Ιούνιος 2003


 
  Κυριακή 29
Ιουνίου
Ψυχό-Φαρμάκο-Γενετική: Μια νέα ελπίδα ή μια κατάρα;

Μία ερώτηση που μπορεί - και πρέπει οπωσδήποτε - να γίνει, απαράλλαχτη, και για πολλές άλλες επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις των καιρών μας!

Ίσως να έχετε διαβάσει το έργο του Aldous Huxley, “Brave New World” ("Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος") ή να έχετε δει την ομώνυμη ταινία. Αν σας τρομάζει το ενδεχόμενο ενός τέτοιου «τέλειου κόσμου», όπου η ελευθερία έχει πάει περίπατο στο βωμό μιας «ιδανικής» κοινωνίας αποτελούμενης από ανθρώπους – ρομπότ, προϊόντα μιας ευγονικής επιστήμης, τότε τρομάξτε και με το ενδεχόμενο μιας ανάλογης κοινωνίας που υπόσχεται η επιστημονική μελέτη του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ενδεχόμενο – κατά τα φαινόμενα – καθόλου μακρινό !

Περισσότερα

 
"Ο ευτυχισμένος εγκέφαλος είναι... βουδιστικός !"

Οι βουδιστές έχουν τη φήμη των ήρεμων, ατάραχων, γαλήνιων ανθρώπων, που εμπνέουν στους γύρω τους το αίσθημα της ευτυχίας. Τι κρύβεται όμως πίσω από τα ευτυχισμένα πρόσωπά τους; Τι άλλο παρά ένας εγκέφαλος, που όπως απέδειξαν πρόσφατες μελέτες έχει ιδιαίτερα αναπτυγμένους τους προμετωπιαίους λοβούς του...

Περισσότερα

 
Τυρί: Ένα μαλακό ναρκωτικό ;;;

Ο Dr Neal Barnard, γιατρός και πρόεδρος της Επιτροπής Παθολόγων Υπεύθυνης Ιατρικής στην Αμερική υποστηρίζει ότι το τυρί μπορεί να είναι τόσο εθιστικό όσο και η μορφίνη!! Μάλιστα, υποστηρίζει ότι το τυρί περιέχει ουσίες που μετατρέπονται σε οπιοειδή κατά τη διαδικασία της πέψης!

Περισσότερα

 
Εγγραφή στα NewsLetters του ESOTERICA.gr !

Και μην ξεχνάτε αυτήν τη δυνατότητα...
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά NewsLetters με τα σημαντικότερα νέα (και πολλές εκπλήξεις) του ESOTERICA.gr μπορείτε να εισάγετε την e-mail σας διεύθυνση στο αντίστοιχο πεδίο (...δεξιά, κάτω από τις Κατηγορίες Άρθρων)

 

 
  Πέμπτη 26
Ιουνίου
Το Matrix είναι μια πραγματικότητα

Όλες οι τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις τείνουν να μας παρουσιάσουν το σύμπαν, όχι σαν το αποτέλεσμα μιας "τυχαίας" έκρηξης, αλλά σαν μία Δομή που υπακούει σε συγκεκριμένους νόμους και συμμετρίες, δημιουργημένα από μια ανώτερη Διάνοια, έναν "αρχιτέκτονα" όπως αυτός παρουσιάζεται και στο δεύτερο μέρος της τριλογίας του Matrix!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται και προτείνεται η πανάρχαια Εσωτεριστική Βεβαιότητα ότι, το "τυχαίο" δεν υπάρχει και ότι με τη λέξη αυτή θα χαρακτηρίζαμε απλά μια κατάσταση της οποίας αγνοούμε τους νόμους που την διέπουν.

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα

 
Η δύναμη της Κουνταλίνης βρίσκεται σε κάθε άνθρωπο

«Οι γιόγκι πιστεύουν ότι κάθε άνθρωπος κατέχει ένα ειδικό απόθεμα της δύναμης αυτής που προορίζεται μόνο για ακραίες καταστάσεις. Η ενέργεια για την καθημερινή ζωή προέρχεται από το φαγητό, τον ύπνο και το νερό. Η Κουνταλίνη είναι το πιο μυστικό τμήμα της ανθρώπινης ενέργειας και χρησιμοποιείται μόνο για ακραίες καταστάσεις», ισχυρίζεται ο γιατρός Andrey Lapin...

Περισσότερα

 
Τα σκυλιά μυρίζουν τον... καρκίνο;;

Κι όμως, υπήρξαν περιπτώσεις που κάποιοι απ'τους "καλύτερους φίλους του ανθρώπου", μπόρεσαν μυρίζοντας να εντοπίσουν καρκινικούς όγκους. Όπως ένα ντόπερμαν που εντόπισε ένα καρκίνωμα στο πόδι μιας γυναίκας το 1989, ή μια άλλη περίπτωση το 1997 που ένας σκύλος εκπαιδευμένος να ανιχνεύει εκρηκτικά, κατάφερε να επεκτείνει τη δραστηριότητά του και... στους καρκίνους του δέρματος!

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 23
Ιουνίου
Το Αίνιγμα του αρχαίου μηχανισμού των Αντικυθήρων

Πολλά έχουν γραφτεί για τον διάσημο «μηχανισμό των Αντικυθήρων», αυτού του περίπλοκου σχηματισμού που βρέθηκε το 1900 σε ένα ναυάγιο, κοντά στα Αντικύθηρα. Πρόκειται για ένα σύστημα από 30 οδοντωτούς τροχούς που χρονολογήθηκε γύρω στο 80 π.Χ. και που η χρήση του αποτέλεσε για καιρό ένα μυστήριο, και που ίσως κρύβει και άλλα μυστικά πέραν απ’ αυτά που έχουν διαπιστώσει οι σύγχρονοι ειδικοί.

Μεγάλο βήμα στη λύση του αινίγματος της χρήσης του, έδωσε η μελέτη που δημοσίευσε ο Derek de Solla Price, καθηγητής του πανεπιστημίου του Yale, το 1974...

Περισσότερα

 
Το μυστήριο των "Γραμμών Ley"

Οι γραμμές Ley, συνιστούν ένα δίκτυο ενεργειακών γραμμών που περιβάλλουν τη Γη, δημιουργώντας μονοπάτια ροής, διασταυρώσεις και τόπους («κόμπους») δύναμης σε διάφορα σημεία της. Υπάρχουν αναφορές από αρχαίους πολιτισμούς, αλλά και σύγχρονες θεωρίες που θέλουν αρχαία μνημεία, όπως οι μεγαλιθικές κατασκευές των βρετανικών νήσων (όπως το Στόουνχεντζ) ή ταφικοί γήλοφοι ή τύμβοι, να είναι σκόπιμα κατασκευασμένα πάνω σε γραμμές Ley!!

Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 21
Ιουνίου
Αφιέρωμα στον Βιβεκανάντα - Μέρος 2ο -

Παρουσιάζουμε σήμερα το Δεύτερο Μέρος της συλλογής μας Ομιλιών του μεγάλου Δάσκαλου Vivekananda, ο οποίος στη σύντομη ζωή του των 39 ετών (1863-1902) κατάφερε να έχει μία σημαντικότατη συμβολή στο να γίνει παγκοσμίως γνωστό, με τον καλύτερο τρόπο, το μεγαλείο της Ινδικής Φιλοσοφίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε τα 3 καινούργια μας άρθρα του 2ου μέρους του αφιερώματος στον "Swami" Vivekananda...

· Κάρμα Γιόγκα: Η Γιόγκα της Ανιδιοτέλειας
· Τι είναι η Θρησκεία;
· Το προνόμιο: Κοινωνική ηθική και δίκαιο


Η συλλογή μας με τα ήδη 6 άρθρα-Ομιλίες του Vivekananda αποτελεί, κατά την γνώμη μας, πρωτοποριακή προσπάθεια και παρουσία για το ελληνικό πεδίο της Αναζήτησης στο Διαδίκτυο! Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τα διαβάσετε! Για την ευκολία σας υπενθυμίζουμε και τα 3 παλαιότερα άρθρα:

· Ο Δάσκαλος της Πνευματικότητας
· Μπάκτι ή Αφοσίωση
· Μαθητεία

Τρία άρθρα από την Κατηγορία άρθρων μας "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

 

 
  Τετάρτη 18
Ιουνίου
Εξωγήινοι: Μας δημιούργησαν και θα μας σώσουν;

– κάτοχος(;;) παραψυχολογικών δυνάμεων και «μελλοντολόγος» - Aaron C. Donahue υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι είναι δημιουργήματα ενός συγκεκριμένου εξωγήινου με το όνομα Λούσιφερ, ο οποίος μας τοποθέτησε στο - μια φορά κι έναν καιρό - ιδανικό περιβάλλον της Γης. Ο ίδιος πρόκειται να αναλάβει και την αποστολή της σωτηρίας μας από την καταστρεπτική μανία των ηγετών της Γης, που θα οδηγήσουν σε αφανισμό τον πλανήτη μέσω του πυρηνικού ολέθρου."

!!;;

Περισσότερα

 
"Μυστικοί Αστρολόγοι του Χίτλερ"

Το 3ο Ράιχ και ειδικά ο Χίτλερ ενδιαφερόταν πάρα πολύ για τις απόκρυφες επιστήμες, ιδιαίτερα αυτές της Ανατολής, και είχε μια φυσική τάση προς τον μυστικισμό. Στο τέλος του 1933, πολλοί αστρολόγοι άρχισαν να εργάζονται για το 3ο Ράιχ. Κατάλαβαν γρήγορα ποιές προβλέψεις ήταν αρεστές στο 3ο ράιχ και ποιές όχι. Οι αντιπαθητικοί μάντεις εξαφανίζονταν ή στέλνονταν στο στρατόπεδο συγκεντρώσεων του Sachsenhausen.

Περισσότερα

 
Το μυστήριο του τάφου Κινέζου Αυτοκράτορα...συνεχίζεται

Η ανασκαφή του θρυλικού τάφου του Qin Shihuangdi, του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, αποτελεί το όνειρο χιλιάδων αρχαιολόγων γιά πολλά χρόνια, αλλά πολλοί παράγοντες εμποδίζουν ακόμη την πραγματοποίηση του ονείρου...

Περισσότερα

 

 
  Κυριακή 15
Ιουνίου
!! Ιούλιος 2003 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 179 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Ιούλιο του 2003 κυκλοφορεί ήδη! Τα θέματα του τεύχους φαίνεται να συμβαδίζουν με την γενικότερη θερμοκρασία των ημερών! Ξεχωρίσαμε ιδιαίτερα ανάμεσα στην πλούσια θεματολογία το άρθρο για τον Ωριγένη, σημαντική αλλά και παρεξηγημένη μορφή των πρωτοχριστιανικών χρόνων, το καταπληκτικό άρθρο για την αινιγματική μορφή του Κόμη Σαιν Ζερμαίν, την αναλυτική παρουσίαση για τις σχολές Φενγκ Σούι από την Γεωργία Κιάφη (φιλοξενείται και on-line), το άρθρο για τα Όνειρα με θρησκευτικό περιεχόμενο, για το Σύμβολο του Γιν Γιανγκ!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Παρασκευή 13
Ιουνίου
"ΥΓΕΙΑ - ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ"

Φιλοξενούμε σήμερα δύο άρθρα που είναι ευγενική προσφορά του φίλου και συνεργάτη μας, κου Ηλία Λ. Κατσιάμπα, δημοσιογράφου και καθηγητή Φυσική Αγωγής, Εκπαιδευτή Εσωτερισμού, Γιόγκα & Σιάτσου και Υπεύθυνου Ομακοείων Τρικάλων & Θεσσαλονίκης.

Ο κος Κατσιάμπας γράφει στο ενδιαφέρον αυτό άρθρο του:
"Οι όροι που χαρακτηρίζουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις στην θεραπεία του ανθρώπου είναι κυρίως τρεις: Η Εναλλακτική Ιατρική, η Εναλλακτική - Αφάρμακη Θεραπευτική και η Εσωτερική Θεραπευτική ή Χειροπλαστική Ασκληπιακή Θεραπευτική."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ"

Περισσότερα

"ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Ένα άρθρο του Ηλία Λ. Κατσιάμπα.

"Μεταφυσική ή Εσωτερισμός (δηλαδή Αποκρυφολογία και Μυστικισμός) είναι η Εσωτέρα Ύπαρξη των Πάντων. Η Εσωτερική Υφή απάσης της Δημιουργίας. Η Θρησκευτικότητα είναι μια έμφυτη ενυπάρχουσα ιδιότητα ΟΛΩΝ των ανθρώπων, ένα βασικό χαρακτηριστικό - Θεϊκής καταγωγής - στοιχείο με το οποίο πορευόμαστε στην ζωή."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα


 
  Τρίτη 10
Ιουνίου
Τα αινίγματα των μεγαλιθικών μνημείων

"Στέκονται εκεί για χιλιετηρίδες αποτελώντας ακόμα ένα αίνιγμα για τους ερευνητές του παρελθόντος. Ο λόγος για κάποια μεγαλιθικά μνημεία της Ευρώπης, τεράστιους σχηματισμούς, πολλές φορές με δαιδαλώδη δομή, μάρτυρες ενός άγνωστου πολιτισμού..."

Μία καλή είδηση, ενημερωτικού κυρίως χαρακτήρα, για την παλαιότητα και την γεωγραφική κατανομή των Μεγαλιθικών Μνημείων στην Ευρώπη αλλά και για κάποιες από τις θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν τον σκοπό κατασκευής τους. Μάλιστα, μία από αυτές τα συνδέει άμεσα με τον Μινωικό Πολιτισμό!

Περισσότερα

 
"Κατάσβεση πυρκαγιάς με... ενόραση !"

"Στη διάρκεια του Μαΐου, σειρά από πυρκαγιές ξέσπασαν στο ασιατικό μέρος της Ρωσίας. Οι πυρκαγιές κατέκαιαν επί μέρες τεράστιες δασικές εκτάσεις, χωρίς να είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τις κρατικές υπηρεσίες. Σ’ αυτή την περίπτωση κάποιοι «ενορατικοί», άνθρωποι με υπερφυσικές δυνάμεις(;...) δήλωσαν τη συμμετοχή τους στο έργο της κατάσβεσης έναντι αμοιβής... "

"Τρελά" πράγματα στην χώρα που φαίνεται να έχει πάρει τα "σκήπτρα" της Υπερβολής από τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια ... ή εκπληκτικές δυνάμεις;

Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 7
Ιουνίου
"Σκάνδαλο με τα σαντάλια του... Ιησού"

Σάλο έχει προκαλέσει στη Δανία, η απόφαση μιας αλυσίδας σουπερ-μάρκετ να κυκλοφορήσει πλαστικά σανδάλια με την εικόνα του Ιησού και της Παναγίας. Μετά από αντιδράσεις θρησκευτικών οργανώσεων η εταιρεία αναγκάστηκε να αποσύρει το επίμαχο προϊόν - αφότου είχαν πουληθεί ήδη γύρω στα 4.000 ζευγάρια!!

... βέβαια τέτοιες αντιφάσεις γύρω απο θρησκευτικής χροιάς ζητήματα μπορεί κάποιος να τις περιμένει από του Δανούς που έχουν επιδείξει, ουκ ολίγες φορές, στο παρελθόν την ριζοσπαστική τους τάση απέναντι στην Θρησκεία και στην Εκκλησία!

Περισσότερα

 
Προσευχές κατά παραγγελία μέσω Ίντερνετ!!!

"Τι άλλο άραγε μπορεί να εμπορευθεί ο σύγχρονος άνθρωπος; Ακόμα κι αν είναι μοναχός - αναχωρητής ! Τα συγκλονιστικά νέα έρχονται από τη Ρωσία, όπου κάποιοι μοναχοί έχουν στήσει ολόκληρο site (www.iveron.ru), απ’ το οποίο κάποιος μπορεί να απευθύνει δεήσεις και προσευχές... φυσικά "με το αζημίωτο" !!!"

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 6
Ιουνίου
ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ: Αναζητώντας το Φως στην Ψυχή μας!

Μία ευγενική προσφορά από τον φίλο μας, κο Γρηγόρη Βασιλειάδη, M.Sc., ψυχολόγο και ψυχοθεραπευτή.

"Ο όρος αναφέρεται σε ένα μεθοδολογικό εργαλείο παρέμβασης σε μικρά & μεγάλα συστήματα, (...) με στόχο την αξιοποίηση των ζωτικών δυνάμεων ανάπτυξης, και ανάλυσης (...) των τρόπων βελτίωσης της επικοινωνίας, αύξησης της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας, μέσα από την βελτίωση του αυτοσεβασμού των μελών του συστήματος, με τελικό στόχο την απελευθέρωση των κρυμμένων δυνατοτήτων τους."

Είναι εκπληκτικό το πόσο προσεγγίζουν οι σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις τις άχρονες εσωτεριστικές γνώσεις! Για την συγκεκριμένη περίσταση από την πλευρά της Συστημικής Ψυχολογικής και Ψυχοθεραπευτικής Σχολής!

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ"

Περισσότερα


 
  Τρίτη 3
Ιουνίου
"Ξανα...ανακαλύφθηκε η Ατλαντίδα... στις Μπαχάμες;;"

... και το σήριαλ της χαμένης, μυθικής Ατλαντίδας συνεχίζεται !!! Αυτή τη φορά, ένας ζεύγος αμερικανών, με τη βοήθεια της Ένωσης Έρευνας και Διαφώτισης (Association for Research & Enlightenment) εντόπισε στη νήσο Andros στις Μπαχάμες, μια γιγαντιαία λίθινη κατασκευή, μόλις 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας !!!

Περισσότερα

 
Περιοδικό "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ" - ** Τεύχος 108 **

Η παρουσίαση του Τεύχους Νο 108 του εξαιρετικού Περιοδικού φιλοσοφικής έρευνας "Νέα Ακρόπολη" (του ομώνυμου οργανισμού που φιλοξενείται και στο τμήμα φιλοξενιών) στα πλαίσια της "Ειδικής μας Συνεργασίας" με το Περιοδικό!!

Αυτήν την φορά, με ένα άρθρο από το αρχείο του ESOTERICA.gr:

- Παραψυχολογικές Δυνάμεις στις Πολεμικές Τέχνες


Περιοδικό "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ" (Ειδική Συνεργασία)

 

 




 
  Αρχείο ΝΕΩΝ