Οκτώβριος 2003 - Ιανουάριος 2006

  Ιανουάριος 2006

 
  Τρίτη 24
Ιανουαρίου
Το αίνιγμα των επιμήκων κρανίων

Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη τέτοιων κρανίων έλαβε χώρα στον αρχαιολογικό χώρο Khasaot, στην περιοχή Kislovodsk του βόρειου Καυκάσου. Τα ευρήματα αυτά εκτίθενται προς παρόν στο μουσείο "Pyatigorsk". Πρόκειται για ένα από τα πολλά αινίγματα που οι ερευνητές του παρελθόντος έχουν να λύσουν, είναι αυτό διάφορων περίεργων ευρημάτων που δεν ταιριάζουν με την «εικόνα του κόσμου» που έχει σχηματίσει η σύγχρονη επιστήμη...

Περισσότερα

 
Ένας νέος "μικρός Βούδας";

Ένα παράξενο φαινόμενο έχει κάνει πολλούς ανθρώπους στο Νεπάλ να αναθερμάνουν το θρησκευτικό τους ενδιαφέρον και να μιλάνε για μια πιθανή νέα ενσάρκωση του Βούδα. Ένα 15χρονο αγόρι βρίσκεται εδώ και 6 μήνες σε βαθύ διαλογισμό, δίχως να λαμβάνει τροφή ή νερό (!)

Περισσότερα

 
Εγγραφή στα NewsLetters του ESOTERICA.gr !

Και μην ξεχνάτε αυτήν τη δυνατότητα...
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά NewsLetters με τα σημαντικότερα νέα (και πολλές εκπλήξεις) του ESOTERICA.gr μπορείτε να εισάγετε την e-mail σας διεύθυνση στο αντίστοιχο πεδίο (...δεξιά, κάτω από τις Κατηγορίες Άρθρων)

 

 
  Τρίτη 3
Ιανουαρίου
Περιοδικό "mystery" - Τεύχος 14 !"

Το Περιοδικό "mystery" των Εκδόσεων "Μεταεκδοτική" "καλωσορίζει" το 2006 με το 14ο τεύχος του που ήδη κυκλοφορεί! Δείτε παρακάτω κάποιους από τους τίτλους των ενδιαφέροντων άρθρων που και αυτό το τεύχος φιλοξενεί. Η ειδική μας Σελίδα, της Συνεργασίας με το περιοδικό, περιέχει την πλήρη παρουσίαση των περιεχομένων του:

- "ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ - E.V.P."(του Θανάση Βέμπου),
- "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Όλα Όσα Δεν Θέλουν Να Ξέρεις!"(του Κώστα Μαυραγάνη),
- "Η ΜΑΓΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"(του Γιώργου Ιωαννίδη),
- "ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑ: ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ "ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ" ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ"(του Θωμά Μαστακούρη),
- "ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΟΥΝ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ & ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΤΡΑΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ"(του Σπύρου Μακρή)
- "Ο ΘΕΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ… 1854!"(του Νικόλαου Κ. Περιστερίδη)

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο τεύχος(και για τα υπόλοιπα άρθρα του), αλλά και για τα προηγούμενα, στην ειδική μας Σελίδα!

Περισσότερα

 
Επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν την θετική επίδραση του Διαλογισμού στον εγκέφαλο !!

Κατά καιρούς έχει τονιστεί η θετική επίδραση του διαλογισμού στη διανοητική κατάσταση και την υγεία του ανθρώπου. Τώρα κάποιες νέες μελέτες, που διεξήχθησαν από ερευνητές πανεπιστημίων, νοσοκομείων της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. καθώς και από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης(MIT), ενισχύουν αυτές τις απόψεις, καθώς αποδεικνύουν αύξηση της φλοιώδους εγκεφαλικής ουσίας σε άτομα που ασκούν τακτικά τη μέθοδο του διαλογισμού.

Περισσότερα

 

  Δεκέμβριος 2005

 
  Κυριακή 18
Δεκεμβρίου
Δεκέμβριος 2005 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - Τεύχος 206 !

Το τεύχος Νο 206 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ήδη κυκλοφορεί! Αυτό είναι και το τελευταίο για το 2005. Αμέσως παρακάτω αναφέρονται κάποια μόνον από τα διάφορα εξαιρετικά άρθρα και αυτής της έκδοσης:

- Μαντάλα: σύμβολα που ανοίγουν εσωτερικούς δρόμους, Κώστας Παχύδης
- Πέθανε όντως ο Πάνας; Ξαναβρίσκοντας τη μυστική δύναμη του Ιερού Χορού, Εύα Αυλίδου
- (Απο)μυθοποιώντας την Κούφια Γη;, συνέντευξη του Νίκου Λελούδα στον Μιχάλη Ναούμ
- Άγνωστες γνώσεις στον Όμηρο, Χρήστος Δ. Λάζος
- Οι στοιχειωμένοι τόποι του μυαλού μας, Ναούμ Θεοδοσιάδης
- Επιστήμη και Αειζωία: το τέλος του θανάτου;, Γιώργος Νοτόπουλος
- Αζτέκοι: πολιτισμός, θρησκεία και ανθρωποθυσία, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος

Αναλυτικά περιεχόμενα του καινούργιου τεύχους μπορείτε να βρείτε στην ειδική μας σελίδα

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Πέμπτη 1
Δεκεμβρίου
Περιοδικό "mystery" - Τεύχος 13 !"

Το 13ο τεύχος του Περιοδικού "mystery" από τις Εκδόσεις "Μεταεκδοτική", για το Δεκέμβριο, ήδη κυκλοφορεί! Από τα αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα και αυτής της έκδοσης σταχυολογήσαμε τους παρακάτω τίτλους. Ανατρέξετε όμως στην ειδική μας Σελίδα της Συνεργασίας με το περιοδικό για την πλήρη παρουσίαση των περιεχομένων του:

- "Η ΜΑΓΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ"(του Θανάση Βέμπου),
- "ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ: ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ;"(του Θωμά Μαστακούρη),
- "13: ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΘΕ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΙΑΣ"(του Νικόλαου Κ. Περιστερίδη),
- "ΕΚΘΕΣΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ"(του Σπύρου Κατσαντάμη),
- "HYPNEROTOMACHIA POLIPHIMI: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΓΡΙΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"(του Γιώργου Ιωαννίδη)
- "ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ"(του Γιώργου Ιωαννίδη)

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο τεύχος(και για τα υπόλοιπα άρθρα του), αλλά και για τα προηγούμενα, στην ειδική μας Σελίδα!

Περισσότερα

 

  Νοέμβριος 2005

 
  Τετάρτη 30
Νοεμβρίου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - Ανταποκρίσεις

Από την σχετική ανακοίνωση στα Forums:

"Δύο βασικές γνωσιοθεωρητικές αρχές των επιστημών και η διαλεκτική τους"

από τον συγγραφέα και διδάκτορα Φιλοσοφίας,
Νίκο Ταμπάκη


Στα πλαίσια του κύκλου ομιλιών με άξονα τη Διαλεκτική
,
στο "Κέντρο Δικανικών Ερευνών",
Αγίου Ισιδώρου 35 και Λυκαβητού, Αθήνα,
ΣΗΜΕΡΑ, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, 20:00 μ.μ.


 
Συμμετοχή του ESOTERICA για άλλη μία φορά σε τηλεοπτική εκπομπή !

Το πρόπερασμένο Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, ο κος Μιχάλης Βίνος, υπεύθυνος Ανάπτυξης του ESOTERICA και μέλος της Ομάδας Ερεύνης του, έλαβε μέρος ως προσκεκλημένος στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, "Οι Πύλες του Ανεξήγητου", με θέματα συζήτησης το παγκόσμιο ζήτημα των "Αγρογλυφικών" και το "Περιστατικό της Αταλάντης"(υποτιθέμενο συμβάν με UFO/Α.Τ.Ι.Α. και περιστατικό "Στενής επαφής 3ου τύπου" τον Σεπτέμβρη του 1990 στο χωριό Μέγας Πλάτανος, πλησίον της Αταλάντης).

Η εκπομπή ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και η συμμετοχή του ESOTERICA υπήρξε ουσιαστική, καίρια και εμπεριστατωμένη!

 
"Εργαστήριο Φιλοσοφικού & Μεταφυσικού Διαλόγου"
ESOTERICA.gr


12η Συνάντηση - Θέμα:
"Το νησί της Πραγματικότητας, η θάλασσα της Αλήθειας και το σταμάτημα του Εσωτερικού Διαλόγου"


Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου

Στα πλαίσια της ύπαρξης και λειτουργίας ομάδων Έρευνας, Μελέτης, Εργασίας και Συζήτησης που οργανωμένα και με σαφείς στόχους δημιουργούνται από Μέλη της Κοινότητας(Forums) του ESOTERICA.gr, με χαρά μας σας ανακοινώνουμε τη "συμπλήρωση" ενός πρώτου - ιδιαίτερα επιτυχημένου - κύκλου συναντήσεων του "Εργαστηρίου Διαλόγου" που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία Μελών της Ομάδας Υπευθύνων του ESOTERICA και λειτουργεί από τον Μάιο του 2005!

Οι Συμμετέχοντες στις συναντήσεις του Εργαστηρίου φτάνουν, σε συνολικό αριθμό, τους 30, με έναν μέσο όρο συμμετοχής γύρω στους 11-14 ανά συνάντηση. Εν όψει μίας πιθανής 2ης Ομάδας/Κύκλου ή/και επέκτασης των ποικίλων εργασιών του ήδη υφιστάμενου Κύκλου, παρακαλούνται όσοι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του Εργαστηρίου, Μιχάλη Βίνο, για μία προσωπική γνωριμία και συζήτηση(σειρά προτεραιότητας θα τηρηθεί για τα Μέλη της Κοινότητας των Forums του ESOTERICA).

e-mail: mvinos@esoterica.gr
τηλ.: 6973569610

 

 
  Κυριακή 20
Νοεμβρίου
"Θεοσοφία και Ψυχικά Φαινόμενα" - Ασπασία Παπαδομιχελάκη, 23 Νοεμβρίου, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Ένωση Θεοσόφων - U.L.T. Αθήνας, μας ενημέρωσε γι'αυτήν την ενδιαφέρουσα Διάλεξη-Συζήτηση που θα γίνει αυτήν την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη.

"Θεοσοφία και Ψυχικά Φαινόμενα"

23 Νοεμβρίου 2005, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8,00μμ.

Η Διάλεξη γίνεται από την κ.Α.Παπαδομιχελάκη, μέλος της Ένωσης Θεοσόφων-Αθήνα ULT, Θεοσοφικό Κίνημα,
στο κέντρο ΟΔΟΔΕΙΚΤΕΣ, Πλ.Αριστοτέλους 26, Θεσσαλονίκη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Πληροφορίες: Γιώργος Παναγιάρης, τηλ.6945/321423

Η Ένωση Θεοσόφων, εκ των βασικών Συνεργατών του ESOTERICA.gr, μας απέστειλλε επίσης το ετήσιο πρόγραμμα των διαλέξεων και των δραστηριοτήτων των Ομάδων Μελέτης που διενεργεί για το έτος 2005-2006, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο αρχείο .doc που παρατίθεται.

e-mail:
aspasia@theosophy.gr
web-site: www.ultathens.gr

 
"Θεοσοφία και Επιστήμη"

Παρουσιάζουμε κι εδώ το ιδιαίτερα ενδιαφέρον Άρθρο/Μελέτη που μας προσέφερε παλαιότερα η κα Ασπασία Παπαδομιχελάκη, την οποία και ευχαριστούμε για τη δημιουργική Συνεργασία ετών! Ένα άρθρο που επιχειρεί - με τη συνοδή παράθεση πλείστων στοιχείων και παραπομπών - να ανιχνεύσει τη σχέση και συσχέτιση μεταξύ των Θεοσοφικών διδασκαλιών και της σύχρονης Επιστήμης.

" ... Σύμφωνα με τον Ουϊλλιαμ Τζατζ, τον συνιδρυτή του Θεοσοφικού Κινήματος, "Η Θεοσοφία είναι ο ωκεανός της γνώσης … Δεν είναι μια πίστη ή ένα δόγμα σχηματισμένο ή εμπνευσμένο από άνθρωπο, αλλά είναι η γνώση των νόμων που κυβερνούν τα φυσικά, τα ψυχικά και τα νοητικά στοιχεία της φύσης και του ανθρώπου… Περιέχει τα πάντα μέσα της και δεν υπάρχει γι'αυτήν άλυτο μυστήριο. Στην ορολογία της δεν υπάρχει η λέξη "σύμπτωση" και επικαλείται την κυριαρχία του νόμου στο καθετί και σε κάθε περίπτωση"
..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα...


 
  Σάββατο 19
Νοεμβρίου
Μυστήριο με ανακάλυψη μουμιοποιημένου νάνου στο Ιράν !!

Γενικά θεωρούμε ότι γνωρίζουμε την ποικιλία των όντων που φιλοξενεί ο πλανήτης μας, καθώς και αυτά που φιλοξένησε σε παλιότερες περιόδους και τώρα έχουν εξαφανιστεί. Όμως ένα πρόσφατο, απρόβλεπτο και μυστηριώδες εύρημα έχει αφήσει άναυδο τον επιστημονικό κόσμο. Ξαφνικά, από τη γη του Ιράν ξεθάφτηκε ένας «νάνος», ένα ανθρωποειδές μήκους μόλις 25 εκατοστών (!) που μοιάζει να ήρθε από το πουθενά...

Περισσότερα

 
Στόουνχεντζ: Εντοπίστηκε ο τόπος προέλευσης των μεγάλιθων

Το μεγαλιθικό μνημείο του Στόουνχεντζ αποτελούσε πάντα ένα μυστήριο για τους αρχαιολόγους. Τόσο για την προέλευσή του, όσο και για τη χρήση του και τους ανθρώπους που το κατασκεύασαν. Τώρα φαίνεται να βρέθηκε μια άκρη στο κουβάρι, τουλάχιστον για την επίσημη αρχαιολογία. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες εντοπίστηκε κάπου στην Ουαλία ο τόπος προέλευσης των μεγάλιθων του μνημείου!

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 18
Νοεμβρίου
Νοέμβριος 2005 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - Τεύχος 205 !

Το τεύχος Νο 205 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Νοέμβριο του 2005 έχει ήδη κυκλοφορήσει! Από τα εξαιρετικά και πάλι άρθρα του τεύχους αυτού σταχυολογούμε δειγματοληπτικά τα παρακάτω. Δώστε επίσης ιδιαίτερη σημασία στο άρθρο του Κώστα Παχύδη "Οι μυστικές εταιρίες και τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών" που, όπως λέει και ο τίτλος του, αναφέρεται σε αυτό το αμφιλεγόμενο(και με στοιχεία που παρατίθενται στην έρευνα αυτή) κείμενο που έχει προκαλέσει πλείστες παρερμηνείες στους Αναζητητές καθώς και τη διαιώνιση και επίταση άκρως δογματικών απόψεων:

- Ο Ένοικος στο Κατώφλι, Ειρήνη Λεονάρδου
- Χρώματα: οι επτά όψεις της συνειδητότητας, Εύα Αυλίδου
- Υπόγειοι κεραυνοί, Μιχάλης Κοσμάς
- Η πρώτη βουδιστική εκκλησία στην Ελλάδα, συνέντευξη στον Μιχάλη Ναούμ από την Μαριλίζ Ριτσάρδη
- Deja vu, Γιώργος Νοτόπουλος
- Αρκάιμ: τα ευρήματα ενός πολιτισμού μυστήριο, Μαρία Σαββίδου

Αναλυτικά περιεχόμενα του καινούργιου τεύχους μπορείτε να βρείτε στην ειδική μας σελίδα

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

  Οκτώβριος 2005

 
  Δευτέρα 31
Οκτωβρίου
Περιοδικό "mystery" - Τεύχος 12 !"

Το Περιοδικό "mystery" συμπληρώνει ένα έτος έκδοσης! Αυτό λοιπόν το 12ο τεύχος του Περιοδικού από τις Εκδόσεις "Μεταεκδοτική", που έχει ήδη κυκλοφορήσει, είναι κατά κάποιο τρόπο και ένα "Εορταστικό τεύχος" όπως το τιτλοφορούν και οι υπεύθυνοι της έκδοσης! Από την πλευρά μας ευχόμαστε στο περιοδικό μία ακόμη πιο ουσιαστική και δημιουργική συνέχεια! Υπάρχουν φυσικά και αυτή την φορά αρκετά άρθρα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Κάποιους τίτλους μπορείτε να δείτε παρακάτω. Ανατρέξετε όμως στην ειδική μας Σελίδα της Συνεργασίας με το περιοδικό για την πλήρη παρουσίαση των περιεχομένων του περιοδικού:

- "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΞΟΥ: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!"(των Σπύρου Κατσαντάμη, Νικόλαου Περιστερίδη & Κώστα Μαυραγάνη),
- "ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ DUNE: ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ…"(του Θωμά Μαστακούρη),
- "ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ"(του Γιώργου Ιωαννίδη),
- "ΞΩΤΙΚΟΚΟΣΜΟΣ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ;"(της Μαρίας Κικίρη),
- "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ MANCHESTER 2005: ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ"(του Παύλου Μανωλούδη )

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο τεύχος(και για τα υπόλοιπα άρθρα του), αλλά και για τα προηγούμενα, στην ειδική μας Σελίδα!

Περισσότερα

 
Εγγραφή στα NewsLetters του ESOTERICA.gr !

Και μην ξεχνάτε αυτήν τη δυνατότητα...
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά NewsLetters με τα σημαντικότερα νέα (και πολλές εκπλήξεις) του ESOTERICA.gr μπορείτε να εισάγετε την e-mail σας διεύθυνση στο αντίστοιχο πεδίο (...δεξιά, κάτω από τις Κατηγορίες Άρθρων)

 

 
  Τετάρτη 19
Οκτωβρίου
Οκτώβριος 2005 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - Τεύχος 204 !

Το τεύχος Νο 204 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Οκτώβριο του 2005 έχει κυκλοφορήσει! Από τα άρθρα αυτού του τεύχους, μπορούμε να σταχυολογήσουμε τα πολύ ενδιαφέροντα:

- Υπόθεση Stargate, Εύα Αυλίδου
- Θιβέτ: η Δύση σε αναζήτηση του ιερού, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος
- Το άγνωστο ήταν πάντα εδώ: ιπτάμενοι δίσκοι, εξωγήινες απαγωγές, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, Ναούμ Θεοδοσιάδης
- Τάτβα και δυτική εσωτερική παράδοση, Κώστας Παχύδης
- Η τοξική κυρία: ένα μυστηριώδες ιατρικό περιστατικό, Λίλυ Γκορτσοπούλου
- Το ρόδο και το…αγκάθι, Ειρήνη Λεονάρδου
- Η λατρεία της Ήρας στον ελλαδικό χώρο, Μαρία Σαββίδου

Αναλυτικά περιεχόμενα του καινούργιου τεύχους μπορείτε να βρείτε στην ειδική μας σελίδα

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Κυριακή 9
Οκτωβρίου
Μαίνεται η μάχη μεταξύ "Φυσικής Επιλογής" και "Ευφυούς Σχεδιασμού"

Άραγε, η ύπαρξη και η εξέλιξη της ζωής είναι αποτέλεσμα κάποιας "Ανώτερης Διάνοιας" ή μια απλά τυχαία φυσική διαδικασία όπως υποστηρίζουν οι δαρβινιστές; Η επιστημονική αυτή "συγκρουση" που εξελίσσεται ιδιαίτερα έντονα τελευταία έχει προβληματίσει αρκετούς σε σημαντικό βαθμό, καθώς οδηγεί στο πανάρχαιο ζήτημα της Δημιουργίας και της πιθανότητας της ύπαρξης του Θεού. Η σημερινή μας είδηση στηρίζεται σε μια συνέντευξη του βιοχημικού Michael Behe, ενός υποστηρικτή της Ευφυούς Εξέλιξης, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις θέσεις αυτής της νέας επιστημονικής υπόθεσης...

Περισσότερα

 
Τρεις, εννιά ή... επτά διαστάσεις έχει ο κόσμος μας;

Στο επίκεντρο της αναζήτησης της θεωρητικής Φυσικής υπάρχει πάντα η δημιουργία και η δομή του Σύμπαντος. Η πλέον διάσημη θεωρία για την κατασκευή του είναι αυτή του "Big Bang" («Μεγάλη Έκρηξη»). Μια άλλη εναλλακτική θεωρία, αυτή των Υπερχορδών, παρουσιάζει το Σύμπαν μας (στην πιο δημοφιλή εκδοχή της) σαν ένα «κουβάρι» εννέα (9) διαστάσεων. Τώρα δύο αμερικανοί επιστήμονες έρχονται να συμπληρώσουν και να διευκρινίσουν ότι η «Δημιουργία» αρέσκεται να ξεδιπλώνει άλλοτε σε τρεις και άλλοτε σε επτά από τις διαστάσεις!!

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 5
Οκτωβρίου
Περιοδικό "mystery" - Τεύχος 11 !"

Το 11ο τεύχος του Περιοδικού "mystery" από τις Εκδόσεις "Μεταεκδοτική" έχει ήδη κυκλοφορήσει! Παρουσιάζουμε εδώ τίτλους από άρθρα του καινούργιου τεύχους που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.Θα πρέπει φυσικά να ανατρέξετε στην ειδική μας Σελίδα για την πλήρη παρουσίαση του περιοδικού:

- "ROLE PLAYING GAMES - Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ-ΡΟΛΩΝ"(του Θωμά Μαστακούρη),
- "ΤΟ NECRONOMICON, ΤΟΥ JOHN DEE"(του Νικόλαου Κ. Περιστερίδη),
- "ΠΑΡΑΨΥΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ"(του Σπύρου Κατσαντάμη),
- "ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ;"(του Γιώργου Ιωαννίδη),
- "ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑΖΚΑ: ΑΡΧΑΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ;"(του Κώστα Μαυραγάνη),
- "ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΩΦΟΣ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΚΟΣΜΟ;"(του Paul Newman)

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο τεύχος(και για τα υπόλοιπα άρθρα του), αλλά και για τα προηγούμενα, στην ειδική Σελίδα της Συνεργασίας μας με το περιοδικό!

Περισσότερα

 

  Σεπτέμβριος 2005

 
  Δευτέρα 26
Σεπτεμβρίου

Ο Φιλοσοφικός και Πολιτιστικός Οργανισμός "Νέα Ακρόπολη" μας ενημέρωσε για τις εναρκτήριες ημέρες των Σεμιναρίων Μεταφυσικής Έρευνας και Βίωσης που διοργανώνει στην Αθήνα το προσεχές Διάστημα η παρουσίαση των οποίων και φιλοξενείται στην ειδική μας σελίδα.

Σεμινάριο Μεταφυσικής Έρευνας και Βίωσης

Ενάρξεις:
Δευτέρα 26 και Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, 8 μ.μ.
Τρίτη 18 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου
, 8 μ.μ.

ΘΕΜΑΤΑ:
- Μετενσάρκωση και κάρμα
- η εσωτερική σύνθεση του ανθρώπου
- η επιρροή των βιορύθμων
- τα Μυστήρια στους μεγάλους πολιτισμούς
- Ορφισμός και Πυθαγορισμός
- Η αρχαία ιστορία της ανθρωπότητας
- Ο μεσαίωνας που έρχεται
- παραψυχολογικά φαινόμενα
- διδασκαλίες των μεγάλων σοφών για τον άνθρωπο και το μέλλον

"Πόσα Megabytes γνώσης αντέχεις;"

Αναλυτικότερα... (η παρουσίαση και τα θέματα των Σεμιναρίων)


Πληροφορίες σχετικά με το Σεμινάριο και τα θέματά του:
ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ - Αθήνα
Τηλ.: 210-8231301
Διεύθυνση: ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 29, ΚΥΨΕΛΗ
e-mail:
info-na@hol.gr
web-site: www.nea-acropoli.gr

 

Οι υπεύθυνοι των Ομακοείων Τρικάλων & Θεσσαλονίκης μας έχουν αποστείλει το αναλυτικό Ετήσιο Πρόγραμμα του έτους 2005-2006 για τρία τμήματα Διδασκαλίας τους και το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε(download) στον υπολογιστή σας.

Σχολή Ράτζα Γιόγκα
Εσωτερική Φιλοσοφία & Μύηση

Ετήσιο Πρόγραμμα Μαθημάτων 2005-2006


Ενδεικτικά Θέματα:
- Αποσυμβολισμός. Οι Θεοί του Ολύμπου
- Προκατακλυσμιαίες και μετακατακλυσμιαίες μυήσεις
- Η ύλη - φύση βοηθός της πνευματοψυχής στο τεράστιο έργο της
- Έκτη Αίσθηση ή Τρίτο Μάτι
- Χρησιμοποίηση της Πράνα από την Ράτζα Γιόγκα
- Τι είναι η Κουνταλίνη. Το Μυστήριο της
- Πραναγιάμα εσωτερική και εξωτερική
- Αναγνώριση της Παγκόσμιας Ενέργειας με Συγκέντρωση (Εκαγράτα) στη Μουλαντάρα

Αναλυτικότερα... (Προγράμματα για το 2005-2006 - αρχεία .doc σε συμπιεσμένη zip μορφή)


Πληροφορίες σχετικά με τα Τμήματα Διδασκαλίας:
ΟΜΑΚΟΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ Λ. ΚΑΤΣΙΑΜΠΑΣ
Διεύθυνση: Αθ. Διάκου 32, 42100 Τρίκαλα
Τηλ.: 24310 - 75505
e-mails:
omakoio@omakoio.gr ή omakoio@aias.gr
Web Site: www.omakoio.gr

 

 
  Τετάρτη 14
Σεπτεμβρίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ",
3 Νέα Βιβλία !

3 ακόμη Βιβλία από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ" φιλοξενούμε σήμερα στο τμήμα Παρουσιάσεων Βιβλίων.:

· ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ;
Συγγραφέας: Αλέξανδρος X. Μήτσιου

· ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ (Αναθεωρημένη Έκδοση)
Συγγραφείς: Σ. Ελμάζης, Π. Γιαννουλάκης, Ε. Αυλίδου, Γ. Στάμκος, Ν. Θεοδοσιάδης, Ρ. Βούρτση, Ν. Κανακάρης, Σ. Αυγερινός, Γ. Ιωαννίδης, Μ. Σταματιάδου, Φ. Τζίκου


· ΑΣΤΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙ
Συγγραφείς: Γ. Ιωαννίδης, Ν. Περιστερίδης, Μ. Σταματιάδου, Σ. Κατσαντάμης, Β. Στάμου, Γ. Κωνσταντινίδης, Γ. Μουρατίδου, Κ. Μαυραγάνης, Χ. Ελμάζης



από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Διαβάστε περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία!
Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Σάββατο 10
Σεπτεμβρίου
Σεπτέμβριος 2005 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - Τεύχος 203 !

Το τεύχος Νο 203 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Σεπτέμβριο του 2005, το πρώτο τεύχος της νέας σεζόν, κυκλοφορεί ήδη! Από τα περιεχόμενα του τεύχους αυτού που παρουσιάζονται πλήρως στην ειδική μας σελίδα, μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα εξής ενδιαφέροντα άρθρα:

- Σόμα, η τροφή των θεών και ο άξονας του κόσμου, Ναούμ Θεοδοσιάδης
- Στοιχειωμένα σπίτια στην Ελλάδα, Μαρία Σαββίδου
- Απόκρυφες συνομωσίες: Ατλαντίδα εναντίον Σαμπάλα, Λίλυ Γκορτσοπούλου
- Ο πίνακας της Ίσιδας, Εύα Αυλίδου
- Ο Κύκλος και το Δένδρο, Κώστας Παχύδης
- Ο Δεκάλογος της Εξωγήινης Επαφής

Αναλυτικά περιεχόμενα του καινούργιου τεύχους μπορείτε να βρείτε στην ειδική μας σελίδα

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Τετάρτη 7
Σεπτεμβρίου
Δρόμοι και είδη της Γιόγκα

Φιλοξενούμε σήμερα ένα ιδιαίτερα κατατοπιστικό άρθρο πάνω στην Εσωτερική Οδό της Γιόγκα και των διαφόρων ειδών της, που συνεισέφεραν το Περιοδικό "Νέα Ακρόπολη", στά πλαίσια της ειδικής του Συνεργασίας με το ESOTERICA, και η αρθρογράφος Σ.Γαστεράκη. Τους ευχαριστούμε γι'αυτήν την προσφορά.

Γιόγκα λοιπόν, ως μια τέτοια μυητική γνώση, είναι η μέθοδος για την ανάπτυξη της συνείδησης και την εναρμόνιση όλων των φορέων μεταξύ τους και αυτών με το Σύμπαν, τη Θεότητα. Δεν είναι, όπως λανθασμένα θεωρείται, ένα σύστημα γυμναστικής, χαλάρωσης ή αναπνοών αλλά μια φιλοσοφία και μια επιστήμη που η γνώση και η πρακτική της εξάσκηση δίνουν στον άνθρωπο τη δυνατότητα να ξεπεράσει τον εαυτό του ..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

Περισσότερα...


  Αύγουστος 2005

 
  Τρίτη 30
Αυγούστου
Ο Αποκρυφισμός στην καθημερινή μας ζωή

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από τον Φίλο μας "ΑΘΑΝΩΡ", που τοποθετεί τα στοιχεία που απαρτίζουν την Εσωτερική Πορεία και τις "προϋποθέσεις" της εκεί ακριβώς που πρέπει... στην καθημερινή, πρακτική πλευρά της ζωής.
Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προσφορά του.


"Το να βάλουμε τον Αποκρυφισμό στην καθημερινή μας ζωή σημαίνει ότι μπορούμε να ασκήσουμε και να εφαρμόσουμε τις μεθόδους, οι οποίες θα μας καταστήσουν ικανούς να μελετήσουμε με ασφάλεια την κρυφή πλευρά των νόμων της Φύσης ...

... Σε όλη αυτή την προσπάθεια πρέπει να υπάρχει ένα κίνητρο: να γίνει κανείς χρήσιμος στους ανθρώπους ..."


Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα...

Γεωπαθολογία και η βλαβερή για την υγεία μας Ακτινοβολία

Ένα άρθρο που συνεισέφερε ο κος Αντώνης Ασπράκης, Γεωπαθολόγος, τον οποίον και ευχαριστούμε για την κατατοπιστικότατη αυτή εισαγωγική μελέτη που παρέθεσε από την πλευρά ενός εκπαιδευμένου σε αυτήν την πανάρχαια επιστήμη, ανθρώπου.

"... Παλαιότεροι πολιτισμοί έδιναν μεγάλη σημασία σε τέτοιου είδους μηνύματα και είχαν αποκτήσει, ως κάποιο βαθμό, πρόσβαση στη γνώση περί του τι αυτά σημαίνουν. Γνώριζαν, δηλαδή, ότι στα μέρη αυτά υπήρχε κάποιου είδους βλαβερή ακτινοβολία.

Η γνώση αυτή σχεδόν χάθηκε κατά τη διάρκεια του μεσσαίωνα. Από το 19ο αιώνα, ωστόσο, οι γεωπαθολόγοι ξαναφέρνουν στο φως ό,τι σχετικό χάθηκε και ανακαλύπτουν συνεχώς νέα πράγματα ..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ"

Περισσότερα...


 
  Πέμπτη 4
Αυγούστου
Περιοδικό "mystery" - Τεύχος 10 !"

Το 10ο τεύχος του Περιοδικού "mystery" από τις Εκδόσεις "Μεταεκδοτική" ήδη κυκλοφορεί! Δείτε κάποιους τίτλους από τα άρθρα του καινούργιου τεύχους και ανατρέξτε στην ειδική μας Σελίδα για την πλήρη παρουσίασή του:

- "ΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"(του Κώστα Μαυραγάνη),
- "ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΝΤΟΝΕΛΙ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ "ΕΦΗΥΡΕ" ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ!"(του Γιώργου Ιωαννίδη),
- "ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ;"(του Σπύρου Μακρή),
- "ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ: ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"(του Βασίλη Σαΐτ),
- "ΟΙ ΜΟΥΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΤΩΝ"(της Αγάπης Νταϊφά),
- "ΑΛΜΠΕΡΟΜΕΛΟ: ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΞΟΡΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ"(του Σπύρου Κατσαντάμη)

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο τεύχος(και για τα υπόλοιπα άρθρα του), αλλά και για τα προηγούμενα, στην ειδική Σελίδα της Συνεργασίας μας με το περιοδικό!

Περισσότερα

 

  Ιούλιος 2005

 
  Τρίτη 26
Ιουλίου
"Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ",
του Sri Aurobindo

Φιλοξενούμε σήμερα το δεύτερο μέρος του μικρού μας αφιερώματος στον σημαντικό Ινδό Φιλόσοφο, Sri Aurobindo.

"... τι είναι αυτό που με αυτό τον τρόπο «αφήνει» το ένα σώμα και «εισέρχεται» σε ένα άλλο; Είναι ένα άλλο, ένα ψυχικό σώμα με αδιόρατο σχήμα, η ψυχή μήπως της αρχέγονης εικόνας, που δεν είναι μεγαλύτερη από τον αντίχειρα του ανθρώπου (όπως μας λένε οι Βέδες), ή είναι κάτι από μόνο του άμορφο και ανεπαίσθητο που ενσαρκώνεται με την αίσθηση του γίγνεσθαι ή λαμβάνει στις αισθήσεις μια απτή μορφή οστών και σάρκας; ..."


Υπενθυμίζουμε τα δύο άρθρα που συμπληρώνουν το αφιέρωμα:

· "ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ"

· "ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"


καθώς και τρία ακόμη άρθρα του Sri Aurobindo από παλαιότερο αφιέρωμά μας:

· "Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ"
· "ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ"
· "ΑΝΘΡΩΠΟΣ: ΔΟΥΛΟΣ Ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ;"


Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

Περισσότερα...

 
"AURA-SOMA", το θαύμα της Θεραπείας και ο καθρέφτης της Ψυχής - Επανέκδοση

Η κα Βαρβάρα Χατζησάββα μας έστειλε την αναθεωρημένη έκδοση του άρθρου της, το οποίο φιλοξενούμε στο ESOTERICA. Την ευχαριστούμε για την προσφορά της!

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ"

Περισσότερα...


 
  Παρασκευή 8
Ιουλίου
Ιούλιος 2005 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - Τεύχος 202 !

Το τεύχος Νο 202 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Ιούλιο του 2005 κυκλοφορεί! Πολλά τα ενδιαφέροντα θέματα και αυτού του τεύχους, αρκετά από αυτά αποτελούν εμπεριστατωμένες μελέτες, άλλα, αναφορές σε συναρπαστικές ανακαλύψεις:

- Τροποποίηση του DNA με λέξεις και συχνότητες, Γιώργος Νοτόπουλος
- Τροβαδούροι - μύηση στο μονοπάτι της καρδιάς, Εύα Αυλίδου
- Αφροδισιάς: η πολιτεία που βγήκε από το λήθαργο των αιώνων, Χρήστος Δ. Λάζος
- Λεξάριθμοι - Συνάριθμοι: ελληνική γλώσσα και προβλέψεις, Συνέντευξη του Μιχάλη Ναούμ από τον Ελευθέριο Αργυρόπουλο
- Εξωγήινες βάσεις στα Ιμαλάια;, Θεόδωρος Σιαφαρίκας
- Τσόρτσιλ - Χίμλερ: μια δολοφονική σχέση, Ναούμ Θεοδοσιάδης
- "UFO βιντεοσκοπήθηκε στο Περού", από τη στήλη "ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ φαινόμενα"

Αναλυτικά περιεχόμενα του καινούργιου τεύχους μπορείτε να βρείτε στην ειδική μας σελίδα

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Δευτέρα 4
Ιουλίου
"Το Θεοσοφικό Κίνημα στη Δύση"

Την Τετάρτη, 6 Ιουλίου και ώρα 8:00 μ.μ., πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη διάλεξη με θέμα:


"Το Θεοσοφικό Κίνημα στη Δύση"

από την Ασπασία Παπαδομιχελάκη



Τετάρτη
, 6 Ιουλίου 2005
στις 8:00 το απόγευμα,
Πολυχώρος Indigo
Τσιμισκή 126, Θεσσαλονίκη

 

  Ιούνιος 2005

 
  Πέμπτη 30
Ιουνίου
Περιοδικό "mystery" - Τεύχος 9 !"

Το 9ο τεύχος του Περιοδικού "mystery" από τις Εκδόσεις "Μεταεκδοτική" κυκλοφορεί! Σταχυολογούμε παρακάτω κάποια από τα ενδιαφέροντα άρθρα αυτού του τεύχους:

- "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Χ.Φ. ΛΑΒΚΡΑΦΤ"(του Νικόλαου Κ. Περιστερίδη),
- "ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΘΟΥΛΟΥ"(της Ράνιας Γεωργακά),
- "ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΕΣ"(του Χρήστου Ζ. Κώνστα),
- "ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ"(του Γιώργου Ιωαννίδη),
- "ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ"(του Σπύρου Κατσαντάμη)
- "ΡΟΥΝΟΙ: Η ΜΑΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ"(του Μιχάλη Μήτση)

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο τεύχος(και για τα υπόλοιπα άρθρα του), αλλά και για τα προηγούμενα, στην ειδική Σελίδα της Συνεργασίας μας με το περιοδικό!

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 22
Ιουνίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ",
2 Νέα Βιβλία !

Παρουσιάζομε σήμερα 2 Βιβλία από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ". Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ένα έργο του δημοφιλέστατου συγγραφέα Zecharia Sitchin, το πέμπτο βιβλίο της σειράς "Τα Χρονικά της Γης":

· ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ
Συγγραφέας: ZECHARIA SITCHIN
Μετάφραση: Θανάσης Βέμπος

· ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Συγγραφείς: Γ. Ιωαννίδης, Μ. Σταματιάδου, Σ. Μακρής, Ν.Κ. Περιστερίδης,
Χ.Ζ. Κώνστας, Β. Σάιτ, Φ. Μιχαλόπουλος, Θ. Βαλκάνος



από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Διαβάστε περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία!
Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Σάββατο 18
Ιουνίου
Ναΐτες Ιππότες στην Αμερική; Κώδικας Ντα Βίντσι... "Reloaded"

Ένα μουσειακό εύρυμα, γνωστό ως «Ρουνό-λιθος του Κέσινγκτον» ("Kensington Runestone"), βρίσκεται στο Κέσινγκτον της Μινεσότα των Η.Π.Α. Ο λίθος αυτός βρέθηκε το 1898 θαμμένος στις ρίζες ενός δέντρου από τον Olof Ohman, κάτοικο της περιοχής Αλεξάνδρεια της Μινεσότα και αποκάλυπτε ότι το 1362 Νορβηγοί Βίκινγκς είχαν επισκεφθεί την περιοχή!

Περισσότερα

 
Ανακάλυψαν, οι Κινέζοι, πρώτοι την Αμερική;

Ο Κολόμβος πήρε όλη τη δόξα, σαν ο άνθρωπος που ανακάλυψε την Αμερική, όμως είναι «κοινό μυστικό» ότι την είχαν επισκεφθεί πριν οι Βίκινγκς και ίσως οι Έλληνες και ίσως οι Κινέζοι και ίσως και άλλοι λαοί ! Η τελευταία εξέλιξη πάνω στο θέμα αυτό σχετίζεται με κάποιους αρχαίους χάρτες, οι οποίοι αποδεικνύουν - σύμφωνα με κάποιους ειδικούς - ότι οι Κινέζοι επισκέφτηκαν την Αμερική εδώ και 4.200 χρόνια !

Περισσότερα

 

 
  Κυριακή 12
Ιουνίου
Ιούνιος 2005 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - Τεύχος Νο 201 !

Το τεύχος Νο 201 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Ιούνιο του 2005 ήδη κυκλοφορεί! Διαβάστε στην ειδική μας σελίδα τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους αυτού, από τα οποία κάνουμε παρακάτω απλά μία μικρή σταχυολόγηση:

- Η σημασία του αριθμού 12, Μαρία Σαββίδου
- Κίρκος και Κίρκη - ο τόπος της ομηρικής μάγισσας, Καλλίμαχος Διογένης
- Ποιος Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο;, Θεόδωρος Σιαφαρίκας
- Το Δέντρο της Ζωής, Τσάκρα, Λύρα και Κηρύκειο, Εύα Αυλίδου
- Δαιμονικές Ερωμένες, Ναούμ Θεοδοσιάδης
- Η Γνωστική Εύα, Λίλυ Γκορτσοπούλου

Για τα αναλυτικά περιεχόμενα του καινούργιου τεύχους καθώς και για τα υπόλοιπα άρθρα και στήλες του, διαβάστε την ειδική μας σελίδα

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Τετάρτη 1
Ιουνίου
"ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ",
του Sri Aurobindo

Παρουσιάζουμε σήμερα το πρώτο μέρος ενός μικρού αφιερώματος στον σημαντικό Ινδό Φιλόσοφο, Sri Aurobindo, με μεταφράσεις κάποιων άρθρων του.

"Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως αυτός εδώ είναι ένας μη ιδανικός και δυσάρεστος κόσμος, τυπωμένος έντονα με την σφραγίδα της ανεπάρκειας, της ταλαιπωρίας, του κακού. Όντως, αυτή η αντίληψη είναι κατά κάποιον τρόπο το έναυσμα της πνευματικής παρόρμησης - εκτός για μερικούς στους οποίους η μεγάλη εμπειρία έρχεται αυθόρμητα χωρίς να εξαναγκασθούν σε αυτήν από την δυνατή ή καταθλιπτική, θλιβερή και αποχωρισμένη αίσθηση της Σκιάς που επικρέμαται στην όλη διαβάθμιση αυτής εδώ της ύπαρξης..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

Περισσότερα...

 
"ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ",
του Sri Aurobindo

"…Στη Φύση είμαστε δούλοι στη συνείδησή μας, επειδή είμαστε ένας έλικας της κίνησής της, ένα κύμα της θάλασσά της. Στο Πνεύμα είμαστε ελεύθεροι, επειδή είμαστε ένα κομμάτι του αλλά ένα με το αδιαίρετο Πνεύμα. Αλλά αυτή η διττότητα δεν είναι παρά μια ενότητα. Ο Θεός αδέσμευτος από την διαιρετότητά Του, αδέσμευτος από την αδιαιρετότητά Του παντρεύει το Ένα με τα Πολλά στο παιγνίδι της συνείδησής Του, στην ανέκφραστή Του μακαριότητα. Εκεί ο Θεός και η Φύση συναντώνται, Vidya και Avidya, αγκαλιάζονται, η αληθινή ελευθερία, μας κυβερνά και χρησιμοποιεί συνειδητά την προφανή δουλεία μας. Η ευδαιμονία της Υπεροχής ενώνει τα χέρια με την ευδαιμονία της εκδήλωσης, ο Θεός δείχνει τον Εαυτό του στην ανθρωπότητα και ο άνθρωπος γνωρίζει τον εαυτό του σαν Θεός..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

Περισσότερα...

 

  Μάιος 2005

 
  Δευτέρα 30
Μαΐου
Περιοδικό "mystery" - Τεύχος 8 !"

Κυκλοφόρησε το 8ο τεύχος του Περιοδικού "mystery" από τις Εκδόσεις "Μεταεκδοτική". Ένα πραγματικά "εκρηκτικό" τεύχος(!) που περιέχει μάλιστα και ένα "αφιέρωμα" σε παράξενα φαινόμενα και χώρους του όρους Πεντέλη. Θα καταλάβετε σίγουρα περισσότερα από τους τίτλους και τις περιγραφές των άρθρων του στην ειδική μας σελίδα...

Κάποια από τα Θέματα που φιλοξενεί αυτό το τεύχος είναι:
- "ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ;"(των Ν.Λελούδα, Γ.Τσουκαλά, Ε.Ζήση),
- "ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ"(του Μιχάλη Μήτση),
- "ΤΟ ΣΙΛΜΑΡΙΛΛΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΛΚΙΝ"(του Μηνά Τσούλη),
- "ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ"(του Νικόλαου Κ. Περιστερίδη),
- "Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ"(του Γιάννη Κωνσταντινίδη)
- "ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!"(της Μαρίας Κικίρη)

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο τεύχος(και για τα υπόλοιπα άρθρα του), αλλά και για τα προηγούμενα, στην ειδική Σελίδα της Συνεργασίας μας με το περιοδικό!

Περισσότερα

 

 
  Κυριακή 29
Μαΐου
Χαμένα έργα του Αρχιμήδη έρχονται στο φως !

Πολλές φορές οι αρχαιολόγοι χρειάζεται να σκάψουν βαθιά με υπομονή και επιμονή για να φέρουν στο φως έναν αρχαιολογικό θησαυρό. Αυτός όμως ο θησαυρός ήρθε στο φως με τα «φώτα» της πυρηνικής Φυσικής και της σύγχρονης τεχνολογίας. Πρόκειται για μια σειρά «αγνοούμενων» χειρογράφων του Αρχιμήδη, του διάσημου μαθηματικού, φυσικού και εφευρέτη της Ελληνιστικής εποχής!

Περισσότερα

 
Κυνηγώντας φαντάσματα ...

Υπάρχουν τα φαντάσματα; Σίγουρα θα βρείτε πολλούς φανατικούς υποστηρικτές που θα επιβεβαιώσουν τη μία ή την άλλη άποψη. Κάποιοι πάντως βαδίζουν στον «δρόμο της επαλήθευσης», αποφασίζοντας να διεξάγουν πειράματα για την απόδειξη ή όχι της ύπαρξής τους. Όπως για παράδειγμα ο καθηγητής Richard Wiseman του πανεπιστημίου του Hertfordshire... Διαβάστε περισσότερα για το πείραμα που πρόκειται να διεξάγει!

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 25
Μαΐου

Το περιοδικό "Ουτοπία" με την ευκαιρία του έτους Αϊνστάιν και της έκδοσης σχετικών βιβλίων από τους F. Selleri και L. Costro, οργανώνει δημόσια συζήτηση με θέμα:

ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ

Ομιλητές:

- L. Costro, Πανεπιστημίου Γκντανσκ
"O Αινστάιν και ο αιθέρας"

- Kωσταντινος K. Aντωνόπουλος, Ε.Μ.Π.
"Οι πλάνες αυτοαναφοράς του κυρίαρχου κοσμολογικού προτύπου"

- F. Seleri, Πανεπιστημίου Μπάρι
"Αιτιοκρατικές ερμηνείες της κβαντικής μηχανικής"

- Ε. Μπιτσάκης, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
"Τοπικότητα: μια πρόκληση για τη φυσική και τη φιλοσοφία"

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
στο αμφιθέατρο Δρακόπουλου, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30),
την Πέμπτη, 26 Μαϊου 2005, και ώρα 7:00 το απόγευμα

Σχετική Ανακοίνωση/Συζήτηση
στα Forums του ESOTERICA


 

 
  Τρίτη 24
Μαΐου
"ΣΟΥΦΙ: Οι μυστικοί της Ανατολής",
Γ.Α. Πλάνας

Φιλοξενούμε σήμερα ένα άρθρο του κου Γιώργου Πλάνα, διευθυντή του οργανισμού "Νέα Ακρόπολη". Ευχαριστούμε για την ευγενή προσφορά και για την ιδιαίτερα θετική και μακροχρόνια Συνεργασία του Κέντρου αυτού μαζί μας.

"…για τους Σούφι, που πάντα αρέσκονται να μιλούν με παραβολές και με ποιητική και συμβολική γλώσσα, η διδασκαλία τους, το «κρασί» τους, όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν, υπήρχε από πολύ παλιά και ταυτίζεται με την έννοια των Μυστηρίων, που συναντώνται σε όλα τα παραδοσιακά εσωτερικά συστήματα… Γιατί η Διδασκαλία είναι Μία!"

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

Περισσότερα...

Νοστράδαμος: Θα δολοφονηθεί ο νέος Πάπας;

Η διαδοχή του αποθανόντα Ιωάννη Παύλου του Β΄ είναι πλέον γεγονός, όπως όμως γεγονός είναι επίσης οι αναφορές σε προφητείες που αφορούν τον νέο Πάπα, Βενεδίκτο/Ratzinger, και το μέλλον της Καθολικής Εκκλησίας. Προφητείες παλιές και αρκετά δυσοίωνες με «θύτη» τον πάντα «επίκαιρο» και αινιγματικό Νοστράδαμο...

Περισσότερα

 
Εξορκιστές... πανεπιστημιακού επιπέδου(!!;)

Ό πατήρ Piedro Barahan ξεκαθαρίζει ότι για την Καθολική Εκκλησία ο Διάβολος δεν αποτελεί μια συμβολική αναπαράσταση του κακού, αλλά μια πραγματική οντότητα η οποία καταδυναστεύει την ανθρωπότητα και πρέπει να καταπολεμηθεί.

H μάχη πάντως φαίνεται ότι αρχίζει καθώς οι πρώτοι μαθητές της «Σχολής Εξορκισμού» του Βατικανού(στην οποία διδάσκει και ο Barahan) πρόκειται να πάρουν το δίπλωμά τους σε λίγες βδομάδες!

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 11
Μαΐου
!! Μάιος 2005 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - Τεύχος Νο 200 !!

Με αυτό το τεύχος Νο 200(!!), το περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώνει πανηγυρικά 23 χρόνια ζωής, οπωσδήποτε ένα μεγάλο επίτευγμα για τον ελληνικό χώρο! Αυτό το καθιστά ίσως, ως ένα από τα μακροβιότερα έντυπα του ελληνικού περιοδικού τύπου και σίγουρα ένα από τα ελάχιστα του ειδικού τύπου για την Αναζήτηση, που συμπληρώνει σχεδόν 1/4 του αιώνα συνεχούς κυκλοφορίας! Από την πλευρά μας ευχόμαστε δύναμη για τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής και ακόμη περισσότερες κατακτήσεις!

Από τα άρθρα αυτού του τεύχους, μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα εξής:

- Μαχαμπαλιπουράμ, Μαρία Σαββίδου
- Ηλιολατρικά σύμβολα πάνω στους βράχους, Χρήστος Δ. Λάζος
- Τα μονοπάτια προς την Κούφια Γη, Κώστας Παχύδης
- Τα τελετουργικά δρώμενα του Άλιστερ Κρόουλι, Λίλυ Γκορτσοπούλου
- Chaos Magick, Εύα Αυλίδου
- Οι σκιώδεις όψεις της αρχαιολογίας, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος

Για τα αναλυτικά περιεχόμενα του καινούργιου τεύχους καθώς και για τα υπόλοιπα άρθρα και στήλες του, διαβάστε την ειδική μας σελίδα

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Κυριακή 1
Μαΐου
Περιοδικό "mystery" - Τεύχος 7 !!"

Κυκλοφόρησε το 7ο τεύχος του Περιοδικού των Εκδόσεων "Μεταεκδοτική", "mystery"(ολοκληρώνοντας, θεωρούμε, με επιτυχία τον αρχικό αυτό εσωτερικό κύκλο του 7!). Αρκετά και αυτήν την φορά τα ενδιαφέροντα άρθρα που περιέχει!

Φιλοξενούμε στην Κεντρική μας σελίδα μία μικρή "σταχυολόγηση":
- "ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!"(του Θανάση Βέμπου),
- "ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ"(του Νικόλαου Κ. Περιστερίδη),
- "ΚΟΝΑΝ Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ: Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"(του Δημήτρη Λαγού),
- "ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13: Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ"(του Γιώργου Ιωαννίδη),
- "Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"(του Βασίλη Σάιτ)
- "ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΣΑΣ!"(του Γιάννη Κωνσταντινίδη)

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο τεύχος(και για τα υπόλοιπα άρθρα του), αλλά και για τα προηγούμενα, στην ειδική μας Σελίδα!

Περισσότερα

 

  Απρίλιος 2005

 
  Σάββατο 30
Απριλίου
Νέα Ιστοσελίδα - www.mystica.gr !!"

Παρουσιάζουμε σήμερα μία καινούργια Ιστοσελίδα(και την εντάσσουμε στο Τμήμα των LINKS μας), αυτήν του mystica.gr, που, κατά τα λόγια των δημιουργών της, είναι μία προσπάθεια που φιλοδοξεί να καταστεί ένα "Σταυροδρόμι" συνάντησης ανθρώπων με Μεταφυσικές αναζητήσεις.

Χαιρετίζουμε αυτήν την προσπάθεια! Βρισκόμαστε δε, σε ιδιαίτερα ευχάριστη θέση κάνοντάς το, καθώς διαπιστώσαμε ότι στα ιδρυτικά μέλη της Ιστοσελίδας αυτής συγκαταλέγεται ένας παλαιότερος Συνεργάτης του ESOTERICA, o Kelsos! Και ακόμη για το ότι στην Ιδρυτική Ομάδα ανήκουν επίσης κάποιοι πολυγραφέστατοι συμμετέχοντες στα Forums του ESOTERICA και Μέλη τους, όπως οι galadriel, Zadok και Gothic! Συμμετέχουν μάλιστα καθώς και συνδημιουργούν στα fora του site αρκετοί άλλοι γνωστοί μας, όπως ο Ramoglou(παλαιότερος Συνεργάτης), Kynikos, Loco κ.ά.

Eυχόμαστε λοιπόν κάθε επιτυχία σε αυτό το νέο εγχείρημα καθώς και δύναμη για τη συνέχειά του!

www.mystica.gr
LINKS...

 

 
  Πέμπτη 21
Απριλίου

Ο Φιλοσοφικός οργανισμός "Νέα Ακρόπολη", εκ των βασικών Συνεργαζόμενων με το ESOTERICA φορέων, μας ενημέρωσε γι'αυτήν τη σημαντική δραστηριότητα στο πεδίο του Εθελοντισμού, στην οποία συμμετέχει και συνδιοργανώνει:

« Εθελοντισμός: γιατί εμείς δεν καθόμαστε στα αυγά μας! »

4η ετήσιο αφιέρωμα στον Εθελοντισμό

"Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού"

21, 22 και 23 Απριλίου
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 - Αίθουσα Κόντογλου
Ώ
ρες λειτουργίας: 10:00-13:00 & 17:00-21:00

Διοργανωτές: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, AEGEE - ATHINA, G.E.A., Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, Κ.Ο.Δ.Ε., ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ κατά της εξάρτησης, 9 ΜΟΥΣΕΣ, ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, WWF

Αυτή η "γιορτή" Εθελοντισμού ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη 21 Απριλίου, με μία Συναυλία του μουσικού συγκροτήματος "ΤΡΙΦΩΝΟ"(!!) στις 18:30

· Πληροφορίες για την δραστηριότητα
· ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
· Συμμετέχοντες

 

 
  Τετάρτη 20
Απριλίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 3 Νέα Βιβλία !

Παρουσιάζομε σήμερα 3 ακόμη Νέα Βιβλία από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ". Ιδιαίτερη προσοχή συστείνουμε στο πολύκροτο Βιβλίο "Μυστήρια" του διάσημου συγγραφέα Colin Wilson, μεταφρασμένο πλέον και στα ελληνικά(!!):

· ΜΥΣΤΗΡΙΑ - Το Απόλυτο Βιβλίο για το Υπερφυσικό, το Απόκρυφο και τα Παραψυχικά Φαινόμενα
Συγγραφέας: COLIN WILSON
Μετάφραση: Θανάσης Βέμπος

· ΤΑ 10 ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Συγγραφείς: Α. Κυρατζόγλου, Σ. Μαργαριτίδου, Σ. Πράσινος, Χ. Ρίζος, Π. Συμεωνίδης, Μ. Χαριτάκης


· Αναζητώντας την Αιώνια Ζωή - ΘΑΝΑΤΟΣ & ΤΑΡΙΧΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ
Συγγραφέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Η.Μ. ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ


από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Διαβάστε περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία!
Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Παρασκευή 15
Απριλίου
!! Απρίλιος 2005 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 199 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Απρίλιο, ήδη κυκλοφορεί! Από τα περιεχόμενα του τεύχους αυτού(τα οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στην ειδική μας σελίδα), σταχυολογούμε εδώ τα εξής ενδιαφέροντα άρθρα:

- Τσάκρα - Κουνταλίνι: από την εσωτερική παράδοση στην πειραματική απόδειξη, Γιώργος Νοτόπουλος
- Ηλεκτρονικές φωνές από το υπερπέραν, Κώστας Παχύδης
- Μπελορέτσκ - Γιαμαντάου: η ρώσικη περιοχή 51;, Θεόδωρος Σιαφαρίκας
- Ποιος είναι ο Θεός του 21ου αιώνα;, Εύα Αυλίδου
- Grimoires: Οι χειρόγραφες φυλακές των δαιμόνων, Ναούμ Θεοδοσιάδης
- Βαλπουργία Νύχτα, Ειρήνη Λεονάρδου


Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 
"Από την παρατήρηση... στην πράξη", θεατρικό εργαστήρι "ΕσωΘέατρο", 16-17 Απριλίου

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 16 & 17 Απριλίου, διοργανώνεται στο θεατρικό εργαστήρι "ΕσωΘέατρο", στο Θησείο (Ακταίου 3), Με την καθοδήγηση ενός έμπειρου επιτελείου ηθοποιών και ειδικών,

διήμερο βιωματικό σεμινάριο θεατρικής φόρμας,

"Από την παρατήρηση...στην πράξη"

Θεατρικό Εργαστήρι "ΕσωΘέατρο",
Ακταίου 3, Θησείο(πλησίον ηλεκτρικού σταθμού)
τηλ.: 210-9948162 (πρωί), 210-3410224 (απόγευμα) και
6937-432629 (όλη μέρα)

Περισσότερες σχετικές πληροφορίες στα κάτωθι αρχεία κειμένου τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας:
Δελτίου Τύπου
Αναλυτικό πρόγραμμα Σεμιναρίου
Ενημερωτικές πληροφορίες για το "Εσωθέατρο"


 

 
  Τετάρτη 13
Απριλίου
Περιοδικό "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ" - ** Τεύχος 116 **

Φιλοξενούμε σήμερα την παρουσίαση του Τεύχους Νο 116, για τους μήνες Απρίλιο - Μάιο - Ιούνιο, του Περιοδικού φιλοσοφικής έρευνας "Νέα Ακρόπολη"(του ομώνυμου οργανισμού).

Από τα περιεχόμενα αυτού του τεύχους ξεχωρίσαμε τα εξής, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, άρθρα:

- Η μυστηριακή δύναμη των Γιορτών
- Ανθρώπινες Αξίες στην Αρχαία Αίγυπτο
- Οι 7 συνειδήσεις του Ανθρώπου
- Λύσεις της φιλοσοφίας στην καθημερινότητα
Συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Β' μέρος της Έρευνας: "Αντιστράφηκε κάποτε ο άξονας της γης;"

Το τεύχος περιέχει ένα ακόμη άρθρο από το αρχείο του ESOTERICA.gr(στα πλαίσια της ανταλλαγής άρθρων με το Περιοδικό):

- Είναι η αντιβαρύτητα το μέλλον σας;

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα περιεχόμενα του τεύχους στην ειδική μας σελίδα:

Περιοδικό "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ" (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Παρασκευή 8
Απριλίου

Σήμερα, στις 19:00 το απόγευμα, παρουσιάζεται στη Στοά του βιβλίου - Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου, το νέο βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Ταμπάκη "Το όνειρο του Σωκράτη"(Εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗ):

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Νίκος Ταμπάκης

Στην παρουσίαση του βιβλίου θα συμμετέχουν οι:

-Κωνσταντίνος Μπέης, Ομότιμος καθ. Νομικής Πανεπιστημίου Αθήνας

-Ευτύχης Μπιτσάκης, Ομότιμος καθ. Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

-Κ.Γαβρόγλου, καθ. Φιλοσοφίας Επιστημών Πανεπιστημίου Αθήνας

Παρασκευή, 8-4-2005
στις 19:00 το απόγευμα,
"Στοά του Βιβλίου" - Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα

Σχετική Ανακοίνωση/Συζήτηση
στα Forums του ESOTERICA


 

 
  Τρίτη 5
Απριλίου
Περιοδικό "mystery" - Τεύχος 6 !!"

Κυκλοφορεί ήδη το 6ο τεύχος του Περιοδικού των Εκδόσεων "Μεταεκδοτική", "mystery". Μην το χάσετε! Περιέχει όπως συνήθως αρκετά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα άρθρα!

Από αυτά επιλέξαμε να σταχυολογήσουμε στην κεντρική μας σελίδα τα:
- "ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ: Η ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"(του Γρηγόρη Τσουκαλά),
- "ΛΙΛΙΘ: Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ"(της Γεωργίας Μουρατίδου),
- "ΚΑΛΑΘΑ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ… ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΡΥΚΟΛΑΚΟΝΙΣΙΑ"(του Θανάση Βέμπου),
- "ΑΣΤΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ"(του Γιώργου Ιωαννίδη),
- "ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΘΗΝΑ"(του Βασίλη Στάμου)
- "ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ!"(του Νικόλαου Κ. Περιστερίδη)

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο τεύχος(και για τα υπόλοιπα άρθρα του), αλλά και για τα προηγούμενα, στην ειδική μας Σελίδα!

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 1
Απριλίου
"Ημερολόγια... και Πρωταπριλιάτικο ψέμα...", Β.Χλέτσος

Παρουσιάζουμε σήμερα ένα ακόμη άρθρο(εξαιρετικά επίκαιρο και ενδιαφέρον λόγω της ημέρας!) ενός εκ των Βασικών Συνεργατών του ESOTERICA.gr, του Βασίλη Χλέτσου - (ΠΛΩΤΙΝΟΥ), συγγραφέα-ερευνητή.

Ακολουθήστε μαζί με το άρθρο την, δύσκολη μερικές φορές, πορεία της εγκαθίδρυσης και αλλαγής των ημερολογίων, διαβάστε για τις ημερομηνίες της Πρωτοχρονιάς των αρχαίων λαών καθώς και για την προέλευση του σημερινού παγκόσμιου εθίμου του πρωταπριλιάτικου ψέματος!

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ"

Περισσότερα...

 

  Μάρτιος 2005

 
  Τετάρτη 23
Μαρτίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 4 Νέα Βιβλία !

Έχουμε 4 Νέες Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ":

· Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Συγγραφείς: Ν. Κανακάρης, Χ. Κώνστας, Σ. Μαργαριτίδου, Α. Μήτσιου, Χ. Μπαντάουι, Χ. Ντικμπασάνης, Φ. Τζίκου, Ν. Τσιγαρίδας, Γ. Χατζηδάκης

· ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΝΙΓΜΑ
Συγγραφέας: PATRICK CONTY

Μετάφραση: Στέλιος Μεταξάς

· ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Συγγραφείς: Χ. Κώνστας, Σ. Μακρής, Σ. Μαργαριτίδου, Ν. Τσιγαρίδας

· ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ
Συγγραφέας: NICHOLAS GOODRICK-CLARKE
Μετάφραση: Νάσος Κυριαζόπουλος



από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Διαβάστε περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία!
Νέες Εκδόσεις ...

 
ΖΩΗ: Τυχαίο φαινόμενο ή Συμπαντική "συνωμoσία";

Η θέση ότι ο κόσμος, είναι σχεδιασμένος για να αναπτύξει την ζωή είναι γνωστό ως "ανθρωπική αρχή". Ήδη από το 1999, ο Martin Rees, υποστήριξε ότι υπάρχουν μόνο "έξι αριθμοί" που κάνουν την ζωή δυνατή! Αρκετοί επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει κάποιος νόμος που δίνει αυτές τις τιμές στις κοσμικές σταθερές και όταν τον βρούμε, η "ανθρωπική αρχή" θα "πάει περίπατο". Άλλοι θεωρούν ότι η απάντηση είναι πιο εύκολη διότι εάν οι κοσμικές τιμές, αυτές, ήταν διαφορετικές, δεν θα καθόμασταν εδώ τώρα να τα συζητάμε...

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
Η θρησκεία και πνευματικότητα κάνουν καλό στην υγεία !

Όλες οι τελευταίες έρευνες που έχουν γίνει, αποδεικνύουν ότι η υγεία μας βελτιώνεται όταν έχουμε πίστη είτε στον Θεό, είτε σε κάποιες πνευματικές αξίες. Οι ισχυρότερες ενδείξεις προέρχονται, από τις πρόσφατες μελέτες σχετικά με την θετική επίδραση του διαλογισμού πάνω στο σώμα!!

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
Ποιος έκλεψε το "άγιο δάκρυ";

Η αστυνομία της Ρουμανίας διεξήγαγε έρευνα για να ανακαλύψει ποιος έκλεψε ένα δάκρυ που εμφανίστηκε σε μια εικόνα της Παναγίας, μετά την καταγγελία που έκανε ο ιερέας της εκκλησίας!

Και τελικά βρήκαν τον ένοχο. Ήταν μια γυναίκα που το έκλεψε πιστεύοντας ότι θα την βοηθούσε θαυματουργά στα προβλήματα που είχε...

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 

 
  Τρίτη 15
Μαρτίου
!! Μάρτιος 2005 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 198 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ, για τον Μάρτιο του 2005 ήδη κυκλοφορεί. Φυσικά, και πάλι, με την ανανεωμένη του μορφή και τις καινούργιες του στήλες!

Πολλά τα ενδιαφέροντα άρθρα και σ'αυτό το τεύχος, όπως το "Υπνωτισμός και ψυχικές δυνάμεις - οι σκιώδεις επιρροές του Χίτλερ" του Κ.Παχύδη, η Συνέντευξη του καθηγητή αστρονομίας Παύλου Γ. Λασκαρίδη στον Μ.Ναούμ για τη "Μη ύπαρξη των UFO", το "αφιέρωμα" στη σύγχρονη κυβερνομηχανική με τα δύο άρθρα: "Robo Sapiens και ο άνθρωπος μηχανή"(Γ.Νοτόπουλος) και "Ρομπότ με ζωντανά κύτταρα ή εξέλιξη των μηχανών;"(Μ.Σαββίδου), το άρθρο της Ε.Αυλίδου για τον μεγάλο σύγχρονο επιστήμονα Basarab Nicolescu, το "Κερούμπ και Ευαγγέλια ένα μυστήριο 1800 χρόνων" της Λ.Γκορτσοπούλου, η μελέτη του Κ.Καλογερόπουλου "Η μαγεία της αρχαίας Ελλάδας και ο κένταυρος Χείρων" και αρκετά άλλα!

Δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα του καινούργιου τεύχους στην ειδική μας σελίδα!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 
"Η Πνευματική Γνώση προϋπόθεση για το Ευ Ζειν", Τετάρτη 16 Μαρτίου, Θεσσαλονίκη !

Στις 16 Μαρτίου 2005, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8,00 μμ. πραγματοποιείται διάλεξη με θέμα:

"Η Πνευματική Γνώση προϋπόθεση
για το Ευ Ζειν"


ομιλήτρια η κ. Ασπασία Παπαδομιχελάκη

ακολουθεί συζήτηση

στο ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ, οδός Εγνατίας 61, Θεσσαλονίκη, τηλ.2310 22290

Η εκδήλωση οργανώνεται από την "Ένωση Θεοσόφων" και την "Κίνηση Μπλαβάτσκυ"

Πληροφορίες - Συμμετοχές : Α.Παπαδομιχελάκη
Χαρ.Τρικούπη 60-3ος όροφος-Αθήνα 10680
Τηλεφαξ: 210 9334841 και 6973 318487
Ηλεκτρονική διεύθυνση: aspasia@theosophy.gr
Ιστοσελίδες: www.theosophy.gr, www.ultathens.gr

Διαβάστε ένα μικρό κείμενο της Α.Παπαδομιχελάκη
για το θέμα της αυριανής Διάλεξης!


 

 
  Δευτέρα 7
Μαρτίου

Το "Urantia Foundation", διοργανώνει το Σαββατοκύριακο που έρχεται, 12 και 13 Μαρτίου 2005, Σεμινάριο με θέμα:

Κοσμική Συνείδηση και Πνευματική Δεκτικότητα.
To Βιβλίο της Ουράντια
"Κλειδί" για το ταξίδι στο Σύμπαν

Ομιλητής:
Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος
(Αντιπρόσωπος του "Urantia Foundation" στην Ελλάδα)

Ξενοδοχείο GOLDEN AGE,
Λεωφόρος Μιχαλακοπούλου 57
(Μετρό Μέγαρο Μουσικής)
Ώρα έναρξης 9.30΄ το πρωί

Πληροφορίες - Συμμετοχές :
http://clubs.pathfinder.gr/UrantiaBook_GreekReaders
τηλέφωνα: 6946268664 και 6973008848
e-mail: chioni15@otenet.gr και sani@frl.auth.gr

Περισσότερες Πληροφορίες(και το πρόγραμμα του Σεμιναρίου)!

 
Ένα "μαύρο κουτί" προβλέπει το μέλλον(;;)

Σύμφωνα με μια αυξανόμενη, σε αριθμό, ομάδα επιστημόνων, το μικρό μαύρο κουτί, που βρίσκεται βαθιά μέσα στο υπόγειο μιας σκονισμένης βιβλιοθήκης στην πόλη Edinburgh, έχει εξαιρετικά ασυνήθιστες δυνάμεις. Ισχυρίζονται, ότι είναι το "μάτι" ενός μηχανήματος που είναι ικανό να κοιτάζει προς το μέλλον και να προβλέπει σημαντικά παγκόσμια γεγονότα!!

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
2014 μ.Χ.: "Το Googlezon αλλάζει την εικόνα του κόσμου !"

Φανταστείτε τον ηλεκτρονικό μας κόσμο το 2014. Ποιο θα είναι το μέλλον για την Google, την Microsoft, την Amazon; Πως θα επιλέγονται και θα διατίθενται τα media; Οι προβλέψεις γίνονται από ένα δημοφιλές online οκτάλεπτο flash video που ονομάζεται EPIC.

Ο Robin Sloan and Matt Thompson και οι δύο μέλη του Poynter Institute for Journalism στην Φλόριντα κοιτάζουν πίσω στην ιστορία του διαδικτύου μέχρι το μέλλον. Η ιστορία τους είναι φανταστική, διασκεδαστική και τρομακτική...

Μην αμελήσετε να παρακολουθήσετε το Video(σε Flash format) που συνοδεύει την είδηση αυτή!

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 

  Φεβρουάριος 2005

 
  Δευτέρα 28
Φεβρουαρίου
Περιοδικό "mystery" - Τεύχος 5, Φεβρουάριος 2005 !!"

Έστω και κάπως αργοπορημένα, κυκλοφορεί ήδη το 5ο τεύχος του Περιοδικού των Εκδόσεων "Μεταεκδοτική", "mystery"!

Το τεύχος αυτό περιέχει, ως ένθετο, ένα διήγημα του Χ.Φ.Λαβκραφτ!

Από τα πολλά ενδιαφέροντα άρθρα του καινούργιου τεύχους, σταχυολογούμε εδώ τα:
- "ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ;"(του Δημήτρη Τσιλινίκου),
- "Ο ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΣ ΛΟΦΟΣ ΑΡΔΗΤΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"(του Γρηγόρη Τσουκαλά),
- "ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΤΟ 1497!"(του Γιώργου Ιωαννίδη),
- "ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"(του Γιάννη Κωνσταντινίδη),
- "Αλλόκοσμα Πλάσματα στα Βουνά των Τρικάλων"(του Δημήτρη Λαγού)

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο τεύχος(και για τα υπόλοιπα άρθρα του), αλλά και για τα προηγούμενα, στην ειδική μας Σελίδα!

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 24
Φεβρουαρίου
"Η Παρακαταθήκη της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας
στη Σύγχρονη Εσωτερική Αναζήτηση",
"Ωριγένης, ο πρωτοπόρος της χριστιανικής Θεολογίας" - 2 άρθρα του Β.Χλέτσου!!

Παρουσιάζουμε σήμερα 2 άρθρα ενός εκ των Βασικών Συνεργατών του ESOTERICA.gr, του Βασίλη Χλέτσου - (ΠΛΩΤΙΝΟΥ), συγγραφέα-ερευνητή:

Η Παρακαταθήκη της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας
στη Σύγχρονη Εσωτερική Αναζήτηση

Πρόκειται για την ομιλία που εισηγήθηκε ο Β.Χλέτσος στο Συμπόσιο με τίτλο "Η αρχαιοελληνική Μεταφυσική Φιλοσοφία στο Σήμερα" που διοργάνωσε η "Κίνηση Φιλοσοφικών & Μεταφυσικών Ομάδων για Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση", στις 30 Ιανουαρίου 2005"

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα...

Ωριγένης, ο πρωτοπόρος της χριστιανικής Θεολογίας

"Η ψυχή είναι αιώνια όχι μόνο λόγω της θείας χάριτος αλλά και λόγω της ουσίας της φύσεώς της. Είναι δημιούργημα, όμως η δημιουργία της, όπως υποστηρίζει και ο Πλωτίνος βρίσκεται έξω από τον χρόνο.
Κάθε ψυχή ήταν αρχικά καθαρός νους και κάθε ψυχή μπορεί να επανέλθει σε αυτήν την κατάσταση. Στο μεσοδιάστημα όμως πρέπει να υψωθεί και να πέσει πολλές φορές, Το γεγονός ότι δεν αρχίζουμε όλοι από το ίδιο επίπεδο τον αγώνα για την σωτηρία, μπορεί να εξηγηθεί με τρόπο συνεπή προς την θεία δικαιοσύνη μόνο αν φέρουμε πάνω μας περασμένα παραπτώματα που διαπράχθηκαν σε προηγούμενες ζωές
."

(Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ελληνική Αγωγή" το 2004)

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ"

Περισσότερα...

 
Συζήτηση "Περί Ψυχής" σήμερα στην Τηλεόραση με τη Συμμετοχή του ESOTERICA !

Αγαπητοί φίλοι/ες του ESOTERICA.gr, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε σήμερα το βράδυ, στις 11:00, την Εκπομπή "Πίσω από την Οθόνη" με την Μαίρη Λιβανού στο τηλεοπτικό κανάλι "ΤΗΛΕΑΣΤΥ" (ΥΜΗΤΤΟΣ: 32 UHF)!

Στην εκπομπή αυτή θα λάβουν μέρος,

- Η γνωστή Συγγραφέας, Ασπασία Παπαδομιχελάκη
("Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης", "U.L.T. Αθήνα - Θεοσοφικό Κίνημα")
- O εκπρόσωπος του ESOTERICA.gr, Μιχάλης Βίνος

Μπορείτε να συμμετάσχετε με τις απόψεις σας στην σχετική Συζήτηση των Forums.

 

 
  Πέμπτη 17
Φεβρουαρίου
Περιοδικό "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ" - ** Τεύχος 115 **

Η παρουσίαση του Τεύχους Νο 115, για τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο - Μάρτιο, του Περιοδικού φιλοσοφικής έρευνας "Νέα Ακρόπολη", που φέτος κλείνει τα 25 χρόνια κυκλοφορίας!

Από τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα περιεχόμενα αυτού του τεύχους ξεχωρίσαμε τα άρθρα:

- ΤΟΠΟΙ ΔΥΝΑΜΗΣ
- Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ
- ΟΙ 4 ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ
- ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ;
- ΟΙ 7 ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Με ένα ακόμη άρθρο από το αρχείο του ESOTERICA.gr(στα πλαίσια της ανταλλαγής άρθρων με το Περιοδικό):

- Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ


Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα περιεχόμενα του τεύχους στην ειδική μας σελίδα:

Περιοδικό "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ" (Ειδική Συνεργασία)

 
Ακούγοντας τα κύματα της... βαρύτητας !

MiniGRAIL(!!;) είναι το όνομα της πρώτης σφαιρικής κεραίας βαρυτικών κυμάτων στον κόσμο. Η συσκευή αυτή κατασκευάστηκε στο "Leiden Institute of Physics" (LION) του Πανεπιστημίου του Leiden. Θα αναρωτιέστε όμως σε τι χρησιμεύει... Λοιπόν, όπως, λέει και η ονομασία της, σκοπεύει να "ακούσει" τα βαρυτικά κύματα, για πρώτη φορά στον κόσμο. Κι επειδή τα βαρυτικά κύματα είναι τόσο "μικρά", υπάρχει η ελπίδα να ακουστούν μόνο σε μια κοσμική "τρικυμία" όπου δύο μεγάλες "μαύρες τρύπες" συγκρούονται ή μέσα από αστάθειες στο εσωτερικό άστρων νετρονίων!!

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
Χάρτης των Βίκινγκς θα αλλάξει την ιστορία;

Έφτασαν πρώτοι οι Βίκινγκς στην Αμερική, αιώνες πριν από τον Κολόμβο; Ναι, λένε κάποιοι ιστορικοί, βασισμένοι σε έναν πολύ παλιό χάρτη των Βίκινγκς που φαίνεται να αποδεικνύει ότι οι Βίκινγκς πήγαν στην Αμερική 5 αιώνες πριν από τον Κολόμβο.

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 

 
  Παρασκευή 11
Φεβρουαρίου
!! Φεβρουάριος 2005 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις μας επιφυλάσσε το τεύχος Νο 197 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για το μήνα Φεβρουάριο του 2005! Το περιοδικό έχει αλλάξει εμφάνιση, καθώς είναι πλέον Βιβλιοδετημένο σαν βιβλίο. Επίσης έχουν προστεθεί καινούργιες στήλες: "Στούς Ρυθμούς της Γαίας" και "Λόγος Πνευματικός"! Διαβάστε αναλυτικά στην ειδική μας σελίδα τα περιεχόμενα του τεύχους, από τα οποία σταχυολογήσαμε εδώ τα εξής άκρως ενδιαφέροντα:

- Το μυστήριο του στόλου των Ναϊτών, Θεόδωρος Σιαφαρίκας
- Οι μαγικοί ρούνοι και η σημασία τους στη μαντική τέχνη, Κώστας Παχύδης
- Οι ορίζοντες της Συνείδησης, Λίλυ Γκορτσοπούλου
- Οι πυρηνικές δοκιμές και η επέλαση των τσουνάμι. Συνέντευξη του καθ. Γεράσιμου Χουλιάρα(Σεισμολόγου) στον Μιχάλη Ναούμ
- Ο εκατοστός πίθηκος, Γιώργος Νοτόπουλος
- Ζωντανεύοντας τα αγάλματα, Εύα Αυλίδου


Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Παρασκευή 4
Φεβρουαρίου
Το ESOTERICA υποστηρίζει τεχνικά τη σειρά εκπομπών της Α. Παπαδομιχελάκη - "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ" !! "

Η γνωστή Συγγραφέας Ασπασία Παπαδομιχελάκη("Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης", "U.L.T. Αθήνα - Θεοσοφικό Κίνημα"), έχει ξεκινήσει ήδη την παρουσίαση μίας σειράς εκπομπών στο τηλεοπτικό Κανάλι "Τηλεφώς".

Την, σημαντικού εσωτεριστικού ενδιαφέροντος, εκπομπή "Ο Κόσμος της Ψυχής" προτείνει ανεπιφύλακτα το ESOTERICA.gr! Ως Συνεργάτης εκτελεί το κομμάτι της "Δημιουργικής επιμέλειας" και της "Υποστήριξης Παραγωγής".

Η Εκπομπή προβάλλεται κάθε Σάββατο, στις 5 μ.μ. από τον τηλεοπτικό Σταθμό "Τηλεφώς", στο Κανάλι 54

Μην χάσετε, αυτό το Σάββατο, την 2η εκπομπή της σειράς!

 
UFO, το άρμα του Ιεζεκιήλ ή κάτι άλλο; Ένα νόμισμα-μυστήριο...

Ένας "ιπτάμενος δίσκος" πάνω σε ένα Γαλλικό νόμισμα του 17ου αιώνα συνεχίζει να προκαλεί με το μυστήριό του, τους ειδικούς σπάνιων νομισμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
Η Ιδέα του Αιθέρα ξαναέρχεται στο Προσκήνιο!!

Οι συγγραφείς του πρόσφατου βιβλίου ”Secrets of the Aether” («Μυστικά του Αιθέρα»), «ερασιτέχνες» φυσικοί Thomson και Bourassa τολμούν να προτείνουν ένα νέο μοντέλο κατανόησης και λειτουργίας της Φύσης, το οποίο βασίζεται στην ύπαρξη του αιθέρα αλλά και στην ενοποίηση όλων των δυνάμεων της Φύσης. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν έχουν δομήσει το πρώτο μαθηματικό μοντέλο που μπορεί να στηρίξει τη θεωρία Ενοποιημένων πεδίων, δηλαδή την περιγραφή μιας και μόνο δύναμης (ή πεδίου) της Φύσης της οποίας εκφράσεις αποτελούν όλες οι επιμέρους δυνάμεις που ήδη γνωρίζουμε: βαρυτική, ηλεκτρομαγνητική, ασθενή πυρηνική και ισχυρή πυρηνική!

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
Οι συσκευές που κινούνται με την σκέψη, προ των πυλών !!

Επιστήμονες στις ΗΠΑ, έχουν ήδη επιδείξει ότι "ηλεκτρο-φλοιο-γραφικά"("electrocorticographic") σήματα από τον εγκέφαλο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον χειρισμό μιας εξωτερικής συσκευής !

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 

  Ιανουάριος 2005

 
  Παρασκευή 28
Ιανουαρίου
"H ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ" - Συμπόσιο, Κυριακή 30 Ιανουαρίου

Η "Κίνηση Φιλοσοφικών & Μεταφυσικών Ομάδων για Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση", διοργανώνει αυτή την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, και από 10:30 π.μ. έως 15:30 μ.μ., ετήσιο Συμπόσιο με θέμα:

"H ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ"

Στο Συμπόσιο θα λάβει μέρος και ο Συνεργάτης ("ΠΛΩΤΙΝΟΣ") του ESOTERICA, Βασίλειος Χλέτσος, ερευνητής-συγγραφέας, με εισήγηση(προγραμματισμένη για τις 14:00) με θέμα:

"Η παρακαταθήκη της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας στη σύγχρονη εσωτερική αναζήτηση"


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ, ΣΙΝΑ και ΔΑΦΝΟΜΙΛΗ γωνία
Πληροφορίες:
Κοσμάογλου - 210 8210051
Κα Τ.Βολχάουπτ - 6974 197636
Κος Γ. Σιμονέτος - 6932 233989


 

Ο Φιλοσοφικός και Πολιτιστικός Οργανισμός "Νέα Ακρόπολη" μας απέστειλε μία αναλυτική παρουσίαση των Σεμιναρίων Μεταφυσικής Έρευνας και Βίωσης που διοργανώνει στην Αθήνα το προσεχές Διάστημα η οποία και φιλοξενείται πλέον στις σελίδες μας.

Σεμινάριο Μεταφυσικής Έρευνας και Βίωσης
"Πόσα Megabytes γνώσης αντέχεις;"

Τρίτη 1 και Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, 8 μ.μ.
Τρίτη 8 και Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου
, 8 μ.μ.

ΘΕΜΑΤΑ:
- Μετενσάρκωση και κάρμα
- η εσωτερική σύνθεση του ανθρώπου
- η επιρροή των βιορύθμων
- τα Μυστήρια στους μεγάλους πολιτισμούς
- Ορφισμός και Πυθαγορισμός
- Η αρχαία ιστορία της ανθρωπότητας
- Ο μεσαίωνας που έρχεται
- παραψυχολογικά φαινόμενα
- διδασκαλίες των μεγάλων σοφών για τον άνθρωπο και το μέλλον


Αναλυτικότερα...


Πληροφορίες σχετικά με το Σεμινάριο και τα θέματά του:
Τηλ.: 210-8231301
Διεύθυνση: ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 29, ΚΥΨΕΛΗ
e-mail:
info-na@hol.gr

 

 
  Τετάρτη 26
Ιανουαρίου
Συνεισφορές συνεργαζόμενων με το ESOTERICA, Εσωτερικών Οργανισμών και Φορέων Μεταφυσικής !!

Έχουμε τη μεγάλη χαρά σήμερα να σας παρουσιάσουμε κάποια Άρθρα/Μελέτες/Καταγραφές που συνεργαζόμενοι με το ESOTERICA, σημαντικοί Φορείς και Προσωπικότητες του ελληνικού Εσωτερικού Χώρου είχαν την ευγένεια να μας αποστείλουν!


Σύγχρονη Θεοσοφία

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα...


Από την Ασπασία Παπαδομιχελάκη,
ΤHEOSOPHY.GR, www.theosophy.gr
Θεοσοφικό Κίνημα - U.L.T. Αθήνα, www.ultathens.gr

Πληροφορίες για τις Διαλέξεις και Δραστηριότητες του "Θεοσοφικού Κέντρου"(στην Αθήνα) μπορείτε να βρείτε στην Ιστοσελίδα:
Εκδηλώσεις U.L.T. Αθήνα
Εκδηλώσεις Theosophy.gr


Τα 7 Εσωτερικά Κλειδιά

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα...

Του Γιώργου Α. Πλάνα,
Από τον Πολιτιστικό και Φιλοσοφικό Οργανισμό "Νέα Ακρόπολη", www.nea-acropoli.gr

Πληροφορίες για τις Εκδηλώσεις, Διαλέξεις και τα Σεμινάρια της "Νέας Ακρόπολης"(στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και 6 ακόμη πόλεις) μπορείτε να βρείτε στις Ιστοσελίδες:
Ενάρξεις Σεμιναρίων
Σεμινάριο Μεταφυσικής (Παρουσίαση στο ESOTERICA)
Εκδηλώσεις


Σε αναζήτηση της ταυτότητας
Σαν ψυχές όλοι ζούμε με τους μονοκέρους

(το άρθρο αυτό εστιάζεται κυρίως στην χρονική περίοδο του Αιγόκερου, όμως είναι σίγουρα πάντα επίκαιρο)
Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα...

Του Δημήτρη Τσιγγάνη,
Από την Ελληνική Εταιρεία Εσωτέρας Θεραπευτικής, www.global-education.org

Πληροφορίες για τα τρέχοντα Σεμινάρια Α' Κύκλου που διοργανώνουν η "Ελληνική Εταιρεία Εσωτέρας Θεραπευτικής" και το INEH(στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις) φιλοξενούμε στην Ιστοσελίδα:
Σεμινάρια Α' Κύκλου


Περιγραφή της πρώτης Πνευματικής Εμπειρίας
του Νικόλαου Α. Μαργιωρή (1913-1993)

Το συγκεκριμένο κείμενο φιλοξενείται στα Forums-"Ομάδες Συζήτησης" του ESOTERICA, στο Θέμα: "Συνέντευξη "Ομακοείων Τρικ. & Θεσ." - ΣΥΖΗΤΗΣΗ"

Καταγραφή-Επιμέλεια: Ηλίας Λ. Κατσιάμπας,
Από τα Ομακοεία Τρικάλων και Θεσσαλονίκης, www.omakoio.gr

Πληροφορίες για τα Μαθήματα Εσωτερικής Φιλοσοφίας και της Σχολής Ράτζα Γιόγκα των "Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης" μπορείτε να βρείτε κατεβάζοντας(download) στον υπολογιστή σας τα Αναλυτικά Προγράμματα για το 2004-2005(αρχεία .doc σε συμπιεσμένη zip μορφή):
Προγράμματα Μαθημάτων



Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους Συνεργάτες-Φορείς για την πάντα καλοπροαίρετη διάθεσή τους και τους ευχόμαστε, πάνω απ'όλα δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν τόσα χρόνια τώρα για τη διάδοση των εσωτερικών Αρχών, του εσωτερικού τρόπου θέασης του Εαυτού και του Κόσμου και της Εσωτερικής Ατραπού! Ευχές για ένα δραστήριο και πνευματικό 2005!



 
  Τρίτη 18
Ιανουαρίου
Περιοδικό "mystery" - Τεύχος 4, Ιανουάριος 2005 !!"

Κυκλοφορεί ήδη το 4ο τεύχος του Περιοδικού των Εκδόσεων "Μεταεκδοτική", "mystery", το πρώτο για το 2005!

Πολλά και πάλι τα ενδιαφέροντα άρθρα του καινούργιου τεύχους, ανάμεσά τους τα:
- "ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;"(του Θανάση Βέμπου),
- "ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ: Η Απόλυτη Πύλη των Μυστηρίων"(του Σπύρου Κατσαντάμη) - ιδιαίτερα επίκαιρο αυτήν την εποχή!,
- "ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ",
- "GARGOYLES: Γιατί Υπάρχουν Δαίμονες στις Εκκλησίες;"(του Γιώργου Ιωαννίδη),
- "Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ"(του Νικόλαου Κ. Περιστερίδη),
- "POLTERGEIST: Το Απόλυτο Αίνιγμα Παραψυχικών Φαινομένων"(του Collin Wilson !!)

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο τεύχος, αλλά και για τα προηγούμενα, στην ειδική μας Σελίδα!

Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 15
Ιανουαρίου
!! Ιανουάριος 2005 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 196 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ είναι και το πρώτο τεύχος του καινούργιου χρόνου! Η ύλη του περιοδικού για τον Ιανουάριο του 2005 είναι άκρως ευρεία και ενδιαφέρουσα περιλαμβάνοντας άρθρα όπως αυτό του Χ.Λάζου για τα Μεγαλιθικά μνημεία στην Ελλάδα, την εκπληκτική Συνέντευξη του γνωστού Αστροφυσικού Μ.Δανέζη για την ενότητα Ανθρώπου - Κοσμου, την μελέτη της Ε.Αυλίδου για τη "μυστική Δύναμη" των ερμητικών κειμένων, την έρευνα του Ν.Θεοδοσιάδη για τη Λυκανθρωπία, το άρθρο του Θ.Βέμπου για την Κλωνοποίηση και πολλά άλλα ακόμη!!

Δείτε λοιπόν τα περιεχόμενά του καινούργιου τεύχους αναλυτικά στην ειδική μας σελίδα:

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Δευτέρα 10
Ιανουαρίου
ΣΧΟΛΙΟ - ESOTERICA.gr:
"Για ένα πιο Εσωτερικό 2005..."

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2005:
Η μηδαμινότητα του ανθρώπου, ακόμη και αυτού του "πολυτάλαντου" και "πάνσοφου" Homo Technologicus, απέναντι στην Φύση και την τεράστια δύναμή της, η αβεβαιότητά του για το ίδιο του το Μέλλον, τόσο προσωπικό όσο και συλλογικό, ο φόβος του για τα όποια "αποφασίζουν κάποιοι άλλοι ερήμην του" και στα οποία σε αυτόν μόνον "επιτρέπεται" να κινηθεί άτσαλα χειραγωγούμενος από αόρατα χέρια ως άβουλη Μαριονέτα, φαίνεται πως είναι κάποια από τα πλέον κεντρικά στοιχεία της "σκηνής" του Πολιτισμού και της Ιστορίας όπως διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια...

Από μία άλλη οπτική των πραγμάτων, ο άνθρωπος ποτέ έως τώρα στην γνωστή και καταγεγραμμένη Ιστορία δεν διέθετε τόσα πολλά μέσα και τόσες εξελιγμένες και διασυνδεδεμένες υποδομές ταχείας επικοινωνίας και πρόσβασης, τόσο για να κάνει την ζωή του και ποιοτικά καλύτερη όσο και για να έλθει σε επαφή με Πληροφορίες εντελώς απρόσιτες(τουλάχιστον για τον μέσο εκπρόσωπο της ανθρωπότητας) για χιλιετίες και με Οδούς που μπορούν να αποτελέσουν "παράθυρα Συνείδησης" και εκπληκτικών, πραγματικών, Βιωμάτων γι'αυτόν!

Πόσο όμως ουσιαστικά ελέγχει αυτά τα μέσα και πόσο καλά μπορεί να διακρίνει την αληθινή και δημιουργική τους χρησιμότητα;

Το "τοπίο" της Ανθρωπότητας αυτή τη στιγμή είναι ταυτόχρονα Επαναστατικό, Εφιαλτικό και Ηρωικό...
Επαναστατικό γιατί, για όσους το αντιληφθούν εγκαίρως τους δίνεται μία μοναδική ίσως ευκαιρία - μέσα στην αναταραχή των διαφόρων συστημάτων που καταρρέουν - να αλλάξουν τη Ζωή τους πραγματικά, να βοηθήσουν και άλλους να κάνουν το ίδιο και συλλογικά να δημιουργήσουν ένα καλύτερο, πιο αρμονικό και ειρηνικό περιβάλλον για να ζήσουμε...
Εφιαλτικό γιατί, οι αντεξελιγκτικές και σκοτεινές Δυνάμεις ήδη χρησιμοποιούν και μάλλον πρόκειται να το κάνουν πιο έντονα στο μέλλον, όλα τα μέσα που παρέχονται και τα οποία ακόμη ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό, για να επιτύχουν ακριβώς το αντίθετο, εξαφανίζοντας, εάν τους είναι δυνατόν, οποιονδήποτε και οτιδίποτε σταθεί εμπόδιο στο "έργο" τους...
Ηρωικό γιατί, πραγματικά χρειάζεται μεγάλο Θάρρος και μέγεθος Θυσιών για όσους επιλέξουν να αντισταθούν! Ο Ηρακλής της ελληνικής μυθολογίας χρειάστηκε να ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο απώλειας, πόνου και προσπάθειας πριν του δοθεί η ευκαιρία να ελευθερώσει τον Προμηθέα από τον Καύκασο...

Ας δώσουμε λοιπόν σε αυτό το έτος 2005 που μόλις άνοιξε τις Πύλες του όσες περισσότερες ευκαιρίες μπορούμε στον εαυτό μας για είναι πιο Φωτεινός, πιο Δίκαιος, πιο Αληθινός, πιο Αρμονικός, πιο Καλός! Η Ευθύνη για το Μέλλον βαραίνει αποκλειστικά τον καθένα από εμάς.

 
Η Βίβλος έργο του Θεού, με... μαθηματική απόδειξη !!

Κάθε μεγάλη θρησκεία – σύγχρονη ή παλιότερη – στηρίζει την υπόστασή της σε κάποιο θείο πρόσωπο ή θεότητα καθώς επίσης και σε κάποιες Ιερές Γραφές, κείμενα δηλαδή στα οποία αποδίδεται θεία προέλευση. Στη σύγχρονη ορθολογιστική νοοτροπία μας, που θέλει να βασίζεται σε αυστηρά «επιστημονικά δεδομένα» κάτι τέτοιο ακούγεται σαν μια απλή παρομοίωση. Όμως ένας σύγχρονος μαθηματικός, ο Edwin Sherman, μέσα από τη μαθηματική ανάλυση της Βίβλου έχει πειστεί ότι η Βίβλος δεν μπορεί παρά να έχει γραφτεί από τον Θεό !

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
Τελικά είμαστε Θρήσκοι! Αλλά... πόσο;;

Πόσο θρήσκος άραγε είναι ο σύγχρονος άνθρωπος; Σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν «θεοποιηθεί» και οι τεχνολογικές ανέσεις έχουν γίνει τρόπος ζωής – τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες χώρες του «δυτικού» μπλοκ – η θρησκευτικότητα των ανθρώπων φαίνεται να είναι... εκτός μόδας ! Κι όμως μια πρόσφατη δημοσκόπηση στη Μεγ. Βρετανία ανατρέπει τα δεδομένα, αποκαλύπτοντας ότι 3 στους 4 ανθρώπους πιστεύουν στο Θεό ! Να υποθέσουμε μια απότομη στροφή προς τον Θεό ;;;

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 

  Δεκέμβριος 2004

 
  Τετάρτη 29
Δεκεμβρίου

Σήμερα, τα Forums του ESOTERICA έχουν τα 3α τους "Γενέθλια"!! Η ανακοίνωση της έναρξης λειτουργίας τους είχε γίνει το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου του 2001!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όλους αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει και συμμετέχουν ακόμη σε αυτήν την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα(και μάλλον όχι μόνο) προσπάθεια, με τις Γνώσεις τους, την αγνή διάθεση Προσφοράς, Αλληλοκατανόησης και Συνεργασίας και με το ψυχικό και πνευματικό τους Σθένος!

Είναι σίγουρα μία δύσκολη προσπάθεια, κοπιαστική και επίπονη, όμως, όσο στη δική μας Θέληση και Δύναμη προστίθεται και αυτή η συνδυασμένη Δύναμη μεγάλης κλίμακας, των Φίλων του ESOTERICA(Επισκεπτών/Αναγνωστών, Μελών και Συνεργατών) ο χώρος αυτός δεν μπορεί παρά να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και συνεχώς αναζωογονούμενη στοχαστικότητα!

Από τα περυσινά "Γενέθλια" τα μηνύματα που φιλοξενούν οι Ομάδες Συζήτησης του ESOTERICA έχουν σχεδόν διπλασιαστεί και έχουν φτάσει στον αριθμό των 144.000, σταλμένα από πάνω από 8.150 εγγεγραμένα Μέλη(αριθμός ο οποίος έχει υπερδιπλασιαστεί), σε πάνω από 4.900 Θέματα Συζήτησης, κατηγοριοποιημένα σε Ειδικά και Γενικά Θεματικά Forums, όπως:

.-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
.-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
.-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
.-= Η ΨΥΧΗ =-.
.-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
.-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
.-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
- Κινηματογράφος -
ΕΙΚΟΝΕΣ
Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Περιοδικά - Βιβλία

Όσοι ακόμα δεν το έχετε κάνει, εγγραφείτε ως Μέλη και συμμετέχετε στις Συζητήσεις μας !!

ESOTERICA.gr Forums! (εγγραφή)


 

 
  Κυριακή 26
Δεκεμβρίου
Χρόνια Πολλά !! "

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας σε όλους τους Φίλους, Επισκέπτες, Μέλη και Συνεργάτες του ESOTERICA - αλλά και σε εμάς τους ίδιους - σε αυτήν την, εορταστική για μεγάλη μερίδα της Ανθρωπότητας, περίοδο που διανύουμε να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στον εαυτό μας για να διεισδύσει μέσα μας το Φως του Πνεύματος, να αναθερμανθεί η Ψυχή μας αλλά και να ακτινοβολήσει προς τους συνανθρώπους μας!

 
Feng Shui και Προβλέψεις για το 2005, την "χρονιά του Πετεινού". 2 άρθρα της Γ.Κιάφη!!

Σας παραθέτουμε σήμερα δύο άρθρα, ευγενή Προσφορά της Φίλης και Συνεργάτιδος του ESOTERICA, Γιούλης Κιάφη("FengShuiLife.gr"). Πρόκειται για Προβλέψεις και Συμβουλές που αφορούν το επερχόμενο καινούργιο έτος, πάντα βασισμένα στις Πανάρχαιες και Σοφές Ανατολικές Φιλοσοφικές Επιστήμες και Παραδόσεις. Διαβάστε τα οπωσδήποτε!!

"2005 – Η χρονιά του πετεινού
Προβλέψεις α λα κινέζικα"

"Αναλύοντας τη σχέση των 2 χαρακτήρων(με τους οποίους εκφράζεται στα κινεζικά από αρχαιοτάτων χρόνων κάθε έτος) μεταξύ τους και χρησιμοποιώντας τους 2 κύριους νόμους που διέπουν τα 5 στοιχεία, μπορούμε εύκολα να κάνουμε προβλέψεις για μια χρονιά.
Μπορούμε να προβλέψουμε εάν τη νέα χρονιά θα υπάρξει ειρήνη ή πόλεμος, ποιά θα είναι τα φυσικά φαινόμενα, ποιά θα είναι τα κύρια γεγονότα, τα προβλήματα υγείας στα οποία θα πρέπει να προσέξουμε, όπως και ποιό είδος επιχειρήσεων θα θα είναι κερδοφόρες ...
"

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ"

Περισσότερα...

Συμβουλές Feng Shui 2005
"Πώς επηρεάζουν τα ιπτάμενα άστρα τον χώρο σας"

"Σύμφωνα με τη σχολή Ιπτάμενων Άστρων του Feng Shui, κάθε χώρος έχει τις τυχερές και άτυχες στιγμές του οι οποίες μπορούν να προυπολογιστούν, όπως ακριβώς κάνουμε για έναν άνθρωπο, αναλύοντας το ωροσκόπιό του ..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

Περισσότερα...

Τι περισσότερο συνηθισμένο από ένα... θαύμα ;;;

Πόσο συχνά έχετε γίνει αυτόπτες μάρτυρες ενός θαύματος; Για πόσα ανεξήγητα φαινόμενα ακούτε καθημερινά; Είναι όλα αυτά που χαρακτηρίζονται «θαύματα», όντως τέτοια ή πρόκειται για φαινόμενα που έχουν μια φυσική εξήγηση; Αν πάντως είστε από αυτούς που θεωρείτε τα θαύματα κάτι σπάνιο, κάποιοι μαθηματικοί έχουν αποδείξει ήδη το αντίθετο !!! Με νόμους της Θεωρίας των Πιθανοτήτων αποδεικνύουν ότι καθημερινά είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνουν 295 θαύματα μόνο στις Η.Π.Α. !!!

Περισσότερα

 
Συγγραφέας χριστιανικών αρχών υπέρ του "Χ. Πότερ" !

Όπως είναι γνωστό, οι περιπέτειες του μαθητευόμενου μάγου Χάρι Πότερ έχουν προκαλέσει την αντίδραση χριστιανικών κύκλων, αφού θεωρείται ότι το έργο που έχει «λατρευτεί» από εκατομμύρια μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο, προωθεί την ενασχόληση με τη μαγεία και τον αποκρυφισμό. Όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις: ένας αρκετά «χριστιανικών αρχών» αμερικανός συγγραφέας άλλαξε γνώμη διαβάζοντας το πρώτο βιβλίο της σειράς και τώρα... το συστήνει στην χριστιανική κοινότητα !!

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 17
Δεκεμβρίου
!! Δεκέμβριος 2004 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 195 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για το μήνα Δεκέμβριο, το τελευταίο για το 2004 ήδη κυκλοφορεί!! Διαβάστε στην ειδική μας σελίδα τα περιεχόμενα για να πάρετε μία πληρέστερη εικόνα των εξαιρετικών θεμάτων και γι'αυτό το τεύχος. Εμείς σταχυολογούμε απλά τα εξής που μας δημιούργησαν εντύπωση ή προκάλεσαν περισσότερο το ενδιαφέρον μας: το άρθρο για την Αντι-Ύλη του Θ.Σιαφαρίκα, την έρευνα της Μ.Σαββίδου για τις "Ακραίες μορφές ζωής", την καταγραφή των Θρύλων για τη "Συμφωνία με το Διάβολο" των Π.Αθανασόπουλου και Κ.Καλογερόπουλου, το πολύ καλό άρθρο για μία από τις "μυστηριώδεις" καμπαλιστικές έννοιες, "Ντάαθ: η πύλη προς τη Γνώση ή... την Άβυσσο" της Ε.Λεονάρδου, την μελέτη της Ε.Αυλίδου για την "Μύηση στον Άδη", τη Συνέντευξη που παραχώρησε ο Π.Παππάς στον Μ.Ναούμ και στο περιοδικό, τις πραγματικά διεγερτικές για τον νου του "ερευνητή" απόψεις του Κ.Παχύδη στο "Τα παιδιά των άστρων".

Το τεύχος βέβαια περιέχει πολλά περισσότερα... Δείτε λοιπόν τα περιεχόμενά του αναλυτικά στην ειδική μας σελίδα:

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Τρίτη 14
Δεκεμβρίου [II]
Αποκατάσταση της λειτουργίας των Forums !!

Μετά από τις πολύωρες εργασίες Αναβάθμισης, οι "Ομάδες Συζήτησης"/Forums του ESOTERICA.gr βρίσκονται ξανά σε κανονική κατάσταση λειτουργίας. Διαθέτουν πλέον μία πολύ ταχύτερη Βάση Δεδομένων με ταυτόχρονη πλήρη διατήρηση όλων των προηγούμενων πληροφοριών!

Έχουν ακόμη προστεθεί κάποιες Κοινούργιες Λειτουργίες που αφορούν την επιβοήθηση της Αναζήτησης στις Συζητήσεις των Forums, τον ταχύτερο τρόπο αποστολής Μηνυμάτων, την ύπαρξη χρονοπρογραμματιζόμενης λειτουργίας Τροποποίησης Μηνυμάτων κ.ά.

Για τυχόν προβλήματα κατά την Είσοδό σας στα Forums, παρακαλούμε απευθυνθείτε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: forums@esoterica.gr
(οι ελάχιστες τέτοιες περιπτώσεις που πιθανώς θα υπάρξουν, αφορούν τροποποιημένους κωδικούς εισόδου Μελών που περιέχουν και ελληνικούς χαρακτήρες)

Στο επόμενο, άμεσο, χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει μία ευρύτατη αναδιάρθωση της Δομής και του συνολικού Περιβάλλοντος των Forums, με προσθήκη μεγάλου πλήθους καινούργιων υπηρεσιών και την βελτίωση των ήδη υπαρχουσών. Τα καινούργια Forums του ESOTERICA θα είναι ταχύτερα, πλουσιότερα και θα προωθούν ακόμη καλύτερα τον Δημιουργικό Διάλογο πάνω στα Θέματα του ευρύτερου Πεδίου της "Αναζήτησης" μέσα από την ορθολογική και με όραμα χρήση των Νέων Τεχνολογιών. Θα είναι πολύ Διαφορετικά, όμως κατά βάθος... πάντα τα ίδια που γνωρίζουν οι Φίλοι μας, Επισκέπτες και Μέλη, για τρία ολόκληρα χρόνια μέχρι τώρα!

FORUMS

 

 
  Τρίτη 14
Δεκεμβρίου
Αναβάθμιση των Forums του ESOTERICA !

Για κάποιες ώρες, οι "Ομάδες Συζήτησης"/Forums του ESOTERICA.gr θα βρίσκονται υπό αναστολή λειτουργίας, λόγω εργασιών Αναβάθμισής τους.

Εκτός εκτάκτων καταστάσεων(που απευχόμαστε) τα Forums θα βρίσκονται ξανά σε κανονική κατάσταση λειτουργίας μέχρι σήμερα το βράδυ.

Οι συγκεκριμένες εργασίες θα οδηγήσουν σε αύξηση της ταχύτητας λειτουργίας των Forums. Παράλληλα θα ενσωματωθούν μερικές ιδιαίτερα χρήσιμες λειτουργίες σε αυτά, ένα πρώτο τμήμα μίας ευρύτερης αναβάθμισης, που περιλαμβάνει ένα πραγματικά μεγάλο πλήθος καινούργιων υπηρεσιών που ετοιμάζουμε για το πολύ προσεχές χρονικό διάστημα, πάντα με την σφραγίδα της πρωτοπορίας και της ποιότητας που χαρακτηρίζει το ESOTERICA από τα πρώτα βήματά του αρκετά χρόνια πριν!

Ζητούμε συγνώμη για την οποιαδήποτε αναστάτωση... είναι όμως σίγουρα για καλό!


FORUMS

 

 
  Δευτέρα 13
Δεκεμβρίου
Περιοδικό "mystery" - Τεύχος 3, Δεκέμβριος 2004 !!"

Κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος του Περιοδικού των Εκδόσεων "Μεταεκδοτική", "mystery", το τελευταίο για το 2004! Ανάμεσα στα άρθρα του τεύχους Δεκεμβρίου ξεχωρίσαμε τα πολύ ενδιαφέροντα: τα 2 άρθρα του
Γιώργου Ιωαννίδη(Συνεργάτη του ESOTERICA από παλιά) "ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ 9ης ΠΥΛΗΣ" και "ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ", "ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ"(του Σπύρου Κατσαντάμη), "ΨΙΘΥΡΟΙ ΝΕΚΡΩΝ: Ανεξήγητες Ηχογραφήσεις Πνευμάτων"(του Ευάγγελου Γεωργίου), "ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΞΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"(του Χρήστου Κώνστα).

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο τεύχος, αλλά και για τα προηγούμενα, στην ειδική μας Σελίδα!

Περισσότερα

 
Ιερή Γεωγραφία: Παραλληλισμοί Βρετανίας - Αιγύπτου

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια σημαντική διαπίστωση σχετικά με τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας: ότι έχουν χτιστεί σε τέτοιες θέσεις ώστε να σχηματίζουν με ακρίβεια πάνω στο έδαφος τη «ζώνη του Ωρίωνα», δηλ. τα τρία κεντρικά άστρα αυτού του αστερισμού που φαίνεται πολύ καθαρά στον χειμερινό ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου!

Πρόσφατα νέες αποκαλύψεις συνδέουν και κάποια ιερά της Βρετανίας με μια τέτοια... Ιερή Γεωγραφία !!

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
Χρόνος: Ένα αιώνιο μυστήριο

Η έννοια του χρόνου αποτελούσε πάντα ένα μυστήριο για τον άνθρωπο. Τι είναι ο χρόνος; Πώς υπολογίζεται; Πώς τιθασεύεται; Μπορεί κανείς να τον νικήσει; Ερωτήματα που «έτρωγαν» πάντα τον άνθρωπο. Σήμερα οι επιστήμονες προσπαθούν να τον κατανοήσουν, αλλά και παλιότερα, σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, οι άνθρωποι είχαν κατανοήσει κάποιες λεπτές εκφράσεις της έννοιας του χρόνου – ίσως πιο πρακτικές από τις σημερινές...

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 

 
  Τετάρτη 1
Δεκεμβρίου
Αστρονόμος προβλέπει εξωγήινη επαφή μέχρι το 2025

Ο Seth Shostak, αστρονόμος του κέντρου SETI στο οποίο γίνεται αναζήτηση για εξωγήινη νοημοσύνη - πιστεύει ότι οι γήινοι θα έρθουν σε επαφή με εξωγήινους μέχρι το έτος 2025...

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
"Καρκίνος και Αριστοτέλης", ή: "πόσο βοηθάει η φαντασία στην θεραπεία;"

Ο καθηγητής Leslie Walker, υποστηρίζει ότι πολλοί καρκινοπαθείς ανακουφίστηκαν από θεραπείες χαλάρωσης και "καθοδηγούμενης φαντασίας" (guided imagery) ή φανταζόμενοι το σώμα τους να νικάει τους όγκους!!

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
Διαρρήκτες του εγκεφάλου - Νευρομάρκετινγκ

Διαφήμιση: Τώρα θέλει να δει τι γίνεται στο μυαλό μας !
Σε όλες τις προηγμένες χώρες, στα πανεπιστήμια, στα εργαστήρια και στα νοσοκομεία, ερευνητές και παραγωγοί διαφημίσεων διεισδύουν στο μυαλό των επίδοξων καταναλωτών. Αναζητούν μια βιολογική απόδειξη των προτιμήσεών μας. Άραγε γιατί κάποιος προτιμά Pepsi Cola και ο άλλος Coca Cola; Γιατί κάποιος αγοράζει και ένα ρυμουλκό ενώ σκόπευε να αγοράσει μόνο το αυτοκίνητο ή αδιαφορεί εντελώς για ένα διαφημιστικό σποτ;

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 

  Νοέμβριος 2004

 
  Παρασκευή 26
Νοεμβρίου
Το Πεντάγωνο, ο Μπιν Λάντεν και οι... πεταλούδες (;;)

Ο ζωολόγος Andrew Parker από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι αυθεντία στις πεταλούδες. Στο βιβλίο του "In the Blink of an Eye" περιγράφει τη διαδικασία κατά την οποία πριν 550 εκατομύρια χρόνια, η ζωή αναπτύχθηκε αλματωδώς και δημιουργήθηκε μια μεγάλη ποικιλία νέων ειδών, εξαιτίας της εμφάνισης του... ματιού!

Εάν ήδη σας εξάπτεται η περιέργεια από τα παραπάνω, σίγουρα θα εκπλαγείτε πολύ περισσότερο εάν μάθετε πως πρόσφατα το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ζήτησε τη συνεργασία του καθηγητή Parker για την... πρόβλεψη των κινήσεων της Διεθνούς Τρομοκρατίας!!

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
"Ο κώδικας-γρίφος και το Άγιο Δισκοπότηρο"

Για 250 χρόνια η κρυπτογραφική επιγραφή στο Shepherd's Monument στην πολιτεία "Lord Lichfield's Shugborough" στο Staffordshire, έχει σπαζοκεφαλιάσει τα μυαλά των Βρετανών θεολόγων, ιστορικών και επιστημόνων. Αλλά ένας ανώνυμος Αμερικανός ερευνητής ανακάλυψε, όπως ισχυρίζεται, τί κρύβεται πίσω από τα γράμματα, D.O.U.O.S.V.A.V.V.M, της επιγραφής...

Το "Priory of Sion", οι Ναΐτες Ιππότες και το Ιερό Δισκοπότηρο σε ένα δυνατό αμάλγαμα!

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Εσωτέρας Θεραπευτικής - Α’ Κύκλος, Δεκέμβριος 4- 5 & 11 - 12, Αθήνα

Από την "Ελληνική Εταιρεία Εσωτέρας Θεραπευτικής":

"
Ένα ακόμη Σεμινάριο, Εσωτέρας Θεραπευτικής ξεκινά στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα αυτή την φορά. Το Σεμινάριο, απαρτίζεται σύμφωνα με το εγκεκριμένο διάγραμμα ύλης του International Network of Esoteric Healing (www.ineh.org) από 5 Κύκλους, εξάμηνης διάρκειας. Κάθε κύκλος διάρκειας 46 ωρών διδάσκεται στα πλαίσια ενός βασικού τετραήμερου (28 ώρες) και με τις τρίωρες συναντήσεις, σε μηνιαία βάση στα πλαίσια ενός διδακτικού εξαμήνου (18 ώρες)."

Πληροφορίες:
Τηλ.: 210- 9329-168 & 210 – 7515 - 600,
καθημερινά μετά τις 5 το απόγευμα

Για πληροφορίες σχετικά με την ύλη/θέματα των Κύκλων του Σεμιναρίου καθώς και για τον τρόπο συυμετοχής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν το αναλυτικό κείμενο που αναφέρεται σ'αυτό "κατεβάζοντας" στον υπολογιστή τους το σχετικό αρχείο(κείμενο σε μορφή Word, συμπιεσμένο με τον αλγόριθμο zip)

Έντυπο Σεμιναρίου

 

 
  Τετάρτη 24
Νοεμβρίου
Πανεπιστημιακές Ομάδες Αναζήτησης !!"

Συγχαρητήρια αξίζουν οπωσδήποτε σε αυτές τις προσπάθειες Φοιτητικών ομάδων γνωστών Πανεπιστημίων της χώρας μας που φαίνεται να διακινούνται από αγνό - και με πάθος - ενδιαφέρον για την Θεματολογία του Παράξενου, του Ανεξήγητου και του Μεταφυσικού και την έρευνα σχετικά με αυτά! Τους ευχόμαστε μεγάλη δύναμη, και κυριώς ηθική, για να συνεχίσουν και να αναπτύξουν όσο γίνεται περισσότερο αυτό που ξεκίνησαν αποφεύγοντας και ξεπερνώντας τους υπαρκτούς "σκοπέλους" και "δοκιμασίες" που συναντά ο κάθε Αναζητητής στο δρόμο του, είτε προέρχεται από κακόβουλες ή παραπλανητικές εξωτερικές επιδράσεις, είτε από τις αδυναμίες και τις "αφώτιστες" περιοχές του εαυτού του.

Αναφέρουμε σήμερα τις δύο πιο οργανωμένες και με σαφή δράση ομάδες που κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί και από τον χώρο των Forums του ESOTERICA:

"Κοινότητα Αναζήτησης Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης"
http://www.kapth.com
Η ομάδα διενεργεί συναντήσεις των Μελών και των Φίλων της σε εβδομαδιαία βάση, έχει διοργανώσει ήδη μία ανοιχτή εκδήλωση στο χώρο του Πανεπιστημίου και στον Ιστοχώρο της περιέχεται κατάλογος Αρθρογραφίας καθώς και Ομάδες Συζήτησης.

"Κέντρο Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου (Κ.Α.Π.Α.)"

http://www.metafysiko.gr/forum/viewforum.php?f=24
(παραθέτουμε το παραπάνω link στη σχετική ομάδα Συζητήσεων του www.metafysiko.gr καθώς η σελίδα της ομάδας αυτής, http://kapa.samos.aegean.gr, δεν φαίνεται να λειτουργεί για την παρούσα περίοδο.) Εξαιρετικό κρίνεται το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Ομάδα εκπέμπει την ραδιοφωνική εκπομπη "Αστρική Πύλη" κάθε Πέμπτη, 22:00 - 24:00 από τον φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό της σχολής Θετικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου "Χώρος 94,2", για δεύτερη χρονιά(!) και μάλιστα και σε Διαδικτυακό Stream!!

Και οι δύο αυτές ομάδες παρουσιάζουν νέα τους μέσα από τη στήλη του www.metafysiko.gr στο δημοφιλές Περιοδικό για την "Εξερεύνηση του Κόσμου του Παράξενου", Strange - "Το Απαγορευμένο Περιοδικό".

Παρουσίαση των περιεχομένων ενός ακόμη τεύχους του Strange για την Β' περίοδό του, αυτό του Νοεμβρίου - Νο 71, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα: http://www.metafysiko.gr/strloader.php?strg=strange/nov2004.htm Συστήνουμε δε, την ανάγνωση αυτού του Τεύχους, όχι μόνον για τα αρκετά, ενδιαφέροντα όπως πάντα, άρθρα του αλλά και για το μακροσκελές Editorial, "Ανοιχτή Επιστολή προς τους Συνταξιδιώτες", γραμμένο από τον Εκδότη και Διευθυντή του, κο Παντελή Γιαννουλάκη. Οι 3 σελίδες του παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, καταπιάνονται με "ιδιαίτερο" τρόπο με αρκετά "δύσκολα" ζητήματα του ευρύτερου χώρου, καθώς και των τηλεοπτικών, εκδοτικών και διαδικτυακών εκφράσεών του. Αναγνωρίζουμε κι εμείς ότι τα λόγια αυτά απευθύνονται σε ανοιχτά μυαλά και αυθεντικά ρομαντικούς "ταξιδιώτες" και θα προτείνουμε ανεπιφύλακτα την Στοχαστική και από Καρδιάς ανάγνωσή τους! Σίγουρα υπάρχουν πολλά περισσότερα πίσω και πέρα από τις γραμμένες λέξεις.

 

 
  Σάββατο 20
Νοεμβρίου
Uri Geller - "Η Δύναμη του Νου",
Κυριακή 28 Νοεμβρίου !

Από το "Κέντρο Κριτονού - Unity Center":

" • Θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο;
  • Θέλετε να τραβήξετε την καλή σας τύχη;
  • Να νοιώσετε αισιόδοξοι,
  • Να βελτιώσετε τις σχέσεις σας
  • και να επιτύχετε στην καριέρα σας;

Ο διάσημος Uri Geller στο αποκαλυπτικό σεμινάριο
Η Δύναμη του Νου

την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2004
στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Ν. Φάληρο),
αίθουσα “Μελίνας Μερκούρη”


Μια μέρα γεμάτη εμπειρίες με τη διδασκαλία του URI GELLER και του εισηγητή σεμιναρίων αυτοβελτίωσης Παναγιώτη Μεταξάτου."

Πληροφορίες - εγγραφές
Τηλ.: 2103610822, 2103631101,
Fax: 2103614127
e-mail: info@kritonou.gr "

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 17
Νοεμβρίου
Ένα σύμπαν μέσα στο σύμπαν. Είμαστε σε ένα Matrix;

Ο Sir Martin Rees, καθηγητής αστρονομίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge πιστεύει ότι είναι δυνατό να φανταστούμε υπολογιστές τόσο ισχυρούς που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο εικονικό σύμπαν!!

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
Η Ατλαντίδα στην Κύπρο; "Ναι, υπάρχουν ευρήματα !"

Αυτό τουλάχιστον διατείνεται ο αμερικανός ερευνητής Robert Sarmast, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι βρήκε τα ερείπια της αρχαίας Ατλαντίδας στον βυθό της θάλασσας ανάμεσα στην Κύπρο και στην Συρία!

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
Ο κρυφός φρακταλικός ρυθμός της οικονομίας

Η ιδέα ότι οι τιμές της αγοράς κινούνται με βάση κάποιο πρότυπο ήταν αμφιλεγόμενη μέχρι πριν λίγα χρόνια. Όχι άλλο πια! Οι πρόσφατες ανακαλύψεις έχουν επιβεβαιώσει ότι τα πρότυπα υπάρχουν σε όλα τα φυσικά συστήματα, ακόμη και σε συστήματα που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν τυχαία...

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 
Ένα νέο είδος ανθρώπου με μορφή... Hobbit !!!

Ένα νέο είδος ανθρώπου ο "Flores Man", αλλάζει δραστικά την άποψη που είχαμε για την εξέλιξη του ανθρώπου!!

Διαβάστε Περισσότερα για την είδηση αυτή και
συμμετάσχετε στη σχετική Συζήτηση


 

 
  Σάββατο 13
Νοεμβρίου
!! Νοέμβριος 2004 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 194 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Νοέμβριο του 2004 κυκλοφορεί ήδη! Η ύλη αυτού του τεύχους πραγματικά πιστεύουμε πως θα το κάνει ανάρπαστο! Πιστεύουμε ότι θα καταλάβετε το γιατί από την μικρή σταχυολόγηση των περιεχομένων που υπάρχει στη συνέχεια:

- Μελέτη της Εύας Αυλίδου για τους "Κώδικες Ζωής" του Λεονάρντο ντα Βίντσι
- Καινούργιες επιστημονικές θεωρήσεις για τις "Μαύρες Τρύπες" από την Μαρία Σαββίδου
- Άρθρο της Λίλυς Γκορτσοπούλου για τις εκπληκτικές ικανότητες των "Ανθρώπινων Μαγνητών"
- Ο Κώστας Παχύδης μας μιλάει για την "Πεντάλφα", το σύμβολο του Ολοκληρωμένου Ανθρώπου
- Έρευνα του Χρήστου Λάζου για την "Φυλή των Κυνοκέφαλων"
Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τις εντυπωσιακές ειδήσεις για το μυστηριώδες Ραδιοσήμα που ανίχνευσε το σύστημα SETI@home καθώς και να δείτε την φωτογραφία ενός πραγματικά αλλόκοτου πλάσματος στο Σαντιάγκο της Χιλής!

Δείτε τα περιεχόμενα του καινούργιου τεύχους αναλυτικά στην ειδική μας σελίδα.

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Σάββατο 6
Νοεμβρίου
Φαντάσματα: Έρευνα για να αποδειχτεί ότι δεν... υπάρχουν

Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν φαντάσματα; Αυτή η ερώτηση θα έκανε κάποιους να γελάσουν, είτε επειδή θεωρούν την ύπαρξη των φαντασμάτων κάτι το απόλυτα φυσιολογικό και συνηθισμένο, είτε επειδή θεωρούν ότι πρόκειται για φαντασιώσεις αλαφροΐσκιωτων. Σ’ αυτή την κατηγορία φαίνεται να ανήκουν κάποιοι ερευνητές στην Αγγλία, που διεξάγουν πειράματα για να αποδείξουν ότι φαντάσματα δεν υπάρχουν !

Περισσότερα

 
Μουσική, Φιλοσοφία και Θεραπεία

Ο Balfour M. Mount είναι καθηγητής Καταπραϋντικής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο του McGill. Με πιο απλά λόγια ασχολείται με τον καταπολέμηση του πόνου ειδικά σε ασθενείς που βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιου έντονου πόνου ή ασθενείς για τους οποίους επίκειται ένας οδυνηρός θάνατος. Αυτή η καθημερινή σχέση του με τον πόνο τον έκανε να «φιλοσοφήσει» πάνω στο νόημα της ζωής, τον πόνο και τη θεραπεία. Και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά βρίσκει τον ρόλο της (ακόμα και πρωταγωνιστικό) η μουσική !

Περισσότερα

 
Περιοδικό "mystery" - Τεύχος 2, Νοέμβριος 2004"

Το 2ο τεύχος του καινούργιου Περιοδικού των Εκδόσεων "Μεταεκδοτική", "mystery" κυκλοφορεί ήδη! Τα άρθρα του τεύχους Νοεμβρίου χαρακτηρίζονται και αυτήν την φορά από ιδιαίτερη ποιότητα και θέματα όπως: "ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ", "Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΤΟΥ GROGLIN GRANCE", "Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ", "ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΝΤΙΝ", για να κάνουμε μία μικρή δειγματοληψία, παρουσιάζουν, αν μη τι άλλο μεγάλο ενδιαφέρον!
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το καινούργιο τεύχος στην ειδική μας Σελίδα.

Περισσότερα

 

  Οκτώβριος 2004

 
  Τρίτη 26
Οκτωβρίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 2 Νέα Βιβλία !

Έχουμε 2 Νέες Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ":

· ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: η ζωή και η διδασκαλία του
Συγγραφείς: JOHN STROHMEIER & PETER WESTBROOK
Μετάφραση: Δώρα Γιαννιού

· ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Συγγραφέας: ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΜΠΟΣ



από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Διαβάστε περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία!
Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Παρασκευή 22
Οκτωβρίου
Αντιτρομοκρατικό "δωμάτιο-κρεβάτι" !!!

Τι κάνετε όταν ένας επικίνδυνος ληστής εισβάλει στο δωμάτιό σας μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα; Αποφασίζετε να τον αντιμετωπίσετε; Φεύγετε τρέχοντας; Του λέτε να σας πάρει ό,τι πολύτιμο έχετε, αρκεί να μην απειληθεί η σωματική σας ακεραιότητα; Ψάχνετε καταφύγιο και προσπαθείτε να καλέσετε την αστυνομία; Αν η τελευταία λύση σας ταιριάζει, τότε έχετε στη διάθεσή σας την πιο μοντέρνα λέξη της τεχνολογίας. Ένα κρεβάτι-δωμάτιο που σας παρέχει πλήρη ασφάλεια μέσα στο ίδιο σας το σπίτι !

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 12
Οκτωβρίου
!! Οκτώβριος 2004 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 193 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για το μήνα Οκτώβριο του 2004 ήδη κυκλοφορεί! Ανάμεσα στα πολλά και πάλι ενδιαφέροντα θέματα του τεύχους διαβάστε για την φημολογούμενη σχέση μεταξύ Σουμερίων και Προκολομβιανών Πολιτισμών, για το γιγάντιο ηλεκτροφόρο σκουλήκι της ερήμου Γκόμπι, για τους κινδύνους των κινητών τηλεφώνων, για τη μυθολογία του Βασιλιά Αρθούρου, το σύγχρονο κινέζικο φιλοσοφικό σύστημα Φάλουν Γκονγκ, για τους Θρύλους και τα Μυστικά του Λιβάνου... Δείτε τα περιεχόμενα του καινούργιου τεύχους αναλυτικά στην ειδική μας σελίδα.

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 
Ο Νεύτωνας και η απόκρυφη πλευρά του

Για να κατανοήσει κάποιος τη βαρύτητα της κρυφής αυτής πλευράς του Άγγλου επιστήμονα, αξίζει να αναφέρουμε ότι από το σύνολο του έργου του που αριθμεί 10 εκατομμύρια λέξεις, τα 4 εκατομμύρια λέξεις αφορούν σε θεολογικά κείμενα και άλλο ένα εκατομμύριο λέξεις είναι αλχημικά κείμενα. Άρα η μισή ακριβώς πλευρά του Newton είναι η γνωστή και «επιστημονική», ενώ η άλλη μισή είναι η «απόκρυφή» του πλευρά, η πιο φιλοσοφική και εσωτερική.

Περισσότερα

 
Έλξη μεταξύ των πλανητών και εξάπλωση των επιδημιών. Έχουν σχέση;

Στην διαπίστωση αυτή έφτασε ο θεωρητικός οικολόγος Ottar Bjornstad, απ’ το πανεπιστήμιο του Penn State University, ο οποίος ήδη απ’ τη δεκαετία του 1970 είχε βρει μια σχέση μεταξύ των εξισώσεων που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της βαρυτικής έλξης μεταξύ δύο πλανητών με τη μετάδοση επιδημικών ασθενειών. Είχε μάλιστα εκφράσει την άποψη ότι όσο πιο «μεγάλος» δηλ. πολυπληθής είναι ένας τόπος τόσο περισσότερο έλκει μια επιδημία. Μ’ άλλα λόγια οι επιδημίες «προτιμούν» τις μεγάλες πόλεις !!!

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 4
Οκτωβρίου
Νέο Περιοδικό "mystery" από την "Μεταεκδοτική""

Κυκλοφόρησε σήμερα, το 1ο τεύχος τους καινούργιου Περιοδικού των Εκδόσεων "Μεταεκδοτική", "mystery"! Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες γι'αυτό στην ειδική μας Σελίδα.

Περισσότερα

 

  Σεπτέμβριος 2004

 
  Τρίτη 28
Σεπτεμβρίου
Ανοιχτή επιστολή από πνευματικούς κύκλους: "Στηρίζουμε Kerry για πρόεδρο των ΗΠΑ"

Οι εσωτερικοί φορείς ως δύναμη πολιτικής επιρροής;; Η είδηση αυτή οπωσδήποτε "απαιτεί" την προσοχή μας!

"Η προεκλογική εκστρατεία είναι στο τέλος της, στις Η.Π.Α. και οι «μονομάχοι» Bush-Cheney απ’ τη μια πλευρά και Kerry-Edwards από την άλλη, διασταυρώνουν καθημερινά τα ξίφη τους. Μέσα σε αυτή την «αρένα», αίσθηση προκαλεί μια ανοικτή επιστολή κάποιων ανθρώπων απ’τον χώρο του πνεύματος και της εσωτερικής αναζήτησης, που δηλώνουν σαφώς υπέρ του Kerry και καλούν τους πολίτες να μην απέχουν από την εκλογική διαδικασία."

Περισσότερα

 
Πεθαίνει ο Χάρι Πότερ στο έβδομο βιβλίο;

Οι «οπαδοί» του μικρού μαθητευόμενου μάγου αγωνιούν για το μέλλον του. Και όπως είναι φυσιολογικό οι φήμες οργιάζουν. Μάλιστα ένα σενάριο θέλει τον Χάρι να... πεθαίνει στο έβδομο βιβλίο της σειράς.

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 24
Σεπτεμβρίου [β']
Συνέντευξη των Gordon Davidson και Corinne McLaughlin στο ESOTERICA.gr

Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε τη Συνέντευξη που εξασφάλισε το ESOTERICA από αυτούς τους δύο παγκοσμίως γνωστούς ανθρώπους της Διανόησης, της Επιστήμης και του Πνεύματος με το τεράστιο έργο στην επιβοήθηση της Πνευματικής Αφύπνισης της Ανθρωπότητας. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευγένεια και την εμπιστοσύνη τους.

Όπως πληροφορηθήκαμε, μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Διάλεξή τους στο Πολιτιστικό κέντρο "ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ" την οποία παρακολούθησαν περίπου εκατό πολίτες της πόλης του Βόλου. Η διάλεξη είχε τίτλο "Μετασχηματισμός των εαυτών μας και της κοινωνίας" και συζητήθηκαν πολλά ενδιαφέροντα θέματα όπως αναφορικά με την παγκόσμια κατάσταση, τις πολυεθνικές εταιρίες, τον δικό μας ρόλο, την στάση - ρόλο των ΗΠΑ στον σημερινό κόσμο και την ευθύνη όλων μας τελικά μετά και από τις επίμονες ερωτήσεις ενός πολύ ζωντανού ακροατηρίου.

Επίκειται διήμερο Βιωματικό Εργαστήριο στην Αθήνα γι'αυτό το Σαββατοκύριακο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι επισκέπτες και φίλοι μας να διαβάσουν στην ειδική σελίδα που περιέχει την ανακοίνωση που μας έστειλε η "Ελληνική Εταιρία Εσωτέρας Θεραπευτικής".

Το κείμενο της σημαντικής και ενδιαφέρουσας αυτής Συνέντευξης(που πιθανότατα θα είναι συνεχόμενη και θα φιλοξενηθεί τόσο μέσα από το κεντρικό τμήμα του ESOTERICA όσο και μέσα από τα Forums του) θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.

 

 
  Παρασκευή 24
Σεπτεμβρίου
Οι πρόγονοι μας μιλούσαν εδώ και 500.000 χρόνια !

Το γενεαλογικό δέντρο της ανθρωπότητας φαίνεται ότι συνέχεια αναθεωρείται! Μέχρι τώρα πιστεύονταν ότι για πρώτη φορά οι πρόγονοί μας ανέπτυξαν την ικανότητα ομιλίας πριν από 160.000 χρόνια. Τώρα όμως, νέα στοιχεία τοποθετούν την ικανότητα ομιλίας ακόμα πιο παλιά. Ακόμα και 500.000 χρόνια πριν !

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 16
Σεπτεμβρίου
Δημόσιες Διαλέξεις των Gordon Davidson και Corinne McLaughlin σε Αθήνα και Βόλο

Η "Ελληνική Εταιρία Εσωτέρας Θεραπευτικής" διοργανώνει 2 Διαλέξεις(με ελεύθερη είσοδο) αυτόν τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, των διεθνώς αναγνωρισμένων Gordon Davidson και Corinne McLaughlin, συγγραφέων των βιβλίων "Spiritual Politics" (εισαγωγή και πρόλογος από τον Δαλάι Λάμα) και "Οι οικοδόμοι της Αυγής" και Συνιδρυτών του Center for Visionary leadership (κέντρο για Ηγεσία με Όραμα).

"Το Πνεύμα στην Ύλη"
"ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ", Αθήνα
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, 19:30

"Μετασχηματισμός των εαυτών μας και της κοινωνίας"
Πολιτιστικό κέντρο "ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ", Βόλος
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, 19:30

Περισσότερες πληροφορίες για τις Διαλέξεις και τα σχετικά "Βιωματικά Εργαστήρια" μπορείτε να διαβάσετε στην ειδική σελίδα που περιέχει την ανακοίνωση που μας έστειλε η "Ελληνική Εταιρία Εσωτέρας Θεραπευτικής".

 

 
  Τρίτη 14
Σεπτεμβρίου
!! Σεπτέμβριος 2004 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 192 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για το Σεπτέμβριο του 2004 ήδη κυκλοφορεί! Εγκαινιάζοντας την φθινοπωρινή περίοδο το περιοδικό φιλοξενεί, όπως πάντα, μία πληθώρα από ενδιαφέροντα άρθρα και ειδήσεις. Κάνοντας μία μικρή σταχυολόγηση από τα περιεχόμενα σας προτείνουμε τα εξής: το άρθρο για την ιστορική προσωπικότητα πίσω από τον "Τελευταίο Σαμουράι", αυτό για την εκπληκτική Θεωρία των Στροβίλων, τη συνέχεια του Οδοιπορικού του Θ.Βέμπου στην Ιορδανία, την έρευνα για την ύπαρξη Γιγάντων στην αρχαιότητα, τον Πρακτικό Οδηγό εντοπισμού UFO, την μελέτη για την Επταπλή σύνθεση της Ψυχής σύμφωνα με τις Σουφικές Διδασκαλίες. Ακόμη διαβάστε για την άφιξη του Διαστημοπλοίου Cassini στον Κρόνο και για το περιστατικό όπου τα ρολόγια μίας ολόκληρης πόλης παρουσίασαν την ίδια χρονική ανωμαλία. Τα περιεχόμενα του τεύχους παρατίθονται αναλυτικότερα στην παρακάτω σελίδα.

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Δευτέρα 13
Σεπτεμβρίου
Απομεινάρια αρχαίου ευρωπαϊκού πολιτισμού συνδέονται με την Ατλαντίδα

Σε μια εποχή που η αναζήτηση της θρυλικής βυθισμένης ηπείρου της Ατλαντίδας είναι σε έξαρση, μια ομάδα αρχαιολόγων έφτασε σε εξαιρετικές διαπιστώσεις για την ύπαρξη ενός αρχαίου πολιτισμού στη Βόρεια Ευρώπη που κι αυτός έχει πλέον βυθιστεί. Μάλιστα κάποιες υποθέσεις θέλουν αυτόν τον χαμένο πολιτισμό να είναι απομεινάρι ή συνέχεια του πολιτισμού των Ατλάντων.

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 3
Σεπτεμβρίου
"Στενές επαφές" του Σοβιετικού στρατού με UFO

Όλο και περισσότερα μυστικά έρχονται στο φως απ’ την «πάλαι ποτέ» Σοβιετική Ένωση. Μυστικά αρχεία ανοίγουν, απόρρητοι φάκελοι ξεθάβονται και αποκαλύπτονται συμβάντα άγνωστα για τον πολύ κόσμο. Κάποια τέτοια συμβάντα αφορούν στις επαφές του στρατού της ΕΣΣΔ με Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (Α.Τ.Ι.Α.) και πιθανά με εξωγήινους.

Περισσότερα

 
Όταν οι "απόκρυφες δυνάμεις" γίνονται περίεργα επικίνδυνες

Λίγοι είναι οι άνθρωποι που απορρίπτουν την ύπαρξη απόκρυφων ψυχικών δυνάμεων και την επίδραση που αυτές μπορεί να έχουν σε έναν άνθρωπο, ειδικά σε μια περιοχή όπως η ΝΑ Ασία, όπου συχνά – πυκνά οι «απλοί άνθρωποι» καταφεύγουν στη βοήθεια κάποιων ειδικών που κατέχουν τέτοιες δυνάμεις. Τι γίνεται όμως όταν ο εν λόγω «ειδικός» είναι λίγο... άσχετος ή όταν θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση; Μάλλον τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται λίγο επικίνδυνα !

Περισσότερα

 
Το βουντού κατακλύζει την Αϊτή

Στην Αϊτή κυκλοφορεί ένα πολύ γνωστό ρητό: «Οι κάτοικοι της Αϊτής είναι 70% Καθολικοί, 30% Προτεστάντες και... 100% οπαδοί του Βουντού». Τι είναι όμως το Βουντού; Μια θρησκεία όπως όλες οι άλλες όπως υποστηρίζουν οι Αϊτινοί ή μια επικίνδυνη εξάσκηση τεχνικών μαύρης μαγείας;

Περισσότερα

 

  Αύγουστος 2004

 
  Τετάρτη 25
Αυγούστου
Είναι, η "Νέα Εποχή", πρόκληση για την χριστιανική εκκλησία;

Μία είδηση/άρθρο που θα πρέπει να διαβαστεί απ'όλους! Πιθανότατα μπορεί να βοηθήσει στην δική μας κατανόηση του "Σχήματος" των Πραγμάτων που θα έλθουν... ή έχουν ήδη έλθει.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στον διαδικτυακό τόπο zenit.org και εκπροσωπώντας την επίσημη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ο πατήρ Alessandro Olivieri Pennesi από το Βατικανό, προσπάθησε να ορίσει το ιδεολογικό περιεχόμενο του κινήματος της Νέας Εποχής, αλλά και να πείσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την εξάπλωσή του...

Περισσότερα

 
Νέα θεωρία, γύρω από το "μυστήριο" του θανάτου του Μ. Αλεξάνδρου

Μια υπόθεση μιλάει για τυφοειδή πυρετό, ενώ άλλες κάνουν λόγο για κίρρωση του ήπατος, ελονοσία, χωρίς να αποκλείονται βέβαια και «εξωγενείς παράγοντες», δηλ. μία... "προσεκτική" δηλητηρίαση. Μια πιο πρόσφατη και επιστημονική υπόθεση θέλει τον Αλέξανδρο να έχει πέσει θύμα του «ιού του δυτικού Νείλου»...

Περισσότερα

 
Φαντάσματα: Έπρεπε να υπάρχουν και τα... βρήκαν

Τα παλιά σπίτια αποτελούν πάντα χώρους όπου κάποιος μπορεί να φανταστεί ότι θα βρει φαντάσματα. Και μόνο η όψη τους πολλές φορές παραπέμπει σε τέτοιες σκέψεις. Ειδικά, αν περιβάλλονται από ένα καταπράσινο, συννεφιασμένο και ομιχλώδες τοπίο. Βέβαια αν πιστεύεις πολύ ότι κάπου υπάρχουν φαντάσματα και τα ψάχνεις … θα τα βρεις !!!

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 18
Αυγούστου
Οι "μαγικές" δυνάμεις των Ινδιάνων πολεμιστών της Αμερικής

Μέχρι τον 19ο αιώνα, σκληρές μάχες διεξάγονταν στην αμερικανική ήπειρο, μεταξύ των ιθαγενών Ινδιάνων και των λευκών αποίκων. Τελικά οι ντόπιοι νικήθηκαν, αποδεκατίστηκαν και οι Η.Π.Α. ήταν γεγονός. Όμως παρόλο που οι λευκοί νίκησαν σε αυτόν τον μακρόχρονο πόλεμο, πολλά μυστηριώδη περιστατικά έχουν καταγραφεί για Ινδιάνους πολεμιστές που παρουσιάζοντας κάποιες μυστηριώδεις δυνάμεις, αποδείχθηκαν άτρωτοι στη φονική δύναμη των λευκών...

Περισσότερα

 
Μελετώντας εγκεφαλικά κύματα για διαλεύκανση εγκλημάτων

Η τεχνική του Dr. Mukundan - που έχει συστήσει τη δική του εταιρεία «εγκεφαλικών ερευνών» (την Brainex) - βασίζεται στο ότι η όλη εξεταστική διαδικασία βασίζεται σε ακουστικά ερεθίσματα που αναπαριστούν τη σκηνή του εγκλήματος με βάση τις υποθέσεις των αστυνομικών αρχών (!!;)

Περισσότερα

 

 
  Κυριακή 8
Αυγούστου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΑΜΙΛΛΑ Η ΜΗ-ΔΡΑΣΗ ;

Μία ευγενής προσφορά του κου Κωνσταντίνου Δούκα (από τη "Διεθνή Σχολή του Χρυσού Ροδόσταυρου"). Η ομιλία του στα πλαίσια του πανελληνίου συμποσίου που διοργάνωσε η ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ.

"Είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί ο σημερινός άνθρωπος στο πνεύμα των τότε Ελλήνων. Ας εστιαστούμε ωστόσο σε μερικές καίριες λεπτομέρειες για την Ολυμπιακή θρησκευτική, ας μη το λησμονούμε, γιορτή και τους αγώνες που την πλαισίωναν ...

... Μιλήσαμε ως τώρα για την ατομική ενότητα. Νομοτελειακή όμως η πορεία, το πέρασμα από την ατομικότητα στη συλλογικότητα και στη συνέχεια στην οικουμενικότητα ..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα

Δελτίο ειδήσεων από το... μέλλον !

Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα «πρακτορείο ειδήσεων» που παρουσιάζει τα γεγονότα πριν καν συμβούν; Και δεν μιλάμε για την πρόγνωση του καιρού, αλλά για την πρόγνωση των καθημερινών γεγονότων... λίγες μέρες ή ώρες πριν αυτά συμβούν !!!

Περισσότερα

 
Αποδείξεις τεχνολογίας, 2500 ετών στο παρελθόν, στην Κίνα

Όλο και πληθαίνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποδεικνύουν ότι, διάφοροι αρχαίοι λαοί ήταν κάτοχοι τεχνολογικών γνώσεων, οι οποίες πολλές φορές προϋποθέτουν και ένα ανάλογα υψηλό θεωρητικό υπόβαθρο. Μια τέτοια πρόσφατη ανακάλυψη μας έρχεται από την Κίνα, της οποίας ο πανάρχαιος πολιτισμός φαίνεται ότι έχει να αποκαλύψει ακόμα πολλά μυστικά...

Περισσότερα

 

  Ιούλιος 2004

 
  Τρίτη 27
Ιουλίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 3 Νέα Βιβλία !

Έχουμε 3 Νέες Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ". Αξίζουν οπωσδήποτε ιδιαίτερης προσοχής οι Βιογραφίες των Καρλ Σαγκάν και Άλιστερ Κρόουλυ:

· Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΣΑΓΚΑΝ
Συγγραφέας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ

· ΑΛΙΣΤΕΡ ΚΡΟΟΥΛΥ - Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
Συγγραφέας: LAWRENCE SUTIN

· Là - Bas - ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ
Συγγραφέας: JORIS-KARL HUYSMANS



από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Διαβάστε περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία!
Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Σάββατο 24
Ιουλίου
Το μαγνητικό πεδίο της Γης αντιστρέφεται επικίνδυνα

Το ενδεχόμενο αυτό θα ήταν εξαιρετικά καταλυτικό για κάθε μορφή ζωής πάνω στη Γη... αλλά μην ανησυχείτε! Ίσως να υπάρχει κι εδώ η σωτήρια πρόνοια της Φύσης για να μας προστατεύσει.

Περισσότερα

 
Νέα ευρήματα στις αρκτικές περιοχές μας παραπέμπουν σε μια "μυθική ήπειρο"

Αν και οι περισσότερες θεωρίες θέλουν λίκνο της ανθρωπότητας τα ζεστά και εύκρατα κλίματα (όπως π.χ. την Αφρική), κάποιες "εναλλακτικές" θεωρίες το τοποθετούν στον παγωμένο βορρά. Μάλιστα κάποια νέα ευρήματα αναζωογονούν τις θεωρίες για τη μυθική χώρα της "Υπερβορέας"!

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 9
Ιουλίου
!! Ιούλιος - Αύγουστος 2004 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 191 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο του 2004! Ένα τεύχος "καλοκαιρινό" με ύλη τέτοιου πλούτου και ποικιλίας ικανή να κρατήσει συντροφιά στον αναγνώστη για ένα δίμηνο μέχρι την επόμενη έκδοση! Από τα πολλά Θέματα αυτού του τεύχους σταχυολογούμε απλά κάποια: Οι μυήσεις του αυτοκράτορα Ιουλιανού στα ελληνικά μυστήρια, η αναζήτηση για τα περίεργα Βουλκανοείδη στις απόκρυφες περιοχές του ηλιακού συστήματος, ο ρόλος των ανθρώπινων σκεπτομορφών στη διαμόρφωση του Matrix της πραγματικότητας, το αινιγματικό παρασκήνιο της περίφημης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, ο ρόλος της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα, αναρωτήσεις για τη διεξαγωγή της επερχόμενης Ολυμπιάδας(και πιθανούς κινδύνους, ενδεχόμενα τρομοκρατικών επιθέσεων...) με βάση τις αστρολογικές επιρροές και τη μέθοδο του Ι Τσινγκ. Το τεύχος κυκλοφορεί!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Δευτέρα 5
Ιουλίου
ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - Γιατί δεν συμβαίνουν σε όλους μας;

Ένα άρθρο-προσφορά του φίλου του ESOTERICA, Αθανάσιου Ξανθόπουλου(από την ιστοσελίδα "ΠΑΝΕΙΟΣ - ΑΔΗΛΟΣ ΕΛΛΑΣ"). Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις πάνω στο γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι - ακόμη και ιδιαίτερα συχνά - μάρτυρες παράξενων φαινομένων και άλλοι όχι.

"Πολύ συχνά έχω βρεθεί αντιμέτωπος με το ίδιο βασανιστικό ερώτημα από πολλούς ανθρώπους που με ρωτούν γιατί κάποιοι βιώνουν πολύ συχνά παράξενες καταστάσεις και φαινόμενα και οι ίδιοι αν και θα ήθελαν πολύ να είναι μάρτυρες ενός τέτοιου παράξενου φαινομένου δεν το έχουν καταφέρει ποτέ ως σήμερα; ..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ - ΜΥΣΤΗΡΙΑ"

Περισσότερα

Η δύναμη του εγκεφάλου ικανή να κινήσει τεχνητά μέλη !

«Σήκωσε το κρεβάτι σου και περπάτα», είπε - μεταφέροντάς το σε σύγχρονα ελληνικά - ο Ιησούς στον παράλυτο που θεράπευσε, πραγματοποιώντας ένα από τα θαύματά του. Κάτι ανάλογο φιλοδοξούν να αναφωνήσουν και οι σύγχρονοι επιστήμονες, καθώς προχωρούν οι έρευνες για την κίνηση και τη λειτουργία τεχνητών ανθρώπινων μελών τα οποία θα ελέγχονται απλά... από εγκεφαλικά κύματα, υπακούοντας έτσι στις προσταγές κάποιου παράλυτου συνανθρώπου μας.

Περισσότερα

 
Αυξημένα ποσοστά ψυχολογικών ασθενειών σε οικογένειες ιδιοφυΐων

Πολλές φορές έχει ακουστεί ότι, οι ιδιοφυΐες βρίσκονται κοντά στα όρια ψυχολογικών διαταραχών. Μάλιστα αυτό ήταν και το θέμα της ταινίας "A Beautiful Mind", όπου ο ήρωας – John Nash – ήταν ένας χαρισματικός μαθηματικός που πάσχει από σχιζοφρένεια. Τώρα μια έρευνα ενός Ισλανδού επιστήμονα φέρνει στο φως στοιχεία σχετικά με τον ισχυρισμό αυτό, ειδικά για τις περιπτώσεις των μαθηματικών ταλέντων, υποστηρίζοντας ότι σε οικογένειες μαθηματικών ταλέντων συναντάμε πιο συχνά περιπτώσεις ψυχώσεων.

Περισσότερα

 

  Ιούνιος 2004

 
  Τρίτη 22
Ιουνίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 3 Βιβλία !

Έχουμε 3 Νέες - πολύ ενδιαφέρουσες - Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ":

· ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΝΤΟΓΚΟΝ ΚΑΙ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ
Συγγραφέας: ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΙΖΟΣ

· ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ - Τα μυστικά των ισχυρών
Συγγραφέας: ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ

· BESTIARIO - ΟΙ ΜΥΘΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Συγγραφέας: JEAN-PAUL CLÉBERT



από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Διαβάστε περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία!
Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Σάββατο 19
Ιουνίου
Εφιαλτικές προφητείες των Μάγια για την πρόσφατη "διάβαση" της Αφροδίτης

Το πρωί της Τρίτης, 8 Ιουνίου 2004, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του βόρειου ημισφαιρίου της Γης, είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν ένα όχι και τόσο συχνό φαινόμενο, που οι αστρονόμοι το είχαν παρατηρήσει για τελευταία φορά το 1882: την διέλευση της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο. Πέρα όμως απ’ την αστρονομική του σημασία, ίσως να υπάρχει και μια άλλη, πιο απόκρυφη, αλλά και πιο «πρακτική» για τη ζωή μας, καθώς σύμφωνα με προφητείες των Μάγια, η συγκεκριμένη αυτή διέλευση ίσως είναι προάγγελος μεγάλων αλλαγών στη ζωή μας... αλλαγών που συνδέονται με παγκόσμιας κλίμακας καταστροφές!

Τελικά φαίνεται πως η επίδραση των γνώσεων αυτού του μυστηριωδώς εξαφανισθέντος Πολιτισμού είναι η μέγιστη δυνατή τις τελευταίες δεκαετίες!!
Πρόκειται άραγε για μία "εκδίκηση" των Προκολομβιανών Πολιτισμών ή για κάτι στο οποίο θα έπρεπε να εστιαστούμε πολύ περισσότερο(και χωρίς υπερβολές "εντυπωσιασμού") και να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τον δικό μας "Πολιτισμό της Τεχνολογίας" και να αλλάξουμε ίσως κάποια πράγματα;; Πριν είναι πολύ αργά...

Περισσότερα

 
Υποθαλάσσια όντα και Πολιτισμοί

Η ύπαρξη υποθαλάσσιων πολιτισμών και γενικότερα αγνώστου ταυτότητας υποθαλάσσιων όντων υπήρξε πάντα ένα απ’τα πιο δημοφιλή αινίγματα για τους λάτρεις και ερευνητές των παραφυσικών φαινομένων. Κάποιοι θεωρούν την ύπαρξη νοημόνων όντων που ζουν μέσα στα σκοτεινά νερά των ωκεανών σαν κάτι δεδομένο... και δεν μιλάμε για φάλαινες και δελφίνια, αλλά για όντα που έχουν να επιδείξουν έναν τεχνολογικά υψηλό πολιτισμό. Αρκετές ιστορίες και διηγήσεις αυτόπτων μαρτύρων έρχονται να ενισχύσουν αυτές τις απόψεις...

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 15
Ιουνίου
!! Ιούνιος 2004 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 190 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Ιούνιο του 2004, ήδη κυκλοφορεί! Από τα εξαιρετικά και πάλι άρθρα αυτού του τεύχους, ιδιαίτερη εντύπωση μας δημιούργησαν τα εξής: την αποκαλυπτική συνέντευξη από έγκριτους επιστήμονες και ερευνητές σχετικά με το πάντα φλέγον ζήτημα της πραγματικής καταγωγής των Ελλήνων, το άρθρο για τον μάγο-επιστήμονα Νίκολα Τέσλα, την έρευνα του Χρήστου Λάζου για τον μυστηριώδη Μεσοποτάμιο Οάννες, τα ενδιαφέροντα, πλήν ανησυχητικά, νέα για τον αστεροειδή που πλησιάζει στην Γή και για μία πρόβλεψη μεγάλου σεισμού στο Λος Άντζελες, τα άρθρα για τα "ρωσικά" UFO αλλά και για την "φανταστική" επινόηση των Ιπτάμενων Δίσκων. Πραγματικά ξεχωριστό είναι το άρθρο σχετικά με το αινιγματικό οκτάγωνο "Castel Del Monte" στην Ιταλία, ένα Κάστρο που ο Θρύλος, ανάμεσα στ'άλλα το συνδέει και με τους Ναΐτες... Δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα του τεύχους στην παρουσίασή μας και διαβάστε το προσεκτικά!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 
Θεατρική παράσταση: "Wittgenstein Βιτκενστάιν", 19, 20 & 22 Ιουνίου

Η θεατρική ομάδα "ΔΡΥΟΣ ΤΟΠΟΙ", συμμετέχοντας στο φεστιβάλ «ΑΔΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ» της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου στις 19, 20 και 22 Ιουνίου και ώρα 20:00 (είσοδος ελεύθερη) παρουσιάζει την παράσταση «Wittgenstein Βιτκενστάιν».

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

«Έρωτας και θάνατος, τα δύο προαιώνια μεγάλα θέματα είναι και τα θέματα της παράστασης. Είναι μια παράσταση που χτίστηκε ελεύθερα από τη σκηνοθέτη Γεωργία Μαυραγάνη και τους ηθοποιούς με αφορμή τις καταστάσεις, στις οποίες αναφέρεται το έργο της Άννας Λάζου "Βιτκενστάιν- Wittgenstein".»

Κείμενο: Άννα Λάζου
Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Παίζουν: Αρκαδία Ψάλτη, Διονύσης Ποταμίτης, Σαράντης Ρηγάκος, Τάσος Φραγκιάς
Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου
19, 20 & 22/06/04
έναρξη: 22:00 - είσοδος ελεύθερη

e-mail: dryos.topoi@anet.gr

τηλ: 6974825974, 2109961818

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση αυτή που αναφέρεται στη ζωή και στη σκέψη του μεγάλου αυτού Φιλοσόφου μπορείτε να βρείτε στη παρακάτω σελίδα: "Wittgenstein Βιτκενστάιν"

 

 
  Πέμπτη 3
Ιουνίου
"Ανακαλύφθηκε η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας" !!(;)

Υπήρξε το κόσμημα της πόλης που ίδρυσε ο Μ. Αλέξανδρος το 320 π.Χ. Τώρα φαίνεται ότι οι αρχαιολόγοι έφτασαν στην ανακάλυψη του τόπου όπου βρίσκονταν αυτός «ο Ναός της Γνώσης»!!

Η ανακοίνωση αυτή προέρχεται από το στόμα του πασίγνωστου(και από διάφορες ειδήσεις και άρθρα στις σελίδες μας) Zahi Hawass, πρόεδρου του Ανωτάτου Αρχαιολογικού Συμβουλίου της Αιγύπτου. Αν μη τι άλλο, αυτό και μόνο λέει πολλά...

Περισσότερα

 
Αγρογλυφικά: Μήπως είναι δημιουργίες του ανέμου;

Αγρογλυφικοί σχηματισμοί εμφανίζονται συχνά – πυκνά στα βρετανικά νησιά. Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποια αγρογλυφικά που σχηματίστηκαν δίχως να έχουν σπάσει οι βλαστοί των φυτών !

Το χαρακτηριστικό αυτό ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες ανθρώπινης παρέμβασης και έχει από παλιά καθοριστεί ως ένα από τα κριτήρια αυθεντικότητας κάποιου τέτοιου σχηματισμού από τους εξειδικευμένους ερευνητές! Δεν είναι τόσο γνωστό παρολαυτά...

Περισσότερα

 
VORTEX: Σημεία Αντιβαρύτητας...

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το Μέλος της Ομάδας Συνεργατών του ESOTERICA, Ευφροσύνη Τσακίρη, για αυτές τις περιοχές της Γης όπου οι γνωστοί νόμοι της Φυσικής φαίνεται να... "πάνε περίπατο"!! Συνοδεύεται από μερικές "παράδοξες" φωτογραφίες.

"Δεν είναι γνωστό πόσες τέτοιες περιοχές υπάρχουν στον πλανήτη μας, ποιες είναι οι αιτίες της ύπαρξής τους, ποιος νόμος έχει καθορίσει το επίκεντρο δράσης του φαινομένου και αν τελικά υπάρχει κάποιος νόμος, που να συνδέει όλες αυτές τις περιοχές σε ένα μυστηριώδες δίκτυο...
"

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ - ΜΥΣΤΗΡΙΑ"

Περισσότερα

 

  Μάιος 2004

 
  Κυριακή 23
Μαΐου
"Τελικά, δημιουργηθήκαμε από εξωγήινους;"

Ένα απ’ τα πιο βασανιστικά ερωτήματα, που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί επιστήμονες, φιλόσοφους, θρησκευόμενους και γενικά κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, είναι αυτό της... προέλευσής του! Πώς άραγε να εξηγηθεί ή απαρχή του είδους μας; Μήπως τελικά μας δημιούργησε ένας Εξωγήινος Πολιτισμός;

Η άποψη αυτή παρουσιάζεται στο πρόσφατο, και εξαιρετικά ενδιαφέρον, βιβλίο της Margaret Kirk "Lord of the Shining Face: My House Is Empty - An Exploration Into Creation" το οποίο αποτελεί τη σύνθεση απόψεων κλασικών ερευνητών του εσωτερικού χώρου και του πεδίου των Ανεξήγητων φαινομένων.

Περισσότερα

 
"Ενορατικός", ζητάει αμοιβή γιατί έδωσε βοήθεια για την σύλληψη του... Σαντάμ

Συγκεκριμένα, μόλις δύο μέρες μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Ν. Υόρκης, ο Βραζιλιάνος καθηγητής Jucelino Nobrega da Luz προέβλεψε ότι, οι Αμερικανοί θα εισβάλλουν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και «είδε» που θα κρύβεται κυνηγημένος ο Σαντάμ μετά από 3 χρόνια!! Διαβάστε εκπληκτικές λεπτομέρειες...

Περισσότερα

 
"Τρέχουν και δεν φτάνουν" οι εξορκιστές του Βατικανού!

Ο πατήρ Gabriele Amorth(της Καθολικής Εκκλησίας) έχει γίνει τελευταία ο «σταρ των εξορκισμών», καθώς πολλοί πιστοί ζητούν πλέον την παρέμβαση της επίσημης Εκκλησίας για να απαλλαγούν από διάφορα δαιμόνια, ακόμα και απ’ τον ίδιο τον Διάβολο!!

Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 15
Μαΐου
!! Μάιος 2004 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 189 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Μάιο του 2004 ήδη κυκλοφορεί και είναι πραγματικά εκπληκτικό! Καλό θα ήταν να μη λείπει από την βιβλιοθήκη σας. Θα καταλάβετε τον λόγο μόλις ρίξετε μία ματιά στα Θέματα αυτού του τεύχους: ο ρόλος των Ιερών Κειμένων στους Θρησκευτικούς(και όχι μόνον) πολέμους της Ανθρωπότητας - ένα άρθρο που δίνει και αρκετά κλειδιά ερμηνείας σημερινών παγκοσμίων φαινομένων, μία αναζήτηση στον μυθικό κόσμο του Λάβκραφτ και στις διάφορες υποθέσεις για το φανταστικό(;;) βιβλίο "Νεκρονομικό", η χρήση της Μαγείας στο Βυζάντιο και δύο εξαιρετικές Συνεντέυξεις σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης αλλά και με τις σχέσεις Βυζαντινών και Οθωμανών, "σκοτεινές" αποκρυφιστικές πρακτικές στο Θιβέτ, νέες υποθέσεις για το "Πείραμα της Φιλαδέλφειας" και ένα άρθρο για το "Τρίγωνο της Μεσογείου".

Μην το χάσετε!


Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Τετάρτη 12
Μαΐου
Η θεωρία των Υπερχορδών και η Θεολογία

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, πολλοί θεολόγοι βρίσκουν στις επιπλέον διαστάσεις που προβλέπονται απ’τη θεωρία των Υπερχορδών, το επιστημονικό υπόβαθρο για να στηρίξουν την ύπαρξη ενός «πνευματικού κόσμου». Πολλοί θεωρούν ότι, η θεωρία των Υπερχορδών, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά αναφορά σ’αυτές τις αόρατες διαστάσεις που συνθέτουν τον κόσμο του Πνεύματος!!

Περισσότερα

 
Αμερικανοί: Αναζητώντας τον Θεό, μέσα στο Διαδίκτυο !

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι δύο στους τρεις αμερικανούς χρήστες του Ίντερνετ, χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να καλύψουν τις θρησκευτικές ή πνευματικές τους αναζητήσεις...

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 3
Μαΐου
"Θρησκείες, Αξίες και Εκστατικές Εμπειρίες"

Μια επιτομή του σημαντικού βιβλίου "Θρησκείες, Αξίες και Εκστατικές Εμπειρίες" του ψυχολόγου ABRAHAM H. MASLOW, M.D. (ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΔΙΟΔΟΣ, 1994)
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο!

"Στην σύγχρονη εποχή, οι λέξεις και οι έννοιες παραμορφώνονται, αλλοιώνονται, έτσι και η λέξη "Αξία" και πόσο μάλλον η Πνευματική, στις μέρες μας σχετίζεται αποκλειστικά με θρησκείες. Όμως οι πνευματικές αξίες είναι φυσιοκρατικές και ως τέτοιες αφορούν και την επιστήμη και ολόκληρη την ανθρωπότητα, όχι μόνο τις οργανωμένες εκκλησίες όπως λανθασμένα θεωρείται και από οπαδούς θρησκειών αλλά και από επιστήμονες...

Αυτό που προτείνει τελικά ο Μάσλοου, είναι μία «Νέα γνώση», όπως την ονομάζει, για την ανθρώπινη φύση, που θα δώσει στους ανθρωπιστές και καλλιτέχνες, στους θρησκειολόγους, τα σταθερά κριτήρια επιλογής, ώστε να επιλέξουν από το σημερινό χάος τις σταθερές, αληθινές αξίες...."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ"

Περισσότερα

 
Επιστήμονες και φιλόσοφοι συζητούν με τον Δαλάι Λάμα

Τι συμβαίνει όταν συναντιούνται για να ανταλλάξουν απόψεις κάποιοι κορυφαίοι επιστήμονες και φιλόσοφοι της εποχής μας και ο 14ος Δαλάι Λάμα; Σίγουρα θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία, στην οποία ίσως θα θέλατε να ήσασταν παρόν. Μιας και δεν ήταν όμως εκεί κανείς από εμάς, ένα βιβλίο που εκδόθηκε πρόσφατα αναλαμβάνει να παρουσιάσει το κλίμα και τις απόψεις που εκφράστηκαν σ’ αυτή τη συνάντηση...

Περισσότερα

 
Πόσο τυχαίες είναι οι συμπτώσεις;

Πόσο τυχαίες είναι άραγε οι καταστάσεις που βιώνουμε; Είναι απλά αποτέλεσμα συμπτώσεων ή μήπως κρύβουν πίσω τους κάποιες κρυφές αιτίες ή νόμους άγνωστους σε εμάς;

Περισσότερα

 

  Απρίλιος 2004

 
  Παρασκευή 23
Απριλίου
"Η Φύση της Μαγείας"

Ένα εξαίρετο, πλούσιο σε περιεχόμενο, άρθρο από τον Δημήτρη Τσιγγάνη, εκπαιδευτή του "International Network of Esoteric Healing" και της "Ελληνικής Εταιρείας Εσωτέρας Θεραπευτικής". Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την προσφορά του!

"Τα ασυνήθιστα φαινόμενα δεν αποτελούν, πλέον περίεργα χαρακτηριστικά ή δρώμενα περίεργων περιθωριακών ατόμων, τα ανεξήγητα γεγονότα είναι πιο συχνά από ποτέ και ζητήματα τηλεπάθειας, κατώτερου ψυχισμού, απασχολούν την προσοχή και των πιο σκεπτικιστών, αλλά και των επιστημόνων και θρησκειολόγων.

Οι λόγοι της εμφάνισης τέτοιων δεδομένων, αναζητούνται παντού και οι άνθρωποι θα αδυνατούν να τα εξηγήσουν και να τα ερευνήσουν, όσο εξακολουθούν να τα ονομάζουν Μαγικά και μυστηριώδη..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα

ΑΝΟΙΞΗ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ (ΜΥΘΟΙ – ΣΥΜΒΟΛΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ)

Πάντα οι γιορτές τις άνοιξης σε όλους τους πολιτισμούς ήταν γιορτές χαράς, ανανέωσης με κίνηση, με χορό, με τραγούδια. Υπάρχουν λουλούδια παντού και στολίδια στους ανθρώπους και στα σπίτια, υπάρχει πλούσιο ποτό και φαγητό και ασυγκράτητη χαρά, γιατί ένας νέος κύκλος θα ξεκινήσει!

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ"

Περισσότερα

 
Έρευνα για μυστηριώδεις θανάτους-"X-files" στις Η.Π.Α.

Πρόσφατα άλλη μια κατηγόρια "X-Files" ήρθε να προστεθεί στη λίστα αυτών των υποθέσεων που περιμένουν επιστημονική εξήγηση. Πρόκειται για τις υποθέσεις θανάτων οι οποίοι δεν μπορούν να αποδοθούν σε ένα προφανές αίτιο ή... σε κανένα αίτιο. Μάλιστα στις Η.Π.Α. έχει συσταθεί ειδική επιστημονική ομάδα για τη μελέτη τέτοιων υποθέσεων...

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 15
Απριλίου
!! Απρίλιος 2004 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 188 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Απρίλιο του 2004, ήδη κυκλοφορεί, με αρκετά, ιδιαίτερα "ξεχωριστά" άρθρα! Ανάμεσά τους: για τη ζωή και το έργο του διάσημου, ισχυρού θεραπευτή, Ζοάο Ντε Ντέους, που αψηφά πολλά από αυτά που γνωρίζουμε για την Ιατρική! Ένα άρθρο για τα στοιχεία του Φανταστικού που αφορούν τη ζωή και τα ταξίδια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μία απίθανη ιστορία για τη ζωή του Ιησού στην... Ιαπωνία(!!), μία εξαιρετική μελέτη για τους Αρχαίους Πολιτισμούς της κοιλάδας του Ινδού, η συναρπαστική υπόθεση για Εξωγήινα Βιορομπότ που μας παρακολουθούν, η απρόσμενη ανακάλυψη κάποιων Μετάλλων με πολύ ασυνήθιστες ιδιότητες... Μην το χάσετε!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 
"ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΑΓΙΟΣ", από τη Θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ

Η νέα παραγωγή της εξαιρετικής Θεατρικής Ομάδας ΡΟΔΑ κάνει πρεμιέρα αυτήν την Παρασκευή 16 Απριλίου στο Θέατρο "Πειραιώς 131". Μετά το μέγα έπος της Ινδίας "Ραμαγιάνα", το πανάρχαιο μεσοποταμιακό "Γκιλγκαμές", τον "Αμφιάραο", παραστάσεις που έχουν αναφερθεί στο παγκόσμιο ρεπορτάζ του CNN, και την "Τρικυμία" του Σαίξπηρ, η ΡΟΔΑ επανέρχεται με μια παράσταση εμπνευσμένη από την εκπληκτική ζωή του μεγάλου πολιτικού και στρατηγού της αρχαίας Αθήνας.

Το έργο συγκλονίζει, καθώς παρουσιάζει την αλήθεια για τον Αθηναϊκό επεκτατισμό και για τον ηγέτη του, τον αγαπημένο μαθητή του Σωκράτη, τον Αλκιβιάδη, που η ζωή του έχει γίνει αντικείμενο μεθοδευμένης ιστορικής παραποίησης και άθλιας κατασυκοφάντησης.

Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι αδιαμφισβήτητα οι ζωντανές αναπαραστάσεις των Ελευσίνιων Μυστηρίων, των εκστατικών μυστηρίων του Πανός και των Κάβειρων τα οποία συνθέτουν τον άξονα της θεατρικής αυτής παρουσίασης, που αναζητά τις ρίζες της Πλατωνικής παράδοσης και δείχνει την άμεση σχέση της φιλοσοφίας με τις μυστικιστικές πρακτικές του αρχαίου μας κόσμου.

Το ESOTERICA βρίσκεται κοντά στις εκπληκτικές παραστάσεις της Ομάδας ΡΟΔΑ και προτείνει και το νέο αυτό, φιλόδοξο, πόνημά της, ανεπιφύλακτα!

Σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΕΤΖΗ
Θέατρο "Πειραιώς 131"

τηλ. (210) 34 50 922 , Fax: (210) 34 26 802
Από Παρασκευή 16 Απριλίου μέχρι Κυριακή 2 Μαΐου
ώρα έναρξης: 9:15

Για περισσότερες πληροφορίες
www.rodatheater.gr
τηλ. (210) 27 19 168, (210) 61 28 198

 

 
  Τρίτη 13
Απριλίου
Ρωσίδα "βλέπει" προηγούμενες ζωές της !

Πολλοί άνθρωποι μπορούν να έχουν μια εξαιρετική μνήμη και να θυμούνται εκπληκτικές λεπτομέρειες απ’το παρελθόν. Πόσοι όμως μπορούν να θυμούνται τα όνειρα που είχαν όταν ήταν δύο χρονών; Κι όμως η 35χρονη ρωσίδα Inna Makarova θυμάται όλη την παιδική της ηλικία, ακόμα και όνειρά της και ακόμα περισσότερο... προηγούμενες ζωές της !!!

Περισσότερα

 
Ο χρόνος μπορεί να γυρίσει προς τα πίσω;

Κάποιες τελευταίες μελέτες θέλουν να μας πείσουν ότι, η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να επηρεάσει τη ροή του χρόνου. Άλλωστε την ιδέα την έδωσε στις αρχές του 20ου αιώνα ο Αϊνστάιν, περιγράφοντας έναν κόσμο όπου ο χρόνος είναι σχετικός...

Περισσότερα

 
Τρένο-Φάντασμα, ταξιδεύει χωρίς οδηγό !!!

Ένα υπερφυσικό φαινόμενο έχει ταράξει τα νερά τελευταία στην Ινδονησία. Ξαφνικά ένα τρένο άρχισε να κυλάει στις γραμμές και τελικά κατέληξε να ταξιδεύει μόνο του... χωρίς οδηγό! Αντί όμως να συμβεί κάποιο ατύχημα, το τρένο ολοκλήρωσε την πορεία του μήκους 45 χιλιομέτρων και... "ούτε γάτα, ούτε ζημιά"!

Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 3
Απριλίου
Ενημέρωση για τη "Συνέντευξη" της 1ης Απριλίου (!!)

Πιθανότατα να είναι περιττό για τη μεγάλη πλειονότητα των Επισκεπτών, Φίλων και Μελών μας, όμως θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε(προς αποφυγήν οποιωνδήποτε "παρεξηγήσεων") ότι η εν λόγω "Συνέντευξη" ήταν πράγματι μία πρωταπριλιάτικη φάρσα...



 
Αμερικανική Μυθολογία: Μύθοι των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο, ευγενική προσφορά του Μέλους των Forums του ESOTERICA, Anounakis.

Αν μελετήσει κανείς, την μυθολογία των διαφόρων αρχαίων λαών, θα φτάσει εύκολα στο συμπέρασμα πως όλες ουσιαστικά αναφέρονται στα ίδια γεγονότα. Η ανάλυση των μύθων των Ινδιάνων, της Αμερικής είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι, η αμερικανική ήπειρος έχει την ιδιορρυθμία της απομόνωσης σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ"

Περισσότερα

Κίνα: Το αρχαιότερο λίκνο του Δράκου

Ο δράκος είναι ένα εθνικό σύμβολο της Κίνας, οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη του χρόνου. Γι’ αυτό οι Κινέζοι αυτοαποκαλούνται «Απόγονοι του Δράκου»! Πλέον, κάποιες σύγχρονες ανασκαφές τείνουν να αποδείξουν τον ισχυρισμό των Κινέζων, καθώς φαίνεται να φέρνουν στο φως, τα πιο αρχαία τεκμήρια του συμβολισμού του δράκου.

Περισσότερα

 
Ρεκόρ Διδύμων σε χωριό της Ινδίας

Η γέννηση διδύμων δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ούτε όμως και σπάνιο. Το σπάνιο και απίθανο γεγονός όμως είναι αυτό που συμβαίνει στο χωριό Umri της βόρειας Ινδίας, όπου σε πληθυσμό 800 κατοίκων ζουν σήμερα 40 ζευγάρια διδύμων !!!

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 1
Απριλίου
Συνέντευξη από τον Α.Ε.Ο.Ι.Ελλάδος, κο Χριστόδουλο

Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε μία ακόμη "πρωτοπορία" του ESOTERICA.gr, που νομίζουμε πως δεν χρήζει πολλών επεξηγήσεων, όπως είναι εμφανές από τον τίτλο της είδησης αυτής!!

Έχουμε ήδη ξεκινήσει πρίν από κάποιες ημέρες την λειτουργία ενός καινούργιου χώρου, οργανικά ενταγμένου στις Ομάδες Συζήτησης του ESOTERICA, αυτόν που φιλοξενεί τις "Δυναμικές Συνεντεύξεις" μας με Φορείς και Προσωπικότητες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευρύτερη θεματολογία του Τόπου.

Στα πλαίσια αυτής της καινούργιας υπηρεσίας προς τους Έλληνες Αναζητητές, υπάρχουν αυτή τη στιγμή ήδη 2 "Δυναμικές Συνεντεύξεις" εν ενεργεία και φυσικά αυτή που αναγγέλουμε εδώ... μία "καινοτομία" και επιτυχία(θέλουμε να πιστεύουμε) του ESOTERICA, που ευτυχείς συγκυρίες αλλά κυρίως η ευγενική πρόθεση του κου Χριστόδουλου επέτρεψαν(εν όψει μάλιστα της εορτάσιμης περιόδου του ελληνορθόδοξου Πάσχα). Τον ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας!!

Παρακολουθήστε λοιπόν τη Συνέντευξη(οι απαντήσεις στην πρώτη σειρά ερωτήσεων θα τοποθετούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθόσον απομαγνητοφωνούνται και μορφοποιούνται από τη ζωντανή συνομιλία που είχαμε με τον κο Χριστόδουλο) και συνδημιουργήστε την, συμμετέχοντας στην παράλληλη ανοιχτή Συζήτηση: "Συζητήστε με τον Α.Ε.Ο.Ι.Ελλάδος, κο Χριστόδουλο".


"Συνέντευξη από τον Α.Ε.Ο.Ι.Ελλάδος, κο Χριστόδουλο"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - FORUMS

 

  Μάρτιος 2004

 
  Δευτέρα 29
Μαρτίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 6 Βιβλία !

Δείτε τις 6 Νέες Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ" που έχουμε κάνει τον τελευταίο Μήνα:

· ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
Συγγραφέας: ΑΝΩΝΥΜΟΣ

· Τ Ο Λ Τ Ε Κ Ο Ι - Η Γνώση του Δράκοντα (Γ' Τόμος)
Συγγραφέας: THÉUN MARES

· Τ Ο Λ Τ Ε Κ Ο Ι - Η Κραυγή του Αετού (Β' Τόμος)
Συγγραφέας: THÉUN MARES

· ΟΙΚΟΔΥΝΑΜΗ - ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ
Συγγραφέας: ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ


· ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Συγγραφείς: Τ. Αργυριάδη-Σταθοπούλου, Κ. Βαλεοντής, Φ. Δημητρακόπουλος, Σ. Δωρικός, Μ. Καραβά-Γαλάνη, Γ. Καράμπελιας, Κ. Καρκανιάς, Α.-Γ. Κρασανάκης, Α. Κωνσταντινίδης, Ν. Μάρκου, Εμ. Μικρογιαννάκης, Γ. Σπυρόπουλος, Μ. Στούπη, Β. Φίλιας, Χ. Χαραλαμπάκης, Κ. Χατζηγιαννάκης, Γ. Χρυσάφης

· ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
Συγγραφέας: STEPHANIE CLEMENT, Ph. D.


από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Διαβάστε περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία!
Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Τρίτη 23
Μαρτίου
"Φύση: ο Φίλος που γίνεται Εχθρός μας !"

Αν νομίζετε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας, που θα μπορούσε να αλλάξει προς το χειρότερο την εικόνα του σύγχρονου κόσμου είναι η διεθνής τρομοκρατία ή ένας επικείμενος 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, ίσως να μην έχετε άδικο. Αγνοείτε πιθανώς έναν ακόμα πιο μεγάλο κίνδυνο, που αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα, έτοιμη να σκάσει σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για κάτι απόλυτα... φυσικό. Για την απλή και αναπόφευκτη εξελικτική διαδικασία της φύσης, που μπορεί να αποβεί καταστροφική για τον άνθρωπο. Πώς; Διαβάστε αυτήν την είδηση...

Περισσότερα

 
Ο θείος ήταν... βρυκόλακας!

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, η Ρουμανία και τα Καρπάθια αποδεικνύονται ένας τόπος μυστηρίου και βίας...

Όσα ακολούθησαν την εκταφή του κου Petre Toma - αλλά και αυτά που προηγήθηκαν - θυμίζουν σκηνές από ταινίες τρόμου!

Περισσότερα

 
Οι Κατακλυσμικοί Μύθοι

Ένα ακόμη καλό άρθρο-μελέτη που πραγματεύεται αυτό το πολύ ενδιαφέρον, και "Παγκόσμιο", μυθολογικό στοιχείο, σε συνδυασμό με δεδομένα άλλων Επιστημών, όπως της Αρχαιολογίας και της Ωκεανολογίας, από το Μέλος της Ομάδας Συνεργατών του ESOTERICA, Βασίλη Χλέτσο!

"Ο μύθος του κατακλυσμού αποτελεί έναν παγκόσμιο μύθο, ένα μύθο-αρχέτυπο, που σύμφωνα όμως με ιστορικές και αρχαιολογικές ανακύψεις, περιγράφει ένα πραγματικό γεγονός. Είναι πλέον κοινά αποδεκτό από τους μελετητές, ότι οι αρχαίοι μύθοι περιέχουν στον πυρήνα τους μία συγκεκαλυμμένη αλήθεια, σε αντίθεση με το παρα-μύθι. Το ερώτημα λοιπόν στο οποίο καλούμαστε να δώσουμε απάντηση είναι όχι εάν ο κατακλυσμός συνέβη, αλλά πότε συνέβη..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ"

Περισσότερα

 
"ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ: Επιμηκύνουν το ταξίδι της Ζωής"

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο από το Μέλος της Ομάδας Συνεργατών του ESOTERICA, Ευφροσύνη Τσακίρη, για το ζήτημα των Αντιοξειδωτικών - και επομένως και Αντιγηραντικών - Τροφίμων!

"... Το ενδιαφέρον για τα αντιοξειδωτικά τρόφιμα είναι μεγάλο, διότι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μεγάλη αντιοξειδωτική δράση των φυσικών τροφών και η καλύτερη απορρόφησή τους από τον ανθρώπινο οργανισμό – σε σύγκριση με αυτή των φαρμάκων – είναι από τους κύριους παράγοντες, που οδηγούν στη μακροζωία..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ"

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 17
Μαρτίου
!! Μάρτιος 2004 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Η παρουσίασή μας για το καινούργιο τεύχος του Περιοδικού ήδη υπάρχει εδώ και μέρες στον ειδικό χώρο. Το τεύχος Νο 187 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Μάρτιο του 2004 ήδη κυκλοφορεί με ανανεωμένη και πιο σύγχρονη σελιδοποίηση! Από τα θέματα του περιοδικού διαλέξαμε τα εξαιρετικά: Αχμούστα Κεμπζεχ(του Κώστα Παχύδη) για την εσωτερική διδασκαλία που ονομάζεται από πολλούς και "Γιόγκα του Καυκάσου", "Έξυπνοι όχλοι και ηλίθιοι ηγεμόνες"(του Θανάση Βέμπου), το άρθρο του Κων. Καλογερόπουλου για τον Φιλόσοφο, Ρήτορα, Ποιητή και... Μάγο, Απουλήιο, "KGB - Θιβέτ και Εξωγήινες έρευνες"(της Νατάσσας Βαρσάκη). Το τεύχος περιέχει πάντως πολλά ακόμη... Διαβάστε το!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Τρίτη 16
Μαρτίου
"ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ", Ανταπόκριση του ESOTERICA από την Ημερίδα

Η Στρογγυλή Τράπεζα που διοργάνωσε η "ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ", την Κυριακή, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα: "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ", σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία!

Το ESOTERICA ήταν παρόν σε αυτήν τη Δραστηριότητα, την κάλυψε με Βιντεοσκόπηση και σας μεταφέρει αυτήν την "ανταπόκρισή".

"Γνωρίζουμε πως η περιέργειά μας από τη μία πλευρά και η ανασφάλειά μας που μας γεννά το άγχος από την άλλη, μας οδηγούν συχνά στο να στραφούμε σε μέντιουμ, μελλοντολόγους, αστρολόγους, χαρτορίχτρες, μάγους, διάμεσα, διαφόρων ποιοτήτων και ειδικοτήτων, αλλά και σε Πνευματικούς "Οδηγούς" που μεταφέρουν εντολές και κατευθύνσεις αοράτων Δασκάλων, Αγγέλων, Αρχαγγέλων και άλλων όντων... "

Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 13
Μαρτίου
"4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Video Πνευματικής Αναζήτησης", Παρ. 19 - Κυρ. 21 Μαρτίου 2004

Το Περιοδικό "ΑΒΑΤΟΝ" διοργανώνει το τριήμερο 19-21 Μαρτίου την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα:

"4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Video Πνευματικής Αναζήτησης"

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ, το πρόγραμμα των προβολών καθώς και για τις ίδιες τις Ταινίες(!!) μπορείτε να διαβάσετε στο τμήμα μας: "ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ" και κυρίως στην ειδική σελίδα μας που αναφέρεται λεπτομερώς σε αυτό!

Το ESOTERICA προτείνει ανεπιφύλακτα τη συγκεκριμένη Δραστηριότητα!

 

 
"Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις" Μαρτίου 2004

Πληροφορηθείτε οπωσδήποτε για σημαντικές Δραστηριότητες της περιόδου που διανύουμε στο τμήμα μας:

"ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ"

 

 
  Παρασκευή 5
Μαρτίου
Η Επιστημονική μέθοδος της Γιόγκα και οι εφαρμογές της στον σύγχρονο Άνθρωπο

Ένα ολοκληρωμένο και πλούσιο σε πληροφορίες Άρθρο/Μελέτη, για την γιόγκα και τις σύγχρονες της εφαρμογές, ευγενική συνεισφορά του Ηλία Λ. Κατσιάμπα, δημοσιογράφου, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Εκπαιδευτή Εσωτερικής Φιλοσοφίας, Γιόγκα & Εναλλακτικών Θεραπευτικών μεθόδων στα Ομακοεία Τρικάλων & Θεσσαλονίκης.

"... η Γιόγκα δεν είναι θρησκεία, δόγμα, πίστη, λατρεία, αίρεση κ.λ.π. όπως κακόβουλα μερικές φορές διαδίδεται, ούτε έχει σχέση μ’ αυτά, παρά μόνο στο βαθμό που η φιλοσοφική της πλαισίωση (Σάμκυα) μας παρουσιάζει μια μεταφυσική θεώρηση της δημιουργίας και του ανθρώπου, πράγμα που στη Δύση ως επί το πλείστον δεν διδάσκεται και όταν συμβαίνει να διδάσκεται, σίγουρα δεν έχει ουδεμία σχέση με την θρησκευτική πίστη...

... Η Γιόγκα είναι το 4ο Ινδικό (Δραβιδιακό) Φιλοσοφικό Σύστημα και αποτελεί την μεγαλύτερη διασωθείσα πρακτική ψυχολογική μέθοδο, ικανή να βοηθήσει τον άνθρωπο ουσιαστικά σ’ όλα τα επίπεδα της ζωής (σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό)."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

Περισσότερα

Μια μαθηματική απόδειξη της ύπαρξης του Θεού !!

Υπάρχει ο Θεός; Κι αν υπάρχει από πότε υπάρχει και πού είναι; Είναι μοναδικός; Μπορεί να γίνει αντιληπτός απ’ τον άνθρωπο; ... Κρίσιμα ερωτήματα στα οποία η θρησκεία και η φιλοσοφία έχουν κληθεί να δώσουν απαντήσεις μέσα στους αιώνες. Αλλά, ίσως ήρθε και η στιγμή να μπει στο παιχνίδι και η επιστήμη (όχι ότι δεν το έχει κάνει παλιότερα!). Θα μπορούσε άραγε η ύπαρξη του Θεού να είναι το αποτέλεσμα επεξεργασίας προτάσεων μαθηματικής λογικής; ... Τα φαινόμενα δείχνουν πως «Ναι», καθώς κάποιοι, όπως ο μαθηματικός Dr. William Hatcher, αναλαμβάνουν να αποδείξουν την ύπαρξη του Θεού με μαθηματική λογική και ... ακρίβεια!

Περισσότερα

 
Οι εξωγήινοι προτιμούν την Κίνα και ως... κάτοικοι !

Κάποιοι ερευνητές όπως ο κ. Sun Shili είναι πεπεισμένοι ότι, ήδη πολλοί εξωγήινοι... ζουν ανάμεσά μας και... προτιμούν την Κίνα, μιας και είναι η νέα ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη!

Ίσως είναι καιρός να οργανώσετε ένα "ταξιδάκι" στην τεράστια αυτή χώρα... που ξέρετε, ίσως έχετε αναπάντεχες..."Επαφές"!!

Περισσότερα

 

  Φεβρουάριος 2004

 
  Παρασκευή 27
Φεβρουαρίου
Συζήτηση: "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ", Κυριακή, 29 Φεβρουαρίου

Η "ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ" πραγματοποιεί Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα:

"ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ"

αυτήν την Κυριακή, 29 Φεβρουαρίου 2004, από 11:00 πμ. έως 15:,00 μμ.
στο "Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών", Δαφνομήλη και Σίνα γωνία, στην Αθήνα.

Θέματα προς ανάπτυξη: τί είναι Πνευματικότητα, τί είναι Πνευματισμός,
Διάμεσα, Αστρικός κόσμος, Νεκρομαντεία, Στοιχειακές Δυνάμεις,
Αγγελιοφόροι, Κίνδυνοι , Επιστημονική Έρευνα, Υλοποιήσεις κ.λπ.

Πληροφορίες: Ασπασία Παπαδομιχελάκη
210 9334841 και 6973 318487


 

 
Διαλέξεις: "Το Βιβλίο της Ουράντια", Σάββατο & Κυριακή, 28 & 29 Φεβρουαρίου

Στις 28 και 29 Φεβρουαρίου 2004, στο καφέ-βιβλιοθήκη "Διέλευσις", Γραβιάς 37, στη Θεσσαλονίκη, θα δοθούν διαλέξεις, με θέμα:

Το Βιβλίο της Ουράντια
"H πέμπτη εποχιακή αποκάλυψη:
αινίγματα, κοσμολογία, εξωπλανητικές προσωπικότητες."

Ομιλητής: Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος
(Αντιπρόσωπος του "Urantia Foundation" στην Ελλάδα)

Το ακροατήριο θα είναι περιορισμένο, λόγω χώρου. Καλείται όποιος ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει, να δηλώσει συμμετοχή.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ:
6972604648 (Σάνη Καπράγκου),
6972916795 (Ζάννα Κόκρα) και
στο τηλέφωνο του "ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ" (2310867986)
e-mail: Sani@frl.auth.gr

Συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης: 10.00 Ευρώ
(Θα δοθούν αποσπάσματα του Βιβλίου υπό μορφήν σημειώσεων)

 

 
  Κυριακή 22
Φεβρουαρίου
Το "θαύμα" στη Βάστα !

Έναν πολύ καλό άρθρο από τον Χώρο του Παράξενου που μας παραχώρησε ο κος Στέφανος Ζαχαράκης, Αρχιτέκτονας.

"
Νιωθω την ζωηρη αναγκη και συναμα το εχω σαν ταμα να μιλησω για ενα "ζωντανο" θαυμα που υπαρχει κοντα στο χωριο Βαστα που βρισκεται στη περιοχη της Μεγαλοπολης Πελοπονησου...

... Νομιζω οτι αν αφησετε το πνευμα σας να λειτουργησει ανοιχτα θα χαρειτε παρα πολυ με αυτο που θα ανακαλυψετε... κατι δηλαδη που δεν εχει καμμια σχεση με την καθημερινοτητα."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ - ΜΥΣΤΗΡΙΑ"

Περισσότερα

Οι λατρείες της Μεγάλης Μητέρας στους Αλεξανδρινούς χρόνους

Στην Αλεξανδρινή εποχή ή Ελληνιστικά χρόνια η λατρεία της Μεγάλης Μητέρας, εισήχθη πάλι στην Ελλάδα από μέλη θρησκευτικών θιάσων λυδικής ή φρυγικής καταγωγής, με τις μυστικές τελετές που συνηθιζόταν για τη Θεά στη Βορειοδυτική Μικρά Ασία.

Αν και στην Ελλάδα η ΜΕΓΑΛH ΜΗΤΕΡΑ έγινε πρώιμα γνωστή από τους αποίκους της Μικράς Ασίας, βλέπουμε ότι η λατρεία της γρήγορα προσαρμόστηκε στα Ελληνικά δεδομένα χωρίς να χάσει κανένα από τα στοιχεία της.

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ"

Περισσότερα

 
Ο Σατανάς "μετακόμισε" απ'το Ιράκ στις... Η.Π.Α.

Απίστευτο!! Έχει και ο... τρισκατάρατος προβλήματα στέγης;;;

"Ποια θα μπορούσε να είναι η κατοικία του Σατανά; Εσείς τι νομίζετε; Μιας και το έκαναν κι άλλοι ας το βάλουμε κι εμείς στη... δημοσκόπηση. Και πράγματι δημοσκοπήσεις σε διεθνές επίπεδο έδειξαν ότι ο Σατανάς θα πρέπει να βρίσκεται... στο New Jersey των Η.Π.Α."

Περισσότερα

 
Προβλέψεις για την Τρομοκρατία από την... Βίβλο !!

Η επιτυχία του βιβλίου «Ο Κώδικας της Βίβλου» ("The Biblical Code") να αποδειχθεί προφητικό(;;;), καθώς θεωρήθηκε ότι περιείχε πληροφορίες για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους της Ν. Υόρκης(!!!), οδήγησε αμερικανούς αξιωματούχους να καλέσουν τον Michael Drosnin, δημοσιογράφο της Washington Post και έναν από τους συγγραφείς του σε μυστικές συσκέψεις στο Πεντάγωνο!!

Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 14
Φεβρουαρίου
!! Φεβρουάριος 2004 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 186 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Φεβρουάριο ήδη κυκλοφορεί! Πολλά και πάλι τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα που φιλοξενεί! Ανάμεσά τους: Προστασία απέναντι σε Ψυχικές Επιθέσεις, τα παράξενα Παρεκκλήσια φτιαγμένα από ανθρώπινα οστά(!), μία αποκαλυπτική μελέτη του Κων. Καλογερόπουλου για τη Συνεύρεση Ιουδαϊσμου και Ελληνισμού, οι Μυστηριώδεις Δυνάμεις των Φυτών, οι αθέατες επιρροές της Τηλεόρασης στη Συνείδησή μας, η Βιντεοσκόπηση ενός... Φαντάσματος στο Λονδίνο, καθώς και πολλά άλλα!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Τετάρτη 11
Φεβρουαρίου
Τεχνολογικός Γρίφος... Δισεκατομμυρίων(;) ετών !!

Μία εκπληκτική είδηση σχετικά με κάποια μυστηριώδη αντικείμενα που ίσως αποτελούν μια σοβαρή ένδειξη ότι το παρελθόν της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας γενικότερα, κρύβει αινίγματα που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε και αφήνει ανοικτή την πιθανότητα ο σύγχρονος τεχνολογικός πολιτισμός μας να μην είναι απαραίτητα ο υψηλότερος που κατοίκησε τη Γη...

"Μια περίεργη ανακάλυψη που έγινε το 1997 στην Νότια Αφρική, βγήκε τελευταία απ’την αφάνεια. Πρόκειται για μερικά περιστρεφόμενα σφαιρίδια, στα οποία ο ιδιοκτήτης τους δεν είχε δώσει και πολύ σημασία όταν τα βρήκε. Τώρα όμως έφτασαν να αποτελούν ένα μυστήριο απ’ το παρελθόν, ηλικίας... δισεκατομμυρίων ετών !!!"

Περισσότερα

 
Κορίτσι με βλέμμα... "Ακτινογραφία" !

Είναι άλλο ένα παιδί-θαύμα της Ρωσίας, που καταρρίπτει με τη σειρά του την επιστημονική ορθολογιστική σκέψη. Ο λόγος για τη 16χρονη Natalia Demkina απ’ την πόλη Saransk τη Ρωσίας, της οποίας το βλέμμα ίσως να μη θέλατε να συναντήσετε. Κι αυτό γιατί η μικρή Natalia έχει ένα «βλέμμα-ακτινογραφία» με το οποίο μπορεί να βλέπει διαμέσου του ανθρώπινου σώματος.

Περισσότερα

 
"Οι Εσωστρεφείς είναι τρωτοί σε Ιώσεις και άλλα νοσήματα"

Οι εσωστρεφείς, «μελαγχολικοί» και ντροπαλοί χαρακτήρες έχουν μια τάση να προσβάλλονται πιο εύκολα από μολυσματικές ασθένειες (βλ. ακόμα και το AIDS) απ’ τους «εξωστρεφείς». Αυτό ήταν γνωστό στους ιατρικούς κύκλους ήδη απ’ την εποχή της αρχαίας Ελλάδας. Όμως έλειπε το «γιατί» αυτής της διαπίστωσης. Τώρα όμως κάποιοι επιστήμονες φαίνεται ότι βρήκαν κάποιες καλές απαντήσεις !

Περισσότερα

 
"Μελετώντας τα ανθρώπινα λάθη"

Τι προκαλεί άραγε τα διάφορα, μικρά ή σημαντικά λάθη που κάνουμε καθημερινά; Η κούραση; Το ξύπνημα από έναν κακό ύπνο; Ποιος είναι αυτός ο παράγοντας που μας ελαττώνει την προσοχή, τη συγκέντρωση και την ικανότητα αντίδρασης; Φαίνεται ότι κάποιοι επιστήμονες βρήκαν μια άκρη!

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 5
Φεβρουαρίου
3η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ", 8 Φεβρουαρίου

Συνυπογράφουμε οπωσδήποτε το μήνυμα της Ημερίδας αυτής, "Εθελοντισμός, Στάση Ζωής για Όλους"!!

Η Ημερίδα αυτή, αφιερωμένη στο πνεύμα του Εθελοντισμού, θα λάβει χώρα στο "Ιωνικό Κέντρο", Λυσίου 11 στην Πλάκα την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου.
Θα περιλαμβάνει Ομιλίες/Συζητήσεις σχετικά με τις Δράσεις και τις Αρχές των Εθελοντικών Φορέων, προβολές Video και DVD με υλικό παρουσίασης και ενημέρωσης για τις Οργανώσεις που συμμετέχουν, μία συναύλια των Χρήστου Τσιαμούλη και Σοφίας Παπάζογλου, "Πρόποση για τον Εθελοντισμό" με προσφορά κρασιού για όλους με ιδέες και ευχές για το παρόν και προπαντός το μέλλον του Εθελοντισμού κ.ά.

Διοργανωτές - Συμμετέχοντες: WWF, GEA, "Νέα Ακρόπολη", "Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων", Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., "9 ΜΟΥΣΕΣ", Κ.Ο.Δ.Ε., AEGEE-ATHINA, MOM, UNICEF, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., ΕΥΘΥΤΑ, "Κέντρο ζωής και έμπνευσης για την υποστήριξη ατόμων με HIV/AIDS", ΚΕ.Σ.Ο., ΚΛΙΜΑΚΑ, "Μέριμνα ζωής κατά της Εξάρτησης", "Βήμα για τη Δημοκρατία των Πολιτών", ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ., Ε.Σ.Ε.Ν., "Σώμα Ελληνίδων Οδηγών", "Σώμα Ελλήνων Προσκόπων".

 

 
  Τρίτη 3
Φεβρουαρίου
"Η Εσωτερική Αναζήτηση, τα ΜΜΕ και η Παραπληροφόρηση" - Τέλος Αφιερώματος

Το αφιέρωμά μας αυτό - που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό - έχει ήδη "κλείσει"!(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα εμπλουτιστεί πιθανότατα στο μέλλον)

Τα συμπεράσματα από την ανταπόκριση πολλών ανθρώπων σε αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά!
Μας δίνουν κουράγιο για να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε σχέση με αυτά τα φαινόμενα που πραγματεύτηκε αυτό το Αφιέρωμα!

Θέλουμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες, άτομα και φορείς και να τους συγχαρούμε για την γενναία τους στάση καθώς και τη σοβαρότητα και αντικειμενικότητα με την οποία προσέγγισαν το Θέμα! Θα επιθυμούσαμε σίγουρα τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων Φορέων και έγκριτων Προσώπων, που είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε σχετικά ή όχι, όμως οπωσδήποτε είναι μία στάση δύσκολη και απαιτεί πάνω απ'όλα μία συγκεκριμένη και σταθερή βούληση γι'αυτό και μία σχετική αποκόλληση από δεσμεύσεις συνηθειών, προκαταλήψεων ή συμβιβασμών... Είμαστε σίγουροι όμως πως το μέλλον θα αποδειχτεί ακόμη πιο ελπιδοφόρο, με την όλο και μεγαλύτερη βοήθεια και σύμπνοια όλο και περισσότερων ανθρώπων!

Στο αφιέρωμα αυτό φιλοξενήθηκαν 5 αξιόλογα άρθρα, τα οποία παραθέτουμε και παρακάτω με σειρά παρουσίασης και κάποια σχετικά κείμενα/άρθρα/μελέτες από άλλα sites(τα εμπλουτίζουμε σήμερα με μία ενδιαφέρουσα Έκθεση του "Ελληνικού Παρατηρητηρίου για τις Συμφωνίες του Ελσίνκι" σχετικά με τα Νέα Θρησκευτικά Κινήματα.

ΑΡΘΡΑ:
· "ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ, ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ-ΟΙ ΚΑΙ ΜΜΕ"
του κου Ηλία Λ. Κατσιάμπα, Εκπαιδευτή Εσωτερικής Φιλοσοφίας, Γιόγκα και Σιάτσου (Υπεύθυνο των Μεταφυσικών Σχολών Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης - www.omakoio.gr)

· "ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ"
Του Στέφανου Ελμάζη (Απόσπασμα από το editorial του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ, τεύχος 35, Σεπτ.-Οκτ. 2003)

· "ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ"
Του Frater Michael F. R. C., εκπρόσωπου του Ροδοσταυρικού Τάγματος AMORC

· "Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ"
Της Ασπασίας Παπαδομιχελάκη (Αναδημοσίευση από το site Theosophy.gr)

· "Η Αναζήτηση, η Ελευθερία της σκέψης και της Έκφρασης και το Δικαίωμα Επιλογής"
Από τον Πολιτιστικό και Φιλοσοφικό Οργανισμό "Νέα Ακρόπολη"(www.nea-acropoli.gr)

Σχετικά Links:

"ΜΜΕ: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ"
"Η άγνοια είναι δύναμη"
"Ο «εσωτερικός εχθρός» των ΜΜΕ"
"Εισαγωγικές παρατηρήσεις για τα Νέα Θρησκευτικά Κινήματα"


 

  Ιανουάριος 2004

 
  Παρασκευή 30
Ιανουαρίου
"Θαύματα της Νανοτεχνολογίας"

Η Νανοτεχνολογία είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος της σύγχρονης επιστήμης, που φαίνεται μερικές φορές να πετυχαίνει το ακατόρθωτο. Αν επίσης συνδυαστεί και με άλλες επιστήμες όπως η Γενετική ή η Μοριακή Βιολογία, τότε θα μπορούσαμε ακόμα να μιλάμε και για σύγχρονα «θαύματα»!

Περισσότερα

 
Το Αριστερό Ημισφαίριο... "ξυπνάει" από νωρίς !

Χρόνια τώρα οι επιστήμονες μελετούν τη διαίρεση του ανθρώπινου εγκεφάλου σε δεξί και αριστερό ημισφαίριο. Μόλις πρόσφατα όμως, χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο που ονομάζεται fRMI (Functional Magnetic Resonance Imaging), ανακάλυψαν ότι σχεδόν από τη στιγμή της γέννησης, το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου παίζει τον κύριο ρόλο για την εξέλιξη των περισσότερων λεκτικών λειτουργιών.

Περισσότερα

 
"Στοιχειωμένη Ελλάδα"

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το μέλος των Forums "GLORFINDEL" τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνεισφορά του!

"Στους ξέφρενους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, εντυπωσιασμένοι από τα αλματώδη βήματα της τεχνολογίας μας λησμονήσαμε μια άλλη όψη της Ελλάδας. Τη Στοιχειωμένη Ελλάδα. Μια χώρα που αφθονεί σε παράξενες και ανεξήγητες ιστορίες,σε αφηγήσεις που σε οδηγούν σε μαγευτικά τοπία, φυσικά άβατα, μονοπάτια που οδηγούν στο «πουθενά». Ιστορίες ντυμένες με ξωτικές μελωδίες, περίεργες κραυγές, καλπασμούς του υπερφυσικού που σηματοδοτούν την ύπαρξή του αφήνοντας τα δικά του σημάδια. Μάγισσες και νεράιδες, περίεργα και αλλόκοτα όντα, δαιμόνια ή στοιχειά, νυκτόβια πλάσματα. Πτυχές μιας κρυφής από τα φώτα των πόλεων Ελλάδας, μιας καταπατημένης Ελλάδας από τη ρουτίνα των μεγαλοπόλεων. Και το ταξίδι αρχίζει…
"

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ - ΜΥΣΤΗΡΙΑ"

Περισσότερα


 
  Πέμπτη 22
Ιανουαρίου
Χριστούγεννα και εορτές του Ήλιου

Έναν μήνα σχεδόν μετά τα Χριστούγεννα, παρουσιάζουμε ένα πολύ καλό άρθρο-μελέτη από το Συνεργάτη του ESOTERICA και Συντονιστή των Forums "ΠΛΩΤΙΝΟ". Διαβάστε το προσεκτικά!

"... Ιχνηλατώντας την ιστορικότητα της εορτής ο μελετητής ανακαλύπτει ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία της εορτής, αλλά και συσχετίσεις με συνήθειες στον αρχαίο κόσμο.

Αναζητώντας την ακριβή ημερομηνία γενέσεως του Ιησού ο μελετητής ανακαλύπτει ότι αφενός στην καινή Διαθήκη δεν γίνεται αναφορά για την εορτή Χριστουγέννων και αφετέρου ότι κανείς από τους Αποστόλους δεν τήρησε την 25η Δεκεμβρίου ως γενέθλια ημέρα του Σωτήρα. ...

... «Τα Χριστούγεννα δεν ήταν ανάμεσα στις πρώτες εορτές της Εκκλησίας. Ο Ειρηναίος και ο Τερτυλλιανός την παραλείπουν από τους καταλόγους των εορτών» - Καθολική Εγκυκλοπαίδεια...

... «...σταυρώθηκε, πριν το Σάββατο, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ "ΚΡΟΝΟΥ" και την επόμενη ημέρα ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ (θεού) "ΗΛΙΟΥ" και η οποία μετονομάσθηκε σε ΚΥΡΙΑΚΗ, αναστήθηκε και εμφανίσθηκε στους μαθητές Του...» - Ιουστίνος μάρτυς, 2η Απολογία..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ"

Περισσότερα

 
«ΕΦΥΓΕ» Ο CHARLES BERLITZ

Ο συγγραφέας του "Τριγώνου των Βερμούδων", του "Πειράματος της Φιλαδέλφειας", του "Χωρίς Ίχνη" δεν ζει πια...

Μία είδηση που ενδιαφέρει και θα λυπήσει τους "Εραστές" της Έρευνας του Ανεξήγητου και του Αγνώστου, καθώς είμαστε σίγουροι πως για πολλούς από αυτούς, τα βιβλία και το συνολικό έργο του C. Berlitz στάθηκαν το πρώτο ισχυρό έναυσμα για μία σοβαρή και μεθοδική ενασχόληση με το ευρύ αυτό πεδίο μελέτης.

Περισσότερα

 
Η ταχύτητα της Γης μειώνεται απροσδόκητα !!!

Μία αλλαγή της "συμπεριφοράς" της Γης;;

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο οι επιστήμονες που μελετούν την κίνηση του πλανήτη μας στο διάστημα, βρίσκονται συνεχώς μπροστά σε εκπλήξεις, που μας κάνουν να σκεφτούμε ότι πρόκειται για ένα καθαρά δυναμικό σύστημα, που μεταβάλλει τη συμπεριφορά του από καιρό σε καιρό. Ίσως μάλιστα να ενισχύει τις υπάρχουσες θεωρίες που παρουσιάζουν τη Γη σαν ένα ζωντανό οργανισμό!

Περισσότερα

 
"Αποκωδικοποιώντας τα Μυστικά των Ίνκας"

Ο πολιτισμός των Ίνκας είναι ο μεγαλύτερος της Νότιας Αμερικής. Οι Ίνκας κατάφεραν να χτίσουν μια αυτοκρατορία - μία από τις μεγαλύτερες αν όχι τη μεγαλύτερη από πλευράς έκτασης στην Ιστορία της Ανθρωπότητας, όσο και αν αυτό δεν "προβάλλεται" τόσο συχνά, ενώνονταν διάφορους λαούς της περιοχής, γύρω απ’ το ιερό τους κέντρο: το Μάτσου Πίτσου. Αν και θεωρείται ένας απ’ τους πολιτισμούς που έχει μελετηθεί σε βάθος και με σοβαρότητα, φαίνεται ότι δεν μας έχει αποκαλύψει όλα του τα μυστικά...

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 14
Ιανουαρίου
!! Ιανουάριος 2004 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 185 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Ιανουάριο κυκλοφορεί ήδη! Πολλά και άκρως ενδιαφέροντα τα θέματα του περιοδικού όπως πάντα και όπως άλλωστε αρμόζει για το πρώτο τεύχος του 2004!

Διαβάστε, ανάμεσα στα άλλα, Αστρολογικές Προβλέψεις(της Όλγας Κάσσα) και Προβλέψεις σύμφωνα με το Φενγκ Σούι(άρθρο από την Συνεργάτη μας Γεωργία Κιάφη που φιλοξενείται και στο ESOTERICA >> Συμβουλές Feng Shui 2004) για το 2004, εναλλακτικές προσεγγίσεις ιστορικών γεγονότων("Εάν ο Κλείτος δεν είχε σκοντάψει...", Θ. Βέμπος) και μυθικών προσώπων("Ποιος ήταν ο Αβραάμ;", Λ. Γκορτσοπούλου), για τις Ενεργειακές Θεραπείες(Γ. Νοτόπουλος), την "Ευρυθμία"(Κ. Παχύδης) και το Μυθολογικό Υπόστρωμα του Βαμπιρισμού(Κ. Καλογερόπουλος)!!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Κυριακή 11
Ιανουαρίου
Είδος ενέργειας δημιούργησε αγρογλυφικά !!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα μυστηριώδη αγρογλυφικά σε αγρό με σιτάρι στην Κομητεία του Σολάνο στην Καλιφόρνια, δεν έγιναν από 4 έφηβους, όπως αρχικά υποστηρίχτηκε. Στη διαμόρφωση αυτού του σύνθετου σχήματος πιθανότατα εμπλέκεται μια σφαίρα φωτός που θεάθηκε πάνω από τον σχηματισμό των αγρογλυφικών στις 27 Ιουνίου.

Περισσότερα

 
Στα 150 χρόνια θα φτάσει το όριο ηλικίας στο προσεχές μέλλον (;;)

Μέσα στον 20ο αιώνα, η ανάπτυξη των επιστημών που αφορούν στον άνθρωπο και την υγεία του, οδήγησαν σε μια σημαντική άνοδο του μέσου όρου διάρκειας της ανθρώπινης ζωής. Μ’ άλλα λόγια, ζούμε περισσότερο απ’ότι οι πρόγονοί μας ! Πόσο ακόμα μπορεί να ανέβει αυτό το όριο; Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που γεννιούνται στις μέρες μας, θα ζήσουν ποιο πολύ από εμάς και ίσως να πεθάνουν στα 150 χρόνια τους !

Περισσότερα

 
Μικροσκοπικές Μαύρες Τρύπες "βομβαρδίζουν" τη Γη !

Αυτή και αν είναι επιστημονική είδηση !!

"Αν νομίζετε ότι οι αστρονομικές Μαύρες Τρύπες βρίσκονται μακριά μας, κάποιες νέες επιστημονικές θεωρίες, ίσως να σας κάνουν να πιστέψετε το αντίθετο. Κι αυτό, επειδή μερικοί επιστήμονες διατείνονται, ότι μια ολόκληρη «βροχή» από Μαύρες Τρύπες προσβάλλει σε μόνιμη βάση την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας..."

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 7
Ιανουαρίου
"Η Αναζήτηση, η Ελευθερία της σκέψης και της Έκφρασης και το Δικαίωμα Επιλογής"

Αφιέρωμα: "Η Εσωτερική Αναζήτηση, τα ΜΜΕ και η Παραπληροφόρηση" - Μέρος 5ο

Από τον Πολιτιστικό και Φιλοσοφικό Οργανισμό "Νέα Ακρόπολη"
web: www.nea-acropoli.gr

ESOTERICA.gr: Ευχαριστούμε θερμά τον Οργανισμό "Νέα Ακρόπολη" για την συνεισφορά του στο αφιέρωμά μας!

"... Παραπληροφόρηση "είναι η έκθεση κάθε πληροφορίας με σκοπό να καλυφθεί κάποια άλλη (να μειωθεί η σημασία της) ή να δειχθεί ως ψευδής ενώ δεν είναι ή η διαστρέβλωση κάποιας πληροφορίας ή η ελλιπής-μερική της έκθεση σκόπιμα για να φανεί ως ψευδής ή λόγω ημιμάθειας"
.

... Το να κλείνουμε τα μάτια δεν οδηγεί στην εξαφάνιση του προβλήματος! Είμαστε όλοι υπεύθυνοι και όλοι μπορούμε να συμβάλουμε με την στάση μας και τη δράση μας."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα


 
  Σάββατο 3
Ιανουαρίου
"Ο ρόλος της Επιστήμης και της Πνευματικότητας για την Παγκόσμια Ειρήνη"

Μία εκπληκτική και... "εκρηκτική" Ομιλία του Δρ. Murli Manohar Joshi – κύριου φιλοξενουμένου στην εναρκτήρια σύνοδο του παγκόσμιου συνέδριου Φιλοσοφίας που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, τον Αύγουστο του 1998.

Ο Δρ. Joshi λέει:
"... Χαιρετίζω όλους τους μεγάλους Αγίους, Μύστες, Σοφούς και Επιστήμονες του κόσμου!

... Ο κόσμος είναι μια γιγαντιαία μηχανή και κυβερνάται από συγκεκριμένους καθολικούς νόμους, που μπορούν να ανακαλυφθούν μέσω πειραμάτων και ορθολογικής κατανόησης. Με την εφαρμογή αυτών των νόμων ο άνθρωπος μπορεί να επεκτείνει τον ορίζοντα της γνώσης του και να λάβει περαιτέρω πληροφορίες για τη φύση ή το σύμπαν.

... η ανατολική φιλοσοφία έχει μπει στη δυτική σκέψη όπως έγινε και στο παρελθόν... εάν θα βρεθεί σημείο σύγκλισης αυτή τη φορά ή θα πρέπει να παραμείνει στην περιφέρεια ακόμα μια φορά θα εξαρτηθεί από εσάς. Το πνεύμα του άπειρου θα μπορούσε να γίνει μέρος του πολιτισμού μας και όχι να βρίσκεται λίγο παραέξω.

... η επιστήμη και η πνευματικότητα στην αναζήτηση της αλήθειάς συγκλίνουν σε μια ενιαία άποψη ενοποίησης ύλης και πνεύματος.
"

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ"

Περισσότερα

 
"Νέο είδος" εξελιγμένων ανθρώπων κάνει την εμφάνισή του !!!

Κάποιες φορές η φύση παίζει περίεργα παιχνίδια! Όπως όταν παράγει κάτι μοναδικό στο είδος του, κάτι «ιδιόρρυθμο», που ξεφεύγει απ’τα συνηθισμένα πλαίσια. Ίσως σ’ αυτές τις ιδιαίτερες περιπτώσεις θα έπρεπε να κατατάξουμε και τους «λουλακί» ανθρώπους (πιο γνωστούς σαν “indigo”), καθώς επίσης και τους «κρυστάλλινους» («διαυγείς» ή “crystal”).

Περισσότερα

 

  Δεκέμβριος 2003

 
  Δευτέρα 29
Δεκεμβρίου
** 2 Χρόνια Forums **

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου του 2001 έγινε η ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας των Ομάδων Συζήτησης του ESOTERICA.gr από την κεντρική μας σελίδα !

Επομένως, σήμερα κλείνουμε 2 χρόνια από τότε που τα Forums είδαν για πρώτη φορά το "φως του κόσμου"! Θα θέλαμε να πούμε, μέσα από την καρδιά μας, ένα μεγάλο "Ευχαριστώ" στα Μέλη των Forums που τόσον καιρό τώρα τα στηρίζουν με την Συμμετοχή τους, τις Γνώσεις τους και την αγάπη τους, στους Επισκέπτες και στους Φίλους μας και φυσικά σε όλους τους Συνεργάτες του ESOTERICA που ανέλαβαν από κοινού αυτό το δύσκολο έργο του να υπάρχει ένας χώρος πραγματικά ελεύθερης και ουσιαστικής ανταλλαγής απόψεων στο ελληνικό Διαδίκτυο πάνω στο πιο σημαντικό κομμάτι, κατά την γνώμη μας, της ανθρώπινης δραστηριότητας, την Εσωτερική Πορεία !

Σήμερα οι Ομάδες Συζήτησης του ESOTERICA έχουν πάνω από 4.000 εγγεγραμένα Μέλη, φιλοξενούν 75.000 μηνύματα σε πάνω από 2.800 Θέματα Συζήτησης, κατηγοριοποιημένα σε Ειδικά και Γενικά Θεματικά Forums, όπως:

.-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
.-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
.-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
.-= Η ΨΥΧΗ =-.
.-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
.-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
.-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
- Κινηματογράφος -
ΕΙΚΟΝΕΣ
Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Περιοδικά - Βιβλία
ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Όσοι ακόμα δεν το έχετε κάνει, εγγραφείτε ως Μέλη και συμμετέχετε στις Συζητήσεις μας !!

ESOTERICA.gr Forums! (εγγραφή)


 

 
  Τρίτη 23
Δεκεμβρίου
Περιοδικό "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ" - ** Τεύχος 111 **

Η παρουσίαση του Τεύχους Νο 111 για τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο - Μάρτιο του Περιοδικού φιλοσοφικής έρευνας "Νέα Ακρόπολη" (του ομώνυμου οργανισμού που φιλοξενείται και στο τμήμα φιλοξενιών), στα πλαίσια της "Ειδικής μας Συνεργασίας" με το Περιοδικό!

Από τα πλούσια περιεχόμενα και αυτού του τεύχους ξεχωρίσαμε τα άρθρα για τα Μυστήρια της Σαμοθράκης, τους Συμβολισμούς των Περιοδικών Εθίμων ειδικά για το "Δωδεκαήμερο", για τον Λάιμπνιτς, για τις Διακρίσεις του Κράτους ή της Εκκλησίας κατά Λογοτεχνών !

Με ένα ακόμη άρθρο από το αρχείο του ESOTERICA.gr:

- ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ


Περιοδικό "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ" (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Παρασκευή 19
Δεκεμβρίου
Συμβουλές Feng Shui 2004 !!

"Πώς επηρεάζουν τα ιπτάμενα άστρα του Feng Shui την νέα χρονιά"

Συνεχίζοντας την "παράδοση", φιλοξενούμε και αυτήν την χρονιά ένα Άρθρο της συνεργάτιδός μας, Γιούλης Κιάφη, Σύμβουλου του Feng Shui για το οποίο και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα!


"Σύμφωνα με τη σχολή Ιπτάμενων Άστρων του Feng Shui, κάθε χώρος έχει τις τυχερές και άτυχες στιγμές του οι οποίες μπορούν να προϋπολογιστούν, όπως ακριβώς κάνουμε για έναν άνθρωπο, αναλύοντας το ωροσκόπιό του.
Κάθε χώρος έχει γενέθλια. Είναι η περίοδος που το κτίριο κατασκευάστηκε και κατοικήθηκε για πρώτη φορά..
Κάθε χώρος έχει προσωπικότητα. Κάθε κτίριο βλέπει σε ορισμένες μοίρες σε σχέση με τον βορρά και κάθε δωμάτιό του βρίσκεται σε ορισμένη κατεύθυνση. ..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

Περισσότερα

"Το μυστήριο των Πύργων του Θιβέτ"

Πολλά μυστήρια – προκλήσεις έχει μπροστά της για να διαλευκάνει η σύγχρονη Αρχαιολογία. Ένα απ’ αυτά, όχι και τόσο γνωστό, αλλά όχι και μικρής σημασίας, είναι και οι αινιγματικοί πύργοι του Θιβέτ !!

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 12
Δεκεμβρίου
Είμαστε κοντά στην ανακάλυψη της μυθικής Ατλαντίδας;

Σε λίγο καιρό, άλλη μια ερευνητική αποστολή πρόκειται να επιδοθεί στο έργο της ανακάλυψης της χαμένης ηπείρου... Μια αναζήτηση που ενέπνευσε πολλούς και διάφορους: από τον Ιούλιο Βερν και τον Walt Disney, μέχρι και τον Χίτλερ!

Ο καθηγητής γεωλογίας Jacques Collina-Girard διάλεξε να ερευνήσει την περιοχή γύρω απ’ το Γιβραλτάρ, καθώς ο Πλάτωνας στον διάλογό του «Κριτίας» αναφέρει σαν θέση της θρυλικής χώρας, τον χώρο «πέρα απ’τις Ηράκλειες Στήλες», που για τους αρχαίους Έλληνες χώριζαν τη Μεσόγειο απ’τον Ατλαντικό.

Περισσότερα

 
Μια άλλη άποψη: "Η Ατλαντίδα στη Σαχάρα"

Αν και πολλοί συμφωνούν με την περιγραφή του Πλάτωνα, ο οποίος στους διάλογους του «Τίμαιος» και «Κριτίας», την τοποθετεί στον Ατλαντικό, υπάρχουν θεωρίες που την τοποθετούν σε διάφορα άλλα μέρη της υφηλίου. Μια τέτοια θεωρία είναι κι αυτή της αρχαιολόγου Dr. Carla Sage, η οποία πρωτοτυπεί, τοποθετώντας των πολιτισμό των Ατλάντων στη Σαχάρα !!!

Περισσότερα

 
"Εξωγήινοι" ή "Παράλληλες Διαστάσεις"

Το φαινόμενο των UFO και των «επαφών τρίτου τύπου» έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην εποχή μας. Όμως πρόκειται όντως για επαφές εξωγήινων οντοτήτων με τον πλανήτη μας και τους κατοίκους του; Κάποιοι ερευνητές δεν συμφωνούν με αυτή την άποψη και παρουσιάζουν μια εναλλακτική πρόταση: όλα αυτά τα συμβάντα να αποτελούν ψυχολογικάπαρα-ψυχολογικά αν θέλετε) φαινόμενα που περιλαμβάνουν επαφές με άλλες, παράλληλες διαστάσεις.

Περισσότερα

 
Ο Εωσφόρος στις Παραδόσεις των Ινδιάνων

Ποιος είναι τελικά ο Εωσφόρος; Ποια παράδοση, θρησκεία ή μυθολογία τον περιγράφει αληθινά; Είναι «αυτός που φέρνει το φως της αυγής» όπως δηλώνει η ετυμολογία του ονόματός του ή ο έκπτωτος άγγελος που διώχθηκε από τον Θεό και σκλαβώνει την ανθρωπότητα βάζοντάς την σε πειρασμό;

Μία έρευνα στους Μύθους και Παραδόσεις των Ινδιάνων της Β.Αμερικής - ανάμεσα τους και των Hopi καθώς και των αινιγματικών Anasazi - προσπαθεί να ρίξει περισσότερο φως στους συμβολισμούς σχετικά με την μυστηριώδη αυτή μυθική "οντότητα"...

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 9
Δεκεμβρίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 6 Βιβλία !

6 Νέες Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ":

· ΚΑΡΛ ΓΙΟΥΝΓΚ - η Ζωή και το Έργο του
Συγγραφέας: GERHARD WEHR

· ΣΑΜΠΑΛΑ
Συγγραφέας: NICHOLAS ROERICH

· ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ & ΚΟΛΑΣΗ
Συγγραφείς: Ε. Αυλίδου, Α. Γερούκη, Κ. Ζάρρας, Κ. Θεοδωρόπουλος,
Δ. Μπεκριδάκης, Χ. Ντικμπασάνης, Γ. Παπαζαχαρίου,
Γ. Σπυρόπουλος, Κ.-Μ. Τσαροπούλου, Δ. Τσινικόπουλος


· ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ - "Το Πέταγμα του Φοίνικα"
Συγγραφέας: PHILIPPE FRANCHINI


· ΘΑΝΑΤΟΣ και Εσχατολογικά Οράματα - Θρησκειοϊστορικές Προοπτικές

Συγγραφείς: Β. Αδραχτάς, Π. Ευαγγελίδης, Κ. Ζάρρας, Δ. Κυρτάτας, Α. Μιχαηλίδης, Μ. Μπέγζος, Δ. Μπεκριδάκης, Θ. Παραδέλλης, Σ. Ράγκος, Φ. Τερζάκης, Α. Τσορτού, Μ. Φραγκόπουλος, Σ. Ψάλτου, Ε. Ψυχογιούς

· ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Συγγραφείς: Α. Αντωνιάδης, Θ. Βέμπος, Σ. Ελμάζης, Μ. Κιουλάφα,
Μ. Κοσάνοβιτς, Π. Κουμεντάκης, Ε.-Α. Κωστάκη, Σ. Μακρής,
Σ. Μαργαριτίδου, Γ. Μηνούδης, Χ. Ντικμπασάνης, Β. Συκιώτης,
Κ.-Μ. Τσαροπούλου, Δ. Τσινικόπουλος



από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Διαβάστε περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία!
Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Σάββατο 6
Δεκεμβρίου
"Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ"

Αφιέρωμα: "Η Εσωτερική Αναζήτηση, τα ΜΜΕ και η Παραπληροφόρηση" - Μέρος 4ο

Της Ασπασίας Παπαδομιχελάκη
(Αναδημοσίευση από το site Theosophy.gr)

ESOTERICA.gr: Ευχαριστούμε την κα Παπαδομιχελάκη (Διευθύντρια στο "Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης") για την άδεια που μας έδωσε να αναδημοσιεύσουμε το άρθρο της στο αφιέρωμα μας.

"... η μεταφυσική δεν είναι μόνο μια απλή έννοια που ηλεκτρίζει το ενδιαφέρον του ατόμου για πληροφόρηση ή πείραμα παραψυχολογικό, ούτε αφορά στην εφαρμογή των απόκρυφων δυνάμεων για λόγους
προσωπικής επιβεβαίωσης ούτε για κατάκτηση δύναμης και εξουσίας. H Mεταφυσική είναι το λίκνο της ζωής μας, της ηθικής μας τελείωσης και της πνευματικής μας εξέλιξης. ..."

Σήμερα προτείνουμε το άρθρο "Ο «εσωτερικός εχθρός» των ΜΜΕ" από τη σελίδα του "ΙΟΥ" της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Το άρθρο ασχολείται με την ποιότητα, την ελευθερία και την αντικειμενικότητα της Τηλεοπτικής Ενημέρωσης παραθέτοντας πραγματικά συγκλονιστικά στοιχεία από έγκυρες δημοσκοπήσεις μεταξύ των ίδιων των Δημοσιογράφων όπου αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο η αδυναμία και πολύ περισσότερο η σχεδόν παντελής έλλειψη διάθεσης των μεγάλων Τηλεοπτικών Καναλιών να παρέχουν μία αληθινή ενημέρωση που να μην θυσιάζεται στον βωμό των διαφόρων συμφερόντων και "διαπλεκομένων".

Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο... όμως μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε!! Τα στοιχεία ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!

Από το άρθρο:
"ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ της δημόσιας συζήτησης για την ποιότητα της τηλεοπτικής ενημέρωσης -που διοργάνωσε το ΕΣΡ στο Ζάππειο (27 και 28/2), χωρίς ορατό αποτέλεσμα- το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κάλεσε τους διευθυντές των καναλιών για μια "ανταλλαγή απόψεων"... Με περισσότερη ή λιγότερη σαφήνεια ομολογήθηκε η εξάρτησή τους από τις εμπορικές προτεραιότητες των επιχειρήσεων ΜΜΕ, και περιγράφηκαν οι προσωπικές τους αντιφάσεις, σε μια καθημερινότητα που ορίζεται κατά βάση από τ' αφεντικά τους και την AGB...

Δημοσκόπηση της VPRC: Το 74,2% των δημοσιογράφων (σε όλη τη χώρα σε όλα τα Μέσα) δεν είναι ικανοποιημένοι από την ποιότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν τα ΜΜΕ. Μόνο 3,3% θεωρούν ότι η τηλεόραση δείχνει τα γεγονότα όπως είναι. Το 45,1% απαντά ότι η TV τα δείχνει αρκετά διαφορετικά και το 21% εντελώς διαφορετικά. Το 53,9% των Ελλήνων δημοσιογράφων θεωρούν ότι τα ΜΜΕ δεν ελέγχουν την εξουσία αλλά την ασκούν!".


Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα


  Νοέμβριος 2003

 
  Κυριακή 30
Νοεμβρίου
"Έχουν, και οι εξωγήινοι, επίπεδα γνώσης !", υποστηρίζει ένας διάσημος Φυσικός!

Αν δεν γνωρίζετε τον Dr Kaku, σας πληροφορούμε ότι είναι ένας διάσημος θεωρητικός φυσικός, ο οποίος μεταξύ άλλων ασχολείται – σε θεωρητικό επίπεδο πάντα – με τους εξωγήινους πολιτισμούς. Τις θεωρήσεις του για τις γνώσεις και την τεχνολογία των εξωγήινων, θα τις βρείτε στο νέο του βιβλίο "The Physics of Extra-Terrestrial Civilisations" («Η Φυσική των Εξωγήινων Πολιτισμών»)...

Περισσότερα

 
Η Σκοτεινή Ύλη σχηματίζει ένα δικό της Σύμπαν!

Έως τώρα η γενική εικόνα για την σκοτεινή ύλη ήταν ότι βρίσκεται σε ομιχλώδη (χαοτική) κατάσταση. Πρόσφατα όμως μια άλλη άποψη ήρθε να αλλάξει λίγο την εικόνα που έχουμε για το Σύμπαν...

Περισσότερα

 
"Πολλαπλά σύμπαντα για όλα τα... γούστα !"

Άραγε, μπορούν να υπάρχουν ταυτόχρονα (!) πολλά σύμπαντα («πραγματικότητες»), όπου θα εξελίσσονται όλες οι πραγματικές εκβάσεις, όλων των δυνατών περιπτώσεων εξέλιξης της ζωής ;;; Μ’ άλλα λόγια, κάθε στιγμή θα μπορούσαμε να επιλέξουμε (ή οι συνθήκες να επιλέξουν για εμάς) σε ποιο απ’ τα δυνατά σύμπαντα θα ζούμε !!!

Περισσότερα

 
"Ηλεκτρισμός από... Νερό Βρυσης"

Απίστευτο και όμως αληθινό!! Ουσιαστικά η νέα αυτή μέθοδος εκμεταλλεύεται την «ηλεκτροκινητική ενέργεια» του νερού, όπως αυτή προκύπτει όταν το νερό διαβιβαστεί μέσα από μικροσκοπικά κανάλια.

Περισσότερα

 

 
  Κυριακή 23
Νοεμβρίου
"ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ"

Αφιέρωμα: "Η Εσωτερική Αναζήτηση, τα ΜΜΕ και η Παραπληροφόρηση" - Μέρος 3ο

Του Frater Michael F. R. C., εκπρόσωπου του Ροδοσταυρικού Τάγματος AMORC

ESOTERICA.gr: Ευχαριστούμε θερμά το AMORC και τον Frater Michael F. R. C. για την συμβολή τους στο Αφιέρωμά!

Το άρθρο προσπαθεί να διευκρινήσει το τι είναι αυθεντική και υγιής Εσωτερική Αναζήτηση και να στοιχειοθετήσει τις σημαντικότερες παρερμηνείες και διαστρεβλώσεις σχετικά με αυτόν τον Δρόμο. Επίσης επιχειρεί να διερευνήσει τους("σχεδόν στην πλειοψηφία τους ισοπεδωτικούς") τρόπους με τους οποίους προσεγγίζουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα την εσωτερική αναζήτηση αλλά και τους ανάλογους χώρους.

"Η εσωτερική αναζήτηση είναι προσωπικό ζήτημα του κάθε ανθρώπου και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του. Το αν ο άνθρωπος θα προβεί σε μια εσωτερική αναζήτηση και σε ποιο επίπεδο θα το κάνει πρέπει να καθορίζεται από παράγοντες που αφορούν τον ίδιο και όχι να είναι απόρροια κάποιας μόδας που πλασάρεται στον τομέα της εσωτερικής αναζήτησης, ενώ από την άλλη δεν θα πρέπει να εμποδίζεται και να μπλοκάρεται από παράγοντες ξένους προς την βούληση του ιδίου του ατόμου. ..."

Συνεχίζοντας την παρουσίαση Links από το ελληνικό Διαδίκτυο κυρίως, με θέματα σχετικά με το Αφιέρωμά μας θα προτείνουμε σήμερα ένα μικρό αλλά άκρως ενδιαφέρον άρθρο από την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" με τον παράδοξο τίτλο "Η άγνοια είναι δύναμη"!

Το άρθρο αυτό του κου Χαρίδημου Κ. Τσούκα - καθηγητή Οργάνωσης και Διοίκησης στο ΑΛΒΑ και καθηγητή Οργανωσιακής Θεωρίας και Συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο Στραθκλάιντ της Γλασκώβης - καταδεικνύει, ανάμεσα στ'άλλα, ότι πέρα από την ίδια την Πληροφορία, ύψιστη σημασία έχουν ο χειρισμός της και η σκοπιμότητα της "διοχέτευσής" της και όταν αυτά υποκινούνται από ιδιοτελή συμφέροντα το αποτέλεσμά της μπορεί να είναι κάθε άλλο παρά ωφέλιμο τόσο για τα ίδια τα άτομα που την λαμβάνουν (την Πληροφορία) όσο και για το κοινωνικό σύνολο.

Παραθέτουμε από το άρθρο:
"Ωστόσο, όπως πολύ καλά γνώριζε ο Αριστοτέλης, όταν η γνώση παύσει να είναι κοινωνικό γεγονός, όταν η λειτουργικότητά της δεν βεβαιώνεται «κατά λόγον» και «κατ' αρετήν», τότε αδυνατεί να οδηγήσει στην «ευπραξία» ­ το αληθεύειν γίνεται ιδιωτική υπόθεση, αποσυνδέεται από το κοινωνείν."


Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα

Απίστευτες Γνώσεις στην κατοχή... "Πρωτόγονων"

Μισός αιώνας περίπου έχει περάσει από τη στιγμή που ήρθε στην επιφάνεια μια σειρά απίστευτων αποκαλύψεων σχετικά με τις γνώσεις που διέθετε μια «πρωτόγονη» φυλή της Αφρικής … οι μυστηριώδεις Dogon. Γνώσεις που θα τις ζήλευε ακόμα και η επιστήμη του 20ου αιώνα !

Περισσότερα

 
Αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Ινδία αναθεωρούν την ιστορία !

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι υπήρχε κάποιο δίκτυο πολιτισμών, γνωστό ως BMAC στην περιοχή που ορίζεται από τον Αραβικό κόλπο, το Ιράν και τις περιοχές Sindh και Baluchistan. Με αυτή τη νέα ανακάλυψη φαίνεται για πρώτη φορά ότι τελικά η περιοχή δράσης αυτού του πολιτισμικού δικτύου ήταν πολύ ευρύτερη.

Επίσης, οι αρχαιολόγοι διαπιστώνουν ότι υπήρξε μία περίοδος ριζικών αλλαγών στους πολιτισμούς της περιοχής, που πιθανότατα παλαιότερα ήταν μέρη μιας Ινδικής «αυτοκρατορίας» !

Περισσότερα

 
"Πότε έγινε, τελικά, ο αρχαιότερος επικός πόλεμος στον κόσμο;"

Μελετώντας τις εκλείψεις και τις θέσεις των πλανητών που αναφέρονται στο αρχαίο Ινδικό έπος Μαχαμπαράτα, ένας επιστήμονας του Ινδικού Ινστιτούτου Επιστήμης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πόλεμος αυτός έγινε ανάμεσα στο 1493 και το 1443 π.Χ. Κάποιοι άλλοι όμως πιστεύουν ότι είναι πολύ αρχαιότερο...

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 18
Νοεμβρίου
Ένα παιδί 13 ετών, έμαθε ένα ολόκληρο έπος, στον ύπνο του !

Είναι απ’το Θιβέτ, είναι μόλις 13 χρονών και ξέρει "απ’έξω" το μεγαλύτερο έπος του κόσμου, συγκεκριμένα το έπος του βασιλιά Gesser, μεγέθους περίπου 10.000.000 λέξεων!! Το εκπληκτικό όμως δεν είναι αυτό! Το εκπληκτικό είναι ότι ο μικρός θιβετιανός ισχυρίζεται ότι έμαθε όλο το έπος ενώ κοιμόταν !!!

Περισσότερα

 
"Κεραυνός χτυπάει ηθοποιό που υποδύεται τον Χριστό"

Δεν προκάλεσε μόνο τις κριτικές Χριστιανών από διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά και το μένος του ουρανού... ή του Θεού αν θέλετε. Ο λόγος για τη νέα ταινία του Mel Gibson που έχει τίτλο "The Passion of Christ" («Το πάθος του Χριστού»). Γιατί; Μα επειδή τον πρωταγωνιστή τον χτύπησε κεραυνός !!!

Περισσότερα

 
"Ένα σπίτι που το προτιμούν οι Κεραυνοί !!!"

Κεραυνών συνέχεια ...

Συνήθως είναι δύσκολο να κάνεις να σε προσέξουν οι θεοί και να γίνεις η προτίμησή τους! Αυτό όμως δεν ισχύει και για ένα σπίτι στη Βουλγαρία, το οποίο έχει γίνει η προτίμηση του... Δία. Αναρωτιέστε γιατί; Μα απλούστατα επειδή το χτυπάει συνέχεια με κεραυνούς και μάλιστα... την ίδια ώρα της ημέρας κάθε φορά!

Περισσότερα

 
Εκδήλωση: "Η ζωή και το έργο του Έλληνα φιλόσοφου και δασκάλου Γ.Ι.Γκουρτζίεφ", 20 Νοεμβρίου

Παραθέτουμε από το δελτίου τύπου, γι'αυτή την ενδιαφέρουσα, κατά την γνώμη μας, εκδήλωση:

"Το Κέντρο Λόγου, Τέχνης και Δημιουργικής Έκφρασης σε συνεργασία με το Κέντρο Γκουρτζίεφ διοργανώνουν εκδήλωση με προβολή διαφανειών (slides) και θέμα
Η ζωή και το έργο του Έλληνα φιλόσοφου και δασκάλου Γ.Ι.Γκουρτζίεφ
την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, 8 μ.μ.
στον Πολυχώρο Άγκυρα (Σόλωνος 142 και Μπενάκη, Αθήνα).
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό."

 

 
  Πέμπτη 13
Νοεμβρίου
"ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ"

Αφιέρωμα: "Η Εσωτερική Αναζήτηση, τα ΜΜΕ και η Παραπληροφόρηση" - Μέρος 2ο

Του Στέφανου Ελμάζη
(Απόσπασμα από το editorial του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ, τεύχος 35, Σεπτ.-Οκτ. 2003)

ESOTERICA.gr: Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Ελμάζη για την άδεια που μας έδωσε να αναδημοσιεύσουμε το κείμενό του στο αφιέρωμα μας !

"... Σήμερα, η κυρίαρχη αντίληψη που προωθείται λυσσαλέα από τα σύγχρονα κέντρα εξουσίας είναι και πρέπει να είναι μόνο μία: αυτή του τεχνολογικού ρεαλισμού ή υλισμού, αν προτιμάτε. ...

... Ο,τιδήποτε πάει να αμφισβητήσει το σύγχρονο μοντέλο θεώρησης του κόσμου ή ακόμη να προσφέρει και άλλες οπτικές ή εναλλακτικές της νοηματοδότησης της ζωής, αυτόματα μπαίνει στο στόχαστρο. ..."

Κατά τη διάρκεια, και στα πλαίσια του Αφιερώματός μας θα προτείνουμε κάποια Links από το ελληνικό Διαδίκτυο κυρίως, με θέματα σχετικά με αυτό.

Για σήμερα επιλέξαμε το άρθρο "ΜΜΕ: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ" από τη σελίδα του
"F.M. ΑΓΚΑΘΙ RADIO" που αναδημοσίευσε το Πολιτικό καφενείο "Ο Μεγάλος Ανατολικός".

Ένα πολύ καλό άρθρο με κριτική πολιτική ματιά σχετικά με τη Δύναμη των ΜΜΕ και τα Κίνητρα τους, τις προσπάθειες καθυπόταξης των κοινωνιών και των ατόμων σε ένα νέο είδος Τυραννίας, την κατασκευή της "Πραγματικότητας"... Διαβάστε το οπωσδήποτε!!

Από την εισαγωγή του άρθρου:
"Όσοι έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ σκοπό έχουν να σχεδιάσουν, να διαδώσουν και να δημιουργήσουν ένα σύστημα δογμάτων και πεποιθήσεων, τα οποία θα υπονομεύσουν την ανεξάρτητη σκέψη και θα εμποδίσουν την κατανόηση και ανάλυση των διεθνών καταστάσεων και των συνεπειών τους". - Νόαμ Τσόμσκυ, "Τα ΜΜΕ ως όργανο κοινωνικού ελέγχου και επιβολής"


Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα


 
  Δευτέρα 10
Νοεμβρίου
!! Νοέμβριος 2003 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 183 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Νοέμβριο του 2003 κυκλοφορεί ήδη στα σημεία διανομής σε ολόκληρη την Ελλάδα! Ανάμεσα στα θέματα του τεύχους αυτού ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν το άρθρο του Θ.Σιαφαρίκα για την "Μαθηματική Εξίσωση της Τηλεκίνησης"(!!;), το εκπληκτικό "Άνοιξε τη θυρίδα σε παρακαλώ Χαλ!" του Θ.Βέμπου, το άρθρο του Κ.Παχύδη για τον μυστηριώδη Κόμη Καλιόστρο και το Αιγυπτιακό Τυπικό του Ελευθεροτεκτονισμού, το άρθρο της Λ.Γκορτσοπούλου για τους Θρύλους περί ξωτικών, η ενδιαφέρουσα και συνάμα εξαιρετικά ανησυχητική επιστημονική είδηση για τις πιθανότητες σύγκρουσης της Γης με Αστεροειδείς μέσα στις επόμενες δεκαετίες!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Τετάρτη 5
Νοεμβρίου
ΣΧΟΛΙΟ - ESOTERICA.gr: "Η Εσωτερική Αναζήτηση, τα ΜΜΕ και η Παραπληροφόρηση"

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2003:
Ξεκινάμε σήμερα το σημαντικό αυτό Αφιέρωμα, που θα συνεχιστεί για τις επόμενες εβδομάδες, με το πρώτο άρθρο!

Μέσα στους σκοπούς του Αφιερώματος είναι να ριχτεί όσο περισσότερο φως είναι δυνατόν στις πολλαπλές και δαιδαλώδεις πτυχές αυτού του Προβλήματος που γενικά μπορούμε να ονομάσουμε "Παραπληροφόρηση σε σχέση με την Εσωτερική Αναζήτηση". Είναι ακόμη να δημιουργηθούν οδοί Σοβαρής και Στέρεης Επιχειρηματολογίας πάνω σε αυτό το θέμα, είτε από ανθρώπους που ενδιαφέρονται ειλικρινά να μάθουν, είτε από αυτούς που ενδιαφέρονται να πληροφορήσουν.

Στην προσπάθειά μας αυτή ζητήσαμε τη συμβολή Έγκριτων Φορέων του Πεδίου της Εσωτερικής Αναζήτησης και Μεταφυσικής Έρευνας και με χαρά μας είδαμε ένθερμη ανταπόκριση. Θέλουμε στο σημείο αυτό να τους ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας για τη Συνεργασία τους και την Υποστήριξή τους!

Για την ώρα κλείνουμε εδώ και σας παραπέμπουμε στο παλαιότερο σχετικό Σχόλιο του ESOTERICA, "Η Νέα Θρησκευτικότητα" (22/10/2002), καθώς και σε σχετική Συζήτηση στα Forums: "Αντίσταση στην Προπαγάνδα Παραπληροφόρησης !"

Διαβάστε όμως οπωσδήποτε το πρώτο άρθρο του Αφιερώματος!

 
"ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ, ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ-ΟΙ ΚΑΙ ΜΜΕ"

Αφιέρωμα: "Η Εσωτερική Αναζήτηση, τα ΜΜΕ και η Παραπληροφόρηση"

Άρθρο του κου Ηλία Λ. Κατσιάμπα, Εκπαιδευτή Εσωτερικής Φιλοσοφίας, Γιόγκα και Σιάτσου (Υπεύθυνο των Μεταφυσικών Σχολών Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης)

"... Ας θυμόμαστε ΠΑΝΤΑ ότι ο άνθρωπος δεν μεταβάλλεται από μια ομιλία, από ένα σεμινάριο, από μια εκπομπή, από ένα άρθρο, ακόμα ακόμα και από την συστηματική διδαχή. Χρειάζεται ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σκληρή δουλειά και ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ του εαυτού μας συνδυασμένη με υπηρεσία, σεμνότητα, έλεγχο των παθών μας και ένθεο ζήλο για να εκπληρώσει κανείς ΕΝΟΣ ΒΑΘΜΟΥ μεταβολή του εαυτού του. ..."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα


 
  Τρίτη 4
Νοεμβρίου
Ο Πλάτωνας επιβεβαιώνεται(;;) για τη Δομή του Σύμπαντος !

Μια τελευταία θεώρηση θέλει το Σύμπαν να αποτελείται από ένα πλήθος δωδεκάεδρων, το ένα δίπλα στο άλλο! Η θεωρία αυτή συμφωνεί απόλυτα με αυτήν του Πλάτωνα, ο οποίος δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν (!!) υποστήριζε ότι η Δομή του Κόσμου βασίζεται στο πενταγωνικό δωδεκάεδρο.

Περισσότερα

 
Ανακάλυψη υποθαλάσσιων Αρχαίων Λίθινων Κατασκευών

Πολλοί ερευνητές του παρελθόντος ξοδεύουν χρόνια έρευνας, πολύ ιδρώτα και χρήμα, για να ξεθάψουν κάτι απ’ το παρελθόν της ανθρωπότητας. Ο συγκεκριμένος όμως - στον οποίον αφιερώνεται αυτή η είδηση - πήγε να μάθει... καταδύσεις και έκανε μια μεγαλειώδη αρχαιολογική ανακάλυψη! Ο λόγος για τον κ. Penny Spikins, του οποίου η ανακάλυψη αποκτά μεγάλο και άμεσο ενδιαφέρον, καθώς είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Newcastle.

Περισσότερα

 

  Οκτώβριος 2003

 
  Τρίτη 28
Οκτωβρίου
Υπόγειες έρευνες στις Πυραμίδες της Γκίζας !!

Η εκπληκτική αυτή είδηση φέρνει στο νου και τις "προφητείες" του Edgar Cayce αλλά γεμίζει και ελπίδες τους μελετητές του Υψηλότατου εκείνου Πολιτισμού της Αιγύπτου για νέες ριζοσπαστικές ανακαλύψεις που πιθανόν να αλλάξουν ακόμη και τη συνολική μας οπτική για την Ιστορία της Ανθρωπότητας !

Είναι αλήθεια πως, εδώ στο ESOTERICA.gr, περιμέναμε εναγωνίως μία περαιτέρω εξέλιξη των σχετικών ερευνών μετά την έρευνα στους "Αεραγωγούς" του "Θαλάμου της Βασίλισσας" που διεξήχθησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα.
Σχετικά Νέα:
Τι βρίσκεται πισω από την Πόρτα;
Μεγάλη Ανακάλυψη πίσω από την "Θύρα του Gantenbrink" ;;
Και τρίτη μυστική πόρτα στους "αεραγωγούς" της Μεγάλης Πυραμίδας !!


"Πολλά έχουν γραφτεί για το συγκρότημα των πυραμίδων της Γκίζας και της χιλιόχρονης συντρόφου τους … της Σφίγγας! Όμως φαίνεται ότι πολλά μένουν ακόμα να ανακαλυφθούν για τα μυστηριώδη αυτά μνημεία. Αυτό πιστεύει και μια ερευνητική ομάδα από Άγγλους και Αιγύπτιους αρχαιολόγους που πρόκειται να διεξάγουν ανασκαφές κάτω απ’ τις πυραμίδες και τη Σφίγγα..."

Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 25
Οκτωβρίου
"Προς υπεράσπιση της Αστρολογίας"

Βασική τοποθέτηση του Dr. Baldev - σε μία εξαιρετική, από πολλές απόψεις, πρόσφατη συνέντευξή του - αποτελεί το ότι ο κάθε αποκαλούμενος «αστρολόγος» ή η κάθε αστρολογική πρόβλεψη, δεν θα πρέπει να βασίζεται μόνο στη μελέτη των άστρων, αλλά και σε ένα αριθμό παραγόντων που καθορίζουν την πορεία των γεγονότων. Εφόσον λοιπόν οι «διώκτες» της Αστρολογίας αγνοούν αυτό το γεγονός, φυσικό είναι να την μελετούν και να την παρουσιάζουν σαν μια επιφανειακή και κίβδηλη επιστήμη.

Ας μην ξεχνάμε ότι αρκετοί από τους επιστήμονες που έθεσαν τις βάσεις για την σύγχρονη Αστρονομία και Κοσμολογία, όπως ο Γιοχάνες Κέπλερ, για να δώσουμε ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, υπήρξαν εμβριθείς μελετητές της Αστρολογίας και αφοσιωμένοι της υποστηρικτές...

Περισσότερα

 
Το μυστήριο του τάφου του "Ρομπέν των δασών"

Στην περιοχή που υποτίθεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Robin Hood, έχουν αναφερθεί πολλές εμφανίσεις φαντασμάτων ακόμα και φαινόμενα βαμπιρισμού !!!

Περισσότερα

 

 
  Κυριακή 19
Οκτωβρίου
Οι ελληνικοί αριθμοί προέρχονται απ'την Αίγυπτο;

Όπως είναι γνωστό οι αρχαίοι Έλληνες, αναπαριστούσαν τον αριθμό 1 με το «Α», το 2 με το «Β», το 10 με το «Ι» κ.ο.κ. Τώρα ο καθηγητής Stephen Chrisomalis του πανεπιστημίου McGill που βρίσκεται στο Μόντρεαλ του Καναδά, έρχεται να υποστηρίξει ότι αυτή η γραφή των αριθμών έχει την προέλευσή της στην αρχαία Αίγυπτο !!

Περισσότερα

 
Οι κρυμμένες δυνατότητες του εγκεφάλου μας - "Το σφάλμα του Καρτέσιου !"

Μια νέα θεωρία και οι εφαρμογές της βρίσκονται προς το παρόν σε ερευνητικό στάδιο στις Η.Π.Α. Στόχος είναι ο "ολιστικός άνθρωπος" που συνδυάζει αντίθετα και συμπληρωματικά χαρακτηριστικά: λογικός και διαισθητικός, πρακτικός και ονειροπόλος, αυτός που ξέρει να "πατάει στη γη" αλλά και να "υψώνει το κεφάλι προς τον ουρανό".

Περισσότερα

 
ΓΕΩΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

"Γεωπαθολογία" είναι η μελέτη της φύσης των Γήινων γραμμών, των υπόγειων υδάτινων ρευμάτων, των Γήινων ατελειών, των ενεργειακών δινών καθώς και της επίδρασης όλων των παραπάνω στην υγεία μας και την καλή μας διαβίωση.

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ"

Περισσότερα


 
  Τρίτη 14
Οκτωβρίου
Τα ECHELON... πολλαπλασιάζονται !!!

Τώρα τελευταία ή ίσως(;) και από πιο παλιά έχουν αναπτυχθεί κι άλλα δίκτυα μαζικής ηλεκτρονικής παρακολούθησης, όπως ο ρωσικός Οργανισμός FAPSI. Και μάλλον και οι Κινέζοι φαίνεται ότι ακολουθούν κατά πόδας με το δικό τους Echelon. Μάλιστα πρόσφατα άρθρα, φέρουν και την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει κάτι παρόμοιο στα σκαριά...

Ένας... "Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος";;

Περισσότερα

 
J.F.Kennedy: "Ποιος τον σκότωσε τελικά;"

Ένα βιβλίο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα προσφέρει συγκλονιστικές και αποκαλυπτικές πληροφορίες σχετικά με ένα συνομωσιολογικό σενάριο πιο μυστηριώδες από οτιδήποτε θα μπορούσαμε ποτέ να υποπτευθούμε !

Περισσότερα

 
Στενές επαφές "τρίτου τύπου" (και... σεξουαλικές!!!), στην Κίνα

Ο Zhang Jingping, διευθυντής της Ένωσης για την Έρευνα για U.F.O. στην Κίνα, αναφέρει ότι έχει τόσες πολλές αναφορές ανθρώπων που είδαν U.F.O. που δεν τις ερευνούν πια αν δεν συνοδεύονται από φωτογραφίες !(;)

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 8
Οκτωβρίου
"Πόσο πραγματική είναι η... πραγματικότητα;"

Μια σχετικά νέα θεωρία της Φυσικής, αυτή των "Πολλαπλών Συμπάντων" θέλει το Σύμπαν μας να είναι απλά ένα από τα αναρίθμητα Σύμπαντα που υπάρχουν. Μ’ άλλα λόγια ό,τι θεωρούμε «υπαρκτό», δεν είναι παρά ένα μέρος μόνον της πραγματικότητας. Αν αυτή η άποψη σας φαίνεται εξωφρενική ή «τραβηγμένη», περιμένετε να διαβάσετε και κάποια ακόμα πιο «ασυνήθιστα» συμπεράσματα που απορρέουν απ’το συνδυασμό της σύγχρονης θεωρητικής Φυσικής και των Μαθηματικών...

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 6
Οκτωβρίου
!! Οκτώβριος 2003 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 182 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Οκτώβριο του 2003 κυκλοφορεί ήδη με εξαιρετικά πλούσια περιεχόμενα όπως θα δείτε και από την παρουσίασή μας! Υπήρξε μεγάλη δυσκολία να διαλέξουμε ανάμεσα στα εξαιρετικά άρθρα, πάντως, εντελώς δειγματοληπτικά, αναφέρουμε κάποια: Αναζητώντας τους Ατλάντειους, Άλιστερ Κρόουλι, Θιβέτ: η άγνωστη προϊστορία του Λίκνου του Βουδισμού, Ανθρώπινος Μετεωρισμός, Ολμέκοι: τα παιδιά του Ιαγουάρου, Πειράματα Αρχαίας Ναυπηγικής Τεχνολογίας. Απλά... διαβάστε το!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Παρασκευή 3
Οκτωβρίου
Τα μυστήρια των Ίνκας: "Χρησιμοποιούσαν τον δυαδικό κώδικα;"

Αν ο Gary Urton - καθηγητής ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο του Harvard - έχει δίκιο, αυτό σημαίνει ότι οι Ίνκας όχι μόνο είχαν εφεύρει μία μορφή δυαδικού κώδικα 500 χρόνια πριν την ανακάλυψη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά το χρησιμοποίησαν και ώς μέρος μίας τρισδιάστατης γραπτής γλώσσας !!.

Περισσότερα

 
ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

Ένα καλό και περιεκτικότατο άρθρο για την Ολιστική Θεραπευτική και τις Εναλλακτικές Θεραπείες που προσπαθεί να διασαφηνίσει αρκετές σχετικές έννοιες, όπως αυτή των 7 Ενεργειακών Κέντρων (αντίστοιχων των Τσάκρας των Ανατολικών), μία προσφορά προς το ESOTERICA από τον κο Ιωάννη Σιταρά, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων.

Ένας σύντομος αλλά πλήρης εννοιών ορισμός για την Ολιστική Θεραπευτική από το άρθρο:
"Η ολιστική θεραπευτική, αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν μία οντότητα ενιαία και αδιαίρετη τόσο ως προς τον εαυτό του, όσο και ως προς το περιβάλλον του."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ"

Περισσότερα


 
  Τετάρτη 1
Οκτωβρίου
Αρχαίες Γνώσεις πάνω στα Βότανα επιβεβαιώνονται!

Για άλλη φορά, η σύγχρονη επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τη γνώση των παραδοσιακών πολιτισμών. Αυτή τη φορά μέσα από τη χρήση και τις ιδιότητες ενός βοτάνου, του οποίου κάποιες ευεργετικές δράσεις επιβεβαιώθηκαν μέσα από πρόσφατες έρευνες. Πρόκειται για το βότανο Φασκόμηλο, το οποίο φημίζονταν παλιότερα για την ιδιότητά του να ενισχύει τη μνήμη.

Περισσότερα

 

  Σεπτέμβριος 2003

 
  Κυριακή 28
Σεπτεμβρίου
ESOTERICA.gr Forums! - πάνω από 2100 θέματα Συζήτησης, 50800 μηνύματα, 2800 Μέλη !!

Τα Forums(ή Fora) του ESOTERICA.gr έχουν πάρει πραγματικά φωτιά! Διαβάστε και συμμετάσχετε στις μοναδικές(για την ευρύτητα των πληροφοριών τους και την ποιότητα που τις χαρακτηρίζει) για τα ελληνικά δεδομένα Συζητήσεις που διεξάγονται εκεί, όπως:

· Κάρμα & Μετενσάρκωση (σειρά γνώσης)
· ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ H ΠΡΟΣΕΥΧΗ ;
· αστρικη προβολη
·
TA 7 CHAKRAS
·
Οι Έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική;
· Σχετικα με το 666...
· ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ
·
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΒΙΑ ΤΕΡΑΤΑ
· Η Φιλοσοφία στην πράξη.....
· "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ".... Απο το Esoterica.gr στον Alpha
·
ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
·
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ
· ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης
· ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ";
· ΤΖΙΟΡΝΤΑΝΟ ΜΠΡΟΥΝΟ
·
Κιβωτός - ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;
· Βρυκόλακες στην Σαντορίνη !!!
· Συνειδητό Ονείρεμα
· REIKI -Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
· ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ;
· ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ !!!

· Esotericoσταυρόλεξα

Forums

 

 
  Πέμπτη 25
Σεπτεμβρίου
Εκδόσεις "ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ", Βιβλιοπαρουσίαση !

Φιλοξενούμε σήμερα ένα Βιβλίο του Συνεργάτη του ESOTERICA.gr και Συντονιστή των Ομάδων Συζήτησης, Βασίλη Χλέτσου, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ":

· Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ
Συγγραφέας: Βασίλης Χλέτσος


Τμήμα του βιβλίου υπάρχει σε μία πρώιμη μορφή Άρθρου (σε τρία Μέρη) στην Κατηγορία άρθρων μας "ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ".

O συγγραφέας θα βρίσκεται στην Έκθεση Βιβλίου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και συγκεκριμένα στο Περίπτερο των εκδόσεων Γεωργιάδη 136-137 αυτή την Κυριακή 28/9 και τις ώρες 20:00-22:00.

Εκδόσεις "ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ".

Διαβάστε περισσότερα για το παραπάνω (και πολλά ακόμη) βιβλίο!
Νέες Εκδόσεις ...

 
Συναίσθημα: "Η κινητήρια δύναμη της Ζωής"

Σήμερα, φιλοσοφία και επιστήμη επιδιώκουν μια σύγκλιση στην αναζήτηση γύρω απ’ τη Ζωή. Σ’ αυτό το πνεύμα έχει γραφτεί και το βιβλίο του νευρολόγου Antonio Damasio “Looking for Spinoza” («Αναζητώντας τον Σπινόζα»). Μέσα απ’ το έργο του, ο Damasio προσπαθεί να προσεγγίσει τις σκέψεις του Σπινόζα, που αφορούν αυτήν την συναισθηματική και γεμάτη πάθος για ζωή πλευρά της ανθρώπινης ψυχής, την οποία αρχίζει να αποκαλύπτει και η σύγχρονη Φυσιολογία και Νευρολογία.

Περισσότερα

 





 

 
  Αρχείο ΝΕΩΝ