ανθρώπους με υπερφυσικές δυνατότητες! Φαίνεται ότι η φήμη αυτή επαληθεύεται για μια ακόμη φορά, με τον εννιάχρονο Igor Nogovitsin ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, φέρεται να πετάει... φλόγες από τα μάτια του με καταστροφικά αποτελέσματα σε έπιπλα ή ρούχα στο ίδιο του το σπίτι.

Μόνο... μη "σας βάλει στο μάτι"!!

Περισσότερα

 
Ισχυρισμοί ότι το πρώτο κλωνοποιημένο μωρό βρίσκεται στο Ισραήλ

Οι ισχυρισμοί των Ραελιανών για την γέννηση κλωνοποιημένων παιδιών δεν έχουν τελειωμό όπως φαίνεται!

Δηλώσεις ηγετικού στελέχους της εταιρείας Clonaid, που ανήκει σε αυτήν την ομάδα, θέλουν τον πρώτο ανθρώπινο κλώνο να βρίσκεται κάπου στο Ισραήλ! Τώρα, μήπως με τις πιθανές "συνωμοσιολογικές προεκτάσεις" που στο μυαλό πολλών γεννάει αυτή η ανακοίνωση θέλουν να έχουν "με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια"; Δημοσιότητα εις διπλούν, δηλαδή; Όσο πιο υπερβολικό τόσο και πιο καλό...

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 12
Φεβρουαρίου
Καταγραφή της φωνής ενός... Φαντάσματος !!

Η Debbie McPhail, παραγωγός ραδιοφώνου, ισχυρίζεται ότι πιθανότατα έχει καταγράψει τη φωνή ενός φαντάσματος, ενώ βρισκόταν σε μια κρύπτη κάτω από το έδαφος, στο Εδιμβούργο. Κατέγραψε μια μακάβρια φωνή, να της απευθύνεται στην κέλτικη γλώσσα!

Ο Δρ. Paul Stevens όμως, καθηγητής Παραψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, είχε διαφορετική άποψη για την ηχογράφηση αυτή...

Περισσότερα

 
Προβλέψεις για επιστημονικά επιτεύγματα μέσα στο 2003

Ένα επιστημονικό άρθρο στο περιοδικό New Scientist που παρουσιάστηκε στην αρχή του νέου έτους, τολμά να κάνει προβλέψεις για 12 επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που αναμένεται να πραγματωθούν μέσα στο 2003!!

Ανάμεσα σ'αυτά κλωνοποίηση ανθρώπινων οργανισμών, οργασμός αποστολών στον Άρη και... μηχανές τηλεμεταφοράς !! Η Επιστημονική Φαντασία "τώρα δικαιώνεται!"

Περισσότερα

 
Γουικανή Λειτουργός μηνύει δικαστήριο για την άρνηση αποδοχής της σε συνέδριο !

Οι οπαδοί της Γουίκα περνάνε σε φάση περισσότερο δυναμικής παρουσίας όπως φαίνεται!

Μια γυναίκα η οποία λειτουργεί σε αυτήν την θρησκεία που βασίζεται στη φυσική μαγεία μήνυσε τοπικό δικαστήριο των ΗΠΑ επειδή δεν δέχτηκε να βάλει το όνομα της σε μια λίστα κληρικών που είχαν προσκληθεί σε μια ανοιχτή συζήτηση!!

Περισσότερα

 

 
  Κυριακή 9
Φεβρουαρίου
Εκδόσεις "ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ", 3 Νέα Βιβλία !

Παρουσιάζουμε σήμερα τρία Εκπληκτικά βιβλία από τις Εκδόσεις "ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ":

· Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Συγγραφέας: Israel Regardie
"... Η αληθινή Λίθος των Φιλοσόφων δε σχετίζεται με την αναζήτηση της μετατροπής των μετάλλων σε χρυσό, αλλά είναι εκείνο το πολύτιμο κόσμημα που ακτινοβολεί στην καρδιά κάθε ανθρώπου, ο οποίος συνειδητά βαδίζει στα μονοπάτια της πνευματικής επίτευξης.
"

· Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ
Συγγραφέας: Vera Stanley Alder
"Ένα κλασικό βιβλίο αναφοράς που διαλύει τα σύννεφα της άγνοιας και της σύγχυσης, ανοίγοντας το δρόμο στην απλότητα και την ομορφιά που κρύβει το μονοπάτι της Αυτογνωσίας."

· ΣΑΜΠΑΛΑ: ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Συγγραφέας: Victoria LePage
"... μέχρι σήμερα διατηρείται ο θρύλος για τη Σαμπάλα. Πρόκειται για ένα μυθικό τόπο ή για μια απολύτως απτή πραγματικότητα; Είναι έκφραση των βαθύτερων αναγκών μας ή υφίσταται ως πρωτοποριακό εγχείρημα εξελιγμένων διανοιών;"

από τις εκδόσεις "ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ".

Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Πέμπτη 6
Φεβρουαρίου
UFO: Νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τηλεσκόπιο της NASA;

Μία σειρά από καινούργιες φωτογραφίες που, υποτίθεται ότι, απεικονίζουν UFOs έχουν αναστατώσει τόσο τους Ερευνητές αποδείξεων Εξωγήινης Ζωής, όσο και την NASA! Οι πρώτοι θριαμβολογούν για ένα αδιαμφισβήτητο και επίσημο τεκμήριο εξωγήινης τεχνολογικής παρουσίας, οι δεύτεροι αγωνίζονται για να αποδείξουν (για μία ακόμη φορά) ότι πρόκειται περί... σφάλματος.

Τώρα, το ποια από τις δύο πλευρές έχει δίκιο είναι μάλλον αδύνατο να αποδειχθεί. Τα μόνα σίγουρα είναι ότι οι φωτογραφίες υφίστανται, δεν είναι προϊόν ανθρώπινης παραποίησης και ότι προέρχονται από το Ηλιακό και Ηλιοσφαιρικό Παρατηρητήριο SOHO (Solar and Heliospheric Observatory) ένα δορυφόρο που κινείται εδώ και πολύ καιρό στο διάστημα για την μελέτη του Ηλίου!! Αν μη τι άλλο, το τελευταίο στοιχείο δικαιολογεί όλη την αναστάτωση!
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Περισσότερα

 
Άτλαντες: Μας παρακολουθούν κάτω από την θάλασσα;

Ο ερευνητής Fedor Gard έχει αναλάβει το έργο της καταγραφής εμφανίσεων UUOs (Unknown Underwater Objects), δηλαδή άγνωστου ταυτότητας αντικείμενων και φαινόμενων που παρατηρούνται στις θάλασσες και τους Ωκεανούς του πλανήτη μας και – γιατί όχι – θα έχουν ίσως κι αυτά σχέση με κάποιον εξωγήινο πολιτισμό ή ίσως με έναν αρχαϊκό γήινο πολιτισμό που πλέον εξελίσσεται(με προφανές ύψος τεχνολογικής, τουλάχιστον, προόδου τουλάχιστον εφάμιλλο με τον δικό μας) στον πιο ανεξερεύνητο χώρο του πλανήτη μας... τους Ωκεανούς!!

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 3
Φεβρουαρίου
O Mozart και η υγεία μας

"Οι πολλαπλές πτυχές μιας μουσικής μεγαλοφυίας"
Διαβάστε οπωσδήποτε το καινούργιο μας άρθρο, μία ευγενή προσφορά από τον κο Θανάση Δρίτσα, Καρδιολόγο, Μουσικοσυνθέτη και Ερευνητή που μας παραχώρησε κάποιο ακόμη κομμάτι από το εξαιρετικά ενδιαφέρον υλικό των μελετών του!

Ο Mozart από την ηλικία ήδη των 5 ετών συνέγραφε μουσικά κονσέρτα και αυτό το στοιχείο από μόνο του τον κατατάσσει σε μία ιδιαίτερη κατηγορία μουσικής ιδιοφυίας που πιθανώς σχετίζεται με γνώσεις χαραγμένες από την γέννηση ακόμη!!
Πρόσφατες έγκυρες έρευνες έδειξαν ότι η ακρόαση της μουσικής του Mozart μπορεί να βελτιώνει τις χωρο-χρονικές ικανότητες αντίληψης των σπουδαστών κολεγίου καθώς και ότι η μουσική τους έχει εξακριβώσιμη θεραπευτική αξία στην πορεία ασθενών με επιληψία!!

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ"

Περισσότερα





 
  Αρχείο ΝΕΩΝ