Νοέμβριος 2002


 
  Παρασκευή 29
Νοεμβρίου
Χάρυ Πότερ - Τα 4 πρώτα βιβλία

Διαβάστε τα περιεχόμενα των 4 πρώτων βιβλίων της σειράς του Χάρυ Πότερ και τις πολλές αξιοσημείωτες επιλογές μέσα από αυτά που περιλαμβάνει το καινούργιο μας, επίκαιρο οπωσδήποτε, άρθρο για να καταλάβετε ότι η μυθολογία και η μαγική σκέψη θα είναι για πάντα το οξυγόνο για την ψυχή του ανθρώπου!

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας "ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα

 
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ

Με το μικρό αυτό άρθρο, πλην όμως καττοπιστικότατο και με εξαιρετική, συμπυκνωμένη πληροφορία φτάσαμε αισίως τα 150 συνολικά άρθρα στις διάφορες Κατηγορίες μας!

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους φίλους μας, Επισκέπτες και Μέλη ότι υπάρχει ένας σημαντικός όγκος ερευνητικής αρθρογραφίας, μεγάλου ενδιαφέροντος κατά την άποψή μας, που ετοιμάζεται και παίρνει την On-line του μορφή σε συνεχόμενη βάση!

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ"

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 27
Νοεμβρίου
Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την έννοια του μαθηματικού "απείρου"!!!

Η εκπληκτική αυτή δήλωση αναφέρεται σε ένα μυστηριώδες χειρόγραφο του Αρχιμήδη, χαμένο για αιώνες. Ακόμα κι όταν βρέθηκε ήταν δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί! Τώρα όμως αποκάλυψε μυστικά που αλλάζουν την ως τώρα άποψη για το βάθος της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής σκέψης αλλά και για κάποια από τα επιστημονικά "κατορθώματα" της εποχής μας!

Περισσότερα

 
Φιλμ με UFO ανάβει... φωτιές!

Ένα UFO που έκανε την εμφάνισή του στο Sussex της Αγγλίας έχει κινηματογραφηθεί από ένα αστυνομικό ελικόπτερο που το ακολούθησε για περίπου 10 μίλια!!

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 25
Νοεμβρίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 2 Νέα Βιβλία !

Ημέρα Βιβλιοπαρουσιάσεων σήμερα και ξεκινάμε με 2 ακόμη βιβλία από τις Εκδόσεις "Μεταεκδοτική - Αρχέτυπο":

· ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ - 16 Τρόποι για να γνωρίσετε τον εαυτό σας
"... το πρώτο έργο στην Ελλάδα που εξετάζει πανοραμικά τις βασικότερες μορφές τυπολογίας που ανέπτυξε ο άνθρωπος. Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του μέσα από διαφορετικές οπτικές.
"

· ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ
Τη διετία 1853-1855, ο Βίκτωρ Ουγκώ, ενώ βρισκόταν εξόριστος με την οικογένειά του στο νησί Τζέρσεϋ, συμμετείχε σε πολυάριθμες πνευματιστικές συγκεντρώσεις στις οποίες ο διάσημος συγγραφέας και επιφανής εκπρόσωπος του γαλλικού ρομαντισμού, συνομίλησε με τα πνεύματα σημαντικών μορφών της ανθρώπινης ιστορίας, καθώς και με οντότητες που ποτέ δεν ενσαρκώθηκαν στο δικό μας πλανήτη.

Το Βιβλίο αυτό καταγράφει τις εμπειρίες και τις μαρτυρίες του Ουγκώ από αυτές τις συνομιλίες.

από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".


Νέες Εκδόσεις ...

 
Εκδόσεις "ΔΙΟΝ" - Βιβλία ΨΑΡΑΣ, 2 Νέα Βιβλία !

Και συνεχίζουμε με την παρουσίαση 2 Βιβλίων από τον εκδοτικό οίκο "ΔΙΟΝ" - Βιβλία Ψαράς:

· ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ, από τον Μιχάλη Μιχάλακα
"... Απλώνουμε τα χέρια μας ν' αγκαλιαστούμε με τ' αστέρια, τους συντρόφους που μας χαμογελούν και περιμένουμε με εναγώνια απορία την Απάντησή τους, καψαλισμένοι από τις ανομίες μας.
"

· Ομηρικοί και Σύγχρονοι Έλληνες - Ομοιότητες και Διαφορές Χαρακτήρα. Η Πορεία της Ψυχής του Λαού μας.
από τον Μιλτιάδη Γ. Ευαγγελάκη

Σε μια πορεία μέσα στο χρόνο το βιβλίο εξετάζει τις ομοιότητες και διαφορές του χαρακτήρα των ηρώων πρωταγωνιστών του έπους της Ιλιάδας του Ομήρου και των σύγχρονων Έλληνων!


από τις εκδόσεις "ΔΙΟΝ" - Βιβλία ΨΑΡΑΣ.


Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Κυριακή 24
Νοεμβρίου
Μαύρες γάτες: Γιατί τις "τρέμουμε";

Τι πίστευαν οι αρχαίοι πολιτισμοί για τις μάυρες γάτες; Γιατί φοβούνται τόσο οι προληπτικοί; Βρείτε απαντήσεις στο καινούργιο μας άρθρο!

"... Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί διάφορα πράγματα για τις γάτες. Τους έχουν αποδοθεί πολλές φορές ακόμα και υπερφυσικές δυνατότητες, όπως το ότι βλέπουν την αύρα ενός ανθρώπου, το ότι μπορούν να δουν το φάντασμα ενός πεθαμένου, ή το ότι μπορούν να προβλέψουν ένα σεισμό ή μεγάλες καταστροφές ..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας "ΑΝΕΞΗΤΗΤΑ - ΜΥΣΤΗΡΙΑ"

Περισσότερα

 
Ένα απειλητικό Μέλλον; Η παραβιάση και του τελευταίου φρούριου του ανθρώπου!

"Το τελευταίο καταφύγιο όλων των μυστικών - το μυαλό μας δηλαδή - βρίσκεται κοντά στο να αποκαλύψει τα πάντα"

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν αρκετοί ερευνητές οι οποίοι μας προειδοποιούν για
μία πραγματικά τρομακτική πιθανότητα ή, από την άλλη οπτική γωνία, εκθειάζουν τις δυνατότητες που προσφέρουν στον άνθρωπο η σύγχρονη Επιστήμη και Τεχνολογία...
Πιθανώς ένα τέτοιο Μέλλον δεν βρίσκεται και πολύ μακρυά ή έχει έλθει ήδη!

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 22
Νοεμβρίου
** Οι Νικητές του Διαγωνισμού **

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε σήμερα τους τρεις Νικητές του δίμηνου Διαγωνισμού μας για τον οποίο τα Δώρα ήταν μία ευγενική χορηγεία του Περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ:

· 1ος Νικητής: Μόνικα Πάλλι, Αθήνα - Πέντε πολυτελείς τόμοι που αποτελούν τη σειρά "Στα Μονοπάτια Της Γνώσης" του Ανεξήγητου
·
2ος Νικητής: Παύλος Αργυριάδης, Λάρισα - Ετήσια συνδρομή στο Ανεξήγητο
·
3ος Νικητής: Ευάγγελος Δελατόλας, Τήνος - Δέκα παλαιότερα τεύχη του Ανεξήγητου

Θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους Νικητές καθώς και τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συμμετείχαν στο Διαγωνισμό. Φυσικά "μείνετε συντονισμένοι" γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες εκπλήξεις!
Η επίσημη απονομή των Βραβείων-Δώρων θα γίνει αύριο Σάββατο στα πλαίσια της Ημερίδας που διοργανώνει το Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του (Στοά του Βιβλίου, Πεσματζόγλου 5 & Σταδίου - Αθήνα, Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ώρα: 10.30 π.μ.).


 
!! ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - τεύχος Δεκεμβρίου !!

Το τεύχος Νο 172 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον μήνα Δεκέμβριο 2002 ήδη κυκλοφορεί!

Στη θεματολογία του συγκεκριμένου τεύχους βρίσκουμε άρθρα για την αναζήτηση της Αθανασίας, τη Διαμεσότητα και την ψυχική επαφή με Εξωγήινες Διάνοιες καθώς και ένα ιδιαίτερα επίκαιρο άρθρο για τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών".

ΗΜΕΡΙΔΑ για τα 20 χρόνια του Περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - Σάββατο 23 Νοεμβρίου (ώρα: 10:30 π.μ.) στη Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5 & Σταδίου) - Κεντρικό Θέμα: "ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, Η Αναζήτηση στη Σύγχρονη Πραγματικότητα"

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Τετάρτη 20
Νοεμβρίου
Βασιλιάς Αρθούρος. Ο Μύθος και η Πραγματικότητα του Spielberg...

Ο γνωστός μυθοποιός του Hollywood Steven Spielberg είναι σχεδόν έτοιμος να καταρρίψει το μύθο του Κάμελοτ, μέσω μιας ταινίας η οποία δεν θα περιλαμβάνει ούτε τους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης, ούτε το μάγο Μέρλιν! Στο επερχόμενο κινηματογραφικό του πόνημα ο Βασιλιάς Αρθούρος θα ανήκει στην κάστα των σιδηρουργών, τα ονόματα και άλλα στοιχεία θα στηρίζονται στη Ρωμαιο-Κέλτικη παράδοση και θα υπάρχουν αναφορές σε "μυστικές αδελφότητες"...
Παρά το πιθανό αίσθημα φαιδρότητας που δημιουργεί η είδηση μην βιαστείτε να απορρίψετε την νέα ταινία του Spielberg μόνο λόγω επιφανειακών εντυπώσεων! Διαβάστε καταρχήν κάποια παραπάνω στοιχεία γι'αυτήν >>

Περισσότερα

 
Η επιγραφή στο περιβόητο οστεοφυλάκιο του "αδερφού" του Ιησού είναι πλαστή!

Μια παλιά επιγραφή σε ένα οστεοφυλάκιο της εποχής του Ιησού, απασχόλησε τελευταία τους ειδικούς στο Ισραήλ και έλαβε μεγάλη δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως. Η επιγραφή φαίνεται να γράφει: «Ιακώβ γιος του Ιωσήφ αδελφός του Ιησού».
Όμως μετά από λεπτομερή εξέταση, ο επιγραφολόγος και ιστορικός Rochelle I. Altman, ο οποίος είναι ειδικευμένος στην ιερογλυφική γραφή, υποστηρίζει ότι η παραπάνω επιγραφή – που έχει ονομαστεί "Επιγραφή James" – είναι εν μέρει πλαστή.

Περισσότερα

 

Αγαπητοί φίλοι του ESOTERICA.gr, επισκέπτες και μέλη, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο σχεδόν δίμηνος διαγωνισμός μας με Δώρα-Χορηγεία του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ πλησιάζει στο τέλος του!
Υπάρχει όμως ακόμη χρόνος για να συμμετάσχουν και όσοι δεν πρόλαβαν. Δεκτές θα γίνονται απαντήσεις έως και σήμερα, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου. Μετά θα διεξαχθεί κλήρωση ανάμεσα σε όλους όσους έχουν απαντήσει σωστά σε όλες τις ερωτήσεις του Διαγωνισμού και τα Δώρα θα αρχίσουν να δίνονται στην Ημερίδα που διοργανώνει το ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ το Σάββατο 23 Νοεμβρίου σε όσους νικητές μπορέσουν να παρευρεθούν.

 

 
  Τρίτη 19
Νοεμβρίου
"ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ"

Παρουσιάζουμε σήμερα την "Κίνηση Φιλοσοφικών και Μεταφυσικών Ομάδων για ελεύθερη Πνευματική έκφραση"

Φιλοξενίες...

 

 
  Δευτέρα 18
Νοεμβρίου
Μυστηριώδες πλάσμα στην Χιλή: Ανθρωποειδές, εξωγήινο ή έμβρυο ζώου;

Στη Χιλή γνωρίζει δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες, η ανακάλυψη ενός μικρού ανθρωποειδούς πλάσματος, που κανείς όμως δεν μπορεί να καθορίσει το είδος του. Αυτό έκανε έχει οδηγήσει κάποιους να το συνδέσουν με κάποια εξωγήινη μορφή ζωής, αλλά έχει προκαλέσει επίσης και κάποια ευτράπελα...

Περισσότερα

 
Υπόηχοι: Χαλαρώστε αλλά και επικοινωνήστε με τα… φαντάσματα

Διαβάστε για την χρήση των Υπόηχων (ηχητικά κύματα κάτω από το όριο αντίληψης της ανθρώπινης ακουστικής συσκευής) για την πρόκληση αισθήματος ευφορίας και χαλάρωσης, για την κατασκευή όπλων πολέμου και ελέγχου αλλά και για την ανεύρεσή τους σε στοιχειωμένους χώρους!

Περισσότερα

 

Η δραστηριότητα στον δυναμικό αυτό τομέα αλληλεπίδρασης, συμμετοχής και ενημέρωσης της Πύλης των Μυστηρίων αυξάνεται με ολοένα και επιταχυνόμενους ρυθμούς! Για τα πραγματικά ανήσυχα πνεύματα του ελληνικού Διαδικτύου αυτός ο χώρος είναι το στέκι τους...

Δείτε και συμμετέχετε σε κάποια από τα δημοφιλέστερα και σημαντικότερα θέματα Συζήτησης:

- Ήταν άραγε ο Χριστός Έλληνας; Ή μήπως αληθεύουν οι πίστεις ότι είχε αφήσει απογόνους; Ποιος ήταν τελικά ο ρόλος του Χριστιανισμού στη διαμόρφωση του κόσμου και της Ιστορίας όπως τα γνωρίζουμε σήμερα;
- Ποια είναι η μυστική σημασία του αριθμού 12, ποια είναι η ουσιαστική διδασκαλία του Κρισναμούρτι και τι πραγματικά μπορεί να ειπωθεί για τους Ροδόσταυρους;
- Υπάρχει πραγματικά ο Διάβολος ή η σημασία της έννοιας αυτής είναι καθαρά συμβολική;

- Μπορεί κάποιος να βρει Βρυκόλακες στον ελληνικό χώρο, ή να παρατηρήσει ΑΤΙΑ;
- Ποια είναι η αλήθεια για το "πείραμα της Φιλαδέλφιας" και τα "πώς" και τα "γιατί" για την Αστρολογία...

 
Εκδήλωση Σύνδεσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων για τη Μουσικοθεραπεία

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων παρουσιάζει σήμερα στο εντευκτήριό του(3ης Σεπτεμβρίου 56, 1ος όροφος) και ώρα 7:45 μ.μ. εκδήλωση με θέμα:

"Η Μουσική ως μορφή και μέσο θεραπείας του σώματος και της ψυχής. Μουσικοθεραπεία και Θεραπευτική μουσική"

τηλ: 210-8228150

 

 
  Παρασκευή 15
Νοεμβρίου
Βρέθηκε ένα νέο "Κέντρο" της Γης;

Μια νέα θεωρία που δημοσιεύτηκε την 1η Οκτωβρίου στα πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των Η.Π.Α., προτείνει την ύπαρξη ενός ακόμα πιο εσωτερικού πυρήνα, που βρίσκεται μέσα στον εσωτερικό πυρήνα της Γης. Πρόκειται για μία σφαίρα διαμέτρου 360 μιλίων, που ίσως αποτελεί το παλιότερο «απολίθωμα» από τον σχηματισμό του πλανήτη μας πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζει ο Adam Dziewonski και ο βοηθός του Miaki Ishii...

Περισσότερα

 
Ραδιοκύματα για τη μεταφορά βαριών αντικειμένων στο Διάστημα

Ένα απ’ τα μεγαλύτερα εμπόδια που τίθεται μπροστά στον άνθρωπο για την κατάκτηση του διαστήματος, έρχεται να υπερπηδήσει μια σύγχρονη μέθοδος, που μόλις πρόσφατα διατυπώθηκε και αναμένεται να τεθεί σε δοκιμή στο προσεχές μέλλον. Το πρόβλημα είναι η μεταφορά και κατασκευή μεγάλων και βαριών σχηματισμών στο διάστημα, κάτι απαραίτητο για τον αποικισμό του (!!)

Περισσότερα

 
Η τεχνολογία της Αντιβαρυτικής συσκευής TR-3B

Το θέμα της αντιβαρύτητας έρχεται όλο και πιο συχνά στο προσκήνιο. Είναι ίσως εξαιτίας της τάσης αυτής του ανθρώπου να θέλει να... ξεκολλήσει απ’ τη Γη. Για παράδειγμα πολύς λόγος γίνεται για την συσκευή TR-3B, μια απ’ τις πιο γνωστές καινοτόμες προσπάθειες στον χώρο...

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 12
Νοεμβρίου
Η Μετενσάρκωση στην Ανατολή και στην Δύση

Η Μετενσάρκωση είναι μια διδασκαλία που εμφανίζεται στη φιλοσοφική σκέψη πολλών θρησκειών, όπως στον Μανιχαϊσμό, στον Γνωστικισμό, Βουδισμό, Ταοϊσμό και γενικότερα στην Κίνα, στην Ινδία στην Αίγυπτο και στην Ιαπωνία. Επίσης σε μερικές παλιές θρησκείες της Λεκάνης της Μεσογείου όπως στον Ορφισμό κ.λπ. Αν μελετήσουμε βαθιά στο χρόνο θα δούμε ότι η θεωρία της Μετενσάρκωσης αγκαλιάζει για μερικές χιλιάδες χρόνια την ανθρώπινη φυλή, κάνοντας μια κοιλιά για λίγα χρόνια, στα πλαίσια κυρίως της Ευρώπης όπου η θεωρία της μετενσάρκωσης απλώς... αποκοιμήθηκε!

Ένα άρθρο με πλήθος κατατοπιστικές και χρησιμότατες αναφορές...

Περισσότερα

 
Κίνα: Πυραμίδες και Ουφολογία!!!

Μήπως είναι η Κίνα ο "Παράδεισος" του Ουφολόγου;
Στην τεράστια αυτή χώρα, γεμάτη από αντιφάσεις, φαίνεται ότι υπάρχει - ή τουλάχιστον καλλιεργείται – μια διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος από αυτήν που χαρακτηρίζει στις χώρες της Δύσης την αντιμετώπιση των ερευνητών που ασχολούνται με τη μελέτη των ΑΤΙΑ και αυτών που είχαν μαζί τους κάποιον τύπο επαφής.

Είναι αλήθεια εξάλλου ότι η Κίνα, όντας κλειστή και απόμακρη για τον «δυτικό κόσμο» κρύβει ακόμα πολλά απ’ τα μυστικά της... φυσικά και μεταφυσικά. Ή μήπως γνωρίζατε ότι στις αχανείς εκτάσεις της "χώρας" αυτής έχει ανακαλυφθεί ένα μεγάλο πλήθος από Πυραμίδες;

Περισσότερα

 
Εκδόσεις "ΔΙΟΝ" - Βιβλία ΨΑΡΑΣ, 2 Νέα Βιβλία !

Σήμερα η παρουσίαση δύο πολύ ενδιαφέροντων Βιβλίων από το σημαντικό αυτό εκδοτικό οίκο της Θεσσαλονίκης:

· Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
"Στο νέο βιβλίο του Γεράσιμου Καλογεράκη, μέσα από τα κείμενα των αργοναυτικών, του Ομήρου και άλλων αρχαίων συγγραφέων, θα βρούμε νέες αλήθειες παρακάμπτοντας με τόλμη και θάρρος τις παλιές
"

· ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ επί ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ
από τον Στέλιο Λαμνή

"Τα Μαθηματικά και η Ηλιοκεντρική θεωρία, βασικά συστατικά του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, έφεραν τους προοδευτικούς λογίους, αντιμέτωπους με το συντηρητικό κατεστημένο της εποχής και τη Μεγάλη Εκκλησία"


από τις εκδόσεις "ΔΙΟΝ" - Βιβλία ΨΑΡΑΣ.


Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Κυριακή 10
Νοεμβρίου
Σ Α Τ Α Ν Α Σ - Μέρος Γ'

"Δαιμονοληψία, Δαιμονική τυραννία και Εξορκισμός"

Σατανάς, γνωστός και ως: Ο Διάβολος, Βελζεβούλ, Λούσιφερ, Μεφιστοφελής, Πρίγκιπας του Σκότους, Καταραμένος Όφις, Δόλιο Πνεύμα, Σατανική Δύναμη, Κύριος της Απάτης, κ.λπ.

Διαβάστε σήμερα το τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς Άρθρων μας που πραγματεύονται την έννοια του Σατανά, την προέλευσή της, την εξέλιξή της και τις ενσαρκώσεις της στον "σύγχρονο" κόσμο μας, τις ψυχολογικές - ή και πιθανώς άλλου τύπου - επιπτώσεις της...
Μία μελέτη χωρίς προκαταλήψεις!


Περισσότερα

 
Χειρόγραφο του 17ου αιώνα με περιγραφή εξωγήινης επίσκεψης!!!

Το μεγαλύτερο τμήμα του πλούσιου συγγραφικού έργου του χριστιανού μυστικιστή Thomas Traherne έχει δυστυχώς εξαφανιστεί. Σε ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου του «Το Βασίλειο του Θεού» το οποίο ανακαλύφθηκε πρόσφατα και που έχει τον γλαφυρότατο τίτλο: «Ο ξένος από τον Ουρανό» περιγράφεται το εκπληκτικό γεγονός της επίσκεψης ενός ανθρώπου από το διάστημα στη Γη!!
Ψηφίδες της λύσης σε ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα μυστήρια που μας έρχονται μέσα από μία εξίσου μυστηριώδη διαδρομή 350 ετών;

Περισσότερα

 
Αρχαία Τεχνολογία: Μυστηριώδης πινακίδα με τρισδιάστατο χάρτη, αεροφωτογραφίας

Εάν αυτή η ανακάλυψη των Ρώσσων επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Bashkir αποδειχτεί πραγματική είναι ικανή να αλλάξει παντελώς την οπτική μας για την Ιστορία της Ανθρωπότητας, και μάλιστα με τον εκπληκτικότερο τρόπο!

Τα εκπληκτικά συμπεράσματα από την έως τώρα μελέτη της πέτρινης αυτής πλάκας βάρους 1 τόνου μοιάζουν απίστευτα. Η εκτίμηση των επιστημόνων για την χρονολογία κατασκευής του τρισδιάστατου χάρτη με επιγραφή σε άγνωστη γλώσσα που βρέθηκε χαραγμένος πάνω στην πλάκα αυτή, την τοποθετεί στο χρονικό διάστημα τουλάχιστον 120 εκατομμυρίων ετών από την εποχή μας!! Οι δηλώσεις αυτές από το στόμα πανεπιστημιακών ερευνητών μας έχουν αφήσει άφωνους...

Θα παρακολουθούμε τα γεγονότα για πιθανές περαιτέρω εξελίξεις.

Περισσότερα

 
Η πρώτη ευρωπαϊκή Σχολή Μαγείας είναι γεγονός!

Τι περιλαμβάνει το μενού; Μεταξύ άλλων αναφέρουμε - από το πρόγραμμα σπουδών: διαχείριση φυσικών πηγών ενέργειας, αστρονομία, αστρολογία, βοτανολογία, ολιστική ιατρική και... τελετουργική μαγεία!

Περισσότερα

 
Ατλαντίδα. Μήπως "κρύβεται"στην Κούβα;

Ένα ερευνητικό σκάφος της καναδικής εταιρίας ADC έχει εντοπίσει μια σειρά τεράστιων λείων ογκόλιθων που φωτογράφησε ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο της εταιρίας, στα ανοικτά της Κούβας. Αλλά και το σόναρ του ερευνητικού πλοίου εντόπισε σε βάθος 600 μέτρων μια σειρά λείων βράχων διατεταγμένων σε γεωμετρικούς σχηματισμούς, που δεν θα μπορούσαν να είναι φτιαγμένοι έτσι τυχαία απ’ τη φύση. Οι σχηματισμοί παραπέμπουν σε μια βυθισμένη πόλη που απλώνεται σε μία έκταση 8 τετραγωνικών μιλίων...

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 7
Νοεμβρίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 3 Νέα Βιβλία !

Παρουσιάζουμε σήμερα 3 ακόμη βιβλία των πολύ δραστήριων Εκδόσεων "Μεταεκδοτική - Αρχέτυπο":

· ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ
"Η πίστη για την ύπαρξη ενός υπόγειου κόσμου έχει μεταδοθεί ως μύθος ή φήμη από γενιά σε γενιά σε ολόκληρο γενικά τον κόσμο. Αλλά και επιστημονικές θεωρίες, δεδομένα και πληροφορίες έχουν κατά καιρούς ειπωθεί και καταγραφεί για την Κούφια Γη.
"

· ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ, Εκδόσεις Terra Nova
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κυκλοφορεί μια ανθολογία με τα μεταφυσικά διηγήματα του μεγάλου συγγραφέα του Φανταστικού και του Παράξενου, Άλτζερνον Μπλάκγουντ, από τις εκδόσεις Terra Nova.

· ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
"Το βιβλίο Προβλέποντας το Μέλλον συγκεντρώνει τις βασικές μεθόδους μαντείας με τρόπο σαφή και κατανοητό για το σύγχρονο αναγνώστη."

από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".


Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Τετάρτη 6
Νοεμβρίου
Εξωγήινοι στα βάθη του Ωκεανού;

Πολλοί ερευνητές της Ουφολογίας όπως ο αμερικάνος Α.Sanderson πιστεύουν ότι δεν είναι καθόλου απίιθανη η ύπαρξη ενός υποθαλάσσιου ανεπτυγμένου πολιτισμού. Κι αυτό επειδή έχουν παρατηρηθεί περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα στη θάλασσα παρόμοια με αυτά που παρατηρούνται στον ουρανό και που συνήθως αποδίδονται σε εξωγήινους. Μόνο που είναι λιγότερο γνωστά. Κάποια μάλιστα έχουν καταγραφεί από τον προηγούμενο αιώνα...

Περισσότερα

 
Τα UFOs ... η Βίβλος και οι Δαίμονες

Διαβάστε τις απόψεις του καναδού Αστρονόμου Ross Hugh, σχετικά με την πιθανή συσχέτιση των UFOs και των βιβλικών ερμηνειών περί Αγγέλων και Δαιμόνων !!

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 4
Νοεμβρίου
** "ΦAINOMENA" - Τεύχος Nο 18 - 6/11/2002 **

Το 18ο τεύχος του περιοδικού "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - Ένθετο στην Εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" που κυκλοφορεί αυτήν την Τετάρτη επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά περίτρανα την ουσιαστική προσπάθεια που καταβάλουν όλον αυτό τον καιρό οι υπεύθυνοι της έκδοσης για την όσο το δυνατόν πληρέστερη και πιο πολυδιάστατη ενημέρωση των αναγνωστών του!! Ρίξτε μία ματιά στα περιεχόμενα. Με 5 άρθρα από το αρχείο του ESOTERICA.gr.:

- Aγρογλυφικά και αρχαία χαράγματα,
- Φυλακτά και τάλισμαν: Kυψέλες δύναμης και ευδαιμονίας,

- Πώς να πλησιάσετε ένα στοιχειό,
- Γιόγκα και διατροφή: Oι τροφές και οι τρεις Γκούνας,
- Animus & Anima: Tο αρχετυπικό μας πρόσωπο


Διαβάστε το! ...


"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Παρασκευή 1
Νοεμβρίου
Σύγχρονοι Λαβύρινθοι: Ιερά Κέντρα πνευματικής ενέργειας

Λιγότερο γνωστοί από αυτούς που μας κληροδότησαν οι Πολιτισμοί του παρελθόντος είναι πολλοί σύγχρονοι λαβύρινθοι, που κατασκευάστηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου, εμπνευσμένοι από τον μυθολογικό Λαβύρινθο της Αρχαίας Κρήτης. Ειδικά στις Η.Π.Α., τα τελευταία χρόνια οι λαβύρινθοι έχουν πολλαπλασιαστεί! Ακόμα κι ένας ιερέας στον Σαν Φρανσίσκο, έχει προωθήσει μια κίνηση κατασκευής λαβυρίνθων, μέσα στην τελευταία δεκαετία...

Περισσότερα

 
Σελήνη: Η λύση στο ενεργειακό πρόβλημα της Γης;

Η αποίκιση της Σελήνης είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολείται η ανθρωπότητα εδώ και πολλά χρόνια. Νέες έρευνες επιστημόνων δείχνουν ότι είμαστε πιο κοντά στο μαγικό κλειδί που θα μας οδηγήσει εκεί. Και για να γίνει αυτό όπως υποστηρίζουν είναι απαραίτητες οι νέες τεχνολογίες που έχουν σαν στόχο τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, όπως η ηλιακή...

Περισσότερα

 

Με τέτοιο αριθμό Μηνυμάτων και αντίστοιχα Θεμάτων στα Forums του ESOTERICA.gr και πάνω από 720 εγγεγραμένα Μέλη, από τα οποία ένα μεγάλο ποσοστό συμμετέχει ενεργά στις Συζητήσεις, αυτό το τμήμα του της Πύλης των Μυστηρίων έχει αναδειχθεί εδώ και πολύ καιρό ως ένα από τα δημιουργικότερα και δημοφιλέστερα του Δικτυακού Τόπου των Ελλήνων Αναζητητών!
Το γεγονός μάλιστα του ότι τα περισσότερα μηνύματα χαρακτηρίζονται από ουσιαστική μελέτη και αυθεντική διάθεση έρευνας καθώς και ότι πολλά από τα θέματα θα μπορούσαν κάλιστα να δημοσιευτούν ως αυτούσιες μελέτες καθιστά τα Forums ένα πραγματικό "Διαμάντι" πληροφόρησης και βαθιάς διανθρώπινης σχέσης σε ολόκληρο το ελληνικό κομμάτι του Διαδικτύου. Τα συγχαρητήρια έρχονται καθημερινά από πολλές πλευρές... και ανήκουν φυσικά στα Μέλη μας!!

Δείτε και συμμετέχετε σε κάποια από τα δημοφιλέστερα και σημαντικότερα θέματα Συζήτησης:

· ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ
· Μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει γύρω μας;
· Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;
· Ο ρόλος του Πνευματικού Δασκάλου σήμερα

<< Εγγραφή στις Ομάδες Συζήτησης >>

 




 
  Αρχείο ΝΕΩΝ